*️⃣صداقت سیدحسن و اعتراف رسانههای صهیونیست/ بخش نخست
🔹پاسخ موشکی جبهه مقاومت به تجاوزهای مکرر و پیدرپی رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه و مقاومت، آن اندازه محکم، دقیق و تاثیرگذار بود که حتی های و هوی رسانهای صهیونیستها و بازوهای بینالمللی صهیونیسم مانند بیبیسی فارسی، صدای امریکا، العربیه و رادیو فردا هم نتوانست پس از گذشت یک هفته از آن ماجرا، مصادرهاش کنند. ادعای صهیونیستها مبنی بر شلیک فقط 20 راکت (نه هم موشک) و بدتر از همه، اصرار بر این موضوع که ما همه 20 موشک را هدف قرار دادهایم و در نهایت ادعا که ما همه زیرساختهای سپاه پاسداران ایران را در سوریه نابود کردهایم، چنان دروغ بزرگی بود که شاید خیلیها هم باور کردند. اما حقیقت ماجرا چیز دیگری بود که ما در کانال اخبار سوریه تلاش کردیم برخی از آنها را به صورت خلاصه منتشر کنیم.
🔹اما این ادعاهای صهیونیستها با سخنان دبیرکل حزبالله نقش بر آب شد. سیدحسن نصرالله که همه او را به راستگویی میشناسند، مواردی را مطرح کرد که حتی رسانههای رژیم صهیونیستی هم نتوانستند به سادگی از آن بگذرند. پیش از آنکه نکاتی را مطرح کنم، بهتر است این مورد را یادآور شوم که در ماجرای حمله موشکی مقاومت به مواضع رژیم اسرائیل در جولان اشغالی به دلیل محصور بودن و دور بودن این مواضع از مناطق مسکونی، محرمانه بودن آنها و عدم دسترسی رسانههای این رژیم به این مواضع، اصولا هر چه آنها گفتند و نوشتند با هدایت دقیق بخش تبلیغات جنگی این رژیم بود. اما وقتی سیدحسن واقعیت را گفت، آنها نیز نتوانستند در این مورد ساکت باشند، کما اینکه در این فاصله زمانی اطلاعات دقیقتری از واقعیت روی داده به دست آنها رسیده بود.
🔹بر این اساس، پس از سخنرانی دبیرکل مقاومت در مورد شلیک موشکها رسانههای رژیم صهیونیستی با یک روز تاخیر (احتمال به دلیل فشار مقامات سیاسی و نظامی این رژیم) خبرها و تحلیلهای آن را منتشر کردند که در نوع خود جالب است. به برخی از موارد مطرح شده در این رسانهها در ادامه اشاره میکنیم: «گفت که 55 موشک به سمت جولان شلیک شد، این به واقعیت نزدیک است، کانال2»؛ «تعداد موشکها شاید کمتر از آن چیزی باشد که او گفت، اما بدون شک بیشتر تعدادی بود که ارتش اسرائیل گفت، خبرنگار روزنامه یدیعوت آحرونوت»؛ «در سخنانش دو موضوع بود، تعداد موشکهای شلیک شده به سمت اسرائیل که 55 موشک بود که با بیانیه ارتش که شامل 20 موشک بود، تناقض داشت و موضوع دوم تاکید بر این مساله بود که آنچه اسرائیل پیش از این در مورد پاسخگویی به این حملات داشت جز یک پاسخ ساده، کوچک و حمله به مواضع تخلیه شده بود، شبکه کان».
🔹با توجه به این موضعگیریها که بهنظر بسیار با احتیاط عنوان شده، باید تاکید کرد که رسانههای این رژیم نیز این واقعیت را درک کردهاند که ارتش به آنها در مورد حملات دروغ گفته، ولی باوجود ادعای آزادی بیان سرزمینهای اشغالی رسانههای رژیم صهیونیستی کلا تابع بخشهای اطلاعاتی بوده و هر آنچه که میگویند نیز تابعی از نظرات این دستگاهها است. در حالی که این رسانهها به شدت بر ساقط کردن موشکهای مقاومت و حمله خونین! به مواضع سپاه ایران مانور میدادند و سعی در برجستهسازی آن برای مخفی کردن واقعیت و قلب حقیقت داشتند، اما وقتی راست را از زبان سیدحسن نصرالله شنیدند، چارهای جز تعدیل مواضع پیشین، صرفا برای آنکه وجهه خود را از دست ندهند، نداشتند. از اینرو ما چند مساله دیگر را سعی میکنیم واکاوی و برجسته کنیم.
🔹نخست آنکه سیدحسن نصرالله تاکید داشت که برخی از موشکها بزرگ بود و روی این مساله دوبار تاکید کرد. این یعنی پاسخ اصلی توسط این موشکهای گراد نبوده است. بلکه پاسخ با استفاده از موشکهای سنگین به رژیم صهیونیستی داده شده است. دوم تاکید بر این موضوع که در محلهای شلیک انفجارهای بزرگ روی داده است، این یعنی شبکه رصد مقاومت در بلندیهای جولان موفق به رصد موشکها شده که آنها به اهداف خود اصابت کردهاند. سوم آنکه باوجود شلیک این موشکها به مواقع نظامی، شهرکنشینان صهیونیست در همه جولان اشغالی و شمال فلسطین از ترس به پناهگاهها فرار کردند. این یک معنی دارد، آن هم آنکه نوع موشکها و یا محل اصابت آنها بهنحوی بوده که شهرکنشینان را در مناطق دوردستتر به وحشت انداخته است.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴پاسخ موشکی مقاومت و دروغگویی صهیونیستها / بخش دوم
🔻با این حال، نقل چند نکته در ادامه ضروری است. بنده از منابع موثق شنیدهام که خسارتهایی که به رژیم صهیونیستی با شلیک همین موشکهای اندک وارد شده بسیار سنگین بوده است. نه به لحاظ انسانی، بلکه به لحاظ تجهیزاتی که منهدم شدهاند. به گفته یک منبع مطلع، رژیم صهیونیستی در موقعیت رصد 9900 یکی از گرانترین و پیچیدهترین تجهیزات مخابراتی و کنترل رادیویی و ماهوارهای خود را تجمیع کرده بود تا از همه تحولات سوریه با خبر شود.، علاوه بر این، بهترین و زبدهترین نیروهایش را هم در این نقطه مستقر کرده بود. خسارتی که با این مرکز وارد شد باعث خارج از سرویس شدنش گردید. به گفته یکی از دوستان، بیش از دو میلیارد دلار تجهیزات پیچیده مخابراتی در این نقطه مستقر بود. در چهار مرکز دیگر بنامهای «مرکز شناسایی فنی و الکترونیک»، «مرکز عملیات اختلال الکترونیک»، « شنود شبکههای بی سیمی و غیر بیسیمی در سلسله غربی» و « ایستگاههای ارتباطی سیستمهای دریافت و ارسال پیام» نیز خسارتها وحشتناک بود.
🔻آنهایی که دستشان در کار است، بهخوبی میدانند که تجهیزات شنود، رصد، هدایت ماهوارهای و رادیویی، سیستمهای راداری جمینگ، کنترلی و ارتباطی بسیار گرانقیمت بوده و به قول امروزیها، هایتک هستند. بهعنوان مثال، مرکز عملیات اختلال الکترونیک نقش مهمی در قطع سامانههای ارتباطی نیروهای متحد در جنوب سوریه تا دمشق داشت و همین مرکز بود که با مختل کردن مخابرات نیروهای مقاومت در سال 2014 مقدمات عملیات معروف تروریستها برای شکست محاصره غوطه شرقی را کلید زد. بقیه مراکز هم در همه حملات ارتش عبری به مواضع متحدین و اخلال در امر مبارزه با تروریسم نقش بسیار مهمی ایفا میکردند. این ضربات بهگونهای بود که صهیونیستها در همه محاسبات بعدی خود تجدیدنظر کردند. وقتی سیدحسن نصرالله گفت که فرمانده صهیونیستها در جولان اشغالی با فرماندهی ارتش سوریه در منطقه تماس گرفت که «ادامه ندهید تا ما هم ادامه ندهیم» یک دلیل بسیار مهم داشت.
