یکی از داروهایی که در طب اسلامی برای درد معده مناسب است، هاضوم است. پس از تحقیقاتی که در منابع طب سنتی کردم متوجه شدم که منظور از هاضوم همان زنیان است. زنیان هم در طب سنتی برای درد معده مفید است و هم در طب غربی و مقالات علمی به عنوان دارویی برای زخم معده معرفی شده است.
در تحقیقی که بخشی از آن را در این کانال قرار خواهم داد، اثر زنیان بر زخم معده های ایجاد شده با ایبوپروفن مورد بررسی قرار گرفته و اثر آن با امپرازول مقایسه شده است. به این مقاله توجه فرمایید👇👇👇👇👇👇
در این تحقیق با داروی ایبوپروفن زخم معده در موش ها ایجاد کرده اند و سپس به گروهی گیاه زنیان و به گروهی کپسول امپرازول تجویز شده و این دو دارو با هم مقایسه شده اند:
👇👇👇👇
عنوان مقاله : بررسي اثرات عصاره هيدرو الکلي دانه گياه زنيان بر درمان زخم معده ناشي از ايبوبروفن در موش صحرايي
نویسندگان: كميلي غلامرضا*, سرگزي ميثم, سلوكي سياوش, مالكي شهاب الدين, سعيدي نيك فاطمه * زاهدان، ميدان دکتر حسابي، بلوار جنت، مجتمع دانشگاه علوم پزشکي زاهدان
چکیده:
زمينه و هدف: داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي در جوامع امروزي مصرف بسيار بالائي دارند و يکي از عوارض مصرف آن ها ايجاد زخم معده مي باشد. در اين مطالعه سعي شده است تا اثر عصاره دانه گياه زنيان در درمان زخم معده ايجاد شده توسط ايبوبروفن در مدل حيواني مورد بررسي قرار گيرد.
روش تحقيق: اين تحقيق بر روي ۳۰ سر موش صحرايي ماده بالغ انجام شده است. براي ايجاد زخم معده از ايبوبروفن به صورت دهاني استفاده شد. حيوانات به صورت تصادفي به ۵ گروه تقسيم شدند. پس از ايجاد زخم، حيوانات تحت درمان با امپرازول و يا عصاره هيدروالکلي دانه گياه زنيان با دوزهاي ۱۲۵، ۲۵۰ و ۵۰۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم، دو نوبت در روز و به مدت دو هفته قرار گرفتند. در پايان مطالعه حيوانات از نظر تعداد و وسعت زخم معده مورد بررسي قرار گرفتند. مقدار آنزيم هاي کبدي AST (Aspartate Transferase) و ALT Alkaline Transferase)) نيز در سرم حيوانات اندازه گيري شد.
يافته ها: عصاره دانه گياه زنيان به صورت وابسته به دوز موجب بهبودي زخم معده در حيوانات شد که اين اثر درماني در مقايسه با امپرازول در دوزهاي ۱۲۵ و ۲۵۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم معني دار بود (p<0.5). ميانگين تعداد و مساحت زخمه اي معده نيز در گروه هاي دريافت کننده عصاره به طور معني داري کمتر از گروه دريافت کننده امپرازول بود. مقدار آنزيم هاي کبدي نيز در گروه دريافت کننده عصاره با دوز ۵۰۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم به صورت معني داري افزايش يافته بود.
بحث و نتيجه گيري: مصرف عصاره دانه گياه زنيان در درمان زخم معده بسيار موثر است و اثر درماني آن با داروي شناخته شده امپرازول نيز قابل مقايسه است. بنابراين، شناخت وسعت و مکانيسم اين اثر نيازمند کارهاي بعدي مي باشد.
لینک مقاله در سایت sid :
http://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=165114
🍎طب نوین اسلامی
https://eitaa.com/stebnew
برای دوستانی که اهل تحقیق هستند مقاله کامل را نیز دراین کانال قرار میدهیم.
👇👇👇👇👇👇
65013915502.pdf
662.7K
بررسي اثرات عصاره هيدرو الکلي دانه گياه زنيان بر درمان زخم معده ناشي از ايبوبروفن در موش صحرايي
🍎طب نوین اسلامی
در تحقیق دیگری که در این زمینه انجام شده، این مطلب اثبات میگردد.
در این تحقیق موش ها به وسیله ایندومتاسین ( که جزء داروهای nsaid می باشد) دچار زخم معده می شوند و با سیاه دانه درمان میگردند. 👇👇👇👇👇👇
اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی
منبع این مقاله:
http://journals.nkums.ac.ir/index.php/ndnkh/article/view/1487
🍎طب نوین اسلامی
#خلاصه_مقاله
اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی
صغری پاسبان, سعید نیازمند
زخم پپتیک ضایعه ای مخاطی در معده یا دوازدهه است. پیدایش زخم یا مقاومت در مقابل آن به تعادل بین عوامل مهاجم به ویژه اسید، پپسین و لکوترینها از یک سو و عوامل دفاعی مخاطی به ویژه جریان خون، پروستاگلاندینها و عوامل تولید کننده NO از سوی دیگر بستگی دارد. این تعادل در هنگام پیدایش زخم مخاطی معده بهم می خورد ]1[. سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa از خانواده آلاله دارای خاصیت ضد نفخ؛ مسهل و ضد انگل، ضد باکتری]2[، شل کننده ی عضلات صاف] 3[ ضد التهاب]4[ و خاصیت آنتی اکسیدانی است]5[. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) نظیر ایندومتاسین از شایع ترین داروهای ایجاد کننده زخم معدی در انسان هستند ]6[. به دلیل عوارض گوارشی ناشی از مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی در پژوهش حاضر سعی در بررسی اثر پیشگیری کننده عصاره هیدروالکلی سیاهدانه بر ترشح اسید و زخم معده ناشی از ایندومتاسین شده است. اثر سه غلظت از عصاره آبی الکلی سیاه دانه (دوزهای mg/kg100،200، 400، به ترتیب گروههای 1،2 و 3)، رانیتیدین (mg/kg50 ،گروه 4) ،ایندومتاسین(35 mg/kg، گروه 5، گروه کنترل) و حلال ایندومتاسین(کربوکسی متیل سلولز1%، گروه 6، گروه شاهد) روی ترشح اسید و زخم معده بررسی شد. شاخص زخم در تمام گروه های دریافت کننده عصاره و رانیتیدین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان میدهد (p<0.001 برای گروه 1 و p<0.01 برای گروه 2 و 3 و 4). میزان ترشح اسید در گروههای دریافت کننده عصاره و رانیتیدین در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت . سوسپانسیون آبی سیاه دانه از زخم معده القا شده بوسیله ایندومتاسین جلوگیری می کند و اثر حفاظتی بر مخاط معده دارد. اثر ضد زخم سیاه دانه احتمالا با وساطت پروستاگلاندین ها و از طریق فعالیت های آنتی اکسیدان میباشد.
کلمات کلیدی: زخم معده، ایندومتاسین، سیاهدانه، رت
🍎طب نوین اسلامی
طبق معمول اصل این مقاله را هم برای استفاده دوستان در این کانال قرار میدهم 👇👇👇👇👇