14.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای آنکه هشام الهاشمی را که ساعتی پیش در برابر منزلش در بغداد کشته شد را بهتر و بیشتر بشناسید این ویدیو را ببینید. او یکی از بعثی گهای بازمانده از دوران صدام بود که پس از اشغال عراق توسط آمریکا در یک روند پر ماجرا و عجیب به یکی از خطرناکترین و مهمترین چهرههای رسانهای و تبلیغی سفارت آمریکا در عراق تبدیل شده بود. ارتباطات گسترده و سنگین او با گروههای تروریستی و همچنین نقش آفرینی در قالب یک محلل برای اقدامات اشغالگرانه آمریکا در عراق از او چهرهای ضد مقاومت ساخته بود.
هر کسی او را ترور کرده، بدون شک میدانست که دارد چه میکند و به زبان بیزبانی باید از او تشکر کرد. بنده هیچ وقت اقدامات نفرت پراکن او در گفتوگو با شبکههای تلویزیونی سعودی، اماراتی، آمریکایی و کلاً ضد ایرانی و فراموش نخواهم کرد. زنانی که در ایران برای این جاسوس آمریکایی عزاداری میکنند یا کاملاً او را میشناسند یا هیچ نمیشناسند...
@syriankhabar
اخبار سوریه
برای آنکه هشام الهاشمی را که ساعتی پیش در برابر منزلش در بغداد کشته شد را بهتر و بیشتر بشناسید این و
در مورد ترور هشام الهاشمی باید این را هم خدمت شما عرض کنم که این ترور را باید مانند ترور رفیق حریری و پیر جمیل ارزیابی کرد، اتفاقی که محور آمریکایی - اسراییلی و ضد مقاومت بیشترین بهره را از آن میگیرند. به گفته دوستان عراقی الهاشمی همیشه مهمان شبکههای تلویزیونی مقاومت بود و در بیشتر نشستهای خبری رهبران گروههای مقاومت و حشدالشعبی حضور داشت و حتی رفت و آمدش به مراکز حشدالشعبی عادی و زیاد بود به همین دلیل با وجود رفتارهای خصمانه و همراهی او با سفارت آمریکا کشته شدنش در این شرایط هیچ سودی برای محور مقاومت نداشت. در حال حاضر هم اکانتهای رسانهای وابسته به سفارت آمریکا و سعودی در حال کار روی این مسئله هستند که ترور الهاشمی کار گروههای مقاومت است! در حالی که این مساله نمیتواند موضوعیت داشته باشد.
در این مورد، بیشتر خواهم نوشت...
@syriankhabar
🔳چه کسی پایگاه الوطیه در لیبی را بمباران کرد؟ /1
▪️همانگونه که در جریان هستید، پایگاه هوایی الوطیه دو هفته پس از کنترل آن توسط نیروهای دولت وفاق و با کمک تروریستهای اعزامی سوری و نظامیان اشغالگر ترکیهای، به پایگاهی برای استقرار هواگردهای ترکیهای درآمد. ارتش اردوغان اقدام به گسیل دستکم یک آتشبار سامانه پدافندی هاوک به همراه دو سامانه سامانه اختلال کورال به آنجا کرد تا مقدمات اعزام حداقل یک اسکاداران اف16 به همراه استقرار نهایی یک گردان پهپادی ارتش این کشور در این فرودگاه مهیا شود.
▪️پرروبازی اردوغان و حرفهای قلدرمآبانه او در مورد لیبی و حمله مستقیم و غیرمستقیم به همه طرفهای مخالف حاضر در این کشور و تهدید به حمله به سرت، به همراه توافق نظامی که روز جمعه گذشته و با حضور وزیر دفاع و فرمانده ارتش ترکیه در طرابلس با دولت سراج برای استقرار گسترده نظامیان ترکیهای کشورهای دخیل را به واکنش واداشت. این مسائل همه دست به دست هم داد تا این طرفها یک بار هم که شده به رئیسجمهور متوهم ترکیه یادآوری کنند که دست بالای دست بسیار است.
▪️بدون شک سفر جنگی هفته گذشته اردوغان به قطر و دریافت مبلغ بیش از یک میلیارد دلار برای تهیه مقدمات حمله به سرت و سایر مسائل به گوش طرفهای مقابل رسیده است. آنها به خوبی اردوغان و مطامع و شخصیت او را میدانند و به همین دلیل تصمیم گرفته شد یک بار برای همیشه درسی به او بدهند که هم جایگاه خودش را بداند و هم فکر نکند که پیروزهای اخیر که در لیبی به دست آورده، مقابلش یک نیروی حرفهای و قابل توجه قرار داشته است. به همین دلیل طرح حمله به پایگاه هوایی الوطیه خیلی زود طراحی و اجرا شد.
