اخبار صد ثانیهای 5 بهمن.mp3
2.38M
۵ بهمن ۱۴۰۱ #در_۱۰۰_ثانیه
🔻 «در ۱۰۰ثانیه» کانال صبح صادق
🔹تیتر اخبار تحولات داخلی و خارجی را هر روز در صبح صادق بشنوید.
@ssweekly
🔺نتیجه قیمتگذاری دستوری افزایش دلالی است
🔹امیرحسین کاکایی، کارشناس بازار خودرو در گفتوگو با صبح صادق
🖊گروه اقتصاد
📝به گزارش صبح صادق، «امیرحسین کاکایی» کارشناس و تحلیلگر بازار خودرو در گفتوگو با صبح صادق درباره عرضه خودرو در بورس کالا و مزایای این نوع فروش در مقایسه با روش قرعهکشی گفت: «وقتی میخواهیم درباره موضوعی قضاوت کنیم، در وهله اول باید در فضای اقتصادی اجرای آن روش بحث کنیم تا بتوانیم به صورت اصولی و واقعی جایگزینهای درست را پیدا و بررسی کنیم. عرضه و فروش خودرو در دنیای صنعتی فقط به یک روش صورت می گیرد و آن شیوه چیزی جز «فروش در حاشیه بازار» نیست.»
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺 رحمت بیانتهای خداوند
🔹گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی به مناسبت لیلةالرغائب
📝همه ما میدانیم که سعه رحمت و لطف خداوند متعال بینهایت است. پروردگار عالم هم بینهایت داراست،(رحمت خدا حد و حصر ندارد) و هم داناست، نیازها و احتیاجات همه را میداند و هم این خدای دارا و دانا بینهایت تواناست. کسی نمیتواند جلوی عطا و فضل او را بگیرد، بینهایت بخشنده و مهربان است؛ اگر شما این پنج صفت خدا را در نظر بگیرید، خداوند متعال اسماء و صفات متعددی دارد، ولی اگر فقط همین پنج صفت خدا را در نظر بگیرید، آن وقت متوجه میشوید این خدایی که بینهایت دارد و اگر از کرم خودش به تمام انسانها از اول تاریخ تا آخر تاریخ آن مقداری که به وجود مقدس پیامبر(ص) عطا کرده، اگر به همه انسانها عطا بکند، از خزائن رحمت خداوند چیزی کم نمیآید، اتفاقاً خداوند همین را میخواهد؛ ماه مبارک رمضان هم در دعای افتتاح میخوانید: «الَّذی لا تَنْقُصُ خَزائِنُهُ وَلا تَزیدُهُ كَثْرَةُ الْعَطاءِ إلاّ جُوداً وَكَرَماً»؛ پروردگار عالم هرچی ببخشد، بخشش او بیشتر میشود، از خزائن او چیزی کم نمیآید، این خدایی که بینهایتها را داراست، دنبال بهانه میگردد برای بخشش و فضل و رحمت خودش، خداوند متعال با یک بهانه به انسانها عطا میکند.
🔹روایتی وجود دارد که مرحوم میرزاجواد آقای ملکیتبریزی در کتاب «المراقبات» خود نقل کرده، خداوند متعال میفرماید: یا داوود، «لَو عَلِمَ المُدبِرونَ اَنی کَیفَ اشتیاقی بِهِم لَماتوا شَوقاً علیه» اگر آن کسانی که پشت به من خدا کردند، بدانند که من چقدر مشتاقشان هستم، از شوق من میمیرند؛ گفت: سایه معشوق اگر افتاد برعاشق چه شد؟/ ما به او محتاج بودیم او به ما مشتاق بود؛ ما محتاج او هستیم، اما انگار خداوند متعال ناز بندههایش را میکشد برای اینکه رحمت و عنایت به آنها داشته باشد؛ پروردگار ما پروردگاری است که مچ نمیگیرد، بلکه دست میگیرد برای رشد و برای بلند کردن انسانها، کم و کوچک ما را زیاد میدهد. «یا مَنْ یُعْطِی الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ» به بزرگی و عظمت خودش نگاه میکند، اگر کمی هم در خانهاش بیاوری، پروردگار زیاد میدهد... خدا دنبال بهانه میگردد برای رحمت و عنایت و لطف خودش. از طرف پروردگار عالم بینهایتها آماده است، بینهایت علم، بینهایت رزق، بینهایت رحمت و عنایت، از طرف خدا که حالت منتظرهای ندارد که! همه چی آماده است، همین الان آماده است بینهایتها؛ اما برادر بزرگوار، خواهر بزرگوار، سؤال این است که: «سهم ما از این بینهایت خداوند چقدر است؟!» یا اینکه «ما چقدر میتوانیم از این بینهایتها بگیریم؟!» سهم هر کسی به اندازه قابلیت و ظرف خودش است.