⭕️ نشستهای هیئت حضرموت در ریاض به کجا رسید؟
حدود نیمه ماه گذشته بود که هیئت نمایندگان نهادهای سیاسی، اجتماعی و قبیله ای حضرموت در ریاض، پایتخت عربستان رایزنی هایی را در خصوص مسائل این استان انجام داده و چشم اندازی یکپارچه برای آینده سیاسی آن در چارچوب یک راه حل جامع در ذیل حل بحران یمن ارائه می کنند.
این رایزنی ها به دعوت عربستان سعودی و پس از تشدید اعتراض حضرمیها مبنی بر لزوم استقلال استان و رد تابعیت آن با توجه به تلاش های مکرر شورای انتقالی جنوبی تحت حمایت امارات برای کنترل نظامی حضرموت و وارد کردن این استان به پروژه تجزیه طلبانه جنوب صورت گرفت.
در ادامه این گزارش از چرایی حضور مستقل هیئت حضرموت در عربستان و نتایج این نشست ها به مفصل سخن گفته خواهد شد که می توانید در سایت به صورت کامل مطالعه فرمائید.
🏷 #خلیج_فارس #گزارش #مذاکرات_صلح_یمن #یمن
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/20952
@syaaq_ir
⭕️ حسینیون آذربایجان: چشمانداز و چالشهای حزب الله قفقاز
«موسسه خاورمیانه» مستقر در واشنگتن، در یادداشتی به قلم «پیمان اسدزاده» در تاریخ 12 ژوئن 2023، به معرفی جنبش مقاومت اسلامی آذربایجان یا همان «حسینیون» پرداخته و نوشت:
با وجود چشمانداز چالشبرانگیزی که حسینیون برای موفقیت پیش رو دارد، رهبران این گروه همچنان مصمم هستند که به هدف خود برای تغییر رژیم در باکو در بلندمدت دست یابند. امید بلندمدت آنها برای تغییر ممکن است بیاساس نباشد. آسیبپذیری سیاسی و اقتصادی بالقوه علیاف در درازمدت میتواند فرصتی برای گروههای مخالف، از جمله حسینیون، ایجاد کند تا از ضعف او به نفع خود استفاده کنند.
🏷 #ترکیه_و_قفقاز #دیدگاه #ملت_دین #آذربایجان #حسینیون #محور_مقاومت
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21092
@syaaq_ir
⭕️ جنگ اقتصادی انصارالله و مارپیچ تنش برای عربستان در یمن
میان اقدامات سازمان ملل و عربستان سعودی در پرونده صلح یمن، انصارالله دسترسی دولت تحت کنترل ریاض در یمن به درآمد منابع انرژی این کشور را محدود کرده است.
هدف مقامات صنعا، تضعیف اهرم های دولت طرف مقابل خود در یمن بر سر میز مذاکره و تقویت منابع مالی خود است، که نشان می دهد منافع اصلی این جنبش در مذاکرات، دستیابی به توافق نیست، بلکه سرمایهگذاری بر روی گفت وگوها برای تقویت بنیان اقتصادی دولت واقعی خود است. انصارالله این استراتژی را به موازات مذاکرات با ریاض اجرا کرده و تاکید میکند که اگرچه مذاکرات دوجانبه ریاض-صنعا ممکن است بتواند تنشها را در مرز جنوبی عربستان کاهش دهد؛ اما برای ایجاد آتشبس پایدار در میان رقبای یمن و در نهایت بازسازی یک کشور واحد کافی نخواهد بود.
ادامه این گزارش با موضوع اقتصاد سیاسی یمن از اندیشکده آمریکایی را در سایت مطالعه فرمایید
🏷 #خلیج_فارس #گزارش #مذاکرات_صلح_یمن #یمن #اقتصاد_سیاسی
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21102
@syaaq_ir
⭕️ آموزش اسلامی در روسیه؛ فرصتها و تهدیدها
پس از پایان حیات اتحاد جماهیر شوروی، اسلام نقشی متغیر و گاه بحثبرانگیز در ساخت اجتماعی مناطق مسلماننشین روسیه ایفا کرده است.
در میان این فرآیندها، علاقه فزاینده به آموزش اسلامی، تعداد قابل توجهی از شهروندان جوان روسیه را به حوزهای کشانده است که هنوز به طور کامل نهادمند و سازماندهی نشده است.
