تروریستهای تکفیری وابسته به ترکیه در دومین روز متوالی حملات سنگینی را به مواضع ارتش سوریه در جنوب شرقی ادله صورت دادند. گزارشهای تکمیلی در ساعتهای منتشر خواهد شد.
@syriankhabar
4_5987994961147069961.mp3
45.21M
گزارشی از آخرین تحولات کشور و انتظاراتی که مردم از حکومت دارند و آنچه این روزها بر کشور ما رفته است. چرا ما باید هوای همدیگر را در این روزها و ساعتها داشته باشیم و دشمن چه نقشه ای برای ایران ما کشیده است.
در این گزارش همچنین تلاش شده تا به دستاوردهای نیروی دریایی و همچنین رزمایش پدافند ارتش پرداخته، نکاتی گفته شود.
@syriankhabar
🔵میزبانی جی20 و لقمهگلوگیر یمن برای بن سلمان
🔹سعودیها تلاش بسیاری دارند تا چهرهای مطلوب از خود در جهان ارائه دهند، برای این کار هزینه هنگفتی را سالیانه در نظر گرفته و با سرمایهگذاری در رسانههای مختلف جهان و همچنین به خدمت گرفتن تعداد بسیار زیادی نویسنده که در رسانههای وابسته به ریاض در مناطق مختلف جهان مشغول هستند، تلاش دارد تا این چهره را هر چه بیشتر مطلوب کند، تا جایی که این رژیم که هیچ بویی از دمکراسی و انتخابات نبرده، بتواند امورات خود را پیش ببرد. سعودیها به واسطه پول بادآورده نفت تا جایی که میتوانند خرج میکنند و به همین علت هم بسیاری از کشورهای جهان که حقوق بشر و دمکراسی برای آنها ملعبه و مضحکه است با این رژیم همکاری میکنند.
🔹تلاش ولیعهد سعودی برای بالا بردن جایگاه عربستان در میان کشورهای جهان با میزبانی و در دست گرفتن ریاست سازمانهای مختلف بینالمللی کاملا مشهود است، هر چند در برخی موارد آسیاب به نوبت است، مانند همین ریاست گروه جی20 که از روز یکشنبه ریاست عربستان بر گروه ۲۰ آغاز شد و تا پایان نوامبر ۲۰۲۰ یعنی زمان برگزاری نشست سران در ریاض در روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت. این اتفاق برای محمد بن سلمان مجموعهای از چالشها و دستاوردها است، چالشها از اینرو که او ناچار است بیش از پیش تلاش کند تا چهره نامطلوب خود در اذهان مردم جهان را بهتر کند و مشکل عمدهتر او، در موضوع جنگ یمن نهفته است.
🔹بن سلمان بهخوبی میداند که که از روز یکشنبه که ریاست گروه جی20 را بر عهده گرفته، باید به مجموعه سوالات متعددی پاسخ دهد، از جمله این سوالات در مورد تداوم تجاوز نظامی به یمن و محاصره 18 میلیون انسان است که نیمی از آنها از مشکلات غذایی و کمبودهای دارویی رنج میبرند. تلاشهای او برای برقراری یک آتشبس محدود و البته مشروط با دولت صنعا دقیقا ناشی از نگرانیهایش در این حوزه است. او از این واهمه دارد که در طول دوران ریاستش بر جی20، ارتش یمن شاهکارهایی مانند حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در ابقیق و خریص را با تعطیلی فرودگاه ریاض یا جده تکرار کند و یا حتی مانند ریاست عراق بر سازمان غیرمتعهدها، با شلیک موشکها مواجه شده و رهبران کشورها جرات حضور در این کشور را نداشته باشند.
🔹این مساله برای بن سلمان آن اندازه مهم است که برادر کوچکترش را مامور پرونده یمن کرده و تا خالد بن سلمان با اختیارات کامل به یک آتشبس یک ساله با انصارالله برسد، با این حال در صنعا رهبران یمنی تاکید دارند که این آتشبس اگر بخواهد یک ساله باشد، شرایطش بسیار متفاوت خواهد بود و آنها بر آتشبس شش ماهه و آن هم به شکل کاملش نظر دارند. در نظر یمنیها، آتشبس فقط مربوط به حملات هوایی جنگندههای سعودی در قبال شلیک موشک و حملات پهپادی به زیرساختهای سعودیها نمیشود، بلکه باید به بازگشایی فرودگاه صنعا و همچنین رفت و آمد آزاد کشتیها به بنادر یمنی منجر شده و سعودیها نیز نیروهایشان را از بخشهای مختلف یمن خارج کنند. هر چند پذیرش این شرطها برای بن سلمان سخت است، اما او ناچار است که بپذیرد.
🔹از سوی دیگر، در آستانه پذیرش مسوولیت گروه 20، او چالشهای عمدهای با برخی از اعضای این گروه دارد و نمیداند چگونه باید با آن برخورد کند. مشکلاتی که با ترکیه در حوزههای مختلف شکل گرفته و حتی ممکن است باعث عدم حضور اردوغان در نشست سال آینده ریاض شود، کما اینکه در مورد آزادیها مدنی، روزنامهنگاران و منتقدان زندانی و سرکوب شدید مردم استان الاحساء هم مسائلی وجود دارد که در این مورد بعدها بیشتر خواهیم نوشت. با این حال بهنظر میرسد که نشست جی20 در ریاض برای بن سلمان دستاوردهایی را که میخواهد، نداشته باشد، اما او میداند که در تمام طول یک سال آینده زیر ذره بین است.
🔹عربستان در این دوره میزبان بیش از ۱۰۰ نشست و کنفرانس خواهد بود که شامل نشستهای وزرا، مسؤولان رسمی و نمایندگان گروههای تماس از جمله کارگروهها، جوانان، کارگران، ایدهها و اندیشهها، جامعه مدنی، زنان، علوم و جامعه شهری هستند. عربستان همچنین از سازمانهای بینالمللی که در گروه ۲۰ مشارکتهایی داشتهاند، دعوت میکند که شامل سازمان جهانی غذا، شورای ثبات مالی، سازمان بینالمللی کار، صندوق بینالمللی پول، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه سازمان ملل، گروه بانک جهانی، سازمان جهانی بهداشت و سازمان جهانی تجارت هستند.
🔹اینکه پیمان آشکار بن سلمان و ترامپ چه تاثیری بر روند میزبانی ریاض بر جی20 خواهد گذاشت را باید در روزنامهها و رسانههای امریکایی جستجو کرد، آنها همچنان مرگ جمال خاشقجی را پیرهن عثمان کرده و مدام بر سر بن سلمان و ترامپ خواهند کوبید و این جای کار را ولیعهد سعودی با تمام هزینهای که در حوزه رسانهای کرده، نمیتواند پوشش دهد چرا که مسائل پیچیدهتر از برآوردهای فکری او است.
