🔴مراقبت کُرنش سعودیها باشیم /4
🔻در پایان این نکته را باید یادآور شد آنچه سعودیها را پای میز مذاکره آورد، عقل و تدبیر خودشان نبود بلکه از سر ناچاری و فشار مضاعف و وحشت شروع جنگی دوباره که هیچ امیدی به پیروزی در آن نبود، وارد این میدان شدند. به همین دلیل باید در این زمینه نگاهی به آینده داشت. سعودیها تا همین روز شنبه هم این دست و آن دست میکردند و همیشه امیدوار بودند که به یک شکلی ایران به هم بریزد و بتوانند در موقعیت بهتر و نه صرفاً برتر، که موقعیتی دستکم برابر با ایران به گفتوگو بنشینند. سرمایهگذاری سنگین آنها در آشوبها در ایران و فتنهگری بیسابقه آنها از طریق تروریست خبرنگاران و مزدورخبرنگاران فارسیزبان هیچ وقت از یاد ما نخواهد رفت.
🔻به همین دلیل باید منتظر ماند و دید که سعودیها واقعا چه خواهند کرد، آیا آنها به فرصتی که ایران در اختیارشان قرار داده پشت خواهند کرد یا اینکه آدم شده و تعهدات متعددی که دادهاند را عملیاتی میکنند. برخی از این تعهدات نیاز به گذشت زمان زیاد ندارد و باید اثرات آنها را همین الان هم دید. جایی مانند شبکه سعودی اینترنشنال یکی از آن مکانها است. همانگونه که واسطه قطری در پیامی که در پاییز آورده بود، سعودیها گفته بودند حاضرند این شبکه را به صورت کامل تعطیل کنند و این نشان میدهد که موقعیت بن سلمان در پی تهدیدات ایران تا چه اندازه در خطر بوده که حاضر شده مهمترین و اصلیترین ابزار فشار خودش بر ایران را هم نابود کند.
🔻به همین دلیل، به عنوان تجربه عرض میکنم به هیچ عنوان به بن سلمان نمیتوان اعتماد کرد و باید منتظر ماند و دید که آیا او دست از خرابکاریهایش بر میدارد یا نه. اینکه صرف داشتن رابطه با ایران منتظر آن باشد که آسیبی نبیند و فکر کند که دیگر ایران کاری به کارش ندارد، نمیشود. من از متن مذاکرات خبر ندارم اما به خوبی بر این مهم واقف هستم که شرایط اصلاً به نفع ولیعهد سعودی و اطرافیانش نیست. با توجه به اینکه چین ضامن اجرای این توافق است، هر خلف وعدهای میتواند بر روابط ریاض – پکن اثر بگذارد. از آنجایی که سعودیها هیچ سرمایهگذاری درازمدتی نمیکنند و هیچ وقت عرضه و توان این کار را ندارند، خیلی راحت همه آنچه را که میسازند صرفاً برای یک بازی موقتی است و زود آن را نابود میکنند.
🔻در حوزه ایران نیز به نظرم همین مساله مطرح است. آنها حالا شکست را در ابعاد مختلفش میبینند و متوجه هستند که طرف اروپایی چگونه دارد پشت پرده به ایران میاندیشد و دنبال منابع گاز ایران است و به همین دلیل به امریکا فشار وارد میکند که در توافق پیشرو موش ندواند و از سوی دیگر، به خوبی وضعیت امروز رژیم صهیونیستی را میبیند که به چه شکل به هم ریخته و رژیمی که نمیتواند بحران داخلی خود را مدیریت کند، چگونه میخواهد به ایران حمله کند و در نهایت مشاهده کرد که در راهپیمایی 22 بهمن هزاران برابر از مزدوران چندصددلاریاش، ایرانیها به خیابان آمدند و از سوی دیگر دید که با همه ویرانگریها در همه سال 1401، ایران هنوز هم قدرتمند است بنابراین فهمید به صلاحش است که کرنش کند.
