🔳رقابت نفسگیر کشورهای عربی، گسترش میدان رقابت؛ بخش دوم
▪️تفاوت رفتار قطر و امارات در این است که اماراتیها بیش از آنکه بخشی از راهحل در جهان و منطقه باشند، به بخشی از مشکل تبدیل شده و درک درستی از موقعیت خود ندارند، در حالی که قطریها با دقت بیشتری بازی میکنند، بیشتر در سایه هستند و رفتار «امپریالیستی» اخوانی را مدیریت میکنند! همیشه بر این باور بودم که امپریالیسم مانند سر گاو است، مغز آن در انگلیس قرار دارد و شاخهایش در واشینگتن! یا به زبان دیگر، انگلیسیها فکر میکنند، طراحی میکنند و ایده میدهند، امریکا عمل میکنند. مانند حمله به افغانستان، عراق و حضور در دو جنگ جهانی!
▪️حالا جریان اخوانیها است، مغز این گاو در دوحه قرار دارد و شاخهایش در آنکارا. اخوانیهای جهان در قطر جمع شده، فکر میکنند و ماشین جنگی اردوغان میخواهد برای رسیدن به اهداف تعریف شده، به هر جا رسید شاخ بزند، به صورت واقعی هم شاخ میزند و با هزینه بسیار زیاد!
▪️پول و رسانه از قطر میآید، قطریها به شدت خود را از همه ماجراها کنار کشیده و سعی میکنند «بازیگر بد» در منطقه نباشند و اصولا خود را در رقابت منطقهای با ابوظبی و ریاض نبینند و همه این کارها را بر دوش رجب طیب اردوغان بیندازند و این کار را سخت میکند. نه قطر جایگاه گذشته را در سطح جهان و منطقه دارد نه اردوغان. هر چند اولی تلاش میکند تا با سکوت و باجدادن آن را به دست بیاورد، اما دومی عملا هیچ ندارد و اصولا اعتبارش را نزد همه (حتی خود قطریها!!) هم از دست داده است. اوضاع در این جبهه بسیار وخیم است.
▪️اماراتیها تلاش میکنند در جهان یارگیری کنند، با پول قدرت بسازند، با پول حوزه نفوذ خود را توسعه بدهند. رفتار آنها من را به یاد کشور شهر ونیز در اوایل عصر جدید میاندازد که با پول تجارت مزدور استخدام میکرد و یک بار ریش ارتش عثمانی را در نبرد لپانتو به صورت کامل تراشید! ونیزیها تلاش کردند تا با تصرف بنادر مختلف در مدیترانه، امپراتوری دریایی خود را شکل دهند و همین کار را امارتیها با همان نیت در حال انجام دارند. ونیزیها با یک قدرت متداخل بنام عثمانی و رقبای محلی خود در نزاع بودند و اماراتیها به طرفهای بسیار قدرتمندتر از خود!
▪️آنها به صورت عملی (نه اعلانی) ائتلاف خود با سعودیها را پایان داده و تلاش دارند برای خودشان کار کنند. به باور بنزاید، بن سلمان خیلی گرفتار است و توانایی مدیریت بحرانهای بزرگ را ندارد. جنگ یمن هوش از سر بنسلمان ربوده، چشمانش را ترسانده و قدرت تصمیمگیری را گرفته است. اماراتیها در حال تشکیل ائتلافهای دو و چند جانبه مخفیانه، مذاکرات بیسر و صدا و توافقهای پنهانی با بسیاری از طرفها هستند. از ظرفیت دیپلماسی و پول خود به شکل عجیبی استفاده میکنند. آنها یک مشکل عمده اما در این مسیر دارند و آن نیز ایران است که نمیدانند چه باید کنند!
▪️آنها تا زمستان سال 1397 فکر میکردند که اوضاع به ضرر ایران خواهد شد و رفتار نابهنجاری داشتند، اما از آن تاریخ تا به امروز، در حال آدم شدن هستند و البته تا آدم شدن نهایی فاصله بسیاری دارند. آنها فهمیدهاند که بازی بدون اجازه ایران هیچ وقت به پایان نخواهد رسید. هر چند این درک درستی از واقعیت است، با این حال چون خارج از تعاملات با ایران قرار داشتهاند، توفیقی در شناخت خواستههای تهران ندارند. این مساله را میتواند در پیشنهادات تهنون بن زاید مشاور امنیت ملی این کشور در سفرهای پنهانی به تهران به خوبی پیدا کرد!
▪️این پیشنهادها نشان داد که سران ابوظبی در طول سالهای گذشته در پیلهای که دور خود تنیده نه تنها اشرافی به خواستههای طرفهای درگیر و مسوول در منطقه ندارند، بلکه با توهم ثروت و قدرتِ حمایتی امریکا و اروپا بر این باور بودند که همهچیز را میتوان به دست آورد. همانگونه که ابتدای این نوشته هم یادآور شدم، اماراتیها در راستای توسعهطلبی ارضی به یک مشکل تبدیل شدهاند و حالا نمیتوانند این مشکلات را حل کنند. اینکه این مشکلات چگونه باید حل شود، فقط با کوتاه آمدن است، بدانید که آنها در یمن به شکلی عجیب کوتاه آمدهاند.
▪️جنگ در یمن به آنها ثابت کرد نه ارتش قدرتمندی دارند و نه متحد باهوشی. آنها در حال تغییر قواعد بازی هستند و عزم خود را جزم کرده که یکجا خودشان را به افکار عمومیشان ثابت کنند. آنها فکر میکنند ترکیه نه عرضه ایران را دارد و نه جایگاهی مانند ایران در میان مردم منطقه. در این رقابت نفسگیر، اماراتیها میخواهند یک شکست تاریخی به اردوغان بدهند تا قطریها هم حساب کار دستشان بیاید. این وسط ما تماشاگر خوبی هستیم که حتی لب تر نمیکنیم. لیبی مکان این رقابت نفسگیر است که در کوتاهمدت پیروزی نخواهد داشت.
@syriankhabar
فوری....
مجلس انتقالی در جنوب یمن که مورد حمایت امارات متحده است، با اعلام برقراری حکومت خودگردان در مناطق کنترل این مجلس از حالت فوقالعاده از نیمه شب شنبه - یعنی ساعتی پیش- خبر داده است.
@syriankhabar
۲۶ آوریل روز جهانی خلبان است، روزی که در تقویم جهانی برای قدردانی از خلبانان نامگذاری شده است. در ایران اما تاریخ فرصتی را فراهم آورد تا خلبانان تیزپرواز صفحهای سترگ را بر ذهن تاریخی ایرانیان و جهانیان ثبت کنند. خلبانانی که نام هر کدام از آنها یادآور یک قهرمانی است، یادآور یک هنرنمایی بیبدیل است، یادآور رشادتها، شهامت و مردانگیهایی است که برای روایت کردن آن باید در خود تاریخ غوطهور شد.
