در حالی که اخبار متعددی از مرگ پریگوژین بر اثر سقوط هواپیمای حامل وی بر اثر تیراندازی پدافند روسیه منتشر شده، اما منابع مختلف میگویند دومین هواپیمای گروه واگنر لحظاتی پیش در یکی از فرودگاههای مسکو فرود آمده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هفت نفر در هواپیما بودند. قبل از سقوط هواپیما، ساکنان محلی به دو انفجار پدافند هوایی را شنیدند، و این را رد پدافند موجود در آسمان در یکی از فیلمها و همچنین سخنان شاهدان عینی تأیید می کنند.
آژانس حمل و نقل هوایی فدرال گزارش میدهد: «در هواپیمایی که در منطقه Tver سقوط کرد، یوگنی پریگوژین در لیست مسافران قرار داشته است.»
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عضویت ایران و ۵ کشور دیگر در گروه بریکس پذیرفته شد
🔹در بیانیه سران بریکس اعلام شد که درخواست ایران، عربستان، امارات عربی متحده، مصر، آرژانتین و اتیوپی برای عضویت در این گروه پذیرفته شده است و قرار است عضویت کامل این کشورها از ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شود.
@syriankhabar
عضویت در گروه بریکس را باید به تمام ملت بزرگ و صبور ایران تبریک گفت، ملت صبوری که در میان تمام فشارها ، تحریمها، تهدیدها و کمبودها جانانه ایستادگی کردند و شرافت و کرامت خود را به دشمن نفروختند و امروز سربلند و سرافراز جایگاه حقیقی و واقعی خود را در دنیا پیدا میکنند. بدون شک آینده ایران ما روشن و پر از زیبایی و سعادت خواهد بود چرا که در این چند دهه تلاش شده تا صدها سال عقب ماندگی و عقب افتادگی از چرخه توسعه جبران شده و کشور به نقطهای برسد که امروز به عنوان یکی از ارکان تغییر نظم جهانی اثرگذار باشد. اگر بگویم این ایران بود که نظام تک قطبی آمریکا را به چالش کشید و با مبارزه بیامان در طول سه دهه گذشته کمر ابرقدرت غرب را به خاک مالید اغراق نکردم و امروز باید امیدوار باشیم که ایران ما با قدرت و سرعت جایگاه حقیقی خودش را پیدا خواهد کرد. عضویت ایران در گروه بریکس را نباید دست کم گرفت و تبعات و اثرات این عضویت در آیندهای نه چندان دور خودش را بر اقتصاد کشور نشان خواهد داد. باید از سران کاخ سفید پرسید کدام طرف منزوی است؟ ایران یا آمریکا یا رژیم صهیونیستی؟
@syriankhabar
گذشته باز هم توهم عجیب و غریب کانالهای زرد ایرانی را در بر گرفته و آنها پیاپی از انتقام واگگنرها از دولت روسیه به خاطر کشته شدن فرماندهشان میگویند. این خبر دروغ در حالی منتشر میشود که از شب گذشته تا الان در موارد متعدد اعضای واگنر تاکید کردند که به ماموریت خود در راه اهداف روسیه پایبند هستند.
با این حال خبرهای متعددی در مورد چگونگی سقوط هواپیمای حامل فرماندهان واگنر منتشر شده و همانگونه که شب گذشته هم گفتیم موضوع شلیک پدافند روسیه به این هواپیما دروغی بود که توسط برخی از رسانههای خبری غرب مانند فایننشال تایمز منتشر و توسط دیگر رسانههای غربی بازنشر شد. اما حالا گفته میشود علت سقوط هواپیمای پریگوژین یک وسیله انفجاری درون هواپیما بود. بر اساس تحقیقات اولیه، مواد منفجره در محفظه ارابه فرود کار گذاشته شده بود که انفجاری در آسمان رخ داد و بال هواپیما جدا شد. پس از آن جت تجاری به سرعت شروع به کاهش ارتفاع کرد.
