65113830207.pdf
166.1K
📚متن کامل مقاله
تأثیر آویشن بر میکروب معده
🍎طب نوین اسلامی
#کیس_ریپورت
امروز یه خانم باردار برای تکمیل پروندهش اومد پیش من. و ۳۴ هفته بود. وقتی درمورد بچه قبلش ازش پرسیدم.، گفت: در بارداری قبل دچار پرهکلامپسی شدم. در هفته ٢٧ بارداری فشار خونم شد ١٧٠ برروی ١١٠ و کلیهم هم پروتئین دفع میکرد.
متخصص زنان دستور ختم بارداری را برای من صادر کرد. پس از سزارین، نوزادم با ۸۵۰ گرم وزن متولد شد. به خاطر وزن کم دو روز توی دستگاه موند و بعد هم از دنیا رفت. به همین راحتی.
درصورتی که اگر میخواستیم با طب اسلامی بیمار را درمان کنیم فقط کافی بود یک یا دوبار مادر را حجامت میکردیم. همه علائم بیمار بهبود می یافت و فشار بیمار نیز کنترل میشد.
ولی متاسفانه طب غربی که درحال حاضز اینقدر همهگیر شده، از پس فشار خونی که به این راحتی قابل درمان است، بر نمی آید. و به راحتی جان یک نوزاد را میگیرد.
داشتم به این فکر میکردم که اگر چنین اتفاقی برای افرادی که طب سنتی اسلامی کار میکنند، افتاده بود، ( یعنی براثر قصور طب سنتی یک نوزاد مرده بود) غربی ها و غرب پرستان چه برخوردی با وی میکردند
یکی از داروهایی که در طب اسلامی برای درد معده مناسب است، هاضوم است. پس از تحقیقاتی که در منابع طب سنتی کردم متوجه شدم که منظور از هاضوم همان زنیان است. زنیان هم در طب سنتی برای درد معده مفید است و هم در طب غربی و مقالات علمی به عنوان دارویی برای زخم معده معرفی شده است.
در تحقیقی که بخشی از آن را در این کانال قرار خواهم داد، اثر زنیان بر زخم معده های ایجاد شده با ایبوپروفن مورد بررسی قرار گرفته و اثر آن با امپرازول مقایسه شده است. به این مقاله توجه فرمایید👇👇👇👇👇👇
در این تحقیق با داروی ایبوپروفن زخم معده در موش ها ایجاد کرده اند و سپس به گروهی گیاه زنیان و به گروهی کپسول امپرازول تجویز شده و این دو دارو با هم مقایسه شده اند:
👇👇👇👇
عنوان مقاله : بررسي اثرات عصاره هيدرو الکلي دانه گياه زنيان بر درمان زخم معده ناشي از ايبوبروفن در موش صحرايي
نویسندگان: كميلي غلامرضا*, سرگزي ميثم, سلوكي سياوش, مالكي شهاب الدين, سعيدي نيك فاطمه * زاهدان، ميدان دکتر حسابي، بلوار جنت، مجتمع دانشگاه علوم پزشکي زاهدان
چکیده:
زمينه و هدف: داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي در جوامع امروزي مصرف بسيار بالائي دارند و يکي از عوارض مصرف آن ها ايجاد زخم معده مي باشد. در اين مطالعه سعي شده است تا اثر عصاره دانه گياه زنيان در درمان زخم معده ايجاد شده توسط ايبوبروفن در مدل حيواني مورد بررسي قرار گيرد.
روش تحقيق: اين تحقيق بر روي ۳۰ سر موش صحرايي ماده بالغ انجام شده است. براي ايجاد زخم معده از ايبوبروفن به صورت دهاني استفاده شد. حيوانات به صورت تصادفي به ۵ گروه تقسيم شدند. پس از ايجاد زخم، حيوانات تحت درمان با امپرازول و يا عصاره هيدروالکلي دانه گياه زنيان با دوزهاي ۱۲۵، ۲۵۰ و ۵۰۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم، دو نوبت در روز و به مدت دو هفته قرار گرفتند. در پايان مطالعه حيوانات از نظر تعداد و وسعت زخم معده مورد بررسي قرار گرفتند. مقدار آنزيم هاي کبدي AST (Aspartate Transferase) و ALT Alkaline Transferase)) نيز در سرم حيوانات اندازه گيري شد.