کانال اخبار سوریه این روز را بر تمام قهرمانان ایران که برای اعتلای نام این خاک حماسه آفریدند، خون دادند و ایثارگری کردند تبریک می گوید.
@syeiankhabar
🔴پرونده ویژه؛ در تامین اجتماعی کشور چه خبر است؟
چه ارتباطی میان ریاست تامین اجتماعی و شرکتهای پتروشیمی وجود دارد؟
چه کسانی با استفاده از رانت، به استخدام تامین اجتماعی درآمدند؟
ریشههای امروز چپاول بیتالمال دقیقا کجا قرار دارد؟
چرا در کشور کسی حواسش به این حوزه نیست؟ یا اگر هست، چرا کاری نمیکنند؟
امشب و شبهای بعد با ما باشید و ابعاد جالب این موضوع را با هم بررسی کنیم.
@syriankhabar
🔴تامین اجتماعی و پتروشیمی جم؛ قرارداد ویژه برادر رئیس سازمان تامین اجتماعی با شرکت زیر مجموعه شستا!
🔺اینجا کانال اخبار سوریه و بارها نوشتهام که دوست ندارم در مورد مسائل داخل کشور بنویسم، اما گاهی اوقات میبینم اصحاب «زر و زور و تزویر» چنان حلقوم این کشور را گرفته و رهایش نمیکنند که اگر من هم ننویسم، خیانت کردهام. در طول سالهای گذشته از طرف باندهای خطرناک واجد صفات برشمرده شده، به شدت تحت فشار بوده و هستم، از کار و کاسبی افتادهام اما به هیچ عنوان حاضر نیستم دست از گفتن بردارم. این مطالب را هم با کمک برخی از دوستان، به ویژه آنهایی که از نزدیک با رئیس سازمان تامین اجتماعی آشنایی دارند، جمعآوری کرده و خدمت شما ارائه میکنم تا مطلع باشید که انقلابی که قرار بود پرچمش را دست امام زمان (عج) بدهیم، الان پرچم دست چه کسانی افتاده است!
🔻ماجرا از آنجا شروع شد که چند روز پیش خبری در سایت تابناک با این عنوان منتشر شد: «قرارداد پتروشیمی جم با برادر مصطفی سالاری صحت دارد؟» این خبر اما خیلی زود از خروجی سایت تابناک برداشته شد، در حالی که هنوز هم در کش سایت مانده است. برای کسی که این افراد را بشناسد، مبرهن بود که آنها به هر طریقی این خبر را از خروجی سایت مدعی تابناک حذف خواهند کرد، وبسایت خبری که همواره مدعی بود خبری را از روی خروجیاش حذف نخواهد کرد. اما حالا مساله هر چه بوده، این خبر وجود ندارد، اما متن آن را میتوان به راحتی در فضای مجازی پیدا کرد.
🔻سوالی که باعث شد تا دنبال این ماجرا را بگیریم این بود که: اگر خبر تابناک صحت ندارد، پس هم پتروشیمی جم (که در مورد مدیرعامل آن و سایر مسائل و موارد آن به صورت مشروح خواهیم نوشت) و هم روابط سازمان تامین اجتماعی باید با ارسال تکذیبیهای به سردبیر تابناک، شفافسازی کنند اما وقتی کل خبر را یکجا حذف میکنند تا صورت مساله پاک شود، آشکار شد که حتما خبری هست. در مورد اینکه سالاری و برادرانش چه میکنند، در همین سلسله گزارش مواردی را خواهیم نوشت تا برای همه روشن شود باند اطراف شیخ حسن روحانی چگونه بنده پول و رانت شدهاند!!
🔻پیش از آنکه ادامه گزارش را بنویسم، این را خدمت شما عرض کنم که عنوان خبر را اگر در گوگل جستجو کنید، متوجه خواهید شد که در همه پایگاههای خبری دیگر پاک شده و این نشان میدهد که مساله تا چه اندازه اهمیت داشته که یک بسیج همهجانبه برای حذف این خبر از خروجی رسانهها صورت گرفته است. اگر واقعا این خبر دروغ بود، نیاز به حذف آن، با این حجم بود؟ آیا اینکه سالاری از رانت و موقعیتش برای خانواده و نزدیکانش استفاده نمیکند، صحت ندارد؟ همه این مسائل وجود دارد و بدون شک با ادامه این گزارش به مسائلی خواهید رسید که برق از سرتان خواهید پرید!
🔻در پست بعد، تصاویری از خبرهای حذف شده که گاهی به صورت ناشیانهای توسط گردانندگان سایتها خبر اصلی را برداشته و جای آن خبری دیگر کپی کردهاند را خدمت شما همراهان ارائه خواهم کرد!! تعجب میکنید اگر بدانید که بدون شک برای حذف این خبرها چه اقداماتی که صورت نگرفته و چه کارهایی که نشده است!! اینکه چه میزان از آن را پتروشیمی جم و آقای دکتر سعیدی! داده و چقدر از همت سازمان تامین اجتماعی و چه میزان را همین برادران همیشه در صحنه مصطفی سالاری دادهاند، خود موضوعی است که نگارنده مسوولیت و گناه آن را به گردن نمیگیرد!!
ادامه دارد....
@syriankhabar
صفحهای که سایت تابناک خبر مدنظر را در آن منتشر کرده بود و هنوز در آدرس میتوان به خوبی تیتر را خواند! ای کاش مسوولان سایت تابناک، به ویژه آقای امیری میآمدند و توضیح میدادند که سایتی که هیچ وقت، تاکید میکنم، هیچ وقت خبری را حذف نمیکرد چگونه این خبر را برداشته است؟
این دوستان ما همواره مدعی مبارزه با فساد و اطلاعرسانی شفاف و .... هستند. همانگونه که نوشتم، خبر اگر صحت نداشت، تکذیبیه میزدید؟ چرا کل خبر را حذف کردید؟ چه کسانی با شما تماس گرفتهاند؟
@syriankhabar
این هم یکی دیگر از سایتهایی است که خبر را کار کرده و بعد به صورت ناشیانهای با حذف خبر اصلی، به جای آن خبری دیگر را کار کرده است!! اما اگر در بخش آدرس سایت نگاه کنید، همه تیتر را به خوبی میبینید و متوجه میشوید که خبر عملا جایگزین شده است!! آنهم با خبرهایی در مورد آپشن خودرو....
