🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش دوم
🔻مواضع اولیه روسیه در قبال سوریه که با ناامیدی سران دمشق همراه شده بود هرچند موضع اصلی رییس جمهور پوتین نبود و برگرفته از سیاستهای کلی باقی مانده از دوران مدودف ارزیابی میشود، اما خود عاملی بود تا ایران برای باقیماندن متحد قدیمی اش در عرصه سیاست و قدرت در سوریه دست به کار شود. اما با روی کار آمدن پوتین سیاستهای کلی تغییر کرد. آن دوره در ایران سعید جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی مسئولیت پرونده سوریه را هم به عنوان بخشی از مجموعه کارهایی که همراه با مذاکرات هسته ای در دست داشت، مدیریت می کرد. او در سفر های مختلفی که به روسیه داشت به خصوص در دوره انتخابات ریاست جمهوری که منجر به پیروزی مجدد پوتین شد با ارائه اطلاعات دقیق از نقش آفرینی و سیاست های تخریبی سفیر جدید آمریکا در مسکو باعث شده تا اعتماد روسها را نسبت به ایران بیش از پیش جلب کند.
🔻این جلب و جذب اعتماد در ماهها و هفتههای بعد بسیار کارساز بود چرا که میخائیل بوگدانف که تا پیش از این مسئولیت پرونده سوریه را در اختیار داشت از این پرونده برکنار و پوتین یک فرد ملی گرای معتمد خود را مسئول این پرونده کرد، در ایران نیز یک مسئول خاص برای پرونده سوریه انتخاب شد تا ارتباطات و رایزنی ها برای پیگیری امور بیشتر شود. آن روزی که ایران و روسیه تصمیم گرفتند تا مانع از سقوط نهایی بشار اسد در دمشق شوند، عملا یکی از مهمترین و بی نظیرترین ائتلاف های ضدتروریستی در منطقه و جهان شکل گرفت. اما همانگونه که در گزارش های پیشین مورد تاکید قرار دادیم نگاه ایران و روسیه در سوریه همواره متفاوت بود نه تنها در سه موضوع با هم اشتراک دیدگاه داشتند.
🔻 حفظ حاکمیت سوریه با ممانعت از سقوط آن، مبارزه با تروریسم تکفیری داعش و القاعده که خطری بالقوه برای هر دو کشور به شمار میرفت و در نهایت نیز مقابله با طرح ها و برنامه های آمریکا در سوریه که در صدد بود تعریف دیگری در حوزه مبارزه با تروریسم با ائتلاف سازی مد نظر خود ارائه دهد، سه مساله محور اصلی مورد توافق دو کشور در کوتاه مدت و میان مدت بود. در سایر محورها نمی شد هماهنگی کامل میان تهران و مسکو مشاهده کرد. سران کرملین به این فکر میکردند که شاید سوریه میدانی برای معامله با غرب در اوکراین باشد و همچنین آنها بر این باور بودند که در صورت نزدیکی بیشتر به ایران می توانند مانع از افتادن تهران در آغوش غرب گردند. مجموعه این نگاهها اما در حوزه منافع راهبردی کلان مانند حوزه های اقتصادی و سیاسی دراز مدت نمیتوانست هماهنگ باشد.
🔻همانگونه که اشاره کردیم که روابط ایران و روسیه در سوریه مبنی بر دفاع از منافع مشترک جهت سرکوب تروریسم مورد حمایت دشمن مشترک در خاک یک دوست راهبردی در این منطقه بسیار مهم در غرب آسیا است، حتی اگر روسها در بی وفایی، نامردی و منفعت طلبی دست بلندی داشته باشند اما به خوبی به این نکته واقف هستند که بدون حمایت و حضور ایران و نیروهای رزمی عمل کننده آنها که عموماً از فرزندان سوریه و سایر نیروهای عقیدتی حاضر در شام هستند نمیتواند اهداف و منافع خود را تامین کنند. از این رو بنده به شدت مخالف این مسئله هستم که روسها در سوریه ایران را دور زده و بدون مشورت تهران در حال پیگیری مسائل و مواضع خود باشند.
K.J
@syriankhabar
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش سوم
🔻در دو پست پیشین به مساله همکاری ایران و روسیه اشارتی داشتیم، برخی از دوستان ایراد گرفتند که مشکل ویرایشی و املایی دارد، که باید عرض کنم آخر و عاقبت با گوشی تایپ کردن از این هم بهتر نمیشود. اما در سومین و آخرین بخش از موضوع اختلافنظر ایران و روسیه در سوریه نتیجهگیری نهایی را انجام خواهیم داد. برای همگان پیش از این هم روشن کردیم که روسها بیش از آنکه دنبال یک شریک راهبردی و درازمدت باشند، دنبال منافع آنی و فوری خود هستند، تجربه سخت و سنگین هند بهعنوان متحد شوروی سابق، در برابر پاکستان که عضو سنتو و همپیمان نزدیک واشنگتن بود، به آنها ثابت کرد که حتی اگر بیشترین و بهترین امتیازات و همکاریها را هم داشته باشند، در دنیای امروز، همه به فکر منافع خود بوده و آنها نیز باید چنین کنند. در این میان روابط پکن-مسکو که در طول نیمقرن گذشته فراز و فرود بسیاری داشته، خود یک مساله دیگر است.
🔻روسها بر این اساس تلاش داشته و دارند تا سهم خود را از همه جوانب روابط جهانی بگیرند. روابط روسیه و ایران نیز خالی از این موضوع نیست. نگاه سران کرملین به ایران، مانند نگاه آنها به ایران دوره قاجار است. فقط باید حفظ شود، نه آن اندازه قدرت بگیرد که در حیات خلوت آنها در آسیای مرکزی و قفقاز دستکاری کند و یک رقیب بزرگ برای گاز آنها شود، و نه آن اندازه ضعیف شود که توسط امریکا مورد حمله قرار گرفته و روسیه به شکل نهایی در محاصره نظامی و اقتصادی واشنگتن قرار بگیرد. این اصل در سیاست خارجی روسیه نزدیک به دو دهه است که جریان دارد و اگر کسی بتواند خلاف آن را ثابت کند، که خیلی خوب است. یک ایران قدرتمند میتواند خطراتی را برای روسها در پی داشته باشد، کما اینکه ایران ضعیف هم میتواند امنیت ملی آنها را به خطر بیندازد. اگر ایران دوره قاجار واسطی میان روسیه تزاری با هندِ انگلیس و قلمرو بریتانیا در اقیانوس هند و دریاهای متصالح بود، ایران نیز امروز میان روسیه و قلمروی امریکا در همان محدوده، عنوان واسطه را دارد.
🔻روسها حتی حاضر نبوده و نیستند که قدرت ایران را در سوریه هم برتابند، تنها عاملی که باعث شده تا آنها ایران را در کنار خود نگه دارند، قدرت نرم ایران در میان مردم سوریه بهعنوان کشوری مسلمان است که توانسته دهها هزار نفر گوشت دم توپ را برای پاکسازی خاک این کشور از تروریستهای تکفیری مورد حمایت اعراب، ترکیه و غرب فراهم کند، روسیه بهخوبی به این نکته واقف است که نظامیان این کشور به تنهایی نمیتوانند در سوریه نقشآفرینی کنند، درست همان دلیلی که امریکا ناچار شد بابت آن ائتلاف ضدتروریسم را تشکیل دهد که کشورهای عربی هم عضو آن بودند، اما بیش از 95درصد عملیاتها را نیروی هوایی ایالات متحده امریکا انجام میداد. هدف از گفتن این مسائل و موارد، در واقع پاسخ به برخی سوالات و انتقادات دوستانی بود که معتقد بودند که این پستهای متوالی در مورد روابط تهران مسکو در در سوریه، دچار نوعی تعارض شدهایم، در حالی که برای ما دستکم واقعیت، فرق نمیکند. اما آنچه هدف از نوشتن این چند پست است، نگاه ایران و روسیه در مورد و موضوع تخلیه مناطق جنوبی توسط ایران است.
🔻یک اصل اساسی که شاید ما کمتر به آن توجه داریم، موضوع ارتباط نداشتن ایران با رژیم صهیونیستی و امریکا است. برای ارتباط به این دشمن متخاصم، همواره باید پلها و رابطهایی باشند که در مورد عملیات در جنوب سوریه، هیچ واسطهای مناسبتر از روسها وجود نداشت. در مورد پاسخ موشکی مقاومت به تجاوزات رژیم صهیونیستی، اگر خاطرتان باشد نوشتیم که روسای برخی از سازمانهای اطلاعاتی اروپایی واسطه شدند اما در تهران اجابت نگرفتند، به همین دلیل نتانیاهو شخصا راهی مسکو شد تا از پوتین استمداد بطلبد، شاید او بتواند مانع از این حمله شود که نشد. پاسخ موشکی مقاومت به رژیم صهیونیستی یک نکته را ثابت کرد که برای پاسخ به تجاوزات این رژیم نیازی به شلیک موشکهای سنگین نیست، به همان اندازه که صهیونیستها در حوزه اطلاعاتی و نظامی خبره و مسلط هستند، مغزهای متفکری نیز در این سمت خاکریز وجود دارند که بتوانند با کمترین هزینه، بیشترین ضربه را وارد کنند. شلیک موشکها از فاصله شش تا 10 کیلومتری مرزهای جولان اشغالی، باعث شد تا رژیم صهیونیستی به شدت غافلگیر شود، از اینرو، تلاش دارد که این منطقه را از وجود نیروهای پاسخگو خالی کند.
