⭕️ گزارش هانس گروندبرگ در پرونده یمن برای اعضای شوراي امنيت سازمان ملل
هانس گروندبرگ، نماینده سازمان ملل در امور یمن با شرکت در نشست ماهانه شورای امینت سازمان ملل گزارشی کلی از یمن ارائه داد و راهبردهایی را برای رسیدن به صلح پایدار در این کشور مطرح کرد.
وی آثار آتش بس در کاهش میزان کشته های نظامی و غیر نظامی را تشریح اما نسبت به تشدید تهدیدات لسانی دو طرف و افزایش تحرکات نظامی و میدانی هشدار داد.
وی در ادامه به مسئله پروازها از صنعا، بازگشایی بندر الحدیده، چالش بازگشایی مسیرهای ارتباطی، چالش های اقتصادی و... پرداخت و تنها مسیر رسیدن به صلح در یمن را آغاز مذاکرات یمنی-یمنی دانست.
شرح کامل این گزارش را در سایت مطالعه فرمایید.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22884
🏷 #سازمان_ملل
@syaaq_ir
⭕️ حمایت رهبر شبکه حقانی طالبان از توییتر ایلان ماسک
انس حقانی رهبر شبکه حقانی طالبان ضمن ورود به جنگ رسانههای اجتماعی بین توییتر و اپلیکیشن جدید تردز اینستاگرام می گوید که پلتفرم ایلان ماسک را به دلیل سیاستهای آزادی بیان آن ترجیح میدهد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22877
🏷 #افغانستان #توییتر #شبکه_حقانی #شبکههای_اجتماعی #طالبان #متا
@syaaq_ir
⭕️ چگونه ترکیه با اقتصاد، مذهب و تسلیحات به یک بازیگر کلیدی در آفریقا تبدیل شد؟
اردوغان کارهای زیادی را برای شرکای آفریقایی خود انجام داده است. به عنوان مثال در سال 2011 آنکارا به کمک سومالیِ گرفتار قحطی آمد و دیپلماسی بشردوستانهاش را با بعد مذهبی همراه کرد. یا افتتاح مسجد باشکوه «آبی» در آکرا، پایتخت غنا، در سال 2021 که به طور کامل توسط ترکیه تامین مالی شده است یکی از دیدنیترین تجسمهای فعالیت ترکیه در آفریقا است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22888
🏷 #آفریقا #ترکیه #صادرات_نظامی_ترکیه #قدرت_نرم_ترکیه
@dolatedin
⭕️ مهاجرین یمن در مصر
از زمان شروع جنگ علیه یمن در سال 2015، هزاران یمنی به قاهره هجرت کردند و اخیراً تعداد مهاجرین یمن در مصر نزدیک به نیم میلیون ساکن دائمی رسیده و این غیر از 300 هزار نفری است که برای درمان یا به صورت موقت در این کشور حضور دارند.
یمنیها جزء ملیتهایی بودند که بیشتر به خاطر آموزش و درمان از مصر بازدید میکردند، اما پس از سال 2015 که جنگ گسترش یافت، حضور آنها در مصر دو برابر شد تا از جهنم جنگ و خرابیهای آن فرار کنند.
متن کامل این گزارش در مورد یمنیهای ساکن مصر را در سایت مطالعه فرمایید
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/18346
🏷 #مصر #مهاجرت
@syaaq_ir
⭕️ نسلکشی مسلمانان اروپا؛ حقیقت تاریخی و پروژه فکری مغفول
✍️ به قلم «مسعود صدرمحمدی» و به بهانه سالگرد «قتل عام سربرنیتسا»
اروپا از اوایل قرن نوزده تا اواخر قرن بیستم یعنی به مدت قریب به دویست سال شاهد نسلکشی و حذف فیزیکی میلیونها مسلمان و تخریب و انهدام هزاران اثر تاریخی و میراث فرهنگی متعلق به مسلمانان بوده است. برخی پژوهشهای غربی حکایت از آن دارد که فقط در فاصله یکصد ساله 1821 تا 1922 پنج میلیون مسلمان در اروپا قتل عام شده و پنج و نیم میلیون مسلمان نیز تهجیر و تبعید شدهاند.
در حالی که ارامنه و یهودیان با تکیه بر حوادث تاریخی امکان تحقق پروژههای سیاسی و گفتمانی خود را پیدا کردند، مسلمانان با وجود آنکه تجربهای 200 ساله از قربانیشدن و نسلکشی داشتهاند، ناتوان از ایجاد گفتمان فکری و سیاسی مبتنی بر این مظالم بودهاند.
