سر صبحی که خبر مسافرت ابدی یکی از بزرگان ادب این کشور را میشنوی، همه چیز برایت عجیب میشود.. امیرهوشنگ ابتهاج متخلص به سایه در سن ۹۵ سالگی مسافر آن دیار شد... روحش شاد
در این سرای بی کسی کسی به در نمیزند...
@syriankhabar
حرف در مورد شبکه عربزبان بسیار است، اما همه این مسایل و موارد را گفتم شاید گوش شنوایی پیدا شد. در یک مجموعه خبری عرب زبان، باید همه از مدیر تا کارشناس و مسوول و دبیر زبان عربی را بدانند و اگر دیدید در طول این سالها کشور از این ناحیه ضربه خورد، پولهای مملکت باد هوا شد و هیچ اثری از ایران در جهان عرب رویت نگردید، دلایلش بسیار است. بگردید و پیدا کنید.
دلم واقعاً میسوزد وقتی که در جنگ سه روزه غزه دیدم مخاطبان ایران در جهان عرب نمیدانند نگاه و دیدگاه مسوولان ارشد کشورمان در مورد فلسطین چیست و بسیار از آنها تحت تاثیر رسانههای وابسته به انگلیس، آمریکا، سعودی و رژیم صهیونیستی دروغهایی را باور کردهاند که آدم شاخ در میآورد. باز هم آرزو میکنم کاش زودتر چنین شبکهای تاسیس میشد و این همه زجر نمیکشیدیم و آرزو به دل نمیماندیم.
اگر شد در روزهای آینده بیشتر خواهم نوشت و ابعاد چنین شبکهای را بیشتر توضیح خواهم داد. حتی اگر شد در مورد مشکلات و مسایلی که شبکه خبری العالم این روزها به آن دچار است خواهم گفت که چرا با یک رسانه بیمار نمیشود کار کشور را پیش برد و در جنگ رسانهای پیروز شد.
@syriankhabar
🔴 خطوط قرمز ما مشخص است...
🔻پیری درد نیست، خیلیها پیر هستند، اما خِرَد دارند و یزدان هیچ وقت آنها را خُرد نمیکند. پیر باشی و بازیچه دست روبه صفتان، این درد است. درد آن است که منافع ملی کشورت را نشناسی و با دشمن همنوا شوی و بعد هم ادعا کنی که «حقت» را خوردهاند. «سازمان مجاهدین» در ابتدای انقلاب کم طرفدار نداشتند اما وقتی همان طرفدارها فهمیدند چه در ذهن بیمار مسعود رجوی و مریم قجر میگذرد – که بعدها درستی این فهم مشخص شد – را خود را تغییر دادند و «مجاهدین» به «منافقین» تبدیل شدند.
🔻حالا هم داستان از همان قرار است، برای تبدیل شدن به منافق در ذهن مردم ایران نیازی به کوبیدن خود به در و دیوار نیست، خط قرمز ما ایران است، خط قرمز ما هویتی ایرانی و شیعی کشورمان است، خط قرمز ما خونهای سرخی است که بر زمین ریخته شده است، خط قرمز ما همنوا شدن با دشمن است و اگر کسی این خطوط قرمز را رد کرد، مهم نیست که بوده، چه بوده، کجا بوده و چه کرده، مهم نیست نسبش به که و چه میرسد، او «دشمن ما» به شمار میرود.
@syriankhabar
به نظر شما، معامله پهپاد با جنگنده بهتر بود یا معامله پهپاد با ماهواره؟ یا اینکه هر دوی اینها؟!
فقط غربیها و صهیونیستها میفهمند روسیه چه امکان راهبردی را در اختیار ما گذاشته است، چیزی که برای رسیدن به آن و داشتن مستقلش باید چند سال دیگر تلاش میکردیم اما حالا به لطف داشتن یک قدرت راهبردی، آن را معامله کردیم...
