ارتش یمن با موشک و پهپاد به مراکز نظامی و اقتصادی سعودیها در استانهای اشغالی جنوب مانند جازان حمله کرده است. ارتش سعودی مدعی رهگیری و هدف قرار دادن یک فروند موشک بالستیک و ۴ فروند پهپاد شده است! به نظر میرسد تعداد موشکها و پهپادهای پرتاب شده به سمت اهداف سعودی چند برابر آن چیزی است که رسانههای این رژیم مدعی انهدام آن شدهاند.
@syriankhabar
✴️ ائتلاف آنگلوساکسونها علیه چین و شاید.../ 1
🔸چند روز پیش بود که خبری مبنی بر امضای یک توافق سهجانبه میان انگلیس، استرالیا و امریکا منتشر شد، توافقی که یک ائتلاف نظامی و امنیتی را در بر میگرفت و به نظر میرسد ایجاد یک ائتلاف جدید برای مقابله با چین است. این پیمان موسوم به «آوکوس AUKUS» در حالی جزئیاتش اعلام شد که نه تنها چین، که سر و صدای فرانسویها را هم در آورد. اینکه چرا این پیمان نظامی در این برهه از زمان امضا شده موارد متعددی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهم کرد، اما به صورت روشن باید گفت که این پیمانی آنگلوساکسونی (سفیدپوستانِ نژادپرستی که خود را برتر از بقیه اروپاییها هم میدانند) برای تجمیع قدرت در آینده نامعلوم پیشرو است.
🔸به صورت واضحی جهان پیشروی ما، جهان مبهم، پیچیده و نامشخصی است و اینکه قرار است نه تنها در یک دهه آینده که در پنج سال بعد چه حادثهای برای جهان روی بدهد کاملا نامشخص است. در این میان همانگونه بارها پیش از هم نوشتهام، قدرت و ثروت دارد از غرب به شرق منتقل میشود و این شامل دانش و تکنولوژی هم میشود. به همان میزان که غربیها در مشکلات خود غرق میشوند و از دامنه اثرگذاری سخت قدرت آنها بر جهان کاسته میشود، در شرق رویدادهایی در حال شکل گرفتن است که این غربیها را دچار ترس شدید کرده و آنها برای غلبه بر این ترس و رسیدن به نقطه امیدواری دست به کار شدهاند.
🔸امریکا دو دهه پیش با علم به اینکه قدرت اقتصادیاش در حال زوال است تلاش کرد تا مناطق مهم و راهبردی جهان را به بهره گرفتن از تنها مزیتش که همان قدرت ویرانگر نظامی بود در کنترل داشته باشد و با حضور فیزیکی در این مناطق از مواهب اقتصادی آن بهرهمند شود. حضور در افغانستان شاید عینیترین نمونه باشد که طرف امریکایی انتظار داشت ترکشهای حضور نظامیاش کشورهای آسیای مرکزی را که منابع بزرگ و دستنخوردهای از ثروت داشتند وادار به اطاعت کند. ولی حضور همزمان در عراق و سوریه و درگیر شدن در جنگی فرسایشی توان امریکا را چنان تحلیل برد کشورهای منطقه هیچ دستوری نبردند و حتی قرقیزها پایگاه ماناس را هم تعطیل کردند.
🔸تجربه افغانستان و عراق (که در آن نظامیان انگلیسی و استرالیایی مشارکتی وسیع و گسترده داشتند) مشخص کرد که نمیشود با این شیوه جنگید، قدرتهای محلی و نیروهای منطقهای آن اندازه توانمند هستند که بتوانند چالشهای فاجعهبار ایجاد کنند و باعث شوند هم قدرت نظامی به فرسایش برود و هم توان اقتصادی و این بلایی بود که امریکاییها به عینه در کنار انگلیسیها تجربه کردند و بحران اقتصادی سال 2008 خروجی مستقیم آن بود. اما برای امریکایی که مدعی ابرقدرتی بود، نشستن و تماشا کردن برتری اقتصادی و نظامی چین به هیچ عنوان قابل پذیرش نبود. اما اینکه راهکار چه باشد، حالا مشخص شده است که قرار است چه اتفاقی روی دهد.
