🔴راهکارهای ایران برای مقابله با رژیم علیف۱
🔻اما ایران باید چه اقداماتی را پس از خراب کردن برنامه دشمن انجام دهد. اینکه برنامه دشمن چگونه خراب میشود، بسیار ساده است. باید به طرف ارمنی یادآور شد و او را به همکاری نزدیک وادار کرد تا نیروهای مسلح ما در استان سیونیک مستقر شوند. این درخواست حتی اگر از طرف ایروان نشود، ما باید آن را انجام دهیم. یعنی در مناطق مرزی ارمنستان با باکو و نخجوان مستقر شده و به هیچ عنوان در امور داخلی این استان و کشور مداخله نکنیم. همین یک کار همه برنامه دشمن را به هم خواهد زد. اما اقدامات بعدی چه خواهد بود؟
🔸نخست: عوض کرد همه مسوولان و مدیران پرونده جمهوری باکو. در همه سطوح سیاسی، نظامی، امنیتی و رسانهای باید همه این افراد تغییر کنند. این موضوع اصلا شوخی بردار نیست و مساله امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور در میان است. این تغییرات باید از شخص سفیر، کاردار و دبیران و کارمندان ایرانی سفارت در باکو شروع شده و تا مجموعههای داخل کشور ادامه پیدا کند. این تغییرات باعث خواهد شد که اگر خدایی ناکرده عنصر یا عناصر نفوذی در این پرونده حضور دارند خود به خود حذف شوند.
🔸دوم: تعیین نماینده ویژه برای این حوزه؛ با توجه به سطح درگیری، شخص رئیسجمهور باید یک نماینده و فرستاده ویژه در این حوزه انتخاب کند. این فرد باید یک مقام امنیتی با اشراف بر مسائل منطقه باشد. انتخاب نماینده ویژه باعث خواهد شد تا در همه بحرانها و مسائلی که پیش میآید فرد اصلی مراجعهکننده داشته باشیم. اگر ایران قرار است به عنوان یک قدرت منطقهای خودش را معرفی کند و به این عنوان شناخته شود، باید رفتاری در سطح و اندازه آن هم داشته باشد. با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشود.
🔸سوم: پالایش کردن تیم جدید از نگاه قومیتی؛ متاسفانه یکی از اتفاقات خیلی خیلی بدی که در طول سالهای گذشته در کشور ما روی داده، آلوده شدن نگاه افراد به ویژه مدیران و مسوولان به نگاه قومیتی است. در این زمینه باید از افرادی که منافع ملی را با نگاه قومی، قبیلهای و به قول خودشان نژادی اشتباه گرفتهاند دوری کرد و افراد جدیدی را جایگزین آنها کرد. در این زمینه باید تاکید کرد که لابی حضرات باکویی در تهران باید به شکل کامل منهدم شود و در این زمینه نباید کوتاهی کرد.
🔸چهارم: ایجاد یک تیم رسانهای قدرتمند؛ در این زمینه باید همان نقطه ضعف همشیگی کشور به صورت دقیق پوشش داده شود. باید تیم رسانهای با کار دقیق و با دستورالعمل خاص آماده شود. افراد و کارشناسان حوزه قفقاز، دوستداران تاریخ و فرهنگ ایرانی که در این زمینه فعالیت میکنند در کنار افرادی که به صورت حرفهای در حوزه رسانهای فعالیت میکنند باید جذب شوند. در همین حوزه باید از ایراندوستان و علاقمندان به اهل بیت (س) در شمال ارس برای پیوستن به این تیم رسانهای دعوت کرد.
🔸پنجم: فعال کردن تیمهای امنیتی و مذهبی در شمال ارس؛ در این زمینه نباید تعارف کرد. یک روزگاری ایران با حیدر علیف قراری نانوشته گذاشت که بر اساس آن نه ما به صدور انقلاب به شمال ارس بپردازیم نه آنها به جریانهای پانترک کمک کنند اما متاسفانه از آنجایی که الهام علیف یک قماربازِ همیشه بازنده است و کلا چنین افرادی قابل اعتماد نیستند این قرار نانوشته را زیر پا گذاشت و بر خلاف همه این مسائل و موارد کار کرد. لازم است هم تیمهای امنیتی ما در شمال ارس فعال شوند و هم شیعیان آن سرزمین به صورت مستقیم مورد حمایت قرار بگیرند.
🔸ششم: دور زدن کامل جمهوری باکو به لحاظ اقتصادی؛ رژیم الهام علیف باید به صورت کامل از گردونه مبادلات اقتصادی منطقه از طرف ایران کنار گذاشته شود. در این حوزه هر چند که در نگاه اول برای ما هزینهزا است اما در هر معادلهای هزینههای امنیتی چند برابر هزینههای اقتصادی است. با حساب سود و زیان، باید هر چه سریعتر ایران از طریق ارمنستان به گرجستان و دریای سیاه متصل شود و هیچ کامیون ایرانی هم خاک باکو عبور نکند. به صورت خلاصه، جمهوری باکو باید از کریدور شمال جنوب برای همیشه کنار گذاشته شود.