▪️در مورد اینکه کدام طرف به این فرودگاه حمله کرد، هر کسی به زعم خود حرفی میزند، برخی میگویند نیروی هوایی وابسته به خلیفه حفتر! این حمله هوایی را صورت داد، برخی دیگر مدعی هستند که این کار میراژهای اماراتی است و برخی دیگر هم آن را کار مصریها میدانند. با این حال، این حمله کار هر طرفی بوده، اردوغان خودش و دولتش بهتر میدانند که به هیچ عنوان نمیتوانند هیچ طرفی را در این حمله مقصر بدانند، چرا که او برخلاف قطعنامه سازمان ملل اقدام به ارسال نیرو، تجهیزات و سلاح و مهمات به لیبی کرده است.
▪️استقرار صدها تن از نظامیان ترکیهای در پایگاه الوطیه و با این توهم که هیچ خطر هوایی آنها را تهدید نمیکند – چرا که به زعم خود این پایگاه با سرت فاصله زیادی دارد، نیروی هوایی خلیفه حفتر توانایی اجرای این حمله را ندارد و دیگر آنکه مصریها و اماراتیها اگر بخواهند از پایگاه مرزی مصر در نزدیکی لیبی به سمت الوطیه پرواز کرده و دوباره بازگردند، با توجه به فاصله بیش از 1300 کیلومتری هوایی و وجود سامانههای پدافندی و جمینگ، نیاز به سوختگیری هوایی دارند که این مساله هم توسط ناوهای ترکیهای مستقر در ساحل لیبی رصد خواهد شد.
▪️در واقع، ترکها در حالی با خیال راحت و غرّه به پیروزیهای اخیر خود در لیبی در حال بازسازی و نوسازی پایگاه الوطیه بودند که 9 فروند جنگنده از زوایه جنوب غربی پایگاه را هدف حملات خود قرار دادند. عملا این مسیر، مسیری نبود که ترکها به هیچ عنوان بتوانند به آن فکر کنند. منابع مطلع تاکید دارند که یک اسکادران از جنگندههای رافال مصری و فرانسوی در این حمله مشارکت داشتهاند و این جنگندهها از شمال مالی! و با عبور از آسمان نیجر – یا به احتمال بسیار زیاد جنوب الجزایر و با اطلاع نیروی هوایی الجزایر و سوختگیری هوایی در این منطقه - خود را به الوطیه رسانده و اقدام به بمباران آنجا کردهاند.
▪️برخی از رسانههای مصری هم تایید کردهاند که این حمله هوایی با مشارکت کامل طرف فرانسوی که در طول هفتههای اخیر دعواهای کلامی، دیپلماتیک و رسانهای بسیاری با طرف ترک داشته، صورت گرفته است. پس از این حمله مقامات ارتش خلیفه حفتر با انتشار بیانیهای مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته و تاکید کردند که در این حمله خسارتهای سنگین و غیرقابل جبرانی به طرف ترکیهای وارد آمد و بیش از 80 درصد از تجهیزات استقرار یافته و ارسال شده، پیش از استقرار به این فرودگاه منهدم شده است. سرهنگ خالد محجوب رئیس دایره عقیدتی ارتش حفتر با بیان این مساله، تاکید میکند که این حمله در بهترین زمان صورت گرفت.
▪️منابع متعدد دیگری هم بر این باور هستند که در این حمله ترکها تلفات قابل توجهی دادهاند، از جمله یک ژنرال بلندپایه که برای فرماندهی این پایگاه و هماهنگی برای عملیاتهای بعدی و به صورت کل، فرماندهی نظامی ترکیه در لیبی منصوب شده بود در این حمله کشته شده است. همچنین دهها نظامی ترکیهای نیز در این حمله هوایی جان خود را از دست دادهاند....
@syriankhabar
🔳چه کسی پایگاه الوطیه در لیبی را بمباران کرد؟ /2
▪️این حمله، عملا ترمز دستی اردوغان را به صورت کامل کشید و به این نتیجه رسید که مانند سوریه که ایران، روسیه و حزبالله به صورت محکم از متحد خود حمایت کرده و اجازه سقوط دولت سوریه را نخواهند داد، در لیبی هم مشت محکمی خورد. این حمله هوایی در واقع نشان دادن یک عزم جدی از طرف متحدان خلیفه حفتر به ترکیه بود که هر مداخله بیشتری، مداخلات بیشتری را در پی خواهد داشت. این حمله با هزینه صفر در مقابل هزینه بسیار زیاد برای اردوغان صورت گرفت و او حالا باید در محاسباتش برای حمله به سرت به صورت کامل تجدیدنظر کند.