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺سربازی که یک ساله استراتژیست زبده نظامى شد
🔹نگاهی به کارنامه یک ساله شهید حسن باقری
🖊حسن نوروزی - دبیر گروه جبهه
📝باقری توان، هوش و استعداد شگرفی در تحلیل اطلاعات دشمن از خود نشان میداد؛ به گونهای که در بیشتر مواقع، تحرکات احتمالی دشمن را پیشبینی میکرد. اقدامات پیگیر و اساسی او در زمینه اطلاعات، به راهاندازی واحد اطلاعات عملیات در ستاد عملیات جنوب منتهی شد. نیروهای این واحد، در کمتر از سه ماه، در همه محورهای جنوب، با تمام قدرت مستقر شدند و به عنوان چشم فرماندهی، در محورهای مختلف عمل میکرد.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
اخبار صد ثانیهای 6 بهمن.mp3
2.36M
۶ بهمن ۱۴۰۱ #در_۱۰۰_ثانیه
🔻 «در ۱۰۰ثانیه» کانال صبح صادق
🔹تیتر اخبار تحولات داخلی و خارجی را هر روز در صبح صادق بشنوید.
@ssweekly
🔺زن زندگی آزادی| به نام زن ضد زن
🔹سخنرانی منتشر نشده از عزتالله ضرغامی
🖊گروه پرونده
📝پیش از انقلاب از زن استفاده ابزاری میشد؛ استفاده ابزاری از زن و تحقیر و له کردن زن در زمان شاه در صنعت تبلیغات آن زمان هویدا بود؛ اما امروز ببینید زنها در چه جایگاهی هستند؟ گاهی میبینیم یک دختر دانشجوی 19ـ18 ساله در مراسم دیدار با رهبری حضور پیدا میکند(همین جلسات پرسش و پاسخی که با دانشجویان برگزار میشود) که بعضی از آنها چنان با اقتدار، تندی و طلبکارانه در مقابل رهبر میایستند و از رهبری سؤال میپرسند؛ ولی رهبری تحمل میکنند و با صبوری حرف دختر دانشجوی 19ـ18 ساله را گوش میکنند و بعد هم او را تشویق میکنند و پاسخ میدهند و همه اینها پخش میشود. این جایگاه زن، یعنی نگاه ابزاری به زن قبل از انقلاب با نگاه به جایگاه واقعی که امروز زنان در تمامی عرصهها دارند، اصلاً قابل مقایسه نیست.
#زن_زندگی_آزادی
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺زن زندگی آزادی| معیشت مردم
🔹پرونده 1079
🖊مصطفی قربانی - دکتری علوم سیاسی
📝1ـ در حوزه روستایی، در اثر اصلاحات ارضی، کشاورزی دگرگون شد؛ بیشتر دهقانان سهمبَر صاحب زمین شدند، اما موفقیت عملی این طرح از لحاظ منافع مثبت واقعی برای دهقانان عملاً صفر بود؛ زیرا اولاً نیمی از زمینها تقسیم نشد، ثانیاً اکثریت دهقانانی که صاحب زمین شدند، زمینهای کوچک و نامرغوبی به دست آوردند و ثالثاً نیمی از خانوارهای روستانشین نیز مشمول قانون اصلاحات ارضی نشدند؛ چون قرارداد سهمبری نبسته بودند. بنابراین، با اجرای اصلاحات ارضی نه تنها سطح زندگی اکثریت مردم روستاها بهتر نشد؛ بلکه کشور با افت تولید کشاورزی و عقب ماندن آن از نظر سرانه جمعیت مواجه شد. در این زمینه، به نوشته کاتوزیان در کتاب «اقتصاد سیاسی ایران»، در فاصله سالهای ۱۳۵۶ـ۱۳۵۱، ۳۸ درصد روستائیان سوءتغذیه داشتند و چهار درصد شدیداً سوءتغذیه داشتند.
