تبیین منظومۀ فکری رهبری
مقولات مهمی چون دشمنشناسی یا خودی و غیرخودی_ که در ادبیات سیاسی آیت الله خامنهای بسامد فراوانی_ د
بنده گاهی که در صحبتها بعضی کسان را به توطئههای دشمن تنبّه میدهم، افرادی میگویند: آقا! شما چرا به دشمن خارجی میپردازید؟ چرا به مسائل خودمان، به کمبودهای خودمان اشاره نمیکنید؟ حرف باید روشن بشود. اگر دشمن خارجی در مقابل خود کمبودها را، ضعفها را، زمینهها را مشاهده نکند، نمیتواند تسلط پیداکند. اینکه چیز بدیهی و روشنی است؛ بارها هم گفتهایم. اصلا کامیابی دشمن ازبیرون در آن صورتی است که در درون صفوف داخل نظام ـ داخل کشور و داخل جامعه ـ نقاط ضعف ونقاط خلاء وجود داشته باشد. در اینکه شکی نیست. اما دشمن خارجی را نمیشود منکر شد. دشمن خارجی میآید از همین ضعفها حدّاکثر استفاده را میکند. هیچ انسانی را، هیچ جامعهای را و بیش از همه هیچ مسئولی را کسی مدح نخواهد کرد که دشمن را نبیند؛ تلاش دشمن را نفهمد؛ سواستفادهی دشمن را از ضعفهای خودی بجا نیاورد. آری؛ دشمن خارجی یک حقیقت است؛ منتها دشمن خارجی میآید از ضعفهای ما استفاده میکند.
نظام اسلامی اگر در درون توانسته باشد این ضعفها را برطرف کند، یقیناً دشمن خارجی ناکام خواهد ماند؛ امّا وقتی که دشمن خارجی حمله میکند، وظیفهی فوری و فوتی، مواجهه با اوست. (۱۴مهر۱۳۷۹)
#کتاب_چهارم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_از_نیمه_خرداد
#بخش_دوم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
🔸این هشت سال، مظهری از برترین صفاتی است که یک جامعه میتواند به آنها ببالد و از جوانان خودش انتظار داشته باشد.
یعنی دفاع مقدس مظهر حماسه است، مظهر معنویت و دینداری است، مظهر آرمانخواهی است، مظهر ایثار و از خودگذشتگی است، مظهر ایستادگی و پایداری و مقاومت است، مظهر تدبیر و حکمت است.
۱۳۸۸/۰۶/۲۴
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
یکی دیگر از نقاط اصلی و خطوط اصلی تفکر امام، مسئلهی استقلال کشور، رد سلطه پذیری [است]؛ این هم یکی
یکی دیگر از خطوط اصلی تفکر امام و راه امام و خط امام مسئلهی وحدت ملیّ است و توجه به توطئههای تفرقهافکن؛ چه تفرقهی بر اساس مذهب، شیعه و سنی؛ چه تفرقهی بر اساس قومیتها، فارس و عرب و ترک و کرد و لر و بلوچ و امثال اینها.
#کتاب_پنجم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_امام_خمینی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#تبیین
رهبر انقلاب اسلامی:
کار بزرگ امام این بود که از اول حجم واقعی این کارزار را شناخت. از اول فهمید که این جنگ معنایش چیست. خیلی از ماها نمیدانستیم، نمیفهمیدیم. امام از اول فهمید این یک درگیری عادی بین دو همسایه نیست. دشمن را شناخت و فهمید که دشمن اصلی در این جنگ کیست و تشخیص داد که صدام یک ابزار است. امام سخنرانی میکرد درباره جنگ و میفرمود مثلا آمریکا از شوروی بدتر شوروی از آمریکا بدتر انگلیس از هر دو بدتر، یعنی شناخته بود که اینها عاملان اصلی و پشت صحنه جنگ هستند.
۹۹/۶/۳۱
پ.ن: یکی از بزرگترین عناصر در پیروزیها و شکستها، دشمنشناسی است. در طول تاریخ، آنها که از عنصر #تحلیل_سیاسی و #دشمن_شناسی برخوردار بودند، پیروزیهایشان بسیار بیشتر بوده. به تعبیر رهبر انقلاب آنچه که امیرالمومنین "علیهالسلام" را مظلوم کرد و آنچه امامحسنمجتبی"علیهالسلام" را مجبور به صلح کرد، نبود تحلیل سیاسی در میان مردم [وعدم دشمنشناسی]بود.
