eitaa logo
دکتر علی کتیرائی
240 دنبال‌کننده
461 عکس
317 ویدیو
24 فایل
آدرس مطب: اصفهان خیابان گلزارخیابان استاد همایی کوی ۱۱ پزشک عمومی و محقق طب سنتی تلفن مطب: ۰۳۱۳۲۷۲۱۰۱۴ شماره همراه : ۰۹۳۸۹۳۰۹۶۰۸ ارتباط با ادمین: @alikatiraey
مشاهده در ایتا
دانلود
برخی از خواص بنفشه که از نظر علمی ثابت شده است عبارتند از : ⚡️ رفع عطش و گرمی خون ⚡️ آرامبخش و ضد افسردگی ⚡️ بهبود خواب و کاهش بی خوابی ⚡️ بهبود تپش قلب و پایین آورنده فشار خون ⚡️ کاهش کلسترول و LDL و افزایش HDL ⚡️ درمان سرماخوردگی ⚡️ درمان ناراحتی های معده و کبد و طحال ⚡️ درمان درد کلیه ⚡️ کاهش تب و ضد درد ⚡️ نرم کننده ریه و درمان ناراحتی های ریه و درمان سرفه های خشک ⚡️ درمان برونشیت حاد و مزمن و حتی درمان آسم ⚡️ خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی ⚡️ درمان زخم و درد گلو، درد قفسه سینه، تنگی نفس و پنومونی ⚡️ عملکرد انتی اکسیدانی ⚡️ خاصیت ضد سرطانی 🍎طب نوین اسلامی
در ادامه به خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی این دارو خواهیم پرداخت....
پپتید های ضد میکروبی (AMP[1]) مولکول هایی دفاعی با عملکرد وسیع آنتی میکروبیال (ضد باکتری، ضد ویروس، ضد قارچ) و همچنین ضد تومور می باشند. بر خلاف سلول های پستانداران که غشای سلولی با شارژ خنثی دارند، غشای سلول های میکروبی و سرطانی غنی از مولکول های آنیونیک بوده و به طور گزینشی و اختصاصی هدف  AMP ها قرار گرفته و متعاقب آن از طریق فرایند های تخریب غشایی یا مکانیسم های داخل سلولی دچار مرگ سلولی می شوند. با توجه به افزایش مقاومت های چند دارویی در میان پاتوژن ها و سلول های سرطانی ، AMP ها کاندیداهای درمانی جذابی هستند که از مکانیسم های عملکردی متفاوتی (نسبت به داروهای شیمیایی) بهره می برند.(2) سیکلوتایدها (cyclotides) به عنوان گروهی از AMP ها، پپتیدهای حلقوی گیاهی می باشند که جزو مواد موثره مهم Viola odorata (گل بنفشه) و سایر گونه های گیاهی ویولاسه و روبیاسه به شمار می آیند. ساختار حلقوی و وجود پیوند های دی سولفیدی پایداری فراوانی را برای سیکلوتایدها در برابر عوامل شیمیایی و آنزیمی فراهم آورده است(3). از لحاظ فارماکولوژی یکی از خصوصیات برجسته سیکلوتایدها، سیتوتوکسیسیتی علیه سلول های سرطانی مختلف می باشد. این ویژگی به خوبی در مورد سلول های آدنوکارسینوم کلیه، لوسمی سلول T ، سرطان ریه، میلوم، لنفوم، ملانوم، سرطان تخمدان، پروستات و پستان نشان داده شده است(2،4،5). نکته جالب توجه این است که سیکلوتایدها اختلال غشایی قابل توجهی در سلول های طبیعی انسانی به وجود نمی آورند (کمتر از 5% افزایش نفوذ پذیری) و تقریبا به طور اختصاصی سلول های توموری را مورد هدف قرار می دهند (50 تا 85% افزایش نفوذپذیری)(4). همچنان که اشاره شد یکی از موانع کموتراپی در سرطان هایی مانند سرطان پستان افزایش بروز مقاومت دارویی در برابر عوامل شیمیایی ضد تومور می باشد. در واقع سلول های سرطانی قادر خواهند بود با استفاده از پمپ های غشایی و با مصرف ATP، داروها را از سلول خارج نمایند. سیکلوتایدها با ایجاد اختلال در غشای لیپیدی دو لایه، سوراخ های متعددی با فعالیت شبه کانالی در غشای سلولی به وجود می آورند و سبب ورود و تجمع افزایش یافته داروهای شیمی درمانی در سلول های سرطانی مقاوم به دارو می گردند(4). علاوه بر این بررسی ها نشان می دهند عصاره Viola odorata ( گل بنفشه) در کاهش رشد تومور و میزان متاستاز نیز دارای کارآیی و اثربخشی قابل توجهی می باشد. مکانیسم های شناخته شده این آثار عبارتند از مهار ارسال سیگنال های بقای سلولی، القا آپوپتوز سلولی (افزایش نسبت Bax/Bcl2) و تاثیر در فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (افزایش کاتالاز، کاهش سوپر اکسید دیس موتاز)(6). 🍎طب نوین اسلامی