از کاهش فشار انفجاری، همه سرنشینان فوراً هوشیاری خود را از دست دادند، بنابراین خلبانان نتوانستند وضعیت اضطراری را گزارش کنند که البته بیفایده هم بود. اما چه طرفی بمب را کارگذاشنه بود؟
@syriankhabar
دنیا جای عجیبی نیست، بلکه جای کسانی است که درست فکر و تحلیل میکنند و برآیند تحلیلشان در واقعیت به نتیجه میرسد، مسیر را درست انتخاب میکنند تا بتوانند افکار عمومی را آنگونه که باید و شاید صحیح تغذیه کنند. اما متاسفانه در کشور ما آدمهای بوالهوسی هستند که سیاست را عرصه افکار بیمار و رفتارهای آنارشیستی ناشی از وابستگیهای ذهنی و فکری به توهم ابرقدرتی غرب میدانند و همه چیز را بر این معیار و مقیاس میسنجند. این افراد در طول چند دهه گذشته کم دروغ نگفته و کم کلاه مخاطب ایرانی را از سر بر نداشتند اما همچنان اگر دروغ نگویند و مزخرف ننویسند اموراتشان نمیگذرد. از مستعمره شدن ایران توسط چین و روسیه گرفته تا دور زدن ایران توسط این دو کشور و خنجر زدن آنها به کشورمان، اما هرچه بافتند و گفتند دروغی بیش نبود! ای کاش مدتی خفه خون میگرفتند و چیزی نمیگفتند و نمینوشتند اما چه باید کرد که این قوم تا روزگار روزگار هست و آمریکا از پای در نیامده چنین توهمات بیمارگونهای را به عنوان تحلیل به خورد مخاطب میدهند و حتی حاضر نیستند یک بار از بابت دروغهایی که گفتهاند عذرخواهی کنند. دیدیم که چین به ایران خیانت نکرد!
@syriankhabar
و اما این عکس؛ تصویری از جهان جدیدی است که در حال شکل گرفتن است، جهانی که از پس برافتادن کلاه ابر قدرتی از سر آمریکا دارد خودش را پیدا میکند. دنیا دیگر یک ارباب نخواهد داشت بلکه همه یاد میگیرند تا در کنار هم مشکلاتشان را حل کنند و اگر باقیمانده توهم ابرقدرتی آمریکا و باغ گل اروپا که امروز به جای گل، خار مغیلان ثمر میدهد اجازه دهد شاید دنیایی ساخته شود که در آن جنگ و قتل و ویرانی که رهاورد سه قرن استعمار و استحمار و اشغال ملتهای جهان توسط ساکنان باغ گل است به پایان خواهد رسید.
رسیدن به این آرزو سخت و گاهی اوقات شاید ناممکن به نظر برسد اما تلاش برای دستیابی به افقهای جدید برای اداره جهان بر اساس نظمی خارج از اراده آمریکا و آنچه آنها ارزشهای غربی و حاکمیت قانون (که همان قوانین وضع شده توسط خودشان در قالب نهادها و سازمانهای برآمده از سلطهگری آنها است) میدانند آروزی خیلی از کشورها است. همین که این جمع از کشورهای جهان حضور پیدا کرده به هیچ مقام آمریکایی یا اروپایی در میان آنها حضور ندارد خودش امید بخش است و ما چارهای جز امیدواری به این آینده نداریم.
@syriankhabar
✴️شانگهای، بریکس و ایجاد نظم جدید جهانی با محوریت ایران
🔸غرب به سردکردگی امریکا پس از جنگ جهانی دوم تلاش کرد تا با ساخت نهادهای مختلف که تقریبا! بیشتر آنها را به سازمان ملل گره زده و مقر همه آنها یا امریکا یا اروپا بود، زنجیرهای متعددی به پای کشورهای مختلف جهان ببندد و از این طریق این نهادسازی تلاش کند تا آنکه «حاکمیت مبتنی بر قوانین» میخواند را به ملتهای جهان دیکته کند. از فائو تا یونسکو، از شورای حقوق بشر تا دیوان بینالمللی، از فدراسیونهای ورزشی تا بانک جهانی، از سازمان تجات جهانی تا صندوق بینالمللی پول و... در خدمت منافع غرب به ویژه برای هژمونی غرب بر جهان طراحی شدند.
