🔰چرا با ورود عدالت خواهان به انتخابات مخالفم؟ (۱)
✍ میلاد دخانچی
اگر چپ نو آنگونه که دوست داریم روزی تولید رخداد کند برایمان مهم است، باید بگوییم ما هنوز در اول راهیم. ما نهال نحیفی هستیم که حال حالا ها باید از رشدمان بگذرد. ما جوانیم و خام و این کارزارهای قدرت رسمی برای ما تله ای بیش نیستند، تله ای برای شکاندن و تخریب ابدی ما. دوستان عدالتخواه من خواهشا این اشتباه بزرگ تاریخی را مرتکب نشوید.
⚜ @lotfi74 👇👇👇
تاملات
🔰چرا با ورود عدالت خواهان به انتخابات مخالفم؟ (۱) ✍ میلاد دخانچی اگر چپ نو آنگونه که دوست داریم رو
🔸ما نه تنها باید از اساس به تغییر و تحول از مسیر استیت مشکوک باشیم، بلکه تنها زمانی سراغ تسخیر استیت برویم که به معنی کلمه هم آرمان داشته باشیم و هم برنامه.
🔹 با نئولیبرال خواندن صاحبان وضع موجود و سخنرانی های آتشین در نقد نظام آموزشی و ...و چند افشاگری توئیتری ما نه واجد آرمان میشویم و نه برنامه. آرمان یعنی فلسفه تاریخ داشتن، یعنی درباره الگوی توسعه اهدافی انضمامی داشتن و برنامه یعنی مسیر رسیدن به آنها را نعل به نعل مشخص کردن. ما نه فلسفه تاریخ جایگزین داریم و نه الگوی توسعه الترناتیوی.
🔸 ما تا این لحظه یک موفقیت عمده داشتیم و آن نشان دادن ابتدایی فقدان های ساختاری بوده است، همین! هر کس که تریبون فقدان ها و چالش ها بوده و هست لزوما نه نماینده خوبی برای مردم است و نه سیاست مداری خوبی برای عصر #تنظیمات.
🔸ممکن است بگویید اگر ما نرویم فلانی ها میروند، بگذار بروند، مگر طراز ما آن فلانی هایند؟! دوستان، ما هنوز در مرحله نهضت ایم. نهاد شدن برای ما بسیار زود است، آن انقلاب با آن همه پیشتوانه مردمی و تئوریک دیدیم که در لحظه تحول به نهاد با چه درنگ هایی که روبرو نشد، آن وقت خدا میداند جنبشی که هیچ سویه تشکیلاتی و تئوریک منسجم ندارد و از فالوور ارتزاق میکند قرار است چه سرانجامی داشته باشد!
به اندازه کافی درباره راهرو های مجلس هم میدانیم، آنجا «بازی تخت و تاج» اگر نباشد، «خانه پوشالی» که هست، پس توهم شکاندن لابیرنت های قدرت را از این مسیر از ذهن خود دور کنیم. همه اینها اصلا به معنی دوری از سیاست نیست، بلکه برعکس اینها در راستای لزوم احیای امر سیاسی است.
امر سیاسی در کف خیابان و جهاد های فکری و اکتیویستی احیا میشود نه در راهروی های مجلس. بیایید کیش های شخصیت را کنار بگذاریم، بیایید به جای مجلس یک جبهه متحد بدون مرکز شویم، نشریه منتشر کنیم و در کنش ها بین مردم و حاکمیت وساطت کنیم و از آزادی و استقلال و عدالت به توازن دفاع کنیم. بیایید فعلا رویا پردازی کنیم. وقت برای سیاست معطوف به استیت فراوان است. تا قبل از اعلام [رد] صلاحیت ها جدا به استفعا فکر کنید. خواهش میکنم.
⚜ @lotfi74
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مهدی پور مدیر مسئول روزنامه صبح نو: تنها در صورت گسترش همکاری رسانههای کشورهای مستقل و شرقی و برگزاری نشست های مستمر و دیدارهای پی در پی میان مسئولان این رسانه ها و تبیین نقشه راه و دستور کار مشخص و روشن، می توان هژمونی رسانه ای در غرب را شکست داد.
⚜ @lotfi74
🔰ایران شیلی نمیشه!
