🔳 هزینه 800 میلیاردی اروپا در بحران انرژی
▪️اینکه بحران جهانی انرژی، به ویژه جنگ اوکراین چه بلایی بر سر کشورهای اروپایی آورده با سرد و گرم شدن هوا مشخص نمیشود، بلکه این مساله را باید در آمارهای کلانی دید که آرام آرام منتشر میشود و همگی بیانگر هزینههای هنگفتی است که مشارکت در جنگ علیه روسیه روی دست اقتصاد این کشورها گذاشته است. عدد بسیار چشمگیر حدود 800 میلیارد یورویی، چیزی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.
▪️محققان با اعلام اینکه هزینه کشورهای اروپایی برای حمایت از مصرف کنندگان و شرکتهای این منطقه در برابر افزایش هزینههای انرژی، به حدود ۸۰۰ میلیارد یورو صعود کرده است، از کشورها خواستند در هزینه خود برای مقابله با این بحران، هدفمندتر عمل کنند.
▪️تحلیل اندیشکده بروژل نشان داد کشورهای اتحادیه اروپا تاکنون ۶۸۱ میلیارد یورو هزینه برای مقابله با بحران انرژی اختصاص دادهاند، در حالی که انگلیس ۱۰۳ میلیارد یورو و نروژ ۸.۱ میلیارد یورو از سپتامبر سال ۲۰۲۱ برای مقابله با این بحران اختصاص دادهاند. مجموع هزینه ۷۹۲ میلیارد یورو در مقایسه با آخرین ارزیابی که بروژل در نوامبر داشت، افزایش نشان میدهد زیرا کشورها همچنان در طول زمستان با پیامد کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا در سال ۲۰۲۲، مواجه بودند.
▪️ آلمان با هزینه حدود ۲۷۰ میلیارد یورو، در صدر فهرست کشورهایی ایستاد که بیشترین هزینه را برای مقابله با بحران انرژی انجام داده اند. داشتن انگلیس، ایتالیا و فرانسه در رتبههای بعدی قرار گرفتند. با این حال، هر کدام از این کشورها کمتر از ۱۵۰ میلیارد یورو هزینه کردند. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا تنها بخش کوچکی از این هزینه را صرف کردند. بر مبنای سرانه، خانه لوکزامبورگ، دانمارک و آلمان بزرگترین هزینه را در میان کشورهای اتحادیه اروپا صرف کردند.
▪️هزینه اختصاص یافته از سوی کشورهای اروپایی برای مقابله با بحران انرژی اکنون با اعتبار ۷۵۰ میلیارد یورویی برابری میکند که اتحادیه اروپا برای احیا از پاندمی کووید ۱۹ اختصاص داده بود. تحت این صندوق که در سال ۲۰۲۰ مورد موافقت قرار گرفت، بروکسل به استقراض مشترک پرداخت و آن را در اختیار ۲۷ کشور عضو این بلوک برای رویارویی با پاندمی قرار داد.
▪️برآورد جدید از میزان هزینه صرف شده در بحران انرژی، در حالی منتشر شده که کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص پیشنهاد این بلوک برای تسهیل بیشتر مقررات کمک دولتی برای پروژههای فناوری سبز، مشغول مجادله هستند زیرا اروپا به دنبال رقابت با یارانهها در آمریکا و چین است.
▪️طرحهای مذکور نگرانیهایی را در بعضی از پایتختهای اتحادیه اروپا برانگیخته که تشویق بیشتر کمک دولتی ممکن است بازار داخلی بلوک را مختل کند. آلمان بر سر بسته کمک انرژی عظیمی که بسیار فراتر از توان مالی سایر کشورهای اتحادیه اروپا بوده، با انتقادهای شدیدی روبروست.
▪️بر اساس گزارش رویترز، بروژل اعلام کرد دولتها عمده حمایت خود را به تدابیر غیرهدفمند به منظور کنترل قیمتی که مصرف کنندگان برای انرژی پرداخت میدهند، مانند کاهش مالیات بر ارزش افزوده روی بنزین یا سقف قیمت خرده فروشی برق، متمرکز کرده اند. این وضعیت باید تغییر کند زیرا دولتهای اروپایی فضای مالی محدودی برای حفظ این هزینههای گسترده دارد.
@syriankhabar
✴️اجسام تخیلی که ارتش امریکا منهدم کرد!!
🔸پس از خبرسازی رسانههای امریکایی در مورد رهگیری و انهدام اشیاء ناشناس بر فراز این کشور که با هدایت وزارت جنگ این کشور صورت میگیرد، نوشتم که این «خبرسازیها» فقط و فقط برای سرگرم کردن مردم و ترساندن آنها است. اینکه پس از شاهکار اف-22 در سرنگونی «بالن رادارگریز» چینیها شاهد افزایش چنین خبرهایی هستیم، بیش از آنکه کمی مشکوک باشد، کلا مشکوک بود.
