🔺بچههایی هستند که بعد از انجام یک کار اشتباه بلافاصله عذرخواهی میکنند، اما هم شما و هم خودش میداند که این صرفا راهی برای فرار از تنبیه است.
🔸برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط، پشیمانی است. اگر کودک از کار بدی که انجام داده است، پشیمان نیست به او توضیح بدهید و برایش زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند. همیشه روی این نکته تاکید کنید که تا زمانی که از کارش پشیمان نیست، لازم نیست عذرخواهی کند.
👈 برای کمک به درک بهتر کودک نسبت به رفتارش میتوانید تاثیر آن رفتار را روی دیگران با هم بررسی کنید. حتی میتوان از کودک خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک میکند ارزش اخلاقی عذرخواهی بهدرستی برایش درونی شود.
آرامش زندگی را در باور به «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا» بجوییم.
انسان باید بهخاطر داشته باشد که هیچ سختی ماندنی نیست و عدالت خدا بر این تعلق گرفته که بعد از هر سختی لذت آسایش را به انسانهای صبور و مقاوم هدیه کند.
هیچ انسانی نمیتواند ادعا کند که در طول زندگی هیچگاه با مشکل مواجه نشده زیرا رسم روزگار بر این است که آدمی با دست و پنجه نرم کردن با سختیها مس وجودش تبدیل به طلا گشته و در معرکه امتحان میزان صبر خود را بسنجد.
اما سختیهای زندگی یک جور نیستند. شاید برخی از گرههای زندگی را با اندکی تأمل و صبر بتوان پست سر گذاشت اما گاهی انسان با موانعی مواجه میشود که حتی افراد مقاوم را از پای درمیآورد. بهراستی چگونه میتوان مشکلاتی چون بیماریهای لاعلاج، مرگ فرزند نوجوان و جوان، داشتن فرزند معلول و ناتوان جسمی، فقر و بسیاری دیگر از مشکلات را سپری کرد بهویژه آنکه برخی از این مشکلات راه درمانی ندارند.
نوع نگاه آدمی به مشکلات او را صبور یا ناشکیبا میسازد.
به نظر میرسد نوع نگاه آدمی به سختیهاست که سبب میشود در برابر موانع زندگی صبور باشد و یا اینکه در برابر انبوه مشکلات شانه خالی کند، باور به این نکته که قدرت بزرگی در کنار آدمی است که اگر بخواهد در یک لحظه میتواند همه این موانع را از سر راه انسان بردارد بزرگترین دلیل برای صبوری در برابر سختیهاست.
قرآن کریم در سوره یس آیه 82 میفرماید: «إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَیْئًا أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ؛ هنگامى که خدا چیزى را اراده کند، مىگوید: باش، آن نیز موجود مىشود» اگر انسان از عمق جان باور کند که پروردگار او همان قادر شنواست که اگر ارادهاش بر چیزی تعلق گیرد دیگر جایی برای نگرانی و اضطراب ناشی از سختیهای زندگی نخواهد بود.
خدای من و خدای ابراهیم خلیل یکی است.
چه زیبا و آرامشبخش است اگر آدمی با خود مرور کند که خدای من و خدای ابراهیم خلیل یکی است که او را از انبوهی از آتش نجات داد و پروردگار مریم(س) است که او را در برابر طعنهزنندگان سربلند کرد و فرزندش را مایه آرامش او قرار داد.
اگر در لحظاتی که کوهی از مشکلات، لبخند را از چهره انسان گرفته است انسان بیندیشد که خالق من همانی است که یونس(ع) را از شکم نهنگ به ساحل نجات، اسماعیل را از قربانگاه به آغوش پدر و زکریای نبی را از بیفرزندی به کودکی بزرگ چون یحیی نبی رساند چه جای تلخکامی بر ذائقه میماند.
انسان همواره باید در خاطر داشته باشد که در گذشته نیز مشکلاتی بوده که به امر خدا برای او سهل و آسان شده است و هیچ سختی ماندنی نیست، خداوند در سوره شرح در آیات 5 و 6 میفرماید: «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا ﴿۵﴾ إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا ﴿۶﴾؛ پس [بدان که] با دشوارى آسانى است (۵) آرى با دشوارى آسانى است (۶)».
آیت الله حسن زاده آملی :
«یکی از کلمات قصار علامه طباطبایی که مدام بر زبان می آورد این جمله بسیار پر معنا و بلند و عمیق است» : «ما کاری مهمتر از خودسازی نداریم!»
