🔴نگاهی به سرنوشت پایگاههای ترکیه در کشورهای عربی /1
🔻سیاست خارجی ترکیه در طول سالهای گذشته هر چند در ظاهر موفقیتهایی برای اردوغان داشته، اما در کلیت ماجرا از ترکیه کشوری متجاوز و جنگطلب ساخته که میخواهد خواستههایش را از طریق نظامیگری و استفاده از قوه قهریه پیش ببرد. در طول یک دهه گذشته رسانههای عربی تلاش اندکی بر پرداختن به سیاستهای جنگطلبانه ترکیهی اردوغان داشتند، دلیل این مساله هم این بود که آنها فکر میکردند ترکیه تنها کشوری است که میتواند با حضور در این کشورها و سرمایهگذاری و همکاری متقابل در مقابل ایران ایستاده و عملا، رقیبی برای نفوذ و حضور منطقهای ایرانیها تبدیل شود. این سیاست تا اواخر سال 2015 ادامه داشت اما از این سال، تغییرات جدی در سیاست کشورهای عربی پیش آمد.
🔻در واقع، فرصتسازی برای ترکیه جهت حضور در کشورهای عربی به دلیل نیازهای دو طرف به هم بود. عربهای منطقه آسیای غربی، ترکیه را کشوری سنی میپنداشتند که میتواند در برابر اسلام سیاسی شیعی قد علم کرده و از آنها در برابر گسترش روزافزون توان و نفوذ ایران جلوگیری کند. همکاری آنها در سوریه و عراق و حمایت همهجانبه از تروریستهای تکفیری القاعده و داعش شاید بخشی از برنامه همکاری پیدای این طرفها بود، همکاریهای گستردهای که باعث شد تا دو کشور عراق و سوریه عملا به ویرانه تبدیل شوند. در برابر این مساله، ما شاهد بودیم که ترکیه هم تجاوز نظامی ائتلاف سعودی –اماراتی به یمن را محکوم نکرد و حتی در کنار ریاض و ابوظبی در اشغال رسمی مجمعالجزایر دیلمون ایستاد.
🔻اما این ماه عسل چند ساله که البته در شرایطی که اردوغان با مشکلات مالی عدیدهای به دلیل مداخله مستقیم نظامی در عراق و سوریه رنج میبرد، دستاوردهایی هم برای او داشت. در سال 2014 که هنوز ملک عبدالله سعودی زنده بود، او برای این همکاریها دستور داد تا 10 میلیارد دلار کمک بلاعوض به ترکیه شود. اما به همان میزان که کشورهای عرب به ترکیه مجال جولان دادن دادند و به همان اندازه که اجازه دادند ترکیه از فضای اقتصادی آنها بهره بگیرد، در نهایت متوجه شدند که این فرصتسازی برای فردی بنام رجب طیب اردوغان دارد برایشان گران تمام میشود، در واقع اختلافات از خیلی وقت پیش و سرنگونی محمد مرسی در تابستان سال 2013 به نوعی شروع شده بود، اما نیازهای فوری طرفین به هم باعث شد تا در آن زمان اردوغان دندان بر جگر گذاشته و چیزی نگوید.
🔻در زمستان سال 1394/2016 خبری اعلام شد مبنی بر اینکه ترکیه قصد دارد یک پایگاه نظامی در قطر ایجاد کند. ساخت این پایگاه که قرار بود در آن سه هزار نظامی حضور داشته باشند، در واقع پس از عمیقتر شدن اختلافات میان ترکیه و کشورهای عرب به رهبری سعودی روی داد. حضور نظامی ترکیه در دوحه باعث گردید تا عربستان، به ویژه محمد بن زاید در ابوظبی احساس ترس و وحشت کند. همین موضوع عاملی شد تا شش ماه بعد و در تابستان سال 2016 یک کودتای نظامی برای سرنگونی اردوغان طراحی شود. این اوج مداخله کشورهای عربی در مسائل داخلی ترکیه بود که در آن برخی از سازمانهای اطلاعاتی غربی هم مشارکت داشتند.
🔻حضور ترکیه در قطر، در واقع جامه عمل پوشیدن به یکی از آرزوهای اردوغان برای حضور در خلیج فارس بود. او همواره دوست داشت که ترکیه را به عنوان یکی از کشورهای تامینکننده امنیت خلیج فارس بشناسند و پس از ساخت این پایگاه بارها به این موضوع اشاره کرد. حتی در سالهای بعد، او هوس کرد در کویت و عمان هم حضور نظامی داشته باشد. ترکیه پیش و پس از این حضور، در چندین کشور عربی هم حضور نظامی پیدا کرده بود، عراق، سوریه، سومالی، لیبی و سودان از جمله این کشورها بود. در سالهای پس از اختلاف با محور سعودی-اماراتی، اردوغان تلاش ویژهای کرد تا حضور در کویت و عمان را هم رسمیت ببخشد که به نظر با فشارهای بن سلمان این مساله راه به جایی نبرد.