K.J
@syriankhabar
رونمایی گردانهای قسام از واحد سری ترور ارتش رژیم صهیونیستی
گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس ساعتی پیش از اسرار واحد ترور وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی که سال گذشته برای ترور یکی از فرماندهان مقاومت از گذرگاه خانیونس وارد باریکه غزه شده بود پرده برداشت و بسیاری از تجهیزات و امکانات این گروه تروریستی را که به دست نیروهایش افتاده بود را به نمایش گذاشت. سخنگوی قسام تاکید دارد که رژیم صهیونیستی برای انجام عملیات تروریستی خود از نهادها و سازمانهای پوششی حقوق بشری که در زمینه کمک های انساندوستانه فعالیت میکنند استفاده کرده است. تلاش خواهیم کرد تا تصاویر و گزارش هایی را که بخش اطلاعاتی قسام آنها را منتشر کرده در کانال خدمت شما ارائه کنیم.
@syriankhabar
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دوستان شاید در خاطرشان باشد سال گذشته و همین چند ماه پیش از افزایش توان پدافندی ارتش یمن مطالبی را گفتم و نوشتم. بسیاری از دوستان میگفتند کشوری که محاصره است چگونه میتواند قدرت پدافندی خود را افزایش دهد اما همانگونه که در طول روزهای گذشته مشاهده کردهاید، یمنیها سامانه های پدافندی قدیمی را به روز کرده و حتی موفق شدند سامانههای جدیدی نیز دریافت کنند. در طول یک ماه گذشته آنها حداقل سه فروند پهپاد متعلق به سعودیها را سرنگون کرده و به سمت تعدادی از جنگندههای رژیم شلیک و آنها را ناچار به ترک معرکه بودند. همین سه روز پیش نیز یک فروند بالگرد آپاچی سعودی ها را در استان عسیر ساقط کردند. این نشان می دهد که یمنی ها به بلوغ خوبی در حوزه پدافندی رسیده و با این حال دشمن هنوز نمی داند که با چه شگفتی هایی در جبهه یمن مواجه خواهد شد. این هم ویدیویی از پهپاد غول پیکر وینگ لانگ چینی که روز گذشته ارتش یمن با موشک زمین به هوای خود موفق به سرنگونی آن شد.
@syriankhabar
کجای دنیا کسانی که می خواهند اعتراض کنند به فرمانداری حمله می کنند یا به کلانتری یا مسیر ورودی کالا به کشور را میبندند؟ در ماهشهر جریانهای نئوبعثی به بهانه اعتراض وارد محوطه بزرگ انبارهای ذخیره مواد غذایی شده تا مایحتاج روزانه مردم ایران را به آتش بکشند و چون موفق نمی شوند با سلاح های سنگین و نیمه سنگین به سمت کامیونها و تریلرهای حامل مواد غذایی آتش می گشایند و چند کامیون بی دفاع را منهدم میکنند و سپس به بیشه های اطراف بندر امام پناه میبرند. در طول سه روز آنها به صورت مداوم به سمت این کامیون ها شلیک می کنند، درست مانند کاری که در بندر ام القصر و بصره عراق کردند، میخواهند راه ورود کالا و مواد لازم به داخل عراق را بگیرند این جا نیز این سناریو را پیاده کنند. صدها فرد مسلح وقتی به هشدارهای نیروهای امنیتی گوش نمی دهند با مشت آهنین فرزندان ایران مواجه شده تا به آنها یادآور شوند که بازی کردن در زمین آمریکا و آل سعود به بهانه اعتراض به گرانی بنزین محلی از اعراب ندارد چرا همه آنهایی که کشته شدند، فقط از یک نقطه بودند!!! حالا این شبکه سعودی هی بگوید «مردم معترض» چه کسی باور می کند؟
@syriankhabar
اخبار سوریه
کجای دنیا کسانی که می خواهند اعتراض کنند به فرمانداری حمله می کنند یا به کلانتری یا مسیر ورودی کالا
نکته جالب آنکه در این روزها همه تلاش می کنند از کشته های حادثه ماهشهر پشته بسازند و با آمارهای مندرآوردی (مانند آنچه روزنامه نیویورک تایمز به نقل از افراد محلی خبر داده) تلاش داشته باشند تا سوار بر موج احساسات شده و آنچه را که در مهمترین بندر اقتصادی کشور روی داده به یک اعتراض ساده ختم کنند. متاسفانه وقتی عدهای میخواهند نفس یک کشور را بگیرند یک کشور علیه آنها وارد عمل خواهند شد، هیچ دولتی و هیچ حکومتی اجازه نخواهد داد که گروهی اندک زندگی را بر اکثریت مطلق سخت کنند.
در حالی که رسانههای غربی و سعودی از آنچه درباره اتفاقات ماهشهر می نویسند و می گویند، جز دروغ چیزی ندارد، اما شاهدان عینی به ما گفتند که به مدت سه روز جرات بیرون آمدن از محوطه بندر امام را نداشتند چرا که مثل نقل و نبات روی آنها گلوله ریخته میشد.... چه کسی این گلوله ها را شلیک می کرده که هیچ وقت فشنگهایش به پایان نمیرسیدهاست؟ کسی که معترض است یک ساعت یا دو ساعت در نیزارها میماند نه تا ۷۲ ساعت!! آیا آنهایی که به مدت ۷۲ ساعت در نیزارها ماندند و بارها از آنها خواسته شد تا این منطقه را ترک کنند با خود مایحتاج چند روز جنگ را نبرده بودند؟
این که به دروغ گفته می شود ۳ قبضه سلاح پیدا شده؟ حکایت همان روایت های وارونه همیشگی است که دشمنان این آب و خاک نقل می کنند. حوادث تلخ روی داده در ماهشهر نشان داد که عده ای تلاش می کنند تا کشور ما را آرام آرام به سمت خشونت ببرند ایی که در خارج از مرزها نشسته برای مردم نسخه میپیچند و مردم بیچاره را به سمت گلوله هدایت میکنند به خودشان آن سوی دنیا به ریش ما و کشته شدههای این حادثه می خندند.
@syriankhabar
اینها تعدادی از تروریستهای اردوغانی هستند که رئیسجمهور ترکیه از آنها بهعنوان «ارتش ملی» یاد کرده و میکند. اما در واقع، همانگونه که در پچهایی که روی لباسهای آنها به وضوح مشخص است، این افراد بازماندههای گروهک داعش هستند که در قالب جبهه ملی و به دلیل بیرحمی و آدمکشی برای پاکسازی شمال سوریه توسط اشغالگران ترک راهی این مناطق شدهاند.
