این یک حقیقت پیش پا افتاده، مبرهن و بسیار طبیعی است که هر کشوری دنبال منافع ملت خودش باشد. در طول 42 سال گذشته ایران در بسیاری از مواقع از منافع خودش گذشت شاید اتفاق دیگری در افغانستان روی دهد، شاید بشود راهی دیگر جست اما در همه این سالها چنین اتفاقی روی نداد. اینکه امروز در افغانستان چه میگذرد، در ابتدا بر عهده مردم خود این کشور است و دوم هم بر عهده اشغالگران غربی است که درست 20 سال در این کشور حضور داشتند و گروهی از افغانستانیها زیر سایه آنها هم آب را بر ما بستند، هم از ما برای آنها جاسوسی کردند و هم اینکه کشورشان جایی شد برای تهدید و ناامنی ایران. متاسفانه اینها اصلا به خاطرشان نمیآید که پهپاد جاسوسی سازمان جهنمی سیا بنام RQ170 به جانور مشهور بود و از قندهار به سمت ایران پرواز میکرد تا از کشورمان جاسوسی کند. آیا یکبار یک نفر از ساکنان این کشور آمد و این اقدام امریکاییها را محکوم کرد؟ آیا یک نفر آمد و گفت امریکاییها حق ندارند از خاک ما از کشور همسایه جاسوسی کنند؟ آیا همین امریکاییها نبودند که گمرک مرزی را چند ماه پیش با دهها تانکر حامل سوخت منفجر کردند؟...
در پست بعد بخوانید..
@syriankhabar
🔸نه خاک افغانستان مرکز و مأمن گروههای تروریستی فعال در مناطق جنوب شرق ایران شده بود و صدها نفر از شهروندان ایرانی در اقدامات تروریستی این گروهکها به شهادت رسیدند؟ مرکز هماهنگی فعالیت این گروهکها نه سفارت امریکا در کابل بود؟ مگر تروریست معدوم، عبدالمالک ریگی وقتی که از آسمان توسط نیروهای امنیتی ایران شکار شد و در خاک ایران بر زمین نشست، از فرودگاه کدام شهر به دبی آمده بود و از آنجا به کدام پایگاه میخواست برود و قرار بود در قرقیزستان و در پایگاه ماناس با چه کسی دیدار کند؟
🔸مگر در طول همین سالهایی که امریکاییها افغانستان را اشغال کردند، نه ایران بود که هم برق بخشهای بزرگی از غرب افغانستان را تامین کرد، هم این کشور را صاحب راه و راهآهن کرد و هم هرات را به بزرگترین و زیباترین شهر این کشور تبدیل کرد؟ مگر نه ایران بود که در طول 42 سال گذشته میزبان میلیونها آواره افغانستانی بود و از آنها تا جایی که در توانش بود پذیرایی کرد در حالی که کشورمان درگیر جنگی خونین با ارتش بعث عراق بود و پس از آن هم در شدیدترین و سختترین تحریمهایی که نوع بشر تا بحال دیده بود، همچنان از آنها پذیرایی کرد؟
🔸اما در مقابل چه شد؟ مگر یادمان رفته که آن مجری عقدهای، بیشعور و هتاک تلویزیون طلوع در هنگام مصاحبه با وزیر امور خارجه کشورمان چه دریدگی کرد و چگونه رسم دوستی و همسایگی و برادری را به جا آورد! مگر یادمان رفته که همین فارسیزبانهایی که شهروند افغانستان بودند چون زورشان به پاکستان نمیرسید، دیوانهوار چه هتاکیها و چه توهینهایی نثار ایران و ایرانی میکردند؟ مگر یادمان رفته که تعدادی در رودخانه مرزی غرق شدند و فضای مجازی دوستان و برادران افغان چه که نکردند... مگر یادمان رفته که در طول 42 سال گذشته بیش از 2900 نیروی نظامی و انتظامی ایران در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدری که از افغانستان میآمد جانشان را از دست دادند...
🔸آیا هنوز هم باید از این دست محبتهایی که در این سالها از کشور همسایه به ما رسیده، بنویسم و ردیف کنم؟ چرا باید به حکومت امریکایی افغانستان دل خوش میکردیم؟ جوانان ایرانی و حتی همین فاطمیون عزیز را برای چه باید به دهان گرگ میفرستادیم؟ تا شاید این جماعت در قدرت بمانند و به فحاشی و هتاکی و نوکری برای امریکا علیه ایران ادامه دهند؟ چرا مانند بُز فرار کردند؟ چرا نماندند و از کشورشان دفاع نکردند؟ چرا ما همچنان باید منافع ملی خودمان را به پای یه مشت آدم ابله و نادان بریزیم که در نمکنشناسی لنگه ندارند (البته منظورم همان کسانی است که در بالا از آنها نام بردم)...
