💎 #شهید_ولی_قرنی در سال ١٢٩٢ خورشیدی، در خانوادهای مذهبی در #شهرری به دنیا آمد.
پدرش، میرزا آقاخان از مدیران مخابرات تهران بود.
وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان گلبهار اصفهان و تحصیلات متوسطهاش را در دبیرستان دارالفنون در تهران آغاز کرد و در دبیرستان نظام ارتش به پایان رساند. در سال ١٣٠٩ وارد دانشکده افسری شد و در سال ١٣١٣ با درجه ستوان دومی، در رسته توپخانه فارغالتحصیل گردید.
۴
💎سپهبد #سیدمحمدولی_قرنی در دوران خدمت خود خدمات درخشانی را از خود به نمایش گذاشته است و مشاغل مهمی همچون کفیل فرمانده گردان ٢ هنگ ۴ توپخانه، فرمانده گردان ١٠۵
رئیس رکن دوم ستاد مرکز تعلیماتی آمادگاه، فرمانده پارک توپخانه لشکر ٢ ، رئیس رکن سوم لشکر ٢ مرکز، رئیس ستاد لشکر ٢، معاون اداره دوم سررشته داری ارتش، فرمانده تیپ مستقل رشت، رئیس رکن دوم و معاون ستاد ارتش را برعهده گرفته است.
۵
.
💎آخرین سمت ایشان پیش از اخراج از ارتش، ریاست رکن ٢ و معاونت ستاد ارتش بوده است. این شغل، باتوجه به موقعت زمانی و وضعیت ارتش پس از کودتای آمریکائی ٢٨ أمرداد ١٣٣٢ شغل بسیار مهمی بوده است.
۶
💎سرلشکر قرنی در زمان شاه، فکر کودتا بود و ظاهراً از همه جوانب هم شرایط فراهم شده بود، اما در شگفتی تمام کودتا «لو» رفت و اغلب قریب به اتفاق عواملش، از جمله سرلشکر قرنی دستگیر شدند
۷
💎پس از لو رفتن کودتا، قرنی و همکاران و همفکرانش دستگیر و محاکمه شدند. در آغاز صحبت از اعدام قرنی بود، اما دادگاه، سرلشکر قرنی را به اخراج از ارتش و سه سال حبس محکوم کرد.
وی در اسفند ١٣٣٩ از زندان آزاد شد و از آن پس شدیداً تحت مراقبت امنیتی قرار داشت. شهید قرنی به دلیل همکاری با روحانیت در جریان نهضت امام خمینی(ره) مجدد به زندان رفت و در دی ماه سال ۴۵ آزاد شد.
۸
💎 کسانیکه با سلسلهمراتب و وضعیت ارتش آشنایی دارند، آگاه هستند که اداره رکن دو در ارتش، اداره اطلاعاتی و به نوعی مهمترین ادارهی ارتش است، و کسی که به سمت ریاست رکن دو میرسد،
یعنی از بالاترین وضعیت اعتماد برخوردار است.
۹
💎 روایت است که شهید قرنی در ابتدای ریاست بر رکن دو، با توجه به حُسن نیتی که داشت لیستی از اختلاسگران، رانتخواران و اخلالگران اقتصادی و فرهنگی جامعه را فراهم کرد و به حضور شاه برد،
و اظهار داشت که اگر این دزدان بیتالمال دستگیر شود، سلطنت نیز بیمه میشود،
شاه نگاهی به لیست انداخت و با تندی، عذر قرنی خواست و او نیز دفتر شاه را ترک کرد.
۱۰
💎 شهید قرنی در جریان انقلاب به نیروهای انقلابی پیوست.
به هنگام شکلگیری و گزینش اعضای شورای انقلاب که از سوی حضرت امام خمینی (ره) صورت میگرفت و همگی از صافیهای متعدد باید عبور میکردند، ایشان به عضویت این شورا انتخاب شد.