نفاق و دورویی رئیس جمهور ترکیه در این مورد زبانزد است، پیش از این گفته بودم که ارتش اشغالگر ترکیه به استعداد یک گردان یا حدود 600 نفر از اعضای گروهک تروریستی داعش را وارد شمال سوریه کرده و در صدد است تا آنها را به منظور اقدامات توسعهطلبانه دوباره رها کند...
@syriankhabar
عصر امروز نبرد های بسیار سنگینی میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری وابسته به ترکیه در جبهههای مختلف استان ادلب در جریان است در این درگیری ها ارتش موفق شد روستاهای رسمالورد، اسطبلات و سروج را بار دیگر به کنترل دربیاورد.
@syriankhabar
شاید اولین کسی بودم که از آموزش دیدن برخی از عناصر که خود را وارد اعتراضات مردمی کرده و دست به تخریب و کشتار زدند، نوشتم. حالا اما یکی یکی نهادهای امنیتی این مساله را تکرار میکنند. سوالم این است، چرا من زودتر از شماها این را فهمیدم؟ چرا شماها مسائل را جدی نمیگیرید؟ چرا هیچ وقت نمیخواهید واقعیت را قبول کنید؟ نمی دانید کل سوریه را فقط 400 نفر به هم ریخت؟ این 400 نفر با کمک الجزیره، العربیه و سایر رسانههای عربی و غربی آرام آرام دست به تشکیل ارتشهای تروریستی زدند؟
آیا نمیدانستید که سران کشورهای حامی گروههای شورشی در سوریه چون دیدند نمیتوانند افراد زیادی را از بدنه ارتش و نیروهای مسلح سوریه جدا کنند، اقدام به جذب آدمهای عادی برای این گروهکها کردند که فقط فرمانده آنها زمانی در ارتش سوریه گروهبان یا نهایت سرگرد بودند؟ آیا فکر میکنید دشمنان این ممکلت بیکار مینشینند؟؟
@syriankhabar
سر تیم آموزشی گروه موسوم به دستمال سرخ ها در گروهک تروریستی جبهه النصره ساعتی پیش در حمله هواگرد های وابسته به آمریکا در نزدیکی مرزهای سوریه و ترکیه در شهر ٱطمه به هلاکت رسید.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراضات مدنی، معترضان شریف در شهرهای خوزستان!
در هر کشوری چنین اتفاقی رخ دهد حکومت آن شهر را قرنطینه میکند...
شادگان
@syriankhabar
*️⃣طرح انگلیسی اقلیمبندی یمن و منافع طرفهای مداخلهگر/1
🔹سیاست سعودی و اماراتیها در یمن همچنان بر پایه تدبیر تاریخی و دستورالعمل انگلیسیها عملیاتی است. چند سال پیش و در هنگامه اوج حمله سعودی و اماراتی به این کشور که چند کشور دیگر هم آنها را همراهی میکردند، مساله اقلیمبندی کردن یمن به میان آمد. این سیاست که سازمان جاسوسی انگلیس آن را طراحی کرده، بیشتر بر پایه تقسیم یمن بر پایه منابع زیرزمینی و همچنین استقلال در برخی تصمیمگیریها است تا بر اساس آن، طرفهای غربی و همچنین عربی بتوانند بیشترین بهرهبرداری را از آن کنند. با این حال هنوز هم این طرح روی کاغذ باقی مانده و توان اجرایی کردن آن نیست.
🔹بزرگترین مشکل طراحان این است که ائتلاف سعودی-اماراتی موفق به پایان جنگ به نفع خود نشدند و ارتش یمن موفق شد با هدف قرار دادن عمق سعودیها، ضمن وارد کردن ضربات کاری در حوزه اقتصادی و راهبردی، در نبردهای زمینی نیز زمام امور را به دست بگیرد و کار را به شیوهای ادامه دهد که آنها از پیروزی ناامید شوند. موفقیت ارتش و کمیتههای مردمی یمن در پایداری در برابر دشمن و رو شدن دست کشورهای متجاوز برای بیشتر شهروندان یمنی باعث شد تا آنها در همچنان در آروزی اقلیمبندی این کشور بمانند. طرحی که قرار بود عملا یمنیها را در یک رقابت و جنگ دائمی با هم نگه دارد و اجازه رشد و توسعه را به آنها ندهد.
🔹اما اینکه این طرح چه ابعادی دارد و طرفهای مخالف و موافق با آن چگونه برخورد کرده و میکنند، همچنین عملکرد خائنانه دولت عبدربه منصور هادی که عملا مسیر را برای پیشبرد اهداف انگلیسیها مهیا کرده خود مواردی است که با مطالعه میتوان به عمق این طرح و پیامدهای آن پی برد. به عنوان مثال، در استان حضرموت که عملا نیمی از یمن را در بر میگیرد، بیشترین ذخائر انرژی نهفته است و از سوی دیگر سعودیها امیدوار هستند که طرح لوله انتقال نفت خود را در استان مهره به اقیانوس هند برسانند و راهی برای دور زدن خلیج فارس پیدا کنند. در ادامه، برای درک بهتر آنچه که قرار است روی دهد، گزارشی را که روزنامه العربی الجدید به تازگی منتشر کرده، با هم مطالعه میکنیم.
🔹بیشتر استانهای یمن به ویژه استانهای جنوب، شرق و غرب که تحت کنترل انصارالله نیستند شاهد خیزش و تحرکاتی است که خواهان تغییر وضعیت اقلیمهای این کشور هستند. منافع خاص هر منطقه در کنار مداخلات منطقهای، مهمترین عواملی هستند که منجر به طرح ایدههای جدید درباره نقشه اقالیم یمن شده است. عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن فوریه ۲۰۱۴ براساس خروجیهای کنفرانس گفتوگوی ملی، ساختار نهایی دولت فدرال آینده این کشور را اینگونه تصویب کرد که متشکل از شش اقلیم؛ دو اقلیم در جنوب و چهار اقلیم در شمال یمن باشد.
🔹اما در رابطه با جنوب یمن، طبق ساختار مذکور، اقلیم حضرموت به مرکزیت المکلا شامل استانهای المهره، حضرموت، شبوه و سقطری میشود و توافق شده است که اقلیم عدن نیز به مرکزیت خود عدن از استانهای عدن، أبین، لحج و الضالع تشکیل شود. در رابطه با اقلیمهای شمال یمن نیز اقلیم سبأ به مرکزیت مأرب شامل استانهای البیضاء، الجوف و مأرب است. همچنین اقلیم الجند به مرکزیت تعز دربرگیرنده استانهای تعز و إب است. در همین راستا، توافق شده است که اقلیم تهامه به مرکزیت الحدیده هم از الحدیده، ریمه، المحویت و حجه تشکیل شود و اقلیم آزال به مرکزیت صنعا نیز شامل صنعا، صعده، عمران و ذمار باشد.