🔸خدا میداند هیچ کسی به اندازه من به افغانستان علاقمند نیست، اما نگاه کنید، جز گپ مفت، جز هتاکی، جز بیادبی و حرفهایی که سزاوار خودشان است، چیزی دیدهاید؟ یک بار نوشتم پزِ ارزش افغانی در برابر ریال را میدادند، کمی صبر کنید، واحد پول افغانستان چنان ریزشی کند که در تاریخ بنویسند! پُزِ صندوق رای و سیستم رایگیری را میدادند که در آن اشرف غنی با دوپینگ امریکاییها به ضرب و زور یک میلیون رای آورد... این همه کمظرفیت و این همه بچه... اگر یکی از این کارها را ما کرده بودیم، فکر میکردید، چه نمیکردند؟ فکر میکردید چه تهمتها و چه انگها و چه عقدههایی که خالی نمیشد؟
🔸مگر مقصر ما هستیم که طالبان سوار شما شده و بدون شلیک یک گلوله پایتخت را تصرف کرده است؟ مگر تقصیر ما است که مسوولان دولت شما مانند شغال از سوراخ سمبههای فرودگاه کابل به درون فرودگاه خزیدند و فرار کردند؟ مگر تقصیر ما است که اشرف غنی با 169 میلیون دلار پول نقد از کشور فرار کرده و بقیه هم هر چه دم دستشان بود، با خود بردند و رفتند؟ مگر تقصیر ما است ارتشی که هی در فضای مجازی فخر میفروختید که زنانش از مردان مسلح ما مجهزتر هستند، بدون مقاومت تسلیم شد و کشور را دو دستی به طالبان داد؟
🔸مگر فکر میکنید ما خیلی خوشحال هستیم که طالبان افغانستان را گرفته است؟ مگر نه همین ما بودیم که در سال 2001 یکی یکی شهرهای افغانستان را از اشغال طالبان درآورده و آنها را فراری دادیم که تا چهار سال بعد خبری از آنها نشد؟ مگر نه همین ما بودیم که تا پیش از رسیدن امریکاییها، حکومت طالب جماعت را به صفر رساندیم و صدها میلیون دلار کمک بلاعوض به افغانستان کردیم؟ چرا دوباره طالبان سربرآورد؟ چرا یک سوزن به خودتان نمیزنید؟ چرا میخواهید آبرویی که در کشورداری از شما رفت را بر گردن دیگران بیندازید؟ کسی جلوی شما را نگرفته، به جای فحش دادن به ایران، مرد باشید بجنگید تا ببینم به روزش چه اتفاقی خواهد افتاد...
@syriankhabar
با کمال تاسف این یک واقعیت تلخ است، به زودی افغانستان دچار قحطی خواهد شد و مردم حتی نان برای خوردن نخواهند داشت! مطالب و مسائلی است که فعلا نمیشود گفت، اما این را به یاد داشته باشید که روز به روز قیمت مواد غذایی در این کشور افزایش یافته و با سقوط ارزش پول ملی فقر و فلاکت در آنجا بیداد خواهد کرد. همانگونه که پیش از این نوشتم، فعلا طالبان به خاطر کنترل بیشتر افغانستان غرق در توهم هستند، به زودی که از این توهم بیرون بیایند و با ملتی روبهرو شوند که گندم برای پخت نان ندارند آن وقت خواهید فهمید مملکتداری یعنی چه... هندیها سالیانه صدها هزار تن گندم و دهها هزار تن برنج و سایر مواد غذایی را به افغانستان هبه میکردند، حالا هبتالله آخندزاده و ملا برادر و انس حقانی بروند و از ژنرالهای پاکستانی همین گندم و برنج و مایحتاج ملت را بگیرند و بیاورند...
این چیزی که نوشتم از اشغال افغانستان توسط طالبان وحشتناکتر است... به زودی دلیلش را خواهید فهمید. حالا هم به ما فحش بدهید. این گندم و برنجها همه از چابهار به افغانستان میرسید!!