🔸هر نهاد و سازمانی که خارج از این چارچوب تعریف شده شکل میگرفت، تهدید عمیق و جدی برای امریکا محسوب میشد و مانع از این شکلگیری آن میشدند. امریکا با سلطه دلار بر جهان و اشراف بر همین نهادها اگر نهاد و سازمانی هم خارج از این تعاریف شکل گرفت را بیاثر کرد و این را میتوانید در مطالعهای بر تاریخچه این نهادها مطالعه کنید. نه غیرمتعهدها به جایی رسید، نه سازمان همکاری اسلامی، نه آسهآن راه به جایی برد و نه اتحادیه افریقا و... حتی اتحادیه اروپا هم برای امریکا رقیب محسوب شد و با تشویق انگلیسیها به خروج از این اتحادیه و حتی با جنگ تجاری در دوره ترامپ و امروز با جنگ اوکراین این اتحادیه را به خاک سیاه نشاندند.
🔸امریکا هیچ نهادی را که زیر سلطهاش نباشد بر نمیتابد، هر تصمیمی که توسط نهادهایی که امریکا در آن ناظری نداشته باشد یا نظرش را نپذیرند محکوم به شکست است، هر اتفاقی که در سطح جهان روی دهد و در آن امریکا مداخلهای نداشته باشد به شکلهای مختلف به قهقرا خواهد رفت، هر کشوری که بخواهد مستقل باشد با تطمیع، تحریم، تهدید و در نهایت جنگ و اشغال مواجه خواهد شد (هر چند این دو شق آخر به دلیل ضعف امریکا و قدرتمند شدن کشورهای دیگر دیگر قابلیت اجرایی ندارد) و به همین دلیل است که دو پیمان شانگهای و بریکس به دلیل آنکه کشورهایی در آن حضور دارند که معتبرترین آنها دارای استقلال در تصمیمگیری هستند میتوانند در برابر تخریب امریکا مقابله کنند.
🔸یادم میآید سال گذشته به یکی از دوستان مطلع و آگاه گفتم که در صورت گسترش پیمان شانگهای و در بر گرفتن همه کشورهای آسیایی میتواند مقدمهای برای تشکیل سازمان کشورهای آسیایی (البته بدون کره جنوبی و ژاپن به عنوان مزدوران امریکا) باشد و در دل آن نهادهای جدید و تصمیم گیری شکل بگیرند که بتوانند فارغ از سازمان ملل تحت سلطه امریکا و اروپا، مشکلات قاره کهن را حل کنند. هر چند این دوست ما میگفت این ایده اجرایی شدنش سخت است اما حقیقت آن است که دنیای جدید نمیتواند با وجود سازمان ملل و شورای امنیت فعلی شکل بگیرد، این دنیا نمیتواند با وجود نهادهای متعدد تحت سلطه غرب کامل متولد شود.
🔸شاید بتوان گفت که سازمان شانگهای زیربنای امنیتی و بریکس زیرساخت اقتصادی نظم جدید جهانی را شکل بدهند و از دل این دو نهاد که در آن امریکا تا این لحظه حضور و نفوذی ندارد نهادها و سازمانهای جدیدی که مشابه آن را امریکا و اروپا ساختند شکل بگیرد که بتواند حامل نظم جدید باشد. نظم جدید جهانی که در آن غرب به یک بازیگر همتراز یا در نهایت کنشگر تبدیل خواهد شد نیازمند گفتمانسازی معتبر، دقیق و جهانشمول است که بتواند با بسیاری از ساختارهای فکری که غرب بر مبنای آن هژمونی خود را شکل داد مقابله و برابری کند. این مهم فقط از یک مسیر به دست میآید؛ آن هم برگزاری نشستهای متعدد از جانب کشورهای عضو در قالب اتاقهای فکر یا همان «تینک تنک»ها است.