✔️ادامه را در پست بعد بخوانید
K.J
@syriankhabar
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش چهارم
🔻روسها برای آنکه پاکسازی جنوب سوریه با کمترین هزینه مواجه شود، درخواست ایران را برای یک معامله بزرگ مدنظر قرار دادند، تخلیه التنف توسط اشغالگران امریکایی، در قبال ورود ارتش سوریه به استانهای درعا و القنیطره. در این میان، ایران همیشه میگفت که حضور پررنگی در این مناطق ندارد، از جنوب سوریه خارج میشد. این معامله اگر سر میگرفت، بسیار معامله خوب و ماندگاری بود. چرا که بر اساس سیاستهای اصولی و کلی، ما نیازی به حضور نظامی رسمی در سوریه نداشتیم، مستشاران ایرانی نزدیک به 35 سال است که با همتایان سوری خود در رفت و آمد بوده و روابط نظامی دو طرف بسیار نزدیک است. در تهران این باور وجود دارد که سوریه باید توسط دولت مرکزی این کشور اداره شود و هر نیروی خارجی، حتی روسها، نیز باید خاک سوریه را ترک کنند، کما اینکه در دوران تهدید سوریه به حمله نظامی، حضور روسها میتوانست مانع از چنین رویدادی شود، کما اینکه همکاری نظامی، اطلاعاتی و سیاسی تهران –مسکو عامل بسیار مهمی در شکست تروریسم و بازیابی قدرت مرکزی سوریه شد.
🔻در طول ماههای گذشته و با امن شدن میانه خاک سوریه، موضوع پاکسازی جنوب در دستور کار متحدین قرار گرفت، همانگونه که گفتیم، این مساله با مخالفت شدید امریکا و نگرانیهای عمیق رژیم صهیونیستی روبهرو شده است، چرا که اولی از نابودی کامل نیروهایی که میلیاردها دلار برایشان هزینه کرده، واهمه دارد و دومی نیز از حضور نیروهای ایرانی و حزبالله در کنار جولان اشغالی. برای رژیم صهیونیستی همواره این نگرانی وجود داشته و دارد که اهالی جولان اشغالی، بهمانند مناطق اشغالشده جنوب لبنان دست به یک مقاومت هدفمند و درازمدت برای بیرون کردن این رژیم بزنند و همه حملات رژیم صهیونیستی به مراکز، کاروانها، پادگانها، رادارها و... ارتش سوریه و نیروهای مقاومت صرفا برای جلوگیری از تحقق چنین مسالهای بوده و هست. این رژیم در طول سالهای گذشته با تقویت گروههای تروریستی در جنوب سوریه و هممرز با فلسطین اشغالی، تجربه شکستخورده مزدوران آنتوان لحد را تکرار کرد، اما حالا که میبیند عزم دمشق برای پاکسازی القنیطره و درعا جدی است، ناچار به انجام یک معامله سخت و نگرانکننده است.
🔻روسها که واسطه پیشنهاد طرف ایرانی بوده و هستند، حرفها را بد منتقل کرده یا آنکه بهعمد، بد منتقل کردند. بنده دلیل این مساله را نمیدانم، اما آنچه مشخص است روسها که بوی پیروزی به دماغشان خورده حالا میخواهند منافع اقتصادی را هم برای خودشان داشته باشند و این موضوعی است که کامشان را تلخ خواهد کرد، این موضوع، پس از حمله داعش به یک پایگاه نیروهای روس در استان دیرالزور به آنها بیش از پیش ثابت شد، جایی که نیروهای مقاومت بنا به دلایلی محل را ترک کردند و داعش هم از این فرصت نهایت بهره را برد و آنچه که نباید اتفاق میافتاد، افتاد. با این حال بهنظر میرسد در طول چند روز گذشته، اتاق فکر پوتین این موضوع را درک کرده است که اگر میخواهد حرفی را منتقل کند، با دقت دست به این کار بزند و به همین دلیل وزیر جنگ رژیم اسرائیل را به مسکو دعوت کردند تا او را بهتر و دقیقتر حالی کنند که اصولا طرح از چه قرار است.
🔻صهیونیستها که پس از پیشنهاد اولیه روسها که توسط سفارت این رژیم در مسکو منتقل شد، به این نتیجه رسیده بودند که اگر تا اینجا آمدهایم، پس تا آخرش میتوانیم برویم خواستار خروج کلی ایران از همه سوریه شدند، اما در سفر لیبرمن به مسکو، شویگو به او فهماند که این درخواست ایران یک فرصت طلایی است چرا که هر گونه حضور نیروهای ایرانی در مرزهای فلسطین اشغالی میتواند دردسرهای ویژهای برای اسرائیل به همراه داشته باشد. نمونه عالی و عینی این دردسر هم شلیک از نزدیک صرفا 20 فروند راکت فجر5 بود که بدون شک روسها مستندات تصویریِ دقیق آن را هم داشتهاند. مرکز تصمیمگیری رژیم صهیونیستی در برابر این پیشنهاد دچار سرگیجه عجیبی شده است. از یکسو این پیشنهاد را که ضمانت روسیه را دارد، فرصتی مغتنم برای دوری ایران از جولان میبیند و از سوی دیگر به این میاندیشد که حتی حضور ارتش سوریه در مرزها هم در شرایط فعلی قابل توجیه نیست، دلیل این مساله هم به آن شب موشکی باز میگردد.
ادامه دارد.... ✔️
K.J
@syriankhabar
🔴 آیا ایران و روسیه با هم اختلاف دارند / بخش پنجم
🔻واقعیت آن است که رژیم صهیونیستی پس از حمله موشکی مقاومت به مراکز شنود، رصد، جمینگ، هدایت پهپادی و اطلاعاتیاش عملا در جنوب سوریه کور و کر شده است. انهدام یا آسیب دیدن این مراکز برای این رژیم ضربه بسیار مهلکی بوده، چه اینکه برخی از نخبهترین افسران این حوزه که وظیفه ارتباط گیری با ستون پنجم در بدنه ارتش و دولت سوریه را هم داشتهاند، در این حملات کشته شدهاند. این رژیم به طرف روس پیشنهاد تفکر در این موضوع را داده است، به عبارت دیگر، این رژیم دنبال خرید زمان است تا مراکز از نابودشده و آسیبدیده را بازسازی کند و پس از آن، با حمله ارتش سوریه به جنوب موافقت کند، چرا که در همین مدت زمان چند هفتهای اتفاقاتی در محورهای جنوبی روی داده که این رژیم نتوانسته حتی کوچکترین مقابلهای با آن کند، کما اینکه به گفته برخی از شاهدان، پروازهای پهپادی این رژیم هم بسیار محدود شده است.
🔻البته این یک تحلیل است و تحلیل دیگر، ربط دادن تخلیه التنف توسط اشغالگران امریکایی به عدم حضور ایران و حزبالله در جنوب سوریه است که باعث شده رژیم صهیونیستی به این نتیجه برسد که روسها ارتباط عمیقی با محور مقاومت دارند. همه بر این نکته واقف هستند که روسها بیش از طرف ایرانی خواستار خروج اشغالگران امریکایی از جنوب سوریه بوده و هست و دلیل آن نیز رقابتهای سنگین میان مسکو و واشنگتن در همه عرصهها است. این درخواست شاید در وهله اول بسیار ناچیز باشد، اما روسها بدون آنکه پیشنهادی از طرف خود مطرح کرده باشند، امریکا و رژیم صهیونیستی را در تقابل قرار دادهاند. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی پس از حمله موشکی مقاومت به این نتیجه رسیده که هر گونه عبور از خطوط قرمز تعیینشده میتواند دوباره تکرارهای تلخی برایش داشته باشد و نمیتواند خودسرانه در برابر حملات مقاومت علیه گروههای تروریستی که نیروی حائل این رژیم به شمار میروند، دست به عملیات حمایتی و تخریبی بزند، به همین دلیل در رسانههای این رژیم توصیه شده که پیشنهاد روسها پذیرفته شود.