@syriankhabar
اگر در گوگل جستجو کنید، سایت خط بازار این خبر را کار کرده است و ما متن آن را داریم، اما وقتی روی آن کلیک میکنید، وارد صفحهای میشوید که به جای خبر اصلی، خبری رپورتاژی که روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی به سایت خط بازار داده، کار شده است!! اگر رسانهای نمیتواند واقعا در راستای اطلاعرسانی درست کار کند، پس چرا کار میکند؟ چرا خبر را حذف میکنید؟ آن هم به این شکل ناشیانه که به جای یک خبر انتقادی، خبر رپورتاژی متعلق به همان سازمان را کار کرده و میکنید؟
مگر این پروژه که مبلغش چقدر بوده که این همه برای شماها اهمیت داشته است؟ مشخص است که رئیس سازمان تامین اجتماعی که به ضرب و زور اطرافیان شیخ حسن از استانداری گیلان به ناحق اینجا نشسته، اما مگر شما انتظار دارید که احیانا همه کارهایش بر صراط مستقیم باشد؟
این پایگاههای خبری ایرانی را کمی بشناسید، بد نیست!!
@syriankhabar
4_5850299507933186135.mp3
11.11M
گزارشی از تحولات یمن. گزارشی کوتاه در مورد اقدام مجلس انتقالی جنوب مورد حمایت امارات در اعلام خودمختاری و پیامدهای آن. این گزارش طبق معمول نیمهکاره منتشر شد و انشاءالله آن را تکمیل خواهیم کرد.
✔️در این مورد قول میدهم که فردا حتماً گزارشی مبسوط و مشروح به صورت کتبی خدمت شما عزیزان ارائه کنم. میدان رقابت دریمن بسیار حساس شده و ضرورت دارد با دقت بیشتری به آن پرداخته شود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روز شنبه اتفاق جالبی در سوریه افتاد و ارتش اشغالگر اردوغان برای دور کردن تروریستهای دست پرورده خودش از روی بزرگراه حلب لاذقیه با آنها وارد درگیری شد. همان گونه که در این ویدیو که خبرنگار گروهک تروریستی جبهه النصره آن را منتشر کرده مشاهده میکنید، نظامیان اشغالگر ترک اقدام به تیراندازی مستقیم به سمت تروریستها کردند که گفته میشود در این حادثه دو تن از تروریستها کشته و تعدادی هم زخمی شدند.
از سوی دیگر کانال ها و گروه های وابسته به تروریست ها در سوریه خبر دادند که ساعتی پیش چند بالگرد ارتش اشغالگر ترکیه برای خارج کردن نظامیان خودش که در این تیراندازی زخمی شده بودند وارد شهر نیرب شد. این نشان میدهد که تروریستها به سمت نظامیان اشغالگر ترکیه تیراندازی کردند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرافت را از اردشیر زاهدی یاد بگیرید
باور کنید از کلمه اول تا کلمه آخری که این پیرمرد نود ساله بر زبان راند، کسی که ۴۰ سال است بیرون از مرزهای ایران زندگی میکند و به جز بر صفحه تلویزیون کشورش را ندیده، را باید طلا گرفت... این حرفها را باید به آن خائن و وطنفروشها ایزد که نشستند و نوکری آمریکا اسرائیل اروپا و عربهای نوکر آمریکا را میکنند...
دو روز پیش خدمت شما عرض کردم آدم وقتی شرافت داشته باشد، وقتی هویت داشته باشد، وقتی حس وطن دوستی و عشق به وطن و مردم کشورش را داشته باشد اینگونه میشود. آدم وقتی عاشق کشورش باشد، همه چیز کشورش را زیبا می بیند و اما وای به روزی که فقط فکر هوسرانی از این کشور را داشته باشی آنگاه....
توصیه می کنم با دقت و کلمه به کلمه این حرف های اردشیر زاهدی را گوش کنید. چند روز پیش نوشتم آنهایی که در خارج از ایران نشستهاند و علیه کشور صحبت میکنند ایرانی نیستند و گفته زاهدی آنها همان کسانی هستند که سینه مادرشان را گاز میگرفتند. مام میهن جایی است که همه ما در دامنش بزرگ شدهایم،
«نمیدانید این ایران چقدر عزیز است.»
@syriankhabar
پیش از این هم به دروغگویی بخش فارسی صدای آلمان در مورد مسائل مختلف، از جمله تلفات ایرانیها در حملات ارتش رژیم صهیونیستی اشاره کرده بودم. در این مساله ماندهام که واقعا اینها منابع خبریشان کجاست که این همه دروغ میگویند؟
مثلا در حملات بامداد امروز رژیم صهیونیستی خبر زده که 4 ایرانی کشته شدهاند!! صهیونیستها بعد از تی4 تا الان جرات نکردهاند در مرکز و غرب سوریه (در دیرالزور اوضاع متفاوت است) حتی یک پایگاه ایرانی را هدف قرار بدهند. این مساله نشان میدهد که اتاق فکر و اتاق جنگ علیه ایران بسیار گسترده است و آلمانیها هم ذات دروغگوی خودشان را نشان دادهاند!
قابل توجه همه دوستان، حتی یک ایرانی هم خون از دماغش نریخته، رژیم صهیونیستی بهگونهای آشفته است که حد و حساب ندارد. این حملات هم صرفا جنبه دفاعی دارد تا کسی فکر نکند که اوضاع آنها چقدر بیریخت است...
@syriankhabar
🔴 نگاهی دولت ژرف «پنهان» در ترکیه/ ۱
🔻برای شناخت ترکیه و حاکمیت آن باید به دل تاریخ معاصر این کشور زد و به صورت عمیق مطالعه کرد، مطالعهای که هر چه بیشتر بخوانید احساس میکنید کمتر فهمیدهاید. ساختار پیچیده سیاسی در ترکیه حاصل یک میراث تاریخی است، میراثی که از آتاترک باقی ماند و هدفش به زعم ایجادکنندگان این ساختار، حفظ «تورکیه جدید» بود. اینجا خیلی خلاصه میخواهم چند نکته را در مورد این ساختار خدمت شما عرض کنم. در این ساختار معمولا نه یک دولت در سایه، که یک دولت با قدرت و قابلیت اجرایی و قدرتمند وجود دارد که به اصطلاح در ترکیه به آن «دولت ژرف» میگویند.
🔻اینکه اصل و اساس این دولت از کجا گرفته شده هم بماند، اما این یک حقیقت عینی است که در تمام طول هفت دهه گذشته، این دولت ژرف هر حرکت دمکراتیکی را سرکوب کرد، هر دولتی که با سیاستهای آن مخالف بود را با کودتا سرنگون و بسیاری از سیاسیون و دولتمردان را به دار آویخت. از کودتای 27 ماه مه 1960 در ترکیه باید بهعنوان اولین و خونینترین این کودتاها یاد کرد، کودتایی که طی آن عدنان مندرس نخستوزیر وقت به همراه فاتن رشدی زورلو، وزیر خارجه وقت و حسن پل آتکان، وزیر دارایی وقت در جزیره ایمرالی (که نیاز به توضیح ندارد کجاست!) به دار آویخته شدند.
