دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به ایران آمده بود تا در مورد سیاستهای پاشینیان در مورد فراخواندن اعضای ناتو برای استقرار در منطقه توضیح بدهد. اینکه چرا نخستوزیر ارمنستان از کشور همسایه خودش نمیخواهد که برای کمک وارد عمل شود اما از طرفهای فرامنطقهای میخواهد بیانگر فکر بیمارش است. در این میان بیش از 100 هزار تبعیدی از قراباغ در شمال ارمنستان تجمع کردهاند و کشورهای غربی که پاشینیان چشم انتظار کمکهای آنها است، هیچ کمکی به آنها نکردهاند.
ایران به عنوان همسایه بزرگ و قدرتمند ارمنستان باید به سران ایروان بگوید که اگر واقعاً دنبال حفظ تمامیت ارضی کشورشان هستند، این آوارگان را در استان سیونیک مستقر کنند و ایران هم کمکهای فنی در این زمینه را ارائه خواهد کرد. با افزایش جمعیت این منطقه و احداث یک شهر در نقطه صفر مرزی با ایران، وضعیت بسیار متفاوت خواهد شد و موضع ایروان در منازعه با محور ترکی – اسرائیلی – انگلیسی تقویت میشود. البته اگر پاشینیان چنین موضعی داشته باشد. در هر صورت این تبعیدیها نباید در کمپها بمانند یا در جمعیت ارمنستان ادغام شوند، حفظ هویت تاریخی آنها ضروری است.
@syriankhabar
اخبار سوریه
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به ایران آمده بود تا در مورد سیاستهای پاشینیان در مورد فراخواندن اعضا
این اقدام دولت ارمنستان باتوجه به ایجاد زیرساختها برای راهاندازی دالان تورانی ناتو در بخش جنوبی ارمنستان (متصل به مرزهای ایران) میتواند ضربهای سنگین به برنامههای و طرحهای توسعه طلبانه ترکیه و باکو باشد. در طول سالهای گذشته در محورهای مختلف تلاش شده تا این مسیر ساخته شود. در تازهترین خبر، اداره راه آهن باکو با انتشار عکسی اعلام کرده که ساخت پل راه آهن بر روی رودخانه هاکاری (بخشی از مسیر دالان تورانی یا همان کریدور جعلی زنگزور) در حال تکمیل است. طول آن 418 متر و عرض آن 6.5 متر خواهد بود.
این پل و دیگر پلها و تاسیساتی که محور ترکی – اسرائیلی – انگلیسی با توهم تغییر جغرافیای منطقه میسازند، از جمله اهداف مشروعی است که با موشکهای ایرانی منهدم میشوند. ایران بسیار صبور و با حوصله است و تا زمانی که کارد به استخوانش نرسد کاری نمیکند اما وقتی هم قرار شد دست به کار شود، همه چیز را به تنظیمات کارخانه بر میگرداند. ایران در طول 44 سال گذشته در هیچ جنگی در منطقه شکست نخورده است. این را همه به خوبی میدانند. یک کشور پیروز، همیشه راهکارهایی برای پیروزی دارد.
@syriankhabar
به صورت مشخص، ایران به هیچ عنوان اجازه هیچ تغییری در منطقه را نخواهد داد، اینجا هیچ مذاکره، هیچ معامله و هیچ رایزنی و لابی و نفوذی موثر نخواهد بود. قدرت ایران تثبیت شده، قابل توجه و بدون رقیب است. منطق ایران نیز به اندازه قدرتش قوی است و به همین دلیل در برابر تهدیدهای مکرر مقامات مختلف کشور مبنی بر مقابله با هرگونه تغییر در جغرافیای منطقه، کسی تا الان جرأت موضعگیری صریح نداشته است. همه تلاشها برای اقدامات عوامل و عناصر نفوذی در داخل کشور است که آیا مسیر را باز میکنند یا نه.
با این حال، مردم کشور در موضوع قفقاز به صورت کامل هوشیارانهای ورود کرده و بدون آنکه منتظر اقدامات دولت و حکومت باشند، شروع به شفافسازی کرده و در این زمینه توانستهاند شهروندان را نسبت به تهدیدات آینده چنین اقداماتی همراه کنند. باتوجه به عزم محور ترکی – اسرائیلی و با هدایت کامل انگلیس برای تغییر در مرزها با حمله به ارمنستان، جنگ حتمی خواهد بود، اما اگر جنگ شود ایران باید دقیقا چه مناطقی را هدف قرار دهد و سیاست رزمی و جنگی کشور چه خواهد بود؟
@syriankhabar
شمال ارس به عنوان بخشی از ایران تاریخی، فرهنگی و سیاسی فقط 200 سال است که از کشور جدا شده و این مدتزمان در تاریخ چند هزار ساله عدد قابل توجهی نیست. درست است که جهانِ امروز واحدهای سیاسی با توجه به قوانین بینالمللی مقاومت بیشتری در مقابل تغییر و تحول میکنند ولی در همین 4 دهه اخیر شاهد شکلگیری کشورهای جدید و انضمام سرزمینها به کشورهای دیگر است. نمونه عینی و قابل توجه آن را میتوان امروز در اوکراین دید.