🔻آنها به خوبی به این نکته واقف هستند که حمایت هوایی روسها و نیروهای زبده مقاومت در صورت ورود به جنوب سوریه میتوانند بهسرعت طومار تروریستها را در هم بپیچد، اگر ورود به زور صورت گرفت، کسی نمیتواند مانع آن شود اما اگر با توافق بود، میشود حد و حدودی در قالب مذاکره برایش تعیین کرد. این موضوع باعث نوعی درگیری و اختلاف نظر میان سیاسیون اسرائیلی شده است، چرا که به گفته آنها اگر پیشنهاد طرف روسی را نپذیریم، به سمت هماهنگ کردن بیشتر محور مقاومت با روسها پیش رفتهایم، از سوی دیگر عدهای دیگر به این نکته واقف هستند که باید پنبه سرنگون کردن نظام سوریه را از گوششان بیرون کنند، چرا که این خواسته، یک آرزوی دست نیافتنی است و محور مقاومت به هیچ عنوان چنین اجازهای را نخواهد داد.
🔻در پایان این مطلب بلند و طولانی باید گفته شود، باوجود نوع نگاه و رفتار روسها، اما مسکو نیازمند تهران است و اگر بخواهد بدون نظر و تصمیم ایران اعلام موضعی کند، توانایی اجرایی کردن آن را ندارد. موضوع جنوب سوریه شاهد عینی این مساله است. روسها بدون آنکه نظر تهران را بخواهند، حاضر به طرح آن با طرف اسرائیلی نبوده و تاکنون نیز زیر بار طرحها و دیدگاههای سران رژیم صهیونیستی برای سوریه نرفتهاند. آنها تا چند هفته آینده که از آن به آرامش پیش از طوفان یاد میکنم، دوباره با کمک محور مقاومت جنوب سوریه را هم از چنگ تروریستهای مورد حمایت امریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان خارج خواهند کرد. این موضوع که توافقی نیست، همه هیمنه امریکا را زیر سوال خواهد برد، چرا که آنها تهدید کرده بودند با هرگونه حمله ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی در جنوب این کشور مقابله خواهند کرد.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
*⃣در بوکمال خبری نیست، چرا بیبیسی دروغ گفت؟
🔹دو سه روزی است که برخی کانالهای کماطلاع و بیاطلاع در حال بازنشر مطالب دروغ مرکز خبرپراکنی سازمان جاسوسی انگلیس، بیبیسی مبنی بر کنترل بخشی از شهر مرکزی بوکمال توسط تروریستهای داعشی هستند. جهت اطلاع شما باید عرض کنم که شهر بوکمال تمام و کمال دست نیروهای ائتلاف است و حمله سنگین گروهک داعش که با هدایت و همکاری امریکا صورت گرفت، با تلفات سنگین شکست خورد. در این حمله دستکم یکی از نیروهای ایرانی ائتلاف به شهادت رسید و تعدادی نیز زخمی شدند.
🔹این حمله از حدود دوماه پیش رصد شده بود و انتظار آن میرفت. وزارت دفاع روسیه نیز که وظیفه اطلاعرسانی نظامی در عرصه تحولات سوریه را بر عهده دارد همین 10 روز پیش با انتشار خبری کوتاه گفته بود که داعش با کمک یکی از کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم جانی دوباره گرفته و قصد حمله دوباره به مواضع ارتش سوریه را در شرق این کشور دارد. از همینرو، هم محور حمله شناسایی شد و هم زمان آن و تروریستهای داعشی با ورود به چند کوچه از شهر، در کمین سختی گرفتار شده و با از دست دادن 70درصد توان تک خود، مابقی به آب زده و فرار کردند.
🔹با این حال، هنوز هم احتمال حمله عناصر داعش به شهر بوکمال و سایر مناطقی که توسط ارتش سوریه و نیروهای متحد پاکسازی شده، میرود. به همین دلیل نیز همه نیروها در این منطقه به حال آمادهباش کامل هستند. دلیل اینکه بیبیسی این خبر را اعلام کرد، همکاری نزدیک سازمان جاسوسی انگلیس و امریکا با داعش در این منطقه است. ورود داعش به چند کوچه باعث شد تا فورا بیبیسی که از همان مرکز هدایت میشود، دست به مخابره خبر بزند و رامی عبدالرحمن پارچهفروش هم شد منبع خبریاش!! برای بیبیسی و عوامل ملکه، شهر بوکمال نماد قدرت ایران در سوریه است، جایی که به دست توانمند رزمندگان ایرانی از وجود تروریستهای داعشی پاکسازی شد.
🔹این موضوع باعث شده تا همه طرفها بخواهند به هر شکلی که شده، دوباره این شهر را به داعش بدهند تا پس از آن امریکاییها با ورود به آن، بر مرز ورودی عراق به سوریه از مسیر القائم به بوکمال اشراف کامل داشته باشند. چرا که پس از اشغال نقطه مرزی التنف، با باز بودن این مسیر، ایران باز هم میتواند دسترسی نامحدودی به عمق خاک سوریه از راه عراق داشته باشد، این همان موضوعی است که به یک سوال عجیب در ذهن طراحان امریکایی تبدیل شده و همه تلاشهایشان برای باز کردن دوباره پای داعش به این شهر هم تاکنون راه به جایی نبرده است.
✔️این گزارش را داشته باشید تا موارد جدیدی به آن اضافه شود...
K.J
@syriankhabar
*⃣آخرین وضعیت از تحرکات داعش در بوکمال/ تدمر در خطر است
🔹دو سه روزی است که برخی رسانههای کماطلاع و بیاطلاع در حال بازنشر مطالب دروغ مرکز خبرپراکنی سازمان جاسوسی انگلیس، بیبیسی مبنی بر کنترل بخشی از شهر مرکزی بوکمال توسط تروریستهای داعشی هستند. جهت اطلاع باید عرض کنم که شهر بوکمال تمام و کمال دست نیروهای ائتلاف است و حمله سنگین گروهک داعش که با هدایت و همکاری امریکا صورت گرفت، با تلفات سنگین شکست خورد. در این حمله دستکم یکی از نیروهای ایرانی ائتلاف به شهادت رسید و تعدادی نیز زخمی شدند.
🔹این حمله از حدود دوماه پیش رصد شده بود و انتظار آن میرفت. وزارت دفاع روسیه نیز که وظیفه اطلاعرسانی نظامی در عرصه تحولات سوریه را بر عهده دارد همین 10 روز پیش با انتشار خبری کوتاه گفته بود که داعش با کمک یکی از کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم جانی دوباره گرفته و قصد حمله دوباره به مواضع ارتش سوریه را در شرق این کشور دارد. از همینرو، هم محور حمله شناسایی شد و هم زمان آن و تروریستهای داعشی با ورود به چند کوچه از شهر، در کمین سختی گرفتار شده و با از دست دادن 70درصد توان تک خود، مابقی به آب زده و فرار کردند.
🔹با این حال، هنوز هم احتمال حمله عناصر داعش به شهر بوکمال و سایر مناطقی که توسط ارتش سوریه و نیروهای متحد پاکسازی شده، میرود. به همین دلیل نیز همه نیروها در این منطقه به حال آمادهباش کامل هستند. دلیل اینکه بیبیسی این خبر را اعلام کرد، همکاری نزدیک سازمان جاسوسی انگلیس و امریکا با داعش در این منطقه است. ورود داعش به چند کوچه باعث شد تا فورا بیبیسی که از همان مرکز هدایت میشود، دست به مخابره خبر بزند و رامی عبدالرحمن پارچهفروش هم شد منبع خبریاش!! برای بیبیسی و عوامل ملکه، شهر بوکمال نماد قدرت ایران در سوریه است، جایی که به دست توانمند رزمندگان ایرانی از وجود تروریستهای داعشی پاکسازی شد.
🔹این موضوع باعث شده تا همه طرفها بخواهند به هر شکلی که شده، دوباره این شهر را به داعش بدهند تا پس از آن امریکاییها با ورود به آن، بر مرز ورودی عراق به سوریه از مسیر القائم به بوکمال اشراف کامل داشته باشند. چرا که پس از اشغال نقطه مرزی التنف، با باز بودن این مسیر، ایران باز هم میتواند دسترسی نامحدودی به عمق خاک سوریه از راه عراق داشته باشد، این همان موضوعی است که به یک سوال عجیب در ذهن طراحان امریکایی تبدیل شده و همه تلاشهایشان برای باز کردن دوباره پای داعش به این شهر هم تاکنون راه به جایی نبرده است.
🔹داعش که از شهرکهای هجین تا باغور در شرق رود فرات در یک خط ممتد حملاتی را با عبور از رود فرات علیه نیروهای متحد شکل داده بود، تلاش داشت تا جاده المیادین به بوکمال را ناامن و کنترل کند. همانگونه که پیش از این هم تاکید کردیم، رصدها از دو ماه پیش نشان میداد که داعش در این منطقه در حال تحرکات ویژهای است. تروریستها از دو هفته پیش شروع به حملات مختلف ایذایی به این منطقه کردند که سنگینترین آن هفته گذشته صورت گرفت که طی آن پل الحسرات و اطراف چاههای نفتی الحمّار و الجلاء مورد حمله قرار گرفت.