🔻در چنین کشوری، دولت ژرف که شامل سیاستمداران، نظامیان، برخی از طبقه ثروتمند و تشکیلات امنیتی حاکم هستند با ارزیابی شرایط دست به کارهایی میزنند که سادهترین آن کودتا است. مافیای قدرتمندی که در ترکیه وجود دارد و برگرفته از مافیای ایتالیا است، و به مراتب از آن خطرناکتر بسیاری از امور تجاری و اقتصادی را بر عهده دارد و در بیشترین حجم اقدام به قاچاق هر آن چیزی که غیرقانونی است، میکند. این مافیا سوژه بسیاری از فیلمهای ترکیهای است که تنها گوشهای از حقیقت را میگویند. این دولت ژرف پس از کودتای خونین 1960 در حالی که ترکیه فقط چند سال دوباره روی دمکراسی را به خود دیده بود، این بار در سال 1980 یک کودتای دیگر را سازماندهی کرد. این کودتا، به مراتب از کودتای پیشین خونینتر و بدتر بود.
🔻رفتار کودتاگران چیزی در مایه رفتار اردوغان پس از سرکوب کودتای سال 2016 بود، هر چند اگر کودتاچیان هم به پیروزی میرسیدند همین بلا را سر اردوغان و طرفدارانش در میآوردند. کلا در ترکیه کسی چیزی به رحم، مروت و خویشتنداری را نمیداند! در سال 1980 ژنرال کنعان اِورَن علیه دولت برخواسته از رای مردم این کشور کودتا کرد، 600 هزار نفر بازداشت و زندانی و 50 نفر هم به بدترین شکل ممکن اعدام شدند! او هنگامی که نطق کودتا را خواند چنین گفت: «از آن جایی که دولت نمیتواند خود را اداره کند و اتوریته و اقتدار خود را از دست داده، نیروهای مسلح به منظور حفظ دموکراسی و پایههای حکومت، وارد میدان شده و قدرت را در دست گرفتهاند!!»
🔻کارکرد دولت ژرف در ترکیه از زمان روی کار آمدن اِورَن به شکل عجیبی بیشتر شد و آنها به صورت کاملا سیستماتیک همه ارکان قدرت در ترکیه را به دست آوردند. حکومت 9 ساله ژنرالها در ترکیه که تقریبا برابر بود با حکومت ضیاءالحق در پاکستان و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را باید نمونه عالی از حکومت نظامی برشمرد. در پست بعد مهمترین اقدامات دولت کودتا در ترکیه را مورد اشاره قرار خواهم داد، اما مهمترین نهادی که در این حکومت قدرت گرفت و رسما اداره کشور را به دست گرفت و هنوز هم در حال قدرتنمایی است، سازمان امنیت ترکیه (میت) است.
🔻«میت» اقدامات بسیاری انجام داد، با خفه کردن صداهای مخالف و ترور بسیاری از روزنامهنگاران و سیاستمداران تلاش کرد ترکیهای بسازد که به سادگی از دست دولت ژرف خارج نشود. یکی از مهترین اقدامات میت در دوران ریاستجمهوری کنعان اِورَن، سوق دادن حزب کارگران کردستان ترکیه یا همان «پکک» به سمت رفتار نظامی بود. هر چند این سازمان سالها قبل در آنکارا و با نظارت کامل بخش امنیتی ترکیه شکل گرفته بود، اما برای دولت ژرف در ترکیه که مطامع ارضی داشت، ضرورت وجود یک گروه تروریستی شبهنظامی بسیار احساس میشد، ارتش ترکیه مرزها را باز گذاشت تا پس از یک فشار فزاینده، اعضای پکک به سوریه و عراق فرار کنند.
🔻در واقع، هدف از این کار رسیدن به مهم بود، نخست توجیه حکومت کودتا و ادامه ریاستجمهوری کنعان اِورَن و دیگری هم رسیدن به مطامع ارضی. تصویب بودجه برای شمال سوریه (شامل حلب و مناطقی از ادلب) و همچنین شمال عراق بیشتر در همین دوره روی داد. با فراری دادن اعضای پکک به سوریه و عراق، ارتش این کشور فرصت پیدا کرد تا به بهانه سرکوب تروریستها در این دو کشور دست به دخالت بزند. در عراقِ دوره صدام هماهنگیهای متعددی میان بغداد و آنکارا برای حمله به مواضع پکک در شمال عراق شد و حتی یک بار منجر به سرنگونی یک جنگنده ترک توسط پدافند عراق شد که هیچکس صدایش را در نیاورد.
@syriankhabar
🔴 نگاهی دولت ژرف «پنهان» در ترکیه/ 2
🔻با این اوصاف، دولت ژرف در ادامه اقدامات خود در سال 1997 که بسیاری از اعضای کانال هم احتمالا آن را به خاطر دارند، کودتایی علیه دولت نجمالدین اربکان کرد. ژنرال «حقی قرهدایی» که به تازگی بهعنوان رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه منصوب شده بود، از طرف دولت ژرف ماموریت یافت بساط دولت اربکان را جمع کند. گروهی موسوم به «وست استادی» آن زمان شکل گرفت تا کودتا را هدایت کنند. بهانه نیز مانند قبل بود: « نقض قانون اساسی این کشور و تلاش برای تحمیل دین بر سیاست و مخالفت با نظام حکومت عرفی این کشور»! با این حال دو سال بعد دوباره انتخابات برگزار گردید، چرا که دولت در سایه میدانست نمیتواند مانند قبل قدرت را قبضه کند.
🔻همه تلاشها در دولت ژرف (دولت در سایه، پنهان و...) در طول دو دهه گذشته برای تغییر ذائقه مردم ترکیه به جایی نرسیده بود. سرکوب دین باعث شده بود تا مردم نسبت به دین حساستر شوند و خواستههای دینی مردم گل کند. حزب تازه کار عدالت و توسعه که بسیاری از آنها از همان اعضای حزب نجمالدین اربکان بودند، انتخابات را بردند، آنها پیش از این در انتخابات شهرداریها را هم پیروز شدند. رفتار و عملکرد دولت جدید بهگونهای بود که خواستههای دولت ژرف را به شکلی برآورده میکرد، با این حال در تمام طول 10 سال نخست حکومت اردوغان او تلاش کرد تا به هر شکل ممکن در ساختار دولت پنهان یا ژرف نفوذ کند و همه تلاشهای او راه به جایی نبرد.
🔻در همه این سالها او سعی کرد تا با دستگیری، بازجویی و برکناری افرادی که فکر میکرد بهنوعی با این دولت در ارتباط هستند ساختار آن را از هم بپاشد تا احیاناً علیه او کودتا نکنند و او سرنوشتی مانند اسلاف خود نداشته باشد! در سال 2009 بالاخره اردوغان به موفقیتی بزرگ دست پیدا کرد. با کشف سازمانی موسوم به «ارگنهکن» بخشی از دولت پنهان کشف شد و بسیاری از مسائل برای اردوغان مشخص گردید. او متوجه شد که دولت پنهان در کودتای ماه می سال 1960 رسما توسط سازمان سیا تاسیس شده و رسما این سازمان کنترل ترکیه را در دست دارد! با بازداشت صدها نفر، یکی از جنجالیترین پروندههای تاریخ ترکیه رونمایی شد.
