✴️مغلطه محمد قوچانی در مورد دلایل شروع جنگ و بحران سوریه /۱
🔸شب گذشته آقای محمد قوچانی در یک برنامه مناظره با قاسم روانبخش در شبکه ۴ تلویزیون مطالب و مواردی را گفت که برخی از آنها را هم به بنده به عنوان یک روزنامه نگار و کسی که ایشان را از نزدیک میشناسم و با او کار کردهام قبول دارم. اما در این اظهاراتش چند مغلطه کرد که باید به آن پاسخ داد تا یک وقتی کسی فکر نکند همه حرفهایی که زد درست است. یکی از حرفهایی که از ۱۱ سال پیش تا به امروز و از زمان شروع بحران سوریه توسط همین جریانی که آقای قوچانی هم به آن تعلق دارد مطرح شد و بر آن اصرار میکردند و تکرار میشود این است که مسبب بحران سوریه شخص آقای بشار اسد است؟!
🔸در این برنامه مناظره هم آقای قوچانی ادعا کرد که اگر رئیسجمهور سوریه از قدرت کناره گیری میکرد و اصلاحات سیاسی را انجام میداد سوریه به این سرنوشت دچار نمیشد و بحرانی برای این کشور پیش نمیآمد که امروز به عنوان سوریه سازی ایران میگویند و اگر ایران هم این اصلاحات را انجام ندهد به سرنوشتی چنین دچار خواهد شد ناشی از همین مسئله است؟! از محمد قوچانی که او را فردی کتابخوان و اهل مطالعه میدانم این حرفها واقعاً بعید است اما با توجه به نگاه سیاسی که او در آن رشد کرده میتوان این حرف را بیشتر سیاسی دانست تا واقعی؟!
🔸حقیقت امر آن است که اگر رئیس جمهور سوریه ۱۰ بار اصلاحات سیاسی در کشور انجام میداد و دست به هر اقدامی که میزد باز هم سوریه دچار بحران می گشد دلیل آن نیز ربطی به اصلاح سیاسی و اصلاح ساختار حکومتی ندارد، بلکه ربط به آن مسئلهای دارد که در این صحبتها حداقل آقای قوچانی خجالت کشید و آن را مطرح نکرد و آن نیز حضور کامل سوریه در محور غربی - عبری - عربی و نهایت اردوغان یا اخوانی و خروج از جریان مقاومت است که آقای اسد حاضر به تن دادن به آن نشد. البته قوچانی این نوع رابطه را برای ایران در قالب برجام مطرح کرد و به نظرش رسید که اگر بگوید که حکومت برجام را بپذیرد فشارهای غرب هم کم خواهد شد!
🔸متاسفانه این اظهارات نشان میدهد که آقای قوچانی یا از سیاست جهانی آگاهی ندارد یا ساختار سیاسی سوریه را نمیشناسد و بافت قومی، جمعیتی، مذهبی و پراکندگی آن را مطالعه نکرده است و یا در نهایت راهبردهای جهانی در حوزه انرژی، قرار گرفتن سوریه در محور مقاومت، حمایت سوریه از آرمان فلسطین و همراهی این کشور با ایران را میخواهد نادیده بگیرد اما با وجود همه این موارد آیا اگر در سوریه دولت مرکزی همه مخالفان را هم وارد حکومت میکرد (که عمده آنها از اخوانالمسلمین بودند و پیش از این سابقه جنگ مسلحانه با دولت و ارتش را داشتند) آیا این اتفاقات نمیافتاد؟!
🔸مسلم بدانید که سوریه مشکلش به هیچ عنوان اصلاحات سیاسی نبود چرا که همین حکومت در طول چند دهه گذشته ادامه حیات داده و هیچ مشکلی هم برای پیش نیامده بود در واقع دولت سوریه به لحاظ سیاسی دولتی متکثر بود و همه طیفهای قومی و مذهبی در آن حضور داشتند. بزرگترین مخالف دولت سوریه همان اخوانیها بودند که به لحاظ رفتاری با سازمان منافقین ایران قابل قیاس هستند و هیچ عنوان نباید اخوانیهای سوریه را با اخوانیهای مصر یا تونس مقایسه کنیم که اگر مقایسه صورت بگیرد قیاس مع الفارق است.