🔹در مورد اینکه چرا داعش دست به چنین عملیاتهایی در این بازه زمانی زده، چند عامل را میتوان مورد اشاره قرار داد. نخستین عامل به تجمع نیروهای ائتلاف در حاشیه بیابان باز میگردد که باعث شد تا تمرکز آنها از شهرهای بوکمال تا المیادین کاسته شود. این تجمع نیرو که برای حمله به مناطق در اشغال تروریستهای داعشی در بیابان صورت گرفت و حتی باعث پیشرویهای خوبی هم شد، فرصت مغتنمی را به دست داعش داد تا به سمت محور میانی بوکمال – المیادین حرکت کند که البته این موضوع با گسیل سریع نیروهای کمکی و همچنین از جان گذشتگی مدافعان در محورهای مختلف عملا ناکام ماند.
🔹اما عامل دوم، به مساله پایان حملات امریکا به مواضع این گروهک در شرق فرات باز میگردد که آن هم یک دلیل بیشتر ندارد، نشان دادن اشتباه بودن ترک سوریه توسط امریکا که ترامپ مدعی آن شده بود. ارتش امریکا هم عملیات نظامی را متوقف کرده و هم خط و ربط اطلاعاتی را به سرکردههای باقیمانده داعش داده است. عناصر داعش هم از فرصت پیش آمده نهایت بهرهبرداری را کرده و با خیالی آسوده، به مواضع ائتلاف در این منطقه حمله کردهاند. با این اوصاف، واهمه اصلی این است که داعش با قدرتگیری دوباره، به احتمال زیاد قصد حمله مجدد به تدمر و السخنه را دارد و اگر نیروهای متحد اقدامات پیشگیرانه را انجام ندهند، بدون شک باید منتظر حمله به این شهر مهم و راهبردی و سقوط آن باشیم.
K.J
@syriankhabar
تروریستهای داعش تنها در شرق سوریه فعال نیستند، بلکه آنها با کمک اشغالگران امریکایی حاضر در منطقه التنف، با جمع کردن عناصر وابسته به خود در جنوب و مرکز سوریه، در شرق استان السویداء دوباره تحرکاتی را شروع کردهاند. ارتش سوریه عملیات خود را از تلاصفر شروع کرد و با پیشروی در منطقه سوح المجيدي خود را به مدرسه و پارکنیگ المشيرفه رساند. از همان محور، در شرق منطقه الساقيه به عمق 7 کیلومتر پیشروی صورت گرفت و در محور سوم نیز از محور الزلف به سمت تل الصفا پیشرویهای وسیعی انجام شد. جنگ و گریز در این منطقه دورافتاده که محور اصلی قاچاق سلاح، تروریست، جاسوس و ... به دمشق، حمص و حماه بود، همچنان ادامه دارد.
ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئویی از عملیات ارتش سوریه در بیابانهای استان سویداء علیه تروریستهای داعش. این عملیات همچنان ادامه دارد...
@syriankhabar
✴️مشکلات مردم و نفوذ منطقهای ایران!!، نقدی بر کجفهمی برخی / بخش یکم
🔸چند وقتی است که برخی طرفهای در داخل کشور که از سفره انقلاب سیر شده و به همه چیز رسیدهاند، نقش اپوزیسیون را بازی کرده و در محافل خصوصی و عمومی به انتقاد از سیاستهای منطقهای کشور پرداخته و این مساله را عامل مشکلات عدیده کشور میدانند. متاسفانه این نگاه، همان نگاهی است که دشمنان در تبلیغات خود به آن دامن زده و عدهای سادهلوح که هیچ دانشی در سیاست جز نِق زدن ندارند آن را تکرار و مردمی هم که از مشکلات خسته شدهاند دست به دست آن را میگردانند که بله، این همان دوای مشکلات بسیار ما است!!
🔸من نمیدانم کسی که سوادی ندارد، چرا باید این همه حرف بزند؟ مثلا حضور و نفوذ منطقهای ما چه ربطی به مشکلات کشور دارد که میگویند مشکل کشور از برجام نیست، بلکه به دلیل حضور ایران در سوریه، عراق و یمن است؟ چرا نمیگویید مشکلات کشور ناشی از مدیریت غلط خانوادههای شما است که امروز یک مشت دزدِ فاسدِ خطرناک را پرورش داده است؟ چرا نمیگوئید مشکلات کشور ناشی از بیرحمی مردم نسبت به هم است که از هر فرصتی برای زدن جیب هم و نابودی همنوع خود نهایت بهره را میبرند؟
🔸مشکلات کشور ناشی از بیتدبیری، فرصتطلبی، سوءمدیریت و خرابکاری کسانی است که با رانت قدرت، بدون هیچ سابقهای همزمان در 10 موسسه و شرکت عضو هیئت مدیره هستند و چند جای دیگر نیز مشاور تشریف دارند! مشکلات کشور ناشی از وادادگی عدهای و دلدادگی عدهای دیگر در برابر دشمنانی است که منتظر ظهور و بروز چهرههای اینچینینی هستند تا با نگاه به چشم مردم، خنجر در چشم قدرت کشور فرو کنند! مشکلات مردم، ناشی از بزرگ شدن کوچکها و کوچک شدن بزرگان در این مملکت است... .
🔸 مشکلات کشور ناشی از فرار مغزهای متفکر از این آب و خاک و مدیریت کوتولههایی است که صدها نفر از آن را در همین دولت میتوانم نام ببرم، مشکلات مردم ناشی از ناتوانی نمایندگان مجلسی است که نیمی از آنها همین الان مساحت و جمعیت دقیق کشور را نمیدانند و به خدا اگر از آنها بپرسید کشور چند استان دارد بهخدا نمیدانند، مشکلات مردم ناشی از نادانی و جهل مدیرانی است فکر و ذکرشان شده جمع کردن مال دنیا و بیخیالی نسبت به معضلات کشور... مشکلات مردم ناشی از اختلافات جناحی میان کسانی است که کشور را به محل جنگ و جدل میان خود تبدیل کرده و هر کدام میخواهند سهم بیشتری از قدرت را در اختیار بگیرند و به هم رحم نمیکنند... .
🔸مشکلات مردم ناشی از فساد گستردهای است باعث شده تا سالیانه 20 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شود و کسی هم معترض نشود، مشکلات کشور آنگاه بیشتر نمود پیدا میکند که میگویند نفتکشها اعتصاب کردهاند و پمپ بنزینها صف کیلومتری تشکیل میشود. به خدا در سوریه جنگزده من چنین صحنههای رقتباری را ندیدم و به همین دلیل است که سوریه بعد از هفت سال جنگ سه سال است پول ملیاش در برابر سایر ارزها مقاومت نشان میدهد و ریال ما در برابر لیر، سر خم میکند... آیا این هم به دلیل حضور منطقهای ایران است؟
🔸مشکلات مردم اگر ناشی از حضور و نفوذ منطقهای کشور بود، باید از ابتدای تاریخ بر همه آنهایی که در این خاک حکم راندهاند لعنت فرستاد که چرا از شرق تا غرب لشکرکشی کردند و 28 ملت را زیر بیرق ایران بردند.. آنهایی که چنین حرفهایی میزنند خدا میداند که نه خیر مردم را میخواهند و نه بویی از درایت بردهاند. من تمام مشکلات کشور را در بالا شمردم و میتوانم دهها مورد دیگر را بشمارم، اما بر این باور هستم کسانی که چنین حرفهایی میزنند، جز به توبره کشیدن خاک کشور چیزی در ذهنشان نیست و حلال مشکلات کشور را در بندگی و بردگی امریکا میدانند!!
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
✴️مشکلات مردم و نفوذ منطقهای ایران!!، نقدی بر کجفهمی برخی / بخش دوم
🔸من بهعنوان یک شهروند و روزنامهنگار با همه انتقاداتی که نسبت به اداره کشور و مدیریت آن دارم، هیچ وقت نمیتوانم به خودم بقبولانم که مشکلات کشور ناشی از حضور و نفوذ ایران در محیط پیرامونی خودش است. اذعان دارم که ما هیچ وقت نتوانستهایم از این نفوذ در راستای اهداف کلان خود استفاده کنیم و سیاستورزان خوبی در حوزه بهرهبرداری نبودهایم، اما وقتی به همین کشورک امارات نگاه کنید که چگونه به یمن لشکرکشی کرده و حالا هم میخواهد مزدورانش را به افغانستان اعزام کند؟
🔸چرا از همه جهان باید بیایند در عراق و افغانستان و سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم خرمن بکوبند و میخ افسار «خرشان» را در این کشورها بکوبند، اما ما که همسایه، همزبان و همکیش هستیم و خطراتی به مراتب بیش از استرالیا، کانادا، آلمان، بلژیک و هلند ما را تهدید میکند، نباید حضور داشته باشیم؟ شاید عدهای بگویند مردم آنها در رفاه هستند، بله آنها در رفاه هستند چون در آنجا چیزی به اسم پارتی بازی و دختر آن آقا و پسر این حاجآقا بودن در کار نیست، چرا که خیلی از آن مشکلاتی که در بالا از آنها یاد کردم، در آنجا وجود ندارد و اصولا مردم به هم رحم میکنند، نه اینکه بگویند پفک
نایاب شد، همه در صف پفک بایستند.