@syriankhabar
در شمال سوریه نیز نیروهای ویژه ارتش این کشور پس از آگاهی از حمله تروریستهای چندملیتی به مواضع خود دست به حمله پیشدستانه زده و و با نفوذ به مواضع این تروریستها در روستای جوباس در نزدیکی شهر نیرب در ریف شرقی ادلب، همه تروریستهای چند ملیتی را کشته و زخمی کردند. گفته میشود این یکی از بزرگترین عملیاتهای ارتش سوریه علیه تروریستهای تکفیری در طول دو سال گذشته بوده که طی آن دهها نفر از تروریستها کشته و زخمی شدهاند. منابع وابسته به تروریستها در مورد این حمله سکوت کرده و هیچ نکتهای را نگفتند اما به صورت مشخص باید گفت این تروریستها عمدتاً وابسته به القاعده بوده که تلاش داشتند توافق صورت گرفته میان ترکیه، روسیه و ایران در مورد ادلب را بیش از پیش تخریب کنند.
@syriankhabar
چند روزی است که ارتش سوریه یک عملیات گسترده و امنیتی را در استان درعا در جنوب این کشور شروع کرده و در برخی مناطق مانند شهر طفس با تروریستهای تکفیری و بازمانده های ارتش آزاد که حالا به این تکفیریها پیوستند وارد جنگی همه جانبه و سخت شده است. بامداد امروز هم در شهر درعا پس از شناسایی محل اختفاء سرکرده تروریستهای داعش، اقدام به محاصره این خانه شد که در نتیجه آن ابوسالم العراقی پیش از آنکه خودش را در میان نظامیان سوری منفجر کند بر اثر اصابت گلوله به هلاکت رسید در این حمله همچنین سه نفر دیگر از همراهان این تروریست تکفیری کشته شدند.
@syriankhabar
در شمال سوریه نیز نیروهای ویژه ارتش این کشور پس از آگاهی از حمله تروریستهای چندملیتی به مواضع خود دست به حمله پیشدستانه زده و و با نفوذ به مواضع این تروریستها در روستای جوباس در نزدیکی شهر نیرب در ریف شرقی ادلب، همه تروریستهای چند ملیتی را کشته و زخمی کردند. گفته میشود این یکی از بزرگترین عملیاتهای ارتش سوریه علیه تروریستهای تکفیری در طول دو سال گذشته بوده که طی آن دهها نفر از تروریستها کشته و زخمی شدهاند. منابع وابسته به تروریستها در مورد این حمله سکوت کرده و هیچ نکتهای را نگفتند اما به صورت مشخص باید گفت این تروریستها عمدتاً وابسته به القاعده بوده که تلاش داشتند توافق صورت گرفته میان ترکیه، روسیه و ایران در مورد ادلب را بیش از پیش تخریب کنند.
@syriankhabar
🔴 نسخههای جدید خیام آسمانی میشوند
🔺پس از آنکه ایران موفق شد در یک معامله خوب و بسیار مهم و تاریخی ماهواره خیام را از روسها خریداری کرده و با کدهای ایرانی به توسط خود روسها به فضا بفرستد، حالا بخشهای دیگر توافق مهم تهران و مسکو اجرایی میشود. با توجه به تکنولوژی روز و بالای ماهواره خیام، ایران و روسیه توافق کرده بودند که ماهوارههای بعدی را با مشارکت متخصصان و شرکتهای دانشبنیان ایرانی ساخته و راهی فضا کنند.
🔺هر چند ابعاد این توافق هنوز مشخص نشده، اما ایران دستکم سه ماهواره دیگر از کلاس خیام را به فضا میفرستد که در ساخت هر سه، متخصصان و دانشمندان ایرانی نظارت کرده و در ساخت آن هم مشارکت میکنند. به نظر، باید در هر نسخه تکنولوژی و تجهیزات ایرانی بیشتری به کار گرفته شود. آنهایی که دستشان در کار است ارزش و اهمیت چنین ماهوارههایی را برای هر کشوری به خوبی میدانند. ماهواره 600 کیلویی خیام عمر قابل قبولی داشته و با پرتاب نسخههای دو تا چهار آن، سطح نظارت کشورمان بر مرزها و فراتر از مرزها افزایش خواهد یافت.