در این میان کمکاری روشنفکران مسلمان را میتوان اصلیترین علت این وضعیت دانست.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22922
🏷 #پاکسازی_قومی #ترکیه #چرکسها #قتل_عام_ارامنه #قتل_عام_سربرنیتسا #نسلکشی_مسلمانان #یونان
@syaaq_ir
⭕️ ریزش مجدد ارزش ریال یمن در دولت مورد حمایت عربستان
ریال یمن در مناطق تحت کنترل ائتلاف از دو هفته گذشته بیش از 250 ریال از ارزش خود را از دست داده و ارزش آن به بیش از 1500 ریال یمن در ازای یک دلار رسیده است. این ریزش در حالی است که ماه گذشته هر دلار با کمتر از 1250 و حتی 1200 ریال معاوضه می شد.
ریزش ارزش ریال یمن در مناطق تحت کنترل دولت مورد حمایت عربستان در حالی است که ارزش ریال یمن در مناطق تحت کنترل انصارالله و دولت نجات ملی بین 525 تا 530 ریال در ازای یک دلار ثابت مانده است. این امر نشان دهنده تفاوت سه برابری قیمت ارز در مناطق تحت کنترل انصارالله و مناطق تحت حاکمیت دولت مورد حمایت عربستان است.
متن کامل خبر که اشارهای به علل این ریزش مجدد دارد را در سایت مطالعه فرمایید.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22937
🏷 #اقتصاد_سیاسی
@syaaq_ir
⭕️ صهیونیستها «کشتار مسلمانان سربرنیتسا» را به نفع «هولوکاست» مصادره میکنند
به گزارش تایمز اسرائیل «کنگره جهانی یهودیان» (WJC) روز دوشنبه 10 جولای و در آستانه بیست و هشتمین سالگرد کشتار مسلمانان سربرنیتسا، میزبان کنفرانس یکروزهای در این شهر بوسنی بود که در آن بیش از 8000 بوسنیایی مسلمان، در ژوئیه 1995 کشته شدند.
تایمز اسرائیل هدف از این گردهمایی را «تأکید یهودیان و مسلمانان بر وجود درد مشترکشان و گفتگو درباره خلاصی جهان از تعصب و نفرت» عنوان کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22935
🏷 #بوسنی_و_هرزگوین #رژیم_صهیونیستی #قتل_عام_سربرنیتسا #نسلکشی_مسلمانان #هولوکاست
@syaaq_ir
⭕️ امیر و شیخ؛ تأملی بر توسعه القاعده در یمن
ترجمه و تلخیص: ایمان محمدی
قرار گرفتن أنور العولقی، یمنی – آمریکایی در جایگاه متفکر اصلی سازمان، فرعی با نام أنصارالشریعه را در ۲۰۱۱ ذیل القاعده شبه جزیره تأسیس کرد. تاسیس این فرع طبق یک استراتژی برای همگرایی با محیط محلی و همخوانی با نظام قبیله ای و عمل در ذیل آن صورت گرفت. این حرکت با تفکر جلوه دادن سازمان به عنوان یک حرکت محلی برای جذب بیشتر صورت گرفت در حالی که اشخاص رادیکالتر القاعده این حرکت را قبول نداشتند و استدلال میکردند که نباید به کسانی که قوانین اسلامی ما را قبول ندارند و به آن پایبند نیستند، امتیاز و اعتبار داد.
گزارش کامل در مورد القاعده یمن و چگونگی استفاده آن از نهاد قبیله برای توسعه بیشتر در این کشور را در سایت مطالعه فرمایید.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22357
🏷 #القاعده #قبایل #قبایل_یمن #نظام_قبیلهای_یمن
@syaaq_ir
⭕️ معمای میلیشیا در معماری مقاومت
👤 نویسنده: حمید عظیمی
🗂 پرونده ویژه: ارتشهای بیدولت
همانگونه که سرمایهداری مسلح نیز مجبور به انتخاب میان کارفرمای دولتی و بازار جهانی شد، مقاومت مسلح نیز یا باید خدای جماعت قوی را بخواهد و یا خرمای دولت قوی. تشیع سیاسی در ایران به اتکای نسبت جمعیتی خود مسیر دوم را انتخاب کرد و یکبهیک نهادهای جماعت را به پای آن قربانی نمود؛ غافل از آنکه دولت مدرن قصاب هویتهای فرامرزی است، حتی اگر درون یک سرزمین اکثریت باشند. تکرار این تجربه برای جوامع شیعی با نصاب کمتر، سرانجامی جز واگرایی از مرجعیتهای فراسرزمینی یا گرفتاری با دولت ورشکسته نخواهد داشت؛ دولت ورشکستهای که نه همچون دولت ضعیف کمهزینه است و نه همچون دولت قوی کارآمد.