@syriankhabar
صدای آژیر از کنسولگری آمریکا در شهر أربیل واقع در استان أربیل در شمال عراق به گوش میرسد...
@syriankhabar
10 رهبر اصلی گروه طالبان را بشناسید
طالبان بعد از سیطره بر افغانستان رویکردهای خود را برای مرحله آتی اعلام میکند و همه میخواهند بدانند مهمترین شخصیتهای طالبان که افغانستان را اداره خواهند کرد چه کسانی هستند و آیا اینها نقش رسمی در اداره کشور طی این مرحله دارند یا خیر. طی روزهای گذشته تعدادی از رهبران طالبان شناخته شدند که از جمله مهمترین آنها در زمینه نظامی و امنیتی ملا عبدالقیوم ذاکر است که از جمله اولین کسانی بود که وارد کابل شد و از کاخ ریاست جمهوری اداره امور امنیتی و نظامی را برعهده گرفته است. اما سرنوشت دیگر رهبران مهم طالبان نامشخص است.
۱.ملاذاکر
حسین سعید، از شخصیتهای آکادمیک نزدیک به طالبان اعلام کرد که ملاذاکر از موسسان طالبان و نزدیکان ملاعمر، موسس طالبان و از قویترین شخصیتهای آن است. وی ملاذاکر را به منزله وزیر دفاع دانست که نفوذ زیادی در محافل طالبان و قبایل جنوب دارد و تمام امور امنیتی را اداره میکند. رهبران دیگری مثل عبدالرحمان منصور، حاکم طالبان در کابل، برادر سیف الاسلام منصور، از مهمترین رهبران طالبان و پسر نصرالله منصور، فرمانده جهادی علیه شوروی است که از قبیله پشتونها هستند. ولی الله شاهین، از اصحاب رسانه افغانی و از نزدیکان طالبان اعلام کرد، ذاکر مهارت و تجربه دارد و مسئول طالبان در کابل است و بیشتر امور پایتخت را اداره میکند. او از مهم ترین رهبران طالبان است که در حال حاضر در کابل است.
۲.مولوی غالب
از رهبران غیرمشهور طالبان است اما نقش مهمی دارد و مسئولیت عملیات کابل قبل از سیطره طالبان بر آن را برعهده داشت او در حال حاضر ریاست پلیس طالبان را برعهده دارد و مسئول امنیت کابل است. مولوی فتح الله نیز در کنار او به عنوان رئیس سازمان اطلاعات نظامی فعالیت میکند.
۳.عبدالحق آخوندزاده
وی از مسئولان طالبان است که بعد از سیطره بر کابل امور را اداره میکنند هرچند که خیلی معروف نیستند. او مسئول کمیته بهداشت طالبان است و درحال حاضر به وحید مجروح، وزیر بهداشت دولت اشرف غنی کمک میکند. طالبان از مجروح خواسته بودند به فعالیتش ادامه بدهد.
۴.ملا سخاءالله
وی امور آموزشی و تربیت را اداره میکند و در حال حاضر فعالیتش به درخواست از دانشگاههای دولتی و خصوصی و مدارس دولتی و خصوصی برای عدم توقف فعالیشان محدود میشود.
۵.ذبیح الله مجاهد
وی سخنگوی طالبان و از رهبران مشهور این گروه است که در حال حاضر در کابل است. او با نقشش در دفاع از تصمیمات سیاسی و نظامی طالبان شناخته شده است اما اخیرا برای اولین بار در مقابل رسانهها ظاهر شد.
۶.امیر خان متقی
از نظر سیاسی پروندههای طالبان با رسیدن امیر خان متقی، عضو دفتر سیاسی طالبان به کابل آغاز شد. او با حامد کرزای، رئیس جمهور سابق افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی ملی و گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی درباره پرونده دولت انتقالی و موضع طالبان گفتوگو کرد. یک منبع در طالبان اعلام کرد که او احتمالا پست وزارت رسانه و فرهنگ را برعهده بگیرد.امیر خان متقی بعد از رسیدن به کابل در اولین فایل صوتی خود پیامی را به مردم و کارمندان دولت و آمریکایی ها داد. او از مردم خواست صبور باشند.
۷.عبدالغنی برادر
وی رئیس دفتر سیاسی طالبان و از موسسان طالبان است.