🔸بر این اساس باید گفت که نظم جدید جهانی به خودی خود و صرفا بر مبنای قدرت اقتصادی و حتی نظامی به وجود نخواهد آمد. در میان کشورهای عضو شانگهای و بریکس تنها کشوری که دارای اندیشه جهانشمول و تعریف شده در حوزه بازیابی اقتدار جهان کهن و مقابله با سلطه غرب است، ایران است. برای پرداختن به این مهم باید فرصت دیگری در نظر گرفت اما این حقیقت که نه چین حاملهای فکری در این سطح دارد و نه روسیه، تکلیف هند و برزیل هم که مشخص است. در این مسیر، این مهم بر عهده ایران میافتد تا بتواند این چارچوبها را در تعامل با سایر اعضا تعریف کند. ایران باید میزبان اصلی و سالیانه این اتاقهای فکر باشد و به عنوان مرکز مبادله تفکرات میاناندیشکدهای کشورهای عضو به تعریف این مهم بپردازد. البته پیش از آن باید در کشور چنین اندیشکدهای با حضور صاحبنظران و متخصصان شکل بگیرد.
@syriankhabar
این نقشه کشورهای موسس و کشورهای که به تازگی عضو گروه بریکس شدهاند است، نقشهای واضح، روشن و پر از نکته. اگر دقت کنید هیچ کشور اروپایی و آمریکای شمالی عضو این گروه نیست و آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی کشورهای تشکیل دهنده این گروه هستند که به تنهایی سه پنجم جمعیت دنیا و البته به لحاظ مساحت نیز روسیه، چین و برزیل جزو ۵ کشور وسیع دنیا محسوب میشوند. اما به لحاظ منابع این گروه امروز بزرگترین دارنده منابع گاز و نفت در جهان محسوب شده و در جایگاه سایر منابع نیز کشورهای عضو موقعیت مناسبی دارند.
گروه بریکس بدون شک با نگاه سیاسی و راهبردی چین نسبت به آینده جهان کشورهای بیشتری را به عضویت خواهد پذیرفت و این مسئله تا حدود ۳۰ یا ۴۰ کشور پیش خواهد رفت اما هیچ یک از کشورهای قرار گرفته در محور غربی به عضویت آن در نخواهند آمد و به نظر هم نمیرسد کشورهای عضو ناتو مانند ترکیه در این گروه جایی داشته باشند. هرچند ابعاد اقتصادی گروه بریکس به دلیل نقطه نظرات کشوری مانند هند و برزیل با کمی چالش مواجه خواهد شد اما موتور محرکه این گروه چین هست که آن را به پیش خواهد برد.
@syriankhabar
سالها پیش وقتی که ابومحمد العدنانی سخنگوی داعش در کنار ترخان تایومورازوویچ باتیراشویلی معروف به ابوعمر چچنی که به عنوان وزیر جنگ داعش در کنار هم ظاهر شده بودند و از پایان معاهده سایکس پیکو و انحلال مرزهای عراق و سوریه میگفتند هیچ وقت باور نمیکردند که همگی به هلاکت برسند و نماز شکر بخواند. در این بیابانها ایرانیان قرنها با دشمنان جنگیدند و برای پاسداری از این مرزها که آن روزها تا همین مناطق گسترده شده بود خونشان بر زمین ریخته شد. اگر سنگهای این مناطق به زبان آیند، شهادت خواهند داد که در وجب به وجب این مناطق خون ایرانیان بر زمین ریخته شده است. حالا شاید همین جایی که روزگاری رستم ایرانشهر به نماز ایستاده بود دوباره باید به نماز بایستیم... شاید دوباره باید اینجا خون بدهیم و این راه شهادت تا همیشه ادامه دارد و مسیر جانفشانی برای مردان این یک و بر باز است....
