با سلام
دوستان از اینکه چند روزی در خدمت شما نبودم، عذرخواهی میکنم. مهمترین دلیل حضور نداشتن ما، کسالت و گرفتاری روزمره زندگی است که مانع از خدمتگذاری میشود. حقیقت این است که اصلا توان تایپ کردن هیچ مطلب بلند و کوتاهی را نداشتم و الان هم به سختی تایپ میکنم. اما قول میدهم که دوباره با مطالب جدید در خدمت شما باشیم....
K.J
🔴امریکا و روی آوردن به خصلتهای ایرانی!!
🔻امریکا را بسیاری «مهد دمکراسی» و قبله آمال خود میدانند، رهبران امریکایی نیز با استفاده از همه ظرفیتهایی که این کشور در طول یکصد سال گذشته و پس از پایان جنگ جهانی نخست در اختیار داشتند بر این مساله تاکید کرده و تا جایی حرکت کردند که دو حزب حاکم بر این کشور یعنی دمکرات و جمهوریخواه، جز در برخی اصول و دستورالعملها، هیچ وقت در کلیات مسائل با هم مشکل نداشتند. این مساله باعث شده بود تا همواره انتخابات و انتقال دولتها و روندهای سیاسی در این کشور به آرامی و به دور از هرگونه تنشی صورت بگیرد. افرادی مانند ما که سه دهه گذشته را در حوزه تحولات سیاسی بهصورت عینی به یاد دارند و بیشک، دهههای پیشین را هم بهصورت نوشتاری خواندهاند، بر این مهم اعتراف میکنند.
🔻با وجود سلطه 12 ساله جمهوریخواهان از دو دوره ریگان و یک دوره بوش پسر، هیچ وقت دوران اوج رونق اقتصادی امریکا که به بیل کلینتون ختم میشد، او بهعنوان یک دمکرات انتقادی عینی و ملموس از اقدامات رئیسجمهوریهای پیشین خود نکرد، بوش پسر نیز که از کلینتون اقتصادی قوی و رونق اقتصادی را به ارث برده بود، حاضر نبود علیه وی حرفی بزند و شاید در باطن بسیار خوشحال بود. باراک اوباما که با شعار ضدجنگ وارد کاخ سفید شد و میراثدار مشکلات بسیار زیاد دوران بوش پسر بود که بحران اقتصادی را دو دستی به او تحویل داده بود هم حاضر نشد در سنت تداوم دولتها و احترام به تصمیمات گذشته خللی وارد کند. او همواره تلاش داشت تا با نگاهی به آینده و بر اساس افکار خود امور را به پیش ببرد.
🔻موفقیتهای اوباما در عرصه سیاست داخلی و خارجی هر چه بود، حالا به محملی برای رئیسجمهور فعلی تبدیل شده تا هر کاری که میخواهد کند خلاف تصمیمات سلف خود باشد. بنده بهعنوان یک روزنامهنگار در این عملکرد رئیسجمهور امریکا واقعا حیران ماندهام، هر چه در تاریخ دو دههای امریکا مرور میکنم، چنین مسائلی که این روزها با آن دست و پنجه نرم کرده و میخوانم را ندیدهام. در واقع وقتی مسائل این روزهای امریکا را میخوانم دقیقا کپی برابر با اصل ایران را میبینم که همه در فکر تخطئه هم بوده و در این فکر و اندیشه هستند تا قبلی را زیر سوال برده و نه تنها خدمات او را با اقدمات خلاف خود نابود کنند، بلکه به حمله به شخصیت و جایگاه رقبا عملا چهره آنها را در سطح اجتماعی و سیاسی نیز تخریب کنند.
🔻آنچه که رئیسجمهور فعلی امریکا در حق باراک اوباما و رقبای انتخاباتی خود در 2020 انجام میدهد، درست شبیه کارکرد جریانهای سیاسی در داخل ایران است که ما همواره آن را مردود شمرده و مسخره میکردیم. امریکاییها امروز نه تنها بسیار به هم هتاک شده و فحشهای بد به هم میدهند و حتی در تصمیمات یکدیگر را به خیانت و بازی در زمین دشمن متهم میکنند، بلکه موضوع به شکل فزایندهای باعث شده تا مردم نیز به سران دو حزب جمهوریخواه و دمکرات بدبین شده و هر دو را مقصر مسائل این روزها ببینند. آقازادهها تا همین الان هم فقط در ایران زیر ذرهبین بودند و به آنها حمله میشد، اما انگار این مساله در امریکا هم بیخ پیدا کرده و فرزندان سیاستمداران به هر شکلی تحت نظر رقیب هستند.
🔻هانتر بایدن فرزند رقیب احتمالی ترامپ در انتخابات سال آینده یکی از این افراد است. جو بایدن پدر هانتر روز گذشته به دفاع از پسرش پرداخت و گفت که او هیچ کار غیرقانونی انجام نداده، اما این مساله باعث نخواهد شد که دونالد ترامپ نخواهد او را با خاک یکسان کند. دعوا فقط در این سطح نمانده و از زمانی که دمکراتها روسیه را متهم به کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات گذشته کردند شروع شد، آنها ترامپ را یک خائن و وابسته به سرویسهای جاسوسی روسیه میدانند... این حرفها چقدر به کشور ما شبیه است!!
🔻حالا خیلی دوست داشتم آن دوستان داخلی که این روزها مدام امریکا و رفتارهایش را چماق کرده و در سر ما میکوبند، بودند و اندکی در این مورد توضیح میدادند که ابرقدرت دنیا و کدخدای آنها را چه شده است که اینگونه مانند سگ پاچه همدیگر را میگیرند و از خیانت و وابستگی تا زد و بندهای مالی و ایجاد رانتهای مختلف را به هم نسبت میدهند؟ چرا جای دو حزب دمکرات و جمهوریخواه با هم عوض شده و حالا دمکراتها خواستار جنگ و حمله به دیگر کشورها هستند؟ آیا بقای ترامپ باعث نخواهد شد «بوی گند» رانتهای آنچنانی سیاستمداران امریکایی به مشام همه دنیا برسد و مردم جهان بیش از پیش آنها را بشناسند؟
K.J
@syriankhabar
✴️آینده نفت سوریه و دست خالی مردم این کشور
🔸نفت سوریه همچنان بزرگترین مساله در حل سیاسی آینده این کشور است. دولت سوریه از سال 2011 تا به امروز عملا دسترسی چندانی به میادین نفتی خود نداشته و این کشور به شکل عجیبی به واردات نفت وابسته شده است. تا پیش از شروع جنگ داخلی سوریها به لحاظ تولید گاز خانگی و همچنین نفت تقریبا خودکفا بودند، اما هر حضور گروههای مسلح در شرق این کشور که سابقه حمله به نظامیان امریکایی در عراق را داشتند، باعث شد تا میادین نفتی این کشور که سرمایهگذاری عجیبی هم برای توسعه آنها صورت گرفته بود، در اختیار گروههای تروریستی ارتش آزاد، جبهه النصره (القاعده سوریه) سپس داعش و در نهایت نیز گروههای تروریستی مورد حمایت امریکا مانند پ.ک.ک قرار بگیرد و این روزها نیز در به شکل عملی در اختیار اشغالگران امریکایی قرار دارد.
🔸نفت سوریه نه از کیفیت بالایی برخوردار است و نه از کمیت بالایی، اما هر چه هست برای اقتصاد این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و میتواند با توجه به ذخیره ارزی قابل توجهی که به بار میآورد، در بازسازی ویرانیها نیز نقش ایفا کند. ارتش اشغالگر ترکیه هم مدتها به این میادین نفتی چشم دوخته بود میخواست از خلال تجاوز اخیر نظامی خود، تا میادین نفتی سوریه پیشروی کند، ولی هر بود این اتفاق روی نداد. با آغاز عملیات چشمه صلح در نهم اکتبر گذشته، بار دیگر معادلات در شمال شرق سوریه بر هم ریخت و دو هفته پس از اتمام این عملیات که به بیرون کردن گروههای کرد از منطقه هم مرز با ترکیه منجر شد، در حالی که دمشق با حمایت مسکو برای پر کردن جای خالی نیروهای قسد تلاش کرده و مسئولان روس بر لزوم کنترل دوباره دمشق بر تمامی میدانهای نفتی تاکید داشتند، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ۲۷ نوامبر به صورت غیرمنتظرهای از قصد خود برای امضای قراردادی با بزرگترین شرکت آمریکایی جهت استخراج نفت در سوریه خبر داد.