🔻اما باید مراقبت این کرنش سعودیها باشیم و حواسمان باشد که اینها مانند مار زیر کاه هستند، فرصت پیدا کنند خلف وعده میکنند. توافق احیای روابط برای بن سلمان یک شکست بزرگ و بیسابقه بود هر چند ایران در سطح سران تلاش میکند تا به این مساله ندمند اما این حقیقتی شیرین برای کشورمان است که موفق شد با صبر و حوصله کار را پیش ببرد. حالا سعودیها هیچ پشتوانهای جز اینکه آرام و آدم باشند ندارند. بن سلمان اگر میخواهد طرحها و پروژههای جاهطلبانهاش را پیش ببرد، نیاز به آرامش دارد و این آرامش نیز در آرامش دیگران نهفته است. باید مراقب سعودیها بود و اجازه نداد که آنها از یک سو دست به سینه بایستند و از سوی دیگر دستشان روی ضامن نارنجک باشد.
@syriankhabar
در خاطرتان هست که دو هفته پیش مدیر لابی صهیونیستها در امریکا و یکی از اصلیترین طراحان برنامه تحریم و فشار بر ایران خوشحال بود که ریال ایران دارد سقوط میکند و با لمس قیمت 60 هزار تومانی به 100 هزار تومان میرسد؟ اما حالا واکنش مارک دابوویتز به امضای توافق ایرن و عربستان در احیای روابط و بازگشایی سفارتخانهها هم به نوبه خود دیدنی است. او در توئیتر نوشت: نوشت: «احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین، باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکا است. این نشان میدهد که سعودیها به حمایت واشنگتن اعتمادی ندارند و ایران، فرصت را برای دور کردن متحدان آمریکا و پایان دادن به انزوای بینالمللیاش مهیا میبیند و اینکه چین دارد به بازیگر اصلی سیاست خاورمیانه تبدیل میشود.»
این نشان میدهد امریکاییها اصلا از اصل ماجرا خبر هم نداشتهاند و سعودیها در این زمینه حاضر به دادن کوچکترین اطلاعات به مقامات امریکایی نشدهاند. همه چیز در ماجرای بامداد یکشنبه نهفته است که امریکا با داشتن پیشرفتهترین سامانههای هشدار حمله موشکی نتوانست به سعودیها خبر بدهد که قرار است چه اتفاقی روی دهد و همه چیز در آتش سوخت!
@syriankhabar
دریوزگی برای حذب فالوور در فضای مجازی و سوءاستفاده از نام و عنوان شهدا و هر عنوان دیگری که کلاه مخاطب را بردارد از جمله شیوههای زشتی است که در این سالها دیدهایم. به جای این کارهای زشت و زننده، کمی روی تولید محتوا، روی جلب فکری و ذهنی مخاطب، در حوزه حقیقتگویی و حقیقتنویسی گام بردارید شک نکنید که مخاطب آن اندازه درک و فهم دارد که شما را رها نکند. نیازی به این تبلیغات زشت و زننده نیست.
@syriankhabar
در عالم سیاست هیچ دوستی و دشمنی دائمی وجود ندارد بلکه دوستان و دشمنان منافع کشورها و مردمان کشورها هستند. احیای روابط ایران و عربستان از موضع قدرت صورت گرفت و همه دنیا متوجه شدند که ایران کشوری نیست که بشود با تهدید و ارعاب، چهار تا فحش و کشتن چند بسیجی و برداشتن روسری آن را شکست داد. توافق پکن را باید با معاهده الجزایر بین ایران و عراق در سال ۱۹۷۵ ارزیابی کرد اما متاسفانه مغز فندقیهای نادان در تهران که همیشه برای غرب دم تکان میدهند و بابای آمریکایی را بیشتر از خودش می پرستند این بار نیز وارد معرکه شده و در حال شیرین کاری هستند.
در حالی که آنها خودشان می دانند روابط ایران و عربستان چه اثرات مستقیمی بر امروز مردم کشور و منطقه دارد از این نگران هستند مبادا این اقدام باعث کرد تا پایههای حاکمیت محکمتر شود و گاوی که به دوستانشان در لندن و امروز واشنگتن دلار می رساند دیگر این کار را نکند. به همین دلیل آنها در حال نبش قبر هستند تا شاید چیزی در بیاورند و مانند سفر رئیس جمهور چین به ریاض دروغ را به جای راست به مخاطبان خود قالب کنند ولی آن دوران گذشته و مردم عاقل شدهاند.