بنابراین، باید گفت آنچه که در شمال ارس پس از وقوع جنگ ممکن است روی دهد، با قبل از آن بسیار متفاوت خواهد بود. ممکن است واحد سیاسی به اسم جعلی «آذربایجان» وجود نداشته باشد و حتی «ارمنستان» نیز در قالب یک کشور ادامه حیات ندهد. جنگها به سختی شروع میشوند و به همان سختی هم به پایان میرسند و توافقاتی که باعث پایان این جنگها میگردد هم بسیار پیچیده و معمولاً دیرپا هستند. بنابراین به نظر من، نسبت به میزان مداخله خارجی در منطقه و تلاش برای محاصره ایران، جنگی که درخواهد گرفت فقط باید یک مبنا داشته باشد...
@syriankhabar
این مبنا، برداشته شدن همیشگی و دائم تهدید است، تهدیدها در این منطقه دو شکل است: نخست جغرافیایی و دوم اقتصادی؛ جغرافیایی که تلاش میکند تا نخجوان را به باکو متصل کند و اقتصادی که تلاش دارد تا خطوط مواصلاتی و ترانزیت را از ایران دور کند. با برداشته شدن تهدیدی بنام «باکو» برای دههها و شاید هم قرنها دشمنان منطقهای و فرامنطقهای نمیتوانند در این منطقه دست به فتنهگری و ایجاد هزینه بزنند. مسیر ارتباطی ایران و روسیه همیشه امن خواهد بود و ناتو به هیچ عنوان نمیتواند از این مسیر به آسیای مرکزی دسترسی داشته باشد.
بنابراین، ایران نه تنها باید نخجوان، بلکه باید همه سرزمینهای شمال ارس تا خاک روسیه را تصرف کند و قدرت کافی به این منظور را دارد، مهم فقط اراده است که با افزایش قدرت و گسترش تهدیدات (که هیچ وقت به پایان نمیرسند) اراده هم بیشتر و علنیتر میگردد. اگر تا پیش از این از ضرورت تصرف و بازگردان نخجوان به خاک کشور میگفتم، امروز ما مطالبه همه شمال ارس را داریم و نیروهایی در ارمنستان وجود دارند که خواستار پیوستن به ایران هستند تا هویت و تاریخ خود را حفظ کنند.
@syriankhabar
به همین دلیل و با تاکید عرض میکنم؛ جمهوری اسلامی وظیفهای در قبال ایران و کشور دارد که باید آن را انجام دهد. سیاست دائمی اعلامی مبنی بر اینکه ما به هیچ کشوری حمله نکرده و نمیکنیم و اصولاً اهل حمله به هیچ طرفی نیستیم و سیاست ما دفاعی بوده و هست، بسیار خوب و قابل توجه است اما این تا زمانی ارزش دارد که طرف مقابل نیز چنین رویکرد و سیاستی را در پیش بگیرد. در حالی که تقریبا به جز ترکمنستان و ارمنستان، بقیه همسایگان ما مشتی حسودِ هستند که هر وقت دستشان برسد به خاک ایران دستدرازی میکنند.
شرایط جهانی فرصتی را در اختیار کشور قرار داده و باید از آن نهایت بهره را برد. وجود یک همسایه بنام ترکیه که دیگر رقابت نمیکند، بلکه دشمنی علنی میکند با نگاههای بیمارگونه دردسرهای بزرگی را در آینده برای ما خواهد ساخت. بنابراین با وقوع جنگ، باید عمیقتر و دقیقتر فکر و برنامهریزی کرد. رفتار ایران نباید محدود به سیونیک باشد، باید تهدید دائمی را بردارد و این تهدید دائمی وجود رژیمی سفاک، وابسته و دشمن بنام علیف در باکو است که هیچ وقت از دشمنیاش کم نمیشود.