🔻پس از این حضور نظامی مستقیم بود که رسانههای عربی دستور گرفتند به صورت پراکنده تلاشهای اردوغان را محکوم کرده و آن را خطرناک بخوانند. البته این تلاشها به دلیل حضور رسانههای قدرتمند و متمول قطری عملا نتیجهای حاصل نمیکرد و البته هنوز هم سران کشورهای عربی مذکور بر این باور بودند که حضور و نفوذ ترکیه در کشورهای عربی مقطعی، سطی و ناشی از روابط میان سران این کشورها با شخص اردوغان است. به همین دلیل آنها هنوز هم تمرکز عمدهای بر ایران داشتند، چرا که بر این باور بودند شکل حضور و نفوذ ایران بسیار متفاوت، عمیق و ماندگار است و پشت آن تبلیغ تشیع قرار دارد. این تفاوت در برداشت معنیاش این میشد که خیلی ساده میشود با ترکیهی اردوغان کنار آمد، اما با ایران به هیچ عنوان.
@syriankhabar
🔴نگاهی به سرنوشت پایگاههای ترکیه در کشورهای عربی/ 2
🔻این برداشت البته چندان هم اشتباه و بیراه نبود. مداخله مستقیم نظامی در لیبی که رودررویی مستقیم ترکیه و با محور سعودی-اماراتی و مصری بود و آنها را تا مرحله جنگ هم رساند، به همان دلیل پیشگفته به نوعی قابل حل نشان میداد، کما اینکه این مساله در برابر طرف قطری نیز خیلی خوب میتوانست جواب دهد. تنها عنصر لازم در این زمینه، عنصر زمان بود که آن هم به سرعت فرا میرسید و اردوغان را در شرایطی قرار داد که ناچار شود در برابر همه این مسائلی که برایش حیثیتی بودند، سر میز مذاکره و معامله بنشیند. هر یک از این پروندهها خودش یک عامل برای حل و فصل شدن نیاز داشت.
🔻در لیبی روسها به اردوغان یادآور شدند که درگیر شدن به نفع او نیست، وضعیت اقتصادی ترکیه هم اجازه چنین کاری را بیش از این نمیداد. همه تلاشهای اردوغان برای گرفتن امتیاز از طرفهای مقابل با ستونکشی و گسیل نیروی نظامی و تروریستهای سوری و چندملیتی به این کشور باعث نشد تا طرفهای مقابل کوتاه بیایند. اما در یک مورد شرایط بسیار خاص بود و اردوغان چون تفکراتش عمق نداشت و بیش از آنکه به فکر استفاده راهبردی و کلان باشد دنبال شهرت و کسب منافع آنی بود ناچار به کوتاه آمدن جدی شد. این مورد هم قطر بود، جایی که همین چند ماه پیش در خبرها خواندیم که ترکیه قصد دارد دومین پایگاه نظامی را هم در این کشور راهاندازی کند.
🔻در جریان دل و قلوه دادنهای هفتههای گذشته میان اردوغان با سران رژیم سعودی، رژیم صهیونیستی، مصر و امارات هستید؛ همه این طرفها سیاستهای جزر و مدی داشته و توانایی اثرگذاری عمیق بر یکدیگر را ندارند، بناچار با هر تغییری در یکی از سطوح قدرت در جهان دچار تغییر در مواضع میشوند. برای همه طرفهای نامبرده شده در بالا رفتن ترامپ از کاخ سفید و مستاجری جو بایدن یک مصیبت بزرگ بود، مصیبتی که به هیچ عنوان نمیتوان آن را اندازهگیری کرد. در واقع حضور بایدن در کاخ سفید، باعث شد تا دشمنهای قدیم به سراغ هم رفته و تلاش کنند تا کمپین مقاومت در برابر واشنگتن را تشکیل دهند. در حالی که قطریها به شدت از پیروزی بایدن خوشحال هستند، متحد آنکارانشین آنها دلنگران و پریشان است.
🔻آشتی قطر با سعودی (و علیالظاهر امارات و مصر) یک پیروزی بزرگ برای تمیم بن حمد آلثانی به شمار میرفت، اما اردوغان در این پیروزی مشارکتی نداشت بلکه او که خواستار روابط نزدیک با دشمنان چند سال گذشته بود، باید اقداماتی میکرد که ناتوانی او در راهبردهای کلان را نشان میداد. در واقع، اولین شرط امارات و سعودی برای نزدیکی به آنکارا و کمک به اردوغان برای ایستادگی در برابر بایدن، جمع کردن بساط پایگاه خود در دوحه است. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و بدون شک دیر یا زود این اتفاق روی خواهد داد. بن سلمان و بن زاید به اندازه کافی با ایران دردسر دارند و نمیخواهند با ترکیه هم در مرزهای خود درگیر شوند.
🔻به نظر میرسد، مساله دوم کوتاه آمدن اردوغان در لیبی است. سفر چند هفته پیش یک هیات مصری به طرابلس و دیدارش با دولت وفاق نشان داد که ترکیه به تنهایی نمیتواند بار همه مسائل را بر دوش بکشد. محور ترکیه – قطر در منطقه بسیار کوچک و ناتوان و نامطمئن بود، باوجود هزینههای بسیار زیاد، دستاوردها اندک بود و به همین دلیل نیاز بود تا ترکیه برای عبور از شرایط بحرانی حضور بایدن در قدرت، دنبال حضور در یک محور گستردهتر بگردد. جایگیری ترکیه در محور مصر، عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی در واقع شکست کامل سیاستهای منطقهای اردوغان به شمار میرود که فکر میکرد به تنهایی از پس همه این مشکلات بر میآید.