@syriankhabar
داستان ما با جماعت خودعاقلپندار هیچوقت پایانی ندارد. همیشه برادران حاتم طائی از خودش بیشترند و این را به عینه میشود در فضای رسانهای کشور دید. یک اظهارنظری مربوط به هشت سال پیش رئیس جمهور فعلی را علم کردهاند، اما آنقدر بیاخلاق و البته بیسواد و سیاستزده هستند که مطالب گفته و نوشته شده توسط سعودیها در همین چهار ماه پیش را حاضر نیستند ببینند چه برسد بخواهند به آن استناد کنند. میخواهید حقیقت داستان این قوم یأجوج و مأجوج را خدمتتان بگویم چیست؟
آنهایی که پشت پرده به آشوبها در پاییز 1401 دمیدند و خوشحال بودند که با مسائل پیش آمده، مشکلات اقتصادی و تورم میتوانند از نظام امتیاز بگیرند و در انتخابات سال آینده مجلس را به دست بگیرند، حالا یکی یکی ابزار چانهزنی خود را از دست میدهند. حل و فصل مشکلات کشور برای این قوم سم مهلک است و آنها از این عصبانی هستند؛ آنها حتی از پایین آمدن نرخ ارز و تقویت پول ملی و کاهش تورم هم به شدت عصبانی هستند و شما میتوانید اظهارات بچهگانه این جماعت در طول 24 ساعت گذشته را در همین محور تفسیر و تبیین کنید.
@syriankhabar
🔳 همه چیز متولی دارد، جز «ایران»
▪️یک وقت فکر نکنید فقط همین قوم برای آنکه به قدرت برسند به بدبختی و فلاکت مردم راضی هستند، هر دو قوم اصولگرا و اصلاحطلب در این زمینه گوی سبقت را از هم ربودهاند. در همین دولت هم کسانی هستند که میگفتند شش ماهه نرخ ارز را تثبیت میکنیم و «شما» بلد نیستید. رسانههایشان چنان بر طبل مشکلات کوبیدند و سرانشان چنان داد و بیداد سر دادند که آشوبهای ویرانگر سال 1398 فقط یکی از خروجیهای آن بود؛ آن هم به چه دلیل؟ به این دلیل که میخواستند قدرت را قبضه کنند. هر کدام که بیرون از قدرت بودند برای زدن آن یکی تمام مرزهای اخلاقی را پشت سر گذاشتند.
▪️اما گاهی اوقات، مساله فقط قدرت و قبضه کردن مناسب و بهرهمندی از رانت و ثروت نیست؛ بلکه مساله حیثیت کشور، تمامیت ارضی و آینده ملت است. ملتی که در سختترین شرایط صبر کردند و از صبر آنها گروهی اندک از رانتخواران اصلاحطلب و اصولگرا بدون هیچ پشتوانهای صرفاً به دلیل فرزند بودن، داماد و عروس بودن، خواهرزاده و برادرزاده بودن منصب گرفتند و در همین دولت هم کم دامادها و تولهها در مناسب مختلف جلوس نکردهاند که اگر بخواهم نام ببرم سر به فلک میزند. در حوزه رانتخواری برخی از آقایان در این دولت، روی دولت قبل را سفید کردهاند!
▪️همانگونه که گفته شد، برخی جاها باید ترمز را کشید و دقت کرد، باید حواسها را جمع کرد و سیاستبازی و کلاهبرداری را کنار گذاشت. برای این مساله هم باید یک جو شرف، یک ذره غیرت، یک ارزن حس وطندوستی و از خودگذشتی داشت که به نظرم برخیها از این مقدار کمترش را هم ندارند. قصد توهین به کسی را ندارم، اما هر چه فکر میکنم اینهایی که روز گذشته برداشتهاند و در مورد احیای روابط ایران و عربستان توهمات ذهنی و مسمومات فکری پیمانکارانشان را قلمی کردهاند، به اندازه یک خط فاصله هم استقلال فکری و اندیشه مستقل ندارند؟ این حجم از بلاهت را در هیچ جای جهان نمیتوان پیدا کرد.
