⭕️ ویژگیهای تعامل کشورهای حاشیه خزر در واقعیت جدید ژئواکونومیک
تجارت متقابل کشورهای حاشیه خزر در ژئواکونومیک جدید در بازه زمانی ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، حجم تجارت متقابل بین کشورهای دریای خزر با ۹.۳ درصد افزایش به ۳۵ میلیارد دلار رسید. این دادهها حاکی از اهمیت روزافزون کشورهای حاشیه خزر برای یکدیگر در زمینه تجارت است که در فضای نوین ژئواکونومیک خزر رقم خورده است. روسیه جایگاه پیشرو در تجارت خزر را به خود اختصاص داده است. در سال ۲۰۲۲، بیشترین حجم مبادلات تجاری متقابل بین قزاقستان و روسیه – ۲۶.۱ میلیارد دلار، در رتبه دوم، گردش تجاری روسیه و ایران – ۴.۹ میلیارد دلار، در رتبه سوم – بین روسیه و […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28060
🏷 #اقتصاد_آذربایجان #اقتصاد_ترکمنستان #اقتصاد_روسیه #اقتصاد_قزاقستان #کشورهای_حاشیه_خزر
@syaaq_ir
⭕️ بیخطر مثل بریکس
بریکس به دلایل گوناگون از قبیل اختلافات ایدئولوژیک، تعارض منافع و ضعف اقتصادی اعضای آن توان هماوری با آمریکا را ندارد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27586
🏷 #آکوس #آمریکا #اتیوپی #امارات #ایران #بریکس #پیمان_ابراهیم #تلۀ_بدهی #چین #دلارزدایی #عربستان #مصر #ناتو
@syaaq_ir
⭕️ سرمایهداری رفاقتی مصر: باز بودن اقتصاد بهمثابۀ بازتولید نخبگان اقتدارگرا
🗂 پرونده: استعمار نولیبرالیسم
اجرای سیاستهای نولیبرال- بهویژه خصوصیسازی- بدون اجرای لیبرالیسم سیاسی نهتنها سبب رشد اقتصادی مصر نشد بلکه شکاف طبقاتی، فساد و فقر عمومی را هم گسترش داد و مهمتر از همه طبقۀ حاکم را بازتولید کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22177
🏷 #اجماع_واشنگتن #اقتصاد_مصر #تعدیل_اقتصادی #خصوصیسازی #سرمایهداری_رفاقتی #مصر #نولیبرالیسم
@syaaq_ir
⭕️ تقویت ارتباطات ترانزیتی در منطقه آسیای میانه
به دلیل رقابتپذیری اندک کالاهای تولید شده در آسیای مرکزی در بازار بینالمللی، سران کشورهای آسیای مرکزی برای تقویت روابط تجاری درون منطقه تصمیم به توسعه حمل و نقل گرفتند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28089
🏷 #اقتصاد_آسیای_میانه #تجارت_متقابل #سرمایهگذاری_خارجی
@syaaq_ir
⭕️ اندیشکده غربی: بذر جنگهای آینده در یمن کاشته شده است!
حمل سلاح توسط کودکان، پدیده جدیدی در یمن نیست؛ اما آنچه اکنون در یمن اتفاق میافتد، چیزی کاملاً متفاوت و بسیار نگرانکنندهتر است. کودکان صرفاً به گروههای دفاعی محلی و جمعی نمیپیوندند؛ بلکه آنها جذب میشوند، آموزش میبینند، و در نهایت به سرباز تبدیل میشوند.
صرف نظر از چگونگی و زمان پایان درگیری فعلی، سربازان کودک (کودک سربازان) به سادگی ناپدید نمیشوند و این بچه سربازها بذر جنگهای آینده یمن هستند.
عامل اقتصادی، بزرگترین محرک جذب کودکان و تبدیل آنان بعنوان سرباز در یمن است. این عامل بسیاری از خانوادههای یمنی را ترغیب میکند تا پسران خود را به میدانهای جنگ بفرستند. همچنین با کاهش بیش از پیش ارزش ریال یمن دربرابر ارزهای بین المللی و کوچکتر شدن اقتصاد آن کشور، این شدت گرفته است.
