🔷سرقت سوالات امتحانات نهایی در ۴۸۰ ثانیه
🔹️بازهم امتحانات نهايي آغاز شده و موضوع لو رفتن سوالات به ميان آمده است. امسال نيز همانند سالهاي گذشته انتشار سوالات امتحان نهايي در فضاي مجازي جنجال ايجاد کرده و از آنجايي که تعدادي از دانشآموزان در جلسه امتحان، گوشي موبايل با خود به همراه برده بودن
stnews.ir/p=103286
🌐 @stnews_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷رئیسی: عزم دولت بر تقویت صنعت فضایی است
🔹رئیسجمهور در جلسه شورایعالی فضایی:
توفیقاتی که در صنایع فضایی بهدست آوردیم، موید این است که تحریمها و طرح انزوای ایران شکست خورده است. عزم دولت بر تقویت صنعت فضایی در کشور است.
در فضاسازیهای دشمن علیه ایران صنعت فضایی هم ردیف با صنعت نظامی است درست مثل این که صنعت هستهای را مساوی با صنعت نظامی بدانند که این یک مغلطه است.
دستیابی به صنعت فضایی و هستهای برای هر ملتی ضرورت دارد.
🌐 @stnews_iran
🔷صعود ۶۷ پلهای ایران در شاخص نوآوری
🔹به گزارش خبرگزاری علم و فناوری براساس گزارش نوآوری اقتصادهای جهان در سال ۲۰۲۲، ایران در هفت سال اخیر توانسته از رتبه ۱۲۰ به رتبه ۵۳ صعود کند.
ایران در رتبه ۵۳ نوآوری اقتصادهای جهان
براساس گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری، رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری تا سال ۲۰۱۴ نزولی بوده بهطوری که از رتبه ۹۵ در سال ۲۰۱۱ به ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است؛ اما از سال ۲۰۱۵ به جز سال ۲۰۲۰ که رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۹ که تنزل ۶ پله داشت، روند مثبتی تجربه کرده است و از رتبه ۱۰۶ در سال ۲۰۱۵ به رتبه ۵۳ در میان ۱۳۲ کشور در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
همچنین در سال ۲۰۲۲ رتبه ایران ۷ پله نسبت به سال ۲۰۲۱ ارتقا یافته است. طبق گزارش شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۲۲ ایران سریعترین رشد عملکرد نوآوری را داشته، همچنین با بررسی اقتصادهای نوآور برتر به تفکیک منطقه مشاهده میشود که ایران بعد از هند دومین کشور نوآور در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی است.
سوئیس؛ نوآورترین اقتصاد جهان به مدت ۱۲ سال
کشور سوئیس در فهرست نوآورترین اقتصادهای جهان توانسته است برای دوازدهمین سال متوالی و در سال ۲۰۲۲در رتبه نخست قرار گیرد و پس از آن ایالات متحده، سوئد، انگلستان و هلند در رتبههای بعدی هستند.
از سویی چین نیز در آستانه ورود به جمع ۱۰ کشور نوآور جهان قرار دارد، همچنین سایر اقتصادهای نوظهور نیز عملکردی قوی از خود به نمایش گذاشتهاند؛ برای مثال هند و ترکیه برای اولین بار در میان ۴۰ کشور نوآور برتر جهان قرار گرفتهاند.
شکاف دائمی نوآوری منطقهای
در میان کشورهای با رتبه بالا نیز کشورهای واقع در آمریکایشمالی و اروپا همچنان پیشتاز هستند و پس از آن آسیای جنوبشرقی، آسیایشرقی و اقیانوسیه قرار دارند و از سمتی دیگر کشورهای شمال آفریقا و غرب آسیا، آمریکایلاتین، مرکز و جنوب آسیا بهعنوان کشورهای با رتبه کم در شاخص نوآوری قرار دارند.
در آسیای مرکزی و جنوبی، هند که در سال ۲۰۱۵ در رتبه ۸۱ و در سال ۲۰۲۱ در رتبه ۴۶ قرار داشته است اکنون جایگاه ۴۰ را در اختیار دارد. پس از هند نیز ایران با رتبه ۵۳ دیگر در جایگاه دوم منطقه حضور دارد.
ایران که در سال ۲۰۱۴ در رتبه ۱۲۰ دنیا قرار داشت پس از این سال در تمام سالهای بعد (به جز ۲۰۲۰) همواره روند روبهرشدی را تجربه کرده است تا این رتبه طی هشت سال با ۶۷ رتبه رشد از ۱۲۰ به ۵۳ دنیا برسد.