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
28.81M
عضویت ایران در سازمان اقتصادی بریکس اتفاقی مهم و تاریخ ساز بود که باعث بهت و حیرت بسیاری از تحلیلگران شد که در باورشان نمیگنجید ایران بتواند با موفقیت از این مسیر عبور کرده و عضویت دائمی و نهایی در این سازمان معتبر اقتصادی داشته باشد. در این گزارش نگاهی داشتهایم به چگونگی عضویت ایران در این گروه، دلایل مخالفتهای برزیل و هند با عضویت ایران و اینکه چگونه این دو کشور در نهایت با عضویت ایران موافقت کردند؛ همچنین نگاهی به اثرات دراز مدت عضویت ایران در بریکس و تبعات گسترش بریکس بر اقتصاد جهانی و و در نهایت اثرات آن بر نظام چند قطبی را هم بررسی کردهایم.
@syriankhabar
[ Album ]
رزمایش جنگ الکترونیک ارتش از امروز در مناطق مرکزی کشور شروع شد. در این رزمایش انواع و اقسام سامانههای جنگال تولید داخل و سامانههایی که در طول سالهای گذشته وارد خدمت شدهاند حضور دارند و در کنار سامانههایی که در طول چند ماه گذشته تحویل ازتش شدهاند اقدامات جنگال را تمرین و نقاط ضعف و قوت خود را پیدا میکنند.
@syriankhabar
در این رزمایش همچنین پهپادهای ابابیل ۳ و ابابیل ۴ مجهز به تجهیزات جنگ الکترونیک نیز مشارکت داشتند. بلوغ ایران در ساخت انواع و اقسام پهپاد و تسلط کامل بر این حوزه باعث شده تا از این پرندهها استفادههای بسیار زیادی شود. از سوی دیگر قدرت دفاعی کشور در تولید سامانههای جنگال که بتوان آنها را روی پهبادها نصب کرد باعث شده تا قابلیتها و روشهای استفاده از این پرندهها بیشتر شده و به جای هزینههای گزاف از این پهپادهای ارزان قیمت و کاربردی که به وفور هم در دسترس هستند استفاده شود. برخی از منابع در طول ۲ سال گذشته بارها گفته بودند که برخی از پهپادها ویژه جنگ الکترونیک توسعه پیدا کرده و در رزمایشها نیز مشارکت داشتند اما هنوز تصاویری از آنها منتشر نشده است.
@syriankhabar
اما بالگرد بل ۲۰۵ ارتش که علی القاعده باید از رده عملیاتی خارج و بازنشسته شده باشد ولی این بالگرد حالا با دریافت برخی تجهیزات جنگال در این رزمایش حضور یافته تا همچنان از آن استفاده شود. افزودن قابلیتهای جنگ الکترونیک به بالگردها برای مشارکت در هر نبردی اهمیت بسیار دارد. حضور این بالگردها در تیمهای پروازی و شکارچی میتواند آنها را در حوزه جنگ الکترونیک دشمن محافظت کند و پایداری بیشتری به تیمهای هجومی در هر نبردی بدهد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش که در گسترهای به وسعت تمام ایران و بدون شک محیط پیرامونی آن برگزار شد، تجهیزات جدید و پیشرفته ساخت کشورمان حضور پررنگی داشتند؛ سامانههایی که شاید در جهان امروز نشود بسیاری از آنها را خریداری کرد یا حداقل کشوری حاضر نیست بسیاری از این سامانهها را به ما بفروشد. با این حال پیشرفتهایی که صورت گرفته حیرت انگیز و غیر قابل باور است و حتی برای خود فرماندهان نیز جای تعجب دارد که این سامانهها چگونه در داخل ایران ساخته شدند .اما مهمتر از ساخت این سامانهها، آموزش نیروی متخصص و کارآزموده برای بهرهبرداری از آنها است. اینکه کشوری بتواند علاوه بر ساخت سامانهها در حوزه آموزش نیز به شکل صحیح و درست ورود کند نقطه قوتی است که امروز کشورمان با اقتدار به آن دست پیدا کرده است. سامانههایی که در این ویدیو مشاهده میکنید همه ساخت صنایع مختلف نظامی کشور است که شرکتهای دانش بنیان و نخبگان علمی و دانشی کشور نقش بسیار پررنگی در آن دارند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
در رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش که در گسترهای به وسعت تمام ایران و بدون شک محیط پیرامونی آن برگز
▪️در این رزمایش تخصصی، عملیات پشتیبانی الکترونیک هواپایه توسط جنگندهها و پرندههای باسرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش به مرحله اجرا گذاشته شد؛ همچنین سامانههای دفاع الکترونیک مستقر در منطقه عمومی رزمایش نیز عملیات پدافند غیرعامل و دفاع الکترونیک را در مقابله با پرندههای بدون سرنشین و ریزپرندههای مهاجم با موفقیت اجرا کردند.