🔸از چند سال پیش از شروع بحران بارها بسیاری از مقامات عربی و غربی با سفر به دمشق و دیدار با مقامات مختلف این کشور به آنها گفته بودند که اگر از محور مقاومت خارج شده، از ایران دوری کنند وضع سوریه بهتر خواهد شد و حتی پس از شروع بحران و جنگ داخلی مقامات مختلف عربی و غربی با سفر به دمشق به سوریها گفتند که اگر همین امروز تعهد بدهند که دیگر در محور مقاومت قرار نداشته و از ایران دوری میکنند، جنگ به پایان خواهد رسید!؟
🔸اما مسئله دیگر که بدون شک خارج از برداشتهای فکری و حوزه مطالعه آقای قوچانی است دلایل ترکیه برای مداخله در امور داخلی سوریه و کمک به تروریستها و اجازه دادن به دهها هزار تروریست چند ملیتی برای ورود به خاک سوریه و پیوستن به گروههای مختلف تروریستی تکفیری در این کشور بود. در حقیقت اردوغان پیش از آنکه دلش به حال دموکراسی و مردم سالاری در سوریه سوخته باشد از اتحاد دمشق - تهران که به تازگی با قدرت گرفتن آقای نوری المالکی در عراق داشت به یک محور بسیار قدرتمند تبدیل شد و ایران با عبور از خاک عراق و سوریه به مدیترانه میرسید و به جای ترکیه سوریه هاب انرژی و حمل و نقل بینالمللی و ترانزیت غرب به شرق و بالعکس میشد نگران بود و به همین دلیل تلاش کرد تا آتش جنگ را در همسایه جنوبی برافروخته و به این ترتیب با بحران آفرینی، از شکوفایی کشور سوریه و تبدیل آن به یک منطقه ترانزیتی مهم گردد. این مسئله را چندین بار اردوغان در دیدار با مقامات آمریکایی به آنها گوشزد کرده بود.
@syriankhabar
ارتش روسیه می گوید لاشههای پهپادهایی که روز گذشته به ناوگان دریایی این کشور در بندر سواستوپول حمله کرده بودند را پیدا کرده است. بر اساس بیانیه ارتش روسیه، یکی از این پهپادها که یکی از شناورهای نیروی دریایی این کشور را هدف قرار داده بود، از ارشه یکی از کشتیهای باری که در چارچوب برنامه حمل غلات از بندر اودسا فعالیت میکنند پرتاب شده است. روسها پیش از این افسران انگلیسی را طراح و مسئول این حمله دانسته بودند.
چند ماه قبل هم برخی منابع روسی تاکید کرده بودند که یکی از اهداف انگلیسیها از طرح برنامه انتقال غلات از بندر اودسا اجرای حملات ایذایی تحت پوشش این کشتیهای بازی بوده است. با این حمله و این پیشامد بدون شک مسکو در طرح خود برای اجازه دادن به حمل غلات از اوکراین تجدید نظر خواهد کرد، موضوعی که چند روز پیش هم مواردی از آن مطرح شده بود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞🔞🔞
در حمله گذشته گروهک تروریستی تکفیری و وهابی الشباب به موگادیشو پایتخت سومالی بیش از یکصد نفر کشته و زخمی شدند...
@syriankhabar
خدا وکیلی با خودتان چند چند هستید؟ کدام حرف شما را باید باور کرد؟ شما که در طول هشت ماه گذشته شب و روز از شکست ارتش روسیه در جنگ اوکراین و پیروزی ناتو مینوشتید و روسیه را شکست خورده و بازنده این نبرد میدانستید یکباره چه شد که پوتین شکست خورده و مهزوم به ناگهان فاتح و کشورگشا شده است؟! گاهی اوقات آدم احساس میکند حافظه جلبک هم از حافظه موریانه خورده برخیها بیشتر است و آن مخاطب بیچاره و معصومی که فکر میکند شماها روزنامهچی و راستگو هستید و حرف درست را میزنید....