يافته ها: عصاره دانه گياه زنيان به صورت وابسته به دوز موجب بهبودي زخم معده در حيوانات شد که اين اثر درماني در مقايسه با امپرازول در دوزهاي ۱۲۵ و ۲۵۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم معني دار بود (p<0.5). ميانگين تعداد و مساحت زخمه اي معده نيز در گروه هاي دريافت کننده عصاره به طور معني داري کمتر از گروه دريافت کننده امپرازول بود. مقدار آنزيم هاي کبدي نيز در گروه دريافت کننده عصاره با دوز ۵۰۰ ميلي گرم به ازاي کيلوگرم به صورت معني داري افزايش يافته بود.
بحث و نتيجه گيري: مصرف عصاره دانه گياه زنيان در درمان زخم معده بسيار موثر است و اثر درماني آن با داروي شناخته شده امپرازول نيز قابل مقايسه است. بنابراين، شناخت وسعت و مکانيسم اين اثر نيازمند کارهاي بعدي مي باشد.
لینک مقاله در سایت sid :
http://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=165114
🍎طب نوین اسلامی
https://eitaa.com/stebnew
برای دوستانی که اهل تحقیق هستند مقاله کامل را نیز دراین کانال قرار میدهیم.
👇👇👇👇👇👇
65013915502.pdf
662.7K
بررسي اثرات عصاره هيدرو الکلي دانه گياه زنيان بر درمان زخم معده ناشي از ايبوبروفن در موش صحرايي
🍎طب نوین اسلامی
در تحقیق دیگری که در این زمینه انجام شده، این مطلب اثبات میگردد.
در این تحقیق موش ها به وسیله ایندومتاسین ( که جزء داروهای nsaid می باشد) دچار زخم معده می شوند و با سیاه دانه درمان میگردند. 👇👇👇👇👇👇
اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی
منبع این مقاله:
http://journals.nkums.ac.ir/index.php/ndnkh/article/view/1487
🍎طب نوین اسلامی
#خلاصه_مقاله
اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی
صغری پاسبان, سعید نیازمند
زخم پپتیک ضایعه ای مخاطی در معده یا دوازدهه است. پیدایش زخم یا مقاومت در مقابل آن به تعادل بین عوامل مهاجم به ویژه اسید، پپسین و لکوترینها از یک سو و عوامل دفاعی مخاطی به ویژه جریان خون، پروستاگلاندینها و عوامل تولید کننده NO از سوی دیگر بستگی دارد. این تعادل در هنگام پیدایش زخم مخاطی معده بهم می خورد ]1[. سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa از خانواده آلاله دارای خاصیت ضد نفخ؛ مسهل و ضد انگل، ضد باکتری]2[، شل کننده ی عضلات صاف] 3[ ضد التهاب]4[ و خاصیت آنتی اکسیدانی است]5[. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) نظیر ایندومتاسین از شایع ترین داروهای ایجاد کننده زخم معدی در انسان هستند ]6[. به دلیل عوارض گوارشی ناشی از مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی در پژوهش حاضر سعی در بررسی اثر پیشگیری کننده عصاره هیدروالکلی سیاهدانه بر ترشح اسید و زخم معده ناشی از ایندومتاسین شده است. اثر سه غلظت از عصاره آبی الکلی سیاه دانه (دوزهای mg/kg100،200، 400، به ترتیب گروههای 1،2 و 3)، رانیتیدین (mg/kg50 ،گروه 4) ،ایندومتاسین(35 mg/kg، گروه 5، گروه کنترل) و حلال ایندومتاسین(کربوکسی متیل سلولز1%، گروه 6، گروه شاهد) روی ترشح اسید و زخم معده بررسی شد. شاخص زخم در تمام گروه های دریافت کننده عصاره و رانیتیدین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان میدهد (p<0.001 برای گروه 1 و p<0.01 برای گروه 2 و 3 و 4). میزان ترشح اسید در گروههای دریافت کننده عصاره و رانیتیدین در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت . سوسپانسیون آبی سیاه دانه از زخم معده القا شده بوسیله ایندومتاسین جلوگیری می کند و اثر حفاظتی بر مخاط معده دارد. اثر ضد زخم سیاه دانه احتمالا با وساطت پروستاگلاندین ها و از طریق فعالیت های آنتی اکسیدان میباشد.
