☘ خانواده در نظر امام خمینی ره
❤️گرچه امام خمینی(س) به نقش هم پدر و هم مادر در تشکیل یک خانواده مطلوب و حساسیت نقش آن اشاره و بر آن تأکید دارند. (صحیفه امام، ج15، ص: 245 و ... )
❤️ولی شواهدی موجود است که بر اهمیت و خطیر بودن شغل و نقش مادری در این باب تأکید مضاعفی روا می دارند. به عنوان نمونه به دو مورد در زمینه اهمیت نقش والای زنان در جامعه اشاره می شود که خود گویای امر مورد اشاره است:
❤️« نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان تربیت می کنند. خدمت مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امری است که انبیا می خواستند. می خواستند که بانوان قشری باشند که آنها تربیت کنند جامعه را، و شیر زنان و شیر مردانی به جامعه تقدیم کنند » (صحیفه امام، ج 14، ص: 197)
❤️ « دامن مادر بزرگترین مدرسه ای است که بچه در آنجا تربیت می شود. آنچه که بچه از مادر می شنود غیر از آن چیزی است که از معلم می شنود. بچه از مادر بهتر می شنود تا از معلم. در دامن مادر بهتر تربیت می شود تا در جوار پدر؛ تا در جوار معلم. [این ] یک وظیفه انسانی است، یک وظیفه الهی است، یک امر شریف است؛ انسان درست کردن است.» (صحیفه امام، ج 9، ص: 293 و 294)
#امام_خمینی
🔴 بچه اگر بازی نکند مریض است!
امام خمینی در همه چیز سفت و محکم بودند، اما به خانواده که میرسیدند نرم بودند. بارها میشد عصای ایشان را میبردم و با آن بازی میکردم. بعد مادرم با اعتراض میگفت ایشان خستهاند.
امام میفرمودند:
«نه، بگذار بازی کند. بچه اگر بازی نکند مریض است. بچه باید شیطونی کند.»
منبع: پا به پای آفتاب، ج ۱، ص ۲۳۱
امام خمینی(ره) در یکی از سخنرانی های عمومی اش که از تلویزیون هم پخش شد، سخنی گفت که خیلی ها تعجب کردند. ایشان با متهم کردن خود، فرمود: «من شهادت می دهم که خودم تاکنون دو رکعت نماز برای خدا نخوانده ام؛ هر چه بوده، برای نفس بوده!» این چه فرمایشی از امام است؛ آن هم شخصیتی که دیدگاه عمیق توحیدی داشت و در همه حال، خدا را حاضر و ناظر می دید و حتی فتح خرمشهر را کار خدا دانسته و به رزمندگان و همه ملت سفارش کرد که: «هوشیار باشید که پیروزی ها هر چند عظیم و حیرت انگیز است، شما را از یاد خداوند که نصر و فتح در دست اوست، غافل نکند و غرور و فتح، شما را به خود جلب نکند که این آفتی بزرگ و دامی خطرناک است که با وسوسه شیطان به سراغ آدم می آید و برای اولاد آدم تباهی می آورد»
🔴 تجلیل و قدردانی امام خمینی و رهبر انقلاب از همسرشان
امام در وصیتنامه خود به فرزندشان حاج سید احمد توصیه کردهاند که:
«پسرم! بزرگترین وصیت من به تو فرزند عزیز، سفارش مادر بسیار وفادار تو است. حقوق بسیار مادرها را نمیتوان شمرد و نمیتوان به حق ادا کرد. یک شب مادر نسبت به فرزندش، از سالها عمر پدر متعهد، ارزندهتر است. تجسم عطوفت و رحمت در دیدگان نورانی مادر، بارقه رحمت و عطوفت رب العالمین است.»
در جای دیگر اشاره کردهاند که: «و به احمد، پسرم، وصیت میکنم که با ارحام و اقربای خود به خصوص خواهران و برادر و خواهرزادگان با مهر و محبت و صلح و صفا و ایثار و مراعات رفتار کند و به همه فرزندانم وصیت میکنم که باهم یکدل و یک جهت باشند. و همه در راه خداوند و [کمک به] بندگان محروم او قدم بردارند که خیر و عاقبت دنیا و آخرت در آن است.»
