4_5774098378556179978.mp3
635K
🎤 #استاد_صمدی_آملی
🎵 #کلیپ_صوتی
🔹 پیش بزرگان حرف بشنوید
۲۴ خرداد ۱۳۹۸
💠رهبرانقلاب
🔸مرحوم آیت الله مطهری به عنوان یکی از چهرههایی که در احیاء تفکر اسلام بیشترین نقش را داشتند و جزو یکی از پرچمداران این بینش نوین اسلامی و طرح دوبارهی اسلام در فضای فرهنگ امروزی جهان باید به شمار بیاید! ۶۳/۲/۱۰
🔸کاری که شهید مطهری کرد، امروز باید همهی فضلای جوان در صدد باشند خود را برای آن آماده کنند؛ و اگر آماده هستند، اقدام کنند. شهید مطهری به عرصهی ذهنیت جامعه نگاه کرد و عمدهترین سؤالات ذهنیت جامعهی جوان و تحصیلکرده و روشنفکر کشور را بیرون کشید و آنها را با تفکر اسلامی و فلسفهی اسلامی و منطق قرآنی منطبق کرد و پاسخ آنها را در سطوح مختلف در مقابل افراد گذاشت۸۳/۴/۱۵
🔸ما همیشه به مطهری نیاز داریم. در شخص شهید مطهری نمیشود متوقف شد. بر پایهی پیشرفتهای فکری و نوآوریهای او باید جامعه و مجموعهی فکرىِ اسلامی ما به نوآوریهای دیگری دست پیدا کند. ما احتیاج داریم مطهریهایی برای دههی ۸۰ و ۹۰ داشته باشیم؛ چون نیازهای فکری نوبهنو وجود دارد! ۸۲/۱۲/۱۸
۲۶ خرداد ۱۳۹۸
۲۶ خرداد ۱۳۹۸
﷽
📣 میگویند: غرب (فرنگی ها )؛ قدرت، ثروت، تکنولوژی، اقتصاد،رسانه و ... دارد، مگر می شود با آن ها #مبارزه کرد؛ #سازش کنیم تا ما هم توسعه یافته شویم!.
👤 شهید علامه مطهری (قدس سره):
📖 {امیر المومنین (ع) در خطبه 192 } می گوید : خدا از این جور تشریفات و تشکیلات و دبدبه ها و طنطنه ها {جریان طاغوت- فرعون زمان- غرب امروز } هرگز به پیغمبرش {جریان حق- انقلاب اسلامی } نمی دهد، این جور نیروها که واهمه مردم را تحت تاثیر قرار بدهد خدا به پیغمبران نمی دهد و پیغمبران هم از این روش پیروی نمی کنند.
📖 {می فرماید }: " ولکن الله سبحانه جعل رسله اولی قوه فی عزائهم " خدا هر نیرویی که به پیغمبران داده در #همتشان داده ، در #اراده_شان داده ، در #عزمشان داده، در #روحشان داده که می آید با آن لباس پشمی و عصای چوبی به دست، در مقابل فرعون می ایستد و با چنان قدرتی سخن می گوید " و صعفه فیما تری الاعین من حالاتهم " .
📖 خدا به آنها در درونشان نیروی عزم و تصمیم و اراده داد با یک قناعتی که دلها و چشمها را از نظرِ بینیازی پر می کند. با «ندارم ولی بینیازم و اعتنا ندارم» چشمها را پر میکند. علی علیه السلام میگوید پیغمبران هم چشمها را پر میکردند ولی با «ندارم و بینیازم» نه با اینکه این باغ را دارم، این خانه را دارم، این قدر اسب پشت سر من حرکت میکند، این قدر نوکر پشت سر من حرکت میکند، این جلال و جبروت و برو و بیا را دارم. هیچ از این برو و بیاها به خودشان نمیبستند. در نهایت سادگی، ولی همان سادگی، آن جلال و جبروتها و حشمتها را خرد میکرد.
#سیره_نبوی
۲۶ خرداد ۱۳۹۸
۲۷ خرداد ۱۳۹۸
۲۸ خرداد ۱۳۹۸
﷽
♨️ علت تقلیل تاثیر تعلیمات دین ( بعد از وفات پیامبر تا به امروز) چیست ؟
🔘 بعضی بر این گمان اند که علت آن انقضای ضروری و تدریجی عمر دین است؛ چرا که هر عصر و زمانی روح خاص و اقتضائات مخصوصی دارد که در دیگر اعصار و ازمنه نیست، روح عصر زمان پیامبر ایجاب می کرد دینداری را و روح عصر امروز اقتضائات دیگری دارد.
🔘 و بعضی دیگر بر این پندارند که علت آن توجه طبیعی بشر به شهوترانی است و دین نیز بر خلاف مقتضای میل و رغبت طبیعی انسان می باشد و چون در زمان پیامبر وسائل خوشی و شهوترانی فراهم نبود مردم طبعاً به سوی دین می آمدند و حال که وسائل عیاشی فراهم است مردم به دنبال همان چیزی می روند که مقتضای میل و رغبتشان است.