▪️این حمله همچنین نشان داد که کشورهای همسایه و سایر طرفهایی که منافع راهبردی در لیبی دارند حاضر نیستند نظارهگر امضای هر توافقی میان اردوغان و فائز سراج باشند و به شدت با آن مقابله خواهند کرد. بهشخصه نمیدانم که بعد از این چه اتفاقی روی خواهد دارد، اما بر این باور هستم که ائتلاف ترکیه – قطر – ایتالیا – انگلیس در برابر ائتلاف روسیه - فرانسه – مصر – امارات – عربستان و یونان حرفی برای گفتن نخواهد داشت. سه کشور فرانسه، یونان و مصر به همراه قبرس البته نگرانیهای سرزمینی در حوزه آبهای دریای مدیترانه هم دارند که باعث شده تا به صرف هزینه بسیار زیاد، مانع از رسوب قدرت ترکیه در لیبی شوند.
▪️در این میان، مصریها با بهرهبرداری از اختلافنظر شدید میان آنکارا و پاریس به سرعت طرف فرانسوی را به سمت خود متمایل کرده، کما اینکه طرف روسی را هم با خود به همراه دارند. رسانههای مصری میگویند که قاهره و پاریس در حال افزایش رایزنیها برای تداوم همکاری سیاسی و نظامی در لیبی هستند. پس از نابودی توان نظامی ترکیه در الوطیه، آنها پیامی به آنکارا فرستاده و تاکید کردهاند که اگر دولت اردوغان بخواهد حضور نظامی خود در لیبی را تقویت کرده و به ارسال تجهیزات نظامی و نیروی رزمی به این کشور ادامه دهد، مصر به صورت علنی در این کشور مداخله خواهد کرد.
▪️شواهد و قرائن میگویند مصریها پس از ایجاد یک جبهه مناسب در حوزه سیاسی، نظامی و حتی اقتصادی حالا با قدرت و انگیزه بیشتری در لیبی مداخله خواهند کرد. در این میان باوجود اختلافنظرهای شدیدی که همواره بین الجزایر با عربستان و امارات وجود داشته، مصریها با کمک روسها تلاش کردهاند تا مقامات الجزیره را هم در این مورد هماهنگ کنند، هر چند با ترتیب برگهها و ملاحظه قدرت هر یک از طرفها روی کاغذ میتوان به سادگی به این نتیجه رسید که باوجود پیروزیهای زمینی در طول یک ماه گذشته، امروز آنکارا توانی برای ادامه ماجراجویی خود در شمال افریقا ندارد و بانک قطری هم توان پرداخت صورت حساب را نخواهد داشت.
@syriankhabar
در مورد توافق 25 ایران و چین همانگونه که عرض کرده بودم، توافق نهایی شده و هر چه هم هست، کلیاتی در مورد همکاری بوده و در هر حوزهای در مورد جزئیات طرفین مذاکرات نهایی خواهند داشت. اما دو کشور در مورد کلیات که اصل ماجرا است با هم به توافق رسیدهاند. اینجا یک صفحه از این توافق را ملاحظه میکنید و انشالله اگر شد، مابقی صفحات را هم منتشر خواهیم کرد. با این حال مطمئن باشید که ما قرار نیست که به کسی یا طرفی امتیاز بدهیم.
مشت نمونه خروار را در این صفحه که به باور من مهمترین و اصلیترین محورها و بندهای توافق در آن گنجانده شده را میتوانید ملاحظه کنید. همانگونه که گفتم هیچ عدد و رقمی در آن نیست و این توافق چنان به نفع ایران و ایرانی است که صدای امریکاییها و نوچهها و دمچههای فارسیزبان (این جماعت هیچ وقت ایرانی نبوده، نیستند و نخواهند بود) درآمده است. من هر چه صفحات این توافق را بالا و پایین کردم که ببینم کجای آن به قول آن آقای همیشه بهار نوشته 5 هزار سرباز چینی برای محافظت از تاسیسات احداث شده باید در ایران حضور داشته باشند، چیزی ندیدم!!
@syriankhabar
این هم صفحه دوم از سندراهبردی 25 ساله ایران و چین. همانگونه که در این صفحه و در مورد اهداف توافق میبینیم هر دو کشور منافع بلندمدت و میانمدت خود را در راستای یک شراکت راهبردی در ژئوپلتیک امروز و فردای جهان تعریف کردهاند. امریکا با کدام کشور حاضر است اینگونه توافق کند؟ وزارت خارجه امریکا امروز با انتشار بیانیهای، توافق ایران و چین را ترکمانچای! دوم خوانده است. آنها اینقدر وقیح هستند که یک نگاهی به خودشان نمیکنند که چه بلایی بر سر ملت ایران درآوردهاند.