@syriankhabar
🔳 روایت یک خیانت؛ اشرف غنی چگونه از کابل فرار کرد؟
▪️یک سال پیش در چنین روزهایی بود که بوی سقوط و خیانت از کابل بیش از پیش به مشام میرسید. خیانتی بزرگ که از مدتها پیش طرح و برنامه آن تدارک دیده شده بود و قرار بر آن بود تا عامل سازمان جاسوسی امریکا در کابل به همراه گروهی از نزدیکانش با فرار از پایتخت این شهر را به دست شبهنظامیان طالبان داده و عملاً سرنوشت این کشور و مردم آن را در هالهای از ابهام فرو ببرند. یک سال پس از سقوط کابل هنوز هم روایتهای متعددی در مورد نحوه فرار اشرف غنی که بعدها سر از امارات درآورد نقل میشود اما کدام روایت درست است؟
▪️بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) با انتشار گزارشی روایتی دقیق از آخرین روزهای دولت جمهوری اسلامی افغانستان ارائه داده است. روایتی که بر اساس آن خود امریکاییها هم از احتمال سقوط شهر در تعجب بودهاند!! با این حال هیچ چیز به اندازه فرار مارمولک کابلی به همراه 54 همراهش باعث تعجب همگان نشد. در ادامه این روایت امریکایی که شاید به حقیقت نزدیک باشد را با هم میخوانیم / 1
@syriankhabar
رئیس ستاد ارتش أفغانستان در روز شنبه ۱۴ اوت ۲۰۲۱ نحوه دفاع از کابل در دوهفته پیش رو را برای رئیس جمهور و مقامات دولت شرح داد. انتظار او به وضوح درگیری نظامی و یا مذاکره طولانی مدت بر سر کابل بود. یکی دیگر از مقامات دولت افغانستان میگوید، غنی فرض میکرد کابل آن قدر خوب محافظت میشود که میتواند دو هفته مقاومت کند تا روند انتقال دولت به آرامی انجام شود به همین خاطر به کارکنانش دستورالعمل اقامت دوهفتهای در پایتخت و آمادگی برای انتقال قدرت را داده بود. رئیس اداره امنیت کابل هم به همین منظور عوض شد اما پیشروی طالبان برگشت ناپذیربه نظر میرسید. این مقام ارشد دولتی افغانستان به دفتر بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان گفت: «روز شنبه همه وحشت کرده بودند. ولایت لوگر هم سقوط کرده بود و نیروهای طالبان فشار زیادی بر ولایت ننگرهار وارد آورده بودند. ما درحال گزارش رسانی به رئیس جمهور و اساساً شاهد از هم پاشیدن نیروهای دفاع و امنیت ملی افغانستان بودیم. تمام شنبه شب را نخوابیدم و در ساعت ۳:۳۰ بامداد روز یکشنبه، متوجه شدم ننگرهار سقوط کرده است. /2
@syriankhabar
تصمیم گرفتم به نزد مشاور امنیت ملی بروم و بگویم براساس تجربه سال ۱۹۹۶ من حفظ کابل تقریباً غیرممکن و فروپاشی دفاع از کابل قریب الوقوع است.» البته، برخی از مقامات ارشد دولت همچنان فکر میکردند چون طالبان با ایالات متحده توافق کرده که تا پیش از زمان درنظر گرفته شده و خروج نیروهای بینالمللی وارد کابل نشود، این همه وحشت ضروری نیست. با این حال، طبق گزارش گارد محافظ ریاست جمهوری، پیش از ظهر روز یکشنبه ۱۵ اوت طالبان در حال ورود به شهر بود و فرودگاه کابل دیگر امنیتی نداشت. بر اساس گزارشهایی که بعدا منتشر شد، طالبان مغایر با توافقش و پیش از خروج کامل نیروهای بینالمللی وارد پایتخت شده بود.
حال و هوای کاخ ریاست جمهوری در روز یکشنبه مدام بدتر میشد. تعداد زیادی از وزرا و معاونانشان پیشتر کابل را ترک کرده و هزاران کارمند دولت در حال فرار بودند. تنها تعداد اندکی از حلقه نزدیکان رئیس جمهور و نهاد گارد محافظ ریاست جمهوری باقی مانده بودند. به گزارش خبرگزاری هند، حوالی ساعت ۱۰ صبح، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی، در تماسی با فاضل فضلی، رئیس اداره امور از افغانستان، به او دستور داد کارکنان را مرخص کند. /3
@syriankhabar
🔳 روایت یک خیانت؛ اشرف غنی چگونه از کابل فرار کرد؟ /4
▪️مقامات ارشد کاخ ریاست جمهوری با علم بر این که دولت افغانستان مسئول امنیت کابل است، تلاش کردند با مقامات ارشد وزارتهای دفاع و کشور افغانستان تماس بگیرند و از آنها بخواهند که در برابر هجوم طالبان مقاومت کنند. یکی از مقامات ارشد میگوید: «وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش را پیدا نکردیم. وزارت دفاع به ما اطلاع داد که هیچ کس در ساختمان نمانده است. رئیس جمهور در گفتگو با وزیر کشور و ریاست عمومی امنیت ملی به آنها دستور داد تا کارکنانشان را برای حفظ نظم عمومی به سطح شهر بفرستند. اما آنها هیچکسی را نداشتند. آن روز پلیسها در زیر یونیفرم خود لباس عادی پوشیده بودند.»