❌ هر دو نظریه باطل است.
✔️ چرا که اولاً دین امری عصری نیست و ریشه در سرشت (#فطرت) انسان دارد.
✔️ و ثانیاً اگر مخالف یک میل و رغبت است (امیال دانی و حیوانی) با میل و رغبت دیگر هماهنگی دارد، (امیال عالی و انسانی) یعنی از یک نظر قید و از نظر دیگر عین #آزادی است.
#سیره_نبوی
۲۸ خرداد ۱۳۹۸
۲۸ خرداد ۱۳۹۸
﷽
📖 در منطق فکری، همه مردم فکر می کنند، ولی همه مردم منطقی فکر نمی کنند. منطقی فکر کردن، یعنی انسان یک سلسله معیارها به نام "منطق" که در علم منطق محرز است در دست داشته باشد و تفکرش بر اساس آن معیارها باشد.
📖 افراد معدودی هستند که وقتی تفکر می کنند این حساب در دستشان هست که تفکرشان منطبق با آن معیارها و مقیاس ها باشد. اکثر مردم رفتارشان منطق ندارد، هرج و مرج بر رفتارشان حاکم است.
⁉️ اینجا این مسئله طرح می شود_ و مخصوصاً جوانان ممکن است توجه شان جلب به این مطلب شود_ که آیا یک انسان می تواند در عمل، در همه شرایط زمانی و مکانی یک منطق داشته باشد، یک منطق ثابت محکم که از منطق خودش تجاوز نکند؟
✅ ما درباره پیغمبر اکرم (ص) چنین حرفی می زنیم که پیغمبر اکرم (ص) مردی بود که در عمل، سیره داشت، روش و اسلوب داشت، منطق داشت، و ما مسلمانان موظیفم که سیره ایشان را بشناسیم، منطق عملی ایشان را کشف کنیم، برای اینکه از آن منطق در عمل استفاده کنیم.
#سیره_نبوی
۲۸ خرداد ۱۳۹۸
۲۹ خرداد ۱۳۹۸
﷽
📖 بعضی اساساً سبکشان، فقط زور است، بعضی دیگر در سیاست و در اداره امور بیش از هر چیزی به نیرنگ و فریب اعتماد دارند. یک نفر دیگر ممکن است متدش بیشتر اخلاق به معنی واقعی باشد نه تظاهر به اخلاق.
✅ تفاوت سیره علی (ع) و سیره معاویه در سیاست، در همین بود.
📖 اکثر مردم زمان، سیاست معاویه را ترجیح می دادند، می گفتند سیاست، یعنی همین کاری که معاویه می کند. می آمدند به علی (ع) می گفتند: تو چرا همان متدی را که معاویه به کار می برد به کار نمی بری تا کارت پیش برود؟
تو به این فکر باش که کارت پیش برود، حالا هر چه شد؛ یکجا آدم باید پول قرض کند، از این بگیرد، به آن بدهد؛ یکجا هم یک وعده ای می دهد، دروغ هم درآمد، درآمد؛ می تواند وعده بدهد بعد هم عمل نکند. بگذار کارت پیش برود، آن مهم تر است.
📝 تا جایی که برای بعضی توهم پیدا شد که شاید علی این راه ها را بلد نیست، معاویه زیرک و زرنگ است، علی این زرنگی ها را ندارد؛
🔖 که فرمود: چرا اشتباه می کنید؟! به خدا قسم که معاویه از من داهیه تر و زیرک تر نیست. شما خیال می کنید من که غدر به کار نمی برم راهش را بلد نیستم؟!
او غدر و نیرنگ به کار می برد و فسق و فجور می کند. ابداً من غدر به کار نمی برم.
#تفاوت_سبک_ها_در_سیاست
📚 #سیره_نبوی
۲۹ خرداد ۱۳۹۸
﷽
💠 وقتی بخواهیم به جامعیت اسلام نظر بیفکنیم باید نگاهی هم به نهضت حسینی بکنیم.
📖 می بینیم امام حسین (ع) کلیات اسلام را در کربلا به مرحله عمل آورده، مجسم کرده است، ولی تجسم زنده و جاندار حقیقی و واقعی، نه تجسم بی روح.
📖 انسان وقتی در حادثه کربلا تامل می کند، اموری را می بیند که دچار حیرت می شود و می گوید اینها نمی تواند تصادفی باشد. و سرّ اینکه ائمّه اطهار (ع) این همه به زنده نگهداشتن و احیای این خاطره توصیه و تاکید کرده و نگذاشته اند حادثه کربلا فراموش شود این است که این حادثه یک اسلام مجسم است؛
✅نگذارید این اسلام مجسم فراموش شود.
📚 تبلیغ
۳۰ خرداد ۱۳۹۸