🔸هفتم: امضای پیمان دفاعی با ارمنستان؛ این باید یکی از اولویتهای اصلی ایرن باشد. امضای پیمان دفاعی باعث خواهد شد که نه اردوغان و نه علیف جرات اقدام نظامی علیه ارمنستان را نداشته باشند. درست است که روسها با ارمنستان پیمان دفاعی دارند، اما مشخص نیست که در روز واقعه آنها در کنار ارمنستان بمانند. روسها منافع خود را دنبال کرده و میخواهند روابطشان با بقیه برقرار باشد. اینکه ایران با چه طرفی مرز داشته باشداصولا در مسکو چندان امر خاص و ویژهای نیست.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
🔸هشتم: ایران باید همه روابط امنیتی خود با باکو را تعلیق کند؛ این یکی از سادهترین و پیش پا افتادهترین اقداماتی است که ایران باید صورت دهد. با توجه به محرز شدن خباثت و خیانت رژیم باکو به ایران، در این زمینه نباید چندان به توافقات امنیتی تکیه کرد. از آنجایی که دست ایرانیها نمک ندارد و در همه سه دهه گذشته تلاشهای ایران برای بقای رژیم حاکم بر باکو جز ضرر چیزی برای کشورمان نداشته، باید در حوزه توافقات امنیتی نیز با این رژیم معامله را به صفر برسانیم. به هر حال کل مساحت جمهوری باکو به اندازه یک استان متوسط ما هم نیست.
🔸نهم: نخجوان باید برای همیشه جدا شود؛ جمهوری نخجوان باید برای همیشه از رژیم باکو منفک شود. در این زمینه صدها کیلومتر مرز مشترک با این جمهوری و روابط گستردهای که با ایران وجود دارد باعث میشود که خیلی ساده اهالی این منطقه جذب شوند. همانگونه که روسیه در اوستیا و آبخازیا رفتار کرد، ایران نیز باید همین رفتار را داشته باشد. مردم نخجوان همه شیعه هستند و به دلیل آذری بودن و شیعه بودن باید جذب شوند. نخجوان میتواند استان سی و دوم ایران باشد.
🔻شاید عدهای بگویند در نوشتن آسان اما در عمل سخت است. من قول شرف میدهم که اگر نخجوان به ایران منضم شود هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. متاسفانه همان تیم تصمیمگیر در طول سالهای گذشته همه فرصتها را از دست دادند و با شعار اینکه ما به هیچ کشوری تا به امروز تجاوز نکردهایم، فرصت را در اختیار دشمن قرار دادند تا به کشورمان تجاوز کنند و خطرآفرینی کنند. در ضمن اینکه نخجوان به عنوان یکی از اصلیترین مراکز حضور نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی خطرات سرزمینی بسیاری برای کشورمان دارد.
🔻خلاصه آنکه، دست ایران برای بازی کردن بسیار باز است و صرفا اراده میخواهد. باید ارادهای قوی و قدرتمند باشد تا این موارد پیگیری شود. باید میزان تبلیغات و کار رسانهای کشور در این منطقه به شدت افزایش پیدا کند. ما سه دهه است شمال ارس را رها کردهایم و حالا برای امنیت ملی ما خطرآفرین شده است. باید همه گذشته را در ظرف ماههای آینده جبران کرد در غیر این صورت این دشمن است که از بیعملی و سکوت ما بهرهبرداری میکند. بسیاری از مردم آذربایجان از علیف و رژیم دیکتاتوری و پلیسیاش نفرت دارند... ما از این مساله چقدر استفاده کردهایم؟
منبع : اخبار سوریه
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
کیهان: در صورت شکلگیری تهدید امنیتی قطعی ایران حق مداخله نظامی دارد
▫️بعضی اشتباه کرده و میگویند معامله «سیونیک» با قرهباغ شمالی، موضوعی میان دولتهای آذربایجان و ارمنستان است و چیزی نیست که مخالفت ایران با آن وجهی داشته باشد و میگویند بله اجرای این توافق برای موقعیت منطقهای ایران ضرر دارد، اما این ضرر به صورت طبیعی اتفاق میافتد و حقی را برای ایران به وجود نمیآورد تا مخالفت آن مشروعیت داشته باشد. پاسخ این موضوع روشن است؛ در اینجا صحبت بر سر توافق دو کشور در مورد منطقهای مورد اختلاف نیست بلکه توافق بر سر ایجاد منطقهای برای ضربه زدن به موقعیت امنیتی، سیاسی و اقتصادی یک کشور ثالث است.
▫️همه میدانند که دولت پاشینیان در ایروان دولتی مسیحی و وابسته به غرب است اما جالب این است که در این جنگ آمریکا و اسرائیل به انهدام نیروها و امکانات یک دولت مسیحی غربگرا دستزده و به حمایت از یک دولت مسلمان روی آوردهاند! آیا این دُم خروس را نشان نمیدهد؟
▫️از نظر آمریکا باید روی عنصر قومیت تأکید کرد و از قومیت، سلاح برنده علیه خیزشهای انقلابی آمریکاستیزانه ساخت. آمریکاییها از مدتها قبل روی مدل نژادپرستانه و در این منطقه،پانتورانیسم تمرکز و آن را یک «راهحل ممکن» و به تعبیر درستتر «تیر باقیمانده» تلقی کردند و به آن دل بستند.