🔸خروج از افغانستان و تلاش برای خروج از آسیای غربی همانگونه که از مدتها پیش مشخص بود برای تمرکز بر منطقهای جدید است، منطقهای که غربیها بزرگترین چالشهای خود را در آنجا میبینند. با این حال برای بسیاری از کشورهای غربی مانند آلمان قدرتگیری چین صرفا چیز بدی نیست و میتوانند باعث رونق اقتصادی هم شود ولی برای امریکا این مساله بسیار متفاوت است. اصولا فکر امریکایی نمیپذیرد که به این سادگی ابرقدرتی را واگذارد، برای چند دهه در ذهن و چشم امریکاییجماعت خواندهاند که این امریکا است که جهان را نجات میدهد ولی حالا او چنان غرق در مشکلات است که نمیتواند خودش را هم نجات دهد و باید برای این مساله فکری کنند.
🔸مقابله با قدرت چین و محدود کردن حوزه نفوذ نظامی این کشور در صدر دستورات و راهبردهای امریکا قرار دارد. برای این کشور این موضوع، مساله مرگ و زندگی است و تشکیل اتحادیه «آوکوس» به همین دلیل است. شاید سوال پیش بیاید چرا انگلیس و استرالیا وارد این ائتلاف شدهاند؟ برای این مساله دلایل بسیاری میتوان برشمرد، دلایلی که نشان میدهد نژادپرستی غربی در حال گل کردن و ترس و وحشت عمیقی سراپای آنها در خود فرو برده است. این ترس مثل خورده فکر متفکران! اندیشکدههای آنها را میجود و همواره دنبال راهکارهای به قول خودشان اصلی میگردند تا از رهگذر آن بتوانند از این بحران عبور کنند.
🔸نکته و موضوع عجیب اینجاست که طرف امریکایی حتی بر خلاف تصمیمات چند ماه پیش سران ناتو که قرار بود به صورت یک ائتلاف غربی با چین درافتند عمل نکرده و حتی در این حوزه کلاه گشادی هم بر سر فرانسویها گذاشتهاند، کلاهی از جنس آنگلوساکسونی که در آن فرانکها، ژرمنها و وایکینگها جایی ندارند و بقیه که دیگر هیچ....
@syriankhabar
ادامه سلسله شکستهای ارتش سعودی و مزدوران متعدد آنها در یمن سخنگوی ارتش و کمیتههای مردمی این کشور دقایقی پیش در یک نشست خبری از پاکسازی دو شهرستان مدغل و مجزر خبر داد. آنچه که سرتیپ یحیی السریع گزارش داده در این عملیات ۱۷۰۰ کیلومتر مربع از استان مارب از اشغال تروریست های تکفیری و خوابی و همچنین اخوانی های وابسته به عربستان پاکسازی و آزاد شد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
ادامه سلسله شکستهای ارتش سعودی و مزدوران متعدد آنها در یمن سخنگوی ارتش و کمیتههای مردمی این کشور د
شکستهای سنگین و مفتضحانهای که ارتش سعودی و مزدوران آنها در جبهههای مختلف در طول چند هفته گذشته متحمل شدهاند بیسابقه، تاریخساز و اثرگذار است. با وجود مداخله مستقیم آمریکا و انگلیس در کمک به ارتش سعودی و هزینه روزانه میلیونها دلار برای عقب راندن رزمندگان یمنی از جبهههای جنگ نه تنها آنها در این مهم توفیقی به دست نیاوردهاند بلکه با این عملیات و پیشروی جدید رزمندگان یمنی در جبهههای غربی و شمال غربی مأرب باید گفت این استان تقریباً ساقط شده است و مقاومت های صورت گرفته صرفاً به عقب انداختن سقوط مرکز استان است.
@syriankhabar
این هم از خوشگل و مورد علاقه خودمان... البته در یمن خیلی خجالتی است و کمتر خودش را نشان میدهد...
@syriankhabar
🔴سفیر ناتوان و حرّافی که منافع ملی را بر باد داد...
🔻قابل توجه سفیر کبیر عدهای (بلانسبت ایران) در باکو: کشورهایی مانند ترکیه، ایتالیا، عربستان، اسراییل، آلمان و... در قرهباغ پروژه گرفتهاند ولی متاسفانه تا امروز هیچ پروژهای به ایران داده نشده است. برخی از پروژهها به اسراییل واگذار شده است، حتی تجار ترکیه بدون ویزا و پاسپورت به باکو تردد میکنند ولی ما هنوز نتوانستهایم حتی با ویزا در شمال ارس حضور داشته باشیم. / حسین پیرموذن رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و جمهوری باکو
▪️این را برای سید عباس موسوی بفرستید که خرش را پالان کرده و در حال تطهیر مافیای ضدایرانی حاکم بر باکو است. وزارت امور خارجه ایران در کنار شورای امنیت ملی باید چنان افسار حضرات باکویی را بکشد که صدایشان در آنکارا و تلآویو شنیده شود... شاید در به همان پاشنه دولت قبل مِیچرخد و پانترکها در سیستم حضور و نفوذ دارند...