🔻واقعیت آن است که یکی از فرماندهان مقاومت در منطقه تاکید داشت که ما پس از حمله موشکی به مواضع ارتش اسرائیل در جولان اشغالی، منتظر واکنش بسیار شدیدتر از این رژیم بودیم، به همین دلیل تقریبا 95درصد مقرها را تخلیه و تجهیزات را به نسبت زیادی در طول شبهای گذشته جابجا کرده و با نقل و انتقال گسترده نیرو و تجهیزات، عملا دشمن را سردرگم کرده بودیم، با این حال حتی مقرهای خالی ما هم هدف قرار نگرفت و صهیونیستها تنها به هدف قرار دادن یک لانچر پدافند هوایی پانتسیر تاکید کردند که آن هم موقع بارگذاری موشک مورد اصابت قرار گرفت. اما چه دلیلی باعث شد تا صهیونیستها نتوانند آنگونه که باید و شاید اهداف از پیشتعیین شده را هدف قرار داده و حتی سه فروند جنگنده آنها نیز هدف موشک قرار بگیرد؟
🔻در این مورد میتوان به صورت خلاصه گفت که منهدم شدن سامانههای پیشرفته ارتش عبری در بلندیهای جولان قدرت عکسالعمل را از آنها گرفت، چرا که این سامانهها نقش بسیار مهمی در هدایت هواگردها، اختلال در سامانههای پدافندی و رصد تحرکات محور مقاومت داشتند. ناتوانی در اختلال در سامانههای پدافندی باعث هدف قرار گرفتن سه جنگنده و نابودی60درصدی موشکهای شلیک شده از هواگردهای اسرائیلی شد. همچنین آنها به دلیل کور شدن دیدشان بر تحرکات متحدین، فورا خواستار پایان جنگ شدند، در حالی که پیش از این تهدید میکردند که اگر محور مقاومت بخواهد پاسخی به تجاوزات این رژیم بدهد، «رئیسجمهور سوریه» را خواهند کشت، در حالی که به گفته سیدحسن نصرالله این حملات فقط سه شهید از ارتش سوریه در پی داشت. دروغ بزرگتر صهیونیستها حمله به محلهای حضور سپاه بود که به گفته منبع مورد اعتماد ما، حتی جرات نکردند یا نتوانستند یکی را هم هدف قرار دهند.
🔻اما آیا رژیم صهیونیستی پس از این حملات دوباره هوس میکند به مواضع مقاومت حمله کند؟ آیا این روسیه بود که مانع از حمله رژیم صهیونیستی به سوریه شود یا ابتکار و هوش مقاومت؟ اثرگذاری این حمله در آینده چه خواهد بود؟ آیا ساختار نظامی رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده که ما هم به اندازه آنها اشراف داریم؟ آیا به این نتیجه رسیدند که هیچ آمادگی جنگی ندارند و فقط بلوف میزنند؟ فقط یک نکته را به صورت گذرا مورد اشاره قرار دهم و آن نیز تاثیر پاسخ مقاومت در عملیات آینده نیروها در جنوب سوریه و نزدیکی مناطق اشغالی جولان است. جایی که در طول سال سالیان گذشته، با دخالتهای خود کمک بسیاری به تروریستها القاعده کرده بود و حالا قرار است عملیات پاکسازی آن شروع شد.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / خلاصه آنکه، درسهای این حمله موشکی بسیار زیاد است که در آینده شاید بیشتر خواهم نوشت...
K.J
@syriankhabar
◾️چند خط در مورد سرنوشت بنسلمان/ وقتی قاعده جنگ روانی را نمیدانیم
▪️دو سه روزی است که خبری توسط سردبیر روزنامه کیهان در مورد سرنوشت ولیعهد سعودی دست به دست میشود، دوستان میپرسند که این خبر واقعیت دارد یا نه؟ بنده نمیتوانم راست و دروغ این خبر را تایید را رد کنم، چون نه مانند آقای شریعتمداری که به جاهای خوبی وصل هست، ارتباطی آنچنانی دارم و نه بهعنوان یک روزنامه نگار میتوانم ادعایی کنم که فرداروز ممکن است خلافش ثابت شود.
▪️این را هم خدمت شما عرض کنم که ما در عرصه خبری، عنوانی داریم که از آن به «دام خبری» یاد میشود. این دام که یکی از قالبهای جنگ روانی برای وادار کردن رقیب به اعلام موضع است، زمانی مطرح میشود که شما هیچ اطلاعی از طرف مقابل نداری و صرفا در حد یک گمانهزنی چیزی را شنیدهای، چون دنبال خبر اصلی و گرفتن تاییدیه نهایی هستی، دست به کار شده و در مورد طرف مقابل خبرسازی میکنید. این همان دامی است که کیهان برای گرفتن خبر سرنوشت بنسلمان گسترده است.
▪اما ما در حوزه جنگ روانی هم همیشه ناشیانه رفتار میکنیم. این رفتار ناشیانه به این شکل است که طرف مقابل را بهجای وادار کردن به واکنش، وادار به سکوت میکنیم. رژیم صهیونیستی و امریکا هر وقت بخواهند جنگ روانی علیه ما راه بیندازند، دست به دامان الجریده کویت، الدیار لبنان، ایلاف سعودی، الشرقالاوسط سعودی و .... میشوند. در مورد انتشار این خبر نیز بهتر بود که یک رسانه عربی، مثلا رسانهای مصری یا حتی اردنی این خبر را منتشر میکرد نه رسانهای که در دشمنی به سعودیها زبانزد است.
▪️با این اوصاف، بنده همان شب تیراندازی در کاخ سلطنتی سعودیها در ریاض یادداشتی https://t.me/syriankhabar/9549 را قلمی کردم که هنوز هم به آن باور داشته و پایه تحلیل من در مورد سرنوشت بنسلمان است. ما هم مانند بسیاری دیگر در مورد سرنوشت ولیعهد سعودی که نزدیک به یک ماه است خبری از او در دست نیست، تردید داریم، نه اینکه کشته شده باشد که اگر چنین بود کسی نمیتواند جنازه را مخفی کند و کلا وهابیها جنازه را روی زمین نگه نمیدارند و در این مورد مخفیکاری نمیکنند.
▪️نکته دیگر آنکه اگر او کشته شده بود، روند اصلاحات قائم بهفردی که در مملکت شروع کرده به دلیل مخالفان بسیاری که داشت لابد باید متوقف شود که تاکنون نشده است. این هم یک جنبه دیگر ماجرا است. اگر هم زخمی باشد که در این مورد هم بالاخره باید خبرش جایی درز کند، نمیشود یک نفری زخمی باشد کلی پزشک و پرستار و آدم امنیتی در اطرافش باشند و کسی خبردار نشود. اگر مخالفان بنسلمان به او رسیده به سمتش شلیک کردهاند، بدون شک میدانند که وضعیتش چیست.
▪️خروجی این تحلیل کوتاه (نوشتم تحلیل و پایه تحلیل بدون خبر دقیق زیاد مستحکم نیست) این است بن سلمان آسیب جدی ندیده و یا آنکه سالم است و تلاش دارد پس از هیاهوی فراوان مخفیانه امور را رتق و فتق کند. شک نداشته باشید که اگر او در کما بود، یا زبان نداشت رقبایش، همانهایی که به سمتش شلیک کردند، الان دو سه دو کودتا کرده بودند و قدرت را به دست گرفته بودند. ما منتظر روزها و هفتههای آینده میمانیم، کسی در دنیای امروز زیاد نمیتواند مخفی بماند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ را که روایتی است از فرمانده بزرگ مقاومت اسلامی لبنان، ببینید. شهید مصطفی بدرالدین معروف به ذوالفقار.
@syriankhabar
بسیاری از دوستان از بنده میخواهند که تحلیلی در مورد انتخابات عراق بنویسم. خیلی خلاصه خدمت شما عرض کنم که فارغ از نتایج، خود برندههای این انتخابات هم نمیدانند چه میخواهند، یعنی تکلیف هیچکس حتی با خودش هم مشخص نیست. درست است که لیست سائرون مقتدا صدر به صورت اسمی برنده شده، اما خود سائرون هم یک ائتلاف شکننده است. بنابراین ترجیح آن است که فعلا فقط نظارهگر باشیم و ببینیم که چه اتفاقی میافتد. فقط خدمت شما عرض کنم که دوستان ایران وضعشان خیلی خوب است، تنها نیاز به مدیریت مساله تا تشکیل دولت با سازماندهی یک اتاق عملیات است.
@syriankhabar
⚪️احتمال شروع نبردها در جنوب سوریه
▫️خبرها از سوریه حکایت از آن دارد که با پایان خروج تروریستهای تکفیری از شمال حمص و جنوب حماه و همچنین پایان کار تروریستها در غوطه شرقی که باعث آزاد شدن هزاران نیروی رزمی شده است، ارتش سوریه نگاهش را به جنوب سوریه دوخته و در حال تدارک عملیاتهای گسترده و سنگین در این منطقه است. این مساله با پایان آتشبس شش ماهه اعلام شده در این منطقه صورت گرفته است. گفتنی است که آتشبس در مناطق جنوبی سوریه با حمایت اردن، امریکا و روسیه به مدت شش ماه برقرار بود و پنجشنبه گذشته تاریخ این آتش بس به پایان رسیده است.