🔻هر چند اردوغان نشان داده آدم قابل پیشبینی نیست و این مطالبی هم که نوشته شد بر اساس اصل واقعیتهای میدانی و تحلیل شرایط موجود در عرصه تعاملات منطقهای و بینالمللی است، با این حال در طول چند هفته آینده (نه هم چند ماه) ما باید شاهد اتفاقات جدیدی در سطوح مختلف باشیم. همه آنچه که گفته شد، بستگی به سبک رفتاری رئیسجمهور امریکا با این طرفها دارد. هر فشار و اظهارنظری میتواند این طرفها را به هم نزدیک کند، اگر هم فشاری نباشد و بایدن بیخیال این طرفها شود که اردوغان سیاست فعلی را ادامه خواهد داد.
🔻این روزها برخی از خبرگزاریهای داخلی دارند از تشکیل ارتش توران!! توسط اردوغان خبر میدهند! اجازه دهید پدرخوانده تروریستهای تکفیری چند ملیتی ترکتبار که خون صدها هزار انسان بیگناه در سوریه بر گردنش سنگینی میکند فعلاً بارش را در کشورهای عرب منطقه پیاده کند، بعد برود سراغ «تو ران»! این توهمات شوونیستی و فاشیستی البته از رئیسجمهور ترکیه هیچ بعید نیست، اما...
@syriankhabar
گفته بودم که به واسطه شغلی که دارم، در خبرگزاریها زیاد میگردم، تا به امروز هم در دفعات از خبرگزاری ایسنا مطالب و مواردی را نقل کردهام که این هم یکی از آن خبرها است. بدون شکل بخش بسیاری از شماها اصل این خبر را خواندهاید و میدانید که اصل خبر چیست. با این حال، با دقت لید این خبر را بخوانید!! چرا مدیران ایسنا این همه تلاش میکنند خبر را تغییر دهند و کلاه بر سر مخاطب بگذارند؟ چرا اول خبر با پاراگراف های میانی آن همخوانی ندارد؟ کرونا چه ربطی به روابط اروپا و امریکا داردکه اروپاییها حالا میخواهند سیاست ارزی خود را تغییر دهند؟
باور کنید سه چهار بار این خبر را خواندم و در تعجبم چگونه این خبر را به این شکل تغییر دادهاند! ممیزیها هم اینگونه نمیتوانند یک خبر را برعکس ترجمه کنند. چرا نمیخواهید بنویسید که اروپا برده و اسیر امریکا بوده که میخواهد مسیرش را تغییر دهد؟ چرا نمیخواهید بنویسید دو طرف آتلانتیک دچار شکاف شده است... مخاطب بیچاره چه گناهی کرده که باید سیاسی بازی شما را تحمل کند! اصل خبر چیز دیگری است..
@syriankhabar
🔳بسته شدن صفحات ما در توئیتر و اینستاگرام
▪️توئیتر برای بار ششم، صفحه ما را بست... حقیقتش را بخواهید دیگر دوست ندارم در آنجا فعالیت کنم. در اینستاگرام هم صفحه ما برای بار پنجم تعطیل شد. دمکراسی امریکایی به شکل عجیبی خندهدار و مضحک است، تا وقتی میتوانید حرف بزنیدو اظهارنظر کنید که در چارچوبهای فکری و ذهنی نئولیرالها و گلوبالیستها باشید، به محض کوچکترین خارج زدن شما را بیرون میکنند حتی اگر رئیس جمهور امریکا باشید.
▪️فعلا همین تلگرام و ایتا را داریم. در این دو فضا با هم هستیم تا بعدش خدا چه بخواهد. تلاش خواهم کرد برخی مطالبی که باید به شکل توئیت نگاشته شوند را عکسنوشت کنم و در کانال قرار دهم تا دوستان بتوانند استفاده کنند. این تنها کاری است که به ذهنم میرسد.
@syriankhabar
https://instagram.com/syriankhabar2
این هم آدرس هفتمین پیج ما در اینستاگرام. دوستان اگر لطف کنند و در آنجا از ما حمایت مجدد کنند، سپاسگزار خواهم بود...
ببخشید که این حرف اینجا میزنم، اما رفتار بعضیها مانند دم سگ میماند! اگر تا صد سال در گچ بماند صاف نخواهد شد حالا جریان کسانی ست که پیش از این هم در موردش نوشته بودم که شما هر کاری کنید بالاخره برای آنکه فحش بدهند بهانه پیدا میکنند و عموما هم از همان مفاوکهای پیر ساکن آلبانی هستند که مخشان فقط برای حرفهای بیمایه کار میکند و بعد هم خودشان آن را میان خودشان میچرخانند!!
گفتگوی سردار چهارباغی با خبرگزاری تسنیم را به صورت کامل در کانال کار کردیم و در مورد آن هم توضیحاتی دادیم. همه آنهایی که کانال اخبار سوریه از سالها پیش دنبال میکنند میدانند حضور ما در سوریه چگونه بود و از کی ایرانیها به سوریه اعزام شدند. همه میدانند که از همان اول هم تحرکات سوریه مسلحانه بود و تروریستهای تربیت شده توسط ترکیه، کشورهای عربی و آمریکا در مناطق مختلف این کشور دست به قتل و کشتار میزدند. نیاز به توضیح نیست که در شهر درعا در همان روزهای اول ۳۵ پلیس سوری توسط تروریستهایی که وارد شده بودند قتل عام شدند و اگر مردم دخالت نمیکردند، تلفات بسیار بیشتر بود.
