ماده اصلی و کلیدی ما برای باز کردن عروق #بادرنجبویه می باشد. بادرنجبویه علاوه برخاصیتهای فراوانی که دارد، باز کننده عروق نیز می باشد. این خصوصیت بادرنجبویه جزء خواص منحصر به فرد این ماده است.
دومین ماده ای که سبب باز شدن عروق و انسدادها می شود، #انجیر است.
سومین ماده که این خصوصیت را دارد نیز #کرفس می باشد.
ترکیب بعدی که سبب باز کردن انسدادها می شود، #آویشن_نمک است.
#نیشکر نیز عروق و مجاری را باز میکند.
به طور کلی #حجامت و #مالیدن_روغن_به_بدن نیز میتواند سبب باز شدن عروق گردد.
از این چند درمان در بسیاری از بیماریها میتوان استفاده نمود. مثلا بیماری فیل پایی و یا پای دیابتی که به دلیل عدم خونرسانی خوب به پاها ایجاد می شود، با این مواد بهبود می یابند.
#خوردن_بادمجان نیز رگ ها را نرم میکند
#بازکردن_عروق
🍎طب نوین اسلامی
برای کاهش چربی هم راهکارهایی در گذشته ارائه گردیده است که جهت مرور مجددا بیان می گردد. 👇👇👇👇👇
🍎طب نوین اسلامی
به نظر ما چربی بالا در اثر سوء مزاج گرم و تر ایجاد می شود. که با درمان این سوء مزاج چربی نیز بهبود میابد.
درمان هایی که برای چربی بالا وجود دارد :
🔸️ کمتر خوردن مواد با طبیعت گرم و تر از جمله مواد شیرین و چرب
🔸️ خوردن آلوی برقانی خشک و قیسی (کلا مواد ترش برای دفع چربی ها مناسب است. ولی از همه بهتر آلوی خشک و قیسی است)
🔸 خوردن سویق خشک به صورت روزانه و ناشتا
🔸 روزه گرفتن نیز میتواند باعث کاهش چربی خون شود. (به شرطی که افطار و سحر زیاده روی نکنیم)
🔸️ ورزش و پیاده روی و کاهش وزن.
🔸️ استفاده از مواد گرم و خشک مثل سیاه دانه و آویشن، کندر و.... ( به صورت خشک نه دم کرده)
🔸️ استفاده از کاسنی و بنفشه که طبع را متعادل می کنند.
🍎طب نوین اسلامی
در مورد مواد غذایی که سبب سلامت قلب می شود، در طب اسلامی موارد زیادی مطرح شده است. که در آینده به طور مفصل توضیح داده خواهد شد. ولی به طور اجمال موادی که برای سلامت قلب مفید هستند عبارتند از :
⚡️ خوردن سیب
⚡️ خوردن به
⚡️ خوردن گلابی
⚡️ خوردن کندر
⚡️ حجامت عام.
🍎طب نوین اسلامی
در ادامه یکسان سازی طب غربی و طب اسلامی امروز به یک اصطلاح دیگر اشاره می کنیم. اصطلاحاتی که در مورد وجود رطوبت در بدن می باشد.
در طب غربی هرگاه عبارت #ادم، #تورم_بدن #هیدرو و.... بیان شده منظور همان افزایش رطوبت آن بخش است. مثلا ادم مغزی یعنی زیاد شدن رطوبت در مغز. ادم ریوی و آب آوردن ریه ها منظور افزایش رطوبت ریه ها و هیدرونفروز یعنی افزایش رطوبت در کلیه ها، آب آوردن و تورم مفاصل یعنی زیاد شدن رطوبت در ناحیه مفاصل، ادم پاها و تورم پاها یعنی افزایش رطوبت در اندام ها (پاها) و....
یک اصطلاح دیگر نیز وجود دارد و آن #آسیت است. آسیت به معنای وجود مایع در ناحیه شکم به دلیل عملکرد نامناسب کبد است. شاید بتوان گفت رطوبت کبد سبب ایجاد آسیت می شود.
برای آسیب کبد و آسیت در طب اسلامی واژه ی زرداب به کار رفته و آن را بیماری لاعلاج معرفی نموده که با خوردن آب سرد در شب به صورت ایستاده ایجاد می شود.