🔹چند منبع یمنی گزارش دادند، تحولات یمن در سالهای اخیر منجر به مطرح شدن ایده تغییر نقشه اقلیمهای یمن شد. در رأس این تحولات کودتای عدن و اتفاقات و اختلافات پس از آن میان دولت مستعفی و امارات و نمایندگانش قرار دارد. علاوه بر این مخالفان مداخلات عربستان در استانهای یمن پیدا شدند، به ویژه پس از آنکه عربستان توافق ریاض بر سر تقسیم مجدد قدرت را بر دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب یمن تحمیل کرد.
🔹دولت مستعفی یمن به گونهای وانمود میکند که خواسته برخی استانها مانند سقطری و المهره برای تبدیل شدن به اقلیمی واحد و مجزا از اقلیم حضرموت را درک میکند. این طرح همچنین مورد حمایت کشور عمان است، مشروط بر اینکه نباید عربستان و امارات در مرزهای آن حضور داشته باشند. با این وجود عربستان نیز درصدد راضی کردن اهالی این دو استان برای توقف اعتراضات روز افزون علیه حضور خود در سقطری و به ویژه المهره است.
@syriankhabar
*️⃣طرح انگلیسی اقلیمبندی یمن و منافع طرفهای مداخلهگر/2
🔹ریاض به شورای المهره و سقطری وعده داده است که از گزینه آنها مبنی بر تبدیل این دو استان به یک اقلیم مستقل حمایت کند. این درحالی است که ریاض حضرموت را به سمتی سوق میدهد که به یک اقلیم مستقل تبدیل شود. به همین دلیل منصور هادی به دنبال بررسی تجزیه حضرموت به دو استان است؛ یعنی حضرموت وادی و حضرموت ساحل، به ویژه اینکه که وسعت کامل حضرموت ۱۹۳ هزار کیلومتر مربع از مجموع ۵۵۵ هزار کیلومتر مربع مساحت کل یمن را تشکیل میدهد و بخش عظیمی از ثروت این کشور در آنجا متمرکز شده است.
🔹اما درباره اینکه شبوه جزئی از اقلیم حضرموت باشد اختلاف نظر وجود دارد و نظر دیگری مبنی بر اینکه شبوه به اقلیم جدیدی ملحق شود نیز مطرح است. منابع مذکور معتقدند که امارات اهمیت زیادی برای این مسأله قائل نیست که حضرموت و شبوه یک اقلیم را تشکیل دهند و یا جزو دو اقلیم باشند بلکه مسأله مهم برای اماراتیها این است که حاکم اقلیم حضرموت چه فردی باشد.
🔹بنابراین، امارات از طریق شخصیتهای برجسته به دنبال ایجاد یک جنبش حضرموتی است که در رأس آنها «علی سالم البیض»، رئیس جمهوری اسبق یمن (سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰) که در حال حاضر مقیم ابوظبی است، قرار داد. امارات اخیرا طرح بازگرداندن البیض به عرصه سیاسی یمن را آغاز کرده است و به همین منظور «خالد بحاح»، نخستوزیر سابق یمن را نیز آماده کرده تا دستنشانده برجسته ابوظبی در جنوب یمن باشد. تلاشهای امارات تنها محدود به این نمیشوند که بار دیگر بحاح را معاون رئیسجمهوری یا نخستوزیر در یمن بکند، بلکه ابوظبی میخواهد که وی سمت رئیس جمهوری آینده یمن را برعهده بگیرد. بحاح پس از اینکه با منصور هادی دچار اختلافاتی شد در آوریل ۲۰۱۶ توسط وی از سمت معاون رئیس جمهوری و نخستوزیری دولت مستعفی برکنار شد.
🔹این درحالی است که دولت مستعفی یمن به دنبال دور کردن امارات و نمایندگان آن از مناطق دارای منابع این کشور است اما عربستان که طی چند دهه اخیر نفوذ قابل توجهی در حضرموت داشته و از آنجایی که بسیاری از شخصیتهای اجتماعی، سیاسی و تجاری این استان تبعه این کشور هستند، اهمیت خاصی برای این اقلیم قائل است. به ویژه اینکه ریاض قصد دارد تا پروژه صادرات نفت خود از طریق دریای عرب را با عبور خط لوله نفت از حضرموت به بندر الضبه اجرا کند و زمینهسازی میکند تا آن را به بندری برای صادرات نفت خود تبدیل کند.
🔹در مقابل، سلطنت عمان معتقد است که نزدیک شدن عربستان و امارات به مرزهایش برای این کشور خطرناک است و به همین دلیل از «شورای نجات ملی» تحت رهبری «حسن باعوم» حمایت میکند تا این گروه قدرتی باشد که عمان در برابر نفوذ عربستان و امارات در نزدیکی مرزهایش از آن استفاده کند. باعوم که اهل حضرموت بوده و بسیار به عمان سفر میکند در حال سر و سامان دادن به وضعیت خود در این استان است. اما شورای انتقالی جنوب یمن مورد حمایت امارات معتقد است که افزایش تعداد اقلیمهای جنوب یمن از دو اقلیم به چهار و یا پنج اقلیم طبق نتیجه کنفرانس گفتوگوی ملی باعث ورود به بازی سهمخواهیهای جنوب میشود که نفوذ آن و امارات را تضعیف میکند و در نهایت منجر به ناکامی تلاشهای آنها برای تبدیل جنوب به یک اقلیم تحت عنوان عدن و حکومت بر آن میشود.
🔹در شمال هم این اختلافات به ویژه در اقلیم موسوم به تهامه وجود دارد که شامل استانهای حدیده، ریمه، المحویت و حجه است. این اختلافات امارات را بر آن داشته تا خواستار جدایی مناطقی از اقلیم الجند شود که از إب و تعز تشکیل شده است. مناطق مورد نظر امارات شامل مناطق ساحلی تعز یعنی المخاء، ذوباب و باب المندب هستند که ابوظبی خواستار ایجاد یک اقلیم مستقل متشکل از مناطق مذکور تحت عنوان «اقلیم ساحل غربی» است. امارات درصدد است تا گروههای تحت حمایت و نمایندگان آن کنترل اقلیم ساحل غربی را به دست بگیرند مانند تهامه که نمایندگان آن در شمال یمن یعنی نیروهای علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین این کشور بر آن تسلط دارند و این مسأله چیزی که با اعتراض امارات روبهروست.