شیعه نیاز به تجربه و ترویج و تطبیق الگوهای توسعه ضمن دولتی حداقلی دارد. این تجربه میتواند از رهگذر «آزادی سلاح سبک» ممکن شود. در بستر جامعهای مسلح، جریان منسجم تشیع میتواند آسوده از خطر خلع سلاح مطلق، متمرکز بر بازسازی بدنۀ اجتماعی خود شود.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/23018
🏷 #ایران #شبه_نظامیان_واگنر #عراق #لبنان #محور_مقاومت #یمن
@syaaq_ir
⭕️ نشست ناتو و موضعگیریهای ترکیه؛ تاکتیک پیشروانه یا عقبگرد مصلحتاندیشانه
👤 نویسنده: مسعود صدرمحمدی
طیف قائل به حرکت پیشروانه اردوغان در مساله سوئد معتقد است که ترکیه عملا یک بحران بالقوه سیاسی را در نطفه خفه کرده و با استفاده از توافق 5 مادهای که با ناتو و سوئد کرده دستاوردهای قابل توجهی به دست آورده است.
اما طیف قائل به شکستآمیز بودن این حرکت معتقد است که ترکیه یک برگ ارزشمند نقد به طرف مقابل داده و در عوض هرچه که قرار است روزی بگیرد همگی نسیه هستند و تجربه تاریخی غرب نیز نشان میدهد که غرب پس از آنکه از پل گذشت دیگر توجهی به قولهای سابق خود نمیکند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/23039
🏷 #آمریکا #ترکیه #روسیه #سوئد #ناتو
@syaaq_ir
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ جماعت صوفی «منزل» در ترکیه؛ خاستگاه، ساختار و رابطه با سیاست
👤 نویسنده: مسعود صدرمحمدی
🗂 پرونده ویژه: جماعتهای اسلامی در ترکیه
ارول در یکی از سخنرانیهای مشهور خود با بیان اینکه «تربیت یک دانشجو افضل از تربیت هفتاد صوفی است» و با تاکید بر اینکه صوفی و عالم بیبهره از تحصیلات چیزی جز خسران به همراه ندارد جماعت تحت امر خود را به سوی فعالیتهای دانشگاهی و حضور در مجامع آکادمیک سوق داد.
برخی یکی از علل افزایش حضور دختران محجبه در دانشگاههای ترکیه را بسیج عمومی اعضای این جماعت به سوی مجامع دانشگاهی دانستهاند.
روستای منزل که مقر اصلی شیخ جماعت است به گفته برخی شاهدان اساسا تحت تحکم شیخ جماعت است و از دادن مالیات و هر نوع هزینه دیگر به دولت معاف است.
این طریقت به واسطه شبکه تلویزیونی خود، «سمرقند تیوی»، نیز از شهرت قابل توجهی برخوردار شده است.
طریقت همچنین در کشورهای مختلف اروپایی نیز در میان ترکان دارای نمایندگی است و مکانهایی با عنوان تکیه برای انجام اعمال عبادی و طریقتی دارد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/23073
🏷 #ترکیه #تصوف #تصوف_در_ترکیه #جماعتهای_اسلامی
@dolatedin
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ رقابت اسلام و مسیحیت در آفریقا
وال استریت ژورنال در گزارشی تازه به روند پرشتاب گروش به اسلام و مسیحیت در آفریقا پرداخته و با اشاره به چالش بزرگی که موج جذاب مسیحیت پنطیکاستی در منطقه ایجاد کرده، نشان میدهد که چگونه مذاهب گوناگون خود را با سنتهای محلی و الگوهای تبلیغی و عبادی جذاب برای مؤمنان تطبیق میدهند.
✂️ در بخشی از این گزارش میخوانیم:
امروزه در سراسر جنوب صحرای آفریقا، دین در حال گسترش است. نسخههای مختلف مسیحیت و اسلام برای جذب مؤمنان جدید رقابت میکنند، رقابتی که ممکن است هر دو دین را در سطح محلی دگرگون و شرایط طولانیمدت همزیستی را مختل کند.
تقریباً 90 درصد از آفریقاییهای صحرای جنوب از یکی از دو آیین توحیدی غالب جهان حمایت میکنند. با این حال، بسیاری از آفریقاییها به اجرای سنتهای بومی قدیمیتر در کنار آنها ادامه میدهند. این نشانهای از متمایز بودن و پیچیدگی چشمانداز مذهبی این قاره است.
🔗 متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
🏷 #آفریقا #اسلام #اوگاندا #نیجریه #پنطیکاستیسم #کنیا #تبلیغ_دین #مسیحیت #مسیحیت_انجیلی
@dolatedin