🔸او گفت: حفاظت از چاههای نفت، داعشیها را از درآمدهای آن محروم میکند و کردها از این مساله سود خواهند برد و احتمال دارد آمریکا نیز از آن بهرهمند شود. این در حالی است که ترامپ ششم نوامبر اعلام کرده بود میخواهد نیروهای آمریکایی را از شمال شرق سوریه خارج کند. بر خلاف اظهارات ترامپ، در اواخر نوامبر ۱۷۰ دستگاه کامیون نظامی آمریکا به همراه ۱۷ خودروی زرهی حامل سربازان آمریکایی از شمال عراق وارد پایگاههای این کشور در نزدیکی میدانهای نفت و گاز در استانهای دیرالزور و حسکه شدند. حالا نظامیان اشغالگر امریکایی در مهمترین و اصلیترین میادین نفتی سوریه حضور دارند، همین چند شب پیش بود که در میدان العمر چند تیر راکت به سمت نظامیان امریکایی شلیک شد و این میتواند یک مقدمه برای پایانی تازه از حضور امریکاییها در سوریه باشد.
🔸روسیه که این روزها با هماهنگی ترکیه گشتزنیهای نظامی در برخی مناطق نفتی سوریه انجام میدهد، قدرتمندترین رقیب آمریکا در این مناطق است و هرگونه راهحل سیاسی در آینده در گرو روابط این دو کشور است. روسیه از زمان ورود نظامی به درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۵ بر بیشتر قراردادهای نفت و گاز سوریه کنترل دارد و در حالی که آمریکا از طریق همپیمانان خود برای کنترل بر بیشتر میدانهای نفتی سوریه تلاش میکند، روسیه قراردادهای استخراج گاز سوریه در دریای مدیترانه که در آن بزرگترین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه در شهر طرطوس واقع شده است، در دست دارد. برای روسها خروج امریکاییها از سوریه یک اولویت بسیار مهم است، حتی از شکست دادن تروریستهای تکفیری در شمال سوریه نیز اهمیت بالاتری دارد.
🔸روسها موفق شدهاند که توافقهای بلندمدتی با دولت سوریه در حوزه نفت و گاز امضا کنند، این مساله برای امریکاییها نه تنها سخت، بلکه قابل تحمل نیست. واشنگتن به خوبی میداند که نمیتواند برای طولانیمدت در خاک سوریه بماند و همانگونه که این روزها بخشهای بزرگی از مناطق شرق فرات را ترک کرده، در طول ماههای آینده ناچار خواهد بود بخشهای بیشتری را تخلیه کند. اینکه نفت سوریه به مردم این کشور باز میگردد یا اینکه امریکاییها با غارت این نفت و فروش آن به شرکتهای ترکیهای تلاش خواهند کرد تا مافیای سناتورها را قویتر کنند، نکتهای است که در طول ماههای آینده خود را نشان خواهد داد. خبرهای پشت پرده بسیاری در مورد نفت سوریه وجود دارد و بدون شک این روزها هم بزرگترین خریدار نفت، خود دولت سوریه است!!
@syriankhabar
این گزارش را بخوانید واقعیتی از جنگ امروز و حمله نظامی آمریکا به افغانستان!! آمریکایی ها سال هاست که میدانند دارند بی نتیجه در افغانستان می جنگند و نه می توانند دموکراسی را به این کشور هدیه دهند، نه میتوانند دولت مرکزی قوی بسازند و ارتش و پلیس قدرتمندی و نه اینکه در آنجا باید چگونه ماندگار شوند... آنها دچار یک سردرگمی سیستماتیک در افغانستان شده و روزنامه واشنگتن پست گزارشی در این مورد نوشته که خبرگزاری فارس آن را ترجمه کرده است. توصیه می کنم این گزارش را کامل بخوانید، از معدود گزارش هایی است که پشت پرده سیاست و رفتارهای کثیف آمریکاییها علیه کشورهای دیگر را به وضوح مشخص میکند و در یک کلام نشان می دهد آنها چگونه در افغانستان شکست خورده اما حاضر به اعتراف به آن نیستند و به مردم امریکا سالهاست دروغ می گویند....
http://fna.ir/ddrk7s
به تازگی این عکسهای ماهوارهای توسط یک ماهواره اسرائیلی از پایگاه موسوم به امام علی(ع) در نزدیکی شهر بوکمال سوریه منتشر شده که صهیونیستها مدعی هستند که ایران در حال ساخت یک شهرک موشکی با تونلهای بزرگ و مستحکم جهت استقرار موشکهای زمین به زمین خود است. این منطقه در طول ماههای گذشته بارها توسط جنگنده ها و پهپادهای این آمریکا هدف حملات متعدد قرار گرفت اما به نظر کار جهت به پایان رسیدن هیچ وقت تعطیل نشده است.
اگر واقعیت را بر اساس اظهارات رسانه های صهیونیستی قرار بدهیم، در واقع ایران تلاش کرده تا سطح دسترسی خود به سرزمین های اشغالی را افزایش دهد. به این ترتیب که از این فاصله تقریباً موشک های تاکتیکی ایران مانند ذوالفقار و دزفول و حتی یک موشک بالستیک مانند قیام میتواند اهداف مدنظر در فلسطین اشغالی را هدف قرار بدهد و در یک عملیات پیشگیرانه و شاید هم تلافی جویانه، سریعترین ضربه را به رژیم صهیونیستی وارد کند.
نگرانی از صهیونیست ها از این پایگاه در صورت درستی ادعایشان کاملاً درست است، چراکه حجم آتشی که از اینجا روانه شهرکها خواهد شد در سرعت، دقت و تعداد وحشتناک است.
@syriankhabar
بخش فارسی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه این خبر را به صورت بسیار شیطنت آمیزی تنظیم کرده است. این خبر به گونهای تنظیم شده انگار همه کاره و تصمیمگیر اصلی در سوریه روسها هستند و ایران برای هر اقدام خود در این کشور نیاز به مجوزهای مسکو دارد!! اما وقتی به متن خبر مراجعه میکنید چنین چیزی وجود ندارد. در واقع ایران و روسیه در سوریه با هم همکاری نظامی و اطلاعاتی داشته و حتی شریک سیاسی هم محسوب می شوند، هر چند در عرصه اقتصادی به شدت با هم در یک رقابت تنگاتنگ به سر میبرند.
ایران برای استقرار سامانههای پدافندی در خاک سوریه هیچ نیازی به مجوزهای مسکو ندارد، چرا که خود سوریها هم از عملکرد روسها در حوزه پدافندی ناراضی بوده و چندباری برای خرید سامانههای پدافندی سراغ چینیها رفتند. با این حال از قرار معلوم ایران در حال انتقال چند آتشبار سامانه پدافندی برای محافظت از پایگاههای خود و ارتش سوریه در مرکز و شرق این کشور است. اینکه اسپوتنیک گفته ایران سامانه برد بلند باور ۳۷۳ را در سوریه مستقر کرده تا این لحظه قابل تایید نیست، چرا که تا امروز فقط سه آتشبار از این سامانه تولید شده است.
@syriankhabar
وقتی برخی نیروهای عراقی هم نمیدانند وارد چه بازی کثیفی شدهاند...
@syriankhabar
🔴حضور ترکیه با قطار فرهنگ در آسیای مرکزی
🔻ترکیه از ابتدای فروپاشی شوروی به دنبال نفوذ درحوزه فرهنگی و اجتماعی در آسیای مرکزی بود. بعد از پیدایش چهار کشور ترکزبان در آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در حوزه قفقاز، ترکیه شورای همکاری کشورهای ترکزبان را تاسیس کرد. همه کشورهای جدید عضو این شورا شدند. دولت آنکارا سعی کرد از طریق تشکیل این شورا، تفکر سنتی پانترکیسم را فراتر از قلمرو خود گسترش دهد. ضعف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و انزوای جمهوریهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان یا به عبارتی انفکاک این کشورها از سایر مناطق جهان، سیاستمداران و احزاب سیاسی ترکیه را تشویق کرد تا درصدد جذب این کشورها برآمده و اتحاد آنها در چارچوب یک حوزه بزرگتر را دنبال کنند. نگرانی از احتمال واکنش تند جهان غرب و کشورهای قدرتمند منطقه نظیر چین، روسیه و ایران، برخی از نظریهپردازان پانترکیسم را نیز به جانب احتیاط کشاند و باعث شد آنها مساله اتحاد سیاسی کشورهای ترکتبار منطقه را در زمره اهداف درازمدت خود در نظر گرفته و بر اتحاد فرهنگی و اقتصادی این کشورها تاکید کنند.