🔹طبق محاسبات ابوظبی، خارج شدن کامل تعز و إب از کنترل حوثیها به معنای نفوذ امارات در این اقلیم است، چراکه این اقلیم پایگاه دولت مستعفی و طرفهای حامی آن است. از همینرو، اقلیم سبأ هم که آرامتر از مناطق دیگر است و شامل استانهای مأرب، الجوف و البیضاء میشود، پایگاه دیگر دولت عبدربه منصورهادی است و بزرگترین قدرت نظامی و مردمی حامی دولت وی در این اقلیم حضور دارد و با حضرموت و شبوه هممرز است و پیشتر شبوه، حضرموت و أبین از اقلیم سبأ برای توقف نفوذ نمایندگان امارات به این مناطق کمک گرفته بودند.. .
@syriankhabar
ارتش یمن در ادامه تنگ کردن عرصه بر دشمن سعودی در آسمان و استفاده قدرتمندانه از سامانه های پدافندی خود، امروز نیز دو فروند پهپاد متجاوز سعودی ها را در استان های عسیر و جازان سرنگون کرد.
@syriankhabar
سازمان جاسوسی ترکیه در ادامه اقدامات برنامهریزی شده خود جهت فراری دادن ساکنان شهرهای اشغال شده در شمال سوریه، بار دیگر اقدام به انفجارهای مشکوک در این شهرها کرد بر اساس گزارشهای رسیده در ساعتهای گذشته دو انفجار پیاپی شهر راس العین که در اشغال تروریستهای وابسته به اردوغان است روی داده که تا این لحظه خبری از میزان تلفات احتمالی آن مخابره نشده است.
@syriankhabar
این خبر را شبکه سعودی اینترنشنال منتشر کرده است، من کاری به ادبیات این خبر ندارم اما در این خبر یک نکته بسیار بسیار مهم نهفته است و آن هم شیوه انهدام بانک ها و ساختمان ها توسط عناصر آموزش دیده ای است که در طول ماههای گذشته جهت اقدامات تروریستی در کشورهای مختلف برای ایجاد ناامنی آموزش دیده بودند.
همان گونه که در این خبر نیز ملاحظه می کنید شیوه غالب در اقدامات صورت گرفته توسط افراد آموزش دیده جهت انهدام ساختمان ها و مراکز مختلف از جمله بانک ها، انهدام آنها از داخل بوده است و بر این اساس، این افراد با ورود به ساختمان ها اقدام به بریدن لوله گاز یا باز کردن شیر گاز کرده و پس از دقایقی با انداختن آتش به داخل ساختمان آن را منهدم میکردند.
همین شیوه حالا توسط عناصری که قرار بود در دانشگاه علم و صنعت روی دهد شاید به باور خیلی از دوستان این مسئله دور از ذهن به نظر برسد ولی باید بگویم که این امر واقعیت دارد شیوه های بدیع منهدم کردن ساختمان ها که عناصر گروهک منافقین آن را به افراد جذب شده آموزش دادند شامل موارد دیگری هم بوده که انشاءالله اگر شد از آنها رونمایی خواهیم کرد.
@syriankhabar
با سلام
دوستان از اینکه چند روزی در خدمت شما نبودم، عذرخواهی میکنم. مهمترین دلیل حضور نداشتن ما، کسالت و گرفتاری روزمره زندگی است که مانع از خدمتگذاری میشود. حقیقت این است که اصلا توان تایپ کردن هیچ مطلب بلند و کوتاهی را نداشتم و الان هم به سختی تایپ میکنم. اما قول میدهم که دوباره با مطالب جدید در خدمت شما باشیم....
K.J
🔴امریکا و روی آوردن به خصلتهای ایرانی!!
🔻امریکا را بسیاری «مهد دمکراسی» و قبله آمال خود میدانند، رهبران امریکایی نیز با استفاده از همه ظرفیتهایی که این کشور در طول یکصد سال گذشته و پس از پایان جنگ جهانی نخست در اختیار داشتند بر این مساله تاکید کرده و تا جایی حرکت کردند که دو حزب حاکم بر این کشور یعنی دمکرات و جمهوریخواه، جز در برخی اصول و دستورالعملها، هیچ وقت در کلیات مسائل با هم مشکل نداشتند. این مساله باعث شده بود تا همواره انتخابات و انتقال دولتها و روندهای سیاسی در این کشور به آرامی و به دور از هرگونه تنشی صورت بگیرد. افرادی مانند ما که سه دهه گذشته را در حوزه تحولات سیاسی بهصورت عینی به یاد دارند و بیشک، دهههای پیشین را هم بهصورت نوشتاری خواندهاند، بر این مهم اعتراف میکنند.
🔻با وجود سلطه 12 ساله جمهوریخواهان از دو دوره ریگان و یک دوره بوش پسر، هیچ وقت دوران اوج رونق اقتصادی امریکا که به بیل کلینتون ختم میشد، او بهعنوان یک دمکرات انتقادی عینی و ملموس از اقدامات رئیسجمهوریهای پیشین خود نکرد، بوش پسر نیز که از کلینتون اقتصادی قوی و رونق اقتصادی را به ارث برده بود، حاضر نبود علیه وی حرفی بزند و شاید در باطن بسیار خوشحال بود. باراک اوباما که با شعار ضدجنگ وارد کاخ سفید شد و میراثدار مشکلات بسیار زیاد دوران بوش پسر بود که بحران اقتصادی را دو دستی به او تحویل داده بود هم حاضر نشد در سنت تداوم دولتها و احترام به تصمیمات گذشته خللی وارد کند. او همواره تلاش داشت تا با نگاهی به آینده و بر اساس افکار خود امور را به پیش ببرد.
🔻موفقیتهای اوباما در عرصه سیاست داخلی و خارجی هر چه بود، حالا به محملی برای رئیسجمهور فعلی تبدیل شده تا هر کاری که میخواهد کند خلاف تصمیمات سلف خود باشد. بنده بهعنوان یک روزنامهنگار در این عملکرد رئیسجمهور امریکا واقعا حیران ماندهام، هر چه در تاریخ دو دههای امریکا مرور میکنم، چنین مسائلی که این روزها با آن دست و پنجه نرم کرده و میخوانم را ندیدهام. در واقع وقتی مسائل این روزهای امریکا را میخوانم دقیقا کپی برابر با اصل ایران را میبینم که همه در فکر تخطئه هم بوده و در این فکر و اندیشه هستند تا قبلی را زیر سوال برده و نه تنها خدمات او را با اقدمات خلاف خود نابود کنند، بلکه به حمله به شخصیت و جایگاه رقبا عملا چهره آنها را در سطح اجتماعی و سیاسی نیز تخریب کنند.