۸.هبت الله آخوندزاده
وی مه ۲۰۱۶ به عنوان رهبر طالبان در جریان انتقال سریع قدرت بعد از چند روز از مرگ اختر محمد منصور در حمله پهپادی آمریکا در پاکستان تعیین شد.قبلا او بیشتر روی مسائل قضایی و دینی متمرکز بود. وی پسر یک روحانی است و اصالتا از قندهار است. ایمن الظواهری، رهبر القاعده فورا با او بیعت کرد و به او لقب "امیر المومنین" داد.
۹.سراج الدین حقانی
وی پسر جلال الدین حقانی، از مشهورترین رهبران جهاد علیه شوروی و مردم دوم طالبان و رهبر شبکه قدرتمند حقانی است. واشنگتن شبکه حقانی را که پدر وی آن را تأسیس کرده تروریستی و از خطرناکترین گروههایی میداند که با نیروهای آمریکایی و ناتو در دو دهه گذشته در افغانستان جنگیده اند.
۱۰.ملایعقوب
وی پسر ملا محمد عمر و رئیس کمیته نظامی است که نفوذ زیادی در طالبان دارد. وی رویکردهای استراتژیک جنگ علیه دولت افغانستان را تعیین میکرد. همچنان نقشی که وی در داخل طالبان بازی میکند مبهم است. برخی معتقدند که تعیین او در سال ۲۰۲۰ به عنوان رئیس کمیته نظامی صرفا یک اقدام نمادین بود.
منبع: العربی جدید
@syriankhabar
برخی از دوستان میپرسند که شما مقاومت احمد مسعود در پنچشیر را تایید میکنید؟ در این مورد پیشتر چند کلمه نوشتهام اما من در این دنیا کارهای نیستم که بخواهم چیزی را تایید یا رد کنم! اما به عنوان یک روزنامهنگار، به عنوان یک کنشگر در حوزه روابط بینالملل که علاقمند به نوشتن هستم گاهی اوقات چیزهایی میگویم. به صورت مشخص مشکل در افغانستان امروز مقاومت نیست، یعنی در این شرایط ضرورتی برای مقاومت نیست و آنهایی که مدام در حال تحریک و تهییج برای اقدام مسلحانه علیه طالبان هستند، عموماً رزمندگان فضای مجازی هستند که از ترس صدای ترقه شب خوابشان نمیبرد و نهایت جنگی که کردهاند با تفنگ پلاستیکی بوده است. برخلاف عدهای که در حال تخریب احمد مسعود هستند و او را به این و آن نسبت میدهند، بنده وی را سرمایهای خوب برای آینده افغانستان میدانم، سرمایهای که در این شرایط باید ابتدا خودش را حفظ کند تا بتواند ماموریت اصلی را که قرار است در آینده انجام دهد، بر عهده بگیرد. مقاومت نظامی در برابر طالبان در این شرایط مساوی است با خودکشی به هر شکل ممکن، نیازمندیها امروز کار مسلحانه نیست....
@syriankhabar
اخبار سوریه
برخی از دوستان میپرسند که شما مقاومت احمد مسعود در پنچشیر را تایید میکنید؟ در این مورد پیشتر چند
🔴 مقاومت در پنجشیر؛ درست یا اشتباه
🔻احمد مسعود حتی اگر نمیخواهد در قدرت حضور داشته باشد، باید از جنگ دوری کند تا ادعاهای طالبان در مورد دولت انتقالی، تشکیل دولتی که در آن همه جریانها و گروههای سیاسی، مذهبی و قومی حضور دارند، مورد امتحان قرار بگیرد. برخی مسائل را نمیشود امروز نوشت و خارج از مساله پیشبینی یا هر رویکرد دیگری است. اما هر اقدام نظامی در شرایط فعلی با همراهی کامل مردم افغانستان و حتی خود تاجیکها روبهرو نخواهد شد. مردم افغانستان معمولا به هر کسی که در کابل قدرت را به دست گرفت، کمی فرصت میدهند و بعد اقدام دیگری میکنند.
🔻واضح است که هر جنگ جدید و مسلحانهای که باعث خرابی، کشتار و فرار مردم از خانه و کاشانهشان شود مورد قبول هیچ طرفی نخواهد بود. این یک واقعیت است که هیچ کشوری به عیچ عنوان حاضر به کمک به احمد مسعود نیست. امریکاییها یک تفاهمنامه با طالبان دارند و تا دو سه هفته دیگر هم عمله و عکره خود را از فرودگاه کابل بیرون نخواهند کرد، کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان هم نه خود توانایی کمک به احمد مسعود را دارند و نه بدون مشورت روسها دست به اقدامی جداگانه خواهند زد، در واقع مسیر آنها در پرونده افغانستان به صورت کامل با مسکو هماهنگ است.