رهبر انقلاب: «از باب حقگزاری هم که شده، باید به نقش همسرم در زندگیام اشاره کنم. ایشان قبل از هرچیز از طمأنینه و آرامش و روحیهای قوی برخوردار است. من بارها دربرابر او بازداشت شدم، بارها مورد ضرب و جرح واقغ شدم و علیرغم همه اینها هیچگاه ترس و ضعف و ملالتی در او مشاهده نکردم. باید به صبر و شکیبایی فراوانش در تحمل سختی و مشقت زندگی پیش از انقلاب و اصرار او بر سادهزیستی در دوران انقلاب اشاره کنم. بحمدالله خانه ما همواره تا کنون از زوائد زندگی و زرق و برقهای دنیوی به دور مانده است و همسرم در این امر بالاترین نقش را داشته است. این بانوی صالحه، هرگز از من درخواست خرید لباس نکرده، هیچوقت برای خود زیورآلات نخرید و مقداری زیورآلات از هدیه بستگان داشت که برای خرید زغال جهت کمک به سرمای فقرا در زمستان مشهد آنها را فروخت...»
کتاب چهارم لیگ کتاب «خون دلی که لعل شد»، ص159 و 160
♦️امام رضا علیهالسلام:
🔹به كودك دستور ده كه با دست خودش صدقه بدهد، اگر چه به اندازه تكّه نانى يا يك مشت چيز اندك باشد؛ زيرا هر چيزى كه در راه خدا داده مى شود، هر چند كم، اگر با نيّت پاك باشد زياد است.
🔰﴿مُرِ الصَّبيَّ فلْيَتَصدَّقْ بيدِهِ بالكِسْرةِ و القَبْضةِ و الشَّيءِ و إنْ قَلَّ ، فإنَّ كلَّ شيءٍ يُرادُ بهِ اللّهُ ـ و إنْ قَلَّ ـ بعدَ أنْ تَصدُقَ النِّيّةُ فيهِ عظيمٌ﴾
📚ميزان الحكمه جلد۱، صفحه ۱۰۸
▫️به اين دلايل برای كودكان موبايل و تبلت نخريم:
_ دایره واژگان کودک کاهش می یابد.
_ چاق شدن کودک افزایش می یابد
_فرآیند ذهنی کودک به تاخیر می افتد
_هوش هیجانی کودک به طرز چشمگیری کاهش می یابد.
_سیستم اسکلتی دچار اختلال می شود.
_ خواب کودک شدیدا مختل می شود.
_ توان یادگیری کودک کاهش می یابد.
_احتمال ابتلای کودک به برخی سرطان ها تا 70 درصد افزایش می یابد.
✍️ نقل است که به ارسطو گفتند فلانی به تو دشنام داده است
گفت:
حتی میتواند در غیابم مرا شلاق بزند ...
.
🔹روایاتی از حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام درباره ترک جدلِ لجوجانه و مِراء :
◀️ لا يَبلُغُ عَبدٌ حقيقَةَ الإيمانِ حتّى يَدَعَ المِراءَ و هُو مُحِقٌّ.
امام على عليه السلام: هيچ بنده اى به حقيقت ايمان نرسد، مگر اين كه در عين حال كه حق با اوست، مجادله را رها كند.
◀️ «اَيّاكُم وَ الْمِراءَ وَ الْخُصُومَةَ فَاِنَّهُما يَمْرُضانِ الْقُلُوبَ عَلَى الاِْخوانِ وَ يُنْبِتُ عَلَيْهِمَا النِفاقَ».
از مراء و جر و بحثهاى كينه توزانه بپرهيز كه دلهاى برادران را نسبت به يكديگر بيمار مى سازد و سبب تفرقه آنان مى شود.
◀️ «جِماعُ الشَّرِ اللِّجاجُ وَ كَثْرَةُ الْمُمارَاةِ»
كانون شر، لجاجت و كثرت جر و بحثهاى بى منطق است.
✍️ قانونى داريم كه هميشه ثابت است:
"ما به محيط مان عادت میکنیم"
اگر با آدمهای بدبخت نشست و برخاست کنید، کم کم به بدبختی عادت میکنید و فکر میکنید که این طبیعی است.