#اصطلاح_شناسی
#یکسان_سازی
🍎طب نوین اسلامی
دکتر علی کتیرائی
#شفای_هر_دردی بعضی از داروها در طب اسلامی شفای هردردی ذکر شده است. حال باید دید منظور ائمه علیهم ال
با توجه به مطالبی که ذکر شد، یکی دیگر از معانی که میتوان برای عبارت شفای هر دردی بیان نمود اینگونه است:
چون این داروها به همه جای بدن می رسند و احتمالا موادی که همراه آنها هستند نیز به همه جای بدن می رسند، می توانند واقعا شفای هر دردی باشند. به این صورت که ما موادی که میخواهیم به عضوی از بدن برسد را همراه با این ماده به بدن می رسانیم. این مواد همراه با ماده ی شفادهنده به آن عضو رسیده و باعث درمان آن می گردد.
مثلا کلیه دچار رسوب یا خشکی است میتوان با خوردن آب عسل فراوان خشکی کلیه را برطرف نمود
یا تیرویید بیمار دچار کم کاری شده است. دارچین که در حالت عادی ممکن است نتواند به تیرویید برسد، را درون عسل ریخته و بیمار میل میکند. این دارچین با این مکانیسم می تواند به تیرویید رسیده و آن را گرم نماید.
یا مثلا کاسنی را با عسل مخلوط نمود و بیمار میل نماید که در این صورت همه قسمتهای بدن بیمار متعادل میگردد.
#شفای_هر_دردی
🍎طب نوین اسلامی
خواص روزه بر اساس مقالات علمی جدید:
رسول گرامي اسلام مي فرمايد:
«صوموا تصحوا». يعني روزه بگيريد تا تندرست باشيد. در طب قديم، روزه اهميت خاصي داشته، فيثاغورث و بقراط برخي از امراض را با روزه معالجه مي کردند. حارث بن کلده طبيب معروف زمان بعثت رسول اکرم (ص)، روزه را يگانه طريق معالجه بيماري ها مي دانست و ابن سينا فصلي از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است. دکتر الکسي سوفورين دانشمند شهير روسي مي گويد:«جسم به هنگام روزه به جاي غذا از مواد داخلي استفاده و آنها را مصرف مي کند و بدين وسيله خود را بوسيله روزه، پاکيزه مي سازد». اکثر بيماري هاي حاد و مزمن را مي توان به وسيله روزه بهبود بخشيد يا از شدت آنها کاست. بهترين درمان بيولوژيکي اين است که بوسيله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامين نماييم. به محض اينکه نيروهاي نوسازي موجود زنده، در هنگام روزه فعال و آزاد بشوند، تصفيه مواد زائد حاصل از متابوليسم ايجاد مي گردد.
#روزه_داری
#روزه
#fasting
🍎طب نوین اسلامی
دکتر علی کتیرائی
خواص روزه بر اساس مقالات علمی جدید: رسول گرامي اسلام مي فرمايد: «صوموا تصحوا». يعني روزه بگيريد تا
برای مشاهده مقاله کامل فواید روزه داری پست زیر را مشاهده فرمایید: 👇👇👇👇👇👇👇
🍎طب نوین اسلامی
عنوان مقاله: روزه داري و سلامت
نویسندگان: خزاعي سهيلا
روزه که در عربي از آن به «صوم» تعبير مي شود، در لغت به معناي امساک است و در اصطلاح فقهي به کسي که از سپيده دم تا غروب شرعي از مفطرات ده گانه به نيت روزه امساک کند، صائم مي گويند. روزه از کهن ترين عبادت هاست که در ميان اقوام و ملل جهان رايج بوده است. روماني ها و هندوها به کثرت روزه مشهور بودند.