✍ حسین شمسیان
1⃣ سال 1972 وقتی چند طرح پیاپی آمریکایی ها برای سرنگونی دولت «سالوادور آلنده» شکست خورد، آنها پروژه «اعتصاب کامیون داران» را با هزینه 20 برابر انتخابات ریچارد نیکسون یعنی عدد شگفت انگیز 8 میلیون دلار کلید زدند و با توجه به وسعت شیلی و فقدان زیر ساخت های حمل و نقل، این طرح شیطانی خیلی زود جواب داد!
کشور فلج شد، صنایع تعطیل شدند، محصولات مزارع به شهرها نرسید و نارضایتی عمومی بالاگرفت و... .
سرانجام « آگوستو پینوشه» در کودتایی خونین و کشتار چند صدهزار نفر از حامیان آلنده، زمام شیلی را برای 17سال سیاه و تاریک در دست گرفت.
2⃣ایران به لحاظ وسعت و جمعیت، هیجدهمین کشور دنیاست. هرچند زیر ساخت های حمل و نقل کشورمان نسبت به دهه های قبل، پیشرفت قابل قبولی کرده اما همچنان حمل و نقل جاده ای حرف اول را میزند. جمعیت جوان هم تقریبا نیمی از مردم را تشکیل می دهد که از قضا با انبوهی از ناکامی های حقیقی و روانی مواجه هستند.
3⃣دولت روحانی اکنون در پروژه ای غیر کارشناسی، مساله گازوئیل و میزان تخصیص آن به کامیون داران را در دستور قرار داده و از همین حالا زمزمه اعتصاب کامیون داران شنیده می شود.
نمی دانم،اما بنظر میرسد پول های آمریکایی و نقش آفرینان داخلی، در حال بازنویسی نسخه 1973شیلی در ایران هستند،البته با این تفاوت که نقش آفرین اصلی،خود رئیس جمهور است!
⚜ @lotfi74
🔰جوکر و تاخیر رهایی
♦️امام صادق علیه السلام:
تَمَنَّوُا الفِتنَةَ؛ فَفیِها هَلاکُ الجَبابِرَةِ وُ طَهارَةُ الأرضِ مِن الفَسَقَةِ.
آرزومند فتنه باشید؛ زیرا فتنه موجب نابودی ستمگران و پاک شدن زمین از فاسقان است.
🔸فوکو معتقد بود، روابط قدرت در عصر مدرن ریشه در فنونی دارند که کلیسای مسیحی آنها را ابداع کرده است. او این فنون را "فنون شبانی" نامیده و "اعتراف" را ابزار کلیسا برای حکومت بر جان افراد میدانست.
♦️از نظر او از طریق اعتراف است که پیروی تمرین شده و اطاعت کورکورانه و بیچونوچرای افرادِ تحت سلطهی فکری تقویت میشود.
🔸فوکو معتقد بود مجموعهی این فنون در دوران پس از کلیسا به ساخت قدرت در دولت مدرن منتقل شده و قدرت اینبار از شبانیِ جانها به حکومت سیاسی بر انسانها رسید.
♦️صحنهی تکرار شوندهی گفتگوی #جوکر با روانپزشک بر ایدهی روانکاوانهی قدرت در عصر مدرن اشاره دارد.
🔸روانپزشک از جوکر میخواهد همهی خاطرات خود را مکتوب کرده و هربار دفترچه خاطراتش را با خود به اتاق اعتراف بیاورد. اعترافات جوکر اما همه از جنس سرگرمی هستند.
♦️از نگاه فوکو، روانپزشکی، همزمان کارکردی پزشکی و پلیسی دارد و در راستای نظم بخشی به کل اجتماع عمل میکند. روانپزشکی با ابزارهای خود وجوه شورشی و عصيانگر افراد را تحلیل برده و جامعه را در عین آزادیِ ظاهری کنترلپذیر میکند. به تعبیری، روانپزشکان مدیران آزادی در جامعهی مدرن هستند.
🔸ساختارهای قدرت در جامعهی مدرن از طرفی از عقلانیتِ رهاییبخش شهروندان ترسان بوده و از طرفی از کنترلناپذیری ناعقلانیت ایشان در هراس است.