▫️وقتی الهام علیاف در حین مصاحبه رسانهای، با صراحت از وجود گسترده نیروها و ادوات اسرائیلی در قفقاز و در حل و فصل بحران قرهباغ سخن میگوید، در واقع پرده از یک جنگ نیابتی برمیدارد.
▫️مگر نه این است که دولت آذربایجان میگوید پهپادها و نیروهای اسرائیلی در جنگ اخیر جمهوری آذربایجان با جمهوری ارمنستان حضور داشتهاند؟ مگر نه این است که اسرائیلیها با صراحت از جمهوری آذربایجان به «لبنان اسرائیل» یاد کردهاند؟ بسیار خوب! پس از آنجا که صحبت از شکلگیری یک تهدید امنیتی قطعی علیه جمهوری اسلامی است، ایران حق دارد بدون هماهنگی با جایی و یا با فردی، کانون توطئه علیه خود را از کار انداخته و با آن
مقابله کند.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
🔰محدودیت جدید جمهوری آذربایجان در مسیرهای ترانزیتی ایران
🔹 بنابر اعلام مقامات رسمی، خودروهای ایرانی علاوه بر پرداخت ۳۰۰ دلار حق عبور از مسیر ۵ کیلومتری گوریس-قاپان موظف اند در طول روز از راه مورد نظر عبور کنند و اجازه عبور شبانه نخواهند داشت.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
برای منی که اهل جمهوری آذربایجان هستم خیلی جالبه که این لیبرالهای و اصلاح طلبان داخل ایران که تا چند وقت پیش داشتند تلاش میکردند افکار عمومی را قانع کنند و برای جنگ با طالبان به نظام جمهوری اسلامی فشار بیاورند، الان در تحولات مناطق شمال ایران و حضور تروریستهای داعشی و نیروهای رژیم صهیونیستی در مرزهای کشورشان چرا خفه خون گرفتهاند؟
خطر کدام بیشتر هست؟
طالبان با اینکه خطراتی هم دارد و نکات منفی اش قابل دفاع نیست ولی در حساسترین زمانها همکاری و خدمات مهمی هم به جمهوری اسلامی و محور مقاومت داشته است و اگر درست مدریت شود حداقل از دولت قبلی دستنشانده آمریکا بدتر نخواهد بود.
ولی داعش و تروریستهای تکفیری، نیروهای صهیونیستی 100% خطرناکتر از طالبان هستند. رژیم صهیونیستی شر مطلق است، قابل مدریت نیست باید نابود بشود.
چرا هیچ صدا از این لیبرالها و منحرفین درنمیآید؟ در مقام سخن وطن را بر همه چیز حتی اسلام، خدا و پیغمبر مقدم میدانند پس چرا الان رگ وطندوستی آنها باد نمیکند؟
مگر نمیفهمند هدف تجزیه ایران است، هدف محاصره اقتصادی، امنیتی و نظامی ایران است. میخواهند رگهای حیاتی ایران را مسدود کنند.
هدف تبدیل ایران قوی به ایران ضعیف هست. اگر ایران ضعیف شود نه تنها طالبان بلکه کوچکتر از آنها هم برای ایران شاخ و شانه خواهد کشید.
معلوم میشود این جریان منحرف و لیبرال وقتی اظهار نظر میکنند جنجال رسانه ای راه میاندازند هدف منافع ملت ایران و وطنشان نیست. آنان همانند عروسک خیمه شب بازی غرب میباشند که منافع آمریکا برایشان از ایران و مردمانش باارزشتر هست. آنها حاضرند برای منافع رژیم جعلی اسرائیل و با هدف کاستن از فشار محور مقاومت بر مرزهای رژیم صهیونیستی، کشورشان ایران را وارد باطلاقی و جنگ فرسایشی کنند که هیچ طرف پیروزی نخواهد داشت و به جز تامین منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ سودی عاید ایران و امت اسلامی نخواهد شد.
با وجود این عناصر خودفروخته و نفوذی در تمام سطوح به یقین باید گفت که فقط قدرت الاهی و الطاف امام عصر و رهبری حکیمانه عبد صالح خدا امام خامنه ای میباشد که جمهوری اسلامی را زنده نگه داشته است. سلام و درود خدا به شهیدان این مرز و بوم و سربازان با بصیرت و جان برکف امام خامنهای.
جمهوری اسلامی برای ما همانند خیمه ای است که چشم امید تمام مستضعفان جهان به آن دوخته شده است. ستون این خیمه ولی فقیه، حضرت امام خامنه ای است. اگر این خیمه اسیب ببیند، تمام جهان اسلام اسیب خواهد دید، تمام مستضعفان جهان ضربه سختی خواهند خورد، تمام بیداری ملتها سرکوب خواهد شد، لشکر ظهور منجی آخرالزمان از هم خواهد پاشید.
