آرای شهرهای بزرگ مانند آنکارا و استانبول در حال تغییر دادن نتایج هستند. هرچند بعید است که قلیچدار اغلو برنده انتخابات باشد، اما انتظار اردوغان برای پیروزی هم تا این لحظه نه تنها کمرنگ شده که رسماً رنگ باخته است. در استانبول و آنکارا قلیچدار اغلو از رجب طیب اردوغان پیش افتاده و هنوز بیشاز ۹ میلیون رای شمرده نشده وجود دارد.
@syriankhabar
الجزیره به صورت ویژه دارد انتخابات ترکیه را پوشش میدهد (درست مانند شبکه خبر جمهوری اسلامی) و در طول چند ساعت گذشته در حالی که مسئولان این شبکه بهویژه گزارشگران آن در مناطق مختلف ترکیه و استودیو از پیشتازی اردوغان خوشحال بودند با کشیده شدن احتمالی انتخابات به مرحله دوم و ثبت نشدن پیروزی یک مرحلهای برای اردوغان، صحبت تاریخی جواد خیابانی را تکرار میکنند که گفته بود «درست است که پیروز نشدیم اما چیزی از ارزشهای بچههای ما کم نشد!» در واقع الجزیره و قطریها خود را یکطرف این انتخابات میدیدند و حالا که اردوغان در دوره اول نتوانسته (تا این لحظه دستکم) آرای لازم را به دست بیاورد دارند برای مخاطب می گویند که همین که ۵۰ درصد آرا را هم با توجه به مشکلات بسیار زیاد از جمله زلزله، تورم، بیکاری، فشارهای خارجی و جنگ اوکراین به دست آورده نشان از موفقیت او دارد....
خلاصه وضعیتی شده این انتخابات. طرفداران اردوغان در خیابان شادی میکنند، اما آمار آپ سقوط میکند!
@syriankhabar
رجب سخنرانی کرده و گفته که همان دور اول پیروز میشه و اجازه رسیدن به دور دوم را نخواهد داد.
@syriankhabar
این هم نتایج نظرسنجی کانال اخبار سوریه در مورد انتخابات ترکیه. حدود یک درصد به آرای کسانی که معتقد بودند انتخابات به مرحله دوم میرود، از چند ساعت پیش اضافه شد. هرچند انتظار داشتم اردوغان با حدود ۵۱ درصد آرا انتخابات را یکسره کند و اجازه رسیدن آن مرحله دوم را ندهد ولی حقیقت امر را بخواهید دو مرحلهای شدن انتخابات بسیار محتملتر بود، چرا که نه اردوغان قوی بود و نه جبهه مقابل ضعیف. هزینه کرد و برای انتخابات کرد وحشتناک بود و عدد وحشتناک در برابر آن اصلاً چیزی نیست در مقابل طیف مخالف حتی ۱۰ درصد از امکانات و قدرت رسانهای و تبلیغاتی اردوغان را نداشت، مانند او نه توانست رونمایی کند، نه بهرهبرداری کند، نه مراسم برای الحاق بگیرد و نه از ظرفیت سیاست خارجی به نفع خودش استفاده کند.
با این همه اردوغان که حدود ۵۰ درصد آرا را به دست آورده نتیجه خوبی بود چرا که همه مخالفانش با وجود نارساییهایی بسیار جبهه واحدی را در برابر تشکیل داده بودند بحران های اقتصادی و مشکلات معیشتی عملاً او را دچار فرسایش برده بودند در انتخابات پارلمانی هم حزب عدالت و توسعه ۳۵ درصد آرا را به دست آورد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این هم نتایج نظرسنجی کانال اخبار سوریه در مورد انتخابات ترکیه. حدود یک درصد به آرای کسانی که معتقد ب
🔻این پست را شب گذشته نوشتم و نگه داشتم که آخر شب منتشر کنم، فراموشم شد. این نظرسنجی که گذاشتم شخصا معتقد بودم که انتخابات به مرحله دوم میکشد و دلیلش هم مشخص بود، هر دو طرف با قدرت وارد شده بودند و یک اقلیت 5 درصد سنان اوغان که کلا کار خراب کن بود. این را هم عرض کنم که اردوغان به همه هیاتهای خارجی گفته بود که کار را همان مرحله اول تمام میکند و برخی هم در کشور خودمان روی همین اصل وارد عمل شدند. حالا زبان در کام نگه میدارم و نمیگویم که برای نگه داشتن اردوغان چه کارهایی که نشد، اما هیچ یک از این تلاشها علنی نشد تا جایی که حتی حامیان اردوغان چند کمپین ضدایرانی درست کردند و اتهامات زشتی را متوجه کشورمان کردند.
🔻اردوغان آن اندازه از پیروزیاش مطمئن بود - هر چند که به شکل علنی نمیگفت و صرفاً در لفافه بر این مساله تاکید داشت - که تا روز آخر هم برای امریکاییها خط و نشان کشید و این یعنی اطمینان بسیار زیاد از پیروزی. قطریها هم خداوکیلی خیلی کمک کردند و کلی پول و سرمایه آوردند و حتی آن یک ماه مصرف گاز مجانی را هم پول را قطریها دادند - کاملا مستند! با این حال، اردوغان هر چند با کمک ائتلاف احزاب دیگر پارلمان را به دست آورده، اما همین مساله ممکن است چشم اسفندیارش شود و در مرحله بعد اوضاع کمی برایش سخت شود، چرا که آنهایی که دوست ندارند قدرت به صورت کامل در ترکیه یکدست شود و شاهد ترکتازی اعضای حزب عدالت و توسعه باشند، این را تبلیغ خواهند کرد.
🔻از یک زاویه پیروزی در انتخابات پارلمانی - هر چند به صورت ائتلافی صورت گرفت و حزب عدالت و توسعه نسبت به دوره قبل آرای کمتری به دست آورد - میتواند برگه تبلیغی محکمی در دست رجب باشد و او با بیان اینکه حالا که پارلمان دست ما است، ریاست جمهوری را هم به دست ما بدهید تا کارها را بدون مشکل پیگیری کنیم، مردم را راضی به رای دادن کند. وجه دیگر قضیه هم به تجربه دو دهه یکدست بودن قدرت در ترکیه بر میگردد که شاید برای مردم این کشور چندان دلچسپ نباشد و آنها میدانند که قدرت تمام عیار بودن میتواند مفاسد بسیاری داشته باشد. اگر رشد سیاسی مردم ترکیه اجازه دهد علیالقاعده باید به قلیچدار اوغلو رای دهند و نه بابا رجب.
🔻رقبای اردوغان در عدد حزبی به نظر زیاد بودند، اما کسی یادش نبود که فقط شش حزب که دو حزبش از نزدیکان و دوستان شخص رئیس جمهور ترکیه این ائتلاف را تشکیل میداد و ائتلاف اردوغان هم سه حزب بود. اینکه گفته میشود که همه علیه او بسیج شده بودند اصلا این شکل نیست، رفتارهای اردوغان باعث شد تا رقبای قدرتمندی داشته باشد که هر کدام توانستند رای مناسبی را به سبد قلیچدار اوغلو بریزند. هدف یکی مثل عبدالله گل، علی باباجان و احمد داوود اوغلو، تو دهنی زدن به اردوغان بود که به نظر زدند و بد هم زدند. رسیدن انتخابات به دور دوم، شکست تلخ و سختی برای اردوغانی بود که همه چیز را در کنترل داشت و نسبت به رقیبش که فقط شهرداری آنکارا و استانبول را در کنترل داشتند، غیر قابل قیاس بود.