🔻در زمانِ فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دولتهای لائیک و ملیگرا در ترکیه روی کار بودند و همزمان جنبش «فتح الله گولن» نیز به دنبال گسترش اندیشه و شبکههای آموزشی خود در آسیای مرکزی بود. جنبش گولن از اوایل دهه ۱۹۷۰ سرمایههای عظیم و میلیونها هوادار و هزاران نهاد، موسسات آموزشی و رسانههای متعدد در ترکیه و کشورهای مختلف جهان داشت. در دهههای اخیر، عناصری همچون دموکراسی، تساهل و گفتوگوی بیندینی در گفتمان این جنبش گنجانده شده و به تبع آن چالشهای عمدهای برای دولت ترکیه ایجاد کرده است که کودتای جولای۲۰۱۶ یکی از مصادیق برجسته آن بود. بعد از کودتای نافرجام در ترکیه شبکه «فتح الله گولن» به شدت در آسیای مرکزی و قفقاز محدود شده است و یکی از پیششرطهای ترکیه برای توسعه مناسبات با این کشورها تعطیلی مدارس گولن در این مناطق می باشد.
🔻هدف دیگر ترکیه از ورود به منطقه آسیای مرکزی، بحث منافع اقتصادی این کشور است. این منطقه بخش وسیعی از حوزه مبادلات اقتصادی را در اختیار بازرگانان ترک قرار میدهد و در بحث ساختمانسازی، توریسم و مبادلات اقتصادی فرصت خوبی را برای ترکیه ایجاد کرده است. ترکیه در حوزه فعالیت خود در این مناطق در مقابل ایران، روسیه و چین از حمایت غرب برخوردار و موفق عمل کرده است. در سالهای اخیر ترکیه همان روندهای گذشته را در سیاست خارجی خود نسبت به آسیای مرکزی دنبال میکند. ترکیه همچنان جهت تقویت شورای کشورهای ترکزبان در آسیای مرکزی فعالیت دارد. رویکرد کنونی ترکیه در کشورهای آسیای مرکزی بیشتردر حوزه اقتصاد است و در بخش اجتماعی و فرهنگی نیز فعالیتهایی دارد. در مسایل امنیتی نیز همکاری ارتش و آموزش پلیس بین دولت ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی وجود دارد.
🔻طی سالهای اخیر و پس از تحریم روسیه، ترکیه تبدیل به یکی از مقاصد مهاجران کاری کشورهای آسیای مرکزی شده است. روسیه بعد از بحران اوکراین دچار تحریم اقتصادی شد. با پایین آمدن سطح درآمد در روسیه، فضا برای مهاجران کشورهای آسیای مرکزی در روسیه کمتر شد و کشورهایی همانند تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان که عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم نیستند بخشی از نیروهای کار را به کشورهای عربی از جمله قطر و امارات منتقل کردند و بخشی هم به ترکیه مهاجرت کردند. هم اکنون بخش وسیعی از نیروهای مهاجران کار کشورهای آسیای مرکزی که اکثریت آنان از کشور ترکمنستان هستند در ترکیه مشغول به کار و فعالیتند.
🔻ترکیه در زمان فروپاشی شوروی هم یکی از مسیرهای ترانزیت انرژی به اروپا بوده است. در این زمینه میتوان به خط لوله «ترانسخزر» اشاره کرد. این خط لوله امکان انتقال گاز ترکمنستان به اروپا را با دور زدن روسیه از طریق خاک آذربایجان، گرجستان و ترکیه فراهم میکند. این خط کریدور مورد حمایت اتحادیه اروپا و حتی آمریکا است و نیاز اروپا برای خرید گاز از روسیه را کم میکند. انرژی یکی از پیوندهای ترکیه با کشورهای آسیای مرکزی است. ترکیـه بـا توجـه بـه موقعیت ژئوپلیتیک خود از نقش مهم و وزن قابلتوجهی در رقابتهای غرب با روسیه در آسیای مرکزی یافت و با سیاستهای کلان خود و حرکت در مسیر توسعه اقتصادی، کوشید نقش برجستهای را در تحولات منطقه آسیای مرکزی ایفا کند.
✔️برگرفته از گفتوگوی ولی کوزهگر کالجی با خبرگزاری ایرنا
@syriankhabar
🔵سازمان ملل: حمله به تاسیسات نفتی سعودی با تسلیحات ایرانی نبود!
🔹روسیاهی دوباره برای امریکا، انگلیس و رژیم سعودی و صهیونیستی همه آنهایی که مدعی بودند حمله به تاسیسات نفتی و زیرساختهای سعودی کار ایران است، باقی ماند. این روسیاهی هر چند فعلا داغ است و کمتر کسی به آن میپردازد، اما در صورت مطالعه یادداشت بعدی در کانال اخبار سوریه متوجه اثرات آن بر نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس خواهید شد که چگونه آنها را برافروخته است.
🔹دبیرکل سازمان ملل در گزارشی اذعان کرد که این سازمان تا کنون و پس از تحقیقات درباره منشاء تسلیحات مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، قادر به اثبات این نبوده که این تسلیحات منشائی ایرانی داشتهاند. به گزارش رویترز، آنتونیو گوترش روز سهشنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که این سازمان «قادر نیست به طور مستقل اثبات کند» که موشکها و پهپادهای استفاده شده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی [آرامکو]، در ماه سپتامبر، «منشاء ایرانی داشتهاند».
🔹گوترش همچنین بیان کرد که سازمان ملل بقایای تسلیحاتی را که در حمله به تاسیسات نفتی سعودی در عفیف در ماه می، در حمله به فرودگاه بینالمللی ابها در ماه ژوئن و آگوست و تاسیسات نفتی آرامکو در خریص و ابقیق در ماه سپتامبر استفاده شده بودند را بررسی کرده است. او در گزارشی که توسط رویتزر ملاحظه شده است، نوشت: در این مقطع زمانی، [سازمان ملل] قادر به اثبات مستقل این نیست که موشکهای کروز و هواپیماهای بدون سرنشینی که در این حملات استفاده شدند، منشائی ایرانی داشته باشند».
🔹حال باید طرفهای امریکایی و انگلیسی که در این مورد اتهاماتی را به ایران وارد کردند پاسخگو باشند که چرا بدون هیچ بررسی مدام ایران را متهم میکردند. ضرورت دارد وزارت امور خارجه سفرای کشورهایی را که در آن زمان اقدام به حمله به ایران کردند، فراخوانده و مراتب اعتراض شدید کشورمان به آنها در مورد زدن اتهامات بیاساس را ابلاغ کند...
✔️البته اینجا یک نکته را هم لازم است که خیلی صریح به آن اشاره کنیم، و آن هم اینکه یک دستمریزاد به متخصصان یمنی و وطنی بگوئیم که هنرمندانه کاری کردهاند کارستان.... بهتر از این نمیشد.
@syriankhabar
✴️چرا عربها به پیشنهاد مذاکره ایران «نه» میگویند
🔸شورای همکاری خلیجفارس که امروز جز نام، چیزی از آن باقی نمانده مانند مردهای است که در گور خودش هم آرامش ندارد. این شورا هر چند برای مقابله با ایران تشکیل شد، اما امروز بیش از همه با خودش درگیر است ولی حمله به ایران را فراموش نکرده است. نشست هفته روز گذشته این شورا که بدون حضور امیر قطر و سلطان عمان برگزار شد، عمق اختلافات داخل این شورا را نشان داد. در نشست روز گذشته این شورای تقریبا مرده، بیانیهای صادر شد که به لحاظ ادبیات هیچ تفاوتی با افکار پوسیده 40 سال پیش آنها ندارد، فقط موارد جدیدی در حوزه تحولات به آن اضافه شده است.
🔸این واقعیت که کشورهای عضو این شورا فکس ارسالی از سفارت امریکا یا انگلیس در ریاض را بدون هیچ مطالعهای برای انتشار بهعنوان بیانیه پایانی انتخاب کردهاند، بعید نیست!! اما یک نکته مهم این میان وجود دارد و آن نیز پاسخ به این سوال است که چرا در طول چند دهه گذشته این کشورها (بهویژه اماراتیها، سعودیها و حکام آلخلیفه در مجمع الجزایر دیلمون) هیچ وقت نخواستهاند به درخواستهای کشورمان برای مذاکره و رسیدن به تفاهم پاسخ دهند! بسیاری از دوستان در طول این سالها سوالاتی این چنین را از من پرسیده که قصد دارم امروز به صورت بسیار خلاصه و گذرا به آن پاسخ دهم.
