┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
✴️ #رد_مظالم چیست؟ ✴️
✅ پاسخ :
✍🏼 (مظالم اصطلاحاً به #اموال و #بدهىهايى گفته مىشود که انسان از #روى_ظلم و #بىعدالتى از بندگان خدا گرفته و نپرداخته است، و #حکم_شرعى آن اين است که اگر صاحب آنها را مىشناسد بايد عين اموال را به آنها برگرداند، و اگر صاحب آنها را نمىشناسد و معلوم نيستند، اين اموال و بدهىها را بايد از طرف آنها به فقرا صدقه بدهد و براى اين کار احتیاط واجب آن است که از #دفتر_مرجع_تقلید اذن بگيرد.
-------
📖 سایت آیت الله خامنه ای
#احکام_مظالم
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 زن شاغل با روحیهی مردانه
🔴 #استاد_عباسی
⛔️ استفاده زیاد از #شبکههایاجتماعی احتمال ابتلا به #افسردگی را افزایش میدهد:
↙️ در طی یک تحقیق بینالمللی، مشخص شد که خطر ابتلا به افسردگی، در افرادی که بیشتر از ۵ ساعت در روز از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند بسیار زیاد است به طوریکه ممکن است در کمتر از ۶ ماه علائم این بیماری را تجربه کنند.
↙️ افرادی که بیشتر از ۵ ساعت در روز از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، نسبت به کسانی که کمتر از ۲ ساعت وقت خود را به این موضوع اختصاص میدهند، ۲/۸ برابر بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند.
↙️ یکی از دلایلی که به افسردگی منجر میشود این است که فرد #زمان زیادی را در این شبکهها میگذراند و از انجام دادن کارهای مفید باز میماند درنتیجه پس از هدر دادن وقت خود احساس #پوچی میکند.
↙️ همچنین گسترش معیارهای #ایدهآل در رسانههای اجتماعی این احساس را در فرد ایجاد میکند که شاید به اندازه کافی خوب نیست و ترس از نرسیدن به این زندگی فوقالعاده و غیرممکن شخص را #افسرده میکند.
══✼🍃🌹🍃✼══
🌺🌺درمان گداصفتی انسان از نگاه قرآن🌺🌺
🌹🌹ﺇِﻥَّ ﺍﻟْﺈِﻧﺴَﺎﻥَ ﺧُﻠِﻖَ ﻫَﻠُﻮﻋﺎً «۱۹» ﺇِﺫَﺍ ﻣَﺴَّﻪُ ﺍﻟﺸَّﺮُّ ﺟَﺰُﻭﻋﺎً «۲۰» ﻭَﺇِﺫَﺍ ﻣَﺴَّﻪُ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮُ ﻣَﻨُﻮﻋﺎً «٢۱» ﺇِﻟَّﺎ ﺍﻟْﻤُﺼَﻠِّﻴﻦَ «۲۳» ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻫُﻢْ ﻋَﻠَﻲ ﺻَﻠَﺎﺗِﻬِﻢْ ﺩَﺁﺋِﻤُﻮﻥَ(۲۴معارج ).
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ، ﺑﻲ ﺗﺎﺏ ﻭ ﺣﺮﻳﺺ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺑﺪﻱ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ، ﻧﺎﻟﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺧﻴﺮﻱ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ، ﺑﺨﻴﻞ ﺍﺳﺖ. ﻣﮕﺮ ﻧﻤﺎﺯﮔﺰﺍﺭﺍﻥ. ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻧﻤﺎﺯﺷﺎﻥ ﻣﺪﺍﻭﻣﺖ ﺩﺍﺭﻧﺪ.🌹🌹
✅«ﻫَﻠﻮﻉ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻲ ﺻﺒﺮ ﻭ ﺣﺮﻳﺺ ﺍﺳﺖ، التحقیق به معنی گداصفت و سیری ناپذیر معنا کردند.
👌خداوند در این آیات بعد طبیعی انسان را معرفی می کند و گر نه بعد روحی او بالاتر از فرشتگان است. انسان از لحاظ طبیعی کم ظرفیت و گدا صفت آفریده شده است. صفت «هلوع» بودن را خود قرآن کریم تفسیر می کند. «هلوع»؛ انسانی است که هنگام برخوردِ ناملایم جزع میکند، صبور نیست، هنگام مشکلات اقتصادی، اجتماعی و...حرفی که نباید بگوید، می گوید، همیشه زبانش به نق زدن و شکایت می چرخد. و هنگامی که خیری به او می رسد، انحصارطلب است، سعی میکند این خیر به دیگری نرسد. این دو رذیله در هر کسی جمع شود «هلوع» است. خداوند برای اصلاح و درمان این صفت چه پیشنهادی می دهد؟ می فرماید: درمان هلوع از راه نماز و زکات است. یعنی نماز و زکات این قدرت را دارند تا انسان را از این صفت زشت پاک کنند. چون اثر آنها در آیات مختلف بیان شده مثلا: " ﺇِﻥَّ ﺍﻟﺼَّﻠﺎﺓَ ﺗَﻨْﻬﻲ ﻋَﻦِ ﺍﻟْﻔَﺤْﺸﺎءِ ﻭَ ﺍﻟْﻤُﻨْﻜَﺮِ" اگر کسی نماز خوان بود و هلوع بود، معلوم است نمازش، نماز نبوده است. «وَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ * الَّذِينَ هُمْ عَن صَلاَتِهِمْ سَاهُونَ...
#نماز
هیچ کس نمی تواند
به گذشته باز گردد و از نو شروع کند
اما همه می توانند از امروز شروع کنند
و گذشته را به زانو در آورند.
عُمر هم میرود، آنچه که باقی میماند آن صفحات اعمال شماست که در قلب شما ثبت است، و شاید نامه عمل هم همان باشد. قلب شما نسبت به دنیا چه بوده است؟ دنیا با قلب شما چه کرده است و شما توجهتان به دنیا چه اندازه بوده است؟ آن روزی که دستتان نمیرسید زاهد و عابد بودید، آن روزی که دست رسید خدای نخواسته عکس او بود؟ مراقبت در کار است.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٨،صفحه ١٨
.
#سبک_زندگی
ما آن قدر که از مردن جسم می ترسیم، از مردن روح نمی ترسیم. ما همه مرده های عمودی هستیم و خودمان نمی دانیم.
🔴 #آیت_الله_انصاری_همدانی ره:
"شخص #سالک، باید روزانه ساعتی را برای تفکر قرار دهد؛ تفکر در قبور و اهل دنیا و کسانی که آمدند و رفتند، تفکر در احوال بزرگان، تفكر در حالات اولیاء خدا، و تفکر در #مرگ و..."
🌷 شهید آوینی:
🔅 کجا از مرگ میهراسد آنکس که به جاودانگی روح در جوار رحمت حق آگاه است؟ و اینچنین اگر یک دست تو نیز هدیهی راه خدا شود، باز هم با ان دست دیگری که باقی است به جبههها میشتابی. وقتی که اسوهی تو آن تمثیل مطلق وفاداری، عباس بن علی (علیهالسلام) باشد، چه باک که اگر هر دو دست تو نیز هدیهی راه خدا شود؟
💎 عملی که بینی شیطان را به خاک میمالد
🔻امام مهدى عليهالسلام:
ما اُرغِمَ أنفُ الشَّيطانِ بِشَى ءٍ مِثلِ الصَّلاةِ
◻️هيچ چيز مانند #نماز، بينى شيطان را به خاك نمیمالد.
📚 من لا یحضره الفقیه، جلد ۱، صفحه ۴۹۸
•┈┈••✾••┈┈•