🔲اقالیم یمن، برخورد انصارالله با طرحی استعماری /۱
🔹همانگونه که در مطالب متعددی که راجع به یمن در کانال اخبار سوریه کار کرده ایم طرح اقلیم بندی یمن در شش اقلیمه گوناگون از سال ها بیشتر مطرح شده بود اما به دلیل قدرت حکومت مرکزی در دوره علی عبدالله صالح و دوران طولانی مدت حکومتش بر یمن به همراه وابستگی و سرسپردگی او به عربستان و کشورهای غربی محلی از اعراب برای نهایی شدن پیدا نکرد. در واقع آنچه که این طرح میبایست انجام دهد خود علی عبدالله صالح آن را انجام میداد بدون انکه نیازی به هزینه کردن پول و وقت در این مورد باشد.
🔹به عنوان مثال علی عبدالله صالح استانهایی مانند مهره و حضرموت را کاملاً عقب مانده نگهداشت و کمترین سرمایه گذاری و اقدامات توسعهای را در آنجا انجام نداد و این مسئله البته شامل استان شبوه هم میشد این مسئله باعث شد تا این سه استان از اواخر قرن گذشته به محل حضور و نفوذ جریان اخوانیها (حزب اصلاح) تبدیل شود چرا که اخوانیها بر پایه اعتراضات مردمی در این سطح استان موفق شدند برخی از قبایل آن را به سمت خود جلب و جذب کنند. البته مسئله دیگر در این مورد، قرار داشتن این استانهای پهناور در محدوده یمن جنوبی سابق قابل تحلیل است که علی عبدالله صالح برخلاف توافقی که با جنوبیها در دوران گفتوگوهای ملی کرده بود، حاضر به پرداختن به کارهای عمرانی در آنها نشد.
🔹با وجود آنکه یمن دارای ثروت خدادادی بینظیری بود و میتوانست با در پیش گرفتن برنامههای توسعهای مدون پس از اتحاد شمال و جنوب روی پای خود بایستد و از فقر موجود در این کشور کاسته شود، اما علی عبدالله صالح که برای تداوم قدرت خود و فرزندانش بر یمن نیاز به حمایتهای عربستان، انگلیس و آمریکا داشت با آنها هماهنگ بود. به عنوان مثال صالح هیچ وقت حاضر نشد پیشنهاد چینیها برای توسعه یکی از بنادر این کشور در ساحل دریای سرخ یا خلیج عدن را بپذیرد که میتوانست هزاران شغل در این کشور ایجاد کرده و یک رونق اقتصادی بی نظیر را شکل دهد.
🔹از سوی دیگر در دوره علی عبدالله صالح برخی مناطق خاص طرحهای سرمایه گذاری کوچک و بزرگی را به خود دیدند که البته در حد نیازهای طبیعی و آینده این کشور نبود و نمیتوانست جمعیت رو به رشد و جوان این کشور را منتفع کند. به عنوان مثال در حالی که استان مارب در شرق صنعا شاهد سرمایهگذاری های مختلفی برای تامین نیازهای پایتخت بود، در شمال صنعا استانهایی صعده و عمران حتی جاده مواصلاتی درستی نداشتند و شهر صعده حتی از یک بیمارستان برای مداوای سرپایی مردم را محروم بود. محرومیت بخشی برنامهریزی شده دولت صالح که با مشورت ریاض صورت میگرفت البته شامل استان مرزی مانند جوف هم میشد که من پیش از این در مورد آن توضیحاتی در کانال دادهام.
🔹اگر در مورد طرح اقلیمهای شش گانه یمن آنچه در بالا گفته شد را به عنوان پایه تحلیل در نظر بگیریم، شاید بهتر متوجه شوید که چرا انگلیسیها این طرح را پیشنهاد کردند و این طرح چگونه میتوانست اهداف و برنامه های ریاض، لندن و واشنگتن در یمن را به پیش ببرد. در واقع در این طرح که اساس آن بر پایه تعمیق اختلافات قبیله ای و جداسازی قبایل پراکنده در جغرافیای یمن قرار داشت یک مسئله بسیار مهم دیگر هم در آن نهفته بود. این مسئله چیزی نبود جز به جان هم انداختن استانهای برخوردار و کمتر برخوردار در آینده.