▪️گاهی اوقات تنها قیاسی که در این زمینه به ذهنم میرسد، قیاس آنها با دشمنان ایران است! باور کنید فقط صهیونیستها، جداییطلبها، منافقین و مقامات امریکایی از احیای مناسبات دیپلماتیک ایران و عربستان تا این اندازه به هم ریخته و ناراحت شدند، در غیر این صورت اگر این جماعتی که مدعی اصلاحطلبی است و روزی نیست که به هر بهانهای تیغ به روی چهره نظام نکشد، چرا باید این همه به هم ریخته باشند و از این توافق عصبانی شوند؟ یادتان هست که محمد مهاجری که هر کجا مینشینند او را اصولگرا میخوانند (اصولگراها که میگویند از ما نیست، اصلاحطلبها هم چون خوب میشناسندش حاضر به پذیرشش نیستند و به همین دلیل حوالهاش میدهند به آن قوم) در مورد عضویت ایران در پیمان شانگهای چه گفته بود؟
▪️او یا نمیدانست که 98 درصد کارهای عضویت ایران در این پیمان در دولت شیخ حسن انجام شده یا میدانست و خودش را به کوچه «مهاجریچپ» که سالهاست ساکن آن است، زده بود؛ اما برای آنکه عقده خالی کند نوشته بود «هیاهو برای هیچ!» با این قومی که میگویند اگر در قدرت نباشیم مردم را به تاراج میبریم تا به قدرت برگردیم مواجه هستیم. عرض کردم، اصلاحطلب و اصولگرا ندارد قدرت شیرین است و هر دو هم طالب آن. وگرنه این رسانههایی که در دولت شیخ حسن روزی دهها خبر از فلاکت مردم منتشر میکردند، اگر یک مجوز کنسرت داده میشد واسلاما سر میدادند چرا در این 18 ماهه سکوت کرده و حتی برای توجیه خودشان هم که شده، روزی سه چهار خبر منتشر نکردند؟
▪️در این مملکت آنچه صاحب ندارد، آنچه متولی ندارد «ایران» است، وگرنه پیروز یوزپلنگ هم آنقدر متولی داشت که بیش از چند هزار خبر در عرض چند روز برایش منتشر کردند، صدها مصاحبه و هزاران دقیقه برنامه تولید کردند اما در سالی 365 روز به اندازه یک روز «پیروز» برای «ایران» کسی برنامه نمیسازد، سرش درد نمیگیرد، دلش نمیسوزد، نگران نمیشود و اینجاست که این فرصتطلبان قدرت و تشنگان سیاست و دروغگویان مردمداری و نگرانی برای مردم به میدان میآیند و مزخرفات خودشان را به خورد مردم بیچاره میدهند.
▪️شما عاقل باشید، شما حواستان جمع باشد، شما معرفت داشته باشید. اینها هر کدامشان با کلیکهایی که شما روی خبرهایشان میکنید برای دروغ گفتن بیشتر پول در میآورند. بروید سایت انصاف، انتخاب، عصرایران، دیپلماسی ایرانی، اعتمادآنلاین، شرق، خبرآنلاین و... را نگاه کنید که به چه شکل برای آنکه خود را منتقد نشان دهند تیشه به ریشه چند هزار ساله کشور میزنند؟ کاری که صدام نتوانست کند، اینها چگونه با بیاعتماد کردن مردم انجام میدهند. خلاصه از ماست که برماست!