🔸اگر شما مبنا را بیانیه روز چهارشنبه سران این شورا در ریاض در نظر بگیرید، متوجه بسیاری از مسائل خواهید شد. درخواستهای ایران برای مذاکره، گفتوگو و تحکیم روابط از یک منطق مهم پیروی میکند، منطقی که در آن برتری حرف اول و آخر را میزند. به عبارت دیگر، این شیخکها تا زمانی که به لحاظ قدرت و توان نظامی و سیاسی به پای ایران نرسند، هیچوقت حاضر نخواهد شد با مقامات تهران وارد مذاکره مستقیم شده و به حل و فصل اختلافات! بپردازند. حمله سعودی و اماراتی به یمن و حتی اشغال مجمعالجزایر دیلمون توسط سعودیها در واقع تلاشی بود برای رسیدن به یک توازن جهت مذاکره.
🔸بگذارید مساله را خیلی گستردهتر کنم، کمکهای این کشورها به صدام در جریان جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران (که در آن جنگ بسیاری از مدعیان امروز در کشور، گوشه عافیت گرفته بودند و میگفتند که این جنگ باطل است و هیچ ربطی به ما ندارد و امروز برای خود تاریخسازی میکنند که فلان فرزندشان در فلان جبهه جنگیده و خودشان هم به سرکشی از رزمندگان در آن یکی جبهه پرداخته اما هیچکس جز ناقلان دروغین از این روایتسازی خبر ندارند)، پس از آن مخالفت با حمله امریکا به عراق، کمک به رژیم صهیونیستی برای از بین بردن حزبالله و حماس، برافروختن جنگ در سوریه و کمک به تروریستها و سپس کمک به داعش در عراق، تقریبا از یک جنس کار است.
🔸در این کارکرد، آنها همواره دنبال تحمیل یک شکست بر ایران بوده تا پس از آن پشت میز مذاکره حاضر شوند. الگوی رفتاری آنها در این مورد، عملکرد مصریها در جنگ رمضان سال 1973 است که ارتش مصر موفق شد ابتدا یک شکست موقت را به رژیم صهیونیستی وارد کرده و سپس سادات با بگین سر میز مذاکره نشست و توانست معاهده صلح کمپدیوید را امضا کند تا شاید شکم 50 میلیون مصری را که سه دهه همه هستی و نیستی خود را به پای جنگ با صهیونیستها برای آزادی سرزمینهای عربی گذاشته بودند، سیر کند.
🔸این الگو هنوز هم ادامه دارد و کسی نمیتواند بگوید عربهای حوزه خلیج فارس آن را فراموش کردهاند. آنها نه تنها فکر میکنند، بلکه باور دارند تا زمانی که یک شکست بر ایران (آن هم به صورت نظامی که عینیت داشته باشد) تحمیل نشود، هر مذاکرهای با ایرانیها با موقعیت ضعف خواهد بود و هیچ نتیجهای ندارد. در طول دو سال گذشته، راهبرد آنها برای شکست بیرونی بر ایران عملا تغییر یافته، چرا که دیگر برگهای نمانده که با آن بازی نکرده باشند، آنها امروز دنبال تحمیل شکست بر ایران از داخل هستند و برای آن برنامهریزی میکنند.
🔸بیانیه نشست ریاض، در واقع حکایت همین ناکامیها و شکستها است. آلسعود، آلنهیان و آل خلیفه و پشت سر آنها آلصباح میدانند که پیشنهادهای مذاکره ایران، صرفا برای مسخره کردنشان در فضای بینالمللی صورت میگیرد تا آنها زیر سوال بروند که اهل گفتوگو منطق نیستند. بیانیه بسیار تند و عجیب و غریب صادره از ریاض، میزان عصبانیت آنها از مقاومت ایران را نشان میدهد. ولیعهد سعودی و امارات نقشههایشان برای زدن ایران پایانی ندارد، انگلیسیها به آنها درس میدهند و امریکاییها هم حمایت میکنند. این بازی تا زمانی که یک طرف نابود شود ادامه پیدا خواهد کرد و صحبت از حسن همجواری فقط بازی با کلمات است، کینه و عداوتی که این جماعت نسبت به ایرانیها دارند با طرح و پیشنهاد و گفتوگو پر نخواهد شد.
K.J
@syriankhabar
متاسفانه از عراق تصاویری منتشر میشود که با عقل سلیم جور در نمیآید...
در تصاویری که اخبار سوریه از انتشار آن خودداری میکند برخی معترضان عراقی جسد کودکی را تکه تکه کرده و بر سر تیر چراغ برق در وسط بغداد آویزان میکنند.
این تصاویر که توسط مقامات امنیتی عراق صحت آن تاییده شده به حدی منزجر کننده است که توصیه میشود دوستان بهدنبال اثری از آن هم نباشند.
شوربختانهاعتراضات عراق که قرار بود مدنی برگزار و خواستههای مدنی را نیز مد نظر قرار دهد این روزها دیگر بویی از مدنیت ندارد.
باید دید آتش فتنه میان رودان نیز کی فروکش خواهد کرد، بخت با ما یار بود که اعتراضات ماه گذشته کشورمان چه درست یا غلط کنترل شد وگرنه شاهد تصاویری بودیم که در تاریخ ایران با شرمساری باید از آن یاد میشد.
@syriankhabar
⚫️فقط علیه خودمان زرنگ هستیم
▪️مقامات دولت فعلی امریکا را باید بخشی از جالبترین و عجیبترین موجودات کره خاکی دانست که هر کدام از آنها در توهمی عجیب بهسر میبرند. نوع نگاه آنها به ایران و تحولات داخلی کشورمان بخشی از این عجایب است که شاید عمده دلیل آن، بیاطلاعی محض آنها از رفتارهای کشورمان باشد. نماینده ویژه امریکا در امور ایران که موجودی جالب است، همواره اظهارات قابل تاملی دارد.
▪️برایان هوک در امور ایران روز پنج شنبه در جلسه شورای روابط خارجه با هراس نسبت به صدور انقلاب ایران در اظهاراتی مداخلهجویانه این امر را بر وضعیت اقتصادی کشورمان موثر دانست. وی دلخوشی نسبت به اینکه تحریمها بر دیدگاه مردم ایران نسبت به آمریکا بیتاثیر بوده است، به کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران اشاره و تهدید کرد که اگر ایران مقاومت کند، فشارها را بر صادرات نفتی ایران افزایش خواهیم داد.
▪️هوک با بیان این ادعا که «مطابق پیش بینی صندوق پول اقتصاد ایران نزدیک به دو درصد کوچک خواهد شد» ابراز امیدواری کرد که اقتصاد ایران به یکی از بدترین اقتصادهای جهان بدل گردد. وی در سخنانش با سواستفاده از ناآرامیهای اخیر به تحلیل موضوع فساد اقتصادی و تاثیرات آن پرداخت.
▪️این خبر را که خواندم و با خبری که از کانال همسایه فوروارد کردم، کمی مقایسه کنید. درد امروز ما چه دردی است، نگاه امروز ما باید چه باشد و برخی در کشور بر شاخه نشستهاند و «بن» میبرند! امریکاییها به شکلهای مختلف برای بریدن گلوی ایرانیها چاقوی خود را تیز کردهاند و بعد دنبالههای «رضا دیبا» سرخوش از این هستند که حزب محافظهکار انگلیس در انتخابات پیروز شده است!!
▪️وقتی همه چیز را کنار هم میگذارم و نگاه میکنم چگونه ما در طول 40 سال گذشته آن قدر خوب عمل کردهام که بخشی از جامعه از بخش دیگر متنفر باشد و سیاست حذف نیروهای اثرگذار در عرصه اجتماعی و سیاسی را برگزیدهایم اما نتوانستهام خلاف دستفرمان هوک عمل کنیم، تعجب میکنم...
▪️ما اگر اندکی در این حوزه فعال بودیم و به صورت هدفمند و نه شعاری علیه امریکاییها کار میکردیم، امروز هوک و امثال او صدای واقعی مردم ایران را میشنیدند نه اینکه یک مشت خائن بالفطره مانند امیر طاهری و سلطنتطلبهای بیهویت و بیوطنی که چیزی از درد و رنج مردم ایران نمیدانند، خلاف واقع را به هوک برسانند و او بخواهد علیه ایران کار کند!!
K.J
@syriankhabar
گدازاده پهلوی: «مردم ایران تصمیمات ترامپ را درک می کنند، توافق هستهای اوباما فاجعه بود!!!»
وقتی میگویم که توله پهلوی چگونه علیه ایران و مردم ایران در حال کار است و بعد هم برای مردم دلسوزی می کند دقیقا از چه حرف می زنم و اینکه برایان هوک برداشتش از داخل ایران را از کجا می آورد...
