هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#مذهبی
چرا مقدمات ظهور، باید همراه با بلاها باشد؟
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
🔸 دربارۀ این آیۀ قرآن «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ» در روایت هست که اصل این آیه، مربوط میشود به آخرالزمان و اتفاقات قبل از ظهور؛ یعنی ابتلائاتی که خوف فراگیر بهدنبال دارد، مرگ و میرهای فراوان، مشکلات اقتصادی فراگیر، سیل و خرابیها و... (کمالالدین/۲ /۶۴۹)
🔸 ما حدود چهل سال است که شاهد فراهمشدن مقدمات ظهور حضرت ولیعصر(ع) هستیم و هرچه جلوتر میرویم این مقدمات، چشمگیرتر و فراگیرتر میشوند. اخیراً هم شاهد فتنههای بسیار فراگیری مثل این بیماری کرونا هستیم. ما امیدواریم همۀ این حوادث، مقدمهساز ظهور امامزمان(ع) باشد.
🔸 اما چرا این بلایا باید قبل از ظهور اینقدر بهطور فراگیر پیش بیاید؟ اساساً چرا باید مقدمات فرج، همراه با بلا باشد؟ یکی از فلسفههای بسیار مهمش این است که بشر باید متوجه ضرورت مدیریت ولیّ خدا در جهان بشود و انسانها باید آمادگی و پذیرش حاکمیت ولیّ خدا را پیدا کنند.
🔸 ما شاهد ظلمهای فراوانی در جهان هستیم؛ در یمن، هندوستان و... برای اینکه این ظلمها برطرف بشود چه باید کرد؟ باید ولیالله الاعظم بر زمین، حکمرانی کند. درک ضرورت ولایت ولیالله برای بسیاری از مردم آسان نیست مگر اینکه با این بلاهای فراگیر متوجه ضرورت ولایت ولیالله بشوند.
🔸ما باید با کمتر از این ظلمها و بلاها به ضرورت حاکمیت ولیّ خدا پی ببریم، یعنی این کار تبلیغ و تعلیم انسانها و معرفت پیدا کردنِ آدمهاست که باید جای این بلاها را بگیرد. هرچه ما از نشر معرفت نسبت به ضرورت حاکمیت ولیّ خدا، کم بگذاریم، این بلاها جایش را پُر خواهد کرد.
🔸 فلسفۀ این بلاها جز این نیست که انسانها متوجه بشوند مدیریت جهان با این افراد فاسد و مفسد امکان ندارد، کمااینکه دربارۀ بیماری فراگیر اخیر در برخی از خبرها میگویند این یک نبرد بیولوژیک است علیه بشریت و علیه مقاومتی که در مقابل استکبار دارد رخ میدهد. نظام سلطه میبیند که برای ادارۀ عالم راهی ندارد جز آلودهکردن عالم به ویروسهای مهلکی از این دست. اگر این قضیه بیشتر آشکار بشود، مردم متوجه میشوند که این بیماری دستساز بشر است و توسط ظالمانی ایجاد شده که میخواهند حکومت خودشان را ادامه بدهند.
@zane_ruz
هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#سلامتی
در روزهای کرونایی هیچ جا مثل خانه خود آدم نمیشود
پرهیز از سفرهای غیر ضروری و ماندن در خانه، یکی از مهمترین توصیههای این روزها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است. برای پیشگیری از ورود کرونا به داخل خانه از همان درب ورودی شروع کنید و کفش هایتان را داخل خانه نیاورید و یا آنها را درب منزل با فاصله از کفش دیگران بگذارید. پس از وارد شدن در خانه به هیچ عنوان با کسی دست ندهید و بلافاصله دست و صورت خود را بشویید یا حدالامکان یک حمام کوتاه با آب و صابون انجام دهید و همچنین هر شخصی که وارد خانه میشود از او بخواهید دستهای خود را شستشو دهد یا ضد عفونی کند. از مهمترین نکات پیشگیری این است که وسایل داخل جیب خود مانند موبایل، کارتهای بانکی و ریموت را ضدعفونی کنید تا احتمال انتشار ویروس را به حداقل برسانید. طبق توصیههای مکرر متخصصان و پزشکان در این روزها خرید از مکانهای شلوغ را متوقف کنید، ضمن اینکه توصیه میشود اقلام غیرقابل شستشو خریداری نکنید. درصورت خرید از مکانهای عمومی، کیسههای خرید را قبل از ورود به منزل خالی کنید و داخل سطل زباله بیندازید، اگر هم میتوانید خریدهایتان را ضدعفونی کنید. متخصصان تغذیه و عفونی توصیه میکنند از بیرون و مکانهای عمومی غذا سفارش ندهید و میوه وسبزی ها را حتما پیش از مصرف شستشو و ضد عفونی کنید. از مهمترین نکات رعایت بهداشت در خانه میتوان به شستشو و ضدعفونی کردن سطوح پرتماس خانه مانند سینک ظرفشویی، دستگیره ها، کابینت، یخچال و سرویسهای بهداشتی اشاره کرد. حتی اگر در خانه حضور دارید دست هایتان رو مرتب بشویید و به صورت و چشمان خود دست نزنید. در پایان باید ماندن در منزل و خودقرنطینگی، یکی از بهترین راههای کاهش چرخه ویروس در جامعه است و باید گفت شکست دادن کرونا متضمن رعایت نکاتی است که خودمان باید رعایت کنیم.