ادامه در پست بعد....
@syriankhabar
اخبار سوریه
ببخشید که این حرف اینجا میزنم، اما رفتار بعضیها مانند دم سگ میماند! اگر تا صد سال در گچ بماند صاف
🔸عرض کرده بودم کسانی که عموما چنین حرف هایی را می زنند یا هیچ از مسائل نمیدانند یا آن که میدانند و عامدانه قلب واقعیت میکنند و حقیقت را به گونهای تغییر میدهند که مخاطب باور کند. سردار چهارباغی که گفته رهبری به حاج قاسم گفتند «برو و بشار اسد را حفظ کن» بلاشک رهبری با این ادبیات با سردار شهید ما صحبت نکرده است چهارباغی یک ژنرال نظامی است و دیپلمات نیست، حرفهایش را به همان شکل نظامی گونهاش میزند نه اینکه بخواهد حرفهای دیپلماتیک بزند. دقیقاً در کلمه به کلمه این گفتوگو با تسنیم هم به خوبی میشد علاوه بر عواطف و مسائل انسانی، امور نظامی و مشکلات و مسائل را به خوبی دید و این نشان میدهد که او از نگاه یک نظامی قضیه را می نگرد و حرفی هم که میزند از همین جنس است و گرنه اگر او دیپلمات بود که به گونه دیگری اعلام موضوع میکرد.
🔸این افراد عموما هیچ اطلاعی از تاریخ درگیریها و گروهکهای تشکیل شده و فعال در سوریه ندارند و همه چیز را به چشم داعش میبینند و فکر میکنند (و البته گاهی عامدانه خود را به خریت میزنند) در سوریه فقط یک داعش بود و بس. در حالی که در فوریه سال ۲۰۱۱ – زمان آغاز به قول این حضرات حرکتهای انقلابی– ما در گوشه کنار سوریه شاهد درگیریهای مسلحانه بودیم، دقیقاً بر اساس یک نقشه و طرح قبلی یکی یکی سازمانهای تروریستی و گروههای وابسته به یکی از کشورهای ترمیه، عربی و غربی در جای جای این کشور تشکیل میشد. آنهایی که دوست دارند می توانند در مورد هر یک از این گروهها تحقیق کنند اما برای آن که مشت این افراد نادان و ابله را باز کنیم بهتر است آنها یادآور شویم که داعش خیلی بیشتر از آنکه در عراق و سوریه به عنوان داعش شناخته شود سوریه فعال بود.
🔸جبهة النصرة که امروز به عنوان نماینده سازمان ترپریستی القاعده در سوریه شناخته میشود و رسماً تحت الحمایه رئیس جمهور ترکیه است، نماینده دولت اسلامی عراق که بعدها داعش شد، بود. جبهه النصره در نیمه اول سال ۲۰۱۱ دست به انفجارهای بزرگ و تروریستی در جای جای سوریه زد. ابومحمد الجولانی فرستاده ابوبکر البغدادی بود و این کارها را به نمایندگی از او در مناطق مختلف سوریه انجام میداد. در حالی که بر اساس بسیاری از مستندات تا نیمه دوم سال ۲۰۱۲ هیچ ایرانی در سوریه حضور رسمی نداشت، آز ابتدای سال ۲۰۱۱ شاهد شکلگیری قارچ گونه گروههای ترپریستی در شهرهای مختلف سوریه بودیم.
🔸من اینجا فقط دو مثال میزنم که برای این جماعت نادان – که البته هیچ وقت نمیخواهند از این مطالب درس بگیرند و دست به کلاهبرداری و دروغ گفتن به مخاطب نزنند – شاید یک کلاس درس باشد. نخست باید به اتفاقات روی داده در شهر حمص و محله باباعمرو اشاره کنم. جایی که در همان ماههای ابتدایی سال ۲۰۱۱ رسماً با حضور گروه های تروریستی به نام «فاروق» از کنترل دولت سوریه خارج شد. آنچه در این محل رویداد دقیقاً دو سال پیش از حضور نظامی ایران و گروههای مقاومت در سوریه بود. موضوع دیگر شما می توانید یک جستجو در مورد تاریخ تشکیل گروهک تروریستی احرار الشام کنید که در همان هفتههای اول به قول الجزیره، اردوغان به این جماعت نادان تحرکات «انقلابیون» تشکیل شد...
🔸گروههای مقاومت دقیقاً وقتی به سوریه اعزام شدند که تروریستها پایتخت سوریه را محاصره کرده بودند و عملاً مردم این شهر در محاصره این تروریست ها قرار گرفته بودند به هیچ مواد غذایی وارد پایتخت نمیشد. در گوشه کنار سوریه تقریباً بیشتر شهرها از کنترل دولت مرکزی خارج شده بود و از لبنان، ترکیه، عراق، اردن و حتی منطقه اشغالی جولان تروریستهای چند ملیتی وارد سوریه میشدند. اگر سردار چهارباغی گفته رهبر انقلاب به حاج قاسم گفتند برو و بشار اسد را نجات بده، منظور از «بشار اسد» کشور سوریه بود, چرا که فقط وجود این شخص بود که ضامن بقای سوریه و تمامیت ارضی آن به شمار میرفت.