▪️در ضمن این سیدعباس موسوی که این همه ادعا میکرد که شرکتهای ایرانی در بازسازی قرهباغ (همان خاک اسلام که حالا شده خاک صهیونیستها و وهابیها) حضور خواهند داشت و من فلان کردهام و بهمان، بیاید توضیح دهد...
@syriankhabar
✴️ ائتلاف آنگلوساکسونها علیه چین و شاید.../ 2
🔸دو سال پیش در ضمن سلسله مباحثی نوشتم که امریکا در حال به حاشیه بردن اقتصادی اروپا است. تشویق انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا از یکسو و بستن تعرفههای سنگین بر صادرات اروپا به بازار امریکا نشان داد که دوران ماه عسل دو سوی آتلانتیک به پایان رسیده و هیچ عاملی نمیتواند دوباره آنها را به هم نزدیک کند. بحران اقتصادی در امریکا که با ضرب و زور چاپ دلار و پولدار کردن کمپانیهای بزرگ و فقیر کردن مردم امریکا شروع شده بود اثرات مستقیمی بر اروپاییها داشت، چرا که دیگر امریکا نمیتوانست بازاری برای کالاهای اروپایی باشد و جنگ سرد هم خیل سال بود به پایان رسیده و عملا متحدان قدیم به رقبای جدید تبدیل شده بودند.
🔸عدهای هم در کشور ما به این اختلافات امید بسته بودند، اما در حالی که امریکاییها میخواستند کشورهای اروپایی را ترک کنند، این اروپاییها بودند که در برابر هر اقدام امریکا گردن کج کرده و فقط صبوری میکردند تا دوره ترامپ به زعم خودشان به پایان برسد و امید داشتند روال گذشته در دوره جو بایدن برقرار گردد. این انتظار برای منِ روزنامهنگار ثابت کرد که سیاستگذاران اروپایی به اندازهای عدهای نادان در کشور ما عقل دارند و نمیدانند که در امریکا تصمیمات یکی است و فقط نحوه اجرای آن متفاوت است. تحولات 9 ماهه حضور بایدن در کاخ سفید هنوز هم اروپاییهایی را که بازار مفت امریکا معتاد بودند، وادار به تفکر واقعی نکرده است.
🔸خروج عجیب و غریب نظامیان امریکایی از افغانستان که در مورد نحوه خروج، زمان خروج و اتفاقات بعد از خروج «متحدان» اروپایی را مترسک هم حساب نکردند هر چند تلنگرها را زیاد کرد که اوضاع متفاوت شده و اظهارنظرهایی که از مقامات اروپایی به گوش میرسید طنین دیگری داشت اما همانگونه که عرض شد در طول چند دهه گذشته میزان امریکایی شدن اروپاییها چنان زیاد شده که به این سادگی نمیتوانند امریکا را رها کنند و اصولاً رهاشدگی از طرف امریکا باعث نابودی عملی بسیاری از اقتصادهای اروپایی خواهد شد. نظرسنجیهایی که به تازگی در برخی از کشورهای اروپایی در مورد آینده صورت گرفته به شکل وحشتناکی برای ساکنان قاره سبز ناامید کننده است! آنها میگویند «دوران طلایی» به پایان رسیده است.
🔸بله، دوران طلایی به پایان رسیده اما به سرعت هم روی نخواهد داد و زمانبر خواهد بود. با این اوصاف باید گفت طلاق عاطفی امریکا و اروپا عملا برگذار شده و طرفین به صورت اجبار در کنار هم زندگی میکنند و آن نیز ناشی از یک ترس و تهدید مشترک است. آنها از ترس روسیه ناچار در قالب یک ائتلاف نظامی با هم همکاری میکنند و حتی در این زمینه هم اروپاییها دچار تردیدهای شدید شدهاند. اظهاراتی که از برخی از اندیشکدههای اروپایی شنیده میشود هر چند در کشور ما به اندازه اندیشکدههای امریکایی سر و صدا نمیکند اما نشان از شروع فصل جدیدی از روابط جهانی دارد.