🔹همانگونه که در مطلب قبلی اشاره کردم به عنوان مثال قرار بود استانهای جوف، بیضاء و مارب در یک اقلیم «سبأ» قرار بگیرند! یا استانهای صنعا عمران، ذمار و صعده در یک اقلیم دیگر بنام «آزال»! اما اشکال این کار دقیقا در کجا قرار داشت. بر اساس طرح فدرالی، ما دیگر چیزی به اسم استان مأرب، بیضاء یا جوف به عنوان سه استان جداگانه نداشتیم، بلکه اینها یک استان میشدند یا یک دولت فدرال داشتند. در حالی که استان جوف و بیضاء که استانهای عقب مانده و دارای جمعیت کمتر و سطح فقر بالاتر باید با استان مارب که قطب اقتصادی و صنعتی یمن به شمار میرود، با هم کنار میآمدند!!
🔹این اتفاق در حالی روی می داد که وقتی استان مأرب در دوره علی عبدالله صالح چند طرح اقتصادی بزرگ مانند نیروگاه برق، پالایشگاه، صنایع گاز خانگی، صنایع بسته بندی و برخی موارد دیگر را به خود دید، قرار بود نیازهای پایتخت یمن را تامین کند حالا در نظر بگیرید که در اقلیم «آزال» آنها باید نفت و گاز و برق را به عنوان مثال به قیمت جهانی از اقلیم «سبأ» خریداری کنند و در اختیار مردم خود قرار دهند. اگر به اقتصاد استانهای صعده، ذمار، عمران و صنعا دقت کنید آنها منابع درآمدی به لحاظ کلان ندارند و جز کشاورزی که آن هم در حوزه درآمدی نمیتواند کفاف خرید گاز خانگی را هم از شرکت گازی که در استان مأرب قرار دارد، کند!!
@syriankhabar
🔲اقالیم یمن، برخورد انصارالله با طرحی استعماری /2
🔹در این میان یک مبحث دیگر هم مطرح میشود و آن نیز مباحث جمعیتی است. در حالیکه اقلیم سبأ روی هم رفته ۲ میلیون نفر بیشتر جمعیت ندارند، اقلیم آزادگل دست کم ۴ برابر آن جمعیت داشته و به لحاظ اداری و مدیریتی نیز توسعه یافتهتر از اقلیم سبأ هستند. این مسئله در مورد سایر اقلیم ها نیز کاملاً مشخص است. درمورد اقلیم حضرموت که شامل استانهای حضرموت، شبوه، مهره و جزیره سقطری میشود، در حالی که این سه استان رویهمرفته نیمی از مساحت یمن را در بردارد و بسیاری از منابع زیر زمینی این کشور نیز در این استان ها قرار داشته و صدها کیلومتر ساحل در اقیانوس هند دارند، از جمعیت بسیار کمی برخوردار هستند. در طرف مقابل، اقلیم «الجند» به مرکزیت تعز دربرگیرنده استانهای تعز و إب است که این دو استان روی هم رفته فقط 18 هزار کیلومتر مربع مساحت دارند، با این حال بیش از 5 میلیون نفر جمعیت را در میگیرند.
🔹از سوی دیگر باید به اقلیم «تهامه» به مرکزیت الحدیده دقت کرد. این اقلیم شامل چهار استان حجه، الحدیده، محویت و ریمه است. اگر به اقلیم «الجند» و «تهامه» روی نقشه دقت کنید، متوجه نکته ظریفی خواهید شد و آن هم محاصره دریایی اقلیم «آزان» است. همانگونه که گفته شد، اقلیم آزان متشکل از چهار استان زمار، صعده، صنعا و عمران است که قلب تپنده قبائل و جریانهای ملیگرا و وحدتطلب یمن بوده و تقریبا بیشتر کسانی که در قالب کمیتههای مردمی در کنار ارتش یمن در حال جنگ با ائتلاف سعودی-اماراتی و مزدوران داخلی آنها هستند از همین چهار استان برخواستهاند. محاصره دریایی قلب یمن برای آنکه از طرف سه دولت فدرال دیگر در محاصره قرار بگیرند خود مسالهای مهم است که بهنظر تا به امروز کمتر به آن پرداخته شده است. این در حالی است که اهالی استانهای برشمرده شده هر کدام ارتباطات بسیار زیادی با هم دارد.