🔸گفتن بیش از این هم لازم نیست و صرفاً خواستم نکاتی را مطرح کنم که اگر چنین مطالبی جایی دیدید زیاد توجه نکنید و اصلاً این را مد نظر داشته باشید که ما نه برای نجات بشار اسد، بلکه برای نجات کشور خودمان راهی سوریه شدیم و میخواستیم برای این که ابر قدرت منطقهای و بین المللی شویم، تهران را به مدیترانه وصل کنیم و بتوانیم با کشورهای متحد خود ارتباط زمینی داشته باشیم راهی سوریه شدیم. تجربه نشان داد که حضور ما در سوریه کاملا درست بوده و اگر ما آن روز عازم سوریه نمیشدیم و در عراق با داعش نمیجنگیدیم باید پس از سقوط دمشق و بغداد به مدت ۵۰ سال در مرزهای غربی خودمان با عوامل تکفیری در یک جنگ فرسایشی میجنگیدیم و دهها برابر خسارت جانی و مالی میدادیم.
🔸کسانی که این مطالب را می نویسند آنهایی هستند که از این مسئله ناراحتند که چرا ما با تروریستها در خانه آنها جنگیدیم و آنها را نابود کردیم، حالا میخواهند هر چه بگویند، بگویند...
@syriankhabar
🔵 دلهدزدی صهیونیستها یا «غنائم جنگی»
🔹در طول چند هفته گذشته ویدئوهای متفاوت و متعددی را از دلهدزدی صهیونیستها در هتلهای ابوظبی و دبی در فضای مجازی منتشر شد. بسیاری از این ویدئوها تعجب کرده بودند، گروهی دیگر آن را غیرقابل قبول خوانده و برخی هم چیزهای دیگری گفته بودند. با این حال، ما آن روز این ویدئو را بازنشر نکردیم، به این دلیل که ذات صهیونیست جماعت را میشناختم و اصولا اینها پیش از این در استانبول و شرم الشیخ هم همین کارها را کرده بودند. اما چون آن زمان فضای مجازی مانند الان نبود، کسی خبردار نمیشد.
🔹این واقعیتی است که گردشگران صهیونیست به هر کشور مسلمانی که سفر کنند، باید از آنجا «غنائم جنگی» با خود ببرند. این یک سنت بین آنها تبدیل شده که اگر به یک کشور مسلمان سفر کردند، حتما باید یک چیزی از آنجا دزدیده و با خود به خانه بیاورند و بعد به آن به چشم غنیمت جنگی نگاه کنند. شاید عدهای از مخاطبان از این مساله تعجب کنند، اما واقعیتی است که کسی هم نمیتواند آن را تکذیب کند. آنها خودشان به هیچ عنوان این موضوع را دزدی نمیدانند و میگویند که غنیمت با خودشان آورده و اصلا برایشان زشت و ناپسند نیست.
🔹گفتم که پیش از این، صهیونیستها هنگام سفر به استانبول، شرم الشیخ و یا هر کشور اسلامی دیگر از هتلها، کازینوها و حتی مغازهها دزدی میکردند و هر چیزی که در کیف آنها جا میشد، با خود میآوردند. این واژه غارت کردن هم در برابر کاری که میکردند، کم بود. وقتی بنیامین نتانیاهو و زنش همه لباس چرکهای خود را در چند چمدان ریخته و در سفرهای خارجی با خود میبردند تا در خشکشویی هتلها مفتی برایشان شسته و اتو کنند، شما از سایر شهروندان صهیونیستی در فلسطین اشغالی انتظار رفتارهای متمدنامه و مطابق اصول را نداشته باشید.
🔹متاسفانه ما ایرانیها، مسلمانها و حتی بسیاری از ممل جهان به دلیل آنکه آشنایی چندانی با خط و زبان عبری نداریم، نمیتوانیم خیلی خوب و از نزدیک آنها را رصد کنیم. اگر از نزدیک این مسائل را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که منجلابی از کثافت، قتل، غارت، کلاهبرداری، دزدی و شارلتانبازی که از قدیم مخصوص «گتو»ها بود، حالا هم بر شهرکهای صهیونیست نشین در فلسطین اشغالی حاکم است. روزی نیست که در فضای عمومی و رسانههای این رژیم خبرهای عجیب و غریبی در این مورد منتشر نشود، اما چون ما این زبان و خط آشنایی نداریم، خیلی کم متوجه میشویم.
🔹با این حال بیش از 66 هزار گردشگر اسرائیلی از زمان امضای توافقنامه سازش به دبی و مناطق دیگر امارات سفر کردهاند. رفتار این گردشگران صهیونیست، صدای روزنامه یدیعوت آحرونوت را در آورده و این روزنامه بر لزوم توقف رفتارهای ناشایست از سوی گردشگران اسرائیلی تاکید کرد. کارشناسان گردشگری اسرائیلی نسبت به تداوم رفتارهای ناشایست گردشگران به خصوص دزدی وسایل اتاقهای هتلها در طول سفرشان به امارات هشدار دادند و این رفتارها را مایه آبروریزی اسرائیل دانستند.