باعث تاسف و ناراحتی است که خود را ایرانی میدانند و اینگونه در زمین دشمنان ایران بازی می کنند، توله پهلوی چه تفاوتی با بن سلمان یا نتانیاهو دارد؟ آنهایی که فکر نجات ایران با این خائن به تاریخ کشور هستند باز هم دستکمی از خود او ندارند. کی تا الان ایرانی ها تصمیمات ترامپ را درک کردند؟ کی تا الان ایرانیها از اقدامات آمریکا برای تجزیه و تضعیف کشورشان حمایت کردهاند؟ کی تا تا الان ایرانیها از بیش از ۴۰ سال فشار اقتصادی، سیاسی و نظامی کاخ سفید بر مردم ایران داشته حمایت کردهاند؟
چقدر حرف توله دیبا با برخی ها در ایران که توافق هسته ای را فاجعه و خیانت میخواندند شبیه است؟!! متاسفانه اگر حرف بزنم بد میشود. پس بهتر است زبان در کام بگیرم و چیزی نگویم و قضاوت را برعهده دانایان بگذارم.... روزگار تلخی داریم.
@syriankhabar
🔴پروژه دوگانه تروریستها در ادلب و حلب
🔺تروریستهای تکفیری در حال تدارک عملیاتی بزرگ در جنوب حلب هستند. در طول چند هفته گذشته با وجود حملات سنگین هوایی، موشکی و توپخانهای ارتش سوریه و همچنین روسها به مواضع تروریستها در مناطق مختلف، آنها برای جلوگیری از حمله گسترده ارتش تصمیم گرفتند تا عملیاتی را به احتمال بسیار زیاد در محور فرودگاه ابوظهور انجام دهند.
🔺بیانیهای که روز جمعه از فرماندهان روسی حاضر در فرودگاه حمیمیم در استان لاذقیه منتشر کرد نشان میدهد که تروریستها همزمان دو پروژه را به پیش می برند. یک پروژه طبق معمول با حمایت و بازی ویژه کلاه سفیدها که دست آموز سازمان جاسوسی انگلیس بوده و از لندن خط می گیرند قرار است شروع شود. این پروژه طبق معمول بر پایه یک حمله شیمیایی توسط ارتش سوریه که پیش از این در دوما و خان شیخون هم انجام گرفته بود روی خواهد داد و پروژه دیگر که همان حمله به مواضع ارتش سوریه توسط تروریست های تکفیری القاعده است در همین هنگام انجام می شود تا هر دو پروژه یکدیگر را پوشش دهند.
🔺منابع مطلب به ما گفتند که ارتش سوریه در طول روزهای گذشته با دقت تحرکات تروریستها را رصد کرده و همچنین هواگردهای روسی نیز بیش از پیش مواضع آنها را بمباران و گلوله باران کردند، با این حال به دلیل چگالی بسیار زیاد تروریستها در این منطقه آنها با وجود تلفات سنگین هنوز هم از نیروی انسانی کافی برای انجام عملیات تروریستی برخوردار هستند کما اینکه در این مدت دولت ترکیه اقدام به ارسال تجهیزات کافی برای این تروریستها کرده است. گفته میشود علاوه بر مهمات و تجهیزات لجستیک مورد نیاز، چند بیمارستان صحرایی که توسط قطری ها و همچنین یکی از کشورهای اروپایی خریداری شده در اختیار القاعده قرار گرفته و آنها در چند نقطه این بیمارستان های میدانی را در زیر زمین تجهیز کردند.
🔺از سوی دیگر یکی از کشورهای اروپایی به همراه رژیم صهیونیستی تصاویر ماهوارهای از خطوط دفاعی و همچنین مناطق حضور ارتش سوریه را در اختیار تروریستها گذاشته و افسران ترکیهای نیز در اتاق عملیاتی که چند روزی است در یکی از روستاهای ادلب تشکیل شده حضور پیدا کردند تا طرح نهایی حمله به مواضع ارتش سوریه در جنوب حلب را نهایی کنند. گزارشهای موثق ما تاکید دارد که دولت روسیه به مقامات آنکارا میزان همکاری و همراهی آنها با تروریستها را گزارش داده و در این مورد مستنداتی را هم تحویل داده تا ثابت کند که چه میزان در حال مجهز کردن تروریستهای چندملیتی هستند.
🔺با توجه به افشاگری مسکو و دمشق در مورد پروژه بازی شیمیایی کلاه سفیدها در ادلب همچنین آمادگی ارتش سوریه جهت پاسخ به هر گونه عملیات احتمالی تروریستها، به نظر می رسد که آنها در کوتاه مدت نتوانند پروژه نخست را به سرانجام برسانند و پروژه دوم نیز به شکل اولیه اجرا نخواهد شد، اما با توجه به تعداد زیاد تروریستها و وجود حمایت مالی و نظامی کافی از آنها بدون شک این گروهکها به زودی دست به یک عملیات محدود خواهند زد که در صورت موفقیت، آن را گسترش می دهند. همانطور که گفته شد محور این حمله اطراف فرودگاه ابوظهور خواهد بود.
K.J
@syriankhabar
فرماندهی تروریستی ارتش آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام این عکس را منتشر کرده است و مطلب را هم که خودتان حتماً میخوانید!! حالا این فرماندهی محدوده تحت پوشش همان آبهای ساحلی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است که جنگندههای آمریکایی و نظامیان این کشور در آن مستقر بوده و خرج این جنگندهها و نظامیان را هم میدهند.
فرماندهان ارتش تروریستی آمریکا فکر می کنند با انتشار چند عکس از هواپیمای اف ۳۵، می شود با چند فروند از این جنگندهها به یک کشور مانند ایران حمله کرد! آلمانها موقعی که خواستند در جنگ جهانی دوم به کشور بی دفاع لهستان حمله کنند، بیش از ۷۰۰ هواپیما و هزاران تانک را در مرزهای این کشور مستقر کردند، وقتی نیز آمریکاییها خواستند در نرماندی با کمک متفقین پیاده شوند بیش از یک میلیون سرباز در اختیار داشتند در حالی که آلمان در چند جبهه در حال جنگ بود.
بنابراین ما هیچ وقت با این تصاویر نمی ترسیم و نه یادمان می رود که در تاریخ آمریکاییها هر وقت خواستند جنگی را شروع کنند چه رفتاری از خودشان نشان می دهند! اینها بیشتر برای قوت قلب دادن به مزدوران و ترساندن قلب های ضعیف است.
@syriankhabar
تاریخچه آنچه امروز به نام آذربایجان میشناسیم، در شمال و جنوب رود ارس تاریخی است که تا پیش از ورود امپراتوری روسیه به منطقه به جان و تن ایران تنیده بود.
متاسفانه در این چند روز من به شخصه شبکههای صدا و سیمای از هم پاشیده و بیدروپیکر خودمان را تماشا میکردم تا شاید یک مستند روشنگرانه در مورد قائله ۱۳۲۱ اذربایجان مشاهده کنم ولی افسوس این مسائل در تهران اهمیتی ندارد و سران درگیر جنگ قدرت داخلی هستند.
در نبود یک صدا و سیمای تخصصی و مستقل متاسفانه بسیاری از نخبگان کشور که شاید دیدگاهی مخالف با ما داشته باشند جذب برخی شبکهها و رادیوهای خارج کشور شدهاند که گاها در برنامههایی جذاب هر آنچه میخواهند را به خورد مخاطب میدهند. چند شبی است رادیو فردا که در پراگ مستقر است در ویژه برنامهای به حوادث سال ۱۳۲۱ پرداخته و تا امشب که اینجانب آن را شنیدهام چیزی جز حقیقت را در تاریخ بیان نکردهاند.
مستندی جذاب که در صورت صلاحدید بر روی کانال قرار خواهد گرفت زیرا در فایل شنیداری پیشین که در مورد عهدنامه گلستان بود بسیار
مورد توجه عزیزان قرار گرفت.
مستندی شنیداری که باید در ایران و توسط جوانان این کشور ساخته میشد ولی متاسفانه...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امرپهای ایرانی طوفان که که گفته میشود دو روز پیش وارد عراق شدند. بخشی از محموله وارداتی عراق یا کمکی برای روزهای پر تنش پیش رو؟ البته هنوز مشخص نیست که آیا واقعا طرف عراقی خریدار این امرپ بوده یا آنکه میخواهد آن را برای تست تحویل بگیرد!! هر چه است تعداد این امرپها زیاد نبوده که در نظر بیاید...