🔹در ادامه، برای آنکه بدانید این اقلیمبندی حتی به مذاق مزدوران سعودی و امارات خوش نیامده و سران ریاض و ابوظبی هر کدام در این مورد نقطه نظرات خاص خود را دارند، بخشی از مطلبی را که چند ماه پیش یک روزنامه قطری در مورد اختلافنظرها میان اقلیمهای دستهبندی شده با دولت منصور هادی، منتشر کرده بود ارائه خواهیم داد و سپس بخش سوم این گزارش را خدمت شما منتشر خواهیم کرد. دولت مستعفی یمن به گونهای وانمود میکند که خواسته برخی استانها مانند سقطری و المهره برای تبدیل شدن به اقلیمی واحد و مجزا از اقلیم حضرموت را درک میکند. این طرح همچنین مورد حمایت کشور عمان است، مشروط بر اینکه نباید عربستان و امارات در مرزهای آن حضور داشته باشند. با این وجود عربستان نیز درصدد راضی کردن اهالی این دو استان برای توقف اعتراضات روز افزون علیه حضور خود در سقطری و به ویژه المهره است.
🔹ریاض به شورای المهره و سقطری وعده داده است که از گزینه آنها مبنی بر تبدیل این دو استان به یک اقلیم مستقل حمایت کند. این درحالی است که ریاض حضرموت را به سمتی سوق میدهد که به یک اقلیم مستقل تبدیل شود. به همین دلیل منصور هادی به دنبال بررسی تجزیه حضرموت به دو استان است؛ یعنی «حضرموت وادی» و «حضرموت ساحل»، به ویژه اینکه که وسعت کامل حضرموت ۱۹۳ هزار کیلومتر مربع از مجموع ۵۵۵ هزار کیلومتر مربع مساحت کل یمن را تشکیل میدهد و بخش عظیمی از ثروت این کشور در آنجا متمرکز شده است. اما درباره اینکه شبوه جزئی از اقلیم حضرموت باشد اختلاف نظر وجود دارد و نظر دیگری مبنی بر اینکه شبوه به اقلیم جدیدی ملحق شود نیز مطرح است. منابع مذکور معتقدند که امارات اهمیت زیادی برای این مسأله قائل نیست که حضرموت و شبوه یک اقلیم را تشکیل دهند و یا جزو دو اقلیم باشند بلکه مسأله مهم برای اماراتیها این است که حاکم اقلیم حضرموت چه فردی باشد.
🔹بنابراین، امارات از طریق شخصیتهای برجسته به دنبال ایجاد یک جنبش حضرموتی است که در رأس آنها «علی سالم البیض»، رئیس جمهوری اسبق یمن (سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰) که در حال حاضر مقیم ابوظبی است، قرار داد تا او را به قدرت بازگرداند. اختلافات در دیدگاهها درباره اقلیمها به جنوب یمن خلاصه نشده و شامل شمال این کشور به ویژه اقلیم موسوم به تهامه نیز میشود. این اختلافات امارات را بر آن داشته تا خواستار جدایی مناطقی از اقلیم الجند شود که از إب و تعز تشکیل شده است. مناطق مورد نظر امارات شامل مناطق ساحلی تعز یعنی المخاء، ذوباب و باب المندب هستند که ابوظبی خواستار ایجاد یک اقلیم مستقل متشکل از مناطق مذکور تحت عنوان «اقلیم ساحل غربی» است. همانگونه که پیشتر هم گفتم، هدف از این اقدام به دست گرفتن مناطق ساحلی یمن توسط اماراتیها است. انشالله در بخش سوم مطالب جدیدی را ارائه خواهم کرد.
@syriankhabar
نقشه اقلیمهای ششگانه یمن بر اساس طرح انگلیسیها. این نقشه به خوبی بسیاری از مسائل و موارد را به شکل ناگفتهای میگوید و اصلا هیچ توجیهی برای ارائه طرح فدرالی اداره کردن یمن هم وجود ندارد.
دوستان عزیز، هدف از انتشار این مطالب، مطلع کردن شما از روندها و رویدادها در یمن است. ما تا زمانی که مسائلی که در یک کشور در جریان است را به خوبی ندانیم، خوب نمیتوانیم تحلیل کنیم.
من نمیدانم در این مسیر تا چه اندازه موفق بودهام، با این حال سعی خواهم کرد آنچه را که از طریق مطالعه و همچنین برداشتهای خودم به دست میآورم بدون هیچ کم و کاستی ارائه کنم.
هدفم خبرنوشتن نیست، بلکه در این سلسله مطالب هدف اصلی و مهم آشنا شدن «جزئی» با بخشی از مشکلات و مسائلی است که یمنیها در آغاز ششمین سال تجاوز عربی-غربی به کشورشان با آن مواجه هستند. امیدوارم که در این مسیر با دعای خیر شما، توفیق رفیق ما شود.