🔻بسیاری میگفتند که قلیچدار اوغلو کسی نیست که بتواند با اردوغان رقابت کند، اما خلافش ثابت شد. به نظرم بخش بزرگی از این مساله نه به واسطه توانمندیهای کمال بود که به دلیل اشتباهات مهلک و غیرقابل جبران اردوغان بود. این اشتباهات باعث شد تا او روز به روز بیشتر و بیشتر از افراد کارکشته فاصله بگیرد و اعضای دولتش هم کسانی باشند که نسبت به رقبا و مخالفان بسیار ضعیفتر هستند. به عنوان مثال، در دولت اردوغان هیچ فردی همرده آنهایی که جدا شدند و یا همرده اکرم امام اوغلو شهردار استانبول نیست. همین کسی که عدهای بر این باور بودند که اگر خودش وارد عرصه میشد ممکن بود اردوغان را شکست دهد.
🔻موضوع خیلی مهمی که باعث حیرت شد، انسجام عجیب مخالفان اردوغان بود. این مخالفان خیلی خوب برنامهریزی کرده بودند. متاسفانه فضای انتخاباتی و تبلیغاتی ترکیه چندان در کشور ما نمود پیدا نکرد، مطمئن هستم که بسیاری از کسانی که به کمال قلیچدار اوغلو رای دادهاند به دلیل بیبرنامگی اردوغان بود. تقریبا چیزی نبود که تیم کمال برایش برنامه نداشته باشد و در همه حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، دیپلماسی و نظامی او حرف برای گفتن داشت در حالی که اردوغان واقعا چیزی نداشت و اگر رای هم آورد، صرفا به دلیل حضور 22 ساله در قدرت و خاطرهای که مردم این کشور از او به خاطر توسعه ترکیه داشتند.
@syriankhabar
✴️برنده و بازندههای انتخابات ترکیه
🔸اینکه نوشتم اردوغان باورش نمیشد انتخابات به مرحله دوم برسد را شاید به عنوان مزاح بدانید اما او در حالی که بامداد امروز از استانبول به آنکارا رفت تا در مقابل دفتر مرکزی حزبش با حامیانش سخن بگوید حتی امیدوار بود که آرای شهروندان ترکیهای خارجنشین کمکش کند و پیروز شود. او در این سالها حتی به صدها هزار سوریهای حق شهروندی داده بود و به نفعش رای دادند و به قولی، بیش از یک درصد آرا متعلق به همین شهروندان بود (هر چند برخی میگوید که تعدادشان فقط 150 هزار نفر است، اما گفته میشود بیش از 500 هزار شهروند سوری و غیرسوری شامل چچنی، داغستانی، چینی، عرب و ... حق رای داشتهاند)
🔸اینها را مینویسم تا در خاطر دوستان بماند و بعدها بدانند که در کشور همسایه چه اتفاقی افتاده است. به باور من، انتخابات ترکیه، پیروزی «فضای مجازی» بر «رسانههای دولتی» بود. از ماهها پیش به شکلهای مختلف انتخابات ترکیه را پیگیری میکردم و برایم خیلی از مسائل عجیب بود و اینکه چگونه یک تیم رسانهای قدرتمند کنار کمال قرار گرفتند و همین تیم کوچک اما حرفهای از سد تمام شبکههای تلویزیونی و رسانهای اردوغان که روزی دهها نظرسنجی در مورد پیروزیاش منتشر میکردند، عبور کرد. به باور من، این تیم رسانهای پیروز انتخابات بود که خوب و قوی، صحیح و به جای خود از ابزار رسانه و شبکههای اجتماعی برای ارتباط گیری با مردم ترکیه بهره گرفتند.
🔸کمپین رسانههای اجتماعی که توانستند با صحبت کردن با رایدهندگان در کلیپهای جالبی که از آشپزخانه او با کاشیکاریهای قدیمی ضبط شده بود،توانستند از سد تبلیغات تلویزیون دولتی که بطور کامل در اختیار اردوغان بود گذر کند. این چتهای صمیمانه میلیونها بازدیدکننده داشت و اغلب به موضوعاتی پرداخته که به ندرت در رسانههای حامی دولت ظاهر میشوند. یکی از معروف ترین آنها صحبت کردن قلیچداراوغلو از علوی بودنش بود که تابوها را شکست. این گروه هدف دههها سرکوب خشونتآمیز بوده است. اردوغان زمانی علویان را به اختراع «دین جدید» متهم کرد. قلیچداراوغلو در این ویدئو گفت: «خدا جانم را به من داد. «من گناهکار نیستم.» این پست اواخر شب تا صبح روز بعد نزدیک به ۵۰ میلیون بازدید در توییتر داشت.
🔸بارها در در همین جا نوشتم که اگر اردوغان نتواند بحران آوارگان سوری را با دولت سوریه حل کند، دچار مشکل میشود. حل مساله این آوارگان که سالانه میلیاردها دلار هزینه برای اقتصاد تورمزده و بحرانزده ترکیه دارد میتوانست اردوغان را همان دور اول به پیروزی برساند. اما به نظرم، بشاد اسد و مردم سوریه به خاطر همه جنایتهایی که در کشورشان کرده بود از او انتقام گرفتند و باوجود اصرارهای روسها، کسی در دمشق حاضر نشد روی دیوار ویرانه اردوغان یادگاری بنویسد. همین موضوع به کمال فرصت داد تا به مردم بگوید که ظرف دو سال مساله آوارگان را حل خواهد کرد و او نباید فراموش کند که سوریها چه امتیاز بزرگ و چه فرصت مغتنمی برایش فراهم کردند. (هر چند سوریها و شخص آقای اسد منت سر اردوغان گذاشته و با فرستادن وزیر خارجهاش به نشست چهارجانبه مسکو کمی وضعیت را متعادل کرد)
🔸پیروز دیگر انتخابات ترکیه را باید تکنوکراتهایی دانست که در دوران اردوغان به هزار و یک دلیل و بهانه ازمتن به حاشیه رفتند. اگر مشاهده کرده باشید اردوغان در شهر خودش که استانبول باشد هم موفق به کسب رای اول نشد. حالا برای این مساله دلایل بسیاری اعلام میکنند اما در دوره او کم برای استانبول هزینه نشد ولی قلع و قمعی که پس از سال 2016 در ترکیه راه انداخت و نزدیک به یک میلیون شهروند را از هست و نیست ساقط کرد، صدایش را در این انتخابات شنید. آنها هم آمده بودند تا به رجب بگویند که برای به زیر کشیدنش هر کاری بتوانند خواهند کرد. رفتاری که اردوغان با مخالفانش کرد اگر جمهوری اسلامی کرده بود، میدانید چه بلوایی درست میشد؟
🔸در آخر باید نوشت که برنده دیگر این انتخابات امریکا بود و بازندهاش انگلیسیها بودند. نوع واکنش بایدن نسبت به این انتخابات نشان میدهد که او از آنچه پیش آمده راضی است و در این دو هفته میتواند خیلی ساده ترکیه و اردوغان را به خاک سیاه بنشاند الا آنکه امیر قطر به عنوان متحد واشنگتن ورود کند و برای اردوغان کارت بسوزاند. امریکاییها به هیچ عنوان رفتارهای اردوغان را دوست ندارند، چون خودشان متکبر و بدرفتار هستند، از چنین افرادی بدشان میآید. اما انگلیسیها که فکر میکردند همه چیز تمام است و تمام نشد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نبرد درجبههای مختلف جنگ در اوکراین با شدت هر چه بیشتر ادامه دارد و با رسیدن به ماه آخر فصل بهار،همه احتمالات در مورد حملات روسیه و ناتو علیه هم افزایش یافته است. در حالی که رئیس جمهور یهودی اوکراین راهی تور اروپایی شده تا به قول خودش کمک بیشتری جلب و جذب کند، حملات دقیق و هدفمند روسها به زیرساختها و دپوی مهمات ناتو در مناطق مختلف اوکراین باعث از دست رفتن ذخایر تسلیحاتی جهت شروع حملات بهاره شده و این احتمال وجود دارد که به دلیل کمبود مهمات دقیق اگر حملهای هم صورت بگیرد در ادامه با شکست مواجه خواهد شد.