▪️رسانههای افغان و آمریکایی گزارش دادند، غنی صبح آن روز برای تشکیل جلسه اضطراری دولت تنها نیمی از کابینه را داشت. امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری و بسمالله محمدی، وزیر دفاع هم در بین کسانی بودند که غنی موفق نشد به آنها برسد. یکی از مقامات امنیتی پیشین میگوید که غنی به او دستور داد تا هرج و مرج کابل را کنترل کند اما یافتن نیرو برای این امر کار بسیار مشکلی بود.
▪️در همین حال غنی به مقامات ارشد خود دستور داد که به سفر از پیش برنامه ریزی شده خود به دوحه قطر برای مذاکره با طالبان ادامه دهند. اما طی چند دقیقه مشخص شد این سفر و مذاکرات تحت تاثیر هجوم طالبان به کابل قرار گرفته و شکست خورده است. یکی از مقامات ارشد دولتی مذاکر کننده گفت: «ما فراتر از مذاکره برای حفظ جمهوریت رفتهایم و اکنون بر سر یک انتقال صلحآمیز قدرت مذاکره میکنیم». با افزایش گزارشها مبنی بر ورود طالبان به شهر، حتی چشمانداز یک انتقال قدرت سازماندهی شده هم از بین رفت. یک مقام ارشد پیشین دولتی گفت: «هرج و مرج چنان شدید شده بود که هر دقیقه می شنیدیم یک منطقه از کابل به دست طالبان افتاده است.»
▪️کارکنان باقی مانده در کاخ ریاست جمهوری که میدانستند به زودی باید آنجا را ترک کنند، به دنبال پاسپورتهایشان بودند. در حوالی ظهر، اشرف غنی با خروج رولا غنی، بانوی اول و پروازش به سمت امارات عربی متحده موافقت کرد اما خیلی زود مجبور شد با خروج تقریبا اکثر مقامات ارشد به غیر از خودش موافقت کند. حتی نیروهای گارد محافظ ریاست جمهوری هم شروع به تعویض یونیفرمهایشان کردند. ژنرال قاهر کوچی، رئیس گارد محافظ ریاست جمهوری به همکارانش میگفت که رئیس جمهور میلی به خروج ندارد و از آنها تقاضا میکرد او را قانع کنند که همراه بانوی اول خارج شود.
▪️حدود ساعت ۲ بعد از ظهر یکشنبه، برخی از رده بالاترین مقامات که هنوز در کاخ باقی مانده بودند به منطقه پرواز هلیکوپترها رفتند. آنها در آن موقع فکر میکردند رئیس جمهور در کاخ باقی خواهد ماند. سه تا از چهار تا هلیکوپتر تدارک دیده شده برای جابجایی اشرف غنی، در آنجا حاضر بودند. این سه هلیکوپتر برای حمل و نقل مقامات ارشد طراحی شده بودند و هر کدام حدودا قابلیت جابجایی ۹ مسافر را داشتند. اما هلیکوپتر چهارم متعلق جابجایی گروه محافظ رئیس جمهور بود و تا حدود ۲۶ مسافر را در خود جا میداد.
▪️هنگامی که بانوی اول به همراه مقامهای ارشد سوار هلیکوپترهایی شد که قرار بود آنها را به فرودگاه کابل ببرند تا از آنجا به امارات عربی متحده پرواز کنند، خلبانان گفتند اوضاع امنیتی فرودگاه کابل به قدری بد است که نمیتوان به سمت آنجا پرواز کرد. ژنرال کوچی، رئیس گارد محافظ ریاست جمهوری، محب، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور را به بیرون از هلیکوپتر برد و به او گفت که اگر اشرف غنی را اینجا تنها بگذارند، دیگر قادر به محافظت از رئیس جمهور نخواهد بود و آقای غنی حتما کشته خواهد شد.
@syriankhabar