🔸ما باید اندکی بیشتر تفکر کنیم، اندکی بیشتر تدبر کنیم و دچار وادادگی و واماندگی نشویم. وقتی میشنوم که در این کشور میشود فلان پست و مقام را با دادن پول به فرزند فلان مسوول و آقا گرفت و باید دم برخی از آشنایان همین گویندگان این مطالب را دید تا به این مقامات رسید، بیشتر حسرت میخورم که ما دچار چه تناقضاتی شدهایم. در کشوری که میگویند مشکلات ارزی دارد و مردم میریزند و هر چه ارز وجود دارد را جمع میکنند و مسوولان نیز میلیاردها دلار به خارج میفرستند، پس شما چه انتظاری دارید...
🔸بارها در این کانال از ضرورت حضور ایران در منطقه نوشته و با استدلالهای مختلف ثابت کردم که ایران ناچار به حضور در منطقه است. چه جمهوری اسلامی باشد، چه پهلوی، چه قاجار و چه افشاریه. هر کسی که در این فلات به قدرت رسیده برای آنکه امنیت خودش را تامین کند، ناچار به گشودن بالهای نفوذ خود در محیط پیرامونی خود شد. قاجار تا زمانی که آقامحمدشاه (که پهلوی همیشه میخواست او را خان کند و پس از انقلاب مورخان انقلابی تلافیاش را سر رضاشاه درآوردند و همواره او را رضاخان مینامند) به قفقاز لشکرکشی میکرد، روسها را فشار قرار داد، آنها جرات حمله را پیدا نکردند، اما پس از آن... .
🔸حالا بگردید و این وسط همه چوبها را بزنید درست در جایی که نقطه قوت کشور است. اگر ایران در سوریه و عراق و یمن حضور نداشت، الان هم عدهای نمیتوانستند اینگونه راحت بلبلزبانی کنند و به دلیل بخشی از اقدامات پدر و فامیلها و حتی خودشان باید در ویرانهای زندگی میکردند و کسی هم حلوا حلوایشان نمیکرد. متاسفانه برخی چون با حاکمیت زاویه دارند و نمیتوانند به مسائل دیگر خرده بگیرند، میروند درست جایی حرف میزنند تا برای خودشان مخاطب جمع کنند. امیدوارم که کسی حرفهایی را که اینجا زدم به خودش نگیرد، صرفا حرفهایی بود که مخاطب بیشتر آنها خود بنده هستم و نه صرفا فرد دیگری....
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴دفع حمله تروریست ها به شهر تدمر
🔻گروه های تروریستی امروز با حمله به شهر تدمر، پیشبینی ما را حقیقت تبدیل کردند. براساس گزارش وزارت دفاع روسیه یک گروه تروریستی که از منطقه تحت اشغال آمریکا واقع در التنف به سمت شهر تدمر حرکت کرده بودند، در اطراف این شهر با نیروهای محافظ درگیر شدند که در پی آن پنج نفر از تروریستها ها به هلاکت رسیده و مابقی نیز به سمت مناطق تحت اشغال نظامیان آمریکایی فراری شدند.
🔻همانگونه که پیش از این گفته بودیم، با فعال شدن تروریستهای داعشی و سایر گروه های تحت حمایت دولت آمریکا در شرق سوریه باید منتظر ناآرامیها و حرکتهای این گونه آنها بود. وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیهای تاکید کرده است هواگردهای ارتش این کشور نقش مهمی در سرکوب تروریست ها داشتند.
@syriankhabar
✴️دیداری تشریفاتی در سنگاپور / بخش یکم
🔸روز گذشته، بهزعم بسیاری روزی مهم در تاریخ قرن بیست و یکم بود، روزی که بهنظر آخرین بازمانده از تفکرات کمونیستی به دیدار نماد امپریالیسم رفت تا دو طرف با هم آشتی کنند! نشست رئیسجمهور امریکا و رهبر معظم کره شمالی در کشور سنگاپور، به هر شکل که به آن نگاه شود، یک دیدار مهم بهشمار میرود، اما تاریخی بودن آن زمانی قابل تاکید است که نتایج ملموسی داشته باشد و طرفین به یک توافق اجرایی کامل برسند، در غیر این صورت، این دیدار کاملا تشریفاتی بهشمار میرود. این ملاقات که با تبلیغات و هیاهوی رسانههای حامی رئیس جمهور امریکا همراه شد، اما سوالات بسیاری را در ذهن بسیاری از مردم جهان، بهویژه کشورمان ایجاد کرده است، اینکه چرا کره شمالی باید تسلیم امریکا شود؟ مگر آنها بمب اتم نداشتند، موشکهایشان به امریکا نمیرسید، ارتشی قوی نداشتند؟ و سوالاتی از این قبیل که پاسخ گفتن به آن آسان هم نیست.
🔸به باور من، کمونیسم روز گذشته به شکل نهایی و پس از یک قرن تلاش و تقلا برای ماندن و بقا، از امپریالیسم شکست خورد تا ثابت شود که این تفکر و شیوه حکومتداری پتانسیلهای لازم را برای مردمداری و ایجاد شرایط لازم جهت رفاه ندارد. هر چند بر این باورم که این بار امپریالیسم (ترامپ نماد امپریالسم است و نه لیبرالیسم) بیش از کمونیسم نیاز به این دیدار داشت. در سال 1917 بلشویکهای روس با حمایت مستقیم آلمان، حکومت چند صدساله تزارها را برانداخته و نخستین حکومت اشتراکی جهان را بنیان گذاشتند تا «رفیق»ها یکی پس از دیگری در دیکتاتوری پرولتاریا یکی از خونینترین صفحات تاریخ بشر را رقم بزنند. لنین و پس از او، پیشبینی دقیق مارکس در سال 1875 در کتاب «نقد برنامه گوتا» را به واقعیت تبدیل کردند، هر چند منظور مارکس از دیکتاتور پرولتاریا، دیکتاتوری در تعریف سیاسی امروز نبود و به هژمونی طبقه کارگر ارتباط داشت، اما درست همان دیکتاتوری پیشین شد.
🔸یکصد سال بعد، آخرین بازمانده از حکومت مارکسیستهای آرمانخواه در شرقیترین بخش آسیا در برابر فشارها دیگر نتوانست کمر راست کند و دست به یک انتخاب سخت برای فرصتسازی جهت بازسازی درونی خود زد. این انتخاب سخت، به عوامل بسیاری وابسته بود که برشمردن همه آنها در اینجا سخت و شاید هم در توان نویسنده نباشد. کره شمالی و کوبا، آخرین کشورهایی بودند که در آن آرمانها و خواستههای مرام کمونیستی به شکل دقیق اجرا میشد. هر دو کشور در سالهای حیات شوروی سابق، اوضاع بسیار مناسبی داشتند. مسکو در آن زمان تلاش میکرد تا با هزینهکرد 12درصد از درآمد ناخالص ملی خود، متحدان اقماریاش در همه جهان را حفظ کند و به زبانی دیگر، علاوه بر مبحث امنیت، برایشان هزینه میکرد. فروپاشی شوروی، حیات بسیاری از کشورها و حتی احزاب کمونیستی جهان به پایان خود نزدیک کرد، در این میان کوبا شانس آورده بود که در یک محیط خاص قرار داشت و چپگراهای امریکای لاتین به کمکش شتافتند، اما باوجود حمایتهای اروپا، رائول کاسترو هم در برابر امپریالیستها کم آورد.
🔸کره شمالی این شانس را نداشت، پس از پایان شوروی، سران پیونگیانگ کمربندها را محکمتر کرده و سیمخاردارها را بلندتر کرده و در نهایت دو دستی به آغوش برادر بزرگتر خود، چین افتادند که میخواست از همسایه پرچانه خود در برابر لیبرالهایِ همسایه متحدِ رقیب، یعنی امریکا لولویی بسازد و به معامله با آنها برخیزد. اما کره شمالی برای چینیها هم پرهزینه بود. در حالی که چینیها از دهه 1980 و پس از درس گرفتن از حادثه میدان تیانآنمن در سال 1989 که دلیل عمدهاش فساد گسترده اقتصادی، نبود عدالت اجتماعی و سوءاستفاده سران بلندپایه کشور از قدرت بود، دست به اصلاحات گسترده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زدند، نمیتوانستند بیش از این برای کرهشمالی هزینه کنند. چینیها بارها و بارها برای بقای کره و معاف کردن این کشور از تحریمها تحرکات بسیاری کردند، حتی همین چند سال پیش بود که با امریکاییها بر سر خرید محصولات پتروشیمی ایران معامله کردند تا کاخ سفید دست از سر کیم جوان بردارد، اما زمان به سر آمده بود.
