📌 بگو بهترین عمل چیه تا توجیه را شروع کنیم!
▪️ یکی از سنتهای خدا، امتحان و ابتلاء (آزمودن) است. همهی ما باید امتحان شویم تا عیارمان مشخص شود؛ پس راهی برای فرار از امتحان نیست.
▫️ حالا یک راه مانده و یک قدرتِ انتخاب؛ میتوانی پیروزی را انتخاب کنی یا رفتن به سمت شکست را، اما آن را جور دیگری بخوانی و در واقع توجیه کنی!
▪️ اما چه کسی پیروز است؟ تعبیرِ قرآن از پیروزی در امتحانات، تعبیرِ «أَحْسَنُ عَمَلاً» است؛ یعنی کسی پیروز میشود که بهترین عمل را انجام دهد، نه هر عملِ خوبی را. (سوره ملک، آیه۲) اگر زمانت را صرفِ هر کار خوبی بکنی، اما آن کار، بهترین کار نباشد، محکوم به یک پیروزی با توجیه هستی و این یعنی شکست!
▫️ حالا کلاهت را قاضی کن و به این سوالات پاسخ بده: بهترین عمل در کربلا چه بود؟ آیا عیار ۷۲ تن بیشتر است یا ...؟ امروز بهترین عمل چیست؟
📎 #توجیه_المسائل_کربلا ۲
@sulook
⚫️ تاریخ عزاداری در جهان ⚫️
عزاداری در نقاط مختلف جهان، به میزان حضور شیعیان با هر گرایش و فرقه ای پررنگ تر برگزار می شود.
1⃣ عراق :
در عراق در حکومت عباسیان در زمان سفاح و زمان مامون و نیز به ویژه در عهد آل بویه، عزاداری رونقی خاص یافت. پس از آن نیز به نسبت نوع برخورد حاکمان، هر ساله مراسم عاشورا و محرم برگزار می گردید، به ویژه در کربلا که ورود هیأت های عزادار با شمایل خاص، شور و وجد دیگری بدان می دهدف و برخی از علما نیز با آنان همراهی می کنند؛ همانند علامه سید محمد مهدی بحر العلوم که با عزاداران در مراسم همراه می شده است(۱).
2⃣ سوریه :
با توجه به این که دمشق مرکز خلافت امویان بوده و به طور کلی مردم آن جا نیز به اموی بودن شهرت داشته اند، در ابتدا مراسم عزاداری چندان رونقی نداشت ولی بعدها، با توجه به نزدیکی آنان به کشور لبنان که شیعه درآنجا گرایشی قوی بود و نیز وجود مرقد حضرت زینب(س) و حضرت رقیه(س)، عزاداری امام حسین(ع) شور خاصی یافت و امروز نیز چنین است؛ البته در عهد حمدانیان وضعیت به مراتب بهتر گزارش شده است.(۲)
3⃣ لبنان :
سابقه شیعه گری، در لبنان، تا زمان ابوذر امتداد دارد. امروزه لبنان شیعیان معتقدی دارد، ولی در زمان امویان، به سختی تحت فشار بودند. اندک اندک با باز شدن فضا اجتماعی سیاسی، عزاداری نیز رونق یافته و امروزه عزاداری های بسیار خوبی در آن جا، به ویژه در مناطق جبل عامل که سابقه طولانی در این باره دارند، انجام می شود.
4⃣ افغانستان :
مراسم عزاداری در افغانستان همه ساله در نقاط مختلف این کشور به ویژه در مناطق مرکزی که شیعیان در آن جا ساکنند (منطقه هزارستان) و نیز مناطق مرکزی که شیعیان در آن جا ساکنند (منطقه هزارستان) و نیز شهرمزار شریف (درشمال کشور) به خوبی برگزار می شود.(۳)
5⃣ بحرین :
در بحرین، از قدیم روز عاشورا تعطیل و حسینیه های آن که ماتم نامیده می شود، در ایام محرم به شدت فعالند.(۴)
6⃣ هندوستان :
تاریخ عزاداری در هند، به پیش از استیلای سلطان محمود غزنوی می رسد. شیعیان و سنّی های معتقد به امام حسین(ع) و حتی دیگر فرقه ها، در روزهای محرم در مکان هایی به نام امام باره که ضریح ائمه است، جمع می شوند و به عزاداری می پردازند. تعزیه و شور خاص هندیان به حدّی است که گاه عزاداری ایشان، تا اربعین سیدالشهدا ادامه می یابد.(۵)
7⃣ پاکستان :
در پاکستان، روز عاشورا یکی از تعطیلات رسمی است. در استقلال پاکستان، توجه به عاشورا نقش ویژه ای داشت(۶)
و اقبال لاهوری نیز اشعاری در باره امام حسین و کربلا سروده و استقلال پاکستان را مرهون آن دانسته است. شبیه کوچکی از مقبره امام حسین(ع) که بدان تعزیه یا ضریح می گویند، افزون بر زنجیر زنی، سینه زنی و نیز قمه زنی در پاکستان مرسوم است.(۲)
8⃣ بنگلادش :
در بنگلادش نیز امام باره ها، مرکز عزاداری بوده و احساسات مردم در خصوص عاشورا، در ادبیات آن ها نیز منعکس شده است.
9⃣ اندونزی :
در اندونزی که اسلام توسط شیعیان و جمعی از سادات بدان راه یافته، ماه محرم را «سورا» می خوانند و آن را با شکوه برگزار می کنند.