💠 حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی (دامت برکاته):
🔹 مشکل ما در نقص و نرسیدن به کمال، فراموشی است که از بدترین مصیبت های ماست. کار خوبی را که انجام میدهیم، فراموش نمی کنیم چون آن را بارها بازگو کرده و به آن علاقمندیم؛ ولی چون گناه مرتکب شده را پنهان می کنیم، کم کم از یادمان می رود و در صدد جبران آن نیستیم؛ زیرا انسان آنگاه در صدد جبران نقص است که متذّکر آن نقیصه باشد.
🔹 از این رو به ما گفته اند: اگر کار خیری کردید، آن را فراموش کنید و اگر از شما اشتباهی سر زد، به یاد آن باشید؛ زیرا تذکر خطا وسیله استغفار و سبب انفعال است ولی یادآوری کار خیر، زمینه غرور را فراهم می کند.
📚 مبادی اخلاق در قرآن ص 55
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر که گوش به گویندهای دهد به راستی که او را پرستیده، پس اگر گوینده از جانب خدا باشد در واقع خدا را پرستیده و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن گوید، به راستی که ابلیس را پرستیده است.
امام جواد الائمه
قال جواد الائمه (علیه السلام):مَنْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ النَّاطِقُ عَنِ اللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللَّهَ وَ إِنْ كَانَ النَّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ.
🌸 فرخنده میلاد با سعادت امام جواد علیه السلام مبارک
🔸 كسي از وجود مبارك امام جواد(علیه السلام) توصيه اخلاقي خواست عرض كرد كه ما را سفارش كنيد. حضرت فرمودند: قبول ميكنيد يا فقط ميخواهيد گوش بدهيد؟ عرض كرد نه قبول ميكنم. فرمود: اگر قبول ميكنيد اين مسائل را بدان، اينجا جاي امتحان و جاي بردباري است. اصلاً كسي خيال بكند كه اينجا بخواهد راحت به سر ببرد راحتي نصيبش بشود اشتباه است.[راحتی و آسایش مطلق تنها در آخرت و بهشت است نه دنیا]
🔸 آنكه اين نظام را ساخت اين جهان را ساخت فرمود: اينجا جاي آسايش نيست خودش هم كه ﴿وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللّهِ قيلاً﴾ ديگر از خدا راستگوتر كيست ؟ ولي خدا قسم ياد كرد فرمود: ﴿لَقَدْ خَلَقْنَا اْلإِنْسانَ في كَبَدٍ﴾ انسان در فشار و رنج و درد و زحمت و سختي قرار داده شد، اصلاً ساختار اينجا(دنیا) اين است. اين لام ، لام قسم است، كبَد يعني درد و رنج و فشار و مشكلات.
🔸 حالا يكی فشار مالي دارد دیگری فشار خانوادگي دارد يكی فشار سياسي دارد و يكی فشار اجتماعي دارد هيچ كس بي درد و رنج نيست؛ مستحضريد آنها كه وضع ماليشان خوب است با قرص خواب ميخوابند اين طور نيست كه مثلاً راحت باشند حالا كسي خيال بكند اين هفتاد هشتاد سال آسوده باشد نه آسايش جاي ديگر است آنجا كه:
☘﴿يَتَنازَعُونَ فيها کَأْساً لا لَغْوٌ فيها وَ لا تَأْثيمٌ﴾
آنها در بهشت جامهای پر از نوشیدنیهای طهور را که نه بیهوده گویی در آن است و نه گناه ، از یکدیگر می گیرند(آیه ۲۲ سوره طور)
☘﴿وَ قالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذي أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَکُورٌ﴾
آنها می گویند: «حمد ( و ستایش ) برای خداوندی است که [در بهشت] اندوه را از ما برطرف ساخت پروردگار ما آمرزنده و سپاسگزار است! (آیه ۳۴ سوره فاطر)
🔸 وجود مبارك امام جواد (سلام الله عليه) فرمودند: «الثِّقَةُ بِاللّهِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ و سُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ»
رسيدن به درجات عالی، درجات علمي و عملي و تقوا در دنيا و درجات بهشت در آخرت البته سخت است؛ ولي اعتماد و اطمینان به لطف خدا، بهاي هر كالاي گراني است.
🔸 امام جواد (علیه السلام) می فرمایند: نِيل به درجات عالي و رسیدن به مقاماتی مانند مقام سلمان, مقام اباذر, مقام مقداد در دسترس است، شما نردبان رسیدن به این مقامات را داريد، نگوييد سلمان و مقداد به آن مقامات رسيده اند ما نميتوانيم. اگر بگوييد يك مقامی خيلي بالاست، نردبانش را داريد و آن اطمينان به خداست.