🔻اردوغان بالاخره به آرزوی خود رسید و با گماردن یکی از امینترین و نزدیکترین افراد به خود در راس سازمان امنیت ترکیه، کنترل دولت پنهان را به دست بگیرد. در بازجوییهای صورت گرفته از ژنرالهای دستگیر شده در پرونده ارگنهکن مشخص گردید که همه آنها هنگام دوره در امریکا جذب سازمان سیا شدهاند. بهنظر نگارنده دلیل این اقدام سازمان جاسوسی امریکا در آن سالها، تجربه ایران بود. آنها چهار سال پیش از این کودتا، در ایران هم دولت دکتر محمد مصدق که برآمده از رای مردم بود را سرنگون کرده بودند. میزان نفوذ سازمان جاسوسی امریکا و صهونیستها در ساختار قدرت در ترکیه اردوغان را وحشتزده کرد.
🔻برای آنکه به ماهیت دولت پنهان در ترکیه پی ببرید که اعضای آن چه کسانی در چه شغلهایی بودند، به این اسامی و سمتها در سازمان ارگنهکن توجه کنید: «ولی کوچوک» ژنرال بازنشسته ارتش، «ایلهان سلجوق» صاحب امتیاز روزنامه جمهوریت، «کمال علمدار اوغلو» رئیس سابق دانشگاه استانبول، «دوغو پرینچک» دبیرکل حزب کارگر ترکیه، «مظفر تکین» افسر بازنشسته ارتش و «سوگی ارنرول» سخنگوی مطبوعاتی کلیسای ارتدوکس ترکیه! تقریبا نماینده همه اقشار جامعه ترکیه در سازمان دولت پنهان حضور داشته و جلسات منظمی را به منظور ارزیابی شرایط برگزار میکردند. هدایت افکار عمومی به صورت کامل در دست این جریان بود، اما آنها پس از روی کار آمدن اردوغان هیچوقت موفق به کنار زدن او از طریق انتخابات نشدند.
🔻پس از انهدام ارگنهکن و دستگیری اعضای آن، اردوغان تلاش کرد خود هدایت دولت در سایه یا پنهان را به دست بگیرد. هاکان فیدان به همراه فرزند اردوغان و دامادش مسوولیت هدایت دولت در سایه را به دست گرفتند، آن هم با آزادی مشروط برخی از لایههای ارگنهکن! پس از آن بود که اردوغان و دولتش کلا سیاست پیشین را وانهاده و در راستای سیاستهای تعریفشده توسط ژنرالها و اعضای دولت پنهان گام گذاشتند. بر همین اساس مداخله در سوریه و عراق در دستور کار قرار گرفت، برای تقویت زیرساختهای نظامی کشور برای گسترش ارضی بودجه اضافی در نظر گرفته شد و مذاکرات آتشبس و صلح با کردها که در طول سالهای گذشته پیشرفت خوبی داشت، به ناگهان متوقف شد!
✔️پرداختن به مسائل ریز و جزئی از این حوصله این مبحث خارج است و نیاز به فرصت مغتنم دارد. با این حال، اردوغان هیچوقت موفق به کنترل کامل دولت پنهان نشد چرا که این دولت هدایتش از خارج بود و کودتای سال 2016 این مهم را به عینه نشان داد. این کودتا شکست بسیار بزرگی برای رئیسجمهور متوهم ترکیه بود. انشالله فرصت شد، در این مورد بیشتر خواهیم نوشت.
@syriankhabar
🔴 نگاهی دولت ژرف «پنهان» در ترکیه/ 2
🔻با این اوصاف، دولت ژرف در ادامه اقدامات خود در سال 1997 که بسیاری از اعضای کانال هم احتمالا آن را به خاطر دارند، کودتایی علیه دولت نجمالدین اربکان کرد. ژنرال «حقی قرهدایی» که به تازگی بهعنوان رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه منصوب شده بود، از طرف دولت ژرف ماموریت یافت بساط دولت اربکان را جمع کند. گروهی موسوم به «وست استادی» آن زمان شکل گرفت تا کودتا را هدایت کنند. بهانه نیز مانند قبل بود: « نقض قانون اساسی این کشور و تلاش برای تحمیل دین بر سیاست و مخالفت با نظام حکومت عرفی این کشور»! با این حال دو سال بعد دوباره انتخابات برگزار گردید، چرا که دولت در سایه میدانست نمیتواند مانند قبل قدرت را قبضه کند.
🔻همه تلاشها در دولت ژرف (دولت در سایه، پنهان و...) در طول دو دهه گذشته برای تغییر ذائقه مردم ترکیه به جایی نرسیده بود. سرکوب دین باعث شده بود تا مردم نسبت به دین حساستر شوند و خواستههای دینی مردم گل کند. حزب تازه کار عدالت و توسعه که بسیاری از آنها از همان اعضای حزب نجمالدین اربکان بودند، انتخابات را بردند، آنها پیش از این در انتخابات شهرداریها را هم پیروز شدند. رفتار و عملکرد دولت جدید بهگونهای بود که خواستههای دولت ژرف را به شکلی برآورده میکرد، با این حال در تمام طول 10 سال نخست حکومت اردوغان او تلاش کرد تا به هر شکل ممکن در ساختار دولت پنهان یا ژرف نفوذ کند و همه تلاشهای او راه به جایی نبرد.
🔻در همه این سالها او سعی کرد تا با دستگیری، بازجویی و برکناری افرادی که فکر میکرد بهنوعی با این دولت در ارتباط هستند ساختار آن را از هم بپاشد تا احیاناً علیه او کودتا نکنند و او سرنوشتی مانند اسلاف خود نداشته باشد! در سال 2009 بالاخره اردوغان به موفقیتی بزرگ دست پیدا کرد. با کشف سازمانی موسوم به «ارگنهکن» بخشی از دولت پنهان کشف شد و بسیاری از مسائل برای اردوغان مشخص گردید. او متوجه شد که دولت پنهان در کودتای ماه می سال 1960 رسما توسط سازمان سیا تاسیس شده و رسما این سازمان کنترل ترکیه را در دست دارد! با بازداشت صدها نفر، یکی از جنجالیترین پروندههای تاریخ ترکیه رونمایی شد.
🔻اردوغان بالاخره به آرزوی خود رسید و با گماردن یکی از امینترین و نزدیکترین افراد به خود در راس سازمان امنیت ترکیه، کنترل دولت پنهان را به دست بگیرد. در بازجوییهای صورت گرفته از ژنرالهای دستگیر شده در پرونده ارگنهکن مشخص گردید که همه آنها هنگام دوره در امریکا جذب سازمان سیا شدهاند. بهنظر نگارنده دلیل این اقدام سازمان جاسوسی امریکا در آن سالها، تجربه ایران بود. آنها چهار سال پیش از این کودتا، در ایران هم دولت دکتر محمد مصدق که برآمده از رای مردم بود را سرنگون کرده بودند. میزان نفوذ سازمان جاسوسی امریکا و صهونیستها در ساختار قدرت در ترکیه اردوغان را وحشتزده کرد.