🔻آنچه که رئیسجمهور فعلی امریکا در حق باراک اوباما و رقبای انتخاباتی خود در 2020 انجام میدهد، درست شبیه کارکرد جریانهای سیاسی در داخل ایران است که ما همواره آن را مردود شمرده و مسخره میکردیم. امریکاییها امروز نه تنها بسیار به هم هتاک شده و فحشهای بد به هم میدهند و حتی در تصمیمات یکدیگر را به خیانت و بازی در زمین دشمن متهم میکنند، بلکه موضوع به شکل فزایندهای باعث شده تا مردم نیز به سران دو حزب جمهوریخواه و دمکرات بدبین شده و هر دو را مقصر مسائل این روزها ببینند. آقازادهها تا همین الان هم فقط در ایران زیر ذرهبین بودند و به آنها حمله میشد، اما انگار این مساله در امریکا هم بیخ پیدا کرده و فرزندان سیاستمداران به هر شکلی تحت نظر رقیب هستند.
🔻هانتر بایدن فرزند رقیب احتمالی ترامپ در انتخابات سال آینده یکی از این افراد است. جو بایدن پدر هانتر روز گذشته به دفاع از پسرش پرداخت و گفت که او هیچ کار غیرقانونی انجام نداده، اما این مساله باعث نخواهد شد که دونالد ترامپ نخواهد او را با خاک یکسان کند. دعوا فقط در این سطح نمانده و از زمانی که دمکراتها روسیه را متهم به کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات گذشته کردند شروع شد، آنها ترامپ را یک خائن و وابسته به سرویسهای جاسوسی روسیه میدانند... این حرفها چقدر به کشور ما شبیه است!!
🔻حالا خیلی دوست داشتم آن دوستان داخلی که این روزها مدام امریکا و رفتارهایش را چماق کرده و در سر ما میکوبند، بودند و اندکی در این مورد توضیح میدادند که ابرقدرت دنیا و کدخدای آنها را چه شده است که اینگونه مانند سگ پاچه همدیگر را میگیرند و از خیانت و وابستگی تا زد و بندهای مالی و ایجاد رانتهای مختلف را به هم نسبت میدهند؟ چرا جای دو حزب دمکرات و جمهوریخواه با هم عوض شده و حالا دمکراتها خواستار جنگ و حمله به دیگر کشورها هستند؟ آیا بقای ترامپ باعث نخواهد شد «بوی گند» رانتهای آنچنانی سیاستمداران امریکایی به مشام همه دنیا برسد و مردم جهان بیش از پیش آنها را بشناسند؟
K.J
@syriankhabar
✴️آینده نفت سوریه و دست خالی مردم این کشور
🔸نفت سوریه همچنان بزرگترین مساله در حل سیاسی آینده این کشور است. دولت سوریه از سال 2011 تا به امروز عملا دسترسی چندانی به میادین نفتی خود نداشته و این کشور به شکل عجیبی به واردات نفت وابسته شده است. تا پیش از شروع جنگ داخلی سوریها به لحاظ تولید گاز خانگی و همچنین نفت تقریبا خودکفا بودند، اما هر حضور گروههای مسلح در شرق این کشور که سابقه حمله به نظامیان امریکایی در عراق را داشتند، باعث شد تا میادین نفتی این کشور که سرمایهگذاری عجیبی هم برای توسعه آنها صورت گرفته بود، در اختیار گروههای تروریستی ارتش آزاد، جبهه النصره (القاعده سوریه) سپس داعش و در نهایت نیز گروههای تروریستی مورد حمایت امریکا مانند پ.ک.ک قرار بگیرد و این روزها نیز در به شکل عملی در اختیار اشغالگران امریکایی قرار دارد.
🔸نفت سوریه نه از کیفیت بالایی برخوردار است و نه از کمیت بالایی، اما هر چه هست برای اقتصاد این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و میتواند با توجه به ذخیره ارزی قابل توجهی که به بار میآورد، در بازسازی ویرانیها نیز نقش ایفا کند. ارتش اشغالگر ترکیه هم مدتها به این میادین نفتی چشم دوخته بود میخواست از خلال تجاوز اخیر نظامی خود، تا میادین نفتی سوریه پیشروی کند، ولی هر بود این اتفاق روی نداد. با آغاز عملیات چشمه صلح در نهم اکتبر گذشته، بار دیگر معادلات در شمال شرق سوریه بر هم ریخت و دو هفته پس از اتمام این عملیات که به بیرون کردن گروههای کرد از منطقه هم مرز با ترکیه منجر شد، در حالی که دمشق با حمایت مسکو برای پر کردن جای خالی نیروهای قسد تلاش کرده و مسئولان روس بر لزوم کنترل دوباره دمشق بر تمامی میدانهای نفتی تاکید داشتند، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ۲۷ نوامبر به صورت غیرمنتظرهای از قصد خود برای امضای قراردادی با بزرگترین شرکت آمریکایی جهت استخراج نفت در سوریه خبر داد.
🔸او گفت: حفاظت از چاههای نفت، داعشیها را از درآمدهای آن محروم میکند و کردها از این مساله سود خواهند برد و احتمال دارد آمریکا نیز از آن بهرهمند شود. این در حالی است که ترامپ ششم نوامبر اعلام کرده بود میخواهد نیروهای آمریکایی را از شمال شرق سوریه خارج کند. بر خلاف اظهارات ترامپ، در اواخر نوامبر ۱۷۰ دستگاه کامیون نظامی آمریکا به همراه ۱۷ خودروی زرهی حامل سربازان آمریکایی از شمال عراق وارد پایگاههای این کشور در نزدیکی میدانهای نفت و گاز در استانهای دیرالزور و حسکه شدند. حالا نظامیان اشغالگر امریکایی در مهمترین و اصلیترین میادین نفتی سوریه حضور دارند، همین چند شب پیش بود که در میدان العمر چند تیر راکت به سمت نظامیان امریکایی شلیک شد و این میتواند یک مقدمه برای پایانی تازه از حضور امریکاییها در سوریه باشد.
🔸روسیه که این روزها با هماهنگی ترکیه گشتزنیهای نظامی در برخی مناطق نفتی سوریه انجام میدهد، قدرتمندترین رقیب آمریکا در این مناطق است و هرگونه راهحل سیاسی در آینده در گرو روابط این دو کشور است. روسیه از زمان ورود نظامی به درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۵ بر بیشتر قراردادهای نفت و گاز سوریه کنترل دارد و در حالی که آمریکا از طریق همپیمانان خود برای کنترل بر بیشتر میدانهای نفتی سوریه تلاش میکند، روسیه قراردادهای استخراج گاز سوریه در دریای مدیترانه که در آن بزرگترین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه در شهر طرطوس واقع شده است، در دست دارد. برای روسها خروج امریکاییها از سوریه یک اولویت بسیار مهم است، حتی از شکست دادن تروریستهای تکفیری در شمال سوریه نیز اهمیت بالاتری دارد.