ای کاش کمی جسارت، شهامت و اخلاق داشتید و به نوشتههای چند ماه گذشته خودتان مراجعه میکردید و هم آنها را مستندی برای تحلیل نوشته امروز خود قرار میدادید؛ شما که صدها خبر و گزارش در مورد شکست نظامی و ناکامی اقتصادی روسیه نوشتید و به خورد مخاطب بیچاره دادید ناگهان چه شد که روسیه پیروز از جنگ با دوستان غربی شما، همه کشورهای آسیای مرکزی را یکی پس از دیگری فتح کرده و پس از تصرف کشورهای قفقاز به سراغ ایران آمدهاند! نه اینکه فقط ذهنی سیاستزده و مفلوک دارید که میخواهید افکار بیمار خود را به جامعه تزریق کنید وگرنه این دروغها چه معنی دارد؟
@syriankhabar
مغلطه محمد قوچانی در مورد دلایل شروع جنگ و بحران سوریه /۲
🔸اما مسئله بعد که باید به آن توجه کرد و نگاه آقای قوچانی را به آن جلب میکنم این است که در طول ۱۱ سال گذشته از شروع بحران در سوریه مناطق وسیعی از خاک این کشور در کنترل و اشغال همان گروهها و جریانهای مخالف دولت سوریه بوده است؛ باید از آقای قوچانی پرسید چرا در طول این سالها این مخالفان سیاسی که به زعم او باید شریک دولت میشدند تا در سوریه دموکراسی ایجاد کنند چرا در شمال و شرق سوریه تروریستهای مورد حمایت آمریکا در حال یک مدیریت محلی دیکتاتوری با سرکردگی پکک هستند و در دیگر مناطق این کشور تروریستهای جبهه النصرة خلافت خود را تشکیل دادند؟! مگر آنها دنبال دموکراسی و مردم سالاری و انقلاب نبودند؟ پس چرا نمیتوانند این خواسته افرادی مانند آقای قوچانی را جامه عمل بپوشانند؟!
🔸تقلیلگرایی بحران سوریه به یک عامل پیش پا افتاده و سیاسی بیشتر ناشی از ناآگاهی و ناآشنایی با راهبردهای کلان نظم حاکم بر جهان، جنگ انرژی، دعوا بر سر خطوط مواصلاتی و تجارت آینده است؛ بحران سوریه یک کشمکش جدید در حوزه تعاملات بینالمللی بود که پیامد مستقیم شکست در رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه، ناکامی در غلبه بر مقاومت فلسطین، ناتوانی در جلوگیری از گسترش نفوذ ایران و همچنین حضور دوستان و متحدان ایران در عراق است، مسألهای که برای آمریکا، رژیم صهیونیستی و رژیم های عربی غیرقابل پذیرش و تحمل بود و به همین دلیل دنبال آن بودند تا از یک جایی محور مقاومت را به عنوان رقیب خود نابود کنند. اگر نگرانی غرب از حقوق بشر در سوریه بود چرا از رژیمهای دیکتاتوری در کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا حمایت میکند و به دنبال برقراری دموکراسی در آنجا نیست؟
🔸این نگاه باید برای همیشه از ایران رخت بربسته و امثال آقای قوچانی هم باید بدانند که اگر در ایران بزرگترین دموکراسی جهان هم حاکم شود باز هم چیزی از مشکلات کشور کم نخواهد شد چرا که این مشکل ناشی از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان و عوامل و بهانههای دیگری که روزانه با آن غرب دارد مداخلههای خود در ایران را توجیه میکند نیست و این مشکل بیشتر به دلیل قدرت روز افزون ایران، گستردگی و فناوری کشورمان، حضور و نفوذ ایران در منطقه و به چالش کشیدن نظم آمریکایی و مقابله با توسعه طلبی رژیم صهیونیستی است.
🔸اینکه آقای قوچانی و دیگر دوستان ندانند جهان در چه کشمکش ژئوپلتیک و جنگ برای ایجاد نظم نوین جهانی قرار گرفته و ایران به عنوان یکی از اصلیترین طرفهای درگیر در نظم جهانی آینده برای غرب ایجاد چالش کرده و بنابراین باید بر اساس همان طرح خاورمیانه جدید یا بزرگ صهیونیستها تجزیه و تضعیف گردد، برای من عجیب نیست چرا که در طول این سالها هیچ وقت از آنها تاکید بر این موضوع مهم را نشنیدم و آنها یک بار هم در این مورد اظهار نظری نکردند که مشکل آمریکا با جمهوری اسلامی نیست بلکه آنها با ایران مشکل دارند.