🔻برای آنکه به ماهیت دولت پنهان در ترکیه پی ببرید که اعضای آن چه کسانی در چه شغلهایی بودند، به این اسامی و سمتها در سازمان ارگنهکن توجه کنید: «ولی کوچوک» ژنرال بازنشسته ارتش، «ایلهان سلجوق» صاحب امتیاز روزنامه جمهوریت، «کمال علمدار اوغلو» رئیس سابق دانشگاه استانبول، «دوغو پرینچک» دبیرکل حزب کارگر ترکیه، «مظفر تکین» افسر بازنشسته ارتش و «سوگی ارنرول» سخنگوی مطبوعاتی کلیسای ارتدوکس ترکیه! تقریبا نماینده همه اقشار جامعه ترکیه در سازمان دولت پنهان حضور داشته و جلسات منظمی را به منظور ارزیابی شرایط برگزار میکردند. هدایت افکار عمومی به صورت کامل در دست این جریان بود، اما آنها پس از روی کار آمدن اردوغان هیچوقت موفق به کنار زدن او از طریق انتخابات نشدند.
🔻پس از انهدام ارگنهکن و دستگیری اعضای آن، اردوغان تلاش کرد خود هدایت دولت در سایه یا پنهان را به دست بگیرد. هاکان فیدان به همراه فرزند اردوغان و دامادش مسوولیت هدایت دولت در سایه را به دست گرفتند، آن هم با آزادی مشروط برخی از لایههای ارگنهکن! پس از آن بود که اردوغان و دولتش کلا سیاست پیشین را وانهاده و در راستای سیاستهای تعریفشده توسط ژنرالها و اعضای دولت پنهان گام گذاشتند. بر همین اساس مداخله در سوریه و عراق در دستور کار قرار گرفت، برای تقویت زیرساختهای نظامی کشور برای گسترش ارضی بودجه اضافی در نظر گرفته شد و مذاکرات آتشبس و صلح با کردها که در طول سالهای گذشته پیشرفت خوبی داشت، به ناگهان متوقف شد!
✔️پرداختن به مسائل ریز و جزئی از این حوصله این مبحث خارج است و نیاز به فرصت مغتنم دارد. با این حال، اردوغان هیچوقت موفق به کنترل کامل دولت پنهان نشد چرا که این دولت هدایتش از خارج بود و کودتای سال 2016 این مهم را به عینه نشان داد. این کودتا شکست بسیار بزرگی برای رئیسجمهور متوهم ترکیه بود. انشالله فرصت شد، در این مورد بیشتر خواهیم نوشت.
@syriankhabar
در خبرها آمده بود که نیروی زمینی سپاه ایران پهپاد بزرگ و دوربرد فطرس را سفارش داده است. فطرس سالهاست که توسط وزارت دفاع ساخته شده، اما اینکه چرا تاکنون بهکارگیری نشده، صرفا به یک عامل باز میگردد: نبود امکانات!
فطرس وقتی طراحی و ساخته شد، قرار بود دست بلند ایران در فصله بالای 1500 کیلومتری باشد، همانگونه که شاهد 129 در مدل جدید خود قرار بود چنین مهمی بر عهده بگیرد! بزرگترین مشکل، نبود ماهواره بود. پهپاد فطرس با قابلیت ارتباط ماهوارهای است و با امیدوار شدن ایران به قرارگیری ماهواره و در اختیار گرفتن ارتباطات آن، حالا سفارشها برای ساخت آن شروع شده است. این یعنی خبرهای خوب در حوزه ماهواره که به زودی آن را خواهیم شنید....
@syriankhabar
کنایه کانال کره شمالی به فارسی به مصطفی تاجزاده... من در این مورد هیچ قضاوتی نمی کنم اما مشخصاً ادمین کانال که خودش شهروند کره است، از امثال آقای تاجزاذه مسائل کشورش را بهتر می داند. آمریکاییها و بسیاری از مقامات اروپایی اینگونه تبلیغ میکنند که مردم ایران در گرسنگی دارند زجر میکشند اما بلاشک من مطمئن هستم که جناب تاج زاده و دیگر کسانی که مانند او فکر می کنند (امینزاده) تنها در سه وعده غذا می خورند بلکه بهترین ماشین را سوار بوده و بهترین جای شهر خانه دارند بیشتر از همه پس انداز....
من جای مقامات کره شمالی بودم یک دور این حضرات را میبردم تا کره را از نزدیک ببینند و مطمئن باشند که مردم این کشور نان دارند که بخورند، فقط مثل آقای تاجزاده که جز اندرونی خودش را به چند سال ندیده، چندان پیگیر تبلیغات رسانههای غربی نیستند... بدون شک اگر پنجه امپریالیسمی که آقای تاجزاده از آن حمایت میکند، اگر بر روی گلوی مردم کره شمالی نبود، بسیار بهتر بود.
@syriankhabar
✳️اردشیر زاهدی، خوب یا بد!
🔹دو شب پیش ویدئویی از صحبتهای اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه ایران در دوره پهلوی و داماد او منتشر شد که ما هم در کانال کار کردیم. در طول این دو روز، بسیاری از ملالغتیها دست به قلم شده و بر این کار ما و بسیاری دیگر قلم نقد که نه، مداد نهی کشیدهاند که این جماعت به جایی رسیدهاند که برای چهار کلمه داماد شاه، هورا میکشند! در پاسخ به این عده سزاوار است چند نکته را عرض کنم تا احیاناً این جماعت همیشه منتقد و البته بدون نظر، کمی به خود آینده و بدانند که هر علتی، معلولی دارد.
🔹اردشیر زاهدی بیش از 90 سال سن دارد (درست 92 سال)! از ابتدای پیروزی انقلاب هم رنگ کشور را ندیده و در اروپا زندگی میکند. بیشترین حملهای که به او میشود را سلطنتطلبها و نوچههای گدازاده پهلوی مدیریت میکنند برای آنها سخت است که شوهر خواهر سابق شازده بیاید و در مورد این روزهای ایران اینگونه صحبت کند. برای آنها غیرقابل باور است کسی که سر سفره اعلیحضرت همایونی نشسته، نمکندان بشکند و از حکومت «آخوند»ها که این جماعت را از عرش به فرش آوردند، تعریف کند.