🔊 سخنرانی آیت الله جوادی آملی
به نام خدا
#کارگاه_صلواتی_بین_الطلوعین
🔹هر روز/پانزده دقیقه بعداز اذان صبح به افق قم
🔹هزینهی معنوی ۲۰۰ صلوات
https://online.lmskaran.com/ch/android-club
هر چه را که به دیگری بدهی
میچرخد و به خودت برمی گردد:
به دیگری بی احترامی میکنی، در واقع
نشان می دهی که خودت قابل احترام نیستی.
حقوق شهروندی را رعایت نمی کنی،خود
در جایی بدون فرهنگ و تمدن
زندگی خواهی کرد.
دیگران را نمی بخشی،
خودت در تب و تاب خواهی بود.
به دیگری خشم میگیری ، قبل از آن
خودت در خشمت خواهی سوخت
چون از تو برخاسته است.
سکوت نمی کنی ، خودت
در ازدحام و شلوغی خواهی بود.
گوش نمی کنی ، شنیده نمی شوی.
دیگران را نمی بینی ، نادیده گرفته خواهی شد.
به بدنت توجه نمیکنی، بدنت به
تو بی توجهی می کند و بیمار می شوی.
دیگران را مسخره میکنی ، خودت دلقک تر جلوه میکنی.
از دیگری و شرایط نفرت داری ، اما این خودت هستی که مسموم از سم نفرت درون خودت میشوی.
صبور نیستی ، آرامش و نتیجه مطلوب را از دست میدهی.
دوست نمی داری، دوست داشتنی نمی شوی.
خود را دریاب...
بیرون زتو نیست
هر چه در عالم هست
در خود بطلب
هر آنچه خواهی
که تویی
🌹
❓"چرا مردها حرف همسرشان را گوش نمیکنند؟!"
👈 بیشترین شکایت خانمها این است که مردشان به حرف آنها گوش نمیدهد.
متاسفانه آقایون قدرت یک گفتگوی ساده و عاشقانه را دست کم میگیرند.
👈 خانم ها طی گفتگو هورمون «دوپامین» یا همان هورمون لذت در بدنشان بالا میرود و در نتیجه طی این گفتگو ارتباط قویتر میشود.
👈 اما برای بیشتر مردها گفتگو اینقدر اهمیت ندارد.
مردها متوجه نمیشوند که خانمها حرف میزنند تنها برای اینکه احساس کنند به طرف مقابل وصل هستند
👈 آنها فکر میکنند که همسرشان حرف میزند که خواستهاش را مطرح کند.
👈 از طرف دیگر مردها به طور غریزی میخواهند مشکلات همسرشان را حل کنند، حتی اگر خانم از او کمک نخواهد.
✍ راه حل:
یک عبارت هست که میتواند برای خانمها معجزه کند:
«برای من از خودت بیشتر بگو!»
و اگر شما میخواهید واقعا او را خوشحال کنید، بگویید:
«من به حرفهایت علاقهمندم...»
💕💕💕
❤️🍃❤️
✍آنچه یک زن از شوهرش می خواهد:
1️⃣ مرد وفادار❤️
2️⃣ مرد با برنامه❤️
3️⃣ به او گوش دهد❤️
#همسرداری #مهارت
#گفت_و_گو
✅همانطور که #ارتباط بین زن و شوهر می تواند در اوج گرمی و #محبت باشد ، این رابطه می تواند در طول زمان #سرد شود.
🔺 علت آن می تواند #کمبود و یا عدم ارتباط صحیح بین زن و شوهر باشد.
✅ یکی از عناصر مهم تقویت ارتباط زوج ها، #گفت_و_گو درباره نیازها، تجربه ها و اتفاق های روزانه است.
✅برای اینکه این گفت و گو بتواند تاثیر خود را در #صمیمیت زوج ها ایجاد کند، هنگامی که همسر شما درباره مسائل روزانه خود صحبت می کند، دقت و علاقه خود را نشان دهید.
✅ #مزاج ها و اهل گفتگو بودن:
#دم: اهل گفتگو و خوش مشرب فقط دیر عصبانی میشه ولی بد☺️
#صفرا: خلاصه گو و نتیجه گرا و اهل نیش و کنایه و تند خوئی , اهل کار زیاد به همین خاطر تو خونه خسته است😔
#سودا: کم حرف و نکته سنج و دقیق🧐
#بلغم: اهل انعطاف و کم حرف و البته بی تفاوت