اگر با آدمهای غرغرو همنشین باشید عیبجو و غرغرو میشوید و آن را طبیعی میدانید.
اگر دوست شما دروغ بگوید، در ابتدا از دستش ناراحت میشوید ولی در نهایت شما هم عادت میکنید به دیگران دروغ بگویید و اگر مدت طولانی با چنین دوستانی باشید، به خودتان هم دروغ خواهید گفت.
اگر با آدمهای خوشحال و پر انگیزه دمخور شوید شما هم خوشحال و پرانگیزه میشوید و این امر برایتان کاملا طبیعی است.
✅ "تصمیم بگیرید به مجموعه افراد مثبت ملحق شوید وگرنه افراد منفی شما را پایین میکشند و اصلاً متوجه چنین اتفاقی هم نمیشوی"
👤 اندرو متیوس
📗 راز شاد زیستن
وظیفه مستمر سلوکی
بنده سالک باید بداند که خیرخواهی برای دیگران، تنها یک توصیه اخلاقی نمی باشد، بلکه به عنوان یک وظیفه مستمر سلوکی می باشد و به قدری در ارتقای معنوی و اخروی آدمی نقش دارد که رسول خدا(ص) از آن پرده برداشته و فرموده:
بلند مرتبه ترین مردم در پیشگاه الهی در روز قیامت کسی است که تلاش و خیرخواهی اش برای خلق خدا، بیشتر از دیگران بوده است؛
إنّ أعظَمَ النّاسِ مَنزِلَةً عِندَ اللّه ِ يَومَ القِيامَةِ أمشاهُم في أرضِهِ بالنَّصيحَةِ لِخَلقِهِ (الكافي )
✳️ امربهمعروف و نهیازمنکر به سبک جهانگیرخان!
🔻- نمونهٔ جهانگیرخان را واقعاً در عمرم ندیدهام. یادم نمیرود آن سفری را که با او و چند طلبهٔ دیگر به قیصریه رفتیم. حتماً میدانی که او اهل بروجن است و در جوانی بر کوهپایههای کَزن، تار مینواخته. روزی که برای تعمیر تارش در شهر دنبال تعمیرکار میگشته، نصیحت صاحبدلی در او اثر کرده، طوری که سازش را شکسته و بهدنبال درست کردن تارِ دلش، به مدرسهٔ صدر رفته است.
🔸 اما این ماجرا را شاید نشنیده باشی. به قیصریه که وارد شدیم، در یکی از اتاقهای کناری محل استراحتمان سروصدای سازوآواز شنیدیم. طلبهها عصبانی شدند و از جهانگیرخان اجازه خواستند تا مجلس آنها را به هم بزنند. جهانگیرخان مخالفت کرد و گفت: «این طریق درست امر به معروف و نهی از منکر نیست. اگر شما بروید، ممکن است به شما توهین کنند و ناراحتی پیش بیاید. حالا بیایید طریقهٔ درست امر به معروف و نهی از منکر را نشانتان بدهم.» همه با هم به آن قسمت رفتیم. جهانگیرخان پرده را عقب زد و گفت: «آقایان سلام علیکم. مهمان نمیخواهید؟» چند نفر از آنها او را شناختند و دستپاچه و نگران شدند. خان رو به نوازندهها گفت: «خب، آقایان داشتند فلان دستگاه موسیقی را میزدند. بزنید ببینم.» یکیشان نواخت. خان شروع کرد به ایراد گرفتن که: «شما این دستگاه را اشتباه میزنید.» رو به دیگری کرد: «شما بزن.» همینطور یکبهیک همهشان آن دستگاه را زدند و او هم ایراد هر کدام را گفت. اهل مجلس و طلبهها مات و مبهوت در مهارت و استادی خان در موسیقی بودند.
