18.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 #پژواک_شماره_7
اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات 1400
دکتر عبدالله گنجی
⭕️ پنج گام رژیم صهیونیستی در برابر ایران!
🔹رژیم صهیونیستی اخیراً در گزارشی