اقتدار امروز ایران دلایل مختلفی دارد، اما قطعا یکی از مهمترینِ آنها دشمنشناسی واقعی امامین انقلاب بوده و هست که سرریز این دشمنشناسی، دامن امّت را نیز گرفته است.
#تبیین_اساس_کار_ماست
@t_manzome_f_r
[واحد تبیین و تحلیل مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
#تبیین
رهبر انقلاب اسلامی:
باید آنچه را که حقیقت است گفت؛ تحریف امر جدی و خطر بزرگی است و دست #تحریف وجود دارد.
۹۹/۶/۳۱
ملتی که قهرمانان بزرگ داشته باشد و قهرمانانش را درست بشناسد، هیچگاه زیر با ظلم و زور نخواهد رفت. حربهی همیشگی مستکبران، در درجهی اول از بین بردن قهرمانان ملتهاست تا از این طریق اعتماد به نفس آن ملت را نابود و سپس آن ملت را مستعمره کند. برای این منظور از دو روش استفاده میکنند:
۱. ممنوع کردن نام و یاد و فضایل قهرمانان. که البته تجربهی تاریخی نشان داده که این روش نتیجهی معکوس میدهد.
۲. #تحریف شخصیتِ قهرمانان.
آری مستکبران، از روش دوم نتیجهی دلخواه خود را گرفته و خواهند گرفت. آنجا که #تحریف آمد، به راحتی ارزشها را میتوان لگدکوب کرد.
بنیعباس زمانی توانستند به نام دین و به کام دنیای پلید خود، حکمرانی کنند که شخصیت اهلبیت پیغمبر را تحریف کردند و مردم را از ایشان جدا کردند.
کسانی توان مخالفت با خمینیکبیر را داشتند که با تحریف شخصیت اهلبیت"علیهمالسلام" تلقین کنند که خمینیکبیر در خط امامان شیعه نیست. یا با تحریف امام، چنین وانمود کنند.
و کسانی توانایی مخالفت با خامنهای عزیز را خواهند داشت که شخصیت امام را تحریف کنند و القاء کنند که خط این دو با یکدیگر متفاوت است و آقا در خط امام نیست، یا با تحریفِ آقا، چنین وانمود کنند.
و امروز آقا، همچنان خطر تحریف را متذکر شدند.
بدانید آنکه بخواهد به نان و نوایی برسد، سراغ تحریف دفاع مقدس و شهداء هم خواهد آمد. شهدا بزرگترین قهرمانان این ملت هستند، با شهداء راه را گم نخواهیم کرد.
نگذاریم شهدایمان را #تحریف کنند.
#تبیین_اساس_کار_ماست
@t_manzome_f_r
[واحد تبیین و تحلیل مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
13990631_40488_12811k.mp3
16.72M
🔊 #صوت_کامل
سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در آئین تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس.
۹۹/۶/۳۱
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#اطلاعیه
افتتاحیهی #سومین دوره آموزشی معارف انقلاب اسلامی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین فخریان
(مدیر محترم مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری)
زمان: دوشنبه ۳۱ شهریورماه، ساعت۱۶
این جلسه بصورت مجازی برگزار میشود و لینک حضور در این جلسه در اختیار پذیرش شدگان قرار گرفته است.
[روابط عمومی مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
@t_manzome_f_r
▪️هم اکنون افتتاحیه سومین دوره آموزشی معارف انقلاب اسلامی بهصورت زنده و برخط در حال انجام است.
این جلسه به صورت همزمان از طریق سایت، آپارات، اسکای روم در حال پخش می باشد.
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
#تبیین رهبر انقلاب اسلامی: باید آنچه را که حقیقت است گفت؛ تحریف امر جدی و خطر بزرگی است و دست #تح
#تبیین
رهبر انقلاب اسلامی:
پیشکسوتان و رزمندگان که امروز روز تکریم آنها است، چه کسانی هستند؟ کسانی هستند که از جان گذشتند، جان را کف دست گرفتند، از آسایش، زندگی خانوادگی، پدر و مادر، همسر، فرزندان، در مواردی، از آینده چشم پوشیدند، صرف نظر کردند و همهی داشتههای خودشان را به مصاف دشمنی بردند که تشخیص داده بودند بایستی در مقابل او از اسلام و از کشور دفاع کنند. از اسلام دفاع کردند، از انقلاب دفاع کردند، از عزّت ملّی دفاع کردند، از ناموس دفاع کردند...