با این حال هنرنمایی پهپادهای انتحاری روسیه بنام لنست ادامه دارد و اینجا یک لانچر پرتاب راکتهای سنگین بوران (گردباد) را هدف قرار داده و به این شکل منهدم میکند. این پهپادها بلای جان تجهیزات مختلف ناتو در خطوط نبرد شده است و روزانه چندین مورد انهدام چنین تجهیزات و داراییهای مهمی در فضای مجازی منتشر میگردد. اگر داستان انهدام به این شکل پیش برود تاتو که همین الان هم در حوزه تجهیزاتی دچار مشکل شده به سختی میتواند خطوط نبرد در اطراف آن را تغذیه کند.
@syriankhabar
ماجرا ادامه دارد... نبرد در آغاز خود است و از «اتحاد میدانها» به سمت «اتحاد جبههها» حرکت میکنیم. «قدس شریف» خط قرمز است و صهیونیستهای حرمتشکن فکر میکنند میتوانند مانند همیشه حرمت قبله اول مسلمانان را لکهدار کنند، این بار داستان جهاد اسلامی و ترور فرماندهان نیست، داستان متفاوتی را شاهد خواهیم بود، وحشیبازی نتانیاهو و دولتش مانعی برای ازسرگیری نبردها نیست. قدس ارزش هزاران شهید و ویرانی هزاران خانه را در غزه دارد، ولی اینبار حجم آتش ویرانگر است.
@syriankhabar
توهمات ارتش زلنسکی تمامی ندارد... بعد از آنکه سخنگوی پنتاگون در ادعایی دروغ از رهگیری و انهدام یک فروند موشک مافوق صوت کینژال خبر داد، حالا طرف اوکراینی در اینفوگرافی منتشر شده شش فروند شش فروند از سرنگونی آنها خبر میدهد و هیچ سطحی از درک و شعور را هم برای مخاطب قائل نیست؟! در این اینفوگرافی شما شاهد سرنگون تعدادی موشک کروز، سه فروند اسکندر و ۶ پروند شاهد ۱۳۶ و تعدادی پهپاد کوچکتر هستید و مشخص نیست اگر ارتش زلینسکی این تعداد موشک و پهپاد را سرنکون کرده این انهدامها و انفجارهایی که در سراسر خاک اوکراین صورت میگیرند و فیلمش منتشر میشود، بر اثر رعد و برق است یا اتصالی برق؟!
آدم از این همه دروغگویی و خبرسازی حیرت زده میشود! در واقع نمیدانم در این دنیا کسی هم هست که این دروغهای عجیب و غریب و غیرقابل ارزیابی را باور کند یا اینکه انگلیسها به عنوان هدایت کننده بخش رسانهای ناتو در اکراین به این نتیجه رسیدند که مخاطبان غربی گروهی هستند که میشود آنها را رنگ کرد، هرچند در دنیای حقیقتها و در دنیایی که همه چیز ثبت و ضبط میشود این نوع ادعا و دروغ هیچ نتیجهای جز مسخره شدن در پیش ندارد.
@syriankhabar
روسها نوشتند که بامداد امروز برای روکمکنی دو سامانه پدافندی پاتریوت پک۳ مستقر در کییف را هدف قرار دادند. هدف این حمله زدن این سامانهها بود که با موفقیت انجام شد. حملات روسها هم حسابشده بود و نمیشود گفت که آنها بیگدار به آب زدند. در این حمله به گفته دوستان آگاه از دو سامانه پاتریوت ۳۰ تیر موشک شلیک شد، اما در نهایت مکان آن شناسایی و چند دقیقه بعد هم منهدم شد. حالا اگر دوستانی که در این حوزه تخصص دارند نکتهای دارند خوشحال خواهم شد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم واضحتر از لحظه نابودی پاتریوتها. جالبه که این فیلم بیشتر با اطلاع قبلی ضبط شده تا ضبط تصادفی. فیلمبردار هیچ واکنش احساسی ندارد... مهمتر ازاینکه پاتریوت چند موشک شلیک کردند این بود که این سامانههای بسیار گرانقیمت پاتریوت هیچ دفاعی از خودشان نتوانستند کنند یا بهتر است بگوییم چیزی نبود تا از آنها دفاع کند. روسیه به صورت دقیق و با حساب و کتاب مهمترین و اصلیترین داشته ناتو در پایتخت اوکراین را منهدم کرد. این در حالی است که سایر سامانههای گرانقیمت و پرادعای غربی به وفور در کییف حضور دارند و کسی نمیتواند ادعا کند که پایتخت اوکراین بی دفاع است. انواع و اقسام سامانههای غربی را در کنار سامانه هایی که متعلق به ارتش اوکراین بود کنار هم بگذارید تا متوجه شوید که ناتو با وجود این میزان از قدرت پدافندی توان مقابله نهایی و موثر با حملات پرحجم موشکی و پهپادی روسیه را ندارد. این نکته را هم باید یادآور شوم که ناتو به صورت گسترده در آسمانه مناطق پیرامونی اوکراین گشت هوایی برقرار کرده و در هر لحظه چندین پرنده با سرنشین و بدون سرنشین در کنار سامانههای زمینی در حال رصد آسمان میدان نبرد هستند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در حمله ترکیبی بامداد امروز ارتش روسیه به مواضع ناتو در شهر کییف به نظر هدف اصلی انهدام سامانههای پدافندی پاتریوت بود که به تازگی راهی اوکراین شدهاند. اوپراتور سامانههای پدافندی همه آمریکایی یا از اعضای ناتو هستند و اینکه مقامات دولت زلنسکی ادعا میکنند افسران اوکراینی برای کار با آنها آموزش دیدند دروغی بیش نیست؟! سامانه پیشرفته و سنگینی مانند پاتریوت نیاز به آموزش مستمر و مداوم چند ماهه دارد و بهرهبرداری از آن در میدان نبرد هم خود موضوعی است که فقط با آموزش بالا پذیر است. با این حال بامداد امروز روزسها موفق شدند یکی از این سامانهها را از بین ببرند برخی از افراد آگاه میگویند موشکهای پاتریوت خود باعث انهدام سامانه شدند و برخی هم میگویند با اوت نامبر شدن سامانه موفق به کشف جای آن شده و آن را منهدم کردند. مسئله مهم این نیست که آیا منهدم شده یا نشده، بلکه موضوع مهم آن است که غربیها هرچه در توان داشتند برای جنگ با روسیه به میدان آورده و تقریباً چیزی نمانده که شاهد آن نباشیم. باید با این حجم مداخله، حضور و ارسال تسلیحات و تجهیزات آیا میتوانند موفق شوند؟!
@syriankhabar
تونس را زادگاه به قول داخلیهای ما بیداری اسلامی و به قول غربیها بهار عربی و به باور من، «بیداری اخوانی» دانست. اما رفتن زین العابدین بن علی از قدرت، باعث نشد این کشور رنگ آرامش به خود بگیرد. هر چند گرفتار جنگ داخلی مانند برخی کشورهای دیگر نشد، اما تحولاتی که در این کشور روی داده باعث شده تا تونس هنوز هم پس از 12 سال درگیر مسائل و مشکلات سیاسی باشد. درگیری میان حزب النهضه و جریانهای تکنوکرات لبیرال در نهایت باعث شده تا این روزها شاهد به زندان افتادن راشد الغنوشی رهبر حزب النهضه باشیم.