▫️در همین حال منابع سوری خبر دادهاند که هیئت مصالحه این کشور و روسیه از افراد مسلح شهرک المحجه در ریف جنوبی درعا خواستهاند که بدون فوت وقت، تکلیف خود را نسبت به اصل مصالحه تعیین کنند. این شهرک که چند سالی است در مصالحه به سر میبرد، در کنار بزرگراه دمشق درعا قرار داشته و به دلیل موقعیت بسیار مهمی که دارد ارتش میخواهد هر چه سریعتر تکلیف مسائل مسلحانه در این شهر را تعیین کند. برخی از منابع میگویند که المحجه نقطه شروع فشار بر شهرهای مختلف و تروریستها است و بهزودی شاهد نبردهای سهمگین در این مناطق خواهیم بود.
@syriankhabar
موقعیت مهم شهر المحجه که ارتش سوریه اصرار بر پایان دادن به حضور گروههای مسلح در آن دارد. دعوت از ریشسفیدها صورت گرفته و منتظر نتیجه نهایی هستند.
@syriankhabar
⚫️اوضاع اسفناک خبرگزاریهای داخلی
◾️خبرگزاریهای کشور را یکی یکی مطالعه میکنم، دنبال خبر و تحلیل میگردم، اما هیچ خبری دستمکم در حوزه بینالملل نیست. سرویس بینالملل همه خبرگزاریها بخش ترجمه خبرگزاریها و نشریات بزرگ بینالمللی هستند. همه خبرگزاریها شدهاند محل انتشار پیام تسلیت این مقام و آن مقام و تعریف و تمجید این مسوول و آن مسوول از این و آن. بعد هم انتظار داریم که در حوزه خبر دنیا را آخر کنیم و اگر از مسوول فلان خبرگزاری!! که نداریم بپرسید که چه کردهاید میگوید ما روزانه 1500 خبر روی خروجی قرار میگیرد، حالا چند خبرش تولیدی است خدا داند، اما همین را میدانم که بالای 80درصد محتوای خبرگزاریها آن چیزی است که روابط عمومیهای سازمانهای دولتی میفرستند و خبرگزاری ننه مرده هم برای چهار قرون و دهشاهی که بتواند چندرقاز حقوق پرسنلش را بدهد، این خبرها را کار میکند.
◾️خلاصه آنکه هر روز که سری به این رسانهها میزنم جز افسوس و دریغ و ناراحتی چیزی دستم را نمیگیرد و این مساله بهشدت آزارم میدهد. شما هم از من بشنوید در این رسانههای داخلی زیاد دنبال چیزی نباشید، شاید سایتها بعضی وقتها چیزی بنویسند که بشود تاملی در مورد آنها کرد، اما با این دست فرمانی که خبرگزاریهای داخلی دارند میروند من چشمم در مورد هیچی آب نمیخورد. همین چند روز پیش بود که یکی از خبرگزاریها خبری را به نقل از خبرنگار خودش در یکی از کشورها کار کرده بود، بعد که تحقیق کردم دیدم این خبر چند روز پیشتر در یکی از روزنامههای آن کشور منتشر شده است. ای کاش کسی بود که فکری میکرد، صدا و سیما که نه صدا دارد و نه سیما، بوق چند نفر خاص است، خبرگزاریها نیز هر یک نگاهشان به دست یک سازمان و جایی است، روزنامهها بدتر و سایتها که دیگر مصیبت. فقط دنبال یک رسانه مستقل در این کشور میگردم که دو کلمه حرف حساب بزند، همین.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه. البته با عذرخواهی از چند نفر از دوستان خوبم که واقعا در حوزه بینالملل حرفی برای گفتن دارند و همیشه زحمت میکشند.
@syriankhabar
🔴امشب در کانال اخبار سوریه بخوانید؛
🔻چرا روسیه از ایران و حزبالله خواست تا سوریه را ترک کنند،
🔻چه عواملی منجر به این اتفاق شده است،
🔻آیا ما باید به روسها اعتماد کنیم؟
🔻تکلیف ما در برابر این اقدام روسها چیست؟
K.J
@bamdaddaily
✴️چرایی بازی این روزهای روسها / بخش اول
🔸چند روزی است که فضای رسانهای کشور در حوزه سیاست خارجی سرگرم سلسله مباحثی است که پیرامون موضعگیریهای اخیر سران روسیه در مورد روابط با ایران در گرفته و خیلیها سردرگم هستند که واقعیت رفتار روسها در این زمینه چیست؟ چرا روسها یک روز میگویند: در مورد خروج امریکا از برجام کاری نمیتوانند کنند، ایران باید برای حفظ برجام امتیاز دهد، امیدواریم که خروج امریکا از برجام در راستای طرح حمله به ایران نباشد و در نهایت نیز به نقل از عالیترین مقام این کشور خبری مبنی بر ضرورت خروج نیروهای خارجی حاضر در سوریه، شامل ایران، حزبالله و نیروهای مورد حمایت ایران در خروجی خبرگزاریها قرار میگیرد، خبری که هر چند توسط سران دمشق رد شد و گفت که این درخواست شامل ایران و حزبالله نمیشود، اما به هر حال طرف روس آن را بر زبان رانده است.
🔸شاید این نوشته و تحلیلی که بنده در مورد چرایی این رفتار روسها ارائه میدهم با نگاه، نگرش و دیدگاهی که خیلیها داشته باشند همسان نباشد، اما این خود واقعیتی است که نمیتوان آن را کتمان کرد و یک هشدار دردناک برای کشوری است که میخواهد به هر شکل که شده روی پای خود بایستد، استقلال واقعی داشته باشد و با استفاده از قدرت درونزا و موقعیت راهبردی خود، در حوزه منطقهای و بینالمللی اثرگذار باشد. دردناکی ماجرا از آنجا بیشتر میشود که اصولا در جهان امروز «هیچ گربهای محض رضای خدا موش نمیگیرد» و ما نیز نباید مانند موشی باشیم که برای فرار از دست سگها و شغالها خود را به دست کشورهای گربهصفت انداخته و آنها نیز هر رفتاری که دوست داشته باشند با ما داشته باشند.
🔸واقعیت آن است که در جهان امروز همه چیز بر اساس قدرت، ارتباط، طراحی، اجرا با هدفگذاری دقیق و همهجانبه با هماهنگی همه ارکان نهاد قدرت صورت میگیرد. کسی که این عوامل را نداشته باشد و نتواند هماهنگی لازم را به وجود بیاورد، بهتر است که در هیچ بحرانی ورود نکند، حتی اگر هدف مقدسی داشته باشد. بنده پیش از شروع بحث، یک مثال میزنم. در نخستین جنگ صلیبی که با فتوای پاپ اوربان دوم و سیل وحشتناک شوالیهها، بارونها، گداها، فرصتطلبها، مغفرتجوها و کشیشهای مسیحی که از اروپا راهی قسطنطنیه شده بودند، صلیبیون به دلیل بیبرنامگی و وحشت امپراتور روم شرقی که آنها را محتاطانه راهی آناتولی کرد، چنان شکستی از سپاهیان قلیچ ارسلان خوردند که کمتر کسی از آنها جان سالم به در برد. پس از آن بود که صلیبیون با برنامه دقیقتر و گسیل امکانات بیشتر و هماهنگی کاملتر به سمت آسیای غربی لشکرکشی کرده و پس از چندین رشته جنگ سخت موفق به اشغال بیتالمقدس و ساحل مدیترانه شدند.
🔸وضعیت امروز ما درست مانند همین سپاه صلیبی است که اهداف بسیار مهمی دارد و دقیقا در همان سرزمینها هم حضور داریم، اما میراثدار روم شرقی که همان ارتدوکسهای مهاجر به روسیه باشند، در میان منافع خود و نبرد با دشمن دقیق انتخاب میکنند. روسها همواره سیاست عجیبی داشته و نمیتوان چندان به آنها اطمینان کرد. در این مورد مثالی بزنم که در مورد فروش تجهیزات نظامی به ایران است. آنهایی که دستشان در کار است گواهی میدهند که همین سوخو24 و میگهایی که روسها به ما فروختند تا مدتها به دلیل تامین نشدن قطعات و لوازم جانبی نه تنها زمینگیر بودند، بلکه روسها حاضر نشدند آنها را اورهال و بهروزرسانی کرده و ارتقا دهند. همین سیاست را در مورد فروش سامانههای پدافندی اس300 هم شاهد بودیم که با چه تاخیری و با چه فلاکتی آن را تحویل نیروهای مسلح کشورمان دادند.