@syriankhabar
✴️دروغگویی سعودیها در پایان جنگ در یمن/1
🔸چند صباحی است که موضوعی بنام آتشبس میان ارتش یمن و ائتلاف متجاوز سعودی و اماراتی مطرح شده و حتی برخی از طرفهای بینالمللی که همواره دنبال ماهیگیری از آب گلآلود هستند نیز در این زمینه مدعی دور شدن انصارالله از محور ایران هستند. با این حال، همه آنچه که در مورد رسیدن به آتشبس و پایان جنگ و تجاوز علیه مردم، دولت و ارتش یمن گفته میشود یک دروغ بزرگ است و شواهد موجود این را نشان نمیدهد. پس از حمله سنگین موشکی و پهپادی ارتش یمن به تاسیسات نفتی سعودیها در بقیق و خریص و همچنین عملیات بیعیب و نقص «نصر من الله»که در آن هزاران نظامی و مزدور سعودی اسیر شدند، صدها کیلومتر مربع از مناطق راهبری یمن پاکسازی شد و فرودگاههای جنوب سعودی هم تعطیل، بهنظر میرسد که سران ریاض دنبال یک نوع تنفس برای احیای خود باشند.
🔸سعودیها اگر دو هفته پس از حمله به خریص و ابقیق که تولید و صادرات نفت آن را نصف کرد دنبال حل مساله به هر شکل بودند، اما پس از حضور صدها نظامی امریکایی به همراه تجهیزات پدافندی در خاک خود، بهنظر میرسد بهنوعی دچار توهم قدرت شده و میخواهند بازی را به شکل دیگری به پایان ببرند. این مساله را بهخوبی میشود در خلال رفتار و گفتار آنها مشاهده کرد. این موضوع را البته رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در گفتوگو با روزنامه الثوره با اشاره به نشست اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، اظهار کرد: بیانیه پایانی این نشست درواقع یک بیانیه سعودی بوده و بیانگر رویکرد خصمانه علیه یمن است. ائتلاف متجاوز عربی همچنان به تجاوز خود ادامه میدهد و هیچ پاسخ مثبتی به طرح صلح مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن نداده است.
🔸محمدعلی الحوثی در ادامه یادآور شد: برخلاف اظهارات برخی از مقامات سعودی، تجاوزات نه تنها متوقف نشده بلکه در سطوح مختلف شدت گرفته است. اظهارات مقامات سعودی درباره توقف جنگ در یمن تنها جنبه رسانهای داشته و هیچ مصداق واقعی ندارد. وی درباره مذاکره جدید با دولت مستعفی یمن نیز افزود: من فکر نمیکنم که مردم یمن قبل از متوقف کردن تجاوز و رفع محاصره کشورشان تمایلی به مذاکره در هرکشوری داشته باشند. تجربه گفتوگوهای گذشته به هیچ نتیجهای نینجامیده است و طرف دیگر (دولت مستعفی) از عمل به تعهداتش شانه خالی میکند، به همین دلیل ما معتقدیم که انجام گفتوگوهای سیاسی همهجانبه پس از توقف تجاوز و محاصره یمن ممکن خواهد بود.
🔸رئیس کمیته عالی انقلاب یمن گفت: مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل به یمن مدتهاست که مقدمات لازم برای انجام مذاکرات جدید را فراهم میکند اما تا به امروز موفق نبوده است و به هیچ نتیجهای در راستای توقف محاصره و تجاوز به یمن نخواهد رسید؛ چراکه کشورهای عضو ائتلاف در مذاکرات حضور ندارند. این موضوع از یکسو به مخالفت آمریکا با هرگونه اقدام جدی در راستای تحقق صلح بازمیگردد و از طرف دیگر به احاطه نداشتن گریفیث بر ضرورت سبک تفکری که واقعیت را درک کند. به همین دلیل نتایج تلاشهایش تغییری نکرده و هیچ پیشرفت چشمگیری نداشتهاند.
🔸همانگونه که رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در این گفتوگو به صراحت یادآور شده، آنچه سعودیها از آتشبس، پایان جنگ، رفع محاصره یمن میگویند یک شوی تبلیغاتی است. در این شوی تبلیغاتی که با دلارهای سعودی در رسانههای غربی هم به صورت گسترده منتشر شده و متاسفانه در کشور ما نیز چشم و گوش بسته به آن استناد میشود، صرفا برای خرید زمان توسط بن سلمان روی میدهد. برای بن سلمان پایان جنگ به هر شکل ممکن در این وضعیت یک شکست تاریخی و غیرقابل جریان است، علاوه بر خود او، امریکاییها نیز مانعی جدی در حل و فصل نهایی مساله یمن هستند چرا که به باور آنها، خروج سعودی و امارات از یمن، یعنی فرصت دادن به ایران جهت یککاسه کردن قدرت در آسیای غربی و تکمیل محاصره عربستان و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس!!
🔸برای تکمیل این پازل و اینکه سعودیها هیچ جدیتی برای پایان جنگ و امضای یک توافق ندارند، باید به گفتوگوی مشروح وزیر دفاع یمن که دو هفته پیش منتشر شد، اشاره کرد. سپهبد محمد ناصر العاطفی در آن گفتوگو حرفهایی زده بود که هیچ بویی از آتشبس و پایان جنگ به مشام نمیرسید. او گفته بود که ارتش و کمیتههای مردمی یمن با تکمیل آمادگیها، خود را برای یک حمله راهبردی و سرنوشتساز به دشمن آماده کرده و بدون شک در این حمله پیروز میدان خواهیم شد. العاطفی به دشمن هشدار داد بود که: «جنگ واقعی میان ما و شما هنوز آغاز نشده است!» یک نظامی بدون اطلاع از رویدادهای سیاسی هیچوقت چنین حرفهایی بر زبان نمیراند...
K.J
@syriankhabar
✴️دروغگویی سعودیها در یمن؛ جنگ دوباره شعلهور میشود/2
🔸بدون شک برای تحلیل هر رویدادی باید همه جوانب را درنظر گرفت و آن را از ابعاد مختلف بررسی کرد. در طول دو هفته گذشته نه تنها از ابعاد جنگ در محورهای مختلف عملیاتی کاسته نشده، بلکه بهنظر میرسد سعودیها دلخوش از حضور نظامیان امریکایی در خاک خود، تلاش دارند بهنوعی قدرتشان را به رخ «شیردوش اعظم» کشانده و به او ثابت کنند که توانایی تغییر معادله را دارند. اما همه این حملات تاکنون برای آنها ارمغانی جز کشته و زخمی شدن بیش از 130 نظامی، سرنگونی یک بالگرد آپاچی، سرنگونی دستکم 7 مدل مختلف پهپاد، انهدام دهها دستگاه انواع زرهپوش و کشته و زخمی شدن صدها مزدور یمنی و مزدوران چند ملیتی نداشته است.
🔸این نکته را باید در نظر گرفت که سعودیها در مورد توانایی نظامی و همچنین پولی که پشتشان خوابیده دچار توهم شدهاند. همانگونه که در بالا گفته شد، هدف اصلی آنها از باز کردن باب مذاکره چند مورد بسیار خاص است که پیش از این هم در خلال یادداشتهای مختلف به آن اشاره کردهام. نخست آنکه آنها مانع از تکرار حملات خسارتبار به تاسیسات نفتی و زیرساختهای حیاتی سعودیها شوند که آبرو و حیثیت برای آنها در منطقه و جهان نگذاشت، دیگر آنکه بر آن هستند تا زمانی که ریاض میزبان گروه 20 است، پایتخت این کشور و فرودگاههای آن هدف حمله قرار نگیرد؛ سوم آنکه آنها با فریاد زدن مذاکره میخواهند طرف یمنی را در موضع ضعف قرار داده تا خواستههایش را محدود کرده و بهنوعی از این خواستهها کوتاه بیاید؛ چهارمین مساله به بحران در روابط ریاض و ابوظبی در مناطق اشغالی باز میگردد، بن سلمان نیاز به فرصت دارد تا این مسائل را مدیریت کند....
🔸بنده پیش از این هم در خلال یادداشتهای مختلف تاکید کرده بودم که بازی سعودیها با برگه آتشبس، صرفا یک بازی تاکتیکی است و نه راهبردی، راهبرد اصلی آنها در جنگ با یمن غلبه نظامی به هر شکل ممکن است که با گذر زمان این موضوع برای آنها سختتر هم میشود، دلیل این مساله هم مبرهن است، توانایی موشکی و پهپادی ارتش یمن امروز حتی تا سال گذشته این موقع که مذاکرات استکهلم شروع شد قابل قیاس نیست، چه برسد به آنکه بخواهیم آن را با دو سال اول جنگ مقایسه کنیم. در هر چهار موردی که در بالا بهعنوان دلایل ریاض جهت ورود به اصل مذاکره برای آتشبس غیراعلانی، هر جرقهای میتواند به شروع بحرانی جدی منجر شود. دلیل این امر نیز ناتوانی سعودیها در غلبه نظامی بر یمنیها است.