آمریکاییها درباور غلط خودشان فکر میکردند با این حجم از فشار، ایران تسلیم شده و در این فشارها هیچ کشوری جرات نخواهد کرد به سراغ ایران بیاید. پس از تسلیم شدن ایران، آنها هر چیزی را که خواستند عملی میکنند. وزارت امور خارجه امریکا اگر فکر میکند این توافق برد – برد ترکمانچای است، یادش به شروط 12 گانه مایک پمپئو بیاید!! در کاخ سفید همه عزا گرفتهاند که چگونه پس از روسیه، حالا ایران توافق راهبردی با چین امضا کرده و سر امریکا این وسط بیکلاه مانده است.
@syriankhabar
روز گذشته گزارشی در مورد حمله هوایی مشترک نیروی هوایی فرانسه و مصر به پایگاه الوطیه در شمال غرب لیبی که در اختیار ارتش اردوغان قرار گرفته بود، منتشر کردیم. برخی از دوستان میگفتند که جنگندهها حتما از پایگاه سیدی برانی در شمال غرب مصر بلند شدهاند. برای آنکه فاصله این پایگاه در مصر را با پایگاه الوطیه در ذهن داشته باشید، این نقشه نصف و نیمه را تهیه کردم. همانگونه که میبینید در خط زرد شمالی که با توجه به حضور ناوهای ترکیهای و ایتالیایی در منطقه هیچ منطقی حکم نمیکند از آن مسیر حرکت شود، فاصله 1300 کیلومتر است.
محور جنوبی را هم به خوبی میبینید، فاصله روی هم رفته چیزی حدود 2هزار کیلومتر است که در هر دو صورت، نیاز به سوختگیری هوایی است. با توجه به هوشیاری!! ارتش اردوغان در الوطیه همانگونه که گفته شد، حمله از محور جنوبی و جنوب غربی پایگاه صورت گرفته است. فلش قرمزرنگ کوچک. هر چه هست، این میزان فاصله هوایی برای بمباران با توجه به نبود رادار پیشاخطار و سامانههای جنگال چندان سخت نیست، اما نیاز به دوبار سوختگیری برای بازگشت به سیدی برانی دارد...
@syriankhabar
پس از بمباران پایگاه هوایی الوطیه در لیبی توسط جنگندههای مصری و فرانسوی منابع مطلع به من گفتهاند در دوحه و آنکارا رسما خیمه عزا برپا است. میزان تلفات و خسارتها بسیار زیاد ارزیابی شده و البته افسران کارکشته ترکیهای هم فدای کشورگشایی اردوغان شدند. با این حال، خبرگزاری آناتولی اصرار دارد بگوید فقط خسارتها به صورت جزئی و مالی بوده و هیچ کشتهای نداشته است.
با توجه به اینکه اخبار جنگ در لیبی توسط رسانههای ترکیهای سانسور میشود و کسی اجازه ندارد در این مورد حرفی بزند، یحتمل کشتههای این حمله را هم در شرایط کرونایی به عنوان افرادی که در پی این بیماری جان باختهاند، دفن خواهند کرد.
با این اوصاف، همانگونه که گفته شد، دوستان ما تاکید دارند خوشحالی عردوغان و امیر قطر چندان دوامی نداشت و آنها خودشان میدانند که صدها میلیون دلار تجهیزات و افراد بسیار خبره و کارکشته ارتش ترکیه و حتی قطر در این حمله کشته شدهاند.
@syriankhabar
9.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
[ Video ]
این هم ویدئوی کامل از لحظه هدف قرار گرفتن پایگاه الوطیه برای آن تعداد از دوستان که علاقهمند هستند. بارها عرض کردم، در لیبی سگ زرد برادر شغال است و ما از هیچ یک از طرفها حمایت نمیکنیم اما به شخصه دل خوشی از این اخوانیها ندارم.