🔸اما همه از اینکه چه شد بهناگهان روسها در دو سه سال اخیر متحد ایران شدند و برخی هم دنبال پیوندهای راهبردی با مسکو رفته و در مورد برخی رفتارهای این کشور مانند حملات رژیم صهیونیستی به مواضع مقاومت در سوریه گلایه داشتند، در شوک بهسر میبرند. این شوک زمانی بیشتر میشود که چند موضوعی که در مقدمه این یادداشت قلمی شد، بیشتر مدنظر قرار بگیرد. بنده در طول چند وقتی که در مورد منطقه مینویسم هیچ وقت از اینکه روسها متحد ما بوده، هستند و برای ما میجنگند چیزی ننوشتم و در پاسخ به بسیاری از دوستان نیز تاکید داشتم که ما با روسها در حال حاضر منافع مشترک داریم، حضور روسها در سوریه نیز نه به خاطر بشار اسد است، بلکه برای گرفتن تضمین حضورش در معادلات جهانی است. این همان نکتهای بود که برخی اوقات حتی از ترس نقدهای تند برخی از دوستان سعی در نگفتن آن داشتم.
ادمین کانال اخبار سوریه / لطفا در نقل مطلب امانتداری کنید.
K.J
@syriankhabar
✴️چرایی بازی این روزهای روسها / بخش دوم
🔸رئیسجمهور روسیه در طول چهار سال گذشته به اندازه تمام رهبران شوروی در طول هفت دهه گذشته به تهران سفر کرده و یا با مقامات عالیرتبه ایرانی در مسکو دیدار داشته است. او در دو سفری که به تهران داشت به دیدار رهبر انقلاب رفت تا سیاستهای کلی در مورد آینده روابط دو کشور مورد کنکاش قرار بگیرد، حتی روایتهایی از این دیدارها نقل شد که شاید برخی از آنها را بنده هم مورد اشاره قرار دادم. اما چه شد که ولادیمیر پوتین اینگونه دوستدار ایران شد و به همراه ترکیه نشستهای پیدرپی آستانه و دیدارهای سهجانبه سران به همراه ترکیه به شکل مرتب برگزار شد؟ این همان سوالی است که پاسخش از خیلی وقت پیش مشخص بود اما جریان رسانهای حاکم بر کشور هیچوقت نخواست یا جرات نکرد به صورت شفاف به مردم آن را اعلام کند.
🔸واقعیت آن است که امضای توافق هستهای که امضای طرف امریکایی نیز پای آن بود، باعث وحشت در پکن و مسکو شد. رئیس جمهور چین همان اوائل راهی تهران شد و فکر میکرد در تهران گوشت تقسیم میکنند. روسها از ترس افتادن ایران در دامان غرب و امریکا دستپاچه شده و به سرعت طرح دوستی با ایران را ریخته و منتظر آینده ماندند. طرحی که هدف آن فقط دور کردن ایران از غرب بهویژه امریکا بود. تشکیل اتاق مشترک عملیات در سوریه نیز دقیقا با هدف مقابله با امریکا صورت گرفت و روسها هزینه سنگینی برای حمایت از نیروهایشان در سوریه کردند تا ایران را در مقابله با امریکا در کنار خود نگه دارند. در مذاکرات دوجانبه در تهران و مسکو گشادهدست برخورد کرده و میگفتند از شیر گنجشک تا جان آدمیزاد را میتوانند از روسیه خرید کنند، چرا که ترس داشتند ایران برای همیشه از چنگشان فرار کند.
🔸ولادیمیر پوتین با سردار سلیمانی نشست و نقشه جنگ با تروریسم در سوریه را کشید، آسمان و فرودگاههای ایران را در اختیار گرفت تا تروریستهایی را که جام جهانی 2018 را تهدید میکردند، سرکوب کند، ایران پل پیروزی برای روسها شد تا بتوانند با امریکا و اروپا بر سر اوکراین و شبهجزیره کریمه لاس بزنند، چانهزنی کنند و اگر هم شد، توافقی صورت بگیرد. ایران دهها هزار نیروی رزمی به سوریه اعزام کرد تا گوشت دم توپ باشند و روسها هوای آسمان را داشته باشند، اما در بزنگاه هیچ وقت روسها حاضر نبودند. آن روزها این مطالب را نمینوشتم چون قرار نبود که در جنگی که هنوز تکلیفش مشخص نشده ما نامردی کنیم، در حالی که نامردی روسها عینه مشخص بود. در حملات رژیم صهیونیستی هیچ وقت مردانه رفتار نکردند، اما در حمله موشکی امریکا چون پای منافع و حیثیت خودشان در میان بود، آواکسهایشان مدام در آسمان بود.
🔸برجام که توسط ترامپ پاره شد، پوتین نفس راحتی کشید، دیگر چیزی نمیتوانست میان ایران و امریکا پل بزند، دیدارهایی که به بهانه برجام برگزار میشد هم در کار نبود. پوتین تنها یک شب بعد بنیامین نتانیاهو را به حضور پذیرفت تا با او ودکای اعلای روسی را به افتخار نابودی برجام بزند و فردا هم در رژه پیروزی دوش به دوش او راه برود، چرا که اگر نبود نتانیاهو و لابی صهیونیستها، ترامپ هم برجام را پاره نمیکرد. هر چند نتانیاهو درخواست میانجیگری کرده بود تا ایران پاسخ حملات موشکی را ندهد، اما مقاومت خیلی سریعتر اقدام کرد. روسها فکر میکنند از این به بعد ایران مانند موش در میان پنجههای آنها قرار دارد، از غرب رانده و از چین مانده، چارهای جز نگاه به خرس شمالی ندارند. بنابراین از ایران میخواهند که در برجام امتیاز دهد، نیروهایش را از سوریه خارج کند، به امریکا چراغ سبز نشان میدهند که میتواند به ایران حمله کند... و اینجا ما هستیم که دوباره بازی خوردهایم.
🔸بنده بر آن نیستیم تا در این مورد سیاهنمایی کرده و به قولی غلو کنم، اما واقعیتها بسیار عینیتر و شفافتر از آن چیزی است که ما بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم. روسها حالا سوریه را برای خودشان میخواهند. به ترامپ پیام میدهند که اگر شما نتوانستید ایران را از سوریه خارج کنید، ما از آنها میخواهیم که خارج شوند و اگر نشدند، راهش را میدانیم. این پیامهایی است که مرتب از تلگرافخانه کرملین در مسکو و ویلای پوتین در سوچی به دنیا مخابره میشود و در کشور هم کسی تاکنون واکنش مناسبی به آن نشان نداده است. مانند بسیاری دیگر که میگویند همه چیز را دادیم به روسها نیستم، ما هنوز چیزی به روسها ندادهایم اما اگر دقت نکنیم، چارهای نداریم که دوباره تخممرغهایمان را در سبد شرقی بگذاریم، این بیچارگی و درماندگی آفت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. در روزهای آینده در این مورد بیشتر خواهم نوشت. حواسمان باشد که باید از منافع ملی خودمان دفاع کنیم.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / لطفا در نقل مطلب امانتداری کنید.
K.J
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نبرد در القصیر، تکرار تاریخ شهادت، شهامت، شجاعت و درایت بود که در بهترین زمان ممکن توسط رزمندگان مقاومت به اجرا درآمد.
@syriankhabar
🔵روایتی کوتاه از نبردها در القصیر
🔹نبرد القصیر که به مدت 18 روز به طول انجامید، یکی از پیچیدهترین و در عین حال پرتلفاتترین نبردهایی بود که مقاومت در طول دوران حضورش در سوریه انجام داد. بیش از 23 شهید از نیروهای مقاومت تقدیم شد، ارتش سوریه نیز شهدای بسیاری داد، اما در القصیر کمر تکفیریها شکست. القصیر به دلیل موقعیت مرزی خود با لبنان از اهمیت بالایی برخوردار بود و تروریستها از این منطقه همه لبنان را ناامن میکردند.
🔹مقاومت و ارتش سوریه در این منطقه با تقریبا همه گروهکهای تروریستی شناسنامهدار و بیشناسنامه حاضر در سوریه جنگیدند، که در راس آنها گردانهای الفاروق که وابسته به القاعده بود. در آن روزها که شاید کمتر کسی به خاطر داشته باشد، حزبالله از مرزهای لبنان وارد سوریه شد و تروریستها در باورشان این اقدام مقاومت نمیگنجید، چرا که به آنها گفته بودند حزبالله جرات ورود به سوریه را ندارد.
🔹القصیر، نبرد سرنوشتسازی بود و آن روزها نوشتم که شاید 50درصد بحران سوریه به پایان رسیده است، چرا که با همکاری جریان 14مارس سیل سلاح، مهمات، تدارکات، خودرو، نیروی انسانی و مهمتر از همه پول، راهی سوریه میشد و از آنجا به دمشق میرفت. اگر فرصت شد در مورد یکی از تیمهای گردانهای فاروق برایتان خواهم نوشت که چگونه با ثروت غارت شده مردم برای خود حکومتی تشکیل داده بودند در حالی که حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشتند!!