🔸هر چند در بالا گفتم که امریکاییها موافق آتشبس نیستند، اما این را در نظر بگیرید که در طول ماههای گذشته انگلیسیها بهعنوان طراح اصلی حمله سعودی اماراتی به یمن و امریکاییها بهعنوان بزرگترین حامی نظامی و سیاسی این حمله، هر دو دچار بحرانهای متعددی در داخل خود هستند که به آنها اجازه ورود به مسائل متفرقه را نمیدهد. آنها از ریاض خواستهاند که اگر میتواند به تنهایی پرونده یمن را مدیریت کند، آن را انجام دهد و اگر نیاز به کمک واشنگتن و لندن باشد، بهتر است بحران را کاهش داده و به آتشبسی مدتدار تن دهد. با این حال، در صنعا هیچ دولتمردی با آتشبس موقت و مدتدار که متزمن عقبنشینی نیروهای متجاوز و خروج آنها از خاک یمن باشد، موافق نیست. این موضوع به یک بحران جدی برای سران ریاض تبدیل شده، چرا که آنها دنبال آتشبس دائم با شرط بازگشت به مرزها نیستند.
🔸محاصره میلیونها یمنی همچنان ادامه دارد، دولت مستعفی و غیرقانونی عبدربه منصور هادی در حال دادن امتیازات استعمارگونه به سعودیها در مناطق تحت اشغال است، او حتی از کیسه خلیفه بخشیده و در مناطق تحت کنترل دولت صنعا نیز امتیازاتی به سعودیها میدهد. بنزین، دارو، مواد غذایی و سایر ملزوماتی که شکل واردات دارند، هنوز به سختی وارد میشود، توافق استکهلم که قرار بود بنادر را بازگشایی و رفت و آمد را آسان کند، همچنان درگیر جلسات بیحاصل به دلیل اصرارهای بیخود مزدوران منصور هادی جهت ورود به این بندر است، جاده کیلومتر 16 که بزرگراه صنعا به سمت الحدیده است، هنوز بسته و هیچ کامیونی از صنعا به سمت سواحل حرکت نمیکند، دهها هزار زخمی روی دست دولت یمن مانده، بسیاری از مناطق ویران شده و پلها تخریب شدهاند....
🔸با این تفاصیل، ما بهزودی باید شاهد شروع درگیری بسیار سنگینی میان طرفین باشیم. اینکه این بار چه اتفاقی میافتد شاید تحلیلش سخت نباشد و این را همه در ریاض به خوبی میدانند. وحشت از تعطیلی چند روزه فرودگاه ریاض یا منهدم شدن دوباره تاسیسات نفتی و حیاتی در حملات موشکی و پهپادی گزینههایی است که با فکر کردن به آنها، بن سلمان و برادرش را که در خفا خرید نظامی میکنند و در علن از آتشبس حرف میزنند وادار به تفکر جدیتر میکند!!
K.J
@syriankhabar
دوستان در خاطر مبارکشان هست که یک بار نوشتم رحمانی فضلی مقصر اصلی اتفاقات اخیر پس از سهمیه بندی بنزین است و این که او با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول تلویزیون انحصاری کشور اقدام به ماستمالی و پنهان کردن واقعیت های موجود در مورد مدیریت بحران پیش آمده می کند. اطلاعاتی در مورد عملکرد ضعیفش در جریان سهمیهبندی داشتم، اما واقعیتش نمی دانستم که او در تهران حضور ندارد. با این حال او در برنامه نگاه یک به صراحت گفته بود که روزهای جمعه و شنبه از طریق ویدئو کنفرانس با سراسر کشور و همه استانداریها در ارتباط بوده است!! او باید ثابت کند که در جلسه شورای امنیت کشور ( شاک) حضور داشته و همچنین در در روزهای جمعه و شنبه پس از سهمیهبندی نیز در پایتخت و در محل کارش حاضر بوده است، در غیر اینصورت وزیری که در تلویزیون به میلیونها ایرانی دروغ گفته باشد لیاقت و صلاحیت ماندن در این سمت را ندارد، هر چند او اشتباهی ۶ سال است که در این پست مانده و با انتخاب استانداران و فرمانداران ضعیف و ناکارآمد کشور را به اندازه کافی به قهقرا برده است.
@syriankhabar
در حالی که امریکاییها دولت وفاق ملی را در لیبی به رسمیت میشناسند ولی شب گذشته گویا یک فروند هواپیمای ترابری ایالات متحده محمولههایی را به دست نیروهای وابسته به خلیفه حفتر رسانده است!
یک بام و دو هوای واشنگتن برای به درازا کشیدن بحران لیبی و غارت بیش از پیش یکی از با کیفیتترین ذخایر نفتی جهان...
@syriankhabar
قسمت اول برنامه مربوط به غائله آذربایجان که قطعا پیشنهاد میشود بشنوید. دوستان بدون توجه به اینکه چه رسانهای آن را منتشر کرده به این فایل شنیداری گوش دهند که واقعا در نبود بخش تخصصی در صدا و سیمای طویل ما بقیه این وظیفه را انجام میدهند.
در صورت شنیدن هر نوع فایل صوتی بر خلاف منافع ملی در این برنامه آن بخش توسط اخبار سوریه سانسور خواهد شد.
@syriankhabar
🔵دوما، نگاهی دوباره به بازی کثیف شیمیایی تروریستها/1
🔹«دوما»، نامی آشنا برای آنهایی است که تحولات سوریه را از نزدیک پیگیری میکنند، شهری که مرکز استان ریف دمشق است و در ناحیه جغرافیایی بنام غوطه شرقی قرار دارد. در مورد این شهر پیش از این نوشتیم و اینکه چگونه به اشغال تکفیریهای جیش الاسلام درآمد و سالها به عنوان مهمترین مرکز تهدید پایتخت سوریه توسط سعودیها، ترکها، قطریها، اردنیها و سایر نیروهای متداخل روی آن سرمایهگذاری شده بود. دوما با جمعیتی بیش از 500 هزار نفر در پیش از جنگ، یکی از شهرهای بزرگ سوریه به شمار میرفت که دهها شهر و روستای پیرامونی آن نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای پایتخت ایفا میکردند.
🔹اما دوما که در آن داستانهای بسیاری تا پیش از جنگ داخلی و شکلگیری هستههای تروریستی بر صفحات تلویزیون سوریه شکل گرفته بود و باغات اطراف آن محل تفریح ثروتمندان و محل رفت و آمد بسیاری از اهالی بود، در طول دو دهه تلاش شبانهروزی سعودیها و با صرف هزینه چندصد میلیون دلاری به مرکزی برای پرورش گروههای تکفیری تبدیل شد، بدون آنکه دولت مرکزی سوریه و سازمان اطلاعات قدرتمند آن متوجه شود. جای پرداختن به این مساله اینجا نیست، اما صرفا جهت اطلاع چند نکته و مساله را در مورد این شهر و شهرهای استان ریف دمشق و کاری که سعودیها از دوران حافظ اسد شروع کردند و سپس در دوران بشار هم ادامه دادند مینویسم تا هم تکراری بر گذشته باشد و هم یادآوری دوباره.
🔹واقعیت این است که سوریه پس از شورش اخوانیها در دهه هشتاد قرن گذشته تلاش کرد تا به جای گسیل طلبههای دینی به حوزههای درس در عربستان، مصر یا برخی دیگر از کشورهای عربی که عموما تدریس اسلام وهابی و تکفیری را میکردند، خود دست به تربیت طلبههای دینی بزند. از اینرو با حمایت مستقیم دولت مرکزی و سازمانهای امنیتی این کشور، علمای سوری دست به کار شده و در مناطق مختلف این کشور حوزههای دینی شکل دادند که اسلام سیاسی معتدل را تدریس و ترویج میکرد. این نوع تدریس باعث شد تا بسیاری از کشورهای مسلمان اهل سنت، طلبههای دینی خود را برای درس خواندن به جای امارات، قطر، مصر و عربستان به سوریه گسیل کنند. این مدارس دینی مانند خاری در گلوی سعودیها همواره وجود داشت.
🔹شهید، علامه بوطی که توسط همین عوامل تروریستی حاضر در غوطه شرقی به شهادت رسید، نماد اسلام سیاسی معتدل سوری بود که مفتیهای وهابی سعودی توان دیدنش را نداشتند. اینکه در طول جنگ داخلی سوریه طلبههای دینی جوان سوری که فارغالتحصیل حوزههای علمیه این کشور بودند به تروریستها نپیوستند و به دلیل تایید نکردن این گروهکها بسیاری از آنها جانشان را از دست دادند، نشان داد که سیاست دمشق کاملا درست بوده است. افرادی مانند شیخ عرعور که در دو سال نخست شروع جنگ شیخ الشیوخ تروریستها بود، تحصیلکرده حوزههای دینی سعودی بود و در همین کشور هم زندگی میکرد، با این حال سعودیها با شروع جنگ داخلی تلاش کردند میوه تلاش چند ساله خود در غوطه شرقی را بچینند.