🔸روسها موفق شدهاند که توافقهای بلندمدتی با دولت سوریه در حوزه نفت و گاز امضا کنند، این مساله برای امریکاییها نه تنها سخت، بلکه قابل تحمل نیست. واشنگتن به خوبی میداند که نمیتواند برای طولانیمدت در خاک سوریه بماند و همانگونه که این روزها بخشهای بزرگی از مناطق شرق فرات را ترک کرده، در طول ماههای آینده ناچار خواهد بود بخشهای بیشتری را تخلیه کند. اینکه نفت سوریه به مردم این کشور باز میگردد یا اینکه امریکاییها با غارت این نفت و فروش آن به شرکتهای ترکیهای تلاش خواهند کرد تا مافیای سناتورها را قویتر کنند، نکتهای است که در طول ماههای آینده خود را نشان خواهد داد. خبرهای پشت پرده بسیاری در مورد نفت سوریه وجود دارد و بدون شک این روزها هم بزرگترین خریدار نفت، خود دولت سوریه است!!
@syriankhabar
این گزارش را بخوانید واقعیتی از جنگ امروز و حمله نظامی آمریکا به افغانستان!! آمریکایی ها سال هاست که میدانند دارند بی نتیجه در افغانستان می جنگند و نه می توانند دموکراسی را به این کشور هدیه دهند، نه میتوانند دولت مرکزی قوی بسازند و ارتش و پلیس قدرتمندی و نه اینکه در آنجا باید چگونه ماندگار شوند... آنها دچار یک سردرگمی سیستماتیک در افغانستان شده و روزنامه واشنگتن پست گزارشی در این مورد نوشته که خبرگزاری فارس آن را ترجمه کرده است. توصیه می کنم این گزارش را کامل بخوانید، از معدود گزارش هایی است که پشت پرده سیاست و رفتارهای کثیف آمریکاییها علیه کشورهای دیگر را به وضوح مشخص میکند و در یک کلام نشان می دهد آنها چگونه در افغانستان شکست خورده اما حاضر به اعتراف به آن نیستند و به مردم امریکا سالهاست دروغ می گویند....
http://fna.ir/ddrk7s
به تازگی این عکسهای ماهوارهای توسط یک ماهواره اسرائیلی از پایگاه موسوم به امام علی(ع) در نزدیکی شهر بوکمال سوریه منتشر شده که صهیونیستها مدعی هستند که ایران در حال ساخت یک شهرک موشکی با تونلهای بزرگ و مستحکم جهت استقرار موشکهای زمین به زمین خود است. این منطقه در طول ماههای گذشته بارها توسط جنگنده ها و پهپادهای این آمریکا هدف حملات متعدد قرار گرفت اما به نظر کار جهت به پایان رسیدن هیچ وقت تعطیل نشده است.
اگر واقعیت را بر اساس اظهارات رسانه های صهیونیستی قرار بدهیم، در واقع ایران تلاش کرده تا سطح دسترسی خود به سرزمین های اشغالی را افزایش دهد. به این ترتیب که از این فاصله تقریباً موشک های تاکتیکی ایران مانند ذوالفقار و دزفول و حتی یک موشک بالستیک مانند قیام میتواند اهداف مدنظر در فلسطین اشغالی را هدف قرار بدهد و در یک عملیات پیشگیرانه و شاید هم تلافی جویانه، سریعترین ضربه را به رژیم صهیونیستی وارد کند.
نگرانی از صهیونیست ها از این پایگاه در صورت درستی ادعایشان کاملاً درست است، چراکه حجم آتشی که از اینجا روانه شهرکها خواهد شد در سرعت، دقت و تعداد وحشتناک است.
@syriankhabar
بخش فارسی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه این خبر را به صورت بسیار شیطنت آمیزی تنظیم کرده است. این خبر به گونهای تنظیم شده انگار همه کاره و تصمیمگیر اصلی در سوریه روسها هستند و ایران برای هر اقدام خود در این کشور نیاز به مجوزهای مسکو دارد!! اما وقتی به متن خبر مراجعه میکنید چنین چیزی وجود ندارد. در واقع ایران و روسیه در سوریه با هم همکاری نظامی و اطلاعاتی داشته و حتی شریک سیاسی هم محسوب می شوند، هر چند در عرصه اقتصادی به شدت با هم در یک رقابت تنگاتنگ به سر میبرند.
ایران برای استقرار سامانههای پدافندی در خاک سوریه هیچ نیازی به مجوزهای مسکو ندارد، چرا که خود سوریها هم از عملکرد روسها در حوزه پدافندی ناراضی بوده و چندباری برای خرید سامانههای پدافندی سراغ چینیها رفتند. با این حال از قرار معلوم ایران در حال انتقال چند آتشبار سامانه پدافندی برای محافظت از پایگاههای خود و ارتش سوریه در مرکز و شرق این کشور است. اینکه اسپوتنیک گفته ایران سامانه برد بلند باور ۳۷۳ را در سوریه مستقر کرده تا این لحظه قابل تایید نیست، چرا که تا امروز فقط سه آتشبار از این سامانه تولید شده است.
@syriankhabar
وقتی برخی نیروهای عراقی هم نمیدانند وارد چه بازی کثیفی شدهاند...
@syriankhabar
🔴حضور ترکیه با قطار فرهنگ در آسیای مرکزی
🔻ترکیه از ابتدای فروپاشی شوروی به دنبال نفوذ درحوزه فرهنگی و اجتماعی در آسیای مرکزی بود. بعد از پیدایش چهار کشور ترکزبان در آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در حوزه قفقاز، ترکیه شورای همکاری کشورهای ترکزبان را تاسیس کرد. همه کشورهای جدید عضو این شورا شدند. دولت آنکارا سعی کرد از طریق تشکیل این شورا، تفکر سنتی پانترکیسم را فراتر از قلمرو خود گسترش دهد. ضعف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و انزوای جمهوریهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان یا به عبارتی انفکاک این کشورها از سایر مناطق جهان، سیاستمداران و احزاب سیاسی ترکیه را تشویق کرد تا درصدد جذب این کشورها برآمده و اتحاد آنها در چارچوب یک حوزه بزرگتر را دنبال کنند. نگرانی از احتمال واکنش تند جهان غرب و کشورهای قدرتمند منطقه نظیر چین، روسیه و ایران، برخی از نظریهپردازان پانترکیسم را نیز به جانب احتیاط کشاند و باعث شد آنها مساله اتحاد سیاسی کشورهای ترکتبار منطقه را در زمره اهداف درازمدت خود در نظر گرفته و بر اتحاد فرهنگی و اقتصادی این کشورها تاکید کنند.