مؤسسات آموزشی اسلامی میتوانند تقاضای روبهرشد آموزش دینی و مذهبی در میان جوانان را برآورده کنند و خطرات احتمالی مشارکت جوانان در گروههای افراطی را کاهش دهند.
با این حال، اقدامات نابخردانه برای کنترل این حوزه توسط مقامات محلی، بدون توجه به وضعیتهای بومی، خطر تحریک رادیکالسازی و کمک به بیثباتی سیاسی-اجتماعی در مناطق مسلماننشین روسیه، کل روسیه و حتی در سطحی گستردهتر در سطح جهانی را به دنبال دارد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/20897
🏷 #دولت_دین #گزارش #آموزش_اسلامی #روسیه #مسلمانان_روسیه
@syaaq_ir
⭕️ جنگ اقتصادی، دولت مورد حمایت ریاض را در آستانه سرنگونی قرار داده است
دولت معین عبدالملک ذیل شورای ریاستی مورد حمایت ریاض با اذعان به شکست در عملکرد اقتصادی و خدماتی خود، خاطرنشان کرد که اقتصاد یمن با عواقب شدید و کاهش حجم درآمدها به حد فاجعهباری رسیده است که هدف قرار گرفتن بنادر نفتی توسط دولت صنعا و توقف صادرات نفت و همچنین هدایت واردات یمن به بندر الحدیده و همچنین اعلام توقف واردات گاز مارب توسط دولت نجات ملی به مناطق تحت کنترل انصارالله باعث تشدید فشار بر دولت مورد حمایت ائتلاف به رهبری عربستان شده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21107
🏷 #بازارها #گزارش #یمن #اقتصاد_سیاسی
@syaaq_ir
⭕️ موسسه گالوپ؛ زندگی در یمن سخت ولی با امید به صلح ادامه دارد
تقریباً 9 سال پس از جنگ طولانی، زندگی برای میلیون ها نفر در کشور یمن به طرز وحشیانه ای چالش برانگیز دنبال می شود. آمارهای موسسه گالوپ نشان میدهد که از هر 10 یمنی، هفت نفر (71 درصد) در اواخر سال 2022 و اوایل سال 2023 با مشکل خرید غذا مواجه بودند.
از جمله مسائل ساختاری که اقتصاد یمن را آزار می دهد، کاهش ارزش ریال یمن، تورم بالا و وابستگی شدید به واردات است. علاوه بر این، حملات نظامی به زیرساخت ها، صادرات نفت این کشور را برای ارائه خدمات اساسی با مشکل مواجه کرده است.
برای مطالعه کامل این گزارش به سایت مراجعه فرمایید.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/20954
🏷 #گزارش #یمن
@syaaq_ir
⭕️ آغاز درس اخلاق رهبر انصارالله به مناسبت دهه اول ذی الحجه
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن روز گذشته درس اخلاق خود به مناسبت دهه اول ذی الحجه را آغاز کرد.
سید عبدالملک در این دوره شرح نامه 31 نهج البلاغه را که وصیت حضرت امیرالمومنین علیه السلام به فرزندشان (امام حسن علیه السلام یا محمد حنفیه) است، به عنوان متن محوری درس خود قرار داده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21305
🏷 #یمن #سید_عبدالملک_الحوثی #مناسک_دینی
@syaaq_ir
⭕️ اسلامگرایی در ترکیه؛ از ورای انتخاباتی زیر سایه جهانیگرایی و ملیگرایی
در همه کشورها شاهد این هستیم که بین جهانیگرایان و ملیگرایان -که هر دو گروه اکنون دارای قدرت و وسعتی جهانی شدهاند- در مقیاسهای محلی و بومی در حال درگیری با یکدیگر هستند.
ترکیه نیز درحالیکه برای مدت طولانی تحت تأثیر این اقلیم دوگانه است، در حالی وارد فضای انتخابات شد که تا کنون تا این حجم شاهد دخالت نهادهای بینالمللی در مسائل داخلی نبودیم. این وضعیت تا حدی بود که برخی از بازیگران سیاسی اساساً نیازی به مخفیسازی همکاریشان با این ساختارهای بینالمللی نیز ندیدند. حتی برخی نهادها و رسانههای بینالمللی آشکارا بدون نیاز به ظاهرسازیهای مربوط به بیطرفی خارجی وارد در ماجرا شدند.