🔹در این نبرد، مقاومت یکی دو نفر از فرماندهان خودش را از دست داد که در فیلم چهره آنها را مشاهده میکنید. آن روزها گزارشگر تروریستهای القاعده هادی عبدالله بود که میگفت ما وقتی فهمیدیم حزبالله به ما حمله کرده که موشکهای کاتیوشا مانند نقل و نبات روی سرمان میریزد و گلولههایی هم که شلیک میشود، همه از اسلحه ام16 است که فقط در دست مقاومت است. اعتراف میکرد وقتی چنین دیدیم، خودمان غلاف کردیم.
🔹درآن نبردها هر چند امارتیها و قطریها هزینه بسیاری کردند، اما القصیر که پاکسازی شد، بزرگراه دمشق – حمص که که به زحمت باز نگه داشته شده بود، برای همیشه امن شد. جنایتهایی که این تروریستها در شهر معلولا کردند را تاریخ فراموش نخواهد کرد. برای نخستین بار تونلهای زیرزمینی در القصیر کشف شد که از فرودگاه نظامی متروکه تا خود شهر کشیده شده بود، مهندسان آن نیز کسانی نبودند جز فلسطینیهایی که با خیانت به سوریه به تروریستها پیوسته بودند، کسانی که بهجای جنگ با دشمن غدار، کشور میزبان را نابود کردند.... !!
☑️یاد همه شهدای مقاومت در نبردهای القصیر گرامی باد...
K.J
@syriankhabar
✴️نظم نوین جهانی امریکا، بازی روسها و چینیها و جایگاه ایران / بخش نخست
🔸نوشتن در مورد تحولات منطقه و جهان هر چند شیرین و جذاب است و معمولاً خواننده این مطالب از افراد بسیار علاقمندی هستند که خود نیز اهل تدقیق و تحلیل هستند، اما واقعیت آن است که این نوشتن وقتی پایه محکمی نداشته باشد، موجب بدنام شدن نویسنده میشود. دو روز پیش بنده در این مکان یادداشتی تحلیلی در مورد روابط ایران و روسیه بر پایه تحولات سوریه و همکاریهای مشترک نوشتم که بازخوردهای بسیار متفاوتی داشت. دستکم 250 پیام از طرف دوستان دریافت کردم و شاید تعداد بیشتری هم دیدگاههایی داشتهاند که دستکم به ما نگفتهاند. با این حال باور بفرمائید که نوشتن یک تحلیل خیلی سخت است، اما آنهایی که روی مطالب دیگران به قول دوستی اسکی میرود و سعی میکنند چیزی بنویسد که بگویند ما هم حرفی زدهایم، این میشود که آن نوشته سر و تهش به هم نمیخواند.
🔸بارها نوشته و تاکید داشتهام که بنده یک روزنامهنگار ساده بوده، نه ادعایی دارم و نه پست و مقامی و نه حتی شغل دولتی. دستم در جیب خودم است و برای وطنم، مردمی که دوستشان دارم و دوستان عزیزی که در این کانال ما را قابل دانسته و همواره ابراز محبت میکنند دیدگاهم را به اشتراک میگذارم. هیچ وقت هم ادعا نکردهام که همهچیز را میدانم و برای نوشتن یک مطلب باید کلی مطالعه، فکر، تجزیه و تحلیل کنم تا در نهایت انگشتانم بر صفحه کلید بچرخد و کلمات سر هم شوند. وقتی بازخورد مطالب را میبینم و جالبتر آنکه مشاهده میکنم که در چه کانالها و گروههایی به اسم دیگران منتشر میشود، خوشحال میشوم که بالاخره حرفی که زدهام، مورد پسند بوده که خوانده شده، فوروارد شده و در نهایت هم توسط عدهای سرقت شده و گروهی دیگر هم با آن اسکی میروند.
🔸در مورد یادداشت قبلی که نوشتم یکی دو نکته را ابتدا عرض کنم، نخست آنکه هدف از آن نوشته پخمه نشان دادن خودمان نبود و نیست. برخی از دوستان جوانی که بسیار پرشور هستند میگفتند ما را ناامید کردی! ایرانِ ما روزهای سختتر و دردناکتر از امروز را هم پشت سر گذاشته است و باید توکل کرد که این بحرانها را هم پشت سر بگذاریم. بنده چندان به تقدیرگرایی در عرصه مدیریت اعتقاد ندارم و بر این باور هستم که فقط با مدیریت صحیح زمان، مکان، تشخیص دقیق منابع و استفاده بهموقع از آن میتوان موفق بود. کسانی که سرد و گرم سیاست را چشیدهاند معنی این حرف را خوب میدانند. کشوری که میخواهد مستقل باشد و به کسی باج ندهد، گرفتار هزاران مشکل در دهکده جهانی امروز میشود. بنابراین در این مورد همانگونه که تاکید شد، باید با دقت مدیریت کرد و حواسجمع بود.
🔸نکته دیگر را هم در مورد دیدگاه وزیر امور خارجه روسیه باید مورد اشاره قرار دهم که گفته بود: «امیدوارم خروج ترامپ از برجام در راستای حمله به ایران نباشد.» بنده نوشتم که روسیه به امریکا برای حمله به ایران چراغ سبز نشان داده است، چرا که میخواستم بدبینانهترین موضوع در روابط تهران مسکو را ارائه دهم. اما یک واقعیتی را باید مورد تاکید قرار دهم و آن نیز وحشت چین و روسیه از حمله امریکا به ایران است. در عرصه امنیت راهبردی پکن و مسکو، تهران خط مقدم نبرد با امریکا و غرب است. همانگونه که حزبالله، سوریه و عراق خط مقدم ایران به شمار میروند، چینیها و روسها بر این باور هستند که اگر امریکا به ایران حمله کرد و موفق به اشغال این کشور شد، نبرد بعدی در مرزهای آنها صورت میگیرد. امریکایی که امروز در تمام کمربند حیاتی این دو کشور حضور دارد و فقط ایران توانسته با مقاومت خود یک خلأ را به وجود بیاورد که امریکاییها توان عبور از آن را ندارند.
🔸بنده چندی پیش یادداشتی نوشتم در مورد نظم نوین جهانی https://t.me/syriankhabar/9586 که برخلاف تصورم خیلی هم با استقبال دوستان مواجه شد، فرصت نشد آن تحلیل را ادامه دهم. برای آن تحلیل چارچوبهایی از 20 سال پیش همواره مدنظرم بوده که هر چه زمان به جلو میرود، میبینم بیشتر به حقیقت میپیوندد. برای اولین بار این چارچوب را که احساس میکنم امریکا برای نظم مدنظر خود و کنترل اقتصاد جهانی باید آن را همواره در دسترس، تیررس و اگر هم شد اشغال داشته باشد، مینویسم و بعد هم نظر دوستان را در این مورد جویا خواهم شد. از زمان حمله به برجهای دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک، همه بر این باور بودند که این اقدام تروریستی ساختگی بوده و سازمان جاسوسی امریکا پشت ماجرا قرار داشتهاند، موضوعی که با توجه به حرکتهای بعدی امریکا نشان از واقعی بودن آن داشت، هر چند برخی با آن مخالف هستند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / ممنون خواهم شد که با ذکر کامل منبع فوروارد میکنید
K.J
@syriankhabar
✴️نظم نوین جهانی امریکا، بازی روسها و چینیها و جایگاه ایران / بخش دوم
🔸امریکا برای اجرای نظم نوین جهانی خود، نیاز به کنترل چهار نقطه یا منطقه دارد که در صورت حضور دائمی و نهایی در آن میتواند همه سیاستهای خود را در جهان اجرایی کند. این چهار نقطه در دو خط شرقی و غربی در آسیا کشیده شدهاند. نخست خط میان تنگه بابالمندب و خلیج مالاکا است و خط دوم هم از شمال قفقاز و بهعبارت دقیقتر از گرجستان تا قرقیزستان کشیده شده است. امریکا چند دهه است که در خط جنوبی حضوری پررنگ نظامی دارد. پایگاه نظامی امریگا در جزیره سندیهگو در اقیانوس هند، پایگاه نظامی این کشور در جیبوتی و حضور نظامی در کشورهای جنب شرق آسیا مانند تایوان، فلیپین، تایلند، سنگاپور و کمک به این کشورها برای دعوای سرزمینی با چین در این راستا صورت میگیرد. امریکاییها در صورت بروز هر جنگی خیلی ساده میتوانند تجارت چین و هند را در این منطقه مختل کنند، اینکه چینیها در جیبوتی پایگاه نظامی زده و جزایر اسپراتلی را میخواهند، برای مقابله با همین سیاست است.