۹۹/۶/۳۱
پ.ن: عامل اصلی در تبدیل شدن یک انسان به یک مجاهدی که از جان و مال و فرزند میگذرد، عنصر ایمان است. تنها با حقیقت #ایمان میتوان انسانی اینچنین ساخت. بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی، تربیت انسانهایی از جنس شهداء و رزمندگان دفاع مقدس است.
حضرتآقا فرمود:
تلاش و حرکت آدمی -که فلسفهی بودن اوست- نقطهی آغاز و سکوی پرشی دارد و آن #ایمان است.
ایمان یعنی باور، پذیرش و پایبندی به آنچه [که] برای آن و در راه آن [نیاز] به تلاش و جد و جهد است و به راهی که وی را به آن سرمنزل میرساند و بالاخره، به خود این تلاش و حرکت.
بدون #ایمان، هر حرکت و پویشی ناپایدار و بیفرجام است و هر پویندهای دلمرده و بینشاط و سرانجام، خموش و راکد و بیحرکت!
تکیهی قرآن برروی #ایمان و مومن و معرفی این خلصت به عنوان برترین ارزشها و سرآمدترین خصلتهای انسان، از این واقعیت سرچشمه میگیرد.
ماهرمضان۵۳
#تبیین_اساس_کار_ماست
@t_manzome_f_r
[واحد تبیین و تحلیل مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
تبیین منظومۀ فکری رهبری
مردمی بودن، داوطلبانه بودن، حضور فعال در همه عرصههای خدمت رسانی، دفاع از انقلاب، مطالبهگری و... ا
یکی از افتخارات نظام مقدّس اسلامی این بوده است که در همهی زمینههایی که به خیر و صلاح ملت و کشور مربوط میشود، طرحهای نو و سازنده و ابتکاری داشته است. مظهر این قدرتِ تصمیمگیری هم امامبزرگوار "رضوانالله تعالیعلیه" بود که با یک دید الهی و تدبیری خردمندانه آن خطوط اصلی را که برای ادارهی کشور در زیر سایهی اسلام و کشاندن مسیر عمومی این ملت به سمت صلاح، لازم بود، در همان اوایل انقلاب تمهید کرد و مقدّمات آن را فراهم نمود. یکی از این تدبیرهای برجسته و ماندگار، همین "جهاد سازندگی" است. جهاد سازندگی، یادگار ارزندهی امام بزرگوار ماست.
#کتاب_ششم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_انقلاب
#فصل_چهارم
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
#مقاومت_بینظیر 🔻
🔸در جنگ تحمیلی ملت بزرگ ما با ایستادگی و مقاومت خود در راه خدا، این توطئه را به وسیله و نردبانی به سمت قلهی آرزوها و ارزشهای اسلامی و وسیلهیی برای پیشرفت تبدیل کرد.
۱۳۶۹/۰۶/۰۱
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
علیه انقلاب تبلیغات سازمان یافتهای میشود. کار مطبوعاتی، کار سیاسی و کار دیپلماسیِ بسیار قوی انجام
هر کس تهدیدات بیرونی را توهم بداند- کما اینکه کسانی میخواهند بگویند اینها توهم است- مثل کسی است که شب در جنگلی قرار گرفته، اطرافش را گرگها احاطه کردهاند و منتظر یک لحظه غفلت اویند تا او را بدرند، ولی او بگوید که من خیال میکنم. خیلی خوب؛ خیال میکنی، بگیر بخواب! کسی غیر از خودت که ضرر نخواهد دید. لذا با "خیال میکنم"، این دشمنِ موجود و مترصّد، از میان نخواهد رفت.