🔻در زمانِ فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دولتهای لائیک و ملیگرا در ترکیه روی کار بودند و همزمان جنبش «فتح الله گولن» نیز به دنبال گسترش اندیشه و شبکههای آموزشی خود در آسیای مرکزی بود. جنبش گولن از اوایل دهه ۱۹۷۰ سرمایههای عظیم و میلیونها هوادار و هزاران نهاد، موسسات آموزشی و رسانههای متعدد در ترکیه و کشورهای مختلف جهان داشت. در دهههای اخیر، عناصری همچون دموکراسی، تساهل و گفتوگوی بیندینی در گفتمان این جنبش گنجانده شده و به تبع آن چالشهای عمدهای برای دولت ترکیه ایجاد کرده است که کودتای جولای۲۰۱۶ یکی از مصادیق برجسته آن بود. بعد از کودتای نافرجام در ترکیه شبکه «فتح الله گولن» به شدت در آسیای مرکزی و قفقاز محدود شده است و یکی از پیششرطهای ترکیه برای توسعه مناسبات با این کشورها تعطیلی مدارس گولن در این مناطق می باشد.
🔻هدف دیگر ترکیه از ورود به منطقه آسیای مرکزی، بحث منافع اقتصادی این کشور است. این منطقه بخش وسیعی از حوزه مبادلات اقتصادی را در اختیار بازرگانان ترک قرار میدهد و در بحث ساختمانسازی، توریسم و مبادلات اقتصادی فرصت خوبی را برای ترکیه ایجاد کرده است. ترکیه در حوزه فعالیت خود در این مناطق در مقابل ایران، روسیه و چین از حمایت غرب برخوردار و موفق عمل کرده است. در سالهای اخیر ترکیه همان روندهای گذشته را در سیاست خارجی خود نسبت به آسیای مرکزی دنبال میکند. ترکیه همچنان جهت تقویت شورای کشورهای ترکزبان در آسیای مرکزی فعالیت دارد. رویکرد کنونی ترکیه در کشورهای آسیای مرکزی بیشتردر حوزه اقتصاد است و در بخش اجتماعی و فرهنگی نیز فعالیتهایی دارد. در مسایل امنیتی نیز همکاری ارتش و آموزش پلیس بین دولت ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی وجود دارد.
🔻طی سالهای اخیر و پس از تحریم روسیه، ترکیه تبدیل به یکی از مقاصد مهاجران کاری کشورهای آسیای مرکزی شده است. روسیه بعد از بحران اوکراین دچار تحریم اقتصادی شد. با پایین آمدن سطح درآمد در روسیه، فضا برای مهاجران کشورهای آسیای مرکزی در روسیه کمتر شد و کشورهایی همانند تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان که عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم نیستند بخشی از نیروهای کار را به کشورهای عربی از جمله قطر و امارات منتقل کردند و بخشی هم به ترکیه مهاجرت کردند. هم اکنون بخش وسیعی از نیروهای مهاجران کار کشورهای آسیای مرکزی که اکثریت آنان از کشور ترکمنستان هستند در ترکیه مشغول به کار و فعالیتند.
🔻ترکیه در زمان فروپاشی شوروی هم یکی از مسیرهای ترانزیت انرژی به اروپا بوده است. در این زمینه میتوان به خط لوله «ترانسخزر» اشاره کرد. این خط لوله امکان انتقال گاز ترکمنستان به اروپا را با دور زدن روسیه از طریق خاک آذربایجان، گرجستان و ترکیه فراهم میکند. این خط کریدور مورد حمایت اتحادیه اروپا و حتی آمریکا است و نیاز اروپا برای خرید گاز از روسیه را کم میکند. انرژی یکی از پیوندهای ترکیه با کشورهای آسیای مرکزی است. ترکیـه بـا توجـه بـه موقعیت ژئوپلیتیک خود از نقش مهم و وزن قابلتوجهی در رقابتهای غرب با روسیه در آسیای مرکزی یافت و با سیاستهای کلان خود و حرکت در مسیر توسعه اقتصادی، کوشید نقش برجستهای را در تحولات منطقه آسیای مرکزی ایفا کند.
✔️برگرفته از گفتوگوی ولی کوزهگر کالجی با خبرگزاری ایرنا
@syriankhabar
🔵سازمان ملل: حمله به تاسیسات نفتی سعودی با تسلیحات ایرانی نبود!
🔹روسیاهی دوباره برای امریکا، انگلیس و رژیم سعودی و صهیونیستی همه آنهایی که مدعی بودند حمله به تاسیسات نفتی و زیرساختهای سعودی کار ایران است، باقی ماند. این روسیاهی هر چند فعلا داغ است و کمتر کسی به آن میپردازد، اما در صورت مطالعه یادداشت بعدی در کانال اخبار سوریه متوجه اثرات آن بر نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس خواهید شد که چگونه آنها را برافروخته است.
🔹دبیرکل سازمان ملل در گزارشی اذعان کرد که این سازمان تا کنون و پس از تحقیقات درباره منشاء تسلیحات مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، قادر به اثبات این نبوده که این تسلیحات منشائی ایرانی داشتهاند. به گزارش رویترز، آنتونیو گوترش روز سهشنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که این سازمان «قادر نیست به طور مستقل اثبات کند» که موشکها و پهپادهای استفاده شده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی [آرامکو]، در ماه سپتامبر، «منشاء ایرانی داشتهاند».
🔹گوترش همچنین بیان کرد که سازمان ملل بقایای تسلیحاتی را که در حمله به تاسیسات نفتی سعودی در عفیف در ماه می، در حمله به فرودگاه بینالمللی ابها در ماه ژوئن و آگوست و تاسیسات نفتی آرامکو در خریص و ابقیق در ماه سپتامبر استفاده شده بودند را بررسی کرده است. او در گزارشی که توسط رویتزر ملاحظه شده است، نوشت: در این مقطع زمانی، [سازمان ملل] قادر به اثبات مستقل این نیست که موشکهای کروز و هواپیماهای بدون سرنشینی که در این حملات استفاده شدند، منشائی ایرانی داشته باشند».
🔹حال باید طرفهای امریکایی و انگلیسی که در این مورد اتهاماتی را به ایران وارد کردند پاسخگو باشند که چرا بدون هیچ بررسی مدام ایران را متهم میکردند. ضرورت دارد وزارت امور خارجه سفرای کشورهایی را که در آن زمان اقدام به حمله به ایران کردند، فراخوانده و مراتب اعتراض شدید کشورمان به آنها در مورد زدن اتهامات بیاساس را ابلاغ کند...
✔️البته اینجا یک نکته را هم لازم است که خیلی صریح به آن اشاره کنیم، و آن هم اینکه یک دستمریزاد به متخصصان یمنی و وطنی بگوئیم که هنرمندانه کاری کردهاند کارستان.... بهتر از این نمیشد.
@syriankhabar