🔸اما در محور شمالی، ارتش امریکا تنها زمانی توانست وارد آسیای مرکزی شود که بهانهای بنام جنگ با تروریسم را علم کرد. پایگاه ماناس در قرقیزستان که با فشار روسیه، چین و ایران تعطیل شد، در واقع آخرین تلاشهای واشنگن برای حضور در این منطقه راهبردی برای اشراف بر پایگاههای موشکی، اتمی، مراکز مهم نظامی چین در غرب این کشور و همچنین اشراف بر مراکز دوردست نظامی روسها در قلب این کشور بود. در گرجستان نیز آنها با پیشروی به سمت شرق ناتو و عضویت گرجستان سعی کردهاند تا مشروعیت بینالمللی کسب کنند. جنگ داخلی گرجستان که برای کنترل دو استان آبخازیا و اوستیای جنوبی روی داد در واقع تلاش مشترک غرب برای حضور بر بلندیهای قفقاز بود تا بتوانند روسها را در همه شمال قفقاز تا ساحل دریای مازندران که مهمترین صنایع سنگین این کشور در آنجا حضور دارد، رصد کنند. خشونت روسها در جنگ گرجستان، در واقع ناشی از درک این سیاست بود تا غربیها با احتیاط بیشتری رفتار کنند.
🔸امریکاییها امروز برای کنترل این دو نقطه با دردسرهایی مواجه هستند. چینیها با درک این مساله که نیروی دریایی امریکا به دلیل داشتن پایگاه بزرگ دیهگوگارسیا میتواند در هر برخوردی تجارت این کشور با اروپا و افریقا و حتی آسیای غربی را دچار اختلال کند، تلاش کرده با سرمایهگذاری دهها میلیارد دلاری بار دیگر جاده ابریشم زمینی را احیا کند. در واقع آنچه که در یادداشت چرا در سوریه حضور داریم https://t.me/syriankhabar/9750 مورد تاکید قرار دادم، بخشی از همین پروژه راهبردی است که چینیها پس از خارج کردن امریکاییها از آسیای مرکزی تلاش دارند از طریق خاک این کشورها به دریای مدیترانه دسترسی پیدا کنند. امریکاییها نیز با درک این موضوع، میخواهند با اشغال بخشهای شرقی سوریه و همچنین ناآرام نگه داشتن عراق مانع از تحقق چنین مسالهای شوند. این موضوع چنان برای استراتژیستهای امریکایی اهمیت دارد که حاضرند برایش جنگ راه بیندازند.
🔸در حالی که امریکاییها از قرقیزستان رانده شدند، تلاش دارند تا با تداوم حضور خود در افغانستان و تقویت زیرساختهای لجستیکی بر رفتارهای چین تاثیر بگذارند و در هر جنگی در آینده بتوانند اقتصاد چین را به خطر انداخته و مانع از تجارت این کشور با غرب آسیا، شمال افریقا و اروپا شوند. در حال حاضر چین در دریا به صورت کامل در محاصره متحدان امریکا قرار دارد و همه امید این کشور برای شکستن این محاصره، حضور در جزایر اسپراتلی در فاصله چند صد کیلومتری از خاک سرزمینی خود است، چینیها به همین دلیل در یک دهه گذشته بزرگترین و جدیدترین ناوگان دریایی آسیا را تشکیل داده که پس از به آب اندازی سازههای در دست ساخت، به لحاظ عددی پس از امریکا در مرتبه دوم قرار میگیرند. با این همه، چینیها هیچ امیدی ندارند که بتوانند از پس نیروی دریایی کره جنوبی، ژاپن، تایوان، امریکا، فلیپین و حتی تایلند بر بیایند.
🔸امریکاییها نیز برای دسترسی به افغانستان، نیاز به آسمان پاکستان و ایران دارند. پاکستانیها متحد راهبردی چین در رقابت با هند بهشمار رفته و از رفتارهای امریکا در برابر خود ناخرسند هستند. یکی از دلایلی که امریکاییها دنبال تغییر رژیم در ایران رفته، ناامیدی آنها از همراه کردن تهران با خود است. آنها دنبال آن هستند تا نظامی مانند پهلوی در ایران بر سر کار بیاید که هیچ نیازی به حضور نظامی در افغانستان، کشورهای حوزه خلیجفارس، عراق و ترکیه نباشد، چرا که اگر ایران باشد، بر همه این مناطق اشراف داشته و در ضمن چینیها نمیتوانند از مسیر ایران به مدیترانه و روسها هم نمیتوانند به اقیانوس هند و کشورهای جنوب آسیا دسترسی داشته باشند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / ممنون خواهم شد که با ذکر کامل منبع فوروارد میکنید
K.J
@syriankhabar
◻️ادامه پست پیشین👆👆
▫️فکر کنم این گزارش خیلی طولانی شد و از حوصله خارج شده است. اگر فرصتی شد در این مورد بیشتر خواهم نوشت، چون نشد که حق مطلب را به صورت کامل ادا کنم. هدف از نوشتن این مطالب، نشان دادن زوایای مهم سیاست در عرصه بینالملل و افزایش قدرت تحلیل برخی از دوستان است که همواره در خصوصی در این مورد سوال دارند. اینکه در ذهن طراحان بزرگ جهان چه میگذرد و کشورها دنبال چه چیزی هستند، واقعا سخت است اما وقتی که هدف مشخص باشد، دنبال تامین منابع کشورت باشی و متحدین واقعیات را بشناسی تحلیل هر اتفاقی بسیار ساده است. اینجاست که ما پی میبریم که ایران در چه جایگاه و موقعیتی است. انشالله بقیه موارد در زمان دیگر. از این که با ما هستید، سپاسگزارم.
☑️کوچک همه شما، ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴پاسخ ایران به نعره خرس شمالی/کسی نمیتواند ایران را از سوریه خارج کند
🔻سه سال پس از حضور روسیه در سوریه و شکل گرفتن بزرگترین ائتلاف ضدتروریسیم واقعی در طول تاریخ، حالا که تروریستها با جان باختن هزاران تن از نیروهای محور مقاومت به گوشههای مختلف سوریه رانده شدهاند، آوازهای ناخوش و ناکوکی از مسکو به گوش میرسد. درست یک روز پس از خروج ترامپ از برجام انگار روسها خیالشان از همه چیز راحت شده و میدانند که تهران و واشنگتن دیگر به هم نزدیک نخواهند شد، مواضع ضد ایرانی متعددی گرفته که همه را در بهت و حیرت فرو برده است. کسی حاضر نیست فکر کند که این موضعگیریها هماهنگ و اتفاقی و یا شاید هم اشتباهی باشد، که اگر چنین بود، سخنگوی وزارت امور خارجه به صراحت نمیگفت «کسی نمیتواند ایران را مجبور به کاری کند. ایران کشوری مستقل است که سیاستهای خود را بر اساس منافع ملی خود در منطقه و جهان تعیین میکند.»
🔻این موضعگیری بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران حکایت تلخی است که نشان میدهد سران روسیه همانگونه که قبلا هم پیشبینی کرده بودیم، بیش از آنکه دنبال یک متحد خوب و قدرتمند منطقهای باشند، میخواهند دوست امریکاییها باشند. مدعای این حرف زمانی پیدا میشود که پس از تحریمهای سفت و سخت واشینگتن علیه مسکو، سران کرملین مانند کتکخوردهها با انتقاد از این مساله تاکید کردند که «به شراکت راهبردی خود با دوستان امریکایی ادامه خواهند داد و چیزی نمیتواند مانع این همکاری شود.» هر چند که در طول روزهای گذشته برخی از منابع خبری به نقل از مسوولان سوری گفته بودند که نیروهای ایرانی و حزبالله در سوریه میمانند و منظور رئیسجمهور روسیه، متحدان دمشق نبوده و حتی ادعا شد که برخی از مسوولان روس نیز این خبر را تکذیب کردهاند، اما واقعیتها نشان از آن دارد که متحد تاکتیکی ما، در حال عوض کردن اسب در میدان پر سنگلاخ سوریه است.
