🍛مانی پلو (غذای دامغانی)
🥣مواد لازم
برنج 500 گرم
لپه پخته 150 گرم
زرشک 150 گرم
کشمش 250 گرم_ رشته پلويي 200 گرم
پيازداغ 2 قاشق غذاخوري
زيره پلويي 1 قاشق غذاخوري
روغن مايع 3 قاشق غذاخوري
مرغ يا گوشت 300 گرم
نمک به ميزان لازم
زعفران دم کرده 2 قاشق چايخوري
شکر 1 قاشق غذاخوري
🥩طرز تهیه
آب را جوش مي آوريم و در يک قابلمه که گنجايش داشته و برنج را در آب ريخته و طبق معمول مي جوشانيم.
اواخر پخت رشته پلويي و بعد از چند دقيقه لپه پخته را اضافه کرده و يک ليوان آب سرد براي قد کشيدن برنج در آن ريخته و برنج را آبکش مي کنيم.همراه با پياز داغ و زيره پلويي و چند قاشق زعفران آب کرده روي آن ريخته تا دم بکشد.
در اين فاصله زرشک را سرخ کرده همراه با کمي شکر و کشمش را نيز سرخ کرده مرغ را نيز با کمي زعفران و روغن تفت داده و آماده مي کنيم.بعد از دم کشيدن برنج را کشمش و زرشک سرخ شده و مرغ و زيره مخلوط کرده و تزيين مي کنيم.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🥗لوبیا پلو با سبزی
🍃مواد لازم
لوبيا سبز تازه 200 گرم
پياز سرخ كرده 3 تا 4 قاشق غذا خوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
آب نصف فنجان
مرغ خرد شده 200 گرم
آب ليمو 1 قاشق غذا خوري
سبزي پلويي (تره، گشنيز، جعفري و شويد) 150 گرم
برنج 200 گرم
روغن براي روي برنج 4 قاشق غذا خوري
زعفران آب كرده 1 قاشق غذا خوري
📝طرز تهیه
لوبيا سبز را تفت دهيد.
پياز داغ را به آن اضافه كنيد و كمي نمك و فلفل به آن بيفزاييد و سپس اجازه دهيد لوبيا با نصف فنجان آب بپزد تا كمي نرم شود.
وقتي كه مواد جوش آمد و آب آن كم شد، مرغ هاي ريز شده را نيز اضافه كنيد تا كمي تفت بخورد و پخته شود.يك قاشق آب ليمو را اضافه كنيد و اجازه دهيد كاملاً آب اين مواد كشيده شود.
سبزي را خرد كنيد.
برنج را آبكش كنيد، فقط چون اين برنج با سبزي دم مي شود، كمي برنج را زنده برداريد.در كف قابلمه كمي روغن بريزيد و برنج، سبزي و مايه ي لوبيا و مرغ را لابه لا بدهيد تا كاملاً مواد تمام شود.
در قابلمه را بگذاريد تا برنج دم بياورد.سپس روي آن روغن بريزيد و بگذاريد برنج كاملاً دم بكشد.
بعد از كشيدن پلو، آن را با كمي زعفران تزيين كنيد.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍵خورش تره🍵
🥩مواد لازم
گوشت گوسفند 1 کيلو
تره 1 کيلو
لوبياي سفيد 500 گرم
سيب زميني 4 تا 5 عدد
گوجه فرنگي 3 تا 4 عدد
گرد ليمو عماني به ميزان دلخواه
پياز داغ 4 قاشق غذاخوري
روغن به مقدار دلخواه
نمک 1 قاشق غذاخوري
ادويه 1 قاشق غذاخوري
🥫طرز تهیه
ابتدا گوشت و پياز را در کمي روغن تفت داده و لوبيا را به آن اضافه کنيد و مقداري آب به آن افزوده تا لوبيا و گوشت بپزد.
(بهتر است لوبيا را از شب قبل در آب بخيسانيد )تره را خرد کرده و در روغن کمي تفت دهيد.سپس در يک قابلمه ديگر (بعد از اينکه لوبيا و گوشت کاملاً پخته شد ) مقداري گوشت و لوبيا ريخته و تره را به آن اضافه کرده و اين کار را ادامه دهيد تا مواد تمام شود.
حتماً لا به لاي مواد نمک و ادويه بپاشيد و از آب گوشتي که باقي مانده روي آن بريزيد.قابلمه را روي شعله ملايم قرار دهيد تا خورش به روغن بيفتد.
سپس آخر گرد ليمو را مطابق ذائقه تان در خورش بريزيد.
سيب زميني ها را خلال کرده و در روغن سرخ کنيد.
خورش را در ظرف مورد نظر کشيده و اطراف آن را با خلال سيب زميني سرخ شده و گوجه فرنگي تزئين کنيد.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍅پوره ی گوجه فرنگی" برای وقتایی که فرصت یا حس آشپزی مفصل ندارم و میخوام یه غذای فوری و آسون درست کنم و یا وقتایی که توی یخچال گوجه فرنگی تازه ندارم 🤷♀️
از نظر من برای دمی گوجه, میرزا قاسمی و املت فوق العاده است 🤤
🍅چجوریه؟!