منابع مطلب فوق :👇👇👇👇👇
1- Feyzabadi Z, Ghorbani F, Vazani Y, Zarshenas MM. A Critical Review on Phytochemistry, Pharmacology of Viola odorata L. and Related Multipotential Products in Traditional Persian Medicine. Phytother Res. 2017;31(11):1669-75. 2- Parsley NC, Kirkpatrick CL, Crittenden CM, Rad JG, Hoskin DW, Brodbelt JS, et al. PepSAVI-MS reveals anticancer and antifungal cycloviolacins in Viola odorata. Phytochemistry. 2018;152:61-70. 3- Zarrabi M, Dalirfardouei R, Sepehrizade Z, Kermanshahi RK. Comparison of the antimicrobial effects of semipurified cyclotides from Iranian Viola odorata against some of plant and human pathogenic bacteria. J Appl Microbiol. 2013;115(2):367-75. 4- Gerlach SL, Rathinakumar R, Chakravarty G, Goransson U, Wimley WC, Darwin SP, et al. Anticancer and chemosensitizing abilities of cycloviolacin 02 from Viola odorata and psyle cyclotides from Psychotria leptothyrsa. Biopolymers. 2010;94(5):617-25. 5- Rahimi VB, Askari VR, Emami SA, Tayarani-Najaran Z. Anti-melanogenic activity of Viola odorata different extracts on B16F10 murine melanoma cells. Iran J Basic Med Sci. 2017;20(3):242-9. 6- Alipanah H, Bigdeli MR, Esmaeili MA. Inhibitory Effect of Viola odorata Extract on Tumor Growth and Metastasis in 4T1 Breast Cancer Model. Iran J Pharm Res. 2018;17(1):276-91.
طبق احادیث هم این خواص گل بنفشه قابل توجیه است. اولا در حدیث هست که گل بنفشه خاصیت های فراوانی دارد و از طرفی هم بیان شده که طبع گل بنفشه متعادل است. با توجه به اینکه هر بیماری در بدن در اثر خارج شدن بدن از تعادل ایجاد می شود و با توجه به اینکه ما اعتقاد داریم که سرطان ها در اثر خشکی بافت های بدن و جمع شدن سوداء در بافت ها ایجاد می شود، گل بنفشه با تعادلی که در طبع ایجاد میکند، میتواند اثرات درمانی فوق من جمله اثرات ضد سرطانی را ایجاد کند. 🍎طب نوین اسلامی
امام صادق ع می‌فرماید: أَرْبَعَةٌ يُعَدِّلْنَ‌ الطَّبَائِعَ الرُّمَّانُ السُّورَانِيِّ وَ الْبُسْرُ الْمَطْبُوخُ وَ الْبَنَفْسَجُ وَ الْهِنْدَبَاء  یعنی چهار چیز متعادل کننده هستند: انار سورانی خرمای خشک پخته شده و بنفشه و کاسنی. خصال، شیخ صدوق، ج1 ص249. 🍎طب نوین اسلامی
امام باقرعلیه السلام فرمود: اگر مردم می دانستند در بنفشه چه خاصیتی است و چه دردهای بسیاری را درمان می کند، آن را جرعه جرعه می نوشیدند. خصال، شیخ صدوق، ص 127
بَنَفشه گلی است از تیره بنفشگان که بیشتر در نواحی معتدل جهان یافت می‌شود. گلی است با ساقه‌ای کوتاه و رنگ آن بنفش، یا ترکیبی از زرد و بنفش است. این گیاه دارای خواص درمانی و پزشکی است....
در حدیث می خوانیم : برتری روغن بنفشه بر دیگر روغن ها مانند برتری اهل بیت است بر مردم....
امام صادق ع می‌فرماید : چیزی محبوب تر از بنفشه از ناحیه شما برای ما نیامده است....
خواصی که در احادیث برای بیان شده است عبارتند از : ⚡️ درمان سردرد، میگرن و چشم درد ⚡️ درمان مشکلات مغزی مثل میکروسفالی، آلزایمر، و فراموشی ⚡️ پیشگیری از آسیب مغز در هنگام ضربه به سر ( ضربه مغزی) ⚡️ کاهش تب ⚡️ درمان سرماخوردگی و زکام ⚡️ متعادل کردن طبع 🍎طب نوین اسلامی
علاوه بر مواردی که تاکنون ذکر شده است، خواص دیگری نیز دارد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد: ⚡️ درمان اگزمای پوستی، خشکی پوست، و ترک لب ⚡️ درمان ضعف و درد پاها و دست ها ⚡️ درمان گرفتگی عضلانی به خصوص گرفتگی و درد کمر ⚡️ درمان دردهای کولیکی در اطفال و همچنین درمان درد شکم در بزرگسالان ⚡️ درمان زردی نوزادی ⚡️ بازکردن مجاری لنفاوی 🍎طب نوین اسلامی
روش های مصرف بنفشه : ⚡️ موضعی ( بیشتر از روغن بنفشه پایه زیتون استفاده می شود) ⚡️ چکاندن روغن به داخل بینی ( روغن بنفشه پایه زیتون یا پایه کنجد) ⚡️ خوراکی ⚡️ استفاده از روغن بنفشه به صورت شیاف ( در مورد تب و علائم سرماخوردگی توصیه شده است) 🍎طب نوین اسلامی
مصرف خوراکی بنفشه به دو طریق ممکن است: ⚡️ خوردن دمنوش بنفشه. ( چند عدد گل بنفشه را دم کرده و با عسل یا نبات میل کنید) ⚡️ خوردن شربت بنفشه موجود در داروخانه ها ( شربت بنفشه باریج و شربت ) 🍎طب نوین اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر مردانی : ویروس کرونا از طریق سطوح و از طریق غذا منتقل نمی شود... 🔸 توجه کنید این نکته یعنی شستن مداوم دستها با صابون، دستکش دست کردن، دست ها را با الکل مرتب شستن، استفاده زیاد از مواد ضد عفونی کننده، ممنوع بودن دست دادن با دوستان ( با مشت دست دادن) دست نزدن به سطوح، شستن مواد غذایی بسته بندی شده و.... هیچ تأثیری در پیشگیری از کرونا نخواهد داشت و فقط استرس و وسواس مردم را زیادترخواهد کرد.... 🔸چه هزینه های گزافی که از بیت المال دراین موارد خرج شد و حالا معلوم شده که همه آنها بی نتیجه بوده است....
یکی از بیماری های شایع در طب، حساسیت هست. که در طب کلاسیک علامت درمانی میکنند. من با بررسی هایی که انجام دادم متوجه شدم سوء مزاج طبع گرم و تر در مغز سبب ایجاد حساسیت می شود. بنابراین برای درمان هم باید به بیماران داروهای خشک بدیم. یکی از داروهایی که کاربرد داره و من چند مورد حساسیت را باهاش درمان کردم داروهای حاوی برگ سنا ( سنالین، سی لاکس و....) هست. برگ سنا رطوبت کل بدن را کم می کنه و رطوبت را از طریق مدفوع دفع می کنه. بنابراین فقط علامت بیمار را بهتر نمی کنه بلکه اثرات درمانی هم داره. مثلا یه دوره 15 روزه که بیماران استفاده کنند، دیگه همه علائمشون خوب میشه. 🍎طب نوین اسلامی
امروز قصد دارم به مزاج شناسی و ارتباط آن با طب غربی بپردازم....
تمام خلقت براساس چهار طبع ساخته شده است.... گرمی، سردی، رطوبت و خشکی. که هرکدام از اینها بر بدن غلبه پیدا کند سبب بیماری می شود. میتوان گفت تمام بیماری ها ناشی از به هم خوردن تعادل در مزاج هاست. به عبارتی وقتی طبع بدن متعادل باشد، از ابتلا به بیشتر بیماری هادر امان می مانیم. و بهترین طبع هم طبع گرم است. ( البته کمی گرم نه غلبه گرمی) اگر گرمی و رطوبت بر بدن غلبه داشته باشد، طبع فرد گرم و تر است. اگر گرمی و خشکی غلبه پیدا کند طبع فرد را گرم و خشک می گویند. اگر سردی و خشکی غلبه پیدا کند، بیمار مبتلا به سوداء است. و اگر سردی و رطوبت غلبه پیدا کند، بیمار دچار سوء مزاج بلغم خواهد بود.
حال این سوال پیش می آید که ارتباط طب کلاسیک با مزاج ها چگونه است؟ چطور بر اساس خصوصیات ظاهری فرد بتوانیم مزاج فرد را تشخیص دهیم؟ منظور از مواد غذایی گرم و سرد چیست؟؟
ما می گوییم چاقی نشانه رطوبت و لاغری نشانه خشکی بدن است. اگر بیمار چاق بود و لحمی ( گوشتی) و پوست قرمز یعنی طبعش گرم و مرطوب است. واگر چاق و سفید بود، طبعش سرد و مرطوب است. ⚡️ در مورد طبع خشک نیز همین گونه است اگر لاغر و پرکار و پر انرژی بود، طبع وی گرم و خشک است. و اگر لاغر و بی حال بود طبع وی سوداء است.
از این نکته در مورد درمان چاقی و لاغری نیز میتوان استفاده کرد. مثلا برای درمان چاقی در بیماری که گرم و تر است، موادغذایی سرد و خشک بهتر جواب می دهد و در عوض برای درمان چاقی ناشی از بلغم، مواد غذایی گرم و خشک بهتر است
از این نکته میتوان فهمید که رژیم های آب درمانی برای لاغر کردم بیماران چقدر اشتباه است. میتوان فهمید که کاهو و خیار سبب لاغری همه مردم نمی شود. ( در بهترین حالت برای درمان لاغری در بیماران دارای طبع گرم و مرطوب این رژیم موثر است.)
نکته دیگری که در مورد چاقی و لاغری در طب کلاسیک مطرح می شود، مبحث کالری هست. طب کلاسیک می گوید که مواد غذایی با کالری بالا چاق می کند و مواد غذایی با کالری پایین لاغر میکند. در حالی که طبقه بندی ما کمی متفاوت است. ما کالری را معادل گرمی تعریف می کنیم. و می گوییم غذاهای پرکالری انرژی بدن را زیاد می کند و به عبارتی بدن را گرم می کند، ولی لزوما فرد را چاق نمی کند. مواد غذایی گرم و مرطوب فرد را چاق میکند. و موادغذایی گرم و خشک بدن را لاغر می کند و انرژی بدن را زیاد می کند. حتی گاهی ممکن است مواد غذایی با طبیعت سرد و مرطوب مثل خیار و کاهو نیز سبب چاقی در بیمار گردد. ( چاقی ناشی از بلغم) ⚡️ پس کالری در طب کلاسیک معادل با گرمی در طب سنتی است.... ⚡️ و چاقی در طب کلاسیک معادل رطوبت در طب سنتی است...
سوال دیگری که مطرح می شود در مورد طبع مواد غذایی مختلف است. مواد غذایی مختلف چه طبعی دارد؟ و چه چیزهایی برطبع مواد غذایی تاثیر دارد؟؟