رتبه ایران در زیرشاخصهای نوآوری
طبق گزارش شاخص نوآوری جهانی اقتصادها در سال ۲۰۲۲ در سرفصل هزینه در آموزشوپرورش، مجموع مخارج ایران در این بخش برابر با ۳.۶ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ بود که ۲ واحد درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت و معادل رتبه شاخص ۹۴ بود.
در شاخص فارغالتحصیلان رشتههای علوم و مهندسی نمرات در سال ۲۰۲۰ عملا بدون تغییر نسبت به سال قبل و معادل رتبه شاخص ۲ بوده است.
همچنین ایران در رتبهبندی دانشگاهها رتبه ۴۳، دسترسی به خدمات فناوری اطلاعات رتبه ۶۳، تنوع صنایع داخلی رتبه شاخص ۳۸، اشتغال دانشمحور رتبه ۷۸ را در سال ۲۰۲۰ کسب کرده است.
🌐 @stnews_iran
🔷تلفن همراه برای کودکان مضر است
🔹️جنی رادسکی، متخصص رشد اطفال معتقد است: وقتی کودک ۳ تا ۵ ساله داد و فریاد میکند و استراتژی والدین در چنین موقعیتی پرت کردن حواس آنها یا استفاده از رسانهها است، باید بدانید که این روش در درازمدت به آنها کمک نمیکند.
stnews.ir/p=103380
🌐 @stnews_iran
🔷تولید پارچه با استفاده از نانو مواد
🔹️مدیرعامل شرکت میلاد پرنیان ایرانیان وارد شدن نانومواد به تار و پود پارچه را یکی از دلایل ماندگاری بالای خواص آنتیباکتریال در منسوجات تولیدی این شرکت اعلام کرد.
stnews.ir/p=103379
🌐 @stnews_iran
🔷مشاهده یکی از پرانرژی ترین فوران های سیاهچاله
🔹️سیاهچالههای بسیار پرجرم در اعماق کهکشانهای عظیم در مرکز خوشههای کهکشانی یافت می شوند .
stnews.ir/p=103378
🌐 @stnews_iran
🔷تولید ماده ضد سرطان با استفاده از عصاره گیاهی
🔹️رئیس سرای نوآوری کشت و تجاریسازی گیاهان زینتی تهیه ماده ضد سرطان با استفاده از عصارههای گیاهی و دستیابی به دانش فنی تولید دو نوع بذر را از مهمترین اقدامات این سرا دانست.
stnews.ir/p=103381
🌐 @stnews_iran
🔷آیا میدانید طرح سراج چیست؟
🔹️طرح سراج یا همان مرکز سلامت روان جامعه نگر از سال ۱۳۹۹ با هدف افزایش سطح سواد سلامت روان مردم استان و ارتقاء و بهبود بهداشت روان، بیماریابی و توزیع عادلانه خدمات سلامت روان در خوزستان راه اندازی شد.
stnews.ir/p=103386
🌐 @stnews_iran
🔷چگونگی تشخیص کمبود ویتامین D در زمستان
🔹️کمبود ویتامین D در زمستان بسیار شایع است. اکثر افراد از آن اطلاعی ندارند.دلیل این امر این است که علائم اغلب خفیف و غیراختصاصی است؛ یعنی تشخیص اینکه ناشی از ویتامین D است یا چیز دیگر، دشواراست.
stnews.ir/p=103387
🌐 @stnews_iran
🔷تولید پایه تیر برق پازلی در گیلان
🔹️مخترع گیلانی موفق به تولید تیر برق با شیوه پازلی شد که این طرح در پروژههای فشار متوسط و ضعیف قابلیت استفاده دارد.
stnews.ir/p=103330
🌐 @stnews_iran
🔷انتخاب عضو هیات علمی؛ پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به عنوان پژوهشگریک درصد برتر جهانی در سال ۲۰۲۲
🔹️عضو هیات علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند جزو پژوهشگران یک درصد برتر جهانی در سال ۲۰۲۲انتخاب شد.
stnews.ir/p=103341
🌐 @stnews_iran
🔷پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی استان خوزستان
🔹️ثبت نام دانشجوی کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه علمی کاربردی خوزستان آغاز شده و تا ۱۵ دی ماه سال جاری ادامه خواهد یافت.
stnews.ir/p=103348
🌐 @stnews_iran