@syriankhabar
45.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرمانده واگنرها بر فراز ساختمانهای مرکزی در شهر ویران شده باخموت برای بازدید و طرح حمله نهایی... همچنین صحبتهایی در مورد آینده واگنرها مطرح شد. به گفته پریگوژین، بعد از تصرف باخموت این ارتش خصوصی تبدیل به ارتشی مدرن، با ایدئولوژی جدید خواهد شد. (ایدههای سپاه قدیروف و سپاه قدس مثل اینکه طرفداران بیشتری پیدا کرده است...) در طول روزها و هفتههای گذشته خبرهای متعددی در مورد وضعیت نیروهای واگنر منتشر شده بود که به نظر بسیاری از این خبرها درست نباشد. صحبتهای فرمانده این ارتش خصوصی نشان میدهد که به شکل ویژه از طرف وزارت دفاع روسیه پشتیبانی میشود.
@syriankhabar
[ Album ]
مراسم الحاق و رونمایی روز پنجشنبه نیروی دریایی سپاه از شناورهای خود در منطقه یکم این نیرو در بندرعباس، همه را به شگفتی واداشت. این رونمایی چیزی بیش از رونمایی و الحاق شناورها بود، بلکه رونمایی از سطح جدیدی از دانش و تکنولوژی ایرانی بود که در هیچ جای دنیا نمیتوان مشابه آن را دید. یک زمانی بود که باید منتظر میماندیم دو سه سالی یک بار خبری از رونمایی از یک محصول دفاعی بشنویم، اما حالا فقط در یک الحاق آنقدر شگفتی و دستاورد وجود دارد که هنوز هم برخیها نمیدانند این تسلیحات چه نام دارند، چقدر برد داشته و کاربردشان چیست؟
وقتی شما از مرحله طراحی عبور کرده و دانش را بومی میکنید ساختن آسان میشود. این همان مرحلهای است که امروز کشورمان از آن عبور کرده است. دیگر کسی به فکر طراحی نیست فرماندهان اعلام نیاز میکنند و در کمتر از شش ماه تا یک سال محصول در اختیارشان است. مثل همین قایقها که نحوه چینش موشکها روی آن هم متفاوت است. این قدرت بازدارنده و ویرانگر در خلیج فارس هر دشمنی را ناچار به کرنش میکند.
@syriankhabar
در میان تمامی تصاویر منتشر شده از رونمایی از جنگنده آموزشی یاسین 2، این یکی خیلی به دلم نشست. کسانی که برای سربلندی و عزت کشور با کمترین امکانات و بیشترین ساعتهای کار موی سپید کردهاند و هنوز هم اینگونه زیر این هواپیما که حاصل دسترنج سالها زحمت او و همکارانش است زانو زده... شاید خلبانها با جنگندههای خود به قلب خطر میروند اما برای آنکه یک جنگنده آماده پرواز شود، دهها و شاید هم صدانفر در زنجیرهای متصل به هم، مشغول هستند تا این پرنده آهنین بال پرواز کند.
یاسین، اتفاقی خوب و میمون در حوزه هوانوردی کشورمان است. روزگاری که یک اف 5 برای یک پیچ زمینگیر میشد را شاید کسی به خاطر ندارد، روزگاری که برای همین چرخ هواپیما التماس میکردیم و ترمز گیرمان نمیآمد اما امروز یک جنگنده را به صورت کامل در کشور ساختهایم و این اتفاق کوچکی برای کشوری که همهاش در تحریم و فشار بوده، نیست.
@syriankhabar
🔴پیام روشن اروپا به ایران: آماده تعامل هستیم
🔻در حالی که امریکاییها از امضای توافق ایران و عربستان برای احیای روابط گرگیجه گرفته و رسانههای آمریکایی در کنار برخی مقامات این کشور به شدت عصبانی بودند، اما به نظر میرسد اروپاییها خوشحال هستند. در تحلیل گفتوگوی معاون جوزپ بورل با نشریه روابط خارجی آلمان تاکید کردم که اروپا از این به بعد دنبال «آرامش» در «آسیای غربی» است. این درست نقطه مقابل سیاستهای امریکا و رژیم صهیونیستی است که نانشان در بلوا و آشوب در منطقه است.