🔹این روزنامه به گزارشهای غذا پختن در اتاقهای هتلها اشاره کرد که مغایر با قوانین مدیریت هتل بوده است. دزدیدن حولهها و دیگر وسایل از اتاقها و برپایی مراسمهایی خارج از عرف و قوانین از این موارد نقض مقررات هتلها بوده است. امالیا لازاروف، مالک یک آژانس مسافربری که صدها صهیونیست را به دبی و ابوظبی منتقل کرده، با بیان اینکه امارات در حال حاضر در دسترس گردشگران اسرائیلی است اما باید رفتار محترمانهای داشته باشند، میگوید: همه چیز به دلیل این رفتارهای ناشایست برای ما غیرمنتظره شده و واقعیت این است که اگر این رفتارها ادامه یابند اوضاع افتضاح خواهد شد. صحبت زیادی در امارات درباره رفتارهای گردشگران اسرائیلی مطرح است و برخی شرکتها که اسرائیلیها با آنها تعامل دارند متعلق به اماراتیها نیست و اگر رفتارمان را درست نکنیم بهای آن را پرداخت خواهیم کرد.
🔹این روزنامه به نقل از تور لیدر دیگری که نامش را فاش نکرد، مینویسد: اسرائیلیهایی که به امارات سفر میکنند به خصوص جوانترها با رفتارهایشان به اسرائیل ضربه میزنند و من احساس شرمساری میکنم. اخیرا تماسی از دوستی داشتم که در یکی از هتلهای دبی کار میکند او به من گفت اسرائیلیها تصمیم گرفتند در اتاق هتل آشپزی کنند و دستورات مدیریت هتل را نادیده گرفتند این باعث شد اخراج شوند و باید محل اقامت دیگری مییافتند.
🔹هر چند این روزنامه تلاش داشته تا سطح رفتار صهیونیستها را به «جوانترها» و گوش نکردن به قوانین هتلها کاهش دهد، اما باید پرسید این جوانترها که خیر سرشان باید امروزیتر باشند، در کدام مدرسه و در کدام خانواده تربیت شدهاند؟ آحرونوت که نمیخواهد واقعیتها را به صورت کامل بنویسد. بسیاری از صهیونیستها خوردن غذای مسلمانان را حرام میدانند و .... خلاصه برای خودش داستانی است توریستهای غارتگر!!
@syriankhabar
🔴 حمله به 7 نفتکش در مسیر سوریه
🔻در طول یکی دو سال گذشته و با تشدید فشارهای اقتصادی امریکا و اروپا بر مردم سوریه به دلیل مقاومت آنها در برابر تروریستهای تکفیری، شاهد به هم ریختگی اقتصادی در این کشور هستیم. سوریها که بیشتر منابع نفتشان در اشغال تروریستهای پکک و کردهای مزدور واشنگن و نظامیان اشغال امریکایی است، برای تهیه نفت خام برای پالایشگاه بانیاس دچار مشکلات عدیدهای هستند.
🔻تلاشهای ایران و روسیه برای تامین نفت خام این کشور نیز به دلیل اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی و امریکا و کشورهای اروپایی همواره با مشکل همراه بوده است. از دزدیدن نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط انگلیسیها تا حمله به این نفتکشها در دریای سرخ که حالا مشخص میشود چون مسیر حرکتشان به سوریه بوده، مورد حمله قرار گرفتند. آماری که مقامات سوری در این مورد ارائه کردهاند، به نوبه خود جالب است.
🔻نخستوزیر سوریه در سخنانی در جریان نشست پارلمان کشورش اعلام کرد که در راستای اعمال فشار بر حوزه نفت و انرژی، هفت نفتکش که در حال حرکت به سمت سوریه بودهاند، هدف حمله قرار گرفتند. از این تعداد دو نفتکش در دریای سرخ هدف قرار گرفته شدند و این حمله باعث شد که ورود آنها به سوریه بیش از یک ماه به تعویق بیفتد.
🔻به گفته حسین عرنوس، همچنین در پی این حمله و ورود با تأخیر نفتکشهای مذکور به سوریه، روند تولید پالایشگاه «بانیاس» متوقف شد و همچنین منجر به کمبود مشتقات نفتی برای تأمین بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور شد. نخستوزیر سوریه به طرفی که این حملات را انجام داده است اشاره نکرد اما برخی رسانهها اکتبر گذشته اعلام کرده بودند که نیروهای آمریکا یک نفتکش را در که در حال حرکت در دریای مدیترانه به سمت سوریه بود، هدف قرار دادند.
@syriankhabar
ارتش تروریستی آمریکا پس از حملات گسترده روزهای گذشته گروههای مقاومت به ستون های نظامی این کشور اقدام به بمباران منطقه حرف النصر (حرف الصخر) کرده است.
@syriankhabar
منابع عراقی تأکید می کنند که در این حمله یک پایگاه ارتش عراق در بخش البهبهان بمباران شده است و تا این لحظه هیچ گزینههای بسیج مردمی عراق یا همان حشد الشعبی آسیب ندیدهاند.