⚜ @lotfi74
19.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هفته پژوهش
به روایتِ میثم مهدیار
معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
⏳به مناسبت هفته پژوهش
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
⚜ @lotfi74
6.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در نقد سلبریتیسم
🔸مهران مهام، تهیه کننده و سرمایهگذار #سینما که آثاری چون «دردسرهای عظیم»، «ترش و شیرین»، «متهم گریخت» و... را در کارنامه خود دارد، در گفتوگویی گفته که برخی افراد از طریق مخالفت با #تلویزیون برای خود اعتبار کسب میکنند.
او میگوید، فرهنگ تصویری، مدیون تلویزیون است.
این تهیه کننده تلویزیون تاکید کرده که هنرمندان نباید در امور سیاسی دخالت کنند.
#فرهنگ
#هنرمند
#سلبریتی
⚜ @lotfi74
تاملات
🔸این چیزی است که بعید میدانم رقبا و مخالفان جلیلی ندانند. پس چرا انقدر این بیچاره را میزنند؟ چرا از خبرگزاری خودی گرفته -با انتشار یک عکس ناجوانمردانه- تا روزنامه غیر خودی به او می تازند؟
🔹جلیلی اگرچه بدون رسانه و بدون پروپاگاندا و بدون حزب و بدون دادار دودور است و به همین دلیل هم احتمالا رای نخواهد آورد اما قدرت جلیلی و تاثیرگزاری اش در رای آوردن نیست که اگر نیاورد, خیال بقیه راحت شود. به همین دلیل هم چه نامزد بشود, چه نشود او را میزنند. اما فلان چهره اصولگرا و حتی نواصولگرا(!) تا وقتی پایش به وزارت کشور برای ثبت نام در انتخابات باز نشود کسی کاری به کارش ندارد اما همینکه شد رقیب انتخاباتی زدنها شروع میشود.
🔸نکته همینجاست. جلیلی رقیب انتخاباتی نیست که دم انتخابات موی دماغ شود. جلیل تابلوی بیست و چهارساعته کار, تلاش, امید, ساده زیستی, سفر, ارتباط با مردم و... است. جلیلی کسی است که اگرچه شاید نتواند در یک انتخابات سفره را از جلوی جماعت مفتخور چپ و راست جمع کند, اما نمیگذارد با خیال راحت لقمه از گلویشان پایین برود. شاید فعلا نتواند عیششان را تعطیل کند اما حداقل کیفشان را کوفت میکند.
🔹جلیلی پسربچه تخسی است که اگرچه توی مهمانی راهش نداده اند اما سرش را از پنجره کرده است داخل و داد میزند فلانی کمتر بخور!
🔸جلیلی پسر همسایه است که شاید مردم انتخابش نکنند اما همیشه سرکوفت پرکاری و کم خوری اش را سر بچه تنبل و شکمو و پرافاده و لوس خود خواهند زد.
و آخ که چقدر این می سوزاند!
🔹جلیلی بی عیب نیست اما دارد کار میکند. نشان میدهد میتوان با مبانی انقلاب و به هر اندازه که از دست بر می آید کار کرد. میتوان در غیر زمان انتخابات هم کار کرد و جلسه دانشجویی و جلسه با کارگران و با تولیدکنندگان و... داشت.
🔸و خب این حتی برای اصولگرای جمنایی که تازه سه ماه به انتخابات از فریزر می آید بیرون تا برای انتخابات کم کم یخش باز شود و بتواند سفر استانی برود و سخنرانی پرشور کند هم ناگوار است. چه برسد به اصلاحاتی لیبرال و روشنفکر سکولار.
💠پس او را همه و در تمام فصول میزنند...
⚜ @lotfi74
📖 عشق تنها شیوه ای است که با آن میتوان به اعماق وجود انسانی دیگر دست یافت۰هیچکس توان آن را ندارد جز از راه عشق به جوهر وجود انسانی دیگر آگاهی کامل یابد.
🔘 جنبه ی روحانی عشق است که ما را یاری میدهد تا صفات و ویژگی های واقعی محبوب را ببینیم وحتی چیزی را که بالقوه در اوست وباید شکوفا گردد درک کنیم۰علاوه بر این عاشق به قدرت عشق توان میابد که معشوق را در آگاه شدن از استعدادهای خود وتحقق بخشیدن به آنها یاری کند.
📚انسان در جستجوی معنا نوشته ویکتور فرانکل
⚜ @lotfi74