منیه بوعلی، وکیل راشد الغنوشی، میگوید قاضی تونس با صدور حکم غیابی علیه الغنوشی به اتهام تحریک، وی را به یک سال حبس محکوم کرده است. الغنوشی ۸۱ ساله پس از آنکه پلیس وی را به ظن توطئه علیه امنیت کشور دستگیر کرد، از آوریل گذشته در زندان به سر میبرد. الغنوشی در ماه جاری میلادی تصمیم گرفت که دیگر در برابر دستگاه قضا حاضر نشود و آنچه را «محاکمات سیاسی ساختگی» خواند، رد کرد. با این حال به نظر میرسد درگیری در تونس به این سادگی به پایان نرسد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
تونس را زادگاه به قول داخلیهای ما بیداری اسلامی و به قول غربیها بهار عربی و به باور من، «بیداری اخ
🔻درگیری میان دولت قیس سعید و حزب النهضه به عنوان بزرگترین حزب تونس مدتهاست ادامه دارد. پس از آنکه در انتخابات پارلمانی سال گذشته میزان مشارکت به شکل فاجعهباری با آبروریزی بسیار به زیر 10درصد رسید، مشخص شد که سیاستهای رئیس جمهور برای اقناع مردم درست نبوده و هر چند تونسیها از ترس اینکه مبادا کشورشان به سرنوشت لیبی یا سوریه تبدیل شود، سکوت کردند اما سعید تصمیم گرفت که حزب النهضه را به شکل اساسی ریشهکن کند. او با این باور که همه مشکلات زیر سر اخوانیها است این تصمیم را گرفت و مسئولان تونسی تمامی دفاتر جنبش النهضه تونس در این کشور را در اواخر فروردین ماه جاری بستند.
🔻در آن روز تصویری از حکم کمال الفقی وزیر کشور تونس برای ممانعت از برگزاری نشستها در مقر جنبش النهضه و تمامی دفاترش در داخل خاک تونس و نیز ممنوعیت نشستها در مقر جبهه الخلاص در پایتخت منتشر شده است. در همان روزها، جنبش النهضه تونس در بیانیهای اعلام کرد که یک تیم امنیتی شامگاه دوشنبه به خانه راشد الغنوشی، رهبر این جنبش یورش برده و وی را بازداشت کردند. هر چند النهضه تونس در ادامه این اقدام را یک «تحول بسیار خطرناک» توصیف کرد، اما برخی آن را شروع جنگ میان دولت سعید و دستگاه امنیتی او با حزب النهضه و حامیان آن میدانند. بستن دفاتر حزب النهضه که حامیان قابل توجهی در این کشور دارد، نه تنها بحران سیاسی که بحران اجتماعی و اقتصادی را هم دامن میزند.
🔻اینکه چه عاملی باعث شده تا رئیس جمهور تونس بخواهد با سیاست مشت محکم با مخالفانش، از جمله الغنوشی و جنبش النهضه برخورد کند، مشخص نیست اما کافی است به اتهامات مطرح شده علیه وی مبنی بر اینکه قصد راه انداختن جنگ دخلی در تونس داشته توجه کنید تا بهانهها کامل شوند. چندی پیش شبکه الجزیره در برنامه معروف خود بنام «ما خفی الاعظم» اسناد و مدارکی را منتشر کرد که نشان میداد دستگاه امنیتی تونس پشت گروههای تروریستی کشف شده قرار دارد. این برنامه، اسناد درز کردهای را پخش کرد که فاش میکند افسران امنیتی تونس در داخل گروههای مسلح، عناصری را به خدمت گرفتهاند تا این قبیل عملیات را اجرا کنند. این برنامه، نقش نهادهای امنیتی و سیاسی تونس را فاش کرد که همچنان کنترل اوضاع این کشور را به دور از هر نوع بازخواستی در دست دارند.
🔻در واقع، دولت قیس سعید با استفاده از مدیران و افسران امنیتی دوره بن علی، یک جو پلیسی و به شدت امنیتی در تونس ایجاد کرده و برخی هم بر این باور هستند که این رفتارهای قیس سعید ممکن است باعث بروز یک انقلاب دیگر در این کشور شود. عنوان اتهامی «اقدام علیه امنیت کشور» در بهمنماه گذشته باعث دستگیری دستکم 30 نفر از کادرهای حزب النهضه شد و این موضوع صدای برخیها در خارج از تونس را هم درآورد. اما سعید که اختیاراتش را در سال 2021 به شدت افزایش داده و به گفته برخی منابع حتی از دوره زین العابدین بن علی هم این اختیارات بیشتر شده، بدون توجه به مسائل در حال سرکوب شدید همه نیروهای مخالف، به ویژه حزب الغنوشی 81 ساله است. ژ
🔻البته الغنوشی هم خود بهانههای لازم را در اختیار دولت قیس سعید و تیم امنیتی او قرار میدهد تا شدیدترین برخوردهای امنیتی با وی و جبهه نجات ملی این کشور صورت بگیرد. به عنوان مثال همین ماه گذشته بود که ویدیویی که از نشست الغنوشی با رهبران جبهه نجات ملی منتشر شد، او میگوید، «نباید با کودتا و کسانی که در آن دست داشتند، سازش کرد، آنها تروریست و برانداز هستند». با این حال، واکنش تند و سخت دولت در این موضوع باعث شد تا بسیاری از کشورها وادار به واکنش شوند چرا که دستگیری رهبران سیاسی و فعالان حزبی کار درستی نیست ولی رئیس جمهور تونس برای آنها هم حرف داشت!
🔻قیس سعید درواکنش خود با بیان اینکه برخی از کشورها و طرفها اخیرا بابت بازداشت راشد الغنوشی، رئیس جنبش النهضه ابراز ناراحتی کردند در حالیکه این بازداشت به خاطر دعوت او به جنگ داخلی بود و جای ناراحتی ندارد، افزود: آیا شخصی به خاطر ابراز عقیده یا اتخاذ موضعی دستگیر شده است؟ چرا روزی که هنگام افطار ۱۳ سرباز قربانی شوند، آنها ابراز ناراحتی نکردند.
وی با اینکه این دخالت آشکار در امور داخلی غیر قابل قبول است. تونس کشوری مستقل و دارای حاکمیت است و دخالت کسی را نمی پذیرد. سابقه مبارزه در این کشور برای حقوق و آزادی ها بسیار عمیقتر از بسیاری از کشورهای دیگر است، افزود: هنگامی که تعدادی از اشخاص در برخی از کشورها بازداشت شدند، تونس ابراز نگرانی نکرد چرا که این مساله داخلی است، تونس هم اجازه نخواهد داد کسی در امور داخلی آن دخالت کند.
@syriankhabar
امضای قرارداد راه آهن رشت - آستارا
یک هیات بلندپایه روس برای مشارکت در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی به تهران سفر کرده است. ریاست این هیات را معاون اقتصادی نخستوزیر روسیه بر عهده دارد. یکی از مهمترین اتفاقاتی که قرار است روی دهد، امضای ساخت راهآهن رشت آستارا است که در مراسم امضای آن، روسای جمهور دو کشور نیز به صورت ویدئو کنفرانس حضور خواهند داشت. یادم میآید در دولت شیخ حسن باند باکوییها با این دروغ بزرگ که میخواهند در این پروژه 500 میلیون دلار سرمایهگذاری کنند، نه خودشان اجراکردند و نه لابی آنها در کشور اجازه ساخت آن را داد.