کلمات کلیدی: زخم معده، ایندومتاسین، سیاهدانه، رت
🍎طب نوین اسلامی
طبق معمول اصل این مقاله را هم برای استفاده دوستان در این کانال قرار میدهم 👇👇👇👇👇
1487-4328-1-PB.pdf
214.8K
اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی
پن : یکی از داروهای مفید در طب اسلامی برای درد معده سیاه دانه است.
🍎طب نوین اسلامی
https://eitaa.com/stebnew
اکنون وقت آن است که به این حدیث بپردازیم:
پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم زنیان و سیاه دانه و آویشن را آسیاب میکردند و بعد از لبنیات و سایر غذاهای دیرهضم و غذاهایی که بیم داشتند ضرری به ایشان برساند، میخوردند و گاهی با نمک ساییده شده و قبل از غذا میخوردند و می فرمودند که صبح ها که این ترکیب را بخورم، از خوردن هیچ چیز پروا نمیکنم. معده را تقویت میکند، بلغم را می برد و از کج دهانی امان می دهد.
مکارم الاخلاق، طبرسی، ص187.
دکتر علی کتیرائی
اکنون وقت آن است که به این حدیث بپردازیم: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم زنیان و سیاه دانه و
جالب اینجاست که تاثیرات همه موادی که پیامبر توصیه به استفاده از آن کرده اند، (یعنی آویشن، سیاه دانه و زنیان) در طب غربی نیز با آزمایشاتی ثابت شده است.
پس مصرف این ترکیب را جدی بگیریم که هم برای بیماری های معده خوب است و هم برای پیشگیری از درد معده مفید است.
🍎طب نوین اسلامی
البته نکته ای که در مورد این دارو باید به آن اشاره شود این است که این دارو برای بیماریهای معده که ناشی از سردی و رطوبت است، بهتر جواب میدهد تا سایر بیماریهای معده.
🍎طب نوین اسلامی
یادآور میشوم که دردهای معده چند نوع است. دردهای ناشی از سردی که بیشتر با پترن ترش کردن و ریفلاکس خود را نشان میدهد.
دردهای ناشی از رطوبت معده که با سنگینی معده و احساس هضم نشدن غذا خود را نشان میدهد.
ودردهای ناشی از گرمی بیش از حد معده که با سوزش معده و زخم معده و احساس گرگرفتگی درون معده خود را نشان میدهد.
🍎طب نوین اسلامی
به طور کلی در طب اسلامی خشکی بدن باعث ایجاد رسوبات و سنگ میشود. گرمی بیش از حد بدن سبب ایجاد زخم و خونریزی می شود. و رطوبت بدن سبب ضعف و بیحالی و در برخی از موارد سبب ادم اندام ها می شود.
🍎طب نوین اسلامی
قانون اول: هرجایی در طب غربی گفتند که فلان بیماری از رسوب کردن فلان ماده در فلان عضو ایجاد میشود، معنای آن این است که خشکی فلان عضو باعث ایجاد این بیماری شده است.
پن: این قانون در آینده خیلی به دردمان میخورد. و خیلی از سوالات لاینحل طب غربی را با این قانون پاسخ خواهیم گفت.
🍎طب نوین اسلامی
یکی از بیماریهایی که در جامعه ما رواج دارد، چربی خون بالا (هیپرلیپیدمی) است. به نظر میرسد این بیماری جزء بیماری هایی است که با مزاج ارتباط دارد. البته مزاج گرم و تر. در بررسی هایی که کردیم متوجه شدیم که در طب اسلامی واژه مِرِّه برای چند بیماری به کار میرود که یکی از آنها بالا بودن چربی خون است.