امروز این تنها اسلامگرایی است که تهدید مشترک جریانات جهانیگرا و ملیگرا است و ازاینرو شاهد یک همکاری و تلاش مشترک بین دو طرف برای تصفیه جریان اسلامگرایی در صحنه آینده سیاسی ترکیه هستیم.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21296
🏷 #انتخابات_ترکیه #ترکیه_و_قفقاز #اسلامگرایی #ترکیه #جهانیگرایی #گلوبالیسم #ملیگرایی
@syaaq_ir
⭕️ چینی سازی اسلام در چین
تنها تعداد انگشت شماری از مساجد «سبک عربی» باقی مانده است. برجستهترین آنها مسجد ناجیایینگ و مسجد جامع شادیان، هر دو در یونان، در منطقهای که ساکنان آرام و مرفه هوئی هستند،قرار دارند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21007
🏷 #شرق #ملت_دین #یادداشت #چین #مسلمانان_چین
@syaaq_ir
⭕️ اندیشکده خاورمیانه آمریکا به بررسی مدل مشارکت سیاسی جنبش انصارالله یمن میپردازد
مصطفی ناجی، دیپلمات سابق یمنی، محقق در زمینه مطالعات اجتماعی و پژوهشگر اندیشکده خاورمیانه آمریکا در مقاله تحلیلی به ماهیت ائتلافات و اتحادهای جنبش انصارالله یمن با دیگر رهبران و بازیگران سیاسی آن کشور پرداخته است.
وی در این مقاله با ارائه یک سیر تاریخی از مشارکتهای سیاسی این جنبش به این نتیجه میرسد که انصارالله یمن مشارکتهای تاکتیکال را در چارچوب چشمانداز اهداف سیاسی خود بکار گرفته است.
به اعتقاد وی، استفاده جنبش انصارالله از ائتلافات و اتحادها؛ گسترده، سیال و تاکتیکی و همینطور فراتر از ملاحظات سنتی مذهبی، سیاسی، مدنی و قبیلهای و در چارچوب زمانی کوتاه مدت بوده است.
این مقاله دارای اطلاعات تاریخی بسیار خوبی است؛ البته خواننده باید دقت داشته باشد که این مقاله توسط یک پژوهشگر فعال در اندیشکده آمریکایی و از دید منافع غرب نوشته شده است. ترجمه کامل این مقاله را در سایت ملاحظه فرمایید.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/20522
🏷 #گزارش #یمن #جنبش_انصارلله #یمن
@syaaq_ir
⭕️ آینده «اتحاد ملت»: تمام یا دوام؟
شکست «اتحاد ملت» ترکیه در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، آینده این اتحاد و احزاب موجود در آن را با اما و اگرهای فراوانی روبرو کرده است.
از سوی دیگر عدم توفیق این اتحاد در انتخابات به ویژه در سه حزب اصلی این اتحاد، یعنی حزب جمهوری خلق، حزب خوب و حزب سعادت، بحث و جدلهای فراوانی را برانگیخته است. این بحث و جدلها در حالی که از سویی آینده این احزاب را متاثر میکند، از سوی دیگر آینده اتحاد ملت را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21456
🏷 #انتخابات_ترکیه #ترکیه_و_قفقاز #دیدگاه #اپوزیسیون_ترکیه #ترکیه
@syaaq_ir
⭕️ ایران و مصر؛ روابط احیا میشود؟
👤 نویسنده: ایوب حطاویان
به دنبال بهبود روابط ایران و عربستان که با میانجیگری چین صورت گرفت، منطقه غرب آسیا شاهد موج تحرکات دیپلماتیک کم سابقهای بوده است. به محض اعلان توافق ایران و عربستان سعودی در 19 اسفند 1401، اردن، مصر و بحرین سیگنالهای سبزی را به تهران مخابره کردند مبنی بر اینکه «اگر شما آماده توافق هستید، ما آمادهایم تا با شما گفتگو کنیم».
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21474
🏷 #آفریقای_اسلامی #یادداشت #ایران #مصر
@syaaq_ir