حفظ این خیمه و پشتوانی از ولایت فقیه برای ما بر همه چیز مقدم است، ما منافع نظام اسلامی را مقدم بر تمام منافع میدانیم.
ملتها و قومیتهای داخل و خارج ایران هم باید بدانند که اگر یک زمانی خدای ناکرده نظام اسلامی از هم بپاشد هبچ اثری از هویت اصیل ملتها و اقوام در منطقه نخواهد ماند. امنیتی وجود نخواهد داشت. تاریخها تحریف میشوند و هویت جدید جعلی ملتها به دست یهود پردازش و جایگزین هویت اصیل و پاک آنها خواهد شد.
پشتیبان ولایت فقیه باشیم تا آسیبی به اسلام، ملتها، مقدسات و هویت پاکمان نرسد.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
معادلات جدید ژئوپلتیک در قفقاز؛ میلانی: ایران قطع ارتباط با دریای سیاه را برنخواهد تافت
ثباتی که با توافقنامه آتشبس ۱۰ نوامبر سال گذشته ما بین پاشینیان نخستوزیر ارمنستان و الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان پس از جنگ ۴۴ روزه دو کشور بنظر میرسید در قفقاز جنوبی شکل گرفته شکنندهتر از آن بود که با یک رزمایش و چند مصاحبه تلویزیونی متزلزل نشود.
نخست در شهریور گذشته جمهوری آذربایجان با میزبانی از یک رزمایش مشترک با حضور ارتش پاکستان و ارتش ترکیه که نام رزمایش سه برادر به آن داده بود موجب بروز نگرانی در ایروان ، تهران و همچنین مسکو شد.
رزمایش سه برادر که از عرصه سرزمینی جمهوری آذربایجان پا را فراتر گذاشته بود و وارد دریای مازندران شده بود تا هم توافقنامه کشورهای ساحلی خزر مبنی بر عدم امکان استفاده نظامی از این دریاچه توسط کشورهای غیرساحلی را نقض میکرد و هم با به راه انداختن تبلیغات شدید در رسانههای آذربایجان مبنی بر حمایت اتمی پاکستان از آذربایجان در برابر ایران موجبات نگرانی تهران میشد.
همزمان با رزمایش سه برادر جمهوری آذربایجان همچنین اقدام به ایجاد پست مرزبانی و انسداد در جاده قاپان به گوریس ارمنستان در محدوده ۶ کیلومتری نمود که جاده وارد خاک آذربایجان میشود و در پی آن با متوقف کردن تریلیها و کامیونهای ایرانی شروع به دریافت عوارض ۱۳۰ دلاری عبور از خاک آذربایجان کرد.
مسئله اما به اینجا نیز ختم نشد و کار به بازداشت دو راننده ایرانی در حومه شوشا کشید که حامل بار به مقصد شهر استپاناکرت یا همان خانکندی مرکز جمهوری خودمختار قرهباغ کوهستانی بودند و از دالان پیشبینی شده در قرارداد آتشبس ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ در لاچین عبور کرده بودند.
اما آنچه کاسه صبر تهران را لبریز کرد سهشنبه هفته گذشته در مصاحبه الهام علیاف رییس جمهور آذربایجان با خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه رقم خورد. آنجا که آقای علیاف به انتقاد از تصمیم ایران برای برگزاری رزمایش در مناطق نزدیک به مرز با جمهوری آذربایجان پرداخت و گفت چرا در ۳۰ سالی که این مناطق تحت اشغال ارمنستان بودند ایران ضرورتی برای برگزاری رزمایش نمیدید؟!
در پی این اظهارات الهام علیاف ارتش ایران تصمیم گرفت با گسیل گسترده نیرو به مرز ایران با ارمنستان و نخجوان نیروهای لشکر ۳۱ عاشورای سپاه تبریز را که از یک هفته قبلتر در آن منطقه حضور داشتند را تقویت کند و دست به برگزاری رزمایشی تحت عنوان فاتحان خیبر بزند.
رزمایشی که هم نام آن درباره فتح خیبر و هم اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به هنگام دریافت استوارنامه علی علیزاده سفیر جدید جمهوری آذربایجان ، درباره عدم تحمل حضور اطلاعاتی اسراییل در مرزهای ایران و آذربایجان ، آشکارا حکایت از موضع تهاجمی و پایان شکیبایی ایران درقبال رفتار سیاست خارجی آذربایجان داشت.
حال که رزمایش ایران به پایان رسیده ؛ لیلا عبدالله اوا سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان تاکید کرده که جای هیچگونه نگرانی از سوی ایران نیست و اسراییل هیچگونه حضوری در مرز ایران و آذربایجان ندارد ؛ آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان نیز راهی تهران شده تا درباره همکاریها دو کشور و موقعیت جدید در قفقاز جنوبی به رایزنی بپردازد ، وزارت دفاع ترکیه از آغاز رزمایش مشترک آذربایجان و ترکیه از فردا سهشنبه خبر داده و وزارت دفاع آذربایجان نیز افزوده شدن گرجستان به این رزمایش را اعلام کرده.