🔹به همین دلیل، محمد زهران علوش که در حوزه علمیه مدینه منوره درس خوانده بود و پدرش هم دارای تفکر تکفیری بود و دستپرورده سعودیها، بلافاصله ماموریت پیدا میکند تا طلبههایی که در مدارس وابسته به عربستان در حرستا، البرزه، القابون، ملیحه، دوما و... درس میخواندند را مسلح کرده و وارد جنگ با دولت مرکزی شود. زهران علوش با توجه به دلارهایی که در اختیار داشت خیلی زود موفق به تشکیل یک گروهک مسلح بنام لواءالاسلام شد که در سالهای بعد و با پیوستن سایر گروههای کوچکتر که در مجموع بیش از 40 گروه 50 تا 300 نفره میشدند، یک ارتش 25هزار نفره (البته در بیشترین حالب و با توجه به کشتههایی که در طول زمان داشتند، آنها هیچوقت در یک زمان این تعداد نیرو در اختیار نداشتند) را تشکیل دهد....
🔹همه تلاشهای این گروهک با همکاری دو گروهک مسلح عمده دیگر در این منطقه یعنی فیلق الرحمن که به صورت مستقیم وابسته به آنکارا و دوحه بود و همچنین گروهک تروریستی جبهه النصره که به سازمان تروریستی القاعده متصل بود، برای ورود به دمشق به جایی نرسید و در سال 2013 عملا منطقه غوطه شرقی به صورت کامل محاصره و از غوطه غربی که شامل مناطق مختلفی از جمله داریا، معضمیه الشام و ... میشد برای همیشه جدا گردید. زهران علوش نیز در دیماه 1394 (25 دسامبر 2015) در حمله هوایی ارتش سوریه به هلاکت رسید. با این حال، دوما در طول سه سال بعد همچنان محل مهمترین درگیریهای ارتش سوریه با تروریستها در اطراف پایتخت بود و به یکی از مناطق مهم برای بازی کثیف سازمانهای اطلاعاتی تبدیل شد. مهترین بازی این سازمانها، خلق چند بازی جنگ شیمیایی توسط ارتش سوریه بود.
K.J
@syriankhabar
از صبح امروز تا به حال به گمان من جنگندههای روس و سوری هیچ نقطهای را در معرهالنعمان سالم نگذاشتهاند. حملاتی که به جرجناز و معرهالنعمان شده در طول این چند سال بیسابقه بوده است.
@syriankhabar
🔵«دوما» و چگونگی بازی کثیف شیمایی/2
🔹همه دوستان کم و بیش در مورد این بازی کثیف میدانند. در طول سالهای گذشته با افراد بسیاری در مورد بازی شیمیایی تروریستها در دوما بحث کردهام، برخیها منطقی و برخیها هم منطقشان چنان کج بود که با هیچ استدلالی نمیشد آن را ثابت کرد. پس از پاکسازی دوما از تروریستهای جیش الاسلام، فیلق الرحمن و جبهه النصره، ارتش سوریه هر چه دنبال گورستان آن چندصد کشته گشت، چیزی پیدا نکرد!! هر چه دنبال محل استفاده از تسلیحات شیمیایی رفت، باز هم چیزی نبود! حتی از کارشناسان بینالمللی دعوت شد تا بیایند و بررسی کنند، چون میدانستند خبری نبوده، نیامدند... با این حال، بازی شیمیایی تروریستها هیچ وقت تمامی نداشت و در خان شیخون هم آنها این بازی را انجام دادند...
🔹اما حالا پرده از همه چیز افتاده و کثافتکاری سازمانهای بینالمللی مدعی مبارزه با تسلیحات شیمیایی در همکاری با سازمانهای جاسوسی و امنیتی غربی – عربی و ترکیه برای همه روشن شده که چگونه این سازمان و این کشورها با تروریستهایی که مثل آب خوردن سر میبریدند، تکفیر میکردند و گروهی اعدام میکردند همکاری نزدیک داشته و چگونه گروههایی که به عنوان نیروهای امدادگر با نام کلاهسفیدها شناخته میشدند، وسیلهای برای انجام این بازی کیف بوده است. همانگونه که در جریان هستید، چندی پیش اعلام شد که سازمان موسوم به منع بهکارگیری تسلیحات شیمیایی با علم به عدم استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی در دوما، گزارشی را جعل کرده تا نشان دهد که این کار ارتش سوریه بوده است. آن روزها، رئیس این سازمان یک شهروند ترکیهای بود...
🔹در این میان وبسایت ویکیلیکس سومین بسته از اسناد و مدارک خود مربوط به گزارش سازمان منع تسلیحات شیمیایی حول محور تسلیحات شیمیایی در شهر دومای سوریه را افشا کرد؛ اسناد و مدارکی که نشان میدهند گزارش نهایی این سازمان بیانگر دیدگاههای شرکت کنندگان واقعی در هیات حقیقت یاب نبوده است. این اسناد و گزارشها، مدارک حاصل شده از تحقیقات سازمان منع تسلیحات شیمیایی در خصوص حملات شیمیایی هفت آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به شهر دومای سوریه را به چالش میکشد؛ حملهای که شبهنظامیان مدعی هستند ارتش سوریه مسئول آن است و آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز از این موضع حمایت کردهاند.
🔹این اسناد شامل یادداشت اعتراضی یکی از دانشمندان که در هیات حقیقتیاب مشارکت داشت و گزارش نهایی با اظهارات مرتبط از سوی یکی از اعضای هیات حقیقت یاب اصلی، است. این یادداشت افشا میکند، نزدیک به ۲۰ دانشمند که تیم اصلی این هیات حقیقت یاب بودند و در تحقیقات مربوط به حمله شیمیایی به شهر دوما شرکت داشتند، در نوشتن نسخه نهایی گزارش مشارکت داده نشدند و تقریبا تیم جدیدی برای تهیه این گزارش نهایی تشکیل شده بود.
🔹در این یادداشت آمده است: این تیم جدید مملو از افرادی بود که تنها در کشور X عملیات انجام داده بودند. وبسایت ویکیلیکس نوشت: هنوز مشخص نیست که در این گزارش به چه کشوری اشاره شده با این حال تنها میتوان گفت منظور از این کشور سوریه نبوده است. این اسناد که به تازگی منتشر شدهاند همچنین شامل گزارشات اولیه و موقت به همراه نسخههای تنظیم شده آنها برای مقایسه هستند که برای اولین بار است منتشر میشوند.
🔹به ویژه این اسناد شامل اطلاعاتی مربوط به دو سیلندر گاز کلر است که قرار بود سند حمله ادعا شده باشند و بر اساس گزارشات در دو مکان در شهر دوما مشاهده شده بودند. مشخص است که برخی اطلاعات درباره این سیلندرها به صورت تعمدی در نسخه تنظیم شده گزارش سازمان منع تسلیحات شیمیایی حذف شدهاند؛ اطلاعاتی که مربوط به سطح غلظت گاز کلر است و اینکه این سیلندرها متعلق به چه کشوری بودند. این اسناد همچنین نشان میدهند که چطور این گزارش نهایی دچار تغییرات اساسی شد؛ مسالهای که در تبادل ایمیل توسط کارمندان سازمان منع تسلیحات شیمیایی به بحث گذاشته شده بود.
🔹به گفته نویسنده یادداشت مذکور، وی به محض بازگشتش از هیات حقیقت یاب در شهر دوما برای وظیفه تحلیل و ارزیابی قدرت بالستیک این دو سیلندر منصوب شد اما به دلایل نامشخصی از کار برکنار شد. من باوجود آنکه میدانستم واجد شرایطترین عضو تیم هستم، این وظیفه را پذیرفتم. من در مکانهای مختلفی در شهر دوما کار کردهام و تجارب زیادی در زمینه متالورژی، مهندسی مواد، توپخانه و تحقیقات و توسعه دفاعی دارم. در پایان باید تاکید کنم که نه نظر، تمایل یا دیدگاهی درخصوص بخش فنی این موضوع دارم و نه علاقهای به نتایج و پیامدهای سیاسی. علاقه من در علوم، مهندسی و حقایق است که خودشان بیانگر همه چیز هستند.
@syriankhabar