حالا روسها میخواهند در این پروژه به صورت ویژه سرمایهگذاری کنند و خیلی زود هم آن را به بهرهبرداری برسانند. حضور روسای جمهور دو کشور در آیین امضای این قرارداد، اهمیت آن را نشان میدهد. ساخت این قطعه کوچک که به شکل عجیبی چندین دهه است ناتمام مانده، حکایت وجود گرههای کور در ساختار تصمیمگیری کلان کشور است و اینکه برخیها با حضور در برخی مراکز تصمیمگیری اجازه رشد و توسعه کشور را نمیدهند. مثل آنهایی که به بهانه بیماری همین چند وقت پیش مجبور به استعفا شدند...
@syriankhabar
🔳آرزوی سفیر امریکا برای ماندن در منطقه
▪️سفیر امریکا در عراق گفتوگویی با شبکه اسکای نیوز کرده و گفته که این کشور قصدی برای ترک منطقه ندارد. الینا رومانوسکی درست میگوید، امریکا واقعا دوست ندارد که از منطقه برود و قصدی هم ندارد، اما مجبور است که برود و این جبر بر همه اختیاراتی که واشنگتن تا الان داشته میچربد.
▪️او در این مصاحبه گفته: «حدود یک سال قبل و دقیقا در ژوئیه گذشته، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به عربستان سفر کرد و با رهبران منطقه دیدارهایی انجام داد. وی به روشنی توضیح داد که آمریکا از منطقه خارج نخواهد شد، زیرا منطقه را دارای اهمیت راهبردی میداند و روابط دیرینه و طولانی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی با آن دارد! ما مدتهاست که با شرکای خود برای رویارویی با برخی چالشها به ویژه خاتمه دادن به بحرانهای مختلف منطقه تلاش کردیم. بنابراین بدیهی است که آمریکا در منطقه باقی خواهد ماند و به تعمیق شراکت با کشورهای آن به ویژه عراق خواهد پرداخت.»
▪️البته خانم الینا رومانوسکی این روابط آموزشی دقیقا در چه زمینهای است و امریکا به جز بحرانآفرینی، اشغالگری، بیثباتسازی و مداخلات غیرقانونی چه دستاورد مهمی در منطقه داشته است؟ مثلا در عراق پس از اشغال مهمترین کاری که کرد، غارت منابع تاریخی و میراث کهن این کشور و بعد از آن دزدین هر چه در کاخهای صدام وجود داشت تا نفت و کشتن مردم این کشور بود. این دقیقا کدام بخش از رویارویی با چالشها در منطقه است؟ در عراق، امریکاییها زندان بوکا را درست کردند که خروجیاش شد «داعش» و در آنجا داعش را به شکلی که دوست داشتند، به وجود آوردند و هنوز هم دارند به این تروریستها کمک میکنند.
▪️سفیر امریکا در بغداد در رابطه با اوضاع عراق و تمایل مردم این کشور به برقراری ثبات در دروغی که در واقع نشان از آرزوی کاخ سفید و ماموریت او دارد گفت: «مردم عراق دولتی تحت کنترل شبهنظامیان را نمیخواهند، بلکه خواهان خلع سلاح شبه نظامیان و بازگرداندن سلاح به دولت هستند. بنابراین، ماهیت رابطه نخستوزیر عراق با گروههای مسلح هرچه باشد، هدف باید بر تضمین برخورداری عراق از ثبات و امنیت متمرکز باشد و تحقق این هدف به نخستوزیر سپرده شده است.»
▪️خوب این شبهنظامیان دقیقاً چه کسانی هستند؟ منظورش حشد الشعبی است دیگر، حشد الشعبی بخشی از ساختار نظامی و امنیتی عراق است و اگر همین به قول او شبهنظامیان نبودند، چه کسی میخواست با داعشِ امریکاساخته که هنوز هم در حال مسلحسازی، پیادهسازی و هدایت آنها است مقابله کند؟ البته اینها بخشی از آرزوی سفیر امریکا و دولت وی برای عراق است که به هیچ عنوان محقق نخواهد شد. دوران فتور و بدبختی امریکا فرارسیده و کشوری که روزگاری دهها پایگاه در عراق داشت، امروز به سه پایگاه بسنده کرده که همین سه پایگاه هم باید تعطیل شوند.
▪️من گاهی اوقات در میزان نفهمی و دروغگویی مقامات امریکایی گیج میشوم و اصولا نمیدانم که آنها دقیقاً مردم جهان را چه فرض میکنند که در روز روشن دروغ میگویند. مثلا خانم رومانوسکی ادعا کرده که «ناگزیر ایالات متحده و جامعه بینالمللی از این ثبات بهره خواهند برد. اگر ثبات و امنیت در عراق وجود نداشته باشد، هیچ کدام از ما نمیتوانیم تجارت را در سطح وسیعتری انجام دهیم.» اما یادتان هست که همین سفارت امریکا در بغداد و نوچهها و انجیاوهایی که توسط غربیها هدایت میشدند چگونه دولت عادل عبدالمهدی را سرنگون کردند؟ میدانید چرا این دولت سرنگون شد، مهمترین دلیلش این بود که عراقیها دنبال سرمایهگذاری واقعی در کشورشان بودند و رفتند سراغ چینیها...
▪️حالا سفیر امریکا هر چه دوست دارد بگوید و بنالد، فکر نکنم کسی در عراق او را بابت این حرفها جدی بگیرد. تحولات هفتهها و ماههای اخیر در منطقه بیش از پیش ثابت کرده که باید منطقه را ترک کنند. به عنوان مثال، کسی هست که از رایزنیهای پشت پرده مقامات امریکایی برای خروج آبرومندانه از سوریه مطلع نباشند؟ میدانید چرا پس از حملات خونین دو ماه پیش به مواضع اشغالگران امریکایی در شرق سوریه چه اتفاقاتی افتاده و چرا سرکرده تروریستهای پکک به سراغ اماراتیها رفته تا وساطتش را در دمشق کنند؟ بنابراین زیاد حرفهای این خانم سفیر که توسط رسانههای زرد در ایران با تیتر درشت بازنشر میشوند را جدی نگیرید، امریکا اگر میخواست بماند، نمیرفت.
@syriankhabar
هی میخوام دست به نوشتن نشم، ننویسم، چیزی نگم، حرفی نزنم اما مگر میگذارند... اول آنکه نمایشگاه چه ربطی به مدیرعامل نفت گچساران دارد که در موردش نظر بدهد؟ بعدش هم، هر سال در کمترین حالت 25 شرکت در این نمایشگاه شرکت میکردند و حالا شده 13 شرکت، این نشان از موفقیت دیپلماسی وزیر نفت دارد؟ خجالت نمیکشید؟ فکر نمیکنید مردم میفهمند؟ این چه مسیری است که در پیش گرفتهاید؟ فکر میکنید با دروغ گفتن به مردم، سند زدن کار دیگران بنام خود و کارهای نکرده، همه چیز درست میشود؟ کمی خجالت بکشید، کمی به عقل و شعور مردم احترام بگذارید. نکنید این کارها را.
دولت و شخص رئیس جمهور و نزدیکانش تلاش میکنند و شما فقط خراب میکنید. بفرما ببینم چه خبر از پتروپالایشگاه شهید سلیمانی که بیش از دو سال است هر روز میگویید قرار است فردا کلنگش زده شود؟ وزیر نفت اگر دیپلماسی بلد بود که برای این پروژه پول میآورد تا شروع شود یا حدااقل از مردم کمک میگرفت. روزانه دهها خبر دروغ در خروجی وزارت نفت قرار میگیرد و وقتی هم مینویسم، میآیند ایراد میگیرند. آقا، نکنید... کار نکرده را سند نزنید. من یکی تحمل دروغ شنیدن را ندارم.