پیام رزمایش ایران چه بود و آیا به هدف خود رسید؟
محسن میلانی استاد روابط بینالملل در دانشگاه فلوریدای جنوبی میگوید همه چیز از تغییرات عمده ژئواستراتژیک در قفقاز جنوبی حکایت دارد.
هدف محور ترکیه-آذربایجان قطع رابطه جغرافیایی ایران و ارمنستان از طریق تسلط بر استان سیونیک ارمنستان است که موجب قطع دسترسی ایران به دریای سیاه خواهد شد و ایران را در تنگنای ژئواستراتژیک قرار خواهد داد. در نقطه مقابل ایران نیز تلاش میکند با تمام توان جلوی این اتفاق را با حمایت از تمامیت ارضی ارمنستان بگیرد.
محسن پاکآیین سفیر پیشین ایران در باکو اما با این دیدگاه مخالف است. او با تقسیم بازیگران منطقه قفقاز به دوست و دشمن و قرار دادن سه کشور ارمنستان ، آذربایجان و ترکیه در محور دوستان ایران میگوید پیام رزمایش ایران برای دوستانش پیام صلح و همکاری و امنیت دسته جمعی بود و برای دشمنان ایران این پیام که جمهوری اسلامی ایران دیگر حضور مخل امنیت آنان در قفقاز را نخواهد پذیرفت.
پاک آیین در توضیح دشمنان ایران در قفقاز میگوید: بازیگران بیرون از منطقه که با ایجاد تنش و بر هم زدن امنیت و ثبات منطقه به دنبال فروش سلاح و نیز حضور اطلاعاتی در قفقاز هستند دشمنان ایران هستند که در راس آنها اسراییل قرار دارد.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
....ادامه تحلیل
پاکآیین تاکید میکند پیام این رزمایش در منطقه دریافت شده که مهمترین نشانه آن موضع اخیر آقای علیاف درباره آمادگی برای همکاری و حرکت به سوی برقراری امنیت دسته جمعی است.
وارطان ووسکانیان استاد ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان نیز میگوید: تغییر توازن ژئوپلتیک منطقه با حضور پر رنگ ترکیه و حضور بازیگران جدید همچون پاکستان موضع ایران را ضعیف ساخته و ایران از شرایط حدید احساس خطر میکند. بنابراین رزمایشهایی که ایران در روزهای اخیر در اراضی مرزی با آذربایجان و نخجوان برگزار کرده چندین هدف دارد. هدف نخست طبعا نشان دادن آمادگی ایران برای حفظ تمامیت ارضی ارمنستان است که جواد ظریف وزیر خارجه سابق ایران نیز در سفر به ایروان با تاکید بر آن گفت که تمامیت ارضی ارمنستان خط قرمز ایران است.
هدف دیگر مقابله با بلند پروازی و ماجراجوییهای محور آنکارا-باکو-اسلام آباد در قفقاز جنوبی است که در ماههای اخیر بنظر میرسد این محور اشغال استان سیونیک ارمنستان و ایجاد کریدور زنگزور را هدف گذاری کرده است؛ کریدوری پانتورانیستی که با مخالفت ارمنستان ، ایران و روسیه مواجه بوده و در حال حاضر کشمکش ژئوپلتیکی در منطقه حول آن شکل گرفته است.
به گفته آقای ووسکانیان هدف سوم ایران از رزمایش فاتحان خیبر نیز بازگشت به معادلات قفقاز جنوبی است چرا که از سال گذشته با تغییراتی که در معادلات قفقاز جنوبی بر اثر همکاری های پنهان روسیه و ترکیه پدید آمد ایران عملا از این معادلات بیرون مانده بود.
راهحل یک روزنامه ایران: ایجاد پایگاه نظامی ایران در ارمنستان
در همین حال روزنامه جوان چاپ تهران امروز در سرمقاله خود پیشنهاد ایجاد پایگاه نظامی از سوی ایران در استان سیونیک ارمنستان را مطرح کرده و آن را تنها راه حل مشکلات قفقاز جنوبی و موجب بازگشت ثبات به این منطقه دانسته.
محسن پاکآیین دیپلمات بازنشسته و سفیر سابق ایران در باکو در این زمینه میگوید: تا جایی که من میدانم چنین چیزی در دستور کار دو کشور قرار ندارد و اساسا سیاست ایران در قفقاز اجتناب از هر گونه رفتار تحریکآمیز است. او ادامه میدهد : ما معتقدیم تنها راه حل مشکلات منطقه قفقاز جنوبی مذاکره و همکاریهای چند جانبه است.
ما از توافق آتشبس نوامبر گذشته که به ابتکار مسکو شکل گرفت استقبال کردیم و رابطه نزدیکی با هر دو کشور داریم.
پاکآیین تاکید میکند: ما مدافع مکانیسمهای صلح و امنیت دسته جمعی در منطقه هستیم و از پیشنهاد الهام علیاف درباره همکاریهای ۳+۳ استقبال کردیم و از هر کاری برای ایجاد صلح پایدار بین ارمنستان و آذربایجان دریغ نمیکنیم.