🔻اروپایی که تا سال گذشته همه تخممرغهایش را در سبد روسیه گذاشته بود و به امید نفت و گاز ارزان از روسیه با همه غرب آسیا سرشاخ شده بود، پس از جنگافروزی انگلوساکسونها در اوکراین به دنبال منابع انرژی تغییر رویه داد. آشوبسازی آنها در پاییز ایران نیز با کلاه گشادی که صهیونیستها و اتاق عملیات ناتو که کنترلش به صورت کامل دست انگلیس و امریکا است، صورت گرفت هر چند انتظار غیر از این داشتن از اروپاییها واقعاً عجیب است.
🔻آنها هم گاز میخواهند و هم نفت. هیچ کشوری در جهان به جز ایران و روسیه نمیتواند نیاز گاز اروپا را تامین کند و اگر گاز به زودی به صنایع این قاره نرسد، بسیاری از آنها ورشکست خواهند شد و تعدادی نیز که زورشان میرسد راهی امریکا و کانادا میشوند تا در جایی که انرژی فراوانتر در دسترس است به کار ادامه دهند. اینکه گفته میشود مثلا رژیم جعلی باکو یا ترکمنستان میتوانند نیازهای گازی اروپا را تامین کنند، دیدگاههای سیاسیون است تا افراد متخصص چرا که این دو توانی در این زمینه ندارند.
🔻از همینرو است که شاهد بیانیه جالب کشورهای اروپایی در زمینه توافق ایران و عربستان هستیم. این توافق هم میتواند منطقهای که آنها قصد تامین انرژی از آن را دارند با ثبات کند و هم اینکه بهای نفت و گاز را پایین نگه دارد. در سایه این توافق، اروپاییها امیدوار هستند که سعودیها دیگر برای بر هم زدن توافق احتمالی میان ایران و امریکا و امضای برجام دلار خرج نکرده و سنگاندازی نکنند. با نگاهی به متن بیانیه صادر شده توسط اتحادیه اروپا میتوان نکات بیشتری را هم از دل آن بیرون آورد.
🔻اتحادیه اروپا روز شنبه با انتشار بیانیهای از توافق عادیسازی روابط ایران و عربستان و برقراری مجدد روابط دیپلماتیک میان دو کشور استقبال و خاطر نشان کرد که این اتحادیه منتظر اجرای آن است. در این بیانیه با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپا تلاشهای دیپلماتیک منجر به این گام مهم را تقدیر میکند» آمده است: «از آنجایی که هم عربستان سعودی و هم ایران برای امنیت منطقه محوری هستند، از سرگیری روابط دوجانبه آنها میتواند به ثبات کل منطقه کمک کند.»
🔻خوب دقت کنید که اروپاییها تا چه میزان نگران «امنیت منطقه» ما شدهاند و دنبال «ثبات در کل منطقه» هستند! بنابراین کلید واژه «امنیت» و «ثبات» دو واژه بنیادینی است که اعضای اتحادیه اروپا حالا در غرب آسیا دنبال آن هستند و به همین دلیل در ادامه بیانیه آوردهاند: «ارتقای صلح و ثبات و دستیابی به تنشزدایی در خاورمیانه از اولویتهای کلیدی اتحادیه اروپا است. اتحادیه اروپا همچنان آماده تعامل با همه بازیگران در منطقه با رویکردی تدریجی و فراگیر و با شفافیت کامل است.»
🔻با نگاهی به واژههای «صلح، ثبات و دستیابی به تنشزدایی» در این بیانیه میتوان میزان اولویتگذاری اروپا در حوزه سیاست خارجی خود را بهتر درک کرد. در خط آخر دقت کنید که اروپا در این بیانیه چه پیامی را به ایران ارسال میکند؛ نوشته است: «اتحادیه اروپا آماده تعامل با همه بازیگران در منطقه» است! چه پیامی روشنتر از این؟ چند بازیگر در منطقه داریم که اروپا میخواهد با آن تعامل کند؟ این همان مسالهای است که پیش از این به آن اشاره کرده و یادآور شدیم که بنبست اروپا در آسیای غربی شکسته میشود و به همین دلیل امریکا و رژیم صهیونیستی روز به روز منزویتر میشوند.
@syriankhabar