🔻بهرام قاسمی البته در ادامه این نشست خبری موارد دیگری را هم در مورد حضور کشورمان در سوریه مورد تاکید قرار داد: «حضور ایران در سوریه بنا به دعوت دولت سوریه انجام شده است و هدف اصلی ما مبارزه با تروریسم و سرکوب تروریسم در این کشور است به نحوی که تمامیت ارضی این کشور حفظ شود. تا زمانی که نیاز باشد و خطر تروریسم در منطقه وجود داشته باشد و دولت سوریه از ایران بخواهد که به این دولت کمک کند، ایران به کمکهای خود به دولت سوریه ادامه میدهد و در سوریه باقی میماند. آنهایی باید از سوریه خارج شوند که بدون اجازه دولت سوریه به سرزمین و قلمروی این کشور وارد شدهاند و تمامیت ارضی این سرزمین را نقض کردهاند.» این جملات بیانگر این نکته است که در تهران کسی خواستار خارج کردن روسها از سوریه نیست، با این حال به روسها هم تاکید شده که پا را گلیم خود درازتر نکنند، چرا که باوجود خیمه زدن بیسابقه خرسهای شمالی در سواحل مدیترانه، دو طرف برای کار در سوریه به هم نیاز مبرم دارند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
⚫️حمله دوباره رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه
▪️رژیم صهیونیستی دو هفته پس از حمله موشکی به مقرهای این رژیم در جولان اشغالی و در سالروز آزادی شهر القصیر در سال ۲۰۱۳ به دست توانمند نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش سوریه، بار دیگر حمله به مقرهای نیروهای مقاومت در سوریه را از سر گرفت و ساعتی پیش دو فروند موشک یا بمب هدایت شونده را به سمت یکی از مواضع نیروهای مقاومت در شمال شهر القصیر شلیک کرد. یکی از موشک ها با آتش پدافند هوایی ارتش سوریه منهدم، و گفته می شود یکی دیگر از موشک به انبار مهمات در این فرودگاه اصابت کرده است.
▪️تمام خبرها مبنی بر حمله به مقرهای حزب الله و سپاه در سوریه کذب محض می باشد و پادگان محل استقرار نیروهای مقاومت در شهر القصیر هدف قرار گرفته و نه سپاه پاسداران پادگان یا مرکزی را در این مناطق در اختیار دارد. برخی از منابع تروریستها میگویند گذرگاه الجوسیه از اهداف رژیم صهیونیستی بوده که به گفته منابع مطلع این خبر نیز تکذیب می شود.
@syriankhabar
🔸هفته گذشته بود که سید حسن نصرالله در سخنرانی خود به مناسبت شهادت فرمانده کل مقاومت اسلامی لبنان در سوریه رژیم صهیونیستی هشدار داد که اگر یک بار دیگر مواضع نیروهای مقاومت در سوریه عراق مورد هدف قرار دهدد قلب فلسطین اشغالی هدف حملات تلافی جویانه قرار خواهد گرفت.
🔸با توجه به شناختی که از سید حسن نصرالله، صداقت و شفافیت او در همه مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی داریم باید منتظر ماند و دید که این بار ارتش سوریه و نیروهای مقاومت این وعده سید را عملیاتی خواهند کرد یا آنکه باز هم ما باید منتظر زمان و مکان عملیات تلافی جویانه خود باشیم.
🔸با توجه به تحلیلهایی که در طول روزها و هفته های گذشته در مورد حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه داشتیم، یادآور شدیم که هدف این رژیم از چنین اقداماتی، وارد کردن محور مقاومت به یک جنگ تمام عیار است و به همین دلیل حاضر نیست به سادگی کوتاه بیاید. نکته دیگر آنکه این رژیم میخواهد همیشه دست برتر را در میدان داشته باشد و پس از حملات موشکی به جولان اشغالی و تلفات سنگینی که متحمل شد، در صدد تلافی کردن برآمده است.
🔸 با این اوصاف، باید دید که اتاق فرماندهی مقاومت در دمشق چه تصمیمی خواهد گرفت، آیا آنها مراکز نظامی زیرساختهای ارتش رژیم صهیونیستی را هدف آماج موشکهای سنگین وزن خود قرار خواهند داد، یا آنکه به شیوهای دیگر دست به تلافی خواهند زد؟ ما در این مسئله شک نداریم که عملیات تلافیجویانه ای صورت خواهد گرفت اما مانند دفعه پیشین، تشخیص شکل، زمان، مکان و نوع عملیات سخت است.
K.J
@syriankhabar
🔴مقاومت شدید در الحدیده
🔻حمله شدید و سنگین ائتلاف سعودی، اماراتی با همراهی مزدورانی از چند کشور عربی و کمکهای اطلاعاتی و عملیاتی ارتش امریکا، باعث شد تا نبردها به حومه بندر الحدیده، آخرین تنفسگاه نیروهای مقاومت مردمی و ارتش یمن در ساحل دریای سریخ کشید شود.
🔻مهاجمان که ماهها در تدارک این عملیات بودند، از ستون پنجم خود نهایت بهره را برده و با گزارشهای دقیق عوامل جاسوسی خود در منطقه موفق به پیشرویهای گستردهای شدند که از شب گذشته و با دستگیری تیمهای مختلف جاسوسی ائتلاف، مهاجمان متوقف شدند.
🔻احتمال سقوط الحدیده بسیار زیاد است، چرا که ائتلاف سعودی - اماراتی از همه امکانات و تجهیزات خود برای اشغال این بندر و در دست داشتن برگ برنده در مذاکرات آینده استفاده میکنند. گفته میشود که تلفات طرفین سنگین است و اگر نیروهای مدافع بتوانند تا 24 ساعت دیگر مقاومت کنند، مهاجمان ناچار به عقب نشینی خواهند شد.
🔻در همین حال، نیروهای ارتش و مقاومت یمن چندین موشک را به سمت مراکز تجمع و حضور عناصر اشغالگر شلیک کردند که بر عکس همیشه این موشکها همگی به اهداف خود اصابت کردند. دیگر آنکه، یگانهای رزمی انصارالله امروز صبح به صورت گسترده وارد استان اشغالی نجران شده و مناطق وسیعی را پاکسازی کردند.
@syriankhabar
✴جنگ رادارها (نبرد الکترونیک) در سوریه / بخش یکم
🔸یکی از مسائلی که در طول ماههای گذشته در سوریه بسیار مطرح شده است و شاید کمتر به آن توجه کرده باشند موضوع جنگ الکترونیک در این کشور میان نیروهای متحد، رژیم صهیونیستی و آمریکاست. این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و پرداختن به آن نیاز به تخصص کافی دارند. از آنجایی که نویسنده این مطلب در این حوزه تخصص چندانی ندارد سعی می کند مسائل را به صورت شواهد روی داده نقل کند به این امید که مقبول نظر دوستان واقع گردد.
🔸سابقه جنگ الکترونیک در سوریه مربوط به سال جاری و ماه های گذشته نیست، هر چند در طول این ماهها این روند تشدید شده و ائتلاف آمریکایی به همراه رژیم صهیونیستی که در این حوزه از توانایی ها و امکانات بسیاری برخوردار هستند، تلاش داشته و دارند تا آخرین تجهیزات و امکانات خود را در یک نبرد غیرمستقیم با سیستمهای پدافندی و آفندی روسیه و ایران به شکل واقعی آزمایش کنند.
🔸برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ و تلاش تروریست ها برای شکستن محاصره غوطه شرقی بود که رژیم صهیونیستی جنگ الکترونیک گسترده ای را علیه نیروهای مقاومت در اطراف دمشق به راه انداخت تا با مختل کردن سیستم های مخابراتی و ارتباطی این نیروها فرصتی را در اختیار تروریستهای محاصره شده در داخل غوطه شرقی و تروریستهایی که از مرزهای اردن خود را به اطراف فرودگاه بین المللی دمشق و شهرک العتبه رسانده بودند، دهند تا شاید محاصره شروع شده را بشکنند.
🔸تلاش مخابراتی رژیم صهیونیستی در کمک به تروریست ها موفق بود و در سکوت رادیویی برقرارشده توسط یگان های جنگ الکترونیک رژیم صهیونیستی مستقر در بلندی های جولان اشغالی و همچنین پرنده های جنگ الکترونیک خود، تروریست ها کمتر از سه کیلومتر با شکستن دیواره غوطه شرقی فاصله داشتند که با پایمردی مدافعان که البته شهدای بسیاری هم در این دفاع داده شد این طرح شکست خورد و پس از آن بود که نیروهای مقاومت هوشیارتر شده و به میزان نقش و حضور رژیم صهیونیستی در به هم زدن معادله جنگ و کمک به تروریست های تکفیری، پی بردند.
K.J
@syriankhabar
🔵خروج امریکا از التنف مقابل خروج ایران و حزبالله از جنوب سوریه / بخش اول
🔹دو هفته پیش، موعد شش ماهه آتشبس در جنوب سوریه، مناطق اشغالی استانهای درعا و القنیطره که در آن گروهکهای تروریستی مختلف از القاعده تا داعش و گروههای مسلح نزدیک به این دو جریان تروریستی و ارتش آزاد حضور دارند، به پایان رسید. چند روز پیش از پایان آتشبس، ارتش سوریه و نیروهای متحد اقدام به ارسال گسترده تجهیزات نظامی و نیروهای رزمی تازه رهاشده از غوطه شرقی، جنوب دمشق، قلمون شرقی و شمال حمص به جنوب کشور کردند تا مقدمات عملیات گستردهای را که بر اساس آن باید این مناطق از وجود عناصر مسلح تروریستی پاکسازی شوند، کلید بزنند. همزمان با اعزام نیرو و تجهیزات هواگردهای ارتش سوریه اقدام به انتشار برگههایی بر شهرها و روستاهای مختلف کردند و از افراد مسلح خواستند تا هر چه سریعتر نسبت به تسلیم خود و سلاحشان دست به کار شوند.