#زن_زندگی_آزادی
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺مثل پر
🔹داستان 1079
🖊نفیسه محمدی - دبیر گروه جوان
📝چراغهای اطراف حیاط کم کم نور خود را روی زائران میپاشیدند. صدای زمزمه پیشخوانی شروع میشود، حرم فضای دلچسبی دارد؛ اما مریم همان وسط نشسته و رمق ندارد تکان بخورد. چقدر خوب میشد اگر همانجا میخوابید و به هیچچیز فکر نمیکرد. دلش میخواست به هیچ غم و غصهای فکر نکند. زبانش خشک شده و احساس ضعف دارد. از وقتی به بیمارستان پا گذاشته بود و مبین را بستری کرده بودند، دهانش به خوردن هیچ غذایی باز نمیشد. هوای بیمارستان و بوی الکل حالش را بد میکرد و گریههای پسر دوسالهاش اشتهایی برایش نمیگذاشت. رفت و آمد پرستارها، بوی داروهای مختلف، نظرات جور واجور دکترها، ذهنش را آلوده میکرد و توانش را برای مقابله میگرفت. هرچقدر احمد اصرار میکرد که حتماً غذا بخورد، دلش به غذاخوردن نمیرفت، فقط میخواست مبین را به خانه برگرداند و همان تهمانده حریره بادام و فرنی پسرش را بخورد. با این فکرها اشک توی چشمانش جوشید. دل شکسته بود. امروز احمد آمده بود تا کنار مبین بماند و مریم برگردد خانه تا بتواند تجدید قوا کند و چیزی بخورد؛ اما دلش خانه را نمیخواست، همان لحظه از بیمارستان بیرون زده بود، ماشین گرفته بود و سراسر مسیر بیمارستان تا حرم را گریه کرده بود. وارد که شد، دلش آرامتر شده بود. نمیخواست حالا که بعد از مدتها به حرم پا میگذارد، همان ابتدا درد دلش شروع شود، میخواست سلام و عرض ادب کند. خجالت میکشید. مدتها راه حرم را گم کرده بودند و حالا به خاطر بیماری مبین برای زیارت آمده بود. سلام کوتاهی داد و روی یکی از فرشهای گل قرمز صحن انقلاب کز کرد. امروز دلش میخواست سرش را به دامان امام بگذارد، از او طلب آرامش و بخشش کند و بخواهد که کودکش را از چنگال بیماری رها کند.
🔹صدای اذان بلند شد. مریم مُهری برداشت و نمازش را خواند. باید تا دیر نشده بود به بیمارستان برمیگشت. سلام نماز را که داد، اشک توی چشمهایش جمع شد، از پشت پرده اشک، گنبد را محو و نورانیتر میدید.
ـ آقا جان شما که میدونی من اینجا تنهام، کسی رو ندارم، شما که میدونی من بیپناهم غیر از شما امیدی ندارم، روسیاهم، ولی کمکم کن خیلی خستهام، من مهمون شمام... .
🔹با گوشه چادر اشکهایش را پاک کرد و به سمت درب خروج رفت. هنوز پایش از حرم بیرون نگذاشته بود که یک نفر آرام صدایش کرد: «خانم، خانم! دخترم! یه لحظه صبر کن!» مریم برگشت. یکی از خادمین امام بود. برگه غذا به سمتش گرفت و گفت: «امشب مهمون آقایی، غذاتو بگیر بعد برو!» خشکش زده بود، تا آمد خودش را پیدا کند، مرد رفته بود. چه نشانه خوبی! آقا حواسش به مریم و پسر کوچکش بود. نگاهی به گنبد طلایی حرم کرد. سبک شده بود. همچون یک پر در فضای معنوی و آرام حرم خرامید.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺صبر
📝 به هزار امید نامه مینویسم که بخوانی. نامهای که کلمه کلمهاش آمیخته به جوهر چشمانم است. من شما را خواستهام و این آغاز همه دردها و رنجهایی است که باید به دوش بکشم. دردها و رنجهایی که به تعبیر شهید آوینی دروازه رشد آدمی است:
🔹«آرمانخواهی انسانها مستلزم صبر بر رنجهاست، پس برادر خوبم! برای جانبازی در راه آرمانها یاد بگیر که در این سیاره رنج صبورترین انسانها باشی.»
🔹«صبر» این زیباترین واژه تلخ دنیا، مبارزه تمامقد با هوی و هوسهایی است که در جان آدمی ریشه دوانده است. آدمی به صبر است که معنا مییابد. صبر در برابر مصائب، صبر در برابر جاهل، صبر در برابر آرزوهایی که بالاتر از دستهای ماست و صبر در برابر روزها و شبهایی که بیشما میگذرد.