▪️شناسایی و جهتیابی ارتباطات رادیویی و دیتا، اجرای عملیات انهدامی گروهی توسط ریزپرندهها و عملیات حفاظت الکترونیک راداری و اختلال و فریب راداری زمینپایه با استفاده از انواع سامانههای تاکتیکی و اخلالگر نیز بخش دیگری از سناریوهای اجرا شده در این رزمایش مشترک بود.
▪️همچنین اجرای عملیات رهگیری هوایی با بهرهگیری از جنگندههای نیروی هوایی و اجرای عملیات اختلال و فریب دورایستا با استفاده از بالگردهای هجومی هوانیروز نیز بخش دیگری از برنامههای اجراشده در این رزمایش بود.
▪️اجرای عملیات آفندی اختلال و فریب راداری و حفاظت الکترونیکی توسط پنج فروند پرنده بدون سرنشین (ابابیل ۳، ۴ و ۵ و کمان ۱۲) و عملیات فریب ناوبری موشک کروز توسط سکوهای هواپایه و زمینپایه نیز در رزمایش مشترک جنگ الکترونیک «سپر حافظان ولایت ۱۴۰۲» ارتش به مورد اجرا گذاشته شد.
▪️اجرای «بازی جنگ» توسط کارشناسان جنگ الکترونیک قرارگاههای راهکنشی نیروی آبی و نارنجی نیز بخش دیگری از این رزمایش بود.
▪️همچنین در حاشیه این رزمایش، طرح مردمیاری توسط یگانهای مختلف ارتش دربرخی مناطق کمبرخوردار و دیدار با تعدادی از خانوادههای معظم شهدای ساکن در منطقه عمومی رزمایش اجرا شد./آجامدیا
@syriankhabar
[ Album ]
ارتش اوکراین به سمت استفاده هرچه بیشتر از پهبادهای تجاری برای مقاصد نظامی رفته است. اینجا پهباد چینی موگین ۵ را مشاهده میکنید که در ادامه حملات پهپادی ناتو به یک پهپاد انتحاری تبدیل شده و امروز توسط سامانههای جنگ الکترونیک روسیه سالم به زمین نشست.. در تصویر دوم شما سر جنگی این پهباد انتحاری چینی را مشاهده میکنید. اینکه ناتو به تعداد زیاد چنین پهپادهایی را خریداری کرده باز هم از نکاتی است که نشان میدهد سیستم خرید ناتو در این زمینه در همه ابعاد فعال بوده و چنین پهبادهای تجاری را برای استفاده نظامی تهیه میکند. به نظر میرسد کشورهای عضو ناتو نتوانستند آنگونه که باید و شاید پهبادهای انتحاری برای جنگ علیه روسیه تدارک ببینند...
@syriankhabar
نیجر اعلام کرد نظام روی کار آمده در این کشور به ارتشهای همسایه(بورکینافاسو و مالی) اجازه مداخله در نیجر «در صورت تجاوز به این کشور» را داده است.
این اعلامیه در پایان سفر اولیویا رومبا، وزیر امور خارجه بورکینافاسو و عبدالله دیوپ، همتای مالی وی در روز پنجشنبه به نیامی اعلام شد. این دو مقام در نیامی مورد استقبال ژنرال عبدالرحمن تیان، فرمانده جدید این کشور قرار گرفتند.
در پایان این دیدار، عمر ابراهیم سیدی، دستیار دبیرکل وزارت امور خارجه نیجر، بیانیهای را قرائت کرد که در آن به نقل از دو وزیر از دستورات صادر شده از سوی نیامی و اجازه دادن به نیروهای دفاعی و امنیتی در بورکینافاسو و مالی برای مداخله در قلمرو نیجر در صورت تجاوز اشاره کرد.