#کتاب_هفتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_دغدغههای_فرهنگی
#فصل_ششم
@daghdaghehayefarhangi
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
همدلی و همکاری کردن، معنایش این است که همدیگر را در راه خدا حفظ کنید. تواصی به صبر و تواصی به حق کنی
خانوادهی خوب یعنی، زن و شوهری که با هم مهربان باشند، با وفا و صمیمی باشند و به یکدیگر محبت و عشق بورزند، رعایت همدیگر را بکنند، مصالح همدیگر را گرامی و مهم بدارند، این در درجه اول. بعد، اولادي که در آن خانواده به وجود میآید، نسبت به او احساس مسئولیت کنند، بخواهند او را از لحاظ مادی و معنوی سالم بزرگ کنند. بخواهند از لحاظ مادی و معنوی او را به سلامت برسانند، چیزهایی به او یاد بدهند؛ به چیزهایی او را وادار کنند، از چیزهایی او را بازدارند و صفات خوبی را در او تزریق کنند. یک چنین خانوادهای اساس همه اصلاحات واقعی در یک کشور است. چون انسانها در چنین خانوادهای خوب تربیت میشوند، با صفات خوب بزرگ میشوند. با شجاعت، با استقلال عقل، با فکر، با احساس مسئولیت، با احساس محبت، با جرئت، جرئت تصمیم گیری، با خیرخواهی ـ نه بدخواهی ـ با نجابت، خب وقتی مردم جامعهای این خصوصیات را داشته باشد، این جامعه دیگر روی بدبختی را نخواهد دید.
#کتاب_هشتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_اخلاق_وتربیت
#صفحه ۶۸
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
باید به سازماندهی خیلی اهمیّت دهید، زیرا اصل قضیه، سازماندهی است و در چارچوب سازماندهی خوب، آموزش و
سعی بشود دربارهی گزینش، زیاد دقت بشود، در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و با اخلاص را جستجو کنید. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید و ببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید، نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید.
۱۳۷۰/۶/۳
#کتاب_نهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_تشکیلات
@ketabetashkilat
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
بعضى مردها وقتى میآیند خانه، بجاى اینکه خستگى را از تن زن بیرون کنند، کارى میکنند که خستگى به تن ز
زن از یك عادتی که مرد دارد بدش میآید، این مرد هم بیاعتناست و آن عادت را باز تکرار میکند. این بد است. همین طور زنها. فرض بفرمایید زنهایی هستند که هوسهای شخصی خود را (فلان چیز را بخریم فلان جا برویم و...) بر راحتی و آسایش شوهر ترجیح میدهند. چه لزومی دارد؟ اصل کار، شما دو نفر هستید. همه دنیا فرع شمایند. همدیگر را داشته باشید، با همدیگر مهربان باشید. اگر یك وقتی خدای نکرده یك کدورتی پیش آمد، باید لابهلای محبّت ذوبش کنید و از بین ببرید. نباید یك حرفِ کوچکی را بزرگ کنند و مرتّب کش بدهند، اینها نباید باشد.
#کتاب_دهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_زن_وخانواده
#فصل_سوم
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
چه کسی گفته که باطل هیچوقت در دنیا قادر نخواهد بود که به حق ضربه بزند، یا موقتاً آن را از بین ببرد؟
اوّلین کار دشمن این است که تبلیغ میکند هیچ دشمنی وجود ندارد! دشمن را باید شناخت، ابزارهای دشمن را باید شناخت، حیلههای دشمن را باید شناخت؛ از کجا وارد میشود؟ نقشهی دشمن را بشناسیم. اگر نقشهی دشمن را شناختیم، امکان تدبیر در مقابل این نقشه به وجود میآید؛ اما اگر نقشهی دشمن را نشناختیم، امکان تدبیر وجود نخواهد داشت؛ در پیدا کردن راهِ خودمان اشتباه میکنیم، در عملکردِ خودمان اشتباه میکنیم اگر شما تو جبههی جنگ نظامی، هندسهی زمین در اختیارتان نباشد، احتمال خطاهای بزرگ هست. برای همین هم هست که شناسائی میروند. یکی از کارهای مهم در عمل نظامی، شناسائی است؛ شناسائی از نزدیك، که زمین را بروند ببینند: دشمن کجاست، چه جوری است، مواضعش چگونه است، عوارضش چگونه است، تا بفهمند چه کار باید بکنند. اگر کسی این شناسائی را نداشته باشد، میدان را نشناسد، دشمن را گم بکند، یك وقت میبینید که دارد خمپارهاش را، توپخانهاش را آتش میکند به طرفی، که اتفاقاً این طرف، طرفِ دوست است، نه طرفِ دشمن.