@zane_ruz
هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
آنتی ویروس دل
باران زعیمی
بهار میآید اما خیلیها یادشان رفته قرار است سال نو شود و زمستان کهنه، بار و بندیلش را ببندد و برود. موجود منحوس ریزی بهار می آید اما خیلی ها حواسشان نیست. خیلی از خانواده ویروس ها آمده و بیش از جسم ها، بر ذهن ها حاکم شده و یاد بهار را برای عده زیادی کم رنگ کرده است. انگار تمام احساسات زیباپسند انسانی آن ها مغلوب حس ترس شده . گوش ها فقط پیگیر اخبار فتوحات کرونا و تعداد جان های سفر کرده هستند و چشم ها دنبال نقطه ای می گردند که ویروسی نباشد و بخار مواد ضدعفونی کننده از آن متصاعد باشد. این روزها بوی وایتکس و الکل خریدار بیشتری دارد تا بوی گل و ریحان! چرا این همه تغییر ناگهانی احوال؟ چرا آمارهای نجومی اموات حوادث دیگر اینقدر ما را بی حواس و آشفته نکرد؟ شکی نیست که این بار حادثه پیش از تن ها به ذهن ها حمله کرده وگرنه این ویروس ریز، آنقدر هیولا نبود که بهار را از برخی بگیرد. در این ماجرا کدام ذهن ها از پای درآمدند؟ ضعف شان در چه بود؟ این جا باید به گذشته و تمام سال هایی که صدای گام های بهار، زندگی اسفندماهی مان را زیر و رو می کرد بیندیشیم. آیا آن روزها واقعا به بهار فکر می کردیم؟ آیا با جوانه زدن شاخه های خشک و باز شدن شکوفه ها و گل ها سر ذوق می آمدیم یا داستان دیگری داشته ایم؟ شاید آن چه طی سال ها به بهانه نو شدن زمین با آن حظ برده ایم بهار نبوده، بلکه تغییراتی ارادی برمبنای یک دستورالعمل قرادادی بوده که اکنون تعلیق شده است. گویا آن چه چراغ نشاط را روشن می کرده زمانی برای خرید عید و دیدن اجناس جدید بوده؛ از آبنبات چوبی های رنگی رنگی و یک بلوز نو برای جیب کوچک ها گرفته تا دیزاین جدید مبلمان و خانه برای جیب بزرگ ها. در سفرهای نوروزی با پراید یا با هواپیماهایی که بوی نویی می دادند! اصلا مهم نبود که ویروس پراید چند صد نفر را در همین ایام کشته یا میکروب نقص فنی، چند تا هواپیما را زمین زده است. بهار داشت؟ نقطه ضعفِ زمستان چه کم از فروردین
اما همه این بهانه ها می توانستند در فصل های دیگر نیز نشاط آفرین باشند. در این قصه، دی ماه همین جاست. اسارت فکر در اراده دیگرانی که تصمیم می گیرند با کدام حادثه خوشحال شویم، غمگین و افسرده باشیم یا بترسیم!
در این بین اما هستند کسانی که ضمن مراقبت از جسم شان، مراقب دل و اندیشه خود نیز بوده اند. روی آن آنتی ویروس نصب کرده اند تا آلوده نشود، اسیر نشود و قیصریه ای را به خاطر دستمالی به آتش نکشد. آن ها سال هاست بهار را، نه به خاطر شور و شوق خرید عید و بی خیالی تعطیلات، بلکه به خاطر بهار بودنش از یاد نمی برند. خوشا جانی که این بهار را باارزش ترین بهار عمرش کند و همچون آن ها که جانهایشان «مُعَلَّقَهٌ بِالْمَحَّلِّ الْاَعْلَی» است جهان پیرامون خود را بسیار عظیم تر و تغییرات حیاتبخش آن را شگفت انگیزتر از حادثه هایی بداند که شاید عمر حضورشان در عالم، به ماه و سال نرسد. نشانه های الهی را نادیده نگیرد و دست قدرتش را برتر از واقعیت ها و اوهام بداند. آن چه را نازپروردگان، دشوار می دانند به آسانی بپذيرد و از آن چه جاهلان وحشت می کنند نترسد. این جا می شود بهار در بهار داشت.