🔸حالا ادوارد اسنودن، افشاگر معروف آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در این مورد نوشته: «اینها بیگانگان نیستند. دوست داشتم اینطور بود اما اینها بیگانگان نیستند. اینها همگی هراس مهندسی شده و یک مزاحمت جذاب هستند که تضمین میکند گزارشگران [امنیت ملی] به جای بودجه یا رسیدگی به یک بمبگذاری، ماموریت داشته باشند تا درباره مزخرفات بالونی تحقیق کنند!»
🔸این گفته اسنودن را در کنار مزخرفاتی که ایلان ماسک توئیت کرده بود بگذارید تا متوجه ماجرا شود. اینکه ماسک ادعا کرده بود «دوستانش» حاضر شدهاند، شک و شبهه من یکی را چند برابر کرد که بدون شک جریان قدرت و ثروت پروژههای جدیدی برای طراحی تسلیحات و تجهیزات جدید جهت رهگیری و انهدام «دوستان» ماسک تعریف خواهند کرد و باز هم بخش بزرگی از این پروژهها توسط پیمانکاران سیاسی و امنیتی که در کنگره حضور دارند به ماسک خواهد رسید و او نیز در نهایت سهم همه را خواهد داد.
🔸توطئههای امریکایی، موضوع تازهای نیستند. افکار عمومی آمریکا بیش از یک قرن است که گروگان باندهای تبهکار رسانهای است که با جریانسازی فاسد و جهتدار خبری تلاش دارد ذهن مخاطب بسیار سادهلوح امریکایی را فریب دهد. در مورد چند ضلعی بودن جسم ناشناسی که ادعا شد بر فراز دریاچه هوور در میشیگان هدف قرار گرفت، هنوز این سوال وجود دارد که چگونه در آن فاصله چنین جسم کوچکی را به عنوان یک تهدید چند ضلعی تشخیص دادند؟ این مسائل به هیچ عنوان طبیعی نیستند.
🔸چند روز پس هم سیمور هرش، خبرنگار تحقیقی که سابقه انتشار روایتهای متفاوتی از عملکرد دستگاه نظامی و امنیتی امریکا در سراسر جهان دارد، روایتی را منتشر کرد که توضیح میدهد چطور آمریکا و نروژ خط لوله گاز نورد استریم روسیه به آلمان را در سپتامبر گذشته میلادی منفجر کردند. دولت آمریکا اما میگوید این گزارش نادرست است! حتی اگر سیمور هرش هم نمیگفت، همه عالم و آدم میدانستند که دست امریکا و انگلیس پشت این داستان است و بیعرضگی اروپا باعث شد تا کسی پیگیر ماجرا نشود.
🔸همانگونه که در خبرها خواندهاید، در چند روز گذشته، ارتش آمریکا چندین شی را بر فراز آمریکای شمالی ساقط کرده است. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه گفته بود که دولت واشنگتن هنوز نمیداند که این سه شی که سرنگون شدهاند، متعلق به چه کشوری است! اصلا شما بپرسید که این اشیاء الان دقیقا کجا هستند و چرا بقایای آنها را به رسانهها و مردم خودتان که فکر میکنید همه چیز را به آنها میگوئید، نشان نمیدهید؟
🔸وزیر جنگ آمریکا روز دوشنبه به خبرنگاران نکته جالبی را گفته بود: از آنجا که مقامها هنوز به ماهیت این اشیای پرنده پی نبردهاند اما باید بگوییم که اینها تهدید محسوب نمیشوند. آنها تهدید نظامی برای کسی به شمار نمیآیند. اینها برای هوانوردی مدنی خطر هستند و به صورت بالقوه یک تهدید اطلاعاتی محسوب میشوند. ما باید به اصل مساله پی ببریم!! دقت کردید؟ قدرتمندترین ارتش دنیا که در نیروی فضایی تشکیل داده، هنوز نمیداند چه چیزی را هدف قرار داده است! اما خوب میداند چگونه باید با افکار عمومی بازی کنند.
🔸آستین همچنین گفته بود، این سه شی از «بالون جاسوسی» چینی که آمریکا آن را اخیرا بر فراز کارولینای جنوبی ساقط کرد، متفاوت هستند. این بالون که به گفته پکن برای ثبت و رصد تغییرات آب و هوایی به کار میرفت و به دلیل وزش باد از مسیر اصلی خود منحرف شده بود، پیش از ساقط شدن توسط یک جنگنده اف-۲۲ ارتش آمریکا مسیر زیادی را بر فراز ایالات متحده پیموده بود. برخی دارند اینگونه تبلیغ میکنند که بی میلی پنتاگون در توصیف این اشیای پرنده ناشناس یا عدم نشان دادن لاشه آنها شاید این گمانه زنی را درباره احتمال وجود منشا فرازمینی این اشیای پرنده بار دیگر قوت بخشد!!