در همین حال وارطان ووسکانیان معتقد است همکاریهای امنیتی و ایجاد پایگاه نظامی ایران در استان سیونیک به نفع منافع ملی و مصالح امنیتی هر دو کشور است اما از سوی دیگر ارمنستان در چارچوب پیمان امنیت جمعی جمهوری های سابق شوروی و نیز پیمانهای دو جانبه با روسیه نیز قرار دارد. لذا انعقاد هرگونه پیمان الزامآور امنیتی و دفاعی باید با هماهنگی روسیه نیز باشد و اتفاقا شکلگیری یک بلوک امنیتی سه جانبه بین تهران-ایروان-مسکو هم به همکاری معطوف به مقابله با تکفیریهایی که به قفقاز منتقل شدهاند کمک شایانی میکند و اهداف معطوف به مبارزه با تروریسم از سوی سه کشور را متحقق میکند و هم مانعی برای ماجراجوییهای پانتورانیستی ترکیه فراهم میآورد که لازمه صلح و ثبات در منطقه است و متضمن مصالح هر سه کشور.
آقای ووسکانیان همچنین میگوید: شکست ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه سال گذشته نشان داد که این کشور از نظر صنایع پدافندی ، موشکی و پهپادی نیازمند بازسازی و بروز رسانی تکنولوژیکی خود است و این حوزه اتفاقا حوزهای است که ایران دارای صنایع نظامی پیشرفتهای است و ارمنستان میتواند با همکاری با ایران ضعفهای خود در این حوزه را با خریدهای تسلیحاتی و تکنولوژیکی از ایران جبران کند.
سفر آرارات میرزویان به تهران
وارطان ووسکانیان سفر امروز وزیر خارجه ارمنستان به تهران را بسیار مهم ارزیابی میکند و میگوید با توجه به تحرکات آنکارا-باکو این سفر بسیار مهم است و دیپلماسی فعال ایران در منطقه به تامین منافع هر دو کشور ایران و ارمنستان کمک خواهد کرد.
اما محسن پاکآیین سفر وزیر خارجه ارمنستان به تهران را سفری عادی میداند که در چارچوب دیدارهای معمول بین مقامات دو کشور صورت پذیرفته و هدف آن تحکیم و توسعه روابط دو جانبه و گسترش همکاریها در زمینه تجارت ، ترانزیت و انرژی است.
آقای پاک آیین تاکید میکند که سفر امروز وزیر خارجه ارمنستان به تهران و اساسا رابطه تهران-ارمنستان بر علیه هیچ کشور ثالثی نیست و هیچ کشور ثالثی نیز نباید خود را هدف این رابطه ببیند.
منبع یورونیوز
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
شهدا را الگوی خود قرار بدیم
یکی از ویژگی های خوب شهدا این بود که به جای اینکه همیشه به فکر خودشان باشند به فکر جامعه بودند
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
🔴آیا گرجستان در برابر ایران مانع تراشی خواهد کرد؟
✍️سالار سیف الدینی
برخی اخبار و گزارش ها در تحلیل خود از مشارکت «گرجستان» در مانور ترکیه و باکو چنین برداشت کردند که ممکن است این کشور در آینده در مسیر ترانزیتی ایران به سوی اروپا مانع تراشی کند. به این معنا که باکو از تفلیس درخواست کند تا به عنوان سدی در برابر مسیر کریدور شمال-جنوب عمل کند!
▫️اولا معلوم نیست چنین ادعایی صحیح باشد. ولی در شرایط فرضی اگر حکومت باکو به چنین خودکشی دست بزند چه نتیجه ای باید از آن گرفت؟
▫️نتیجه این خواهد بود که هدف دیکتاتوری شمال ارس آنگونه که ادعا کرده است، احترام به تمامیت ارضی اش نبوده است بلکه واقعا قصد بلوکه سازی مسیر ترانزیتی ایران را داشت.
▫️حقیقت نیز چنین است. زیرا علیف تاکنون به صدور پاسپورت روسی در قراباغ کوهستانی اعتراضی نکرده است. بدیهی است که صدور پاسپورت نقض یا بی احترامی بسیار معنادارتری نسبت به عبور چند کامیون در ماه است.
▫️نتیجه چنین سیاست «خصمانه ای» برای باکو، تمهیدات سخت گیرانه از سوی ج.ا.ایران خواهد بود.
▫️الهام علیف بارها خواستار باز شدن مسیرهای مواصلاتی منطقه شده است. موافقتنامه نهم نوامبر نیز چنین است. با این وجود تلاش شبانه روزی برای بستن مسیرهای ایران، نشانگر آن خواهد بود که جنگ قراباغ۲۰۲۰ جنگی علیه ایران بوده است و راهزنیهای اخیر نیز بخشی از یک پروژه بزرگتر منطقه ای علیه ما.
▫️اما ایران چه کارت هایی برای این بازی دارد. کارت های جغرافیایی ایران برای بازی هایی از این دست بسیار است. کارت های دیگر سیاسی نیز کم نیست.