۱۱
💎 پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله، یعنی روز ٢٣ بهمن، سرلشکر قرنی، ضمن بازگشت به ارتش با درجه سرلشکری با حکم امام خمینی ره، به عنوان رئیس ستاد ارتش انقلاب منصوب شد
۱۲
💎 ترورِ شهید #سپهبد_ولیالله_قرنی اولین ترورِ پس از انقلاب بود که گروهک منحرف #فرقان این ترور را بر عهده گرفت.
فرقان عامل از میان رفتن افراد زیادی بوده است، ازجمله ترور شهیدانی چون قرنی، مطهری، حاجی طرخانی، محسن بهبهانی، حاج مهدی عراقی، آخیم لایپ (آلمانی)، قاضی طباطبایی و دکتر مفتح که تمامی در سال ١٣۵٨ صورت گرفت، بخشی از کارنامه سیاه گروهک فرقان را تشکیل میدهد.
۱۳
💎 شهید ولیالله قرنی در حالی در روز ٣ اردیبهشت ۵٨ ترور شد که چند روز پیش از این اتفاق توسط #مهندس_بازرگان از فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی #خلع شده بود...!!!!
۱۴
💎تنها چند روز پس از پیروزی انقلاب، حوادث گنبد و کردستان پیش آمده بود که فرماندهی شهید قرنی مانع از آشوبهای بیشتر و از دست رفتن #کردستان شده بود،
و همین مسئله مهم باعث شد که عواملی در دولت موقت، کینهی او را به دل بگیرند.
۱۵
💎 نفوذیهایی که بعدها حتی تا سمتِ [ریاستجمهوریِ ایران] هم بالا آمدند، خواستار #انحلال_ارتش بودند که امام خمینی با تمام قدرت در مقابل این تفکر ایستادند.
۱۶
.
💎 کار بجایی رسید که وزیر دفاع در دولت موقت، بدون اطلاع #شهید_قرنی مدت سربازی را از دو سال به یکسال کاهش داد،
که البته همین باعث خالی شدن پادگانها و طمع عراق و بعدها حمله ارتش صدام به ایران شد.
۱۷
💎به هرحال مهمترین علت برکناری قرنی قاطعیتی بود که وی در قبال توطئه ضد انقلابیون در کردستان از خود نشان داد. گروههای فعال سیاسی دائماً تلاش میکردند تا قاطعیت قرنی را در دفاع از نظام جمهوری اسلامی، به ویژه مبارزه با تجزیه طلبان کردستان، سرکوب و خشونت قلمداد کنند.
در این زمان، از سوی گروههای مختلف سیاسی، قرنی به عنوان یکی از چهرههای نظامی حکومت شاه مطرح میشد و سوابقش با بزرگنمایی و سیاهنمایی هرچه شدیدتر در بیانیهها و مطبوعات منعکس میگردید.
۱۸
💎 در هر صورت، نقش قرنی در مبارزه با ضد انقلابیون کردستان و بیتوجهی او به دستور وزیر کشور وقت، مورد استنادِ گروهک فرقان هم قرار گرفت تا جایی که اکبر گودرزی (قاتل و ضارب) در بازجوئیهای خود میگوید:
«در رژیم فعلی، حتی وقتی وزیر کشور وقت که برای حل درگیریهای کردستان همراه چند تن از مقامات به آنجا رفته بود، از قرنی میخواست که عملیات نظامی را متوقف کند، اما او این مطلب را نپذیرفت».
بنابراین مهمترین اتهام سپهبد قرنی، سرسختی او در مقابل فتنه گران ضد انقلاب در کردستان بود.
۱۹
💎 جا داره که در آستانهی چهلویکمین سالگرد شهادت این بزرگمرد( ٣ اردیبهشت ) ، شهید #سپهبد_ولیالله_قرنی صلواتی بفرستیم و فاتحهای نثار این عزیز کنیم.
#اللهم_صل_علی_محمد_وآل_محمد_و_عجل_فرجهم
۲۰