@syrankhabar
بفرمایید، این هم یکی دیگر... یعنی در همان روزهای نخست 680 مگاوات برق فقط با دستور جناب رئیس جمهور وارد مدار شد؟ یکی به این آقای صالحی بگوید ببم جان، بالام جان، عزیز برادر، نیروگاه برق کاردستی نیست که یکی دو روزه بشود ساخت، برای این 6800 مگاواتی که وارد مدار شده، بیش از 8 میلیارد دلار پول مملکت خرج شده، هزینه شده و همان دولت بیعرضه قبل انجام داده و بهرهبرداریاش به دوران شما رسیده. چرا نمیخواهید بفهمید؟ چرا دوست دارید خودتان را به نفهمیدن بزنید. یکی این را پیدا کند و بگوید دری وری نوشتن بس است. هر چه خبر باز میکنیم، دروغ دروغ دروغ. آنجایی هم راست را که پوشش نمیدهید. مثلا در همین اقدامات رئیس دولت در این روزها چه کردهاید؟ مگر قرار نیست هفته آینده با رئیس جمهور پاکستان دیدار کند و بعدش هم برود اندونزی؟ قرار نیست فردا با پوتین ودیدئو کنفرانس داشته باشد... اینها که واقعی، درست و حقیقی است را پوشش بدهید. دست از سر دولت غربگرا و بیعرضه قبل بردارید.
@syriankhabar
آفرین پسر خوب... بارکالله. امیدوار شدم. بپرس بعد بنویس. 6800 مگاوات برق را کمی مطالعه کنی میفهمی ساختش شش هفت سال طول میکشد. توضیح بده در دولت سیزدهم کلنگ چند نیروگاه به زمین زده شده و قرار است چند هزار مگاوات برق به ظرفیت کشور افزوده شود.
@syriankhabar
یک قاضی فرانسوی حکم دستگیری رئیس بانک مرکزی لبنان را صادر کرد. ریاض سلامه که به عنوان عنصر سازمان اطلاعات امریکا در لبنان خدمت میکند و بانی و باعث بسیاری از مشکلات امروز لبنان به دلیل تصمیماتش به شمار میرود توسط این قاضی برای توضیح در مورد منبع اموال و املاکی که در اروپا دارد، مورد بازخواست قرار گرفته است. این حکم در حالی صادر شده که سلامه تا به امروز در برابر دادگاه! حاضر نشده است. او که دهها میلیون دلار از اموال مردم لبنان را به شکلهای مختلف غارت کرده و در کشورهای مختلف اروپایی سرمایهگذاری کرده، حالا که با حکم دستگیریاش مواجه شده، به نظر دیگر مسیر اروپا را پیدا نکند هر چند در لبنان هم مردم جشم دیدن او را ندارند اما دولت موقت لبنان هم قدرت برکناری او را ندارد. در مجموع در طول دو سال گذشته موضوع بانک مرکزی لبنان به بحرانی برای مردم این کشور تبدیل شده و جالب است که سلامه همچنان میرود و میآید و کسی هم نمیتواند مشکلی برایش درست کند!!
@syriankhabar
🔴صهیونیستها مانع از پایان جنگ در یمن
🔻امریکا بزرگترین و اصلیترین مانع در برابر پایان جنگ در یمن هستند. برخلاف شعارهای دروغی که بایدن و دولتش در مورد یمن سر میدهند، اما حقیقت آن است که مقامات امریکایی در طول هفتههای گذشته بارها به ریاض سفر کرده و با مقامات سعودی در مورد مسائل مختلف از جمله یمن دیدار و به آنها گوشزد کردهاند که بحران یمن نباید تمام شود. این تاکید البته در آخرین سفر مشاور امنیت ملی امریکا که همین چند روز پیش ریاض را ترک کرد، هم مورد تاکید قرار گرفت. جیک سالیوان در حالی که ادعا میکرد کشورش دنبال پایان جنگ در یمن است، اما در عمل مانع از پایان جنگ شده است.
🔻این درحالی است که سفیر امریکا در یمن نیز مدتی است وارد معرکه شده و میگوید که همه درآمدهای پولی یمن باید به آنچه او دولت قانونی این کشور میخواند برسد. این صحبهای استفان واگن یعنی آنکه امریکا میخواهد پرونده انسانی مانند محاصره، پرداخت حقوق، آزادی اسرا و دیگر مسائل را به موضوعات سیاسی و نظامی مرتبط کند. این درخواستهای امریکاییها باعث شده تا سعودیها باوجود علاقه شدید برای خروج از بحران یمن دچار مشکل شده و برای فرار از مسوولیت و تعهداتی که از جانب عمانیها به مقامات صنعا دادهاند مدعی شوند که این انصارالله است که باعث به بن بست خوردن توافق صورت گرفته شده است.
🔻این فرار به جلوی مقامات سعودی التبه همه میدانند که هیچ فایدهای ندارد. با این حال، موضوع اصلی امریکا در پرونده یمن رژیم صهیونیستی است چرا که یمنیها تجهیزات و تسلیحاتی در اختیار دارند که به سادگی میتوانند سرزمینهای اشغالی را در هر درگیری با موشک و پهپادهای انتحاری مورد هدف قرار دهند، از سوی دیگر یمنیها بیش از 6 هزار نفر نیروی رزمی برای اعزام به جبهههای لبنان و سوریه برای جنگ با رژیم صهیونیستی آماده کردهاند. صهیونیستها و امریکاییها به خوبی میدانند که اگر یمن به آتشبس کامل برسد خیلی سادهتر میتواند بر رژیم صهیونیستی تمرکز کند و به همین دلیل در حال ایجاد مشکل و بحران در توافق صورت گرفته میان ریاض و صنعا است.
🔻صهیونیستها در طول هفتههای گذشته گزارشهای متعددی منتشر کرده و در آن تحلیل کردهاند که هر گونه آتشبسی میان یمن و عربستان به سود انصارالله است و این سعودیها هستند که در برابر دشمن خود تسلیم بلاقید شده و یک پیروزی بزرگ برای محور ایرانی شکل گرفته است. همین تحلیل و برداشتها پایه رفتاری امریکا در مورد یمن شده و به نظر هم نمیرسد که در کوتاهمدت بنسلمان بتواند این مشکل را حل کند. برای رژیم صهیونیستی یمنِ درگیر جنگ، محاصره، گرسنگی و مشکلات داخلی بسیار بهتر و قابل تحملتر از این است که یک دشمن چند میلیونی با موقعیت بسیار راهبردی در دریای سرخ و تنگه باب المندب در آرامش به سر برده و برای این رژیم مشکل ایجاد کند.
🔻صهیونیستها به خوبی میدانند که در صورت کنترل کامل یمن توسط انصارالله، آنها مشکلات جدی در رفت و آمد از تنگه باب المندب خواهند داشت و به همین دلیل در حال خرابکاری در موضوع یمن هستند. همین مساله باعث شده تا یمنیها به شدت واکنش نشان داده و تهدید کنند که این آرامش دائمی نخواهد بود. رئیس شورای عالی سیاسی یمن با تاکید بر اینکه دشمن سعودی باید بداند که ثبات آن با ثبات یمن مرتبط است، خاطرنشان کرد: طرفهای منطقهای و بینالمللی هستند که خواهان ثبات برای پادشاهی عربستان نیستند و نمیخواهند از باتلاقی که در آن است، خارج شود یا حقوق را بپردازد.