🔻کشورهای اروپایی هم عرضه این کار را ندارند. تجربه یک دهه گذشته نشان داده که ارتشهای این کشورها توانایی بالاکشیدن تمبان خودشان را هم ندارند، چه اینکه بخواهند به صورت ویژه از یک حرکت نظامی در افغانستان حمایت مستقیم کنند. در بعد سیاسی نیز سران کشورهای اروپایی حوصله ایجاد یک چالش جدید در افغانستان را ندارند، آنها از اینکه از باتلاق افغانستان به هر شکلی فرار کرده خوشحال هستند و دوست ندارند بار دیگر در چنین باتلاقی گیر بیفتند. اینکه عکسهای یک فرانسوی با احمد مسعود این روزها منتشر میشود هم مشخص است که کار چه طرفهایی است.
🔻در مورد چین نیز مساله به همین شکل است. چینیها بسیار محتاط، بسیار با حوصله و با دقت کار میکنند. آنها از طریق متحد پاکستانی خود بر طالبان اشراف داشته و با آن در تعامل هستند. آنها در حال گرفتن تضمینها و تعهداتی از طالبان هستند تا کشورشان به مامنی برای گروههای شبهنظامی مورد حمایت سیا، میت و سرویسهای اروپایی و هند قرار نگیرد و حضور اعضای این گروهها را در قلمرو افغانستان در نطفه خفه کند، وعدهای که طالبان در این زمینه به پکن داده است. چینیها میدانند که در صورت بروز هر جنگ و آشوب جدید، فضا و محیط برای فعالیت اویغورها فراهم خواهد شد.
🔻این میان یک طرف هندی میماند که به نظر طالبانِ برکشیده شده توسط پاکستان را نمیتواند تحمل کند. اما برگههایی که حاکمان سرزمین مهاراجهها باید از آن در افغانستان استفاده کنند بسیار محدود است. قرار گرفتن دهلینو در کنار امریکا و اروپا باعث شده تا همه همسایگان افغانستان به صورت کاملا احتیاط آمیزی با این کشور برخورد کنند. تنها نقطه امید هندیها ایران است که به نظر میرسد وضعیت تهران در مورد افغانستان تفاوت چندانی با کشورهای همسایه دیگر ندارد.
🔻در واقع تهران میخواهد یک آرامش نسبی و یک امنیت عمومی در وهله اول در افغانستان برقرار باشد. در وهله دوم ایران دنبال برقراری یک حکومت فراگیر در افغانستان است که در آن همه گروههای سیاسی و قومی حضور داشته باشند. بدون شک برای مقامات تهران در این شرایط حمایت از احمد مسعود بسیار سخت خواهد بود. بنده اطلاعی از متن تماس برقرار شده میان تهران و پنجشیر ندارم، اما به صورت واضح مسوولان در تهران باید احمد مسعود را به خویشتنداری و حفظ توانمندی نظامی و سیاسی خود برای آینده ضمن مذاکره با طالبان تشویق کرده باشند.
🔻از سوی دیگر، دست به سلاح بردن احمد مسعود در برآورد ایران یعنی آنکه امریکا در اجرای طرح خود در افغانستان برای ایجاد هرج و مرج امنیتی موفق بوده است. به همین دلیل ایران به هیچ عنوان دوست ندارد که احمد مسعود و سایر نزدیکان او در جنگی که نتیجهاش ناامنی بیشتر و نابودی بیشتر شهرها و روستا و همچنین کشته شدن هزاران نفر دیگر از شهروندان این کشور است مشارکت داشته باشند. نکاتی که احتمال میدهم به طرف پنجشیری گفته شده را نمیتوان نوشت اما او خودش باید عاقل باشد و انتخاب کند.
🔻روز مقاومت هم فراخواهد رسید، اما بدون شک امروز آن روز نیست. پیش از این نوشتم کسانی که مسعود را تشویق به جنگ میکنند خیر او را نمیخواهند. در سالهای آینده که مثل برق و باد میگذرد افغانستان صحنه اتفاقات بسیاری خواهد بود، جغرافیای سیاست و حکومت در این کشور در این پنج سال تغییر خواهد کرد و برای آن روز نیاز به افرادی با نفوذ مانند احمد مسعود هست. البته اگر خودش قدر بداند و حرف گوش کند.