🔸اعلام خبر ناگهانی پیمان موسوم به «آوکوس AUKUS» میان انگلیس، فرانسه و استرالیا و اعتراض سنگین فرانسه نشان داد که کشورهای اروپایی عملا در جریان تشکیل چنین ائتلافی نبودهاند. هر چند این ائتلاف به نظر برای مقابله با چین صورت گرفته، اما عملا کشورهای اروپایی از این ساز و کار کنار گذاشته شدهاند که دلایل آن میتواند جالب باشد. در مورد مفاد این توافق و آنچه که قرار است در آن روی دهد میتوانید با یک جستجوی ساده موارد را پیدا کنید اما چرا استرالیا به ناگهان انتخاب شد؟ کشوری که فقط 25 میلیون نفر جمعیت دارد؟ در این مورد چند دلیل را مورد اشاره قرار خواهم داد:
🔸هدف این پیمان دفاعی، مقابله با چین است. روزگاری انگلیس به تنهایی نیمی از چین را در اشغال خود داشت و دو جنگ سخت را بر این کشور تحمیل کرد، امریکا تا همین چند سال پیش مهار اقتصادی چین را به شدت کشیده بود و به تنهایی اژدهای زرد را حریف بود، اما امروز چین چنان قدرتمند است که برای مقابله با آن نیاز به ائتلاف و پیمان دارند. امریکا و انگلیس که سابقهای طولانی در جنوب شرق و شرق آسیا دارند با کمک کشورهای همپیمان خود تلاش گستردهای برای مقابله با چین داشتهاند. از کرهجنوبی، ژاپن، تایوان، تایلند، مالزی، اندونزی و فلیپین میتوان به عنوان متحدان یاد کرد.
🔸اما یک تجربه عجیب از گذشته دور وجود دارد، از جنگ جهانی دوم. ژاپن به تنهایی همه این کشورها را در کنار کامبوج، ویتنام، برمه، لائوس به همراه چین اشغال کرد. قدرت امروز چین به مراتب از ژاپن جنگ جهانی دوم بسیار بیشتر و مهلکتر است، بنابراین امریکا به هیچ عنوان نمیتواند امیدوار باشد که این کشورها بتوانند در هر جنگی در برابر چین مقاومت کنند.
@syriankhabar
✴️ ائتلاف آنگلوساکسونها علیه چین و شاید.../ 3
🔸نکته دیگر برای طرف امریکایی این است که به جز کرهجنوبی، ژاپن و تایوان هیچ یک از کشورهای مورد نظر ثبات سیاسی ندارند و نمیشود به عنوان یک متحد قابل اعتماد اتکا روی آنها حساب کرد. در حالی که این سه کشور روی هم به اندازه یک استان چین مساحت و جمعیت ندارند، سه کشور اما به لحاظ اقتصادی بسیار قدرتمند هستند ولی نزدیکی آنها به خط لجمن میتواند تمام داراییهای آنها را که پشتوانه لازم برای تشکیل ارتشی قوی و مدیریت میدان جنگ است به سرعت از بین ببرد. به صورت ساده باید گفت کشورهایی که نام بردیم فقط و فقط میتوانند زمان بخرند، نمیتوانند مقاومت کنند.
🔸همه این مسائل باعث شد تا امریکا و انگلیس به سراغ استرالیا بروند، کشوری که هزاران کیلومتر از چین فاصله دارد و ششمین کشور پهناور جهان با بیش از هفت میلیون کیلومتر مربع وسعت عمق بسیار وسیعی را در اختیار این کشورها قرار خواهد داد تا بتوانند میدان جنگ را مدیریت کنند. در واقع استرالیا در طول جنگ جهانی دوم نیز همین نقش را بازی کرده بود. نکته مهمتر آنکه استرالیا سر تا پا غربی است و هر دولتی هم بر سر کار بیاید، بخشی از غرب است و هیچ توفیری در سیاستهای کلی آن روی نخواهد داد و آنها نگران آینده سیاسی آن نیستند.