تلاش کشورهای وابسته به فرانسه برای مداخله نظامی در نیجر حالا با ائتلاف کشورهای نیجر، مالی، گینه، بورکینافاسو و بدون شک الجزایر باید با حساب و کتاب بیشتری برای هرگونه مداخله نظامی در این کشور ورود کنند. به جز نیجریه دیگر کشورهای عضو اکوواس ارتش قابل توجهی که بتواند در یک نبرد چند هفتگی ورود کند ندارند.
@syriankhabar
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سفر به اردن تأکید کرد که واشنگتن هرگز خاورمیانه را رها نمیکند.
مارک میلی در مصاحبه با رسانههای اردنی گفت: اردن از بهترین دوستان آمریکا در خاورمیانه است و روابط نظامی اردن و آمریکا بسیار مستحکم است. نیروهای مسلح اردن بسیار حرفهای و آماده هستند و ارتش آمریکا به این نیروها آموزش، مشاوره و تجهیزات نظامی میدهد.
به گفته وی، خاورمیانه برای آمریکا بسیار مهم است و هرگز نمیتوان تصور کرد که آمریکا خاورمیانه را رها کند. تعداد نیروهای نظامی آمریکا در منطقه بر اساس حجم تهدیدات کاهش یا افزایش مییابد. به رغم نابودی خلافت داعش اما این گروه و ایدئولوژی آن هنوز به پایان نرسیده است. تروریستها در صحرای سوریه و تا حدی در عراق هستند و این تهدیدی برای اردن است.
وی گفت: مبارزه با تروریسم اولویت اصلی آمریکا است. تعداد نیروهای آمریکایی در سوریه اندک است و خروج این نیروها از سوریه یک تصمیم سیاسی است که توسط رهبران سیاسی گرفته میشود. حضور نظامی آمریکا در سوریه برای تثبیت شکست داعش است. ارتش آمریکا حضور نظامی خود در سوریه را گسترش نمیدهد!
@syriankhabar
اخبار سوریه
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سفر به اردن تأکید کرد که واشنگتن هرگز خاورمیانه را رها نمیکند. مارک
▪️صحبتهای رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا چند نکته قابل توجه و مهم در بر دارد که خیلی جالب است. نخستین مسئله آن که چه کسی یا چه کشوری گفته که آمریکا باید آسیای غربی را ترک کند که این ژنرال ارشد آمریکایی که تا چندی دیگر بازنشسته خواهد شد مانند دیگر مقامات سیاسی آمریکایی تأکید چندین و چند باره میکنند که این منطقه را ترک نخواهند کرد! اینکه طرف آمریکایی آیا آمده بود که منطقه را ترک کند یا اینکه از ابتدا آمده بود تا در این منطقه بماند دو موضوع جداگانه است ولی از زمانی که ایران اعلام کرد در تلافی ترور فرمانده ارشد نظامی خود توسط تروریستهای آمریکایی چنین رویکردی را در پیش خواهد گرفت آمریکاییها نیز سالی چند بار میگویند خواهند ماند و برنامهای برای ترک این منطقه ندارند.