1️⃣. پیش از چنین اقدامی از طرف باکو-تفلیس، ایران اجازه هر نوع عبور و مرور باکو- ترکیه یا گرجستان از سیونیک به نخجوان حتی تحت حاکمیت و مالکیت ارمنستان را نخواهد داد. بنابراین دسترسی به نخجوان در انحصار ایران باقی میماند.
2️⃣. از سوی دیگر تهران عوارض بسیار سنگینی بر محور بیله سوار-نخجوان وضع خواهد کرد که شاهرگ حیاتی نخجوان است. این عواض قیمت تمام شده کالا را در نخجوان به چند برابر خواهد رساند.
این رژیم سختگیرانه در خصوص حریم هوایی ایران و ارمنستان نیز صادق خواهد بود.
3️⃣. ایران، محور دریایی بندر انزلی-آستارخان را فعالتر خواهد کرد و میزان صادرات-واردات خود از مسیر زمینی را به مسیر کمهزینه تر دریایی سوق خواهد داد.
4️⃣. ایران به عنوان یکی از پنج کشور کاسپین اجازه عبور خط لوله از دریا را به ترکمنستان و باکو نخواهد داد. بندهای کنوانسیون خزر به اندازه کافی در خصوص حفظ محیط زیست این حوزه آبی صراحت دارد. نیروی دریایی و هوایی ارتش در این خصوص کمک رسان ما خواهند بود.
▫️در خصوص گرجستان نیز، ایران تمهیدات سختگیرانه ای اتخاذ خواهد کرد.
1️⃣. پیش از هرچیز سفر ایرانیها به گرجستان محدود خواهد شد.
2️⃣. از نظر سیاسی نیز، شبه دولتهای اوستیای جنوبی و آبخازیا، منتظر به رسمیت شناخته شدن هستند. روسیه نیز از این اقدام استقبال میکند. بنابراین تهران به تدریج شروع به ایجاد رابطه با آنها خواهد کرد.
▫️با این وجود به نظر نمی رسد، گرجستان و باکو مصرانه دنبال چنین نقشه ای باشند. زیرا حکومتها به بقای خود علاقه دارند. امتحانش برای باکو مجانی است.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
💢فوری: ملکهای خود در ترکیه را بفروشید
با توجه به افزایش سطح تنش بین ایران و جمهوری باکو و با عنایت به این نکته که در صورت بروز هر نوع بحران سیاسی و نظامی احتمال تیرگی روابط و استفاده از کارت های اجتماعی و ترانزیتی بین کشورها وجود دارد، لازم است ایرانی ها تا اطلاع ثانوی در ترکیه و حتی گرجستان اقدام به خرید هیچ ملکی نکنند. وحتی در صورت امکان به فروش برسانند .زیرا در صورت اوج گیری هر نوع تنش ممکن است ترکیه ورود اتباع ایران را به خاک خود ممنوع اعلام کند و در نتیجه افرادی که املاکی در آنجا دارند، بلاتکلیف باقی بمانند و سرمایه آنها به خطر می افتد.
از سوی دیگر از منظر حقوق و بحث ارث یا تقسیم اموال نیز مشکلات متعددی هم چون امکان انتقال این املاک به ورثه متوفی و سهم الارث وجود دارد که مسائلی پیچیده هستند. اصولا مشخص نیست که تکلیف مالکیّت اموال اتباع خارجی در ترکیه پس از فوت چیست و آیا به ورثه انتقال می یابد یا خیر.
به هر حال ریسک خرید هر نوع ملک یا سرمایه گذاری دیگر در گرجستان و ترکیه از سوی ایرانی ها به بالاترین حد خود رسیده است.
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
🔹ادامه تحلیل ...
مهمترین کار در دراز مدت کار رسانه ای قوی است.
✨اینها رو گفتم که بنویسم با تمام این باورها ؛ با توجه به بحث قومیت ما در شمالغرب کشور باید عاقلانه تر رفتار کنیم ؛ احساسات جایی در این برهه، در این منطقه و در این عرصه نداره.
✨ما با واقعیت ها میخواهیم یک کشور رو سرپا نگه داریم و پیشرفت کنیم ؛ اولین نظر خودم اینکه ما در این برهه صدام دومی رو داریم در قفقاز مشاهده میکنیم بنام #الهام_علیف که بدش هم نمیاد که جنگ #شیعه_شیعه با هدایت یهود رخ بده، علیف به شدت از نفوذ افکار ناب شیعه در بین مردم این کشور در این ۱۵ سال ( مسیرهای نفوذ رو قبلا تا حدودی اشاره کردم ) واهمه داشته و داره.
✨تنها چیزی که تاج و تخت ش رو تهدید میکنه ؛ خواسته های اردوغان از انرژی آذربایجان، یکه تازی یهود، گسترش مذهب سنی و ... نیست ؛ تنها عامل جا پا گرفتن مسیر سرخ حسینی در این کشور هست.
✨درگیری در این برهه حتی در حد چند فشنگ ( تاکید میکنم در حد چند فشنگ ) بین ایران و آذربایجان ، تخم کین مردمی و مذهبی رو در پی خواهد داشت که استارت خیلی از اتفاقاتی خواهد بود که یهود دقیقا دنبال این هست و نادانی مثل علیف که به صهیون سواری خواهد داد.