چربی بالا طبق الگویی که مد نظر ماست، همان مزاج گرم و تر هست. ولی رطوبت آن بیشتر از گرمی آن است.
یعنی غلبه اصلی با رطوبت است و در کنار آن کمی نیز طبع به سمت گرمی میرود. به عبارتی رطوبت در بیماران دچار چربی بالا +++ است و گرمی در آنها + است.
بر اساس طب اسلامی و یافته های تجربی به دست آمده علائم چربی خون بالا در انسان عبارتست از :
1_ سردرد های خفیف تا شدید که گاهی به مسکن ها جواب نمیدهد
2_ ضعف و بی حالی
3_حالت تهوع که باخوردن چیزهای چرب بیشتر میشود.
4_ گزگز و گرمای انتهاها (دست و پا)
5_ اسهال چرب
6_ سستی و ضعف در ناحیه کمر
این علائم اختصاصی نبوده و ممکن است برخی از علائم در فرد با چربی بالا وجود داشته باشد.
دکتر علی کتیرائی
بر اساس طب اسلامی و یافته های تجربی به دست آمده علائم چربی خون بالا در انسان عبارتست از : 1_ سردرد ه
اگر این علائم را داشتید حتما چربی خونتان را چک کنین. شاید چربی خون شما بالا باشد.
خوب برای درمان چربی خون بالا در افرادی که نمیخواهند دارو استفاده کنند چه باید کرد؟؟
با توجه به مطالب گفته شده درمان های متعددی برای چربی خون بالا میتوان در نظر گرفت که همگی سبب تصحیح طبع میگردد. درمانهای ما باید بیمار را از طبع گرم و تر خارج نماید. حال میتوان با موادی که طبع را متعادل میکنند این طبع را تصحیح کرد یا با موادی که مثلا سبب ایجاد بلغم می شوند و یا موادی که طبع را به سمت گرم و خشک می برند. هر سه روش صحیح است. ولی مخلوط این روش ها ناصحیح است. چرا که ممکن است بیمار به درستی نتواند از طبع گرم و تر خارج گردد. بنابراین باید یکی از این سه روش را انتخاب نمود.
درمان چربی بالا در افرادی که نمیخواهند از دارو استفاده کنند عبارتست از :
١_ خوردن سه کف دست سویق به صورت ناشتا به مدت ١٠ روز.
٢_ خوردن موادی که طبع را تعادل می بخشد مثل کاسنی و یا گل بنفشه
٣_ خوردن موادی که سبب ایجاد بلغم میشود مثل هندوانه و پرتقال زردآلو آلوزرد، آلو ( این مواد را باید اینقدر استفاده کنیم تا علائم بلغم ایجاد گردد.)
پن: از سه روش فوق بهتر است یکی از روش ها را انتخاب نماییم و ترکیب سه روش شاید ما را به اهداف درمانیمان نرساند
پن٢: از این سه روش فوق به نظر میرسد برای چربی خون بالا بهترین روش خوردن سه کف دست سویق به صورت ناشتا باشد.
روش های درمانی دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آن اشاره میگردد:
۴_ ورزش کردن به خصوص پیاده روی: طبق احادیث و طب غربی یکی از راه های درمان چربی خون بالا پیاده روی فراوان است.
۵_ خوردن سیاه دانه: در روایات سیاه دانه شفای هر دردی ذکر شده. که در مقالات علمی جدید اثر این دارو بر کاهش لیپید خون تایید گردیده است.
۶_ باتوجه به اینکه روزه گرفتن میتواند باعث خشک شدن بدن انسان گردد، و با توجه به اینکه یکی از راه های سلامت بدن روزه گرفتن است، میتوان گفت روزه گرفتن نیز میتواند سبب کاهش چربی بدن گردد.
🍎طب نوین اسلامی
https://eitaa.com/stebnew