در تمام اديان آسماني، روزه جزو احکام واجب به شمار مي رود. در تورات از روزه چهل روزه حضرت موسي و الياس و روزه سه هفته اي حضرت دانيال و روزه حضرت داوود و يونس ياد شده است. يهوديان پاي بند، هفته اي دو روز، روزه مي گيرند. جامع ترين و عالي ترين روزه ، روزه ماه مبارک رمضان است. که در آئين اسلام بر هر مرد و زن واجد شرايط واجب است. رسول گرامي اسلام مي فرمايد: «صوموا تصحوا». يعني روزه بگيريد تا تندرست باشيد. در طب قديم، روزه اهميت خاصي داشته، فيثاغورث و بقراط برخي از امراض را با روزه معالجه مي کردند. حارث بن کلده طبيب معروف زمان بعثت رسول اکرم (ص)، روزه را يگانه طريق معالجه بيماري ها مي دانست و ابن سينا فصلي از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است. دکتر الکسي سوفورين دانشمند شهير روسي مي گويد: «جسم به هنگام روزه به جاي غذا از مواد داخلي استفاده و آنها را مصرف مي کند و بدين وسيله خود را بوسيله روزه، پاکيزه مي سازد». اکثر بيماري هاي حاد و مزمن را مي توان به وسيله روزه بهبود بخشيد يا از شدت آنها کاست. بهترين درمان بيولوژيکي اين است که بوسيله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامين نماييم. به محض اينکه نيروهاي نوسازي موجود زنده، در هنگام روزه فعال و آزاد بشوند، تصفيه مواد زائد حاصل از متابوليسم ايجاد مي گردد. مشاهدات علمي تفاوت بين روزه داري و گرسنگي را نشان داده اند. نوعي داوطلبي واقعي توام با آسايش دروني لازمه روزه درماني است. وضع فکري بيمار، در هدايت اعمال متابوليک تمام بدن تاثير اساسي دارد. روزه داري سبب افزايش قدرت انقباضي قلب و دفع چربي هاي زائد مي گردد. آثار مثبت جسمي زيادي در افراد سالم و بيمار، براي روزه داري بيان شده است، که از جمله اثر بر سوخت و ساز، غلظت هورمون ها، فعاليت کليه، آزمايش هاي کبدي، دستگاه گوارش، دستگاه قلب و عروق، آثار عصبي و رواني، اثر بر الکتروليت ها و شاخص هاي خون سازي، اثر بر کاهش وزن و ... مي باشد. شيوع حملات صرعي در روزه داران ماه مبارک رمضان کاهش مي يابد. روزه داري سبب کاهش افسردگي، افکار پارانوئيدي و وسواس مي گردد و عزت نفس فرد را افزايش مي دهد.
درمان نفس را نبايد در راضي ساختن آن جستجو کرد. درمان واقعي عبارتست از مجاهدت در راه حق، تربيت و تمرين نفس، همراه صدق و اخلاص در عبوديت و ستردن آفات که فرد روزه دار، تجسم حقيقي اين ارزش ها مي باشد. ماه رمضان را از آن جهت ماه صبر ناميده اند چون صابر و روزه دار خود را از تاثير درگيري ها و شکوه ها و آلام مي رهاند و خويشتن را از آن ها باز مي دارد. صبر يکي از طرق سلامت و بهداشت رواني است که در روزه دار تجلي مي يابد. صبر تجهيز و آراستن نفس به عفو و گذشت و بعد و دوري از آفات اخلاقي و انساني و برخورداري از نعمت داشتن قلب سليم است و روزه دار الگويي والاست که صبر در وي نمودي بي نظير دارد.
عنوان نشریه: مجله غدد درون ريز و متابوليسم ايران : پاييز 1380 , دوره 3 , شماره (ويژه نامه خلاصه مقالات كنگره روزه داري و سلامت) ; از صفحه 61 تا صفحه 61 .
#روزه_داری
#fasting
🍎طب نوین اسلامی
8081394h01158.pdf
353.9K
عنوان مقاله :
تأثیر فعالیت بدنی و روزه داري اسلامی بر ترکیب بدن، گلوکز ناشتا و پروفایل چربی در مردان بزرگسال
عابدین خسروي
، معصومه باقر سلیمی ، ایوب سعیدي ، عباس خسروي
🍎طب نوین اسلامی
8081394h01157.pdf
374.5K
عنوان مقاله :
تغییرات هورمون هاي تیروئیدي بعد از یک ماه روزهداري و فعالیت بدنی در مردان بزرگسال
لعیا اسلامی، عابدین خسروي ، عباس خسروي
🍎طب نوین اسلامی