🔸چینیها که سه دهه پس از شروع اصلاحات اقتصادی و سیاسی، تقریبا فقط در حوزههای خاص مرام کمونیستی را حفظ کردهاند، میخواهند نقش جدیتری را در جهان بازی کنند. این نقشآفرینی به شدت با تخطئه و مسخره غربیها روبهرو شده و دلیل عمده آن نیز حمایت اقتصادی و سیاسی پکن از پیونگ یانگ است. این موضوع را سالهاست که چینیها فهمیدهاند. در مذاکرات پیشین شبهجزیره، همواره این چینیها بودند که مقامات کرهشمالی را ناچار به حضور در مذاکرات کرده و حتی تضمینهای لازم را هم میدادند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه در حوزه دیگر نوشتم، ببخشید، به هر حال هر کاری کردم ننویسم، نشد.
K.J
@syriankhabar
✴️ دیداری تشریفاتی در سنگاپور/ بخش دوم
🔸با این حال، پس از دو بار کلاهبرداری و دروغگویی رسمی امریکاییها در سالهای 1994 و 2002، به چینیها ثابت شد که بازی به این سادگی هم نیست و باید شرایط متفاوت شود. با این حال، در درون خود کره نیز اتفاقاتی افتاد که آنها را به سمت و سوی مذاکره بیش از پیش سوق داد. واقعیت این است که رهبر جوان کرهشمالی چندان بیمیل نبود که با طرف امریکایی مذاکره کند، این موضوع را پدر و پدربزرگش هم در دستور کار داشتند، اما روسای جمهور امریکا همواره تسلیم بیقید و شرط آخرین قلعه کمونیستها را میخواستند، آنها همه چیز را میخواستند و حتی به بمب اتم هم قانع نبودند و این همان مسالهای بود که توافقهای گذشته را محکوم به شکست کرده بود. رهبر جوان کرهشمالی و خواهرش که عملا عقل منفصل وی بهشمار میروند با مشورت با چینیها به این نتیجه رسیدند که در فضایی که هجمه و حمله بسیار است، پس از رسیدن به توان بازدارندگی موشکی، هستهای و هیدروژنی به دیدار رئیس جمهور امریکا بروند، آنها هر چند که نیاز به این دیدار داشتند تا اندکی از فشارها را کم کنند، ولی به خوبی میدانستند که ترامپ در شرایط فعلی بیش از آنها مشتاق این دیدار است.
🔸ترامپ که در همه حوزههای سیاست داخلی و بینالمللی شکستهای تلخی خورده و هجمهها به او بسیار است، فکر میکرد همانگونه که نیکسون رئیسجمهور وقت امریکا به فرودگاه «محقر» پکن رفت تا دروازه چین را به روی امریکا باز کرده و سرمایهگذاران امریکایی را به بهشت شرقی ببرد، او نیز میتواند با دیدار با رهبر کره شمالی، شکستهایش را با تبلیغات سنگین رسانهای، پوشش دهد! این برداشت هر چند منطقی بهنظر میرسد اما گویای این مساله نیست که در داخل کره شمالی یک جمیعت 30 میلیون نفری در مساحت 120هزار کیلومتر مربع باوجود پیروی از مکتب «جوچه» بتواند بقاپذیری داشته باشد. در مکتب جوچه که توسط کیم ایل سونگ بنیانگذار کره شمالی پایهگذاری شد، بر خودکفایی ذاتی کشور در همه حوزهها تاکید شد، سیاستی که شاید در سه دهه پیش میتوانست جوابگو باشد، اما امروزه این سیاست دیگر کاربردی ندارد.
🔸دیدار کیم جون اون و دونالد ترامپ، هر چه که باشد یک رویداد مهم بهشمار میرود، میتواند به صورت گذرا فشار را بر هر دو طرف کم کند، میتواند چین را بهعنوان میانجی اصلی این مذاکرات به سطح قابل قبولی در چانهزنیهای بینالمللی ارتقا دهد، میتواند سایه جنگ را از سر شبهجزیره در کوتاهمدت و شاید هم میانمدت کم کند، اما همه آنهایی که نگاه امپریالیسم را میشناسند و حتی یادشان به تعهدات امریکاییها در مذاکرات 1994 و 2002 میآید، بهخوبی به این نکته واقف خواهند بود که واشنگتن آن میزان آمادگی را ندارد که کره شمالی اتمی را بپذیرد و پیونگ یانگ هم مارگزیده است و حاضر نیست تنها داراییاش را با امضای دو صفحه کاغذ بدهد. تجربه مذاکرات هستهای که 12 سال به درازا کشید که نتیجهاش برجام بود که شامل یک سند 109 صفحهای با 5 ضمیمه است، نشان میدهد دو صفحه کاغذ و چند عکس یادگاری دوای این دردها نیست.
🔸آینده به ما ثابت خواهد کرد که تنها راه برای پایان درگیریها در شرق آسیا، کوتاه آمدن امریکاییها است. اگر امریکا مدعی این است که میخواهد از متحدانش در برابر چین دفاع کند، چین نیز همچنان به حمایتهای خود از کره شمالی ادامه خواهد داد، اما شک نداشته باشید که کره شمالی اگر به امریکا امتیاز ندهد که بعید میدانم به این سادگی بدهد، دستکم در وضعیت داخلی خودش و رابطه با همسایه جنوبی و ژاپن امتیازاتی خواهد داد تا اوضاع به این بغرنجی نباشد. سندی چهاربندی که اون و ترامپ امضا کردند، در واقع از عناصر مهم نتیجهگیری خالی است، نه در آن ساختاری برای مذاکره آمده و نه زمانی برای مذاکره و نتیجهگیری. هر دو نفر بهخوبی به این واقف بودند که به دیداری تشریفاتی در سنگاپور رفته و عکسهای یادگاری نمیتواند کینههای عمیق را شستشو دهد.
🔸شاید برخی از دوستان بپرسند که با این نتیجهگیری، پس کمونیسم شکست نخورده است، باید از آنها بخواهن پاراگراف پیشین را با دقت بیشتری بخوانند. هر گونه کوتاه آمدن رهبران کره شمالی در داخل و منطقه، به معنی شکست کامل تفکری است که نزدیک به هفت دهه است با آن بر بخش شمالی شبهجزیره حکومت میکنند، یعنی جایی که شما حق ندارید بیش از تعدادی مشخص مرغ داشته باشید یا حقوق متفاوت بگیرید. هر اتفاقی که در این دو تمثیل روی دهد، یعنی پایان آخرین بازمانده از ایدئولوژی کمونیسم.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه در حوزه دیگر نوشتم، ببخشید، به هر حال هر کاری کردم ننویسم، نشد.
K.J
@syriankhabar
🔴شکست دوباره حمله به بندر الحدیده
🔻 حمله سنگین ائتلاف سعودی اماراتی که با حمایت آمریکایی ها به بندر الحدیده یمن صورت گرفته بود، به صورت کامل شکست خورد. یک منبع مطلب در انصارالله یمن می گوید عملیات پیاده سازی دریای ائتلاف سعودی اماراتی با انهدام یک ناوچه نیروبر ائتلاف که زیر آتش ناوچههای جنگی سعودی قصد پیادهسازی نیرو در ساحل الحدیده را داشتند و همچنین گرفتار شدن صدها نفر از آنها در کمینه سنگین نیروهای مدافع عملاً به شکستی سنگین برای آنها تبدیل شد.
🔻گفته میشود این عملیات با هدف اولیه اشغال و کنترل مثلث العدين در جبهه حيس و شرق حيس که در صورت کنترل آن میتوانست باعث تثبیت آنها شود، صورت گرفته بود. اما در این جبهه با انهدام چندین زرهپوش و خودروی تکنیکال مزدوران سعودی و اماراتی، آنها از آفند به پدافند روی آورده و تلاش کردند تا زیر آتش سنگین بالگردهای آپاچی، پهپادهای مسلح و جنگندههای ائتلاف فرار کنند. به گفته یک منبع مطلع، نبرد در این محور با کشته و زخمی شدن دهها تن از مزدوران تقریبا به پایان رسیده است.
🔻اما محور دیگر، در شهرستان الدریهمی بود که مزدوران سعودی و اماراتی در دو عملیات جداگانه قصد نفوذ در این منطقه مهم را داشتند، عملیات اول به سمت صحرا و عملیات دوم در محور ساحل صورت گرفت که در این محور نیز مهاجمان با به جا گذاشتن تلفات بسیار سنگین ناچار به فرار و عقبنشینی شدند. به گفته یکی از فرماندهان جبهههای مردمی، نیروهای ارتش اطلاعات بسیار دقیقی از مسیرهای حمله مهاجمان، استعداد و اهداف آنها دارند و به همین دلیل با کمترین نیروی ممکن به مقابله با آنها پرداخته و تاکنون نیز موفقیتهای چشمگیری را به دست آوردهاند.