▪️گوجه ها رو خوب میشوریم
▪️با پوست به چهار قسمت تقسیمشون میکنیم
▪️میریزیم داخل مخلوط کن یا غذاساز و خوب میکسش میکنیم در حدی که هیچ بافتی براش باقی نمونه (اگر دیدید تیغه دستگاه خوب نمیچرخه یه لیوان آب اضافه کنید بهش که راحت تر میکس بشه)
▪️مواد رو با کمی نمک و چند قاشق روغن مایع (روغن برای اینکه آب گوجه موقع قل زدن، بیرون قابلمه نپره یا نپاشه🤪) میریزیم توی قابلمه و میزاریم آروم آروم با حرارت کم قل بزنه، نیازی به هم زدن و اینا هم نداره
▪️در قابلمه رو اصلا نمیبندیم تا آبش کامل کشیده بشه و یه چیزی به غلظت رب گوجه بهمون بده
▪️میزاریم کامل خنک بشه
▪️ در ظرف مناسب داخل یخچال نگهداری میکنیم
.
اگر؛
🔺از گوجه های سالم و مرغوب استفاده کنید
🔺موقع پخت آب گوجه کاملا تبخیر بشه
🔺درب ظرفتون محکم باشه و هوا نکشه
حدودا تا 3 ماه توی یخچال قابل نگهداریه.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍛نخودپلوی مکزیکی🍛
🍅مواد لازم
گوجه فرنگی نیمکیلوگرم
روغن زیتون۲ قاشق سوپخوری
پیاز1عدد متوسط (نگینی خرد شود)
سیر2حبه (له شده)
برنج 2و نیم پیمانه
آب جوشیده۳ پیمانه
قرص عصاره سبزیجات یک و نیم پیمانه
نمک به مقدارلازم
فلفل قرمز خشک شده 3 عدد
نخودفرنگی150 گرم
پودر فلفل سیاه کمی
🍱طرز تهیه
برنج را در مقداری آب و نمک بریزید و چند ساعت خیس کنید.
در این فاصله گوجهفرنگیها را نیز شسته و در غذاساز یا مخلوط کن خرد کنید تا به سسی آبدار تبدیل شود.
سپس روغن زیتون را در تابهای بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید.نخودفرنگی را هم در قابلمهای حاوی مقداری آب بپزید.
سس گوجه را در تابه دیگری بریزید و روی اجاقگاز قرار دهید تا آب آن کمی کشیده شود سپس همراه با آب جوشیده، قرص عصاره سبزیجات و نخودفرنگی پخته داخل قابلمهای حاوی برنج خیسخورده بریزیدنمک، فلفل قرمز و سیاه و همچنین سیر داغ و پیاز داغ را نیز به این مخلوط اضافه کنید و روی اجاقگاز قرار دهید.
حالا کمی صبر کنید تا در اثر حرارت، آب برنج تمام شود.در پایان دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و بعد از نیم ساعت، این کته مخلوط را میل کنید.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍛قارچ پلو و قارچ سوخاری
🥄
مواد لازم
برنج دو نیم پیمانه
کره ۵۰ گرم
ادویه پلویی یک قاشق چایخوری
قارچ تازه نیم کیلو
زرشک نصف پیمانه
پیاز داغ سه قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نان لواش یا کاهو برای ته دیگ
آب لیموی تازه ۲ قاشق غذاخوریقارچ سوخاری
قارچ نیم کیلو
آرد سوخاری نصف پیمانه
تخم مرغ، یکی
شیر، یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون و نمک
🍲طرز تهیه
قارچ را تفت می دهیم و آبلیمو را به آن می زنیم.
اکنون پیاز داغ را اضافه می کنیم و پس از افزودن رب گوجه فرنگی و زرشک اجازه می دهیم کمی بیشتر سرخ شود و در نهایت نمک و کره را می افزاییم.اکنون ته دیگ نان و یا کاهو می چینیم و لابه لای آن برنج آبکش شده و مواد آماده شده با قارچ را می ریزیم و روی آن را ادویه پلویی می پاشیم.
بهترین چاشنی این غذا، سالاد شیرازی همراه با دوغ است.قارچ ها را پس از شستن خوب خشک کرده و ورقه ورقه کنید و سپس در آرد سوخاری بغلتانید. تخم مرغ را به آرامی زده و بعد از اضافه کردن شیر و نمک دوباره هم بزنید.اکنون قارچ های پوشیده از آرد را در مخلوط شیر و تخم مرغ قرار دهید و آن گاه در روغن زیتون سرخ کنید.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍛ساطری پلو🍛
🥕مواد لازم
برنج سه پیمانه
هویج ۵۰۰ گرم
گوشت چرخكرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط یك عدد
كشمش پلویی یك پیمانه
زعفران آبكرده یك دوم پیمانه
روغن به میزان لازم
🧅طرز تهیه
ابتدا برنج را كه از قبل خیس كردهایم، آبكشی كرده و كنار می گذاریم.
سپس هویجها را خلالی خرد كرده و تفت میدهیم.