🔸بله ما هم معتقد به اصلاح و تغییر در کشور بوده و هستیم و در این زمینه هیچ شکی هم وجود ندارد و آن جریان طراح و بسیار بانفوذی که برای قدرت طلبی خود در حال فدا کردن همه ارکان کشور و نیروهای موجود در آن است باید دست از قدرت طلبی و زیاده خواهی بردارد و اگر برندارد خودش را به همراه این کشتی که همه در آن حضور دارند غرق خواهد کرد و باید اصلاح شود. هر چند این یک مسئله داخلی و سیاسی است که اثرات بیرونی هم دارد اما در مجموع باعث تغییر نگرش و رویکرد جریانهای خارجی نسبت به داخل نخواهد شد و هر حکومتی با هر گرایشی، با هر روش و شیوه رفتاری در ایران به قدرت برسد به دلیل همان عناصری که گفتم دوباره مورد هجمه قرار خواهد گرفت.
🔸ما ما امیدواریم که جریان حذفی که همه نیروهای سیاسی کشور را با انگها و بهانههای مختلف به حاشیه رانده و تلاش کرد تا قدرت را به صورت انحصاری در دست خود بگیرد حالا هم به میدان بیاید و عرض اندام کند! چرا هیچکس اعضای این باند قدرت که در سایه نشسته و در بزنگاهها حضور پیدا میکنند (به ویژه در هنگامه انتخابات و میخواهند مجلس شورا و خبرگان، شوراهای شهر و ریاست جمهوری را در اختیار خود داشته باشند) خالا که روز سخت کشور است به میدان نمیآیند و حرفی نمیزنند؟ چرا آنها دست از صدا و سیما بر نمیدارند و اجازه نمیدهند نماینده همه افکار و اندیشهها در کشور باشد؟!
🔸 آن آقایی که نشسته و یک تنه برای صدا و سیما تصمیم میگیرد چرا خودش به میدان نیامده و یک کلمه حرف نزده است؟ چرا یکبار به خیابان نیامد تا برای آن چیزی را که مال خودش میداند مبارزه کند؟ چرا در تاریکی نشسته و روشنایی را نگاه میکند؟ فکر میکنید با این چیزها را نمیدانیم یا نمیفهمیم؟! خیلی بیشتر از این چیزها میدانیم و میفهمیم اما به خاطر برخی ملاحظات کمتر میگوییم و کمتر مینویسیم. اما این هم راه و روش درستی نیست؟!
@syriankhabar
من هیچ توضیحی در این مورد نمیدهم. امیدوارم آقایا مسوول سیاسی، نظامی، انتظامی، نمایندگان مجلس، رسانهها و همه آنهایی که دنبال یک منطق درست میگردند این چند خط را بخوانند. اینکه چگونه مسوولان حکومتی و دولتی بدون هیچ دلیلی صفر را 100 میکنند و یارو را چنان باد میکنند که خودش فکر میکند کسی هست....
@syriankhababr
❇️ ناتو نگران عواقب شکست در اوکراین
🔹اگر در خاطرتان باشد، از همان روز اول جنگ در اوکراین عرض کردم که دنیای بعد از 22 فوریه 2022 به هیچ عنوان با قبل از آن قابل قیاس نیست و آن جهانی که بعد از حمله روسها به اوکراین ساخته میشود بسیار متفاوت است، دنیایی پر از پستی و بلندی مانند کشتیای که در اقیانوسی مواج در حال دریانوردی است و تا رسیدن به آبهای آرام و پایان توفان، مشخص نیست سر از کجا درخواهد آورد. هر چه زمان بیشتری از جنگ میگذرد، ابعاد گستردهتر، عمیقتر و عجیبتری از آن در دسترس قرار گرفته و حجم این جنگ چندبعدی و ترکیبی بیش از پیش مشخص میگردد.