🔺 در آخر جهانگیرخان رو به همهٔ آنها گفت: «آقایان، من هم مثل شما یک وقتی با این آلات سروکار داشتم و چنگی مینواختم و به انواع دستگاههای موسیقی مسلط بودم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که عمر خود را تلف کردهام. آیا حیف این عمر نیست که آدم خود را صرف کارهای لغو و بیهوده کند؟ و شروع کرد به خواندن آیه و حدیث و آنقدر گفت و گفت تا مجلسِ سازوآواز تبدیل به مجلس توبه شد و همه سخت به گریه افتادند، شیشههای شراب را شکستند و ابزار ضرب و سازوآواز را در هم ریختند. جهانگیرخان در حقشان دعا کرد: «خدا شما را به توبهای که کردید، بخشید. انشاءالله موفق و مؤید باشید، مانند من که از گذشته توبه کردم و موفق شدم.»
📚 از کتاب «خدا را به شما میسپارم» | در احوالات عالم نورانی سید جمالالدین گلپایگانی
📖 صفحات ۲۴ و ۲۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻آیا هنوز در وجود خدا شک داریم؟!
🎥عجیب ترین پدیده های طبیعی!
🌷 امام باقر (علیه السلام) :
🌿 وقتی نوح (ع) قوم خود را نفرین کرد، ابلیس به او گفت: ای نوح ! تو نزد من حقّی داری! نوح فرمود: بخدا برای من ناگوار است که حقّی بر گردن تو داشته باشم، آن حق چیست؟
🌱 ابلیس گفت : تو قوم خود را نفرین کردی و همه هلاک شدند و کسی نیست تا من او را گمراه کنم و مرا راحت کردی ؛ تا اینکه نسل دیگری به وجود آید تا من آنها را گمراه کنم. در عوضِ این حق ؛ تو را نصیحتی کنم.
☘ در سه جا مرا یاد کن ، که در این مواقع من از همیشه به تو نزدیکترم:
1⃣ هنگامی که خشمگین شدی
2⃣ هنگام قضاوت بین دو نفر
3⃣ هنگامی که با زنی نامحرم همنشین شدی و کسی با شما نبود.
📚 الخصال شیخ صدوق ص۱۹۰
✳️ اموات چشمانتظارند!
🔻 یکی از آقایان میگفت: من پدر خود را که از اهل علم بود خواب دیدم. از ایشان پرسیدم هدایایی که ما میفرستیم به شما میرسد؟ گفت برای اینکه بفهمی چه نفعی برای ما دارد مثالی میزنم. در حمامهای عمومی قدیم گاهی بهصورتی بود که هوا خیلی گرم بوده و نفسکشیدن سخت میشد. فرض کنید در آن لحظه در باز شود و یک نسیم خنک به داخل بیاید. چطور در آن زمان احساس راحتی و خوشی میکنید. هدایایی که برای ما میفرستید اینطور ما را خوشحال میکند. کارهای خیری که ما انجام میدهیم و به اموات خود هدیه میکنیم، در واقع اصل آن به خود ما باز میگردد اما به آنها هم نفع میرسد. آنها به این نفع خیلی محتاج هستند و برای آنها ضروری است.
👤 #استاد_مسعود_عالی
✳ خدایا مرا وارث چشم و گوشم قرار نده!
🔻 در دعای «عرفه» سید الشهداء (سلاماللهعلیه) دارد که: «وَ اجْعَلْ سَمْعِی وَ بَصَرِیَ الْوَارِثَیْنِ مِنِّی». این طرز فکر را وجود مبارک حضرت امیر (سلاماللهعلیه) به بچهها یاد داد. میفرماید: خدایا چشم و گوش را وارث من قرار بده، نه من را وارث او! یعنی چه؟ یعنی اگر اول چشم و گوش من را گرفتی، من ماندم بیچشم و گوش، من میشوم وارث چشم و گوشِ از دست رفته؛ ولی وقتی من بروم، چشم و گوش میشوند وارث من، عیبی ندارد. من را وارث آنها قرار نده که اول آنها را ببری بعد من را! من تا زندهام میخواهم با چشم سالم و گوش سالم باشم، محتاج هیچ یک از بچههایم نباشم. این نهایتِ کَرَم است.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی در دنیای امروز
زندگی در مدرسۀ اراده است
و سعادت و شقاوت هر انسانی
به ارادۀ همان انسان رقم میخورد.