✔️اما همه اینها حرف مفت هستند؛ پس از آنکه بالن چینیها طول و عرض امریکا را درنوردید و با کلی سر و صدا یک جنگنده نسل پنجمی یک بالن قرن نوزدهمی را سرنگون کرد، دولت امریکا به جنجال نیاز داشت تا افکار عمومی را بازی دهد که با توجه به سلطه رسانههای تبهکار بر افکار عمومی امریکا، این مساله پیگیری شد. اما در دنیای ارتباطات نمیشود سر مردم را شیره مالید.
@syriankhabar
22.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اثرات سدسازی ترکیه بر زلزله بزرگ اخیر
تقریباً کارشناسان همگی به صورت مقدماتی بر این باور هستند که سدسازیهای دو دهه اخیر ترکیه در گستردگی و قدرت زلزله اخیر نقشآفرین بوده اما برای رسیدن به نتایج نهایی، نیاز به تحقیق بیشتر هست. رئیس مرکز پیشبینی زلزله کشور هم بر این نکته تاکید دارد که ساخت سد آتاتورک در حریم گسل بزرگ آناتولی نمیتواند بدون تاثیر باشد و حتماً اثراتی بر گسل داشته است.
در حالی که آقای زارع تاکید بر سد آتاتورک میکند و فاصله 50 کیلومتری آن را مورد اشاره قرار میدهد باید دو نکته مهم را که او نیز به آن پرداخت بیان کنیم: نخست آنکه در منطقهای که زلزله زد دستکم 15 سد بزرگ وجود دارند و نکته بعد هم اینکه در زمینشناسی 50 کیلومتر عددی به شمار نمیرود. سه دهه پس از آبگیری سد آتاتورک در حالی 48 میلیارد متر مکعب آب فعلا ذخیره دارد، میلیاردها متر مکعب آب را هم به لایههای مختلف زمین تزریق کرده که کسی آنها را به حساب نمیآورد.
@syriankhabar
دنیا به عقب باز نخواهد گشت... ایران و چین در مسیر شکلدهی به تحولی جدید در عرصه جهانی هستند. آنهایی که در داخل جیغ بنفش و سبز میزنند کمی زبان در کام گرفته و اجازه دهند کشور در مسیر درست قرار بگیرد. در سفر رئیس جمهور به پکن، 20 سند همکاری میان دو کشور امضا شد که این اسناد در صورت تحقق میتواند اثرات مهمی بر زندگی مردم داشته باشد.
چین با دعوت رسمی از رئیس جمهور ایران و امضای این اسناد و پیگیری سند راهبردی 25 ساله نشان داد که هیچ توجهی به تحریمها و فشارهای امریکا نمیکند و اگر اراده، مدیریت، برنامهریزی و فکر لازم در میان مسوولان کشور وجود داشته باشد میتوان از این سفر نتایج درخشانی گرفت.
@syriankhabar
سفر رییسجمهور ایران به چین عنوان اولین مهمان رسمی رئیس جمهور این کشور در سال نو میلادی و سال نو چینی از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه با توجه به تحولات جهانی تبعات سیاسی این دیدار بدون شک بر سایر مسائل غلبه خواهد کرد ولی این مسئله باعث نمیشود که شی جین پینگ در مقام عالیترین فرد در کشور یک و نیم میلیاردی چین نداند دقیقاً دارد چه میگوید و چه میخواهد.
این صحبت رئیس جمهور چین پیام بسیار مهمی به آنهایی دارد که از تحریم و فشار بر ایران صحبت میکنند و بیانگر این موضوع است که روابط تهران — پکن از یک مرحله عادی گذشته و قرار است وارد مرحله راهبردی گردد و وقتی تاکید میکند همکاریها با ایران را حفظ خواهد کرد، معنیاش را آنهایی که باید، به خوبی میدانند..
البته ما همچنان منتظر واکنشهای هیستریک و پر از احساسات شاذ از طرف غربگرایان هستیم.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چلگرد و کوهرنگ زیر برف ناپدید شدند.... دو و نیم متر برف تا ظهر روز سهشنبه در این منطقه باریده و احتمالا تا امروز صبح هم ادامه پیدا کند.