🔻در این میان یکی دیگر از فرماندهان انصارالله تاکید دارد که ائتلاف سعودی از هر آنچه که در دست داشت در این حمله استفاده کرد، دیگر چیزی نبود که آنها یا پرواز نداده باشند یا آنکه در صحنه نبرد حضور نداشته باشد، با این حال ائتلاف سعودی فقط در صفحات تلویزیونی و شبکههای مجازی نبرد را برده، اما در نبرد واقعی آنها هیچ حرفی برای گفتن ندارند. وی تاکید میکند بهعنوان مثال، کشتههای مزدوران در جبهه الفازه هنوز روی زمین ریخته است و کسی جرات نمیکند که جنازهها را جمعآوری کند.
🔻این عملیات که ائتلاف سعودی اماراتی آن را پیروزی طلایی نام گذاشته بود دومین تلاش ناکام اما سنگین و بیسابقه این ائتلاف برای اشغال بندر الحدیده و نوار ساحلی غربی یمن در دریای سرخ است که با جانبازی از خود گذشتگی مدافعان این کشور با شکسته کامل تا این لحظه مواجه شده است. فرماندهی نیروهای مردمی یمن، اوضاع در ساحل غربی را تحت کنترل اعلام کرده و تاکید دارد که دشمن در راهبردهای تعیینشده توسط مدافعان یمنی ناچار به بازی کردن است و خارج از آن هیچ عکسالعملی نمیتواند از خود نشان دهد.
🔻این در حالی است که یک منبع دیگر یادآور میشود که با رسیدن نیروهای تازهنفس از جبهههای داخلی، طرح پاکسازی مناطق آلوده شروع شده و با فرارسیدن شب، مهاجمان هیچ جانپناهی نداشته و در کمین تیمهای چهار تا شش نفره کمیتههای مردمی و ارتش در مناطق مختلف به سرعت تار و مار میشوند. نیروهای تازهنفس قرار است در منطقه عملیاتی الخوخه وارد عمل شده و همچنین پس از شکست حمله مهاجمان در حیس، طرحی برای محاصره آنها در این منطقه در حال اجرا شدن است.
🔻گفته میشود در عملیات امروز بیش از 50 دستگاه انواع و اقسام خودروهای زرهی، تکنیکال و تدارکات مهاجمان منهدم شده که فقط در یک نوبت، با انهدام یک خودرو که حامل 20 نیروی مزدور بود، 5 تن از آنها کشته، 5 نفر اسیر و 10 نفر دیگر که همه هم زخمی بودند، موفق به فرار شدهاند. موشکهای ضدزره در این عملیات به شکل بسیار گستردهای از جانب نیروهای مدافع استفاده شد که نقش بسیار مهمی در ناکامی مهاجمان داشت.
K.J
@syriankhabar
✴️گل کاشتن موشک توچکای ارتش یمن
🔸یگان موشکی ارتش یمن روز گذشته یک فروند موشک توچکا را به مرکز تجمع نیروعای مزدور ائتلاف سعودی امارتی در ساحل غربی شلیک که این موشک با دقت به هدف اصابت کرد. به گفته منابع ارتش یمن، بر اثر اصابت این موشک، دستکم ۴۰ نفر از عناصر حاضر در این مرکز به هلاکت رسیده و ده ها نفر دیگر زخمی شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است. بر اساس این گزارش، در میان کشته شده ها، چند تن از فرماندهان نیروهای مهاجم به چشم می خورد.
@syriankhabar
[In reply to اخبار سوريه]
🔸در طول دوران چهار ساله جنگ یمن موشک توچکا بیش از سایر موشک های شلیک شده توسط یگان موشکی این کشور توانسته از مزدوران سعودی و اماراتی تلفات بگیرد. این موشک به دلیل دقت و سرعت بالای خود همواره به شکل بسیار دقیقی به هدف اصابت کرده و یمنی ها ثابت کردند بهترین کاربر این موشک در طول دوران استفاده از آن بودند.
🔸یکی از دلایل موفقیت ارتش یمن از این موشک دلیل همیشگی و ثابت باز میگردد و آن نیز اطلاع دقیق از زمان حضور دشمن در محدوده برد موشک است که بدون شک تنها با داشتن ستون پنجم کارآمد در قلب نیروهای مهاجم امکان پذیر است. یگان موشکی یمن در طول این سالها توانسته است از ذخیره موشکی توچکای خود به بهترین نحو بهره برداری کرده و تلفات سنگینی را به دشمن وارد کند.
@syriankhabar
*⃣پیروزیهای خیالی ائتلاف سعودی اماراتی
🔹دوستان مرتب در مورد یمن میپرسند و اینکه آیا اخبار منتشر شده توسط رسانههای مهاجمان سعودی و اماراتی صحت دارد یا نه؟ خدمت دوستان عزیز و همراهان کانال اخبار سوریه عرض کنم آنچه رسانههای وابسته به ائتلاف سعودی اماراتی در مورد اشغال این منطقه یا آن منطقه مانند فرودگاه الحدیده یا فلان شهرستان میگویند کذب محض است، به هیچ عنوان به خبرهای دروغ که متاسفانه برخی از رانههای داخلی نیز به سرعت آن را منتشر میکنند توجه نکنید.
🔹 بنده بارها نسبت به بی سوادی، کم اطلاعی و کمفکر بودن رسانههای داخلی گفته بودم و به اینکه آنها به هیچ عنوان نمیتوانند سره را به سادگی از ناسره تشخیص داده و در دام بازی روانی دشمن گرفتار نشوند. متاسفانه در طول چند هفته گذشته که حملات سنگین ائتلاف سعودی اماراتی با فرماندهی ارتش آمریکا به ساحل غربی شروع شده رسانههای فارسی به ویژه بنگاه دروغپراکنی ملکه به صورت مداوم چنین خبرهای دروغی را در مورد پیروزی خیالی ائتلاف سعودی در ساحل غربی یمن منتشر میکنند.
🔹بهعنوان یک روزنامه نگار مستقل چنین خبرهایی را به شدت تکذیب کرده و از دوستان خواهش دارم اخبار صحیح را فقط از منابع معتبر دریافت کنند. در حال حاضر عناصر مهاجم در سه منطقه شامل جبهه الفازه، الدریهمی و الجاح محاصره شدهاند و تنها راه کمکرسانی به آنها از مسیر دریا است که این محور هم زیر آتش مستقیم نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی قرار دارد. ائتلاف سعودی اماراتی و مزدوران آنها که روز گذشته از اشغال فرودگاه الحدیده خبر داده بودند، امروز اعلام کردند که فقط به آن اشراف آتش پیدا کردهاند.
🔹از روز اول دور دوم حمله به ساحل غربی تاکنون تلفات مهاجمان بسیار قابل توجه بوده است. علاوه بر یک ناو آبی خاکی، بیش از 125 دستگاه انواع خودرو منهدم و صدها تن از مهاجمان کشته و زخمی شدهاند. اصرار عناصر مهاجم بر تثبت یک سرپل در ساحل غربی است و این همان نکتهای است که فرماندهی ارتش یمن و کمیتههای مردمی به آن پی برده و میخواهند مانع از تحقق چنین مسالهای شوند. دسترسی به فرودگاه در حال حاضر مهمترین راهبرد دشمن است تا با استفاده از زیرساختهای آن بتواند محوری ثابت برای تدارکات در جبهههای مختلف پیدا کند.
@syriankhabar
🔴غافلگیری جدید یمنیها
🔻مفاجات (غافلگیریهای) یمنیها علیه متجاوزان سعودی اماراتی ادامه دارد. پس از غرق کردن ناو آبی خاکی اماراتیها و شلیک موشک توچکا به محل تجمع آنها در ساحل غربی، این بار نوبت پهپادهای یمنی است تا غافلگیری را کامل کند. بر اساس گزارش منابع نظامی یمنی، پهپادهای مسلح ارتش این کشور پس از شناسایی دقیق مواضع دشمن در طول ساحل غربی، آنها را هدف قرار دادند. بر اساس این گزارش، مواضع دشمن با دقت بسیار زیاد هدف قرار داده شده و منهدم شد.
@syriankhabar
🔴چرایی حمله امریکا به مواضع ارتش سوریه
🔻در ادامه سیاست حملات گاه و بیگاه جنگندههایی امریکایی به مواضع ارتش سوریه در مناطق مختلفی از شرق این کشور، بامداد امروز نیز هواگردهای امریکایی اقدام به حمله به یکی از مواضع ارتش سوریه کردند که باعث شهید و زخمی شدن تعدادی از نیروهای ارتش سوریه شد. بر خلاف آنچه که گفته میشود در این حمله هیچ یک از نیروهای متحد آسیبی ندیدهاند و همگی در سلامت به سر میبرند، چرا که با توجه به شواهد موجود، امریکاییها نمیخواهند در شرایط فعلی خود را با متحدین درگیر کنند.
🔻در مورد دلایل چنین اقدامی دو موضوع مهم بهنظر میرسد، نخست تلاش امریکاییها برای باز کردن مسیری جهت عملیات تروریستهای داعشی که در طول چند ماه گذشته موفق به بازیابی نظامی و انسجام نسبی خود شدهاند. این بازیابی در راستای حمله به شهرهای دیرالزور و المیادین و قطع خطوط امدادی ارتش سوریه به سمت شهر بوکمال صورت گرفته است. امریکاییها شرایط را برای عبور و حضور صدها عنصر داعشی از عراق به داخل خاک سوریه فراهم و امکانات بسیاری در اختیار آنها قرار دادهاند.