@syriankhabar
این تصویری از ارسال نخستین محموله کمکهای بشردوستانه ایران برای تبعیدیهای قراباغ است. این کمکها به حجم 50 تن در استان سیونیک با حضور سفیر ایران در ایروان به مقامات محلی تحویل شد. باید حجم این کمکها بیشتر شود و با استقرار تبعیدیهای قراباغ در سیونیک، بخشی از هزینههای آنها را ایران متقبل شود. اگر سیاست در تهران بر جلوگیری از جنگ قرار گرفته، این بهترین و دقیقترین سیاست است که مانع از حماقت علیف - اردوغان میشود و یا حداقل باعث تامل بیشتر آنها خواهد شد.
ساخت چند شهرک شاید به اندازه چند ساعت جنگ هزینه نداشته باشد اما سودش چند صد برابر است. هر چند مخالف جنگ هستم، اما اینجا آرزو میکنم این محور شر دست به یک اشتباه راهبردی و محاسباتی بزند تا محور «خیر» قدرت و توان خودش را روی میز بگذارد. همانگونه که در پستهای بالاتر گفتم، بروز جنگ میتواند تبعات زیادی داشته باشد اما استقرار تبعیدیهای قراباغ در سیونیک هم میتواند آوردههای خوبی برای همه داشته باشد. اما یک ذره عقل و شعور هم میخواهد که بعید میدان نخستوزیر ارمنستان داشته باشد.
@syriankhabar
کفگیر اروپاییها به تهِ دیگ خورد
بله، این روایت از قبل هم مشخص بود و صدها بار به آن اعتراف کردهاند، اما انگار موضوع چیز دیگری است چرا که بر اساس خبر تنظیم شده توسط وبسایت پولیتیکو، «اروپاییها تمام تسلیحاتی که میتوانستند بدون در خطر انداختن امنیت خود راهی اوکراین کنند، کردهاند» و معنای این چیزی نیست جز آنکه: «از این به بعد اروپاییها باید تسلیحاتی را که برای امنیت ملیشان مهم است را هم به اوکراین بفرستند» و این اصل داستان و لپ کلام است.
جریان قدرت و ثروت، مافیای سلاح و جنگ که کنترل رسانههای جهانی را در اختیار دارد اجازه پایان جنگ در اوکراین را نمیدهد و با بمباران خبری و رسانهای، کشورهای اروپایی را وادار به ارسال ته ماندههای انبارهای خود جهت ادامه جنگ میکنند. این روش چند باری علیه آلمان استفاده شد و جواب گرفت و به نظر میرسد که با اعلام چنین خبری یعنی آنکه طراحان و بانیان اصلی جنگ، همچنان امیدوار به کارکرد این طرح و ایده ویرانگر هستند. با این حال، باید دید اروپاییها چه داشتهاند که تا الان راهی اوکراین نکردهاند؟
@syriankhabar
شکرآب شدن روابط لهستان و اوکراین
در حالی که از ابتدای جنگ روسیه و ناتو در اوکراین، لهستان آتشبیار اصلی جنگ بود و بر اساس برخی خبرها تا امروز بیش از 5 هزار کشته در این نبرد داده، اما هر چه زمان میگذرد، مشکلات میان ورشو – کییف بیشتر میشود. سخنگوی دولت لهستان میگوید: ممکن است روابط کشورش با اوکراین در چند ماه آتی با پیچیدگیهایی روبهرو شود. اما ورشو قصد ندارد خواستههای اقتصادی کییف درباره توافق غلات را برآورده کند. ما روابطمان را قطع نمیکنیم، اما به خوبی واقفیم که اوکراین هم منافع اقتصادی خودش را دارد، به طور مثال، در زمینه کشاورزی. ما نمیخواهیم و قادر هم نخواهیم بود که این انتظارات اوکراین را برآورده کنیم.
روابط لهستان و اوکراین در ماههای اخیر، به طور قابل توجهی به دلیل سرازیر شدن غلات اوکراین به اتحادیه اروپا دچار تنش شد. لهستان، اسلواکی و مجارستان به طور یکجانبه واردات گندم بدون مالیات از اوکراین را ممنوع کردند. در حالی که مقامات دولت زلنسکی میگویند تحریمهایی را علیه لهستان اعلام خواهند کرد، «لهستان اعلام کرده است که دیگر قادر به ارائه کمکهای نظامی به اوکراین نیست.»