🔻وی این مطلب را در جلسه گستردهای در استان حجه برای افزایش مشارکت جامعه و توسعه خدمات ایراد کرد و گفت، آمریکاییها دنبال راه حل و خواهان پرداخت حقوق نیستند و سعودیها مسؤول هستند. المشاط با بیان اینکه به بسیاری از شرکتها نسبت به رفتار آمریکا و طفره روی آن از دستیابی به راهحلهای سریع برای پرونده بشردوستانه هشدار دادیم، تاکید کرد: ممانعت آمریکا در حل پرونده بشردوستانه، همانطور که رهبر انقلاب گفتند، منجر به سر آمدن صبر ما میشود. ورود به هر گونه تنش در حال حاضر نه تنها به یمن، بلکه به همه آسیب میرساند.
🔻وی افزود: هرکسی که به باجگیری آمریکا پاسخ دهد، مسؤول است و عربستان سعودی در درجه اول مسؤول بیثباتی اوضاع منطقه است و اگر عربستان تصمیم بگیرد تسلیم باجگیری آمریکا و انگلیس شود، این به خودش مربوط است. ما در جمهوری یمن چیزی برای از دست دادن نداریم. ان شاءالله یمن یکپارچه را برای همه مردمش با حاکمیت کامل و بدون هیچ نقصی خواهیم ساخت.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ساعتی پیش مواضع ناتو در سراسر خاک اوکراین هدف حملات سنگین پهپادی و موشکی روسها قرار گرفت. به نظر روسها با این حملات میخواهند باقیمانده پدافند ناتو در شهرهای مختلف را شناسایی کرده و منهدم کنند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا در شهر نیکولایف یا انبار مهمات ناتو یا دپوهای سوخت آنها هدف موشکها و پهپادهای ارتش روسیه قرار گرفته است. حمله همزمان و سراسری که از شب گذشته با شدت تشدید شده در حالی ادامه دارد که آمریکاییها در مورد انهدام سامانه پاتریوت خود در شهر کییف سکوت کرده و هیچ صحبتی تا الان نکردهاند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوشهای از ارسال تجهیزات جدید ناتو به اوکراین. این امرپهای آمریکایی در حالی به اوکراین فرستاده میشوند که تا این لحظه هیچ خبری از حمله بهاره ارتش ظفرمند اوکراین و البته ناتو به مواضع روسها منتشر نشده است. ارسال تجهیزات به اوکراین ادامه دارد و کشورهای غربی در تلاش هستند تا اجازه شکست اوکراین را ندهند. با این حال در طول ۱۵ ماه گذشته آنها هر چه داشتند راهی میدان نبرد کردند اما پاسخ نگرفتند و صرفاً این تجهیزات به سیبلهای متحرکی برای توپخانه، ضد زره و هواگردهای ارتش روسیه تبدیل شده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس GUR (اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین) گفت: اوکراین در تئوری میتواند عملیات نظامی در ایران برای از بین بردن خطوط تولید پهپاد انجام دهد.»
حالا من کاری به این ندارم که به شکل عملیاتی هم میتوانند چنین کاری کنند یا نه، اما این موضوع نشان از دو موضوع میدهد: اول آنکه ادعای مقامات اوکراینی و ناتو در مورد موفقیت در سرنگونی پهپادهای سری شاهد دروغی بیش نیست چرا که اگر آنها واقعاً توفیقی در این زمینه داشتند نیاز نبود به این شکل علیه کشوری که در جنگ اوکراین دخالت مستقیم ندارد تهدید نظامی کنند که تبعات دیپلماتیک و حقوقی بسیار بدی دارد و نکته دوم آن که نشان میدهد نقش پهپادها در جنگ آنقدر مهم است که رئیس اداره اطلاعات نظامیان برای آنکه خودی نشان دهد چنین موضعگیری اشتباهی میکند.
اما باید به این مقام متوهم اوکراینی که به نظر میرسد هم پیاله زلنسکی بوده و همراه او کوک شش ستاره کلمبین میزند، یادآور شد که سگ هار منطقه که صهیونیستها باشند جرأت چنین ادعایی ندارند و بعد شماهایی که در روسیه ۱۷ میلیون کیلومتری از عملیات عاجز هستید، از ایران حرف میزنید؟!
@syriankhabar
13.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم ویدیویی از حمله سنگین شب گذشته ارتش روسیه به نیکلایف. نکته خیلی جالب و بی نظیری که به نظر میرسد دنبالهروی برخیها از دروغگویی مقامات آمریکایی در مورد جنگ اوکراین است. اگر این کشور انتظار داشته باشید سران آمریکا در مورد خسارتهایی که در اوکراین دیدهاند حرف راست بزنند به همان اندازه درست است آنها حاضر باشند اعتراف کنند که در جنگ ویتنام کسی را عمدا نکشتند. موضوع انهدام سامانه پاتریوت آمریکایی در این روزها به بحث داغ محافل نظامی تبدیل شده و از سوی دیگر مقامات روس هم به ادعاهای مطرح شده در مورد تعداد موشکهای هدف قرار گرفته روسی توسط مقامات دولت اوکراین واکنش نشان داده و اعداد و ارقام اعلامی را زیر سوال بردند. با کنار هم قرار دادن این مسائل مشخص میشود که سیاست دروغ بزرگ و قابل باور برای تسری دادن احساس پیروزی به یک راهبرد اصلی در جنگ ناتو علیه روسیه تبدیل شده و به نظر نمیرسد کسی بخواهد این دروغها را کم کند یا اصلاح کند. به عنوان مثال پنتاگون که تا دیروز مدعی بود یا پاتریوت کینژال زده، حالا که خودش شکار کینژال شده میگوید فقط آسیب جزئی دیده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان رئیس جمهور روسیه در مراسم کلنگ زنی راه آهن رشت آستارا، نشان از اهمیت این مسأله برای روسیه دارد. سالها جریان نفوذ انگلیسی - باکویی اجازه تکمیل این مسیر و کامل شدن کریدور را نداد و فکر میکرد تا همیشه در دستگاههای اجرایی کشور نفوذ دارند و میتوانند مانع از این کار شوند. روسیه در نشستهای دو جانبه بارها گفته که حاضر است تا حجم ۶۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران جابجا کند که درآمدش میشود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال. حالا اگر نصف این هم عملیاتی شود - باتوجه به قدرت لابی جریان نفوذ و حضور تعدادی از مدیران وابسته و خائن در برخی گلوگاههای حساس کشور - میشود به درآمد سالیانه تا ۵۰ میلیارد دلار حساب کرد. این عدد بیش از صادرات نفت کشور و سه برابر صادرات محصولات پتروشیمی است و هزینه راه اندازی همه مسیرها کمتر از ۵ میلیارد دلار است که البته کمی همت و برنامه ریزی میخواهد.
@syriankhabar
رئیس جمهور که قرار است به استان سیستان و بلوچستان سفر کند، یک دیدار مرزی هم با نخستوزیر پاکستان خواهد داشت. در این دیدار هم بازارچه مرزی دو کشور به بهرهبرداری میرسد و هم پروژه انتقال 110 مگاوات برق ایران به پاکستان. این نخستن بار است که مقامات ارشد دو کشور در دیداری مرزی حاضر میشوند. استان بلوچستان پاکستان در یک سال گذشته به استانی بحرانزده تبدیل و نوعی قحطی بر این منطقه حاکم شده است. خود پاکستان هم در پی تحولات سیاسی داخلی دچار بحرانی عمیق سیاسی و اجتماعی است و دستگیری عمران خان باعث شده تا پایههای قدرت نخستوزیر به شدت دچار تزلزل شود. هر چند در این کشور ارتش همه کاره است و چندین دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در این زمینه فعالیت میکنند ولی در مجموع حال همسایه شرقی ما خوب نیست. مشخص هم نشده که آیا سرانجام مساله انتقال گاز ایران به پاکستان به نتیجه میرسد یا نه. چرا که بر اساس توافق صورت گرفته، هر طرفی که تعهدش را انجام ندهد باید جریمه هنگفتی بدهد. باید دید پاکستانیها برای این موضوع چه تدبیری اندیشیدهاند.