🔻در این راستا برخی از نیروهای حاضر در منطقه اوضاع را مناسب ارزیابی نکرده و بر این باورند که در صورت حمله داعش به مواضع ارتش و نیروهای متحد در شرق سوریه، به ویژه به سمت شهرهای السخنه و تدمر، باید انتظار خبرهای ناخوشایندی را از این مناطق داشت. این در حالی است که عناصر داعش که پیش از این از استان سویداء رانده شده بودند، چند هفتهای است با هدایت اشغالگران امریکایی حاضر در نقطه مرزی التنف، حملاتی را به مواضع ارتش سوریه در این منطقه صورت دادهاند که هدف اصلی آن، پیدا کردن جای پای محکمی به سمت مناطق آلوده جنوبی است.
🔻اما دلیل دوم چنین حملهای، به عزم ارتش سوریه برای پاکسازی جنوب این کشور از عناصر تروریستی ارتش آزاد، القاعده و داعش باز میگردد. برای این عملیات، پیش از این سه دلیل عمده برشمرده شده بود: 1)پايان يافتن مهلت اعطا شده توسط روسيه به تروريستها در روز شنبه، 2) عدم توافق بين كشورهاي روسيه، آمريكا و اردن در مورد وضع جنوب سوريه و در نهایت 4)رسيدن فرمانده نيروهاي تايگر (سرتیپ سهيل حسن) به فرودگاه خلخله که مرکز عملیات نیروهای مقاومت و پشتیبانی هوایی از عملیاتها در مناطق جنوبی سوریه بهشمار میرود.
🔻به همین دلیل امریکاییها میخواهند به هر شکل ممکن مانع از شروع چنین عملیاتی شده و هم به مواضع ارتش سوریه حمله کرده و هم به عناصر تروریستی داعش کمک میکنند تا بتوانند مواضع جدیدی را در شرق و مرکز سوریه بار دیگر اشغال کنند. در این میان، گفتوگوی تلفنی نخست وزیر رژیم صهیونیستی با رئیسجمهور روسیه در مورد خروج کامل ایران از سوریه و نه تنها جنوب این کشور، نشان از هماهنگی میان تلآویو و واشنگتن برای مرحله آینده در نبردهای سوریه دارد.
🔻نتانیاهو در این گفتوگو به پوتین گفته بود که این رژیم امکانات مجبور کردن ایران و نیروهای مورد حمایت این کشور برای ترک کامل سوریه و برچیدن کامل پایگاههایش را دارد، موضوعی که بیانگر این نکته است که او از دوستان امریکایی خود پالسهای مثبتی در مورد حمایت از اقدامات احتمالی این رژیم در سوریه علیه محور مقاومت را دریافت کرده است و به همین دلیل با پشتگرمی بیشتری با رئیسجمهور روسیه در این مورد صحبت کرده است. با این حال بهنظر میرسد که باید یک گوشمالی اساسی دیگر به نتانیاهو داد تا دقیقا موقعیتش را درک کند.
🔻این موارد را در کنار هم قرار داده و به این موضوع توجه داشته باشید که امریکاییها در طول یک سال و نیم گذشته صدها دستگاه انواع زرهپوش و خودروی نظامی را در بندر عقبه اردن تخلیه کرده و به نقاط معلومی در این کشور منتقل کردهاند. عقل سلیم میگوید تهدیدات امریکاییها مبنی بر حمله نکردن ارتش سوریه به مواضع تروریستها، بخشی ناشی از دپوی چنین تجهیزاتی در اردن است که بهنوعی زبان تهدید مسلحانه دولت ایالات متحده امریکا بهشمار میرود، هر چند ورود این کشور به جنوب سوریه انتخاب آسانی نخواهد بود.
🔻در جمعبندی این گزارش باید گفت که محور مقاومت از همان روز اول باید نسبت به حملات امریکاییها به نیروهای خود واکنش شدیدی نشان میداد، مانند همان واکنشی که به صهیونیستها نشان داده شد و پس از آن دقیقا حساب کار دستشان آمد. اگر در سوریه در یک عملیات 30 الی 50 نظامی امریکایی در یک حمله کشته شوند، بدون شک افکار عمومی امریکا دولت این کشور را بازخواست خواهد کرد، اما تا زمانی که ما کشته بدهیم و آنها پایگاههایشان را بیشتر کنند، بازنده اصلی ماجرا ما هستیم و نه امریکا و رژیم صهیونیستی.
ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
☑️☑️کانال اخبار سوریه در گپ، ایتا و سروش
🔘دوستان عزیز، شما میتوانید کانال اخبار سوریه را علاوه بر تلگرام در پیامرسانهای ایتا، گپ و سروش هم دنبال کنید. در همه این پیامرسانهای داخلی شما @syriankhabar را جستجو کنید، به کانال دسترسی خواهید داشت. در گپ، یکی از عزیزان دل محبت کرده و کانال را مدیریت میکنند و هر آنچه در تلگرام منتشر میشود را آنجا هم میتوانید پیدا کنید. خلاصه آنکه ما مخالف پیامرسان داخلی نیستیم و به جای یک پیامرسان، در سه پیامرسان هم فعالیت داریم. انشالله که مشکلات کمتر شده و بتوانیم پیامرسانهای قابلی در داخل کشور داشته باشیم.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
🔴22 شهید از حشدالشعبی در حمله جنگنده امریکایی
🔻بخش رسانهای حشد الشعبی در بیانیهای به حمله بزدلانه، مزورانه و ناجوانمردانه هواگردهای امریکایی به مقر این یگانها در نقطه صفر مرزی واکنش نشان داد. در این بیانه آمده است که ساعت 22 شب گذشته، هواگردهای امریکایی به یکی از مفرهای ثابت حشدالشعبی در نقطه صفر مرزی عراق و سوریه که از تیپهای 45 و 46 بودند، با شلیک دو فروند موشک حمله کرد. در این حمله 22 تن از نیروهای حشد الشعبی به شهادت رسیده و تعدادی دیگر نیز زخمی شدهاند.
🔻با توجه به این بیانیه، بهنظر میرسد که این حمله نه در خاک سوریه، بلکه در خاک عراق و نه علیه نیروهای مقاومت در سوریه که علیه یگانهایی از نیروهای مسلح عراق صورت گرفته است و تلفات بسیار بالایی هم به شمار میرود. هواگردهای امریکایی برای حمله به این مقر، از پایگاه هوایی القیاره یا حبانیه در نزدیکی بغداد پرواز کرده و دست به این جنایت زدهاند. طبق معمول هم آنها این حمله را ناشی از خطا!!ی انسانی ارزیابی کرده و نخستوزیر عطرفروشِ عراق نیز در این زمینه فقط خواستار توضیح! خواهد شد.
🔻با توجه به آنکه در این حمله به مراکز جنبش نجباء عراق که چندی پیش در لیست گروههای تروریستی دولت امریکا قرار گرفت، حمله شده باید گفت این حمله کاملا برنامهریزی شده و از پیش طراحی شده بود و هیچ عقل سالمی نمیتواند اتفاقی بودن آن را باور کند. تا زمانی که ارتش امریکا در عراق پایگاه هوایی، زمینی و مقرهای اطلاعاتی و جاسوسی دارد، وضعیت به همین منوال خواهد بود. متاسفانه ارتش عراق هیچ اختیاری در آسمان این کشور ندارد و آسمان عراق در اختیار نیروی هوایی امریکا قرار دارد.
🔻البته در این زمینه میتوان یک نکته دیگر را هم اضافه کرد و آن نیز همان سیاستی است که در پست قبل در مورد آن توضیح دادیم. فرصتسازی اشغالگران امریکایی برای تروریستهای داعشی جهت کنترل مناطقی خاص جهت ایجاد فرصتهای جدید برای بازی امریکاییها با مساله تروریسم. این همان نکتهای است که نزدیک به چهار دهه است ایالات متحده امریکا و انگلیس با سوءاستفاده از آن در حال نابودی زیرساختهای جهان اسلام هستند.
🔻با توجه به این مساله که ارتش امریکا در عراق دارای پایگاههای ثابتی است، باید بار دیگر مقاومت مردمی علیه حضور اشغالگران شعلهور شود، اگر یک بار یکی از مقرهای استقرار نظامیان امریکایی با دهها فروند راکت، خمپارهانداز و حتی موشکهایی که در اختیار یگانهای حشد است، هدف قرار بگیرد، بدون شک آنها رفتن را بر ماندن ترجیح خواهند داد. در غیر این صورت تا همیشه باید شاهد چنین رویدادهایی خواهیم بود. تا چند وقت دیگر، امریکاییها به مراسمهای عروسی نیز بار دیگر حمله خواهند کرد.
@syriankhabar