از سوی دیگر، فرصتهای آموزشی در یمن از بین رفته است. معلمان که[....]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27826
🏷 #کودک_سربازی #یمن
@syaaq_ir
⭕️ کریدور اقتصادی هند برای خاورمیانه چه معنایی دارد؟
پروژه بلندپروازانه راه آهن و کشتیرانی اعلام شده در اجلاس اخیر سران G20، روابط اقتصادی و سیاسی هند را با خاورمیانه تقویت میکند و در عین حال جایگزینی برای ابتکار کمربند و جاده چین ارائه میدهد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28117
🏷 #G20 #کریدورها #هند
@syaaq_ir
⭕️ اختلاف کویت و عراق بر سر یک بندر استراتژیک
بندر خور عبدالله هنوز مهمترین مناقشه بین کویت و عراق است، چراکه این بندر میتواند بر ژئوپلیتیک این دو کشور را دگرگون سازد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27259
🏷 #بندر_فاو #جادۀ_توسعه #خور_عبدالله #عراق #کریدورها #کویت
@syaaq_ir
⭕️ خروج عربستان از مذاکرات عادی سازی روابط با تلآویو
روزنامه عربی «ایلاف» به نقل از یک مقام دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی گزارش داد، عربستان امروز یکشنبه به دولت آمریکا تصمیمش را برای متوقف کردن هر گونه مذاکرات بر سر عادی سازی روابط با این رژیم اطلاع داده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28157
🏷 #عادیسازی_روابط_با_رژیم_صهیونیستی #عربستان
@syaaq_ir
⭕️ رقابت تکنولوژیک آمریکا و چین چه تاثیری بر خاورمیانه دارد؟
در حالی که رقابت تکنولوژیکی آمریکا و چین، به ویژه در صنعت نیمه هادیها ادامه میدهند، کشورهای خاورمیانه خود را گرفتار آتش متقابل این دو قدرت جهانی میبینند. به نظر میرسد جنگ تجاری فعلی، که تا به حال تأثیر غیرمستقیم بر خاورمیانه داشته است، در آینده تأثیرات مستقیمی بر چشم انداز فناوری و همسوییهای ژئوپلیتیکی منطقه خواهد داشت. کشورهای عرب خلیج فارس مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی مشتاق به پیاده سازی فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی در بخشهای مختلف هستند و در همین راستا صنعت نیمه هادیها به بخشیجدایی ناپذیر از استراتژیهای تحول دیجیتال این کشورها تبدیل شده است. […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28113
🏷 #آمریکا #چین #خاورمیانه
@syaaq_ir
⭕️ روابط کشورهای عربی با طالبان
از زمان خروج آمریکا از افغانستان، روابط کشورهای عربی با طالبان فراز و فرودهای مختلفی داشته است. طالبان تنها گروهی است که این کشور را اداره میکند؛ اما با این وجود هیچ کشوری تا به امروز رسما حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
در عین حال، سه عضو برجسته شورای همکاری خلیج فارس- قطر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی-رویکردی تعاملی را در برابر امارت اسلامی افغانستان اتخاذ کردهاند. این نشان میدهد که آنها، این واقعیت را که طالبان به قدرت رسیده است را پذیرفتهاند اما محتاطانه با این گروه رفتار میکنند.
تعاملات تاریخی کشورهای حاشیه خلیج فارس با طالبان بر دیدگاه کنونی هر دو طرف[....]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/26327
🏷 #افغانستان #امارات #طالبان #عربستان #قطر
@syaaq_ir
⭕️ گزارش رشید حداد از «اعلامیه ریاض»؛ آیا باید منتظر اعلام نقطه پایان جنگ یمن باشیم!؟
مردم یمن در بحبوحه ترس از تکرار سناریوی آتش بس بشردوستانه سابق که بدون نتیجهای ملموس به پایان رسید، منتظر «اعلامیه ریاض» برای پایان جنگ و توقف محاصره یمن ظرف چند روز آینده هستند.
مراسم اعلام پایان جنگ یمن در ریاض، پایتخت عربستان برگزار میشود. در این مراسم نمایندگان شورای ریاستی مورد حمایت عربستان در یمن، هیأت مذاکره کننده صنعا(جنبش انصارالله یمن)، هیات میانجی عمان، نمایندگان اتحادیه اروپا، آمریکا ، انگلیس، فرانسه، شورای همکاری خلیج فارس و دبیرکل اتحادیه عرب نیز حضور دارند.
این اطلاعیه شامل توافق آتشبس و امضای تفاهمنامههایی در خصوص پرداخت حقوق، بازگشایی جادهها و گسترش مقاصد پروازهای تجاری از فرودگاه صنعا به پنج فرودگاه دیگر و همچنین [....]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28149
🏷 #دولت_نجات_ملی_یمن #عربستان_سعودی
@syaaq_ir
⭕️ کریدور هند-خاورمیانه-اروپا: ابتکاری اقتصادی یا پروژهای سیاسی؟
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند ابتکار کریدور هند-خاورمیانه-اروپا به دلیل چالشهای ژئوپلتیکی منطقهای، نبود زیرساختها و ارتباطات ناهموار کشورهای شرکت کننده، چالشهای نظارتی و بروکراتیک، نادیده گرفتن بسیاری از کشورهای مهم منطقه و در نهایت امنیت نامطمئن آن، به احتمال زیاد با شکست مواجه میشود.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/28111
🏷 #اروپا #خاورمیانه #کریدورها #هند
@syaaq_ir