@zane_ruz
هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#سلامتی
۵ توصیه کرونایی به زنان باردار
سازمان جهانی بهداشت توصیه ها و هشدارهای زیر را به زنان باردار برای پیشگیری از ویروس کووید-۱۹ ابلاغ کرد:
1⃣به بهداشت دستها خیلی اهمیت دهید و دستها را مرتباً با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.
2⃣هنگام سرفه و عطسه، جلوی بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بگیرید و سپس آن را دوربیندازید و دستها را بشویید.
3⃣با دستهای آلوده، چشمها، بینی و دهانتان را لمس نکنید و تا حد ممکن از افرادی که دچار بیماریهای تنفسی هستند چند متر فاصله بگیرید.
4⃣در مکانهای شلوغ و پرتردد و همچنین فضاهایی که تهویه ی مناسبی ندارند قرار نگیرید و اگر مجبورید به چنین جاهایی بروید حتماً ماسک بزنید.
5⃣چنانچه علائمی مانند تب، سرفه و یا تنگی نفس در خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
@zane_ruz
هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#پرونده
پیشبینی شیوع ابولا در انیمیشن سیمپسونها
یکی از اتفاقاتی که در انیمیشن سیمپسون ها بسیار دقیق و عجیب پیش بینی شد و هنوز که هنوز است افراد زیادی از آن متعجب هستند، شیوع بیماری وحشتناک ابولا پیش از وقوع آن بود. همان طور که می دانید این بیماری ویروسی در سال ۲۰۱۴ جان افراد زیادی را در سراسر دنیا گرفت. در یکی از صحنه های قسمت سوم از فصل نهم سیمپسون ها با یکی از شخصیت ها به نام «مارج» کتابی تحت عنوان «جورج کنجکاو و ویروس ابولا» را خواند. در دهه ۱۹۹۰، این ویروس کشنده به هیچ عنوان شایع نبود، اما سال ها بعد به طرز عجیبی بر سر زبان ها افتاد و جان افراد زیادی به خاطر ابتلا به این ویروس به خطر افتاد. بیماری ابولا برای اولین بار در سال ۱۹۷۶ کشف شد و شیوع آن در حدود ۳ سال قبل، یکی از مرگبارترین اتفاقاتی است که توسط این ویروس از زمان اکتشاف آن رخ داده است. با این وجود فقط در سال ۱۹۹۵ و در جمهوری دموکراتیک کنگو، چیزی حدود ۲۵۴ نفر به خاطر ابتلا به بیماری ابولا جان خود را از دست دادند. در سال ۲۰۰۰ نیز ۲۲۴ نفر از مردم اوگاندا نیز به خاطر ابتلا به ابولا به کام مرگ کشیده شدند.
@zane_ruz
هدایت شده از هفتهنامه زن روز
#دردانه
مادر درون
دقیقا روزهایی که حال نداری و عجله داری، همه جاهایی که قبلا ساده از کنارش می گذشتند، جذاب ترین و سرگرم کننده ترین می شه.
من در درونم یک مادر صبور و آروم دارم و یه مامان پرخاشگر؛ مثل همه مامان ها!
گاهی با هم جنگ و دعوا می کنند و نتیجه اش من رو شگفت زده می کنه!
مادر صبور درونم می گه: بچه ها هیچ درکی از عجله ندارند، مهم ترین کاری هم که تو زندگی باهاش مواجه هستند همین بازی کردنه. جلسه مهم تو از دید اونا یه جای جدیدیه که می تونن بازم توش بازی کنن. پس چه فرقی داره برسن جلسه یا توی راه بخوان بازی کنن. هدف بازیه که درهرحال براشون محقق می شه. پدر و مادرهایی که برای وقتشون ارزش قائل اند و از وقتشون نهایت استفاده رو می کنن، خیلی زیادن و این شتاب، آسیب های زیادی به کودک می زنه؛ اگر وسط این شتاب ها حقی برای کودکی کردن کودک قائل نشن! این بار ولی مادر صبور درونم گفت، اون قدر به قرارهات دیر برس که یاد بگیری حق بازی بچه ها رو توش لحاظ کنی! و حالا وسط دعوای مادر صبور درونم و مادر پرخاشگر، اینا هم نهایت استفاده رو کردند.
زینب حیدری
@zane_ruz