گوشت را نیز با یك عدد پیاز رنده شده مخلوط و به شكل كوفته ریزههای كوچك درست كرده و سرخشان میكنیم.آنگاه كشمشهای شسته شده را تفت داده و تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط كرده و نیمی از زعفران آب كرده را به آن اضافه میكنیم.
در مرحله بعد، در قابلمه مورد نظر كمی از برنج آبكشی ریخته و روی آن مقداری از مواد آماده شده را میریزیم.این كار را لایهلایه تكرار میكنیم تا برنج و مواد تمام شود، سپس روی آن مابقی زعفران را ریخته و میگذاریم برنج دم بكشد.
در مرحله آخر، هنگامی كه برنج دم كشید، روی آن روغن گرم شده را ریخته و در ظرف مورد نظر میكشیم.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍓مربای توت فرنگی🍓
توت فرنگی 1 کیلو
شکر 800 گرم
آبلیمو یا جوهر لیمو یه کم
🍨🍧🍨
▪️توت فرنگی ها رو میشوریم
▪️کلاهکشون رو جدا میکنیم
▪️لایه به لایه شکر میریزیم و میزاریم 24 ساعت داخل یخچال بمونه تا آب بندازه
▪️با همون آب خودش روی شعله ملایم 20 تا 30 دقیقه میپزیم
▪️ در صورت تمایل در آخر یه کم آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه میکنیم که مربا شکرک نزنه
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
#شربت_گل_پنیرک😍
🥤طرز تهیه:
ابتدا گل پنیرک را در آب سرد خیس می کنیم و حدودا ۳۰دقیقه صبر کرده تا رنگ پس بدهد. سپس آن را از صافی رد می کنیم. سپس عصاره گل پنیرک را داخل لیوان دلخواه ریخته و به آن شربت بیدمشک اضافه می کنیم. برای این که حالت چند رنگ بگیرد می توانیم ابتدا در لیوان مقداری عصاره گل پنیرک و شربت بیدمشک را اضافه کنیم. برای رنگی شدن شربت، اگه مقدار عصاره گل پنیرک نسبت به شربت بیشتر باشد رنگ بنفش پر رنگ به دست می اید و اگر از عصاره کم تر استفاده شود آبی کم رنگ حاصل می شود. برای تغییر رنگ شربت اگر به محلول بنفش مقداری ابلیمو اضافه کنیم(چند قطره)شربت صورتی رنگ خواهد شد. مخلوط حاصل از عصاره گل پنیرک و شربت زعفران هم شربتی سبز رنگ به ما می دهد. برای تزیین این شربت می توانید از مقداری لیمو برش زده شده استفاده کنید و یا در آن از تخمه شربتی خیس خورده استفاده کنید. همچنین می توانید مقداری از مخلوط عصاره و شربت را در قالب های یخ ریخته و در لیوان شربت بیاندازید.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🍱#سالاد_مرغ_مدیترانه_ای (با سس یونانی)
🍗مواد لازم برای سالاد
سینه مرغ حدود 300 گرم
کاهوی خرد شده ۳ لیوان
زیتون خرد شده نصف لیوان
پیاز قرمز خرد شده یک عدد
گوجه گیلاسی خرد شده یک لیوان
خیار نگینی ریز خرد شده یک تا دو عدد
پنیر فتا خرد شده به مقدار دلخواه
🌮
سینه مرغ رو ابتدا برش میزنیم و با پودر سیر و نمک و فلفل و پاپریکا طعم دار میکنیم، نیمساعت داخل یخچال استراحت میدیم و بعد با کمی روغن داخل تابه گریل یا سرخ میکنیم و درشت خرد میکنیم
بعد از آماده شدن مرغ تمام مواد بالارو در کاسه ای بزرگ مخلوط میکنیم و میریم به سراغ یه سس مخصوص و خوووشمزه
🥗
مواد لازم برای #سس_مخصوص :
روغن زیتون یک چهارم لیوان
آبلیمو یا آب نارنج 3 ق غذاخوری
سیر له شده 1 حبه
آویشن خشک 1 ق چایخوری
عسل نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
تمام مواد بالا رو خوب باهم مخلوط میکنیم و روی سالاد خوشرنگمون میریزیم.
╲\╭┓
╭ 🎂🍃 @sweetcake
┗╯\╲
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#لیله_الرغائب
🌹و َإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي
فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ
إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا
لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
🌹و هرگاه بندگان من
از تو در باره من بپرسند
بگو من نزديكم و دعاى دعاكننده
را به هنگامى كه مرا بخواند
اجابت مى كنم پس آنان بايد
فرمان مرا گردن نهند و به
من ايمان آورند باشد كه راه يابند..
📚 سوره مبارکه البقرة آیه ۱۸۶
🌹شب ارزوهاست یادمون باشه
غیر ممکنی برای خدا وجود نداره
خدای ما شنونده ی هر دعایی است
ان شالله حاجت روا باشید .
🌹ما رو هم از دعای خیرتون
🌹 بی نصیب نگذارید.
🤲 #التماس_دعای_خیر_و_فرج
🌸
🍃🌸
🌸🍃🌸