@syriankhabar
اگر کسی این مسئله را باور ندارد می تواند امتحان کند. یک بار نوشتم که ما باید کابل را هم به مدیترانه وصل کنیم و صرفاً در این مسیر تهران، بغداد، دمشق و بیروت قرار ندارند. اگر سران کاخ سفید فکر میکنند که میتوانند هر کاری دوست دارند در افغانستان کنند به شدت اشتباه می کنند.
وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به کابل به خوبی فهمید که دیگر حنای آمریکاییها نزد نوکر بی جیره و مواجبی بیمانند اشرف غنی هم رنگی ندارد. او نیز حاضر نیست به سادگی آن چه را که در این سالها به دست آورده در یک معامله با طالبان به درخواست امربکا از دست بدهد.
مخالفت اشرف غنی با آزادی پنج هزار نفر از زندانیان طالبان این نکته را به ما میگوید که او به خوبی از آینده توافق میان کاخ سفید و طالبان با خبر است و حاضر نیست مفت و مجانی نیروی رزمی در اختیار طالبان قرار دهد که با بدعهدی آمریکای ترامپ خیلی زود جنگ را شروع خواهد کرد. این وسط اگر قرار باشد دوستان ما له شوند، گرز هزار من سام نریمان به وقتش لشکرشکن خواهد شد.
@syriankhabar
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✴️ کار بزرگ فرزندان ایران
مردم ایران همیشه قدردان زحمات فرزندان خود در هر کجای این آب و خاک باشند، هستند. در این روزهای سخت که قرار است ما در خانه بمانیم آنها چند جبهه در جنگ ویروس جاسوس کرونا هستند. در کنار کادر درمانی که ما سپاسگزار آنها هستیم، نیروهای مسلح نیز در راستای وظیفه ذاتی خود که همان پاسداری از ایران عزیز و حفظ جان مردم شریف کشور است، مردانه پای کار آمدهاند تا نشان دهند که در روز واقعه آنها در کنار خانواده بزرگی به نام «ایران» قرار دارند.
حسب دستور معاون هماهنگ کننده ارتش، نیروی زمینی ارتش ایران در یک اقدام سریع باید یک بیمارستان و نقاهتگاه دو هزار تختخوابی در تهران بسازد، حالا که ۲۴ ساعت از آغاز کار گذشته با همت فرزندان شما در نیروی زمینی ارتش، ۶۰ درصد از این مرکز بیمارستانی و نقاهتگاه به پایان رسیده و با دعای خیر شما صبح روز چهارشنبه بازگشایی خواهد شد.
این اقدام مشتی محکم به دهان وزیرخارجه پست آمریکاست که مدعی شده بود کرونا باعث شده تا قدرت نیروهای نظامی ایران کاهش پیدا کند. او حالا خوب نگاه کند که هم موشکهای سپاه آماده شلیک است و هم کاردرمانی ارتش آماده خدمت به ملت.
@syriankhabar
قدرت و توانایی نیروهای مسلح به ویژه نیروی زمینی ارتش در اجرای دستورات صادر شده از ردههای فرماندهی اینجا کاملا مشخص است. شاید بسیاری تصور کنند که نیروهای مسلح ایران توانایی لازم را ندارند! اما پس از گذشت سه دهه از جنگ این نیروها به صورت کامل خود را بازسازی کردهاند. به گفته یکی از دوستان، آنهایی که بعد از جنگ به استخدام ارتش در آمدهاند حالا روزهای بازنشستگی خود را سپری می کنند، در حالیکه بسیاری از آنها خلبان و متخصص و کار آزموده شده بودند و البته همچنان هستند.
در حوزه پزشکی نیز ارتش در تمام استانهای کشور بیمارستان دارد و نیروهای متخصص مورد نیاز خود را در عالیترین سطوح و در بهترین بیمارستانهای کشور آموزش میدهد تا بتوانند به خانواده بزرگ پاسداران و حافظان ایران عزیز خدمت کنند. ساخت بیمارستان و نقاهتگاه دو هزار تختخوابی آن هم در ۴۸ ساعت، بیانگر قدرت و توانایی ارتش در چنین حوزهای است.
ما امیدواریم که مردم ایران رعایت کنند و با ماندن در خانه، اصلاً فرصت استفاده از این نقاهتگاه راهم ندهند. با این حال نیروهای مسلح در سراسر کشور در آمادهباش کامل جهت خدمت رسانی به مردم شریف ایران هستند.
