فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس GUR (اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین) گفت: اوکراین در تئوری میتواند عملیات نظامی در ایران برای از بین بردن خطوط تولید پهپاد انجام دهد.»
حالا من کاری به این ندارم که به شکل عملیاتی هم میتوانند چنین کاری کنند یا نه، اما این موضوع نشان از دو موضوع میدهد: اول آنکه ادعای مقامات اوکراینی و ناتو در مورد موفقیت در سرنگونی پهپادهای سری شاهد دروغی بیش نیست چرا که اگر آنها واقعاً توفیقی در این زمینه داشتند نیاز نبود به این شکل علیه کشوری که در جنگ اوکراین دخالت مستقیم ندارد تهدید نظامی کنند که تبعات دیپلماتیک و حقوقی بسیار بدی دارد و نکته دوم آن که نشان میدهد نقش پهپادها در جنگ آنقدر مهم است که رئیس اداره اطلاعات نظامیان برای آنکه خودی نشان دهد چنین موضعگیری اشتباهی میکند.
اما باید به این مقام متوهم اوکراینی که به نظر میرسد هم پیاله زلنسکی بوده و همراه او کوک شش ستاره کلمبین میزند، یادآور شد که سگ هار منطقه که صهیونیستها باشند جرأت چنین ادعایی ندارند و بعد شماهایی که در روسیه ۱۷ میلیون کیلومتری از عملیات عاجز هستید، از ایران حرف میزنید؟!
@syriankhabar
13.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم ویدیویی از حمله سنگین شب گذشته ارتش روسیه به نیکلایف. نکته خیلی جالب و بی نظیری که به نظر میرسد دنبالهروی برخیها از دروغگویی مقامات آمریکایی در مورد جنگ اوکراین است. اگر این کشور انتظار داشته باشید سران آمریکا در مورد خسارتهایی که در اوکراین دیدهاند حرف راست بزنند به همان اندازه درست است آنها حاضر باشند اعتراف کنند که در جنگ ویتنام کسی را عمدا نکشتند. موضوع انهدام سامانه پاتریوت آمریکایی در این روزها به بحث داغ محافل نظامی تبدیل شده و از سوی دیگر مقامات روس هم به ادعاهای مطرح شده در مورد تعداد موشکهای هدف قرار گرفته روسی توسط مقامات دولت اوکراین واکنش نشان داده و اعداد و ارقام اعلامی را زیر سوال بردند. با کنار هم قرار دادن این مسائل مشخص میشود که سیاست دروغ بزرگ و قابل باور برای تسری دادن احساس پیروزی به یک راهبرد اصلی در جنگ ناتو علیه روسیه تبدیل شده و به نظر نمیرسد کسی بخواهد این دروغها را کم کند یا اصلاح کند. به عنوان مثال پنتاگون که تا دیروز مدعی بود یا پاتریوت کینژال زده، حالا که خودش شکار کینژال شده میگوید فقط آسیب جزئی دیده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان رئیس جمهور روسیه در مراسم کلنگ زنی راه آهن رشت آستارا، نشان از اهمیت این مسأله برای روسیه دارد. سالها جریان نفوذ انگلیسی - باکویی اجازه تکمیل این مسیر و کامل شدن کریدور را نداد و فکر میکرد تا همیشه در دستگاههای اجرایی کشور نفوذ دارند و میتوانند مانع از این کار شوند. روسیه در نشستهای دو جانبه بارها گفته که حاضر است تا حجم ۶۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران جابجا کند که درآمدش میشود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال. حالا اگر نصف این هم عملیاتی شود - باتوجه به قدرت لابی جریان نفوذ و حضور تعدادی از مدیران وابسته و خائن در برخی گلوگاههای حساس کشور - میشود به درآمد سالیانه تا ۵۰ میلیارد دلار حساب کرد. این عدد بیش از صادرات نفت کشور و سه برابر صادرات محصولات پتروشیمی است و هزینه راه اندازی همه مسیرها کمتر از ۵ میلیارد دلار است که البته کمی همت و برنامه ریزی میخواهد.