🔸در طول سالهای گذشته روند مسلح کردن کشورهای متحد امریکا در جنوب شرق و شرق آسیا به شکل عجیبی سرعت گرفته است. اگر علاقه داشته باشید و خبرها را پیگیری کنید متوجه خواهید شد که بودجه نظامی جزیره تایوان که فقط 36 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد به 17 میلیارد دلار برای سال 2021 رسیده است و این عدد در ژاپن و کره جنوبی به شکل باورنکردنی رشد داشته است. به زبان دیگر، امریکا برنامهای را که موفق نشد در اروپا پیاده کند خیلی سادهتر در آسیا پیگیری میکند. اگر کشورهای اروپایی حاضر به هزینه هنگفت نظامی در قالب ناتو نشدند اما آسیاییها خیلی ساده این کار را کردند.
🔸امروز نیروی هوایی تایوان، ژاپن و کره جنوبی رویهم رفته قدرتی برابر با نیروی هوایی چین دارند، در حوزه دریایی و زمینی نیز آنها هزینههای سرسامآوری کرده و امریکا به ژاپن و کره اجازه ورود به حوزههای ممنوعه را داده است. شاید بپرسید: شما که بالا نوشتی عمق سرزمینی وجود ندارد؟ بله وجود ندارد اما به نظر میرسد که طراحان امریکایی و انگلیسی از این کار دو مقصود دارند: نخست معطل کردن چینیها در هر جنگ احتمالی و دوم بردن بخشی از توان باقیمانده به استرالیا برای ادامه مقاومت. به همین دلیل انتظار میرود که در شمال استرالیا شاهد شاخت لنگرگاههای بزرگ و فرودگاههای متعدد برای روز مبادا باشیم.
🔸در این میان استرالیا نیز با توجه به داشتن اقتصادی قدرتمند خیلی ساده میتواند ارتشی بزرگ تدارک ببیند. خریداری 12 زیردریایی اتمی در کنار قراردادهای سنگین با کمپانیهای امریکایی و انگلیسی برای تولید مشترک سلاح در خاک این کشور به زودی استرالیا را تبدیل به قدرتی بسیار مدرن و مجهز خواهد کرد. حالا که امریکا و انگلیس به لحاظ اقتصادی به بنبست خوردهاند، دلارهایی که از استرالیا میرسد میتواند نجاتبخش باشد. کما اینکه انتظار میرود کاناد و نیوزیلند هم در آیندهای نه چندان دوره به این پیمان پیوسته و عملا ائتلاف نژادی و فرهنگی آنگلوساکسونها برای جنگ بزرگ را تکمیل کند.
🔸اما در مورد اروپاییها باید گفت که هر چند سر فرانسه بیکلاه ماند اما آنها مسیری خاص را خواهند رفت. در اروپا اتفاقات عجیب و غریب سیاسی بزرگی روی داده و روی خواهد داد (پیروزی بیسابقه چپها در انتخابات نروژ) و شاهد ائتلاف سیاسی، اقتصادی و نظامی جدیدی در این کشورها خواهیم بود. به نظر میرسد آنها تلاش خواهند کرد تنشهای خود را با روسیه (بهعنوان اصلیترین بهانه امریکا برای چلاندن اقتصادی این کشورها و جمع کردنشان تحت پرچم ناتو) را کم کنند. خروج انگلیسیها از سیستم تصمیمگیری اتحادیه اروپا دُزِ روسیستیزی را در آن پایین خواهد آورد و هر چه قاره سبز بیشتر تحت فشار امریکا قرار بگیرد، میزان گریز آنها از دایره قدرت کاخ سفید هم بیشتر خواهد شد.
🔸در مجموع باید گفت آنچه در ائتلاف «آوکوس AUKUS» روی داده به شدت به نفع ما خواهد شد. در فضای فراهم شده ما میتوانیم بهتر و عمیقتر تنفس کنیم، قدرت خودمان را بیشتر کرده و از مواضع اختلافی برای محکم کردن موقعیت خودمان نهایت بهره را بگیریم. سخنرانی رئیسجمهور چین در نشست دوشنبه بیسابقه بود و استبقال پکن و مسکو از حضور کشورمان در سازمان همکاری شانگاهی نشان از شکلگیری جهانی جدید دارد. جهانی که میتوان با حوصله، دقت و تصمیمات دقیق و صحیح بیشترین امتیازها را برای کشور حاصل کرد. در این درگیریها ایران به عنوان ابرقدرت نوظهور تعیینکننده خواهد بود.