@syriankhabar
در این حملات تعدادی از نیروهای ارتش عراق به شهادت رسیده و یا زخمی شدند. این در حالی است که نیروهای امدادی ارتش عراق از ترس بمباران مجدد این منطقه توسط جنگندههای ارتش تروریستی و اشغالگر آمریکا جرات نکردهاند شهدها و زخمیها را تخلیه کنند. رسانههای نزدیک به مقاومت تاکید دارند که نیروهای حشد الشعبی با ورود به منطقه اقدام به تخلیه حادثه دیدگان حمله تروریستی ارتش اشغالگر آمریکا کردهاند.
@syriankhabar
تا این لحظه تعداد شهدای ارتش عراق به ۹ نفر رسیده است. خبری از میزان زخمیها تا این لحظه به دست ما نرسیده اما منابع عراقی می گویند که چهار پایگاه ارتش این کشور هدف حملات هوایی قرار گرفته و آسیب جدی دیده است.
@syriankhabar
این حمله را به وسیله بمبهای GBU -39 یا همان SDB که از بمبهای هواسر محسوب میشوند صورت گرفته است گ. به نظر می رسد ارتش تروریستی آمریکا برای آنکه نظامیان عراقی را غافلگیر کند این بمبها را در فاصله دهها کیلومتری به سمت این پایگاهها پرتاب کرده تا حتی آنها صدای هواپیما را هم نشوند و فقط تکه پاره شدن همرزمانشان را به چشم ببینند!!!
@syriankhabar
در حالی که رسانههای رسمی عراقی به احتمال بسیار زیاد به دستور نخست وزیر موقت این کشور سیاست سکوت را در قبال این حملات و کشته و زخمی شدن دهها نفر از نظامیان عراقی در پیش گرفتند، از بغداد خبر میرسد که مصطفی الکاظمی به نیروهای ضد شورش دستور داده تا برای حمایت از سفارت آمریکا به این منطقه اعزام شوند!!
@syriankhabar
از منطقه مرزی عراق و سوریه در شهر القائم منابع المیادین گزارش می دهند که جنگندههای آمریکایی در حال پرواز گسترده هستند.
@syriankhabar
وزیر امور خارجه تاریخ منقضی شده آمریکا که ۲۴ ساعت دیگر باید وزارت خارجه را ببوسد و به پناهگاه برود، در آخرین ساعتهایی که در این سمت حضور دارد تلاش می کند تا عقده های بی پایان خود را نشان دهد. ا با انتشار این عکس و نوشته بالا همزمان با حمله هوایی جنگنده های ارتش اشغالگر و تروریستی آمریکا به صورت رسمی تایید کرد این آخرین سنگهایی است که ترامپ در آسیای غربی به زمین میاندازد و ممکن است در ساعت های آینده سننگ های بیشتری از او نازل شود....
@syriankhabar
ارتش آمریکا با صدور بیانیهای هرگونه مداخپاه در حمله به پایگاه ارتش عراق را نفی کرد؟؟؟
@syriankhabar
تیپ 55 هوابرد شیراز امروز صبح زود با پرواز از شیراز خود را به منطقه عملیاتی در سواحل مکران رساندند. هرکولهای ایرانی صدها تن از چتربازها را در منطقه رزمایش به این شکل زیبا رها کردند...
@syriankhabar
و این هم تصویری دیگر... چتربازهای تیپ 55 هوابرد در کنار تیپ نوهد امروز به صورت گسترده در رزمایش بزرگ اقتدار 99 اقتدار نیروی زمینی ارتش فداکار ایران را به نمایش گذاشتند... در مورد این رزمایش در پستهای بعد بیشتر خواهیم نوشت.
@syriankhabar
در این رزمایش تمرین بسیار مهمی صورت گرفت. نیروهای هوابرد در کنار تکاوران نیروی زمینی پس از تخلیه توسط سی130 سوار بر نفربرها شده تا به سرعت به خطوط مقدم نبرد منتقل شوند. حضور گسترده نفربرها در این رزمایش که از آتش پشتیبانی نزدیک توپخانه و خمپارهاندازها برخوردار بودند، در واقع تمرین مقابله با نفوذ دشمن در سواحل کشور بود. این تمرین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و پیش از این هم بارها توسط نیروهای رزمی تمرین شده بود.
@syriankhabar
نفربرها در کنار نفربر ام113 فرماندهی. یکی از تغییرات گستردهای که نیروی زمینی در طول چند سال گذشته به خود دیده، توان تحرک این نیروها است. به همین دلیل صدها دستگاه نفربر جدید ساخته و تحویل یگانهای نیروی زمینی شده تا بتواند در حوزه انتقال سریع نیروها به خطوط نبرد اقدام کنند. عنوان «متحرک هجومی» که به تیپها و لشکرهای نیروی زمینی ارتش داده شده، در واقع به همین معنی است.
@syriankhabar
البته طبق معمول هنوز هم مشکلاتی وجود دارد، مانند این خودروی به حساب تکنیکال که هیچ حفاظتی برای نیروی رزمنده ندارد. در طول سالهای گذشته بارها و بارها نسبت به این مساله مطالب بسیاری گفته شده بود و انتظار میرفت که از خودروهای حفاظتشده یا امرپهای تولید داخل در این رزمایش استفاده شود که حداقل تا این لحظه ما تصویری از حضور از این خودروهای با تحرک بالا و حفاظت قابل قبول چیزی ندیدیم. این خودروی تکنیکال در هر صحنه واقعی نبرد با گلوله کلاش هم ناکارآمد خواهد شد.