@syriankhabar
رئیس جمهور که قرار است به استان سیستان و بلوچستان سفر کند، یک دیدار مرزی هم با نخستوزیر پاکستان خواهد داشت. در این دیدار هم بازارچه مرزی دو کشور به بهرهبرداری میرسد و هم پروژه انتقال 110 مگاوات برق ایران به پاکستان. این نخستن بار است که مقامات ارشد دو کشور در دیداری مرزی حاضر میشوند. استان بلوچستان پاکستان در یک سال گذشته به استانی بحرانزده تبدیل و نوعی قحطی بر این منطقه حاکم شده است. خود پاکستان هم در پی تحولات سیاسی داخلی دچار بحرانی عمیق سیاسی و اجتماعی است و دستگیری عمران خان باعث شده تا پایههای قدرت نخستوزیر به شدت دچار تزلزل شود. هر چند در این کشور ارتش همه کاره است و چندین دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در این زمینه فعالیت میکنند ولی در مجموع حال همسایه شرقی ما خوب نیست. مشخص هم نشده که آیا سرانجام مساله انتقال گاز ایران به پاکستان به نتیجه میرسد یا نه. چرا که بر اساس توافق صورت گرفته، هر طرفی که تعهدش را انجام ندهد باید جریمه هنگفتی بدهد. باید دید پاکستانیها برای این موضوع چه تدبیری اندیشیدهاند.
@syriankhabar
این متن خبر گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزیر خارجه طالبان است. چهار پاراف بیشتر نیست، بخوانید تا برسید بر سر حرفهای وزیر خارجه طالبان. امیر خان متقی رسماً دارد میگوید «آب نداریم به سمت ایران رها کنیم» حالا هی آقایان کار گل کنند و با طالبان یکی به دو که باید حقآبه ایران را بر اساس توافق 1351 رها کنید. طالبان نه این کار را کرده و نه خواهد کرد. دلیل دارد که به آن خواهیم پرداخت. اما راه مقابله با پفیوزی مقامات طالبان این نیست که بعد از دو سال از اشغال افغانستان و کنترل این کشور همچنان وعده سر خرمن میدهند.
تنها راه، بستن کامل مرزها است. در این مورد هم بعید میدانم. من چون منافعی ندارم به این سادگی و صراحت مینویسم که باید مرزها را بست و از انتقال حتی یک قوطی شیر خشک و یک لیتر روغن و کیسه آرد، یک لیتر سوخت به داخل افغانستان جلوگیری کرد. متاسفانه دوستانی که در حال تجارت با طالبان هستند منافعشان بیش از منافع مردم سیستان و حق آنها مهمتر از حقآبه مردم اطراف دریاچه زابل است که مانع از بستن مرزها و کنترل تجارت با حکومت طالبان میشوند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این متن خبر گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزیر خارجه طالبان است. چهار پاراف بیشتر نیست، بخوانید
🔻دو روز مرزها بسته شود، در افغانستان قحطی میآید و این را طالبانی که پول برای پرداخت حقوق نیروهای خود را ندارند، بهتر میدانند. با طالبان با نگاه دیپلماسی صحبت کردن، به شدت اشتباه است به همان میزانی که با رژیم باکو چنین کاری کردن عبث بود. شترسواری دولا دولا نمیشود، قرار نیست هم با طالبان تجارت کنید، بازارهایش را پر کنید، باکهای خودروهایش را لبریز کرده و بعد انتظار داشته باشید که به حرف شما هم گوش کند! متاسفانه از روزی که طالبان افغانستان را اشغال کرده و برای خود حکومتی دست و پا کردند عدهای در ایران برایش سینه چاک کردند و از همان زمان تصمیم گرفتم کمتر و کمتر بنویسم.
🔻اما الان زمان ننوشتن نیست، زمان نوشتن و گفتن است. اینکه نوشتم باید مرزها را بست، ساز و کارهایی دارد که اینجا نمیشود نوشت، چرا که از آن سوءاستفاده میشود. با این حال سران طالبان میدانند که پاکستان فلکزده و تاجیکستان به شدت دشمن و ازبکستان وحشتزده از رفتارهای این گروه و در نهایت ترکمنستانی که ظرفیتی برای پشتیبانی از جمیعت 22 میلیونی باقیمانده ندارند، تنها راه تنفس ایران است. ایران باید تجارت با افغانستان را به شدت مدیریت کند. آن را فقط در دست دوستان و نزدیکان و معتمدان خودش قرار داده و اجازه ندهد که هیچ یک از اعضای طالبان و افراد بیربط در این تجارت فربه شوند.
🔻مرزها باید دقیق و محکم بسته شود. نه تنها باید از ارتش، سپاه و مرزبانی بهره گرفت، بلکه باید از نیروهای مردمی در کنار پیشرفتهترین تجهیزات روز جهت کنترل مرزها استفاده کرد که حتی یک ارزن هم بدون اجازه به صورت قاچاق به آن سوی مرز نرود. این مساله به ویژه در مورد سوخت باید به شکل اساسی و کاملا مدیریت شده کنترل شود که یک لیتر بنزین یا گازوئیل و هر حتی یک کیسول گاز اجازه مفت و مجانی به داخل افغانستان نداشته باشند. از سوی دیگر، حضور پررنگتر در مرز با افغانستان این فرصت را فراهم میکند تا اگر طالبان خواست جفتکی بیندازد، با مشت آهنین با آنها برخورد شود.
🔻اینکه وزیر امور خارجه به وزیر خارجه طالبان میگوید ما تحمل ناامنی در مرز را نداریم، نشانه حسننیت ایران است اما گاهی اوقات نباید حسن نیت داشت، باید با توپ و موشک چند پاسگاه طالبان را با خاک یکسان کرد تا طرف بداند که یک کیلو ماست چند من کره دارد. ماامنی را باید با ناامنی پاسخ داد. به هر حال دست ایران برای اقدام در افغانستان بسیار باز است و آنقدر هم باز است که میتواند مشکلاتی برای مولویهای عقبمانده طالبان ایجاد کند که آروزی درگیری با امریکاییها را کنند چرا که کسانی در افغانستان هستند که مثل خود طالبان میجنگند و همین الان هم بسیاری از آنها آواره کوه و بیابان و مناطق دور افتاده بوده و منتظر ساعث صفر هستند.
🔻حکومت طالبان عمر زیادی نخواهد داشت، این را دو سال پیش نوشتم و باز هم مینویسم. فعلا اینها بر میراث و مرده ریگ امریکاییها که باقیمانده قیافه میگیرند و ویدئو منتشر میکنند تا اینکه اینها هم به پایان برسد و باید دید که بعد از آن چه خواهند کرد. طالبان از روزی که کابل را اشغال کرده تا به امروز نتوانسته حتی یک افغانی هم چاپ کند و به دلیل آنکه هیچ کشوری حکومتشان را به رسمیت نمیشناسد (حتی پاکستانی که به آنها کمک کرد تا به قدرت برسند) در تجارت خارجی و در سیر کردن شکم مردم همین الان هم دچار مشکل و بحران شده و اگر نبود کمک غذایی هند و محبت ایران، الان قحطی مردم را نابود کرده بود.
🔻حکومتی که در عصر هوش مصنوعی و تکنولوژی مخالف درس خواندن دختران است و در حال رواج خرافات و رفتارهای زشت اخلاقی است، به هیچ عنوان دوامی نخواهد داشت. همفکر آنها در ایران هم که همین عبدالحمید مرادزهی معروف به مولوی عبدالخیار است نیز اجازه تحصیل دختران را نمیدهد و برایم عجیب است که چگونه لیبرالهای مدعی آزادی زن هر هفته میرون زاهدان تا پشت سر این عنکبوت پیر و خرفت نماز (مگر نماز هم میخوانند) چهار تا فحش به نظام بدهند و بعد هم خوشحال برگردند که یک متحد در کلاس طالبان پیدا کردهاند. این افکار در این عصر هیچ خریداری ندارد.
✔️در پایان باید باز هم تاکید کنم که طالبان به سادگی حاضر به رها کردن آب هیرمند نیست. اگر میتوانید سد را بمباران کنید که بسمهالله، اگر میتوانید آن را تخریب کنید که چه خوب ولی اگر انتظار دارید که با صحبت سران طالبان حرف شما را گوش کنند، زهی خیال باطل، اینها کینهایتر و ابلهتر از آن هستند که فکر میکنید.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوغات انگلیسیها برای مردم خملنیتسکی
در خملنیتسکی، در غرب اوکراین محلی که در آن هفته گذشته یک انبار مهمات، توسط روسیه منهدم شد، سطح تشعشعات رادیو اکتیو به شدت افزایش یافته است. در این منطقه طی روزهای اخیر بارها حمل و نقل بیماران توسط پزشکان در لباسهای محافظ مشاهده شده است.
همچنین گزارش شده است که ید، که برای جلوگیری از بیماریهای ناشی از تشعشعات استفاده میشود، از داروخانهها ناپدید شده است. علاوه بر این میزان آثار باقی از اورانیوم ضعیف شده، در حسگرهای لهستان با ارقام بالایی در حال ثبتاند. مقامات اوکراین و لهستان تا این لحظه این گزارشها را تکذیب کردهاند.
این هم سوغات انگلیسیها برای مردم اوکراین. آنها پس از چهار دهه قرار بود چرنوبیل را فراموش کنند (هر چند امریکاییها با ساختن سریال چرنوبیل تلاش کردند تا آن را دوباره زنده نگه دارند) اما گلولههای اورانیوم ضعیف شده، مردم را به کام مرگ برده است.
@syriankhabar
🔳 اوغان، نماد بیدار فاشیسم در ترکیه!
در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه همه روی اردوغان و قلیچدار اوغلو تمرکز کردند، اما کسی به سنان اوغان، فاشیست نژاد پرستی که چیزی بیش از 5درصد آرا را به دست آورد، نپرداخت. هر چند اوغان دو میلیون و 380 رای بیشتر نیاورد، اما با توجه به شعارها، صحبتها و موضعگیریها همین تعداد هم کم نیست. متاسفانه در طول بیش از دو دهه حضور حزب عدالت و توسعه در ترکیه، فاشیسم و شوونیسم نژادی به شکل گستردهای در این کشور رشد کرده و فردی مانند اوغان که در آخرین روزها وارد گود شد و انتظار داشت دستکم 10 تا 11 درصد آرا را به دست بیاورد، حاصل رفتار حزب اردوغان و شخص وی است.
شرط و شروطی که اوغان برای حمایت از هر یک از کاندیداها گذاشته هم نشان از افکار بیمار، ضدانسانی و غیرقابل قبول او دارد. نگاهی به رفتارهای اوغان در طول یک دهه گذشته و حتی اخراجش از حزب ملیگرا، مخالفتش با رفراندوم قانون اساسی اردوغان و نگاهش به کردها و دیگر اقلیتهای حاضر در ترکیه، همه و همه نشان میدهد در سایه شوونیسم افراطی میتوان سایههای مرگ را ملاحظه کرد.
@syriankhabar
خبر میرسد که در حمله 16 می روسیه به کییف، توسط موشکهای مافوق صوت کینژال پنج پرتابگر و یک ایستگاه رادار مجموعه آمریکایی پاتریوت را منهدم شدهاند. به طنز فاتحه پاتریوت در کییف و در مجموع اوکراین را با یک حمله خواندند و رفت. هر چند مقامات آمریکایی در گفتگو با سیانان ادعا کردهاند این سامانه آسیب چندانی ندیده، اما به نظر امریکا برای جلوگیری از آبروریزی بیشتر کلا از خیر انتقال پاتریوت بیشتر یا استفاده از این سامانهها به این شکل بگذرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صالح العاروری معاون دفتر سیاسی حماس: به رهبران جنایتکار و فاشیست دشمن که این روزها از خوشحالی بر روی خونهای کودکان ما مشغول رقص و پایکوبی هستند مثل بن گویر و نتانیاهو وامثالهم میگویم پاسخ به ترور شیخ خضر عدنان و رهبران غزه به پایان نرسیده است و آنچه رخ داد یک پاسخ اولیه است و مقاومت آخرین حرف خود را نگفته است. پاسخ کوبنده مقاومت در راه است.
صالح العاروری در طول ماههای گذشته بارها توسط تروریستهای اسراییلی تهدید شده بود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و امشب نوبت به اودسا بود.....
@syriankhabar
امروز لیر ترکیه در یک قیمتگذاری جدید به بالای ۲۰ لیر به ازای هر دلار رسید. هر چند بانک مرکزی ترکیه تلاش کرد تا آن را زیر این عدد نگه دارد و اجازه ندهد وارد کانال جدیدی شود چرا که به لحاظ روانی وارد کانال ۲۰ شدن میتواند آن را به سادگی تا عدد ۲۵ به ازای هر دلار هم برساند. تمام تلاش بانک مرکزی ترکیه برای نگه داشتن لیر زیر عدد ۲۰ به ازای دلار بیشتر جنبه انتخاباتی دارد. در حالی که با توجه به نرخ تورم این کشور قیمت واقعی لیر چیزی حدود ۲۶ تا ۳۰ لیر به ازای هر دلار است و انتظار میرود با پایان مرحله دوم این اتفاق در اقتصاد ترکیه روی دهد. شاید اگر قلیچدار اغلو رای بیاورد این جهش کمتر باشد و زیر ۲۵ لیر بماند اما بدون شک با رای آوردن اردوغان و عبور خرش از پل، دلار پاشی برای نگه داشتن ارزش لیر پایان بگیرد و او بخواهد که اقتصاد را به همان شکلی که جریان دارد مدیریت کند. این موضوع که وضعیت اقتصادی بعد از انتخابات مرحله دوم ریاست جمهوری ترکیه چه میشود یکی از سوالات مهمی ایست که این روزها جامعه سیاسی و اقتصادی این کشور با آن سرگرم است با این حال لیر ترکیه چارهای جز یک سقوط دردناک دیگر ندارد.
@syriankhabar