🔹چند روز پیش نوشتم که اگر غرب در این جنگ شکست بخورد همه دنیایی که ساختهاند نابود خواهد شد و اگر روسیه شکست بخورد همه شرق دچار بحران میشود. امروز این جنگ نمایان کردن لایههای پیچیده خود است و هر چه جلوتر برویم، طرفهای درگیر اعترافات جالبی در مورد اهمیت و اثرگذاری آن میکنند. در حالی که غربیها برای افکار عمومی جهان اینگونه وانمود کردهاند که آنچه در اوکراین در حال روی دادن یک تجاوز نظامی و حمله یک کشور به کشور دیگر است، اما نگاهی به سخنان مقامات نظامی این کشورها ثابت میکند که با یک جنگ معمولی مواجه نیستیم.
🔹در طول هشت ماه گذشته سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نقش بسیار مهمی در جنگ اوکراین داشته و عملا پس از نابودی و انهدام ارتش اوکراین، در بسیاری از جبههها نظامیان کشورهای عضو ناتو و مزدوران چندملیتی حضور دارند. دبیرکل این سازمان هم در این هشت ماه روزها و شبهای پرکاری داشته است. ینس استولتنبرگ، در تازهترین مصاحبه خود با پایگاه پلتیکو ابعاد جدید جنگ چندوجهی در اوکراین را برشمرده و گفته که حتی صحبت کردن در مورد جنگ اوکراین در انتخابات پیشروی امریکا ویرانگر است.
🔹او از حضور بلند مدت نظامی آمریکا در اروپا و افزایش گسترده هزینههای نظامی حمایت کرد و گفت: «حضور آمریکا - و همچنین کانادا - در اروپا برای قدرت و اعتبار پیوند فراآتلانتیک ضروری است.» با این حال، این نگرانی در محافل سیاسی غرب مطرح شده مبنی بر اینکه ممکن است یک آمریکای محتاطتر پیش روی آنها باشد. انتخابات میاندورهای آمریکا میتواند کنترل کنگره را به دست جمهوریخواهان بسپرد و در ادامه باعث قدرت گرفتن گروهی در میان جمهوریخواهان که طرفدار شعار آمریکا را دوباره بزرگ کنیم بوده و کاهش کمکهای نظامی وحشتناک جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به اوکراین هستند، شود.
🔹استولتنبرگ در این مصاحبه با بیان اینکه «دستاوردهای اخیر کییف در میدان نبرد بدون حمایت متحدان ناتو ممکن نبود،» در ادامه به سراغ بهره برداری از احساسات ضد چینی شدید که هر دو حزب سیاسی بزرگ آمریکا دارند رفت و ادعا کرد: «پیروزی روسیه برای همه ما در اروپا و آمریکای شمالی و در کل ناتو بد خواهد بود، زیرا این پیام را به رهبران مستبد - نه تنها پوتین بلکه چین - خواهد فرستاد که با استفاده از نیروی بیرحم نظامی میتوانند به اهداف خود برسند.» دقت کنید، او از واژه «نیروی بیرحم نظامی» استفاده میکند، انگار نظامیان غربی در عراق، افغانستان، لیبی، سوریه، سومالی و... به جای گلوله، گل از دهانه تفنگشان خارج میشده است.
🔹استولتنبرگ، با این وجود ابراز خوش بینی کرد که آمریکا قرار نیست به همین زودی ها از اروپا - یا از اوکراین کنار بکشد. در واقع، اخیرا گروهی از جمهوریخواهان تشکیلاتی از درخواستهای مکرر بایدن برای ارسال پول و اسلحه به اوکراین حمایت کردهاند. دبیر کل ناتو در این زمینه گفت: «من مطمئن هستم که پس از انتخابات میان دوره ای، همچنان اکثریت آشکاری در کنگره - در مجلس نمایندگان و سنا – که از ادامه پشتیبانی قابل توجه از اوکراین حمایت کنند، وجود خواهد داشت.» این را باید بدانید که او بخشی از یک مافیای قدرتمند سلاح در غرب است که وظیفهاش دلالی است و خاموش شدن آتش جنگ در اوکراین را به ضرر این مافیا می دعد.
