🔴نوجوانان بالاخص دختران از نداشتن تفریحات سالم گلایه میکنند
◾️چندی قبل درباره آثار سوء اعتیاد به فیلمهای کرهای درباره نوجوانان صحبت میکردیم که اتفاقا تعدادی از آنها هم از این موارد مطلع بودند اما آنها هم درد و دلهایی داشتند که شنیدنش خالی از لطف نیست.
▪️نوجوانان در مقابل اظهار کردند ما تفریحات لازم برای جایگزین کردن به هواداری از بیتیاس نداریم. یا تفریحات دیگر عموما گران هستند و خانوادهها توان پرداخت ندارند. عدهای از نوجوانان هم از بروز و رشد شخصیتهایی مثل تتلو و حتی سینمای خانگی گلایه میکردند که وضعیت آنها فرقی با انیمههای ژاپنی ندارد. جالب است!! میگفتند لااقل کرهایها حال خوب و انگیزه بالا به ما میدهند اما در سینمای خانگی همین هم وجود ندارد.
🔺چه شد که اینگونه شد؟
واقعیتش را بخواهید همه چیز برای بچههای دهه شصت تفریح بود و مادران حریف بازی بچهها نمیشدند، حیاطها بزرگ بود، تعداد بچهها زیاد بود، با بچههای همسایه جمع میشدند حیاط خانه تا دلت بخواهد بازی میکردند، بچه محل برای خودش حکم یک گروه ویژه داشت. تا دلت بخواهد با هم فوتبال و چوگان و.. بازی میکردند. شب که به زور به خانه میآمدند، به خانه هم که میآمدند تازه با خانواده جمع میشدند و پدر سالار میدیدند و یا دعوا سر خوابیدن در حیاط و ایوان و پشت بام بود. مسجد، هیات و ایام محرم هم که حسابی نوجوان را درگیر میکرد .
🔺اما نوجوان امروزی چه؟؟
تغییر سبک زندگی و آپارتمان نشینی، ویرانی فرهنگ همسایهداری و هبوط فرهنگ بچه محله یک خلأ بزرگ تفریح برای نوجوانان ایجاد کرد. نگویید بروند پارک که یک مکان عمومی با حضور هر نوع فردی اصلا هم مناسب نوجوانان نیست. پس تمام تفریح نوجوانان شده است گوشی، تبلت، گیم، اینترنت ....
محتوای گیمها هم حجم زیادی از خشونت و بکش بکش است که بستری برای تربیت اغتشاشگر و آشوبگر شده و میزان پرخاشگری را بالا برده است.
🔴چه باید بکنیم ؟
ما چارهای نداریم جز اینکه به تفریح، بازی، سرگرمی نوجوانان فکری بکنیم و آموزشهای لازم را به خانوادهها بدهیم.
روابط دوستی و خیلی آسیبهای دیگر کاملا ریشه در کمبود تفریح و عدم تخلیه هیجانات نوجوانی است. از صداسیما و شبکههای کودک توقع داریم فکری برای دختران نوجوان بکنند. نه اینکه به بهانههای مختلف سرودهای مذهبی آوازه خوانی دختران را رواج دهند. از ظرفیتی که فضای مجازی دارد بهره ببریم. تشکلات دانشآموزی برای عموم دانشآموزان برنامه ریزی کنند و این دهه نودیها و حتی دههی هشتادی ها را به دامن زندگی شاد برگردانیم. باید باور کنیم با گیم و انیمه هویت نوجوانان ما در خطر است.
✍عالیه سادات
#تربیت
#نوجوان
🔹 در برابر شلختگی نوجوان خود چه باید بکنیم؟
🔻بعضی از پدر و مادرها میگویند: ما در برابر نامرتب بودن اتاق و شلخته بودن فرزندمان بسیار حساسیم و موقعی هم که با او صحبت می کنیم، فرزندمان شدیداً از خود دفاع میکند حال با چنین کودکانی چه باید بکنیم؟
1. حد و مرز و قانون برای او تعیین کنید و در اجرای قانون جدی و قاطع باشید.
❇️چون یک اتاق برای نوجوان دنیای خصوصی و شخصی اوست اگر واقعاً تحملش برای شما سخت است این حق و مسئولیت شماست که به فرزند خود علت مخالفت خود را با دلیل بیان کنید.
اما بیش از حد برای او قانون تعیین نکنید یعنی حاکم مطلق نباشید.