#کتاب_دوازدهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_دشمنشناسی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
#خود_را_سیراب_کنید. 🔻
♦️من توصیه میکنم این کتابهائی که در شرح حال سرداران است یا آنچه که در گزارش روزهای جنگ و سالهای دشوار اول بالخصوص نوشته شده، این را جوانها بخوانند. خود را سیراب کنید از معرفت به آنچه که گذشته است در تاریخ انقلاب.
۱۳۸۷/۰۲/۱۴
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
انسان اگر هر انحرافى پیدا کند، انحراف عملى، انحراف روحى، انحراف عقلى، برگرداندن این انحرافات را به م
عدل یک پیام شخصی نیست؛ بلکه یک نظام اجتماعی است. اینطور نیست که هر کس فقط در محیط خود، عادلانه رفتار کند. این کافی نیست. عدل معنایش این است که باید جامعه قائم به قسط باشد. "لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ" قانون، عادلانه؛ اجرا، عادلانه؛ نظارت، عادلانه؛ قضاوت، عادلانه؛ تقسیم، عادلانه. در قلمرو حیات اجتماعی، چیزی که به عنوان هدف معیّن شده است، عدالت اجتماعی است. ... "قسط" با "عدل" فرق میکند. عدل یک معنای عام است. عدل همان معنای والا و برجستهای است که در زندگی شخصی و عمومی و جسم و جان و سنگ و چوب و همه حوادث دنیا وجود دارد. یعنی یک موازنه صحیح. عدل این است.
#کتاب_سیزدهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_عدالت_اجتماعی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
نفْس کار احترام دارد، نفْس تحرّك و تلاش در جهت درست داراى احترام است؛ این نگاه اسلام است. همهچیز ب
نفس "کار" از نظر اسلام، عمل صالح است. این که "إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ* إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ" این عمل صالحی که انسان را از خسران خارج میکند، این فقط نماز خواندن و روزه گرفتن و زیارت رفتن و ذکر گفتن نیست؛ آنها هم هست؛ اما کارِ وظیفهی زندگی را خوب انجام دادن هم عمل صالح است و یکی از مهمترینهایش "کار" است.
در روایت وارد شده است که اگر پیغمبر میدید یک آدم جوانی و قادر بر کاری نشسته است، تنبلی میکند و کار انجام نمیدهد، میفرمود: "سقط من عینی" از چشمم افتاد. کار، عمل صالح است.
#کتاب_چهاردهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_اقتصاد
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
تبیین منظومۀ فکری رهبری
تا قبل از مشروطیت، ما یک موقعیتی از آن قبیل که یک موج فکری ایجاد کند تا به فکر مقولهای مثل آزادی
... آن نقیصه عبارت از این بود که از چند سال قبل از مشروطه - شاید از دو سه دههی قبل از مشروطه - تفکرات غربی بتدریج به وسیلهی عوامل اشرافی، شاهزادهها و عوامل سلطنت، داخل ذهن یک مجموعهای از روشنفکران راه باز کرده بود. روشنفکر هم که میگوئیم، در آن دوران اولیه، روشنفکر مساوی است با اشرافی. یعنی ما روشنفکر غیراشرافی نداشتیم. روشنفکران درجهی اول ما همین رجال دربار و وابستگان و متعلقین به آنها بودند؛ اینها از اول با فکر غربی در زمینهی آزادی آشنا شدند. لذا شما وقتی که وارد مقولهی آزادی در مشروطیت میشوید - که یک مقولهی خیلی پرجنجال و شلوغی هم هست - میبینید همان گرایش ضد کلیسائی در غرب که شاخصهی مهم آزادی بود، در اینجا هم به عنوان ضد مسجد و ضد روحانیت و ضد دین بروز پیدا میکند. خب، این یک قیاس معالفارق بود. اصالً جهتگیری رنسانس، جهتگیری ضد دینی بود، ضد کلیسائی بود؛ لذا بر پایهی بشرگرائی، انسانگرائی و اومانیسم پایهگذاری شد. بعد از آن هم همهی حرکات غربی بر اساس اومانیسم بوده، تا امروز هم همین جور است. با همهی تفاوتهائی که به وجود آمده، پایه، پایهی اومانیستی است؛ یعنی پایهی کفر است، پایهی شرك است ...عین همین آمد اینجا.
#کتاب_پانزدهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_آزادی
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری