بیماری میکروکلسیفیکاسیون بیضه چیست؟
تجمع ذرات کلسیم در داخل نسج بیضه را شن ریزه یا میکروکلسیفیکاسیون (Microcalcification) بیضه میگویند. این بیماری معمولا در حین سونوگرافی بیضه که برای منظور دیگری تجویز شده، کشف میشود و علائم بالینی خاصی ندارد. در سالهای اخیر این بیماری اهمیت خاصی پیدا کرده و بیماران زیادی به دلیل داشتن ابتلا به آن به پزشک متخصص مراجعه می کنند.
علت وجود شنریزه در داخل بافت بیضه شناخته شده نیست، هر بیضه از حدود 300-200 لوله اسپرمساز تشکیل شده است اگر در داخل این لولهها کلسیم رسوب کند به آن میکروکلسیفیکاسیون بیضه گفته میشود که با بزرگ شدن و تجمع کلسیم بیشتر سبب ایجاد شن ریزه میگردد. میکروکلسیفیکاسیون بیضه معمولا متعدد و در سرتاسر بیضه منتشر میشوند و با سونوگرافی به راحتی قابل تشخیص هستند. میزان گزارششده از شیوع این بیماری بسیار متفاوت بوده و گاها از 11-1 درصد متغیر و شیوع این بیماری در سیاهپوستان بیشتر است. معمولا در کسانی که دارای شنریزه داخل نسج بیضه هستند، شیوع آن در سایر نسوج مثل ریهها و سیستم عصبی نیز بیشتر است.
🍎طب نوین اسلامی
اگر بخواهیم از دیدگاه طب اسلامی این بیماری را بررسی کنیم باید گفت که خشکی ناحیه پروستات سبب ایجاد این بیماری می شود. البته من عقیده دارم که #کلسیفیکاسیون نشانه سردی و خشکی همزمان است. و خشکی به تنهایی علائم دیگری می دهد.
و برای درمان هم این موارد باید رعایت گردد:
⚡️ نوره کشیدن و یا اصلاح کردن مداوم ناحیه تناسلی.
⚡️ #حجامت ساکرال و در صورت نیاز زالو در ناحیه پوبیس.
⚡️ روغن مالی مداوم که سبب می شود رسوب کلسیم در این ناحیه کاهش یابد.
⚡️ خوردن مواد غذایی که گرفتگی ها را باز می کند. مثل انجیر.
⚡️کمتر خوردن لبنیات.
🍎طب نوین اسلامی
«روزه» بگیرید تا «سکته» نکنید
🔹روزه داری به مدت ۱۴ ساعت در روز خطر ابتلا به دیابت، سکته مغزی و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
🔹یک مطالعه جدید که توسط انجمن قلب آمریکا صورت گرفته به نشان میدهد روزه خطرات ابتلا به شرایط مزمن مرتبط با سندرم متابولیک را کاهش میدهد.
🔹مطالعه جدید دانشگاه کالیفرنیا , سن دیگو نشان میدهد که صرف نظر کردن از مصرف غذا گاهی اوقات نه تنها به بدن آسیب نمیزند بلکه منجر به کاهش کلسترول و کاهش وزن میشود.
#یک_نکته_علمی
🍎طب نوین اسلامی
رسوبات کلسیم زیر پوست به تدریج و بدون نشانه یا علامتی خاص پدیدار می شوند. با این وجود، نشانه ها و علائم یک بیماری زمینه ای که موجب شکل گیری رسوبات کلسیم می شود، ممکن است قابل مشاهده باشند.
از نشانه های رایج رسوبات کلسیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
جوش ها یا برآمدگی های سفید یا زرد رنگ در پوست وجود دارند.
آنها سفت هستند زیرا کلسیم اغلب توده های سخت ایجاد می کند.
اگر این توده ها سوراخ شوند مایعی گچ مانند از آنها تخلیه می شود.
ممکن است حساسیت به لمس و حتی درد در ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته شکل بگیرد.
در مواردی که رسوبات کلسیم بزرگ در نزدیکی مفاصل شکل گرفته اند، امکان سفتی مفصل وجود دارد، که قابلیت حرکت مفصل را به میزان چشمگیری محدود می سازد.
در موارد شدید رسوبات کلسیم، قانقاریا پوستی ممکن است در ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته شکل بگیرد.
🍎طب نوین اسلامی
دکتر علی کتیرائی
رسوبات کلسیم زیر پوست به تدریج و بدون نشانه یا علامتی خاص پدیدار می شوند. با این وجود، نشانه ها و عل
درمان این رسوبات نیز در طب اسلامی ممکن است. زالوی موضعی، یا حجامت موضعی، خوردن انجیر، و روغن مالی مرتب بدن از جمله درمان های این بیماری است.
🍎طب نوین اسلامی
رسوب کلسیم در قسمت های دیگر بدن نیز با عوارضی همراه است. مثلا در قلب سبب نارسایی دریچه های قلب می شود. در رگ ها سبب آترواسکلروز می گردد، رسوب کلسیم در ریه سبب تنگی نفس بیمار می شود.
• تجمع کلسیم روی استخوانها میتواند وضعیتی کاملاً آزار دهنده باشد. همانطور که اندازه رسوبات معدنی افزایش مییابد، فشاری را بر روی استخوانها و اندامی که در آنها وجود دارند شده و موجب بروز التهاب و درد میشوند.
• سفتی مفاصل و احساس درد خفیف تا شدید در حین حرکت مفاصل نیز نشانهی شایعی است.
• وجود مقادیر غیر طبیعی کلسیم در ادرار میتواند به سنگ کلیه تبدیل شود. این عارضه میتواند با مشاهده علائمی مانند خستگی، اثرات کوچکی از خون در ادرار، درد در حین ادرار، تب و درد در ناحیه پایینی کمر و یا ناحیه لگن تشخیص داده شود.
• همچنین در صورت بالا بودن میزان رسوب در جریان خون، خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.
• فردی که در بدن او مقدار زیادی کلسیم وجود دارد، همچنین ممکن است دچار یبوست، مشکلات گوارشی و خشکی دهان شود.
• میزان بالای این ماده معدنی در بافتها میتواند سمی باشد و در نتیجه به عملکرد مناسب اندامها آسیب رساند.
• چنانچه رسوب بیش از حد در بدن بخصوص در زنان باردار وجود داشته باشد، ممکن است به نقص مادرزادی نوزاد منجر شود.
• در زنان شیرده، مقدار بیش از حد تجمع کلسیم میتواند موجب بروز تشنج و کزاز در نوزاد شود.
🍎طب نوین اسلامی
همه موارد فوق در آینده به طور مفصل پرداخته خواهد شد و درمان نیز بیان خواهد گردید.
نکته ای که باید یادآوری کنم این است که ما بیشتر رسوبات را خشک در نظر میگیریم و سردی و گرمی آن را حساب نمی کنیم. ولی احتمالا باید رسوب کلسیم را سرد و خشک در نظر گرفت و رسوب آهن را گرم و خشک.
یکی از بیماری های دیگری که با خشکی بدن ارتباط دارد، بیماری فورزن شولدر است که در این بیماری مفصل شانه دچار خشکی میگردد.
شانه ی یخ زده یا Frozen Shoulder یک بیماری نسبتا شایعی است که کپسول مفصل شانه را درگیر می کند اما تخریب غضروف مفصلی و استخوان را به همراه ندارد. به دنبال آن درد و خشکی و محدودیت حرکت ایجاد می شود.
#درمان_خشکی_مفصل_شانه_در_طب_اسلامی
🍎طب نوین اسلامی
@stebnew
دکتر علی کتیرائی
شانه ی یخ زده یا Frozen Shoulder یک بیماری نسبتا شایعی است که کپسول مفصل شانه را درگیر می کند اما تخ
مشخصه ی این بیماری شروع درد خود بخودی و معمولا بدون علت در شانه است، که به مرور و بصورت پیشرونده محدودیت حرکتی در مفصل را به دنبال دارد. یعنی ممکن است فرد بدون هیچ مشکلی شب بخوابد و صبح با درد شدید از خواب بیدار شود و موهایش را با درد شانه بزند یا به سختی کیف پولش را در جیب پشتی شلوار قرار دهد.
این بیماران معمولا با مشکلاتی از قبیل: درد های شبانه و بیدار شدن از خواب هنگام حمله های حاد، درد در حرکت و همچنین حین حمله ی حاد آن در زمان استراحت و درد در عضلات پشت گردن و شانه مواجه هستند. ممکن است وضعیت قرارگیری شانه ها و کتف ها از حالت طبیعی خارج شود و مثلا شانه ها جلوتر از محل درست خود قرار بگیرند.
در شانه ی یخ زده، کپسول مفصلی شانه ملتهب می شود و باند های ضخیم شده ای در بافت کپسول ایجاد می شود که موجب ضخیم شدن و سفت شدن آن و در نتیجه محدودیت فضای مفصلی می شوند. علامت شاخص این بیماری درد شدید و ناتوانی در حرکت دادن شانه، چه با استفاده از کمک و چه بدون آن است.
🍎طب نوین اسلامی