▪️اما آخرین باری که ایران اعلام کرد حتماً آمریکاییها را از منطقه اخراج خواهد کرد در سخنان فرمانده کل سپاه در دیدار با فرماندهی کل قوا بود که آنجا سرلشکر سلامی با تاکید مؤکد اعلام کرد حتما آمریکاییها را از منطقه بیرون خواهیم کرد و بدون شک طرف آمریکایی نشانهها و علائم این تصمیم جدید ایران و محور مقاومت را دیده است. برنامهریزی برای اخراج آمریکاییها از منطقه وجود دارد و اشاره ژنرال میلی به این مسئله حکایت از این مهم دارد که کشورهای میزبان او در این مورد از وی سوال کردند که آیا برنامهای برای ترک منطقه دارند یا اینکه میخواهند همچنان در منطقه بمانند؟
▪️آمریکاییها هیچ وقت فکر نمیکردند روزی برسد که مدام اعلام کنند که میخواهند در منطقه بمانند و اینجا را ترک نکنند؛ آنها آن اندازه متکبر و خود بزرگبین هستند و اعتماد به نفس عجیبی در اینگونه مسائل دارند و عملاً برای خود این حق را قائل هستند که اگر در جایی حضور دارند آنجا را ترک نکنند! این موضوع در مورد آسیای غربی نیز بیش از همه جا صادق است ولی در این چند سال بارها تکرار کردند که برنامهای برای ترک منطقه ندارند و این پیامی است به نظر از طرف آنها به متحدانشان که نیم قرن پس از ترک شرق سوئز توسط انگلیسیها حالا باید با ترک این منطقه توسط آمریکاییها نیز کنار بیایند.
▪️آمریکا بیش از ۷۰۰۰ میلیارد دلار در غرب آسیا هزینه کرد اما این هزینهها باعث نشد که وجود نظامی و اقتصادی آنها در غرب آسیا تثبیت شود. همین که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بارها تاکید کرده که برنامه برای ترک منطقه ندارند یعنی آنکه در سطوح سیاسی و نظامی این کشور این موضوع بارها بررسی شده و در کشورهای مختلف منطقه از آنها در این مورد سوال شده است. بنابراین باید گفت آمریکا واقعاً در مورد تداوم حضور در غرب آسیا دچار تردید جدی شده است نمیداند که این حضور میتواند چه تبعاتی برای این کشور داشته باشد.
▪️در حالی که عربستان و امارات عملاً در حال دور شدن از مربع امنیتی آمریکا هستند، یمن، عراق و سوریه نیز خودد را خارج از چارچوبهای امنیتی واشنگتن تعریف کرده و بقیه کشورها نیز اهمیت چندانی ندارند. قطر، کویت، عمان و مجمع الجزایر دیلمون در کنار اردن نه جمعیت و نه ظرفیت کافی برای یک حضور نظامی در حجم و اندازه آمریکا را ندارند. تنها رژیمی که از این حضور در این شرایط میتواند سود ببرد رژیم صهیونیستی است که هیچ متحد واقعی و حقیقی در منطقه نداشته و هر بلایی که سر این رژیم در بیاید هیچ کدام از کشورهای منطقه حاضر به کمک به این رژیم نیستند و تنها کسی که میتواند در روزهای بحرانی و درگیری به داد این رژیم برسد آمریکا است.
▪️این پیام در حالی توسط رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام میشود که او یک موضوع دومی را هم مطرح میکند و آن نیز حضور در سوریه است؛ استدلال قدیمی و همیشگی مقامات سیاسی و نظامی آمریکا برای تداوم حضور در سوریه که یک حضور غیرقانونی و اشغالگرانه است به تداوم فعالیتهای گروه تروریستی داعش پیوند خورده که همه منابع امنیتی و سیاسی بر این باور هستند که خود آمریکاییها این تروریستها را تقویت کرده و زنده نگه داشتهاند. اینکه ژنرال میلی میگوید ما قصد افزایش نیروها در سوریه را نداریم پیامی برای نیروهای متحد است که آمریکا قصد هیچگونه برنامه تهاجمی در این کشور را ندارند.
▪️در همین زمینه او یک موضوع دیگر را هم به میان میآورد و آن مبحث حضور اشغالگران آمریکایی است که به گفته وی، یک تصمیم سیاسی است که توسط مقامات سیاسی آمریکا گرفته میشود. این یعنی آنکه ارتش آمریکا تمایل چندانی برای تداوم حضور نظامی در سوریه را ندارد. به عبارت دیگر ژنرال میلی میگوید مسئله حضور نظامیان آمریکایی در سوریه باید از طریق سیاسی حل شود نه از طریق نظامی و این هم پیامی است که توسط او از اردن در همسایگی سوریه صادر میشود و البته امیدوار است که دولت سوریه، ایران و روسیه این پیام را متوجه شوند؟!
@syriankhabar