🔹زاهدی 92 ساله که پایش لب گور است، نه نیازی به شهرت دارد و نه به فکر جمع کردن ثروت، او هر که بوده، در هر مقامی و در هر جایگاهی، شرافت خودش را از دست نداده است. او شاید با نظام جمهوری اسلامی مخالف باشد، اما مانند توله محمدرضا پهلوی و فلکزدههای آلبانی نشین، با مردم کشورش دشمن نیست، از حمله به کشورش دفاع نمیکند، حواسش هست روزی که خودش وزیر امور خارجه بوده چه ماموریتی داشته و اگر قرار بر همان ماموریت باشد که در راستای خدمت به کشور و مردم آن بوده، هنوز باید از آن دفاع کند.
🔹او در میان بیشرفهایی که در طول سالهای گذشته بارها به کاخ سفید نامه نوشتند تا به ایران حمله کند تا خودشان در تهران به حکومت برسند، شرافت دارد، او در میان همه خائنهایی که این روزها سر سفره بن سلمان و نتانیاهو نشستهاند و علیه کشورشان جاسوسی و خیانت میکنند، مردانه از مردم ایران دفاع میکند. حرفهای اردشیر زاهدی برای این عده سخت و سنگین است، چرا که حرفهایش شاقولی است برای سنجش همان اروپانشینها و امریکانشینها، وگرنه قصد قیاس او با داخل کشور نیست، هر چند نسبت به برخی داخلیها هم شرفش بیشتر است.
🔹کسی برای اردشیر زاهدی هورا نمیکشد، برای حرفهای حق باید هورا کشید حتی اگر از دهان دشمن در بیاید. آنهایی که به او حمله میکنند از همان قماشی هستند که میدانند اگر رابطه تهران – واشنگتن کمی بهتر شود باید بروند قاز بچرانند و کسی آفتابه هم دستشان نخواهد داد. اینها همان کاسبان دشمنی ایران و امریکا هستند که همواره بر طبق خیانت و نفاق و جاسوسی برای امریکا میکوبند، از امیر طاهری گرفته تا همه آنهایی که شما در گوشه کنار جهان میشناسید و یک جایی پشت میکروفون و دوربین نشسته و علیه ایران، رفتار دشمنانه دارند.
🔹تفاوت اردشیر زاهدی با آنها در این است که او از سازمانهای جاسوسی پول نمیگیرد، دستش در جیب سیا، موساد، امآی6 و سرویسهای جاسوسی عربی نیست و به همین دلیل راحت حرفش را میزند. او نه در فکر حکومت کردن است و نه در فکر برگشتن به ایران، همین امروز و فردا هم ممکن است خبر برسد که خواجه برفت، اما نامی که این خواجه از خود بر جای گذاشته برای «خواجگان» کاسهلیس کشورهای عربی و غربی غیرقابل تحمل است. دفاع او از حاج قاسم و سپاه و ارتش در عالم واقع چیزی را تغییر نمیدهد اما در عالم معنا، پر از حرف است.
🔹او بر خلاف بسیاری دیگر از وطنفروشها و بیشرفها یادش نرفته که ایرانی است و نسبت به خاکش با وجود غیبت 40 ساله غیرت دارد. باور کنید اگر حرفهایی که برخیها که در داخل ایران هستند را برایتان نقل و تفسیر کنم، تف در صورتشان خواهید کرد در حالی که از این حکومت پول و حقوق میگیرند. حساسیت نسبت به خلیجفارس، تمامیت ارضی کشور، پیشرفت ایران و ابتکار جوانان ایرانی واقعیتی است که برای نوکران بیجیره و مواجب امریکا و سعودی قابل هضم و باور نیست.
🔹در آخر یک نکته را بگویم. دوستی سالها پیش (هشت یا 9 سال پیش) به من گفت: ایمیلی از اردشیر زاهدی به دستم رسید که در آن بابت مصاحبه با یک شبکه امریکایی و دفاع از کشور تشکر کرده بود. به گفته این دوست، در مواقع بسیاری که زاهدی مصاحبههای من را میدید ایمیل میزد و تشکر میکرد و گاهی اوقات هم راهنمایی. با همه اخلاق و رفتار خوب یا بد زاهدی، او تکلیفش با خودش مشخص است و میداند که چه میگوید.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زنده باد... ایران 🇮🇷
@syriankhabar
اخبار سوریه
🔴تامین اجتماعی و پتروشیمی جم؛ قرارداد ویژه برادر رئیس سازمان تامین اجتماعی با شرکت زیر مجموعه شستا!
گماشته محمود واعظی و محمدباقر نوبخت در سازمان تامین اجتماعی پس از آنکه افتضاح یکی از شرکتهای زیرمجموعه شستا با برادرش به همه جا سرایت کرد، حالا در رسانهها و خبرگزاریها معرکه گرفته تا شاید با فرافکنی، آن را ماستمالی کرد. یکی به مصطفی سالاری برساند آن طرفی که در یکی از شرکتهای زیر مجموعه (در یکی از پتروشیمیها بهعنوان عضو هیات مدیره منصوب کردی) چرا به ناگهان و پس از انتشار خبر قرارداد کذایی برکنار شد؟ یا همین که میگویید طرف خانمش بیمار بوده!! چرا در همان روز خبر فقط بیمار شده تا از آن مجموعه برود؟
به زودی با نام و آدرس کامل کسانی که سالاری با خودش به مجموعه سازمان تامین اجتماعی برد را اعلام خواهیم کرد. خیلی دلم میخواهد ببینم در این کشوری که بسیاری از مسوولان آن مدعی مبارزه با فساد هستند، چرا این بابا برخورد نمیکنند؟ البته کسی که زورش میرسد و خبرش را از سایت تابناک بر میدارد (اسکرین شات این خبر نزد ما موجود است و در سلسله گزارشهای بعدی منتشر خواهیم کرد) بلاشک در ساختار قضایی و سیاسی کشور هم زورش میرسد که مانع از تعقیب خودش شود.
پس از انتشار آن گزارش، برخی از کسانی که از نزدیک او را میشناختند به ما پیغام دادند و حرفهایی زدند که اگر منتشر کنیم، شاخ از کله مبارک همه شماها خواهد روئید و متوجه خواهید شد که اوضاع از چه قرار است. سالاری کسانی را با خود به سازمان برده که یکی برای معاونت یک اداره کل هم تاییدیه نگرفت، دیگری را شبانه از پستی که داشت برداشتند و آن اصل کاری هم که.... انشالله به اسم به زودی خواهیم نوشت. اگر کسی بیشتر در داخل تامین اجتماعی از اقداماتش خبر دارد، بگوید تا منتشر کنیم. جلوی رانت و فساد را هر جا بگیریم، خدمت است.
@syriankhabar
✴️«خلیجفارس»، پاسداشت یک هویت
🔸دهم اردیبهشت در تقویم جلالی روز ملی خلیج فارس ثبت شده است، روزی که بر اساس تاریخ مستند، طی آن اشغالگران پرتغالی از سواحل و جزایر ایرانی بیرون رانده شدند و تمامیت ارضی و مرزی در این منطقه برای دستکم 370 سال (تا زمانی که انگلیسیها جزایر سهگانه و برخی از جزایر ایرانی در خلیجفارس مانند مجمعالجزایر بحرین) در این مناطق برقرار بود. در حالی که به باور بسیاری، روز خلیجفارس روز گرامیداشت یک دریا است و دعوا بر سر نام آن، اما در واقع این روز، پاسداشت یک هویت به بلندای تاریخ است.