@syriankhabar
أیمن الصفدی، وزیر خارجه اردن با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در دمشق دیدار کرد. دو طرف آخرین تحولات سوریه و وضعیت آن درپی زلزله ویرانگر اخیر را مورد بررسی قرار دادند.
الصفدی در جریان این دیدار ضمن اعلام همبستگی کشورش با سوریه، تاکید کرد: پیام ما روشن است و ما در کنار ملت سوریه برای غلبه بر مصیبت وارد شده بر آنها هستیم.
وزیر خارجه اردن امروز وارد دمشق شد که این نخستین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی اردن به سوریه از آغاز جنگ در این کشور در سال ۲۰۱۱ است. اردن در محور عبری - عربی - ترکی - غربی، یکی از اصلیترین حامیان تروریستها در طول این جنگ بود...
@syriankhabar
چند روز پیش در مورد تاثیر زلزله اخیر در روابط خارجی ترکیه یادداشتی نوشته و یادآور شدم که بدون شک شاهد تغییر رویکردها و سیاستها در کوتاهمدت توسط حزب حاکم خواهیم بود. نخستین تغییر را میتوان در پرواز مشترک وزرای امور خارجه یونان و ترکیه بر فراز مناطق زلزله زده دید و حالا این تصویر بیانگر تداوم این تغییر است. در حالی که تنشها میان آنکارا و آتن به شکل فزایندهای در حال گسترش بود و روزانه شاهد اظهارات خصمانه اردوغان علیه همسایه خود بودیم، حضور یونانیها در کمک به زلزله زدگان ترکیهای که حتی زودتر از امدادگران ترکیهای خود را به منطقه رساندند، نشان داد که نگاههای کینهتوزانه و ابلهانه مختص چه کسانی است.
حالا وزیر امور خارجه ارمنستان با چاوش اوغلو دیدار کرده تا طرف ترکیهای بگوید که دنبال عادیسازی با همسایه کوچک خود است که تا همین چند هفته پیش به همراه نوچه باکویی خود دنبال حمله به آن بودند. تبعات زلزله اخیر بسیار بسیار بیشتر از آن چیزی است که برخی فکر میکنند و ما شاهد تغییرات بیشتر و اساسیتر در سیاستهای منطقهای ترکیه خواهیم بود.
@syriankhabar
چند روز پیش این ویدئو را از انفجار سهمگین در قطار حامل مواد سمی در اوهایوی امریکا منتشر کردیم، حالا گزارش میرسد که کاخ سفید و پنتاگون با خبرسازی در مورد اجسام پرنده در طول روزهای گذشته تلاش داشتهاند بر این فاجعهای که صورت گرفته، سرپوش بگذارند.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
44.53M
سفری برای نظم نوین جهانی
این گزارش دو بخش دارد، بخش نخست به تحولات ایران و گردهمایی عناصر وابسته به سرویسهای ضدایرانی اختصاص دارد و در بخش دوم مطالب و مواردی در مورد سفر رئیس جمهور به چین برشمرده شده است.
@syriankhabar
و این تصویر از فراز ابرها از انفجار صورت گرفته... تلاش بسیار زیادی در سطح امریکا و رسانههای وابسته به مراکز قدرت صورت میگیرد تا در این زمینه کسی چیزی ننویسد و سوالی نپرسد. حجم مشکلات ناشی از این انفجار بسیار زیاد بوده و منطقه وسیعی را آلوده کرده، در حالی که در کاخ سفید کسی به این فاجعه پاسخ نمیدهد.
@syriankhabar
ابعاد حضور قدرت پهپادی ایران در جنگ علیه ناتو در اوکراین متعدد و گسترده است. این پهپادها که پیش از این قابلیتهای خود در جنگ یمن را نشان داده بودند، به طرف امریکایی ثابت کرده که هیچ توانی در برابر ایران فقط اگر بخواهد از پهپادهایش استفاده کند، ندارد. قابلیتهای پهپادی ایران که فقط یک بخش آن در جبهه جنگ علیه ناتو نمایان شد، به شکلی ویژه توان قوا در منطقه را به هم زده است. نبود ابزار مناسب برای مقابله با این پهپادها، نظامیان امریکایی را به شدت آسیبپذیر کرده است. این مساله را طرف امریکایی بهتر از همه میداند و میداند که در هر ماجراجویی احتمالی، دست ایران چنان پر است و فرماندهان ایرانی چنان قدرت انتخابی دارند که هیچ هدفی در برد دو هزار کیلومتری نمیتواند از آن فرار کند. به همین دلیل ارتش امریکا دستور اکید دارد که در منطقه به هیچ عنوان به صورت مستقیم سر به سر ایران نگذارد اما نمیداند جفتگهای صهیونیستها هم به پای آنها نوشته میشود.
@syriankhabar