@syriankhabar
✅افزایش ابتلای نظامیان آمریکایی به کروناویروس
▫️وزیر امور خارجه آمریکا می خواهد به هر شکل ممکن یک کلاه دیگر همسر ترامپ بگذارد و ناکام در حوزه دیپلماسی و وادار کردن ایرانیها برای نشستن پای میز مذاکره به راهکار نظامی پناه ببرد. مایک پمپئو در حالی در کاخ سفید با بیان اینکه کروناویروس باعث تضعیف قوای نظامی ایران گشته و خواستار حمله به کشورمان شده بود که آمار و ارقام منتشر شده در پنتاگون حکایت از آن دارد که صدها تن از نظامیان این کشور به این ویروس مبتلا شده اند.
▫️در تازه ترین ارقام ما شاهد اعلام عدد ۳۴۰ نظامی و غیرنظامی در پنتاگون هستیم که ویروس کوئید ۱۹ مبتلا شده البته مقامات وزارت دفاع آمریکا حاضر نیستند که بگویند نظامیان تروریست این کشور در کدام کشورها بیمار شده اند و در کدام مناطق بستری هستند! افزایش نرخ ابتلای نظامیان آمریکایی به کرونا ویروس به شکل قابل توجهی در حال افزایش است و باید دید ابتلا به این ویروس در کدام سطوح نظامی آمریکا صورت پذیرفته است.
▫️در حالی که نیروهای مسلح ایران با فعال کردن بخش بهداشت و درمان خود همکار بخش درمان کشور شدهاند و در حال حاضر دهها بیمارستان نیروهای مسلح در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و نظامیان کشورمان در صدها نقطه و مرکز بررسی تشخیص کوروناویروس فعالیت دارند، در ارتش تروریستی آمریکا همه باید مراقب باشند تا به این ویروس مبتلا نشوند و یک ارتش دیگر باید از آنها مراقبت کند!!
▫️وزیر امورخارجه بی ادب و جنایتکار آمریکا که در توحش و خوی حیوانی، بیش از همه چیز به کفتار میماند، باید آرزوی به زانو درآمدن ایرانیها را به گور ببرد، چرا که به زودی متوجه خواهیم شد که او نیز همان راهی را خواهد رفت که جان بولتون پیش از این رفته است. زمان خیلی زود میگذرد و پمپئو در رقابت با زمان خیلی عقب است و کارنامه ویروس باعث شده تا در سطح جهان نیز دیگر جرئت رفت و آمد برای فتنه گری علیه ایران را نداشته باشد.
@syriankhabar
حقیقت را بخواهید هر چه فکر کردم که وقتی کشور کوبا برای کمک به ایتالیا ۷۰ پزشک گسیل میکند و روسیه نیز یکصد پزشک با چند فروند هواپیما حامل تجهیزات برای کمک به بخش درمان این کشور میفرستد، حضور فقط ۹ پزشک در قالب پزشکان بدون مرز برای احداث یک بیمارستان ۴۸ تختخوابی که در شهرهای درجه سه ایران نیز چنین بیمارستانهایی وجود دارد، میتواند چه دردی را درمان کند؟
من به لحاظ سیاسی با آنچه محمود صادقی، صادق زیباکلام، حسین شریعتمداری و سایر افراد چپ و راست و بالا و پایین در این مورد گفتند هم نظر و همراه نیستم، اصولاً دوست هم ندارم این مساله را از جنبه جاسوسی یا ایدئولوژیک نگاه کنم، بلکه فقط با مبحث فنی این مسئله را میبینم و اینکه این ۴۸ تخت و ۹ پزشک واقعاً می توانند کمکی به ایران کند؟
یک وقتی می بینید یکصد پزشک با تجهیزاتی برای احداث یک بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی میآیند آن موقع زبان ما هم از حرف زدن باز می ایستد. اما وقتی میبینم که برای هر پنج تخت یک پزشک!! آمده اصلاً به لحاظ فنی برایم قابل قبول نیست. کاش آنها نمیآمدند و کاش ما هم از همان ابتدا نمیپذیرفتیم تا بیرونشان نکنیم...
@syriankhabar
✴️ششمین سال جنگ در یمن
🔸امروز به امید خدا در گزارشی صوتی در مورد ورود یمن به ششمین سال تجاوز نظامی و جنگ خانمانسوز تحمیلی بر مردم این کشور، در خدمت شما خواهم بود.
@syriankhabar