@syriankhabar
این عکس را فراموش کردم برای شما در کانال بگذارم، این بابایی که میبینید بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی است... طرف با ای قیافهاش میخواهد مثلا با ایران کل کل کند... از وقتی که این اسکول صهیونیست را دیدهام جابجا میخندم... طرف کلا انگار هندونهای که گرفتار کفتار شده باشد (بچه روستاییها میدانند چه میگویم) سر تا پایش قناص است. یه وقت فکر نکنید که من دارم مسخرش می کنم، چند روزی هست که صهیونیستها این عکس را برداشته و برایش دست گرفتهاند. باز هم نتانیابو، یه قیافهای داشت... یه خورده برای خودتان تفریح سالم داشته باشد و بخندید!!
حالا این را هم داشته باشید که نفتالی بنت امروز یکشنبه در جلسه دولت رژیم صهیونیستی عنوان کرد که نباید به ایران اجازه داد از طریق امضای یک توافق هستهای جدید اوضاع داخلی خود را بهبود بخشد! اکنون بهترین زمان برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
دو سه تا موشک این سمت و اون سمتش بخوره شاید از قناصی در بیاد...
@syriankhabar
سیدحسن نصرالله:
کشتی اول حامل سوخت ایران در حال حرکت به سمت لبنان است، کشتی دوم نیز در طول روزهای آینده پس از بارگیری سوخت به سمت لبنان حرکت خواهد کرد. به گفته دبیرکل مقاومت، موضوع یک کشتی دو کشتی نیست، بلکه این روند ادامه پیدا خواهد کرد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
در پاسخ به این توئیت نوشته یکی از دوستان همراه کانال را بخوانید؛
من احساس میکنم داستان ما شده مثل "حرکت توابین" و "حرکت مختار ثقفی". یک عده آدم مثل توابین فقط میخوان خودشون رو به کشتن بدن. ما وظیفه نداریم از نقشه شما پیروی کنیم. ما نقشه خودمون رو داریم با صبر و حوصله . شما نمی پسندی؟ برو هر کار بلدی و دوست داری انجام بده. ولی ما وظیفه نداریم حسب نقشه تو عمل کنیم و هزینه بدهیم .کما اینکه تو هم نمیخوای با نقشه ما عمل کنی! پس دیگه دعوا نداره. نخود نخود هرکه رود خانه خود.
یک نکته هم خطاب به بعضی ایرانیهای کاسه داغتر از آش: اینکه حضرات ناگهان یادشون افتاده طالبان دیپلماتهای ایرانی رو در مزارشریف به شهادت رساند، ولی بعد شهادت حاج قاسم؛ هنوز بدن اون شهید و چند نفر همراهش دفن نشده، یک عده دنبال مذاکرات گل و بلبل با آمریکا بودند، رو کجای دلم بگذارم؟ ۶ نفر دیپلمات ایرانی در مزارشریف شهید شدند. امروز اگر بگیم طالبان دچار تغییر شده، انگار کفر گفتیم. ولی آمریکا اون همه از تمام گروه های ضدانقلاب حمایت کرد بیش از ۱۶۰۰۰ قربانی ترور، صدها هزار شهید جنگ تحمیلی با حمایت مستقیم آمریکا از صدام. حمله به مستقیم به کشتیهای تجاری و نظامی ایران در خلیجفارس و دست آخر شلیک مستقیم به هواپیماهای مسافربری ایرانی و بیش از ۲۹۰ شهید... و بعد از اون سالها جنگ اقتصادی بر علیه مردم ایران، تحریم دارو که منجر به مرگ هزاران بیمار ایرانی شد...
همه این ها برای برخی «مانع مذاکره و حتی رابطه با آمریکا» نبود! اما همینکه بخوایم بر خلاف نقشه آمریکا (که شعلهور نگه داشتن جنگ در منطقه است)، از طریق فشار سیاسی و دیپلماتیک مشکلات منطقه رو حل کنیم، می شیم خائن به خون شهدای ایران و افغانستان....
@syriankhabar
یک کامیون پر از مواد منفجره در شمال سوریه که در اشغال تروریستهای وابسته به ترکیه است منفجر شد. هنوز از تعداد تلفات و خسارت این انفجار گزارشی منتشر نشده است.
@syriankhabar