🔹آقا جانم! من ایستادهام و بیهیچ حرفی، درد و رنج انتظار را به دوش میکشم. دوریتان سخت است و جانکاه، اما چه کنم که آرمانخواهی انسانها مستلزم صبر بر رنجهاست.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺عهد نادر
🔹 نگاهی به آرمان «جشنواره عمار» و وضعیت امروز آن
🖊ندا کرمانشاهی - خبرنگار فرهنگی
📝با تلاشهای مرحوم نادر طالبزاده در اواخر دهه 80، جشنواره مردمی فیلم «عمار» راه افتاد. حاج نادر طالبزاده همیشه بر این موضوع تأکید داشت که باید جشنوارهای برگزار شود که بسیاری از جوانان علاقهمند و مستعدی که دستانی خالی دارند، جسارت پیدا کرده و به تولید آثار هنری دست بزنند. در حقیقت، آنچه برای مرحوم طالبزاده مهم بود، کشف استعدادهایی بود که شاید دستشان به سرمایه یا ارگان و نهادی نمیرسید تا بتوانند استعدادهای نهفته خودشان را بروز دهند و این نگاه، همچنان در یاد و خاطره شاگردان این استاد دغدغهمند باقی مانده
است.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》 دریافت کنید
@ssweekly
🔺زن زندگی آزادی| دموکراسی شاهانه
🔹پرونده 1079
🖊مهدی سعیدی - کارشناس تاریخ
📝حکومت پهلوی دوم هر چه به پایان خود میرسید، بیش از پیش خودکامه تر میشد. شاه توان تحمل مخالفان خود را نداشت و آنها را متهم میکرد. شاه عقاید خود درباره دموکراسی موجود در ایران را ضمن کتابی با عنوان پر طمطراق «به سوی تمدن بزرگ» در سال 1356 تشریح کرده و مینویسد: «در دموکراسی ما آزادی کامل با نظم و انضباط کامل اجتماعی توأم است. هر فرد ایرانی از پیشرفتهترین حقوق سیاسی و اقتصادی و اجتماعی برخوردار است...
#زن_زندگی_آزادی
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly
🔺 تربیت و دینداری
🔹 راه نرفته 1079
🖊محبوبه اللهیاری - مشاور خانواده
📝سؤال: چقدر در تربیت فرزند معنویات و دینداری اهمیت دارد؟
📌پرسشگر گرامی: یکی از ابعاد مهم شخصیت انسان، که آثار گستردهای در زندگی فردی و اجتماعی او دارد، مسئله تدین و دینداری است؛ از این رو در گذشته، والدین به شدت در تلاش بودند تا آموزههای دینی را هنگام کودکی به فرزندان تعلیم داده و باورها و عادتهای خوب را در آنها نهادینه کنند. تحقیقات متعدد علمی نیز نقش والدین در شکلگیری دینداری کودکان را، به ویژه در دوران کودکی تأیید میکنند و این مهم، بیانکننده اهمیت نقش والدین در این زمینه و رشد و بالندگی دینداری فرزندان در کانون خانواده است.
در حقیقت، همانطور که والدین، وظیفه تغذیه صحیح و حفظ سلامت و بهداشت جسمانی فرزند را بر عهده دارند، نقش بینظیری در حفظ و مصونیت روح آنها در برابر آسیبها و هجمههای شیطانی ایفا میکنند. با وجود این، این روزها، شاهد هستیم که برخی والدین، نه تنها از رسالت انتقال مفاهیم و آموزههای دینی به فرزندان سر باز میزنند، بلکه حتی به نوعی، مانع دینداری فرزندان شده و آنها را از گرایش به مسائل دینی و اعتقادی بازمیدارند! دلزدگی از دین به واسطه عملکرد نامناسب برخی متدینان، راحتطلبی، غربزدگی یا بسیاری عوامل دیگر، ممکن است والدین را از رعایت موازین دینی و شرعی رویگردان و در پایبندی به اصول و ارزشهای دینی سست کند؛ حتی ممکن است پذیرش بدون سؤال و تسلیم در برابر اعتقادات والدین دیروز، موجب پذیرش دین و انجام رفتارها و آداب دینی در آنها شده و با گذشت زمان و دستنیافتن به پاسخهای مناسب، پذیرش اجباری و کورکورانه را کنار گذاشته و حالا که در جایگاه پدر و مادر قرار گرفتهاند، ترجیح دهند فرزندانشان را آزاد و رها و به دور از تقیدهای دینی پرورش دهند.
📌 اما حقیقت این است که دینداری، مبنای فطری داشته و حق ذاتی انسانهاست؛ از این رو لازم است والدین مسیر شناخت زیباییهای دین را برای فرزندان هموار کرده و با عشق و محبت، آنها را به زیور دینداری مزین کنند و در عین حال از هرگونه سختگیری و افراط در این مسیر بپرهیزند.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت 《سنجاق شده》دریافت کنید
@ssweekly