@syriankhabar
🔴 فرانسه سفرایش را از استرالیا و آمریکا فراخواند
🔺فرانسه با اعلام اینکه رفتار آمریکا و استرالیا در مورد دور زدن خرید زیردریایی از این کشور بدعتی عجیب در میان هم پیمانان است، سفرای خودش را از کانبرا و واشنگتن برای مشورت فراخواند. به نظر میرسد فرانسویها از اینکه آمریکا و انگلیس این کشور را دور زده و باعث شدند استرالیا قرارداد ۵۰ میلیارد دلاری ساخت ۱۲ فروند زیر دریایی را از این کشور لغو و آن را به کمپانیهای این دو کشور بدهد بسیار عصبانی است. این برای اولین بار در طول چند دهه گذشته است که فرانسه سفیرش را از امریکا برای مشورت فرا میخواند.
@syriankhabar
ترس در پنتاگون!!
در حالی که اقدام سیاسی صورت گرفته توسط دولتهای انگلیس و آمریکا (البته با فشار و رایزنی وحشتناک لابی کمپانیهای اسلحهسازی دو کشور) در لغو قرارداد ۵۰ میلیارد دلاری میان فرانسه و استرالیا باعث بروز اختلاف نظر بین پاریس و واشنگتن شده است، ژنرال ها و تصمیم گیران پنتاگون (وزارت جنگ آمریکا) از ترس آنکه مبادا فرانسویها به سمتی بروند که تصمیمشان به عنوان یک عضو برجسته ناتو بر این ائتلاف نظامی اثرگذار شود بیانیه داده و گفتند که این اختلاف نظر باعث نمیشود که همکاریهای دفاعی دو کشور تحت تاثیر قرار بگیرد! این موضوع به نظر میرسد که بیشتر یک تعارف دیپلماتیک است، چرا که برای اقتصاد از هم پاشیده فرانسه توافق ۵۰ میلیارد دلاری که سالها برای آن تلاش شده بود و شرکتهای سازنده این کشور تلاش و هزینه بسیار زیادی برای تهیه مقدمات آن کرده بودند بیش از آن چیزی که ژنرالهای آمریکایی فکر میکنند ارزش و اهمیت دارد. سفیر از آمریکا اقدام بی سابقه ای است که همان گونه که پیش از این هم گفته شد دست کم در طول چند دهه گذشته سابقه نداشته است.
@syriankhabar
متاسفانه همان اشتباه راهبردی که حاکمیت در مورد اطلاعرسانی در سوریه کرد را دارد در مورد افغانستان هم میکند. انگار همین دیروز بود که جرات نمیکردیم روایت حقیقی از اتفاقات سوریه را برای دوستان نزدیک هم تعریف کنیم چرا که از واکنش آنها و اینکه «طرفدار دیکتاتور هستی» مورد نوازش قرار بگیریم و از سوی دیگر از وحشت تحت تعقیب قرار گرفتن نمیتوانستیم هویت واقعی خودمان را عیان کنیم که چه کسی هستیم و داریم چه میکنیم.
حالا این مساله در مورد افغانستان روی داده، مسوولان امر در صدد برآمدهاند تا از همان ابتدا روایت رسمی از افغانستان داشته باشند، روایتی که بخشی از آن نادرست است، بخشی که در آینده چشم اسفندیار ما خواهد شد. ما به عنوان یک رسانهای اینجا تصمیم به خاموشی گرفتیم چرا که آن چیزی که ما میگوئیم با آنچه دیگرانی که از بیت المال ارتزاق میکنند زمین تا آسمان متفاوت است. هر چند حقیقت پشت ابر نخواهد ماند اما مسوول حوادث آینده و سردرگمی مردم همین کسانی هستند که در حال روایتسازی هستند. بنده فقط طرفدار منافع ملی کشورم هستم نه حامی این و نه آنم اما انگار باید همه چیز را به شکل دیگری روایت کرد...
@syriankhabar
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایران برنامههای گسترده و سنگینی برای پاکسازی شمال عراق از حضور تروریست های چندملیتی کرد وابسته به آمریکا، ارتجاع عرب، رژیم صهیونیستی و مهمتر از همه خانواده ملا مصطفی بارزانی دارد. رییس ستاد کل نیروهای مسلح به صورت خیلی شفاف و مشخص تاکید کرده که ایران با مباشرت سپاه پاسداران اقدام به انهدام مواضع تروریستها در شمال عراق کرده و خواهد کرد و این منطقه را از لوث وجود مزدوران چند ملیتی پاکسازی میکند.
@syriankhabar