@syriankhabar
در این رزمایش، هوانیروز همیشه قهرمان هم با بالگردهای شنوک و 214 اقدام به جابجایی نیروهای تیپ نوهد در ساحل دریا کردند. این بالگردها در برخی موارد به دوربینهای دید در شب مجهز شده و در پناه تامین آتش مناسب اقدام به حمله به نیروهای دشمن فرضی کردند که قصد داشتند با پیاده شدن در ساحل، اقدام به سرپل گیری کنند.
@syriankhabar
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدئوی منتشر شده از طرف رسانه ارتش از رزمایش اقتدار ۹۹
@syriankhabar
در حالی که حمله به جرفالنصر شب گذشته ساعت ۱ بامداد به وقت محلی روی داده، تروریستهای داعشی سه ساعت بعد از آن و در ساعت ۴ صبح در همان حوالی اقدام به منهدم کردن چند دکل فشار قوی برق می کنند تا به این ترتیب اینگونه وانمود گردد که هیچ اتفاقی در منطقه حرفالنصر نیفتاده و اگر چیزی بوده اقدامات گروهک تروریستی داعش بوده است! حادثه بامداد روز سه شنبه، بدون شک حمله هوایی بوده و اینکه ارتش آمریکا این موضوع را تکذیب میکند به این دلیل است که هواگردهای ارتش تروریستی آمریکا اقدام بمباران مواضع ارتش عراق کردند، نه مواضع مربوط به الحشد الشعبی.
همه مستندات و شواهد از وقوع حمله هوایی خبر میدهند، حمله سه ساعت بعد داعش در منطقه نشان میدهد که عناصر این گروهک ارتباط نزدیکی با حمله کنندگان داشتند که بلافاصله وارد عمل شده تا با انهدام دکلهای فشار قوی برق، حمله اصلی را ماستمالی کنند ولی به زودی مستندات این حمله منتشر خواهد شد. حرکت فوری نیروهای ضد شورش به سمت سفارت آمریکا، توییت همزمان پمپئو، هشدارهای چند شب قبل از پرواز هواگردها و تصاویر حرارتی یگان پدافند کتائب و... همه نشان از حمله داشتند.
@syriankhabar
در رزمایش اقتدار 99 نکته قابل توجهی که وجود داشت، حضور همزمان 5 فروند سی130 بود. این اسبهای بارکش نیروی هوایی که 8 سال جنگ را به صورت شبانهروزی پشتیبانی کرده و دهها هزار ساعت پرواز پشتیبانی از رزمندگان کردند، پس از جنگ هم با وجود شرایط تحریمی هنوز هم ستون فقرات جابجاییها در نیروی هوایی ارتش هستند. سر پا بودن این هرکولها بسیار خوشایند است و تجربه جنگ در سوریه اهمیت آنها را دوچندان کرد. یکی از اقدامات خوب، تلاش برای تامین قطعات این هواپیماها است، قطعاتی که پس از خالی شدن انبارها توسط جهاد خودکفایی یا بخش صنعت ساخته میشود. ضرورت حفظ این هواپیماها بسیار است و باید سرمایهگذاری خوبی روی سرپا نگه داشتن بیش از پیش آنها شود. البته در این تصویر 5 فروند قابل مشاهده است و در این رزمایش تعداد بیشتری مشارکت داشتند. اینها، هرکولهای شیرازی هستند و هرکولهای تهرانی بعدا رسیدند.
@syriankhabar
همانگونه که گفته شد، سی130های نیروی هوایی ارتش در این رزمایش حضور پررنگی داشتند و عملا پشتیبانی رزمی و لجستیک را به صورت کامل بر عهده گرفتند. بارریزی تجهیزات سنگین شامل خودروهای حامل مینیکاتیوشا، تفنگ 106، موشکهای توفان، موتورسیکلتها و سایر تجهیزات برای انجام عملیات پشتیبانی آتش نزدیک از نیروهای واکنش سریع از جمله ماموریتهای هرکولسوارهای شیرازی و تهرانی بود. هنوز هم امیدوارم که بخش عمدهای از این ناوگان بتواند شرایط مطلوب را داشته باشد، به هر حال، نه ما و نه هیچ کشوری که این پرندهها را در اختیار دارد، نمیتواند جایگزینی برایشان پیدا کند. به قول معروف ساخت سی130 در کنار اف4 و اف14 «یک اتفاق» بود...
@syriankhabar
جیپهای سفیر حامل راکتاندازهای مینیکاتیوشا که برای تامین آتش پشتیبانی از یگانهای چترباز توسط سی 130 در منطقه رزمایش فرود آمدند، بلافاصله توسط نیروهای کاربر مورد استفاده قرار گرفته و حجم مناسبی از آتش را بر مواضع دشمن فرضی در ساحل ریختند. این آتشریزی به نظر برای ناتوان کردن دشمن در هدف قرار دادن نیروهای خودی صورت گرفته است، نه برای منهدم کردن دشمن. البته نفربرهای بیامپی2 ارتش با توپهای خود در تامین آتش مشارکت داشتند.
@syriankhabar