@syriankhabar
🔵نظر سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سند راهبردی میان ایران و چین
🔹 سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اراده سیاسی رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط راهبردی دو جانبه است، گفت: پس از نهایی شدن مذاکرات، سند همکاری ایران و چین برای طی مراحل قانونی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
🔹به گزارش اداره کل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، سید عباس موسوی در واکنش به حجم گسترده ادعاهای کذب در فضای مجازی نسبت به تدوین یک نقشه راه ۲۵ ساله بین ایران و چین اظهار داشت: بر اساس توافق سال ۱۳۹۴ روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که در بند ششم بیانیه سفر رییس جمهوری چین به تهران منعکس شده است، دو کشور صراحتا اراده سیاسی خود را برای توسعه و تعمیق راهبردی روابط بیان داشته و تصمیم گرفتند یک نقشه راه جامع ۲۵ ساله بین دو کشور تدوین شود تا مبنای توسعه منسجم و همه جانبه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و چین در سال های آتی قرار گیرد.
🔹موسوی اظهار داشت: پیش نویس اولیه این سند با مشارکت نهادهای تخصصی دو کشور تهیه شده و هم اکنون در مرحله مذاکره قرار دارد. بدیهی است که پس از نهایی شدن مذاکرات، این سند برای طی مراحل قانونی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
🔹سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به واکنش خصمانه و عصبی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به این توافق گفت: بدون تردید روابط راهبردی ایران و چین که منافع کلیدی متقابل برای مردم دو کشور دارد، واجد دشمنانی است که تمامی تلاش خود را برای شکست این مذاکرات و عدم موفقیت این سند به کار خواهند گرفت.
🔹موسوی ادعاهایی همچون اجاره جزایر ایرانی در خلیج فارس، انحصار فروش نفت با قیمتهای پایین، استقرار نیروهای مسلح و غیره را مضحک دانست که حتی ارزش تکذیب کردن هم ندارد. تامین منافع ملی ایران تنها اصل راهنمای وزارت امور خارجه در تدوین این سند راهبردی بوده است و مذاکرات با دقت و وسواس کامل صورت گرفته که ان شاء الله مردم ایران به زودی ثمره آن را مشاهده خواهند کرد.
🔹سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد این سند در آینده نزدیک نهایی شود و گفت:بدیهی است که تا قبل از نهایی شدن مذاکرات، هیچ متنی اعتبار ندارد و لذا از رسانهها درخواست می شود از بازنشر متونی که با اهداف و اغراض مختلف تهیه و منتشر میشوند، خودداری کنند.
@syriankhabar
شعور که نباشد، درک و فهم که نباشد آخر و عاقبت چنین مطالبی خروجی افکار پوسیده عدهای خواهد شد، مانند آن آقا که فکر میکرد قطعنانه کاغذپاره است و بعد مشخص شد که نه تنها کاغذپاره نبوده، بلکه پدر جد ملت ایران بابت همین کاغذ پارهها درآمد و دارد در میآید... یا مانند همین آقا که به دروغ گفت قرار است 5 هزار سرباز چینی وارد ایران شوند و حتی حاضر نشد بابت دروغی که گفته یک عذرخواهی کوچک هم کند و حالا هم عدهای باوجود انتشار متن کامل توافق که حتی یک عدد و رقم هم در آن نیست و به قولی فقط حدیث آرزومندی است، چنین اراجیفی را منتشر میکنند.
من بابت چیزی متاسف هستم که فکر میکنیم دشمن در کاخ سفید یا در اروپا و ریاض و تلآویو نشسته، ما دشمن را در همین نزدیکی خودمان داریم، کسانی که برای ماندن در قدرت، رسیدن به قدرت و کنار زدن رقبا از قدرت از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند و این وسط اصلاحطلب و اصولگرا و بهار و تابستان هم ندارد، اینها جماعتی هستند که حاضرند به بهای خزان ایرانِ عزیز همه چیز قربانی شود اما بر جان و مال مردم حاکم باشند و حرفشان خریدار. این روزهای سخت که در پست بعدی به آن اشاره خواهم کرد...
@syriankhabar
این مطلب را که نوشتم، خودم به خوبی میدانم که محبان و عاشقان سیاسی چپ و رست و بهار و تابستان همین الان برایم خواهند نوشت، اما این جماعت هیچ وقت از خودشان نپرسیدهاند که دقیقا برای کشور چه کردهاند؟ چرا این همه از مردم طلبکار هستند و چرا اجازه دارند برای منافع خود هر دروغی را بگویند. حرف بسیار است و میدانم که بسیاری از شماها میدانید، با این حال وقتی قرار است چیزی را از من بپرسید اول یک سوزن به خودتان بزنید و بعد یک جوالدوز به من، هیچ اشکالی هم ندارد. فقط سوال من این است آن کسی که آمد و دروغ 5 هزار سرباز چینی در ایران را گفت، چرا نمیآید و این مساله را ثابت کند و چرا فکر میکند مردم به او بدهکار هستند...
@syriankhabar