@syriankhabar
این متن خبر گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزیر خارجه طالبان است. چهار پاراف بیشتر نیست، بخوانید تا برسید بر سر حرفهای وزیر خارجه طالبان. امیر خان متقی رسماً دارد میگوید «آب نداریم به سمت ایران رها کنیم» حالا هی آقایان کار گل کنند و با طالبان یکی به دو که باید حقآبه ایران را بر اساس توافق 1351 رها کنید. طالبان نه این کار را کرده و نه خواهد کرد. دلیل دارد که به آن خواهیم پرداخت. اما راه مقابله با پفیوزی مقامات طالبان این نیست که بعد از دو سال از اشغال افغانستان و کنترل این کشور همچنان وعده سر خرمن میدهند.
تنها راه، بستن کامل مرزها است. در این مورد هم بعید میدانم. من چون منافعی ندارم به این سادگی و صراحت مینویسم که باید مرزها را بست و از انتقال حتی یک قوطی شیر خشک و یک لیتر روغن و کیسه آرد، یک لیتر سوخت به داخل افغانستان جلوگیری کرد. متاسفانه دوستانی که در حال تجارت با طالبان هستند منافعشان بیش از منافع مردم سیستان و حق آنها مهمتر از حقآبه مردم اطراف دریاچه زابل است که مانع از بستن مرزها و کنترل تجارت با حکومت طالبان میشوند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این متن خبر گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزیر خارجه طالبان است. چهار پاراف بیشتر نیست، بخوانید
🔻دو روز مرزها بسته شود، در افغانستان قحطی میآید و این را طالبانی که پول برای پرداخت حقوق نیروهای خود را ندارند، بهتر میدانند. با طالبان با نگاه دیپلماسی صحبت کردن، به شدت اشتباه است به همان میزانی که با رژیم باکو چنین کاری کردن عبث بود. شترسواری دولا دولا نمیشود، قرار نیست هم با طالبان تجارت کنید، بازارهایش را پر کنید، باکهای خودروهایش را لبریز کرده و بعد انتظار داشته باشید که به حرف شما هم گوش کند! متاسفانه از روزی که طالبان افغانستان را اشغال کرده و برای خود حکومتی دست و پا کردند عدهای در ایران برایش سینه چاک کردند و از همان زمان تصمیم گرفتم کمتر و کمتر بنویسم.
🔻اما الان زمان ننوشتن نیست، زمان نوشتن و گفتن است. اینکه نوشتم باید مرزها را بست، ساز و کارهایی دارد که اینجا نمیشود نوشت، چرا که از آن سوءاستفاده میشود. با این حال سران طالبان میدانند که پاکستان فلکزده و تاجیکستان به شدت دشمن و ازبکستان وحشتزده از رفتارهای این گروه و در نهایت ترکمنستانی که ظرفیتی برای پشتیبانی از جمیعت 22 میلیونی باقیمانده ندارند، تنها راه تنفس ایران است. ایران باید تجارت با افغانستان را به شدت مدیریت کند. آن را فقط در دست دوستان و نزدیکان و معتمدان خودش قرار داده و اجازه ندهد که هیچ یک از اعضای طالبان و افراد بیربط در این تجارت فربه شوند.
🔻مرزها باید دقیق و محکم بسته شود. نه تنها باید از ارتش، سپاه و مرزبانی بهره گرفت، بلکه باید از نیروهای مردمی در کنار پیشرفتهترین تجهیزات روز جهت کنترل مرزها استفاده کرد که حتی یک ارزن هم بدون اجازه به صورت قاچاق به آن سوی مرز نرود. این مساله به ویژه در مورد سوخت باید به شکل اساسی و کاملا مدیریت شده کنترل شود که یک لیتر بنزین یا گازوئیل و هر حتی یک کیسول گاز اجازه مفت و مجانی به داخل افغانستان نداشته باشند. از سوی دیگر، حضور پررنگتر در مرز با افغانستان این فرصت را فراهم میکند تا اگر طالبان خواست جفتکی بیندازد، با مشت آهنین با آنها برخورد شود.
🔻اینکه وزیر امور خارجه به وزیر خارجه طالبان میگوید ما تحمل ناامنی در مرز را نداریم، نشانه حسننیت ایران است اما گاهی اوقات نباید حسن نیت داشت، باید با توپ و موشک چند پاسگاه طالبان را با خاک یکسان کرد تا طرف بداند که یک کیلو ماست چند من کره دارد. ماامنی را باید با ناامنی پاسخ داد. به هر حال دست ایران برای اقدام در افغانستان بسیار باز است و آنقدر هم باز است که میتواند مشکلاتی برای مولویهای عقبمانده طالبان ایجاد کند که آروزی درگیری با امریکاییها را کنند چرا که کسانی در افغانستان هستند که مثل خود طالبان میجنگند و همین الان هم بسیاری از آنها آواره کوه و بیابان و مناطق دور افتاده بوده و منتظر ساعث صفر هستند.
🔻حکومت طالبان عمر زیادی نخواهد داشت، این را دو سال پیش نوشتم و باز هم مینویسم. فعلا اینها بر میراث و مرده ریگ امریکاییها که باقیمانده قیافه میگیرند و ویدئو منتشر میکنند تا اینکه اینها هم به پایان برسد و باید دید که بعد از آن چه خواهند کرد. طالبان از روزی که کابل را اشغال کرده تا به امروز نتوانسته حتی یک افغانی هم چاپ کند و به دلیل آنکه هیچ کشوری حکومتشان را به رسمیت نمیشناسد (حتی پاکستانی که به آنها کمک کرد تا به قدرت برسند) در تجارت خارجی و در سیر کردن شکم مردم همین الان هم دچار مشکل و بحران شده و اگر نبود کمک غذایی هند و محبت ایران، الان قحطی مردم را نابود کرده بود.
🔻حکومتی که در عصر هوش مصنوعی و تکنولوژی مخالف درس خواندن دختران است و در حال رواج خرافات و رفتارهای زشت اخلاقی است، به هیچ عنوان دوامی نخواهد داشت. همفکر آنها در ایران هم که همین عبدالحمید مرادزهی معروف به مولوی عبدالخیار است نیز اجازه تحصیل دختران را نمیدهد و برایم عجیب است که چگونه لیبرالهای مدعی آزادی زن هر هفته میرون زاهدان تا پشت سر این عنکبوت پیر و خرفت نماز (مگر نماز هم میخوانند) چهار تا فحش به نظام بدهند و بعد هم خوشحال برگردند که یک متحد در کلاس طالبان پیدا کردهاند. این افکار در این عصر هیچ خریداری ندارد.
✔️در پایان باید باز هم تاکید کنم که طالبان به سادگی حاضر به رها کردن آب هیرمند نیست. اگر میتوانید سد را بمباران کنید که بسمهالله، اگر میتوانید آن را تخریب کنید که چه خوب ولی اگر انتظار دارید که با صحبت سران طالبان حرف شما را گوش کنند، زهی خیال باطل، اینها کینهایتر و ابلهتر از آن هستند که فکر میکنید.
@syriankhabar