@syriankhabar
اخبار سوریه
شکرآب شدن روابط لهستان و اوکراین در حالی که از ابتدای جنگ روسیه و ناتو در اوکراین، لهستان آتشبیار
از سوی دیگر، در پی کمکهای مفصل لهستان به اوکراین این کشور دچار مشکلات عدیدهای شده و پایتخت این کشور شاهد اعتراضاتی گسترده علیه دولت در میانه کاهش محبوبیت حزب حاکم بود. این راهپیمایی اعتراضی گسترده علیه سیاستهای کنونی حزب حاکم از سوی دونالد تاسک، نخست وزیر سابق لهستان که اکنون رئیس شورای اروپاست، سازماندهی شده بود.
دونالد تاسک رهبر حزب «پلتفورم مدنی» که حزب اپوزیسیون راست میانه لهستان به شمار میرود، به تمامی رقبای سیاسی حزب قانون و عدالت تاکید کرد تا اقداماتی مشترک داشته باشند و علیه این حزب حاکم به پا خیزند و این اقدام را «راهپیمایی میلیونها قلب» نامید.
هنوز دادههایی رسمی در ارتباط با تعداد شرکت کنندگان در این راهپیمایی ضد دولتی در ورشو منتشر نشده اما تصاویر نشان میدهد دهها هزار نفر در این راهپیمایی حضور یافتند. به گفته تاسک، در راهپیمایی روز یکشنبه یک میلیون نفر حضور داشتند. وی در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: بیش از یک میلیون نفر با پرچمهای سفید و قرمز لهستان در خیابانهای ورشو حضور داشتند. انتخابات پارلمانی لهستان ۱۵ اکتبر برگزار میشود و بدون شک حزب حاکم شکست خواهد خورد.
@syriankhabar
در حالی که لابیها و عناصر نفوذی الهام علیف به دلیل حضور پررنگ نیروهای وطن دوست و دلسوز جرات ظهور و بروز در هفتههای گذشته را نداشته و عملاً بر خلاف جنگ سه سال پیش که مزدوران انگلیسی الهام علیف در بخشهای مختلف حاکمیت و حاشیه آن تلاش کردند تا جنگ او در شمال ارس را تبلیغ کنند و باعث گردند که مقامات جمهوری اسلامی در ردههای گوناگون خواسته یا ناخواسته در بازی طراحی شده توسط آنها قرار گرفته و این جنگ را که در واقع با فرماندهی انگلیسییها و نقش آفرینی وهابیهای تکفیری صهیونیستهای اشغالگر به نتیجه رسیده بود تبریک بگویند، این بار به جز یک پیش نماز که آن هم با واکنش تند وتقبیح مردم سراسر کشور مواجه شد کسی وقعی به این جنگ افروزی نگذاشت.
در دولت سیزدهم عناصر دلسوز و بلوجدانی حضور دارند که کمتر کسی آنها را میشناسد و لابی باکو و آنکارا تا امروز نتوانسته آنها را تحت نفوذ قرار دهد. از سوی دیگر هوشیاری مردم باعث شده تا ماهیت واقعی دیکتاتور باکو و اهداف ضد ایرانی او و اربابانش بر همه مشخص گردد و به همین دلیل الهام علیف امروز هیچ آگاهی و اطلاعی از تصمیم گیری و تصمیمسازی در سطح دولت و حاکمیت ایران ندارد.
@syriankhabar
🔸سرکوب جریانهای مزدور و وابسته و عناصر خائن و ضد ایرانی که در گوشه کنار کشور برای اهداف ضد ایرانی رژیم دیکتاتوری حاکم بر باکو و کارفرماهای علیف و اردوغان که در واقع انگلیس و رژیم صهیونیستی باشد، با حضور پررنگ و قدرتمند افراد دلسوز و آگاه به دشمنان ایران ثابت کرد که برخلاف انتظار و باور، حساب و کتاب آنها در مورد وضعیت داخلی ایران نه تنها اشتباه بلکه مرگبار و ویران کننده است. و هر اشتباهی میتواند تبعات جبران ناپذیری برای این رژیم داشته باشد.
🔸همانگونه که در طول روزهای گذشته بارها گفتیم آنچه در قفقاز جنوبی در حال روی دادن است بخشی از یک بازی بزرگ و وسیعتر طراحی شده توسط اتاق عملیات ناتو با حضور رژیم صهیونیستی و برخی طرفهای منطقهای است که طی آن قرار بود همزمان با شورش ضد ملی و ضد ایرانی ۱۴۰۱ به ارمنستان حمله کرده و ایران را در عمل انجام شده قرار دهند. اما از آنجایی که خدای ایران بزرگ است و همیشه هوای ما را داشته این بار نیز تیر دشمنان به سنگ خورد و آنها توفیقی در جمع کردن دو بز که به هم شاخ بزنند هم پیدا نکردند تا این ترتیب توطئه، پیش از آنکه شروع شود تغییر ماهیت دهد و تدارکاتی که محور ترکی اسرائیلی انگلیسی در قفقاز جنوبی برای جنگ افروزی دیده بودند تغییر مسیر داده و به جای سیونیک به قراباغ برود.