🔹در همین راستا، واحد مصالحه روسها که در منطقه نیز حضور دارد شروع به ارتباط گیری با سرکردههای گروههای مسلح و ریشسفیدان منطقه کرد تا بدون جنگ و درگیری، آنها را وادار به تسلیم کند. در این مسیر اما این واحد مصالحه تاکنون هیچ توفیقی نداشته و بهنظر میرسد که با توجه به حضور، نفوذ، حرفشنوی، تابعیت و تاثیرپذیری گروهکهای مسلح در این منطقه از امریکا، اردن و رژیم صهیونیستی آنها حاضر هم نباشند که تسلیم شوند. آتشبسی که در نوامبر گذشته با مشارکت امریکا، اردن و روسیه در جنوب سوریه تدارک دیده شده بود در حالی به پایان خود میرسد که امریکاییها دوست ندارند ارتش سوریه و نیروهای مقاومت را در این مناطق ببینند و همانگونه که اطلاع دارید، وزارت دفاع امریکا، وزارت خارجه این کشور در موارد گوناگون تهدیدهای مختلفی را مطرح کرده و همچنین مقامات رژیم صهیونیستی نیز به پروبازیهای خود ادامه میدهد.
🔹غلامبچههای اردنی نیز که همواره کاسه گدایی دستشان است و مدام در حال چریدن در این کشور و آن کشور بوده و اختیاری از خودشان ندارند در مورد عملیات «بدون هماهنگی» ارتش سوریه در این منطقه هشدار داد و مدعی هستند که هرگونه عملیات ارتش سوریه میتواند بر امنیت ملی این کشور تاثیر!! بگذارد. آنها که خود نقش بیبدیلی در حمایت از گروهکهای تروریستی داشته و دارند، در حالی چنین ادعایی میکنند که اتاق عملیات مقاومت تاکید دارد که بهزودی عملیات در جنوب سوریه شروع خواهد شد، چرا که حضور تروریستهای مسلح در مناطق وسیعی از جنوب کشور خطرات بیشماری دارد که ضرورت مقابله با آن بسیار است. با این حال، روسها سیاستی دیگر را در پیش گرفته و میخواهند رایزنیهای سیاسی را در پیش بگیرند. میخائیل بوگدانف معاون وزیر خارجه روسیه در همین زمینه گفته که بهزودی دیداری سهجانبه با حضور طرفهای اردنی و امریکایی برای رسیدگی به وضعیت جنوب سوریه تشکیل خواهد شد!
🔹در حالی که رژیم صهیونسیتی با کمال پررویی و در سکوت محض طرف ایرانی میگوید که ما نه تنها مخالف و مانع از حضور دائمی نظامی ایران در جنوب سوریه، بلکه در همه خاک این کشور هستیم، نسبت به شروع عملیات نظامی ارتش این کشور در مناطق آلوده ابراز نگرانی میکنند. آنها که پس از حمله موشکی تلافیجویانه چند هفته پیش در حساب و کتابهای خود دقت بیشتری میکنند و گفته میشود که با از بین رفتن بخشی از تجهیزات رصد، شنود، اختلال رادیویی و راداری خود دنبال خرید زمان برای بازسازی آن هستند، نسبت به ورود به معادله با محور مقاومت با احتیاط بسیار بیشتری برخورد میکنند. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که هشدار سیدحسن نصرالله مبنی «عبور نکردن رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز» در واقع مراقب این رژیم برای مداخله نکردن به نفع گروهکهای تروریستی در نبرد آینده است، چرا که هر مداخلهای این بار پاسخ سختتری را در پی خواهد داشت.
🔹وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که همین چند روز پیش در سفری کاری راهی مسکو شده نسبت به عملیات نظامی ارتش سوریه در جنوب این کشور و حضور نظامی ایران و حزبالله در سوریه ابراز نگرانی کرده بود، مشخص نیست که با چه توشهای از مسکو برگشته است. هر چه که باشد، نگاه اردنیها حد وسط قرار دارد. آنها از یکسو نگران ادامه بستهبودن مرز و کاسبی اقتصادی خود با ترکیه و اروپا هستند و از سوی دیگر هم نمیخواهند روی حرف امریکا و رژیم صهیونیستی حرف بزنند. مسوولان این رژیم میگویند همان آتشبسی که سال گذشته برقرار شده باید ادامه پیدا کند و این منطقه تا زمان رسیدن به راهکار سیاسی خارج از محدوده عملیات نظامی باشد، موضوعی که بهنظر میرسد در دمشق فعلا گوش شنوایی برای آن وجود ندارد و سوریها میخواهند همه خاک خود را از عناصر تروریستی پاکسازی کنند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه امانتداری میکنید بسیار سپاسگزارم.
K.J
@syriankhabar
🔵خروج امریکا از التنف مقابل خروج ایران و حزبالله از جنوب سوریه / بخش دوم
🔹با این حال بهنظر میرسد فشار امریکا، سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مسکو، اراده ارتش سوریه برای پاکسازی جنوب سوریه و در نهایت هم نشست سهجانبه در امان، یک خروجی خاص خواهد داشت. اگر سخنان روز گذشته وزیر امورخارجه روسیه در دیدار با همتای موزامبیکیاش دقت کنیم، متوجه نکاتی خواهیم شد. لاوروف در پاسخ به سوالی در مورد حضور نظامیان امریکایی در منطقه التنف سوریه گفت: برای خروج نیروهای آمریکایی از منطقه التنف سوریه امیدواریم زیرا هیچ دلیلی برای حضور نیروهای این کشور در التنف وجود ندارد. این محدوده (محدوده نظامی حضور نیروهای آمریکایی در التنف) در حومه منطقه التنف بطور مصنوعی و به دلایلی که از نظر منطق نظامی غیرقابل درک است، ایجاد شده است. امیدواریم که این امر (خروج نیروهای آمریکایی از التنف) تحقق بیابد. شواهد زیادی در دست داریم که در التنف رویدادهای عجیبی رخ میدهد. از لحاظ نظامی این منطقه در عملیات ضدتروریستی اهمیت چندانی ندارد. توجه طرف آمریکایی را به این نکته جلب میکنیم که وضعیت التنف با توافقهای روسیه و آمریکا برای سازماندهی منطقه کاهش تنش در جنوب سوریه مطابقت ندارد.
🔹جمله پایانی لاوروف از اهمیت بسیاری برخوردار است. او از انطباق موضوع التنف با جنوب سوریه میگوید. برخی منابع تاکید دارند که روسها یک پیشنهاد دیگر را مطرح کردهاند و آن نیز خروج کامل نیروهای حزبالله و ایران از جنوب سوریه در مقابل خروج نظامیان امریکایی از منطقه التنف است، مسالهای که هنوز سوریها در مورد آن حرفی نزدهاند. اما اگر به مصاحبه سفیر ایران با روزنامه اردنی الغد توجه کنید که گفته بود ایران هیچ پایگاهی در جنوب سوریه ندارد، متوجه خواهید شد که نگرانی آقای فردوسی بابت چه مسالهای بوده است. روسها میگویند ایران و حزبالله از جنوب سوریه خارج شوند تا ارتش سوریه وارد این منطقه گردد، این شاید همان پیشنهادی باشد که در سفر اویگدور لیبرمن به مسکو به او دادهاند، طرحی که با توجه با سخنان روز دوشنبه نخستوزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه ما نه تنها با حضور ایران در جنوب سوریه، بلکه در همه خاک این کشور مخالف هستیم، با پاسخی منفی روبهرو شده است.
🔹نگارنده به یک بابت نگران هستم و آن هم ناتوانی ما در مسائل سیاسی و چانهزنیهای این دستی است. رژیم صهیونیستی وقتی با این پیشنهاد مواجه شده که نیروهای ایران و حزبالله را میتوان با کمترین هزینه از جنوب سوریه خارج کرد، اگر کمی پافشاری و تهدید کند، چه بسا موفق شود ایران را از همه سوریه خارج کند. چرا که به باور آنها روسها پیش از طرح این پشنهاد به آنها، آن را با طرف ایرانی بدون شک در میان گذاشتهاند اما چون در ایران مردم نامحرم هستند ما باید از خلال تحلیلها و برخی خبرهای دیگر آن را کشف و اعلام کنیم. ما منتظر هستیم که مقامات مسوول در این مورد پاسخ دهند که آیا چنین طرحی درست است یا نه.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه امانتداری میکنید بسیار سپاسگزارم.
K.J
@syriankhabar