🔹استولتنبرگ ادعا کرد به ادامه کمکهای واشنگتن به اوکراین مطمئن است «تا حدی از این بابت که اگر پوتین در اوکراین پیروز شود، این یک فاجعه برای اوکراینیها خواهد بود.» و در ادامه گفت: «انتظار دارم متحدان ناتو در نشست سال آینده سران این ائتلاف در شهر ویلنیوس تعهد روشنی برای سرمایهگذاری بیشتر در حوزه دفاعی مطرح کنند.» استولتنبرگ وجود اختلافات میان متحدان در ناتو در رابطه با چین را پذیرفت. اما او با تاکید بر تصمیم ناتو در اوایل تابستان امسال برای آنکه صراحتاً چین را در سند راهبردی بلندمدت خود به عنوان یک چالش توصیف کند، استدلال کرد که این ائتلاف در مقابله با پکن پیشرفت کرده است.
@syriankhabar
مهم نیست چه سطحی از زندگی داری، مهم نیست چند کلاس درس خوندی، مهم این است چقدر آزادگی داری، چقدر شور و شعور داری و چقدر میفهمی... مهم این است که میفهمی پرچم کشورت بالاترین نماد پیوستگیهای ذهنی و فکری است، میدانی که تنها نشانهای است که ممکن است روی میز تو تا هزاران هزار نفر دیگر، در ورودی روستای تو تا ورودی هزاران هزار روستا و شهر دیگر باشد... مهم این است وقتی نگاهش میکنی، وقتی لمسش میکنی و وقتی آن را به دل نسیم میسپاری همه وجودت را با آن پرواز بدهی...
اینجا کرمان است و حس و حال این نوجوان دهه هشتادی را دلم میخواهد داشته باشم. از امروز تا الان 20 بار در فرصتهای مختلف این تصویر را دیدهام و همه وجودم غلجان شده و انگار ذهنم از یک نفس عمیق پر از اکسیژن لبریز شده است و چقدر این تصویر قشنگ است که کمی آنطرف چشمی مهربان دارد آن را مینگرد. ای کاش آنهایی که ادعای درس و کلاس و سواد دارند، به اندازه یک هزارم این پسرک که حس و حالش را خریدارم، شور و شعور داشتند...
@syriankhabar
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴با عرض معذرت: حاوی الفاظ و فحشهای زشت و رکیک...
🔻این بخشی از به حساب مخالفان جمهوری اسلامی و ملت ایران هستند (عرض کردم فقط بخشی) خوب دقت کنید. به قول یکی از دوستان در این 150 ثانیه آنقدر حوادث مختلف روی میدهد که نمیدانی به کدام یک باید بخندی!! این شترگاوپلنگهای هفتاد رنگ میخواهند از کانادا در ایران حکومت را عوض کنند و بعد قدرت تحمل همدیگر را ندارند...
🔻فقط آنجا که یکی دارد به یکی دیگر میگوید: حواست باشه، اینجا کانادا است پدرت را در میآورند، بله مشخص است که کانادا است و اگر غلط اضافه کنی، دست بزنی و سوت بزنی و یه خورده بخوای از اون چیزی که قانون برات مشخص کرده تعدی کنی چنان پدری ازت در بیاورند که روزی صد بار آرزوی مرگ کنی...
🔻این ویدئو را نگاه کنید و از آش شله قلمکار فارسیزبانهای خارج از کشور (حیف که نام ایران نیست به این اوباش بدهیم!) بخندید و بدانید که قرار است اینها از کانادا به زودی به سمت ایران پیادهروی کنند و با پای پیاده هم از اقیانوس اطلس عبور کرده و خود را برای سرنگونی آخوندها به تهران برسانند...
@syriankhabar
در برزیل شمارش آرای انتخاباتی شروع شده و برخی خبرگزاریها از رقابت تنگاتنگ رقبا خبر میدهند. در حالی که نیم ساعت پیش گفته میشد پولسارنو پیشتاز است، اما حالا خبر رسیده که داسیلوا پیش افتاده است. به نظر پیروزی هر یک از طرفین در این انتخابات با کمترین فاصله خواهد بود.
@syriankhabar