2 . پدر و مادر هیچگاه نباید به نوجوان خود بگویند که ما پدر و مادر تو هستیم و باید از ما اطاعت کنی
❇️ چون این نوع گفتارها نوعی تحکم و دستور است و رابطه فرزند و والدین را از بین میبرد و یک نوع نزاع بین والدین و فرزند بهوجود می آورد اما باید به او هشدار داد.
3. هیچوقت به جای او اتاقش را مرتب نکنید خصوصاً زمانی که در منزل نیست؛
❇️ چون باعث از بین رفتن امنیت نوجوان شما میشود و وقتی نوجوان در اتاق یا دنیای شخصی خود احساس امنیت نکند به دنبال یافتن هویت وارد دنیای خارج میشود. در ضمن مرتب کردن و جمع کردن وسایل اتاقش وظیفه شما نیست و مسئولیت خود اوست.
4. روی این موضوع (شلختگیهای او) بیش از حد پافشاری نکنید،
❇️حساس نباشید، عصبانی نشوید چرا که در نگاه نوجوان، قدرت شما مخدوش میشود.
5 . با او بحث و مجادله نکنید؛
❇️ چراکه موضوع آنقدر اهمیت ندارد. گمان نکنید که چون نوجوان شما از شما سرپیچی می کند، پس حتماً شما را دوست ندارد.
او تنها میخواهد مقاومت شما را امتحان کند، پس کاری به کارش نداشته باشید.
6. و نکته آخر اینکه هیچوقت او را تنبیه بدنی نکنید
❇️ حتی برای هر موضوع مهمی که اتفاق افتاده است و یا حتی قانونی را زیر پا گذاشته است؛ زیرا تنبیه بدنی باعث میشود نوجوان احساس حقارت و آشفتگی کند و نهتنها ارتباط حال حاضر او با والدین از بین میرود بلکه در آینده نیز سست و ناپایدار خواهد شد.
🔻در هر حال پدر و مادر باید آرام، صبور، با حوصله و با متانت باشند و در حالی که محبت و علاقه خود را نسبت به فرزند نوجوانشان ابراز میدارند در اختیار او باشند.
🟪پدر و مادر باید بدانند که این تغییرات خلق و خوی و رفتاری کاملاً طبیعی است.
🔸بنابراین پدر و مادر در حالی که به نوجوان خود استقلال و شخصیت میدهند نباید بدون چون و چرا تسلیم خواستههای او شوند بلکه باید رفتاری هوشمندانه و به آرامی با او برخورد کنند و قاطعیت در رفتارشان داشته باشند و او را از جهات مختلف راهنمایی کنند تا فرزند نوجوان آنها خود درک کند که والدینشان در جهت صلاح و حمایت او چنین رفتاری می کنند.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
☘اگر نوجوان دارید حتما گوش کنید
✅مهمترین عامل در حفظ نوجوان از آسیب ها #ارتباط_خوب با والدین هست
🎙#استاد_پورحاتم
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه جوری قاب قلب بچههامونو بدزدیم
اونایی که نگران تربیت چههاشون هستند این دو دقیقه را با جون و دل گوش بدن
دعوا و اختلاف نظر بین زوجین اجتنابناپذیر است اما قوانینش رارعایت کنید
❌در جمع دعوا نکنید.
❌به گذشته بازنگردید.
❌کنایه نزنید.
❌توهین نکنید.
❌خوب بشنوید.
⭕️ فرزندپروری در عصر دیجیتال
پدر و مادر باید قهرمان عاطفی زندگی فرزندان خود باشند، اگر والدین ارتباط عاطفی عمیق و موثری با فرزندان خود نداشته باشند فرزندان اصلا حرف والدین خود را گوش نمی دهند.
🎀همــ👩❤️👨ـسرانه🎀
پنج كليد رابطه موثر :
۱- به جای پنهان كردن تعمير كنيد. از مشكلات، ناراحتی ها و دلخوری ها فرار نكنيد. آنها روی هم تلمبار شده باعث ميشود منفجر شده يا نا اميد شويد.
۲-با یکدیگر همكاری كنيد. رابطه يک كار دو نفره است. یک نفر به تنهايی نميتواند رابطه را به موفقيت برساند.
۳- نشان دهيد قابليت شنيدن گله و انتقاد را داريد. اگر گلايه همسرتان به شما بربخورد به مرور رابطه رو به سردی خواهد گذاشت.
۴- تمركز خود را بر قسمتهای مثبت رابطه بگذاريد نه قسمتهای منفی آن.
۵-برقراری درست رابطه را بياموزيد.