✨موضع رهبری در جنگ دوم قره باغ، بسیار هوشمندانه بود ؛ رهبری از واقعیت و نیت دولت ارمنستان با خبر بودند و از صحنه نبرد هم اطلاع داشتند. تمام این تحلیل های اخیر که ما باید نمیذاشتیم در جنگ سال گذشته بین ارمنستان و آذربایجان، طرف آذری قره باغ رو بگیره هم نتیجه نشستن پشت یه اکانت و تصور کردن خود به عنوان فرمانده قشون هست؛ وگرنه خود پاشینیان در سخنرانی دیروزش طوری از حق بودن آذربایجان در مسئله قره باغ حرف زد که خیلی ها در ایران، حساب کار دستشون اومد.
✨در ثانی ؛ این منطقه حیاط خلوت ابرقدرتی مثل روسیه هست، حکومت علیف و پاشینیان از خدا نمیترسند ولی از قدرت روسیه حساب میبرن ؛ در این قضیه قفقاز هم پوتین بر خلاف تلاش های لاوروف ارمنی، کاملا طرف آذربایجان رو گرفته است و لاوروف دیروز در نشست خبری با همتای ایران به صراحت حرفهایی گفت که گویای واقعیت دیپلماسی موجود هست.
✨متاسفانه دولت پاشینیان در ارمنستان چیزی شبیه اشرف غنی در افغانستان هست ؛ #غربگرا ، #بی_اراده ، #مزدور ، #جاسوس و #سست که هیچ حکومت عاقلی روی این داده ها سرمایه گذاری نمیکنه ؛ اینهمه فراخوندن مقامات ارمنی به ایران هم نشان دهنده این خصلت حکومت پاشینیان به مقامات ایرانی بود.
✨ما در بحث آذربایجان ؛ چندین راهکار داریم و متاسفانه بجز اولین راهکارها بقیه موارد زمانبر هست، اولین راهکارها هم شامل تمرکز رو مسیرهای ترانزیتی که قبلا گفتیم، تمرکز روی استان سیونیک و تقویت مسیر دریا که اینها میتونه در ۲ ماه آینده اتفاق بیفته ولی بنظر من ؛ اصلی ترین کار #رسانه هست.
✨با توجه به قرابت قومیتی در دو طرف مرز ؛ بهتره تمام اتفاقات رخ داده در این برهه چه در پشت صحنه دیپلماسی چه در میدان، رسانه ای بشه و واقعیت ها به رسانه ها کشیده بشه، اینجاست که مردم پی به واقعیت های رخ داده میبرن ؛ ایران باید در رسانه میدان داری کند.
✨طرف یهودی و ترکی کاملا مسلط هست که طرف ایرانی در رسانه ضعیف عمل میکنه و حرفهای ما حق هم باشه در بین مردم کشور آذربایجان دیده نمیشه ولی اونها در این ۲ هفته اخیر تا میتونستند بر علیه ایران در رسانه هاشون در آذربایجان تاختند ؛ جالبه اکثرا مطالب روشنگرایانه که در ایران صورت میگیره رو این رسانه ها نمایش نمی دهند و برعکس اگر مسئولی موضع تند نشان داده باشه، این موضع سریعا در اون رسانه ها بولد میشه که کینه ایجاد شده بین دو ملت عمیق تر بشه و اون رشته های اتصال هم قطع بشه.
✨ما سال ها در مسئله قره باغ کوتاهی کردیم و در این شکی نیست ؛ ما برای ترمیم باید سال ها کار رسانه های اجتماعی رو تقویت کنیم و تمرکز ما روی مردم آذربایجان باشه تا حکومت ش ، من در توئیتی که نوشتمم گفتم که "ایران برنامه جامع و جالبی برای سقوط حکومت کثیف علیف داره" ننوشتم برای مردم آذربایجان چون من در نتیجه سال ها معاشرت با اینها متوجه شدم که مردم کشور آذربایجان مردمانی ساده و زود باوری هستند که واقعا میشه با کار رسانه ایی اینها رو جذب کرد ( باید قدرتمند تر از رسانه های یهود و ترک وارد میدان شد ).
✨بحث دوم ؛ افزایش توریست درمانی در تبریز ، اردبیل ، ارومیه هست که با این کار با یک تیر ما دو نشان میزنیم حتی مکمل این توریست درمانی؛ تسهیل در حرکت مردمی برای #زیارت #مشهد_مقدس برای مردم آذربایجان هست و برعکس زیارت مردم ایران از امامزاده های موجود در کشور آذربایجان.
ببینید ، یکی از نقاط ضعف دولت علیف عدم حمایت از بیماره که مکمل این موضوع عدم وجود بیمه درمانی در این کشور هست ( از اصلی ترین عوامل نفرت خیلی ها در داخل آذربایجان از حکومت علیف ) ....
╭┅───┅╮
@sulduz
╰┅───┅
👇👇👇👇