🔸باز هم طبق معمول قرار نیست اینجا زیاد بنویسم و درس تاریخ بدهم، اما برای آنکه صرفا به گوشهای از این هویت در قالب روز ملی خلیجفارس آشنا شوید کافی است نگاهی به روند تمدنسازی و ظهور و بروز دولتشهرهای بسیار قدرتمند که اثری جهانی داشتند نگاه کنید. در واقع در طول تاریخ پرفراز و نشیب ایران، این آبراهه عموما آرام و به دور از هیاهو نقطه عزیمت دریانوردان و تجار و بازرگانان ایرانی برای مبادله با جهانیان بود. این را هم باید بنویسم که روز ملی خلیجفارس، صرفا به محدوده جغرافیایی آن خلاصه نمیشود، بلکه شامل بخشهایی از سواحل مکران هم میگردد که در قالب سواحل تمدنساز باید از آن یاد کرد.
🔸در همین سواحل روزگاری بندر پر افتخار «تیس» که امروز ویرانههای آن در نزدیکی بندر اقیانوسی ایران، یعنی چابهار «چاهبهاریا چهاربهار» قابل مشاهده است، در حرکتی به سمت شرق و در دهانه تنگه هرمز ما ملوک هرمز را داریم، دولتی که در طول دوران حکومت خود بسیار درخشان ظاهر شده و توانستند نقشی سترگ در گسترش فرهنگ ایرانی در جزایر و سواحل اقیانوس هند تا جنوب شرق آسیا ایفا کنند. در همین سواحل ما دورهای شاهد درخشش جزیره کیش بودیم، بندر تاریخی سیراف که بسیاری در مورد آن میدانند و دین اسلام از همین بندر آرام آرام در همه اقیانوس هند پراکنده شد.
🔸بندر تاریخی لیان که ریشه در تاریخ عیلامیان دارد، بنادر سینیز، مهروبان، جنابه، ریشهر، ابله و... همگی در دورهای تاریخ و تمدنساز شدند و اثری بر خود بر جای گذاشتند. هویتهای شکلگرفته در این مناطق که ما امروز آثار آن را در تانزانیا تا برونئی میبینیم حاصل تلاش سترگ و جاودانه پدران ما است که در یک حرکت تاریخی و خستگیناپذیر برای قرنها میخ ایران را در همه سرزمینها کوبیدند. تا همین 5 قرن پیش، بخش عمدهای از ثروت جهان (همان که امروز به آن تولید ناخالص ملی میگویند) در ایران قرار داشت و آن هم به دلیل تجارت دریایی و خطوط ارتباطی و کشتیرانی که در بنادر ایرانی را به اروپا، آسیای مرکزی و قفقاز متصل میکرد.
🔸روز خلیجفارس بیش از آنکه دعوای نام و عنوان یک دریا باشد، دعوای هویتسازی این دریا است. باید نگاه کنیم که در این مسیر چه گامی برداشتهایم، چه کردهایم و کار اثرگذار ما چه بوده است. چه تولیدات فرهنگی و هنری داشتهایم، انتقال هویتی چگونه صورت میگیرد و چند نفر از ما ایرانیها میدانیم که ملوک هرمز چه نقشی در تاریخ جهان ایفا کردهاند؟ چند نفر از ما ایرانیها از دریانوردی و نقش دریانوردان و ناخدایان ایرانی در مکتوب کردن علم دریانوردی داشتهاند؟ اصولاً چند نفر از این ناخداها را میشناسیم؟
🔸برای آنکه بتوانیم یکبار دیگر خلیجفارس را «خلیجفارس» کنیم، باید عناصر هویتساز را بیرون آورده، آنها را پرورش داده و به نسلهای بعد انتقال دهیم. بخشی از این عنصر، عنصر قدرت است. ایرانیها به قول لرد کرزن در آن سفر کذایی که با ناوگان دریایی کمپانی هند شرقی از بمبئی به خلیجفارس سفر کرد، در بدترین روزگار خود یعنی دوره مظفرالدین شاه هم نظارت سفت و سختی بر مرزهای خود داشته و مرزبانان ایرانی، چه نیروهای دولتی و چه خوانین و عشایر محلی با قدرت هر چه تمامتر حاکمیت ملی ایران را اعمال میکردهاند.
🔸به همین دلیل امروز هم باید عنصر قدرت را در ساخت هویت ملی در خلیجفارس باید دخیل کرد و این همان کاری است که این روزها نیروی دریایی سپاه ایران در حال انجام آن است. اینکه وزیر امور خارجه امریکا به همراه ارتش تروریستی امریکا به خلیجفارس میگویند «خلیج کذا» نشان میدهد که ایرانیها به درستی در این حوزه قدم گذاشته و در حال برداشتن گامهای نهایی هستند. این رفتار امریکاییها انفعالی است و نه تهاجمی. در این زمینه بخش فرهنگی جامعه باید در کنار بخش قدرتساز در حیطه اقلیمی کشور قرار گرفته و برای آن ادبیات لازم را تولید کند. این ادبیات باید به زبانهای مختلف ترجمه شود و با در کنار هم قرار گرفتن سایر دستاوردهایی که در طول 20 سال گذشته در روز ملی خلیجفارس داشتهایم به جهانیان عرضه گردد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️«خلیجفارس»، پاسداشت یک هویت 🔸دهم اردیبهشت در تقویم جلالی روز ملی خلیج فارس ثبت شده است، روزی که
در پایان باید بار دیگر بر این نکته تاکید کنم، تا زمانی که ایران در دریاها قدرتمند بود (در تمام دولتشهرهایی که در بالا برشمردم، نیروی دریایی آنها بر خلیجفارس حکمرانی میکرد و وظیفه تامین امنیت آن را بر عهده داشت) و نگاهش دریامحور بود، همواره در شرایط بسیار خوبی به سر میبرد. توسعه دریامحور و حرکت صحیح و با برنامه به سمت سواحل طولانی کشور برای ایجاد ثروت در کشور ما خیلی دیر صورت گرفت، اگر این مهم با سرعت بیشتری همراه شود، بدون شک ما شاهد روزهای خوبی در کشور خواهیم بود. خلیجفارس و سواحل مکران فارغ از مباحث امنیتی و نظامی و حتی سیاسی، برای ما ایرانیها مکانی برای تولید ثروت و رونق اقتصادی بوده است.
@syrianhabar
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: در حمله گسترده مزدوران سعودی در جبهههای نبرد در استانهای مارب و الضالع دهها نفر کشته و زخمی شدند و صدها نفر هم به اسارت نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی درآمدند.
@syriankhabar