🔟 فیلیپین :
در فیلیپین نیز عاشورا به شکل پرشکوهی برگزار میگردد. در سال۱۳۱۰ ه.ق، عده ای از نوادگان امام صادق(ع) برای تبلیغ از عراق وارد سوماترا شدند . نیز در اوایل قرن پانزدهم، یکی از سادات، به مالاکا رفت و پس از ازدواج با دختر حاکم آن دیار، به خلافت رسید و بازماندگانش تا چهار قرن در آن جا حکومت کردند.
1⃣1⃣ تایلند :
در تایلند نیز که اسلام و تشیع به وسیله یک تاجر قمی به نام شیخ احمد به آنجا وارد شد، مراسم عاشورا هر ساله برگزار می گردد. هم چنین عاشورا در جمهوری آذربایجان که هفتاد درصد آن شیعه اند، آفریقای شرقی، بروندی، الجزایر، کانادا، آمریکا و آلبانی برگزار می شود.(۸) در آلبانی «نعیم بیک» دیوان شعری در مورد شهادت امام حسین(ع) سروده و «دالیب فراشری» ۶۵هزار بیت در این باره گفته است.(۹)
شیعیان در مدت ده روز محرم، آب نمی نوشند تا خود را شبیه قهرمانان کربلا گردانند، آن گاه به تکایا می روند تا به ذکر مصیبت بپردازند و در راه یاامام یاامام می گویند.(۱۰)
در شهرهای ترکستان، قفقاز، تبت و چین نیز همانند این موارد وجود دارد.(۱۱)
📚 منابع :
۱. تاریخ النیاحة، ج۱، ص ۴۶.
۲. همان، ص۴۸.
۳. مجموعه مقالات دومین کنگره بین المللی امام خمینی (ع) در فرهنگ عاشورا،ص۱۱۱-۱۱۲.
۴. دایرة المعارف تشیع، ج۳، ص۱۱۹.
۵. تاریخ تفکر اسلامی هند، ص ۳۲۰.
۶. مجموعه مقالات دومین کنگره امام خمینی و فرهنگ عاشورا، ص۱۱۴.
۷. همان، ص ۱۱۵.
۸. دائرة المعارف الاسلامیة الشیعه، حسین الامین، ص ۳۵۶.
۹. همان، ج۳، ۳۸۹.
۱۰.همان ، ج۳، ص۳۵۷.
۱۱. تاریخ النیاحة، ج۲، صص ۷۰-۷۲.
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
@sulook
🕯
#پنجـــشنبهاست
اما حال و هــــوای غریبانه ای دارد
این روزها #مـــــزار عــزیزانمان که
نمی تونیم به خاطر #بیماری کرونا
بهشون ســـری بزنیم...
بیشتر یاد کنیم آنها را با تقدیـــم
صلوات و #فاتحـــه به روحشان⚘
💟 @sulook
✍حدیثی از امام علی (ع)
امیر مؤمنان (ع) می فرماید : کسی که {نهال} هوس غذاهای گوناگون در دل بکارد ٬ میوه های دردهای گوناگون بچیند. و می فرمایند : زندگی را برای خوردن مخواه ٬ بلکه خوردن را برای زندگی بخواه.
📚مفاتیح الحیاه صفحه ۱۰۳
@sulook
✅ #توبه_یعنی...
✍ هر آن چیزی که روح انسان را یک گام از تعالی و تکامل مورد نظرش باز میدارد، #گناه است. #غفران یعنی پر کردن این خلأ، این کمبود روح، این زخم روان، این نقیصهای که در نفس او به وجود آمده است، این برطرف شود، چگونه؟ با جبران کردن.
👈 خدای متعال نمیگوید چون تو گناه کردی حالا هرچه کار نیک بکنی، ما آن گناه را اصلا از بین نخواهیم برد. لج نمیکند خدا. (وَ إِنّی لَغَفَّارٌ) ما لجباز نیستیم، ما #غافریم، ما خلأها را پر میکنیم، زخمها را التیام میدهیم. اما برای چه کسی؟ «لِمَن تابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى» به یقین من آمرزنده کسی هستم که توبه کند و ایمان بیاورد و کار شایسته نماید و به راه راست رهسپار شود. من بخشندهام برای آن که توبه کند.
👈 توبه کند یعنی چه؟ یعنی برگردد. راه تکامل شما از اینجا بود، شما باید این طرفی میرفتید؛ حاضریم شما را ببخشیم، کِی؟ وقتی بروید بهطرف تکامل، مجددا به راه درست برگردید. (لِمَن تابَ) توبه کند، یعنی برگردد. توبه یعنی برگشتن. ایمان خود را قوی کند، عمل صالح کند. عمل! نباید از عمل غافل بود و به سخن گفتن و دل خوش داشتنِ خود بسنده کرد.
مغفرت این نیست که خدای متعال بیحساب، از روی دلبخواه، یک کسی را مورد لطف بیجایی قرار بدهد، بدون اینکه خود او کوششی در راه این لطف الهی کرده باشد.
👤 رهبر انقلاب
📚 برگرفته از جلسه نخست کتاب
@sulook
➣
۞ #یڪـــآیــهقـــــرآن ۞
خانمها زینت خود را آشکار نکنند
#مگــر برای شوهران، پدران و ...
محارمشان.
📒سوره مبارکه نــور آیه ۳۱
↷↷↷
@sulook
ツ
🌷مرحوم #علامه_مجلسی (ره):
اگر انسان به طب نقل شده از ائمه
اطهار علیهم السلام عــــمل کند به
#بیــــماری مبتلا نمیشود زیرا آنان
عالم به خواص خوردنیها و سبزیها
و چیزهای دیگر هستند.
↬ @sulook