🔸این موضوع برای حکومت، دولت و نیروهای نظامی ایران اثبات شده است که هدف از تحرکات رژیم باکو حمله به خاک ارمنستان بوده و شکست آنها در ایجاد آشوب و بلوا در ایران باعث شد تا در سایه هشدارهای شدیداللحن و تهدیدهای معتبر، عینی و بیسابقه ایران سر خر را کج کرده و مانند سگ کتک خورده دمشان را وسط پایشان بگذارند و به قراباغ حمله کنند. این سگهای کتک خورده حالا که محیط داخلی ایران را رصد میکنند متوجه شدهاند به هیچ عنوان حتی یک درصد از آمال و آرزوهایی که برای واکنشها به نفع خود تصور میکردند هم برآورده نمیشوند و به همین دلیل به دست و پا افتادهاند.
🔸در طول ۲ تا ۳ سال گذشته ائتلاف ترکی اسرائیلی انگلیسی تدارکات و هزینه بسیار سنگینی برای دپوی نیرو و تجهیزات در شمال ارس کرده و این همه نیرو فقط برای آغاز یک عملیات تهاجمی علیه ارمنستان و اشغال استان سیونیک این کشور فراهم شده است. از طرف دیگر تحلیلهای صورت گرفته توسط این محور مبنی بر مداخله نکردن ایران در این تجاوز نظامی به دلایل گفته شده اشتباه از آب درآمده و آنها متوجه شدند که ایران به هیچ عنوان شوخی ندارد و اگر مزدوران علیف یک قدم وارد خاک ارمنستان شوند واکنش ایران قطعی و غیر قابل بازگشت خواهد بود، حتی اگر نخست وزیر وابسته و ساده لوح ارمنستان بخواهد در قالب خسارت جنگی استان سیونیک یا بخشهایی از آن را به این محور اجاره دهد.
🔸امروز موقعیت و جایگاه رژیم دیکتاتوری و مافیای حاکم بر باکو در ایران به شدت متزلزل است و علیف و خانواده دزد و غارتگر او در نزد ملت ایران در جایگاه دشمنان تاریخی ایران یعنی رژیم انگلیس و رژیم صهیونیستی قرار دارد. از سوی دیگر تمام بازیهای طراحی شده از زمان حمله ساختگی به گداخانه این خانواده دزد که نام سفارت را بر خودش در تهران گذاشته بود تا توهینها و هتاکیهای زشت و بچه گانه علیف در ذهن مردم ایران باقی مانده و حتی امروز او و دولتش هیچ جایگاهی در نزد حاکمیت ایران نیز ندارند.
🔸بر همین اساس الهام علیف به همان سیاست قدیمی و همیشگی خودش روی آورده است این سیاست چیزی جز اظهار خاکساری و چاکرمآبی نیست، سیاستی که او در هر رفتار اشتباهی که علیه ملت، حاکمیت و دولت ایران در طول یک دهه گذشته از پناه دادن به تکفیریها و باز کردن پای صهیونیستها تا رایزنی برای مستقر کردن منافقین کوردل، تبدیل شدن به پایگاهی برای ترور دانشمندان و دزدیدن اسناد و مدارک هستهای کشور، بمب گذاری و خرابکاری گسترده و پرواز پهپادهای متجاوز رژیم صهیونیستی در پیش گرفته و به دلیل حضور یک لابی قدرتمند در تهران همواره از آن نتیجه هم گرفته است.
🔸ولی امروز اوضاع بسیار متفاوت و چنان خراب است که الهام علیف تصمیم گرفته تا مشاور ویژه، زبان باز و کهنه کار خودش را به تهران بفرستد شاید بتواند کمی از فضای سیاهی که خودش بر روابط تهران باکو حاکم کرده بکاهد. خلف خلفاف قرار است امروز چهارشنبه به تهران بیاید و با برخی از مسئولان ایرانی دیدار کند. هدفش همانگونه که گفته شد توجیه و توضیح رفتارهای دشمنانه و غیر قابل گذشت دیکتاتور باکو است چرا که میداند اگر جنگ به هر طریقی در قفقاز جنوبی شروع شد، پایانش بسیار متفاوت از لحظه شروع خواهد بود باید دید این مشاور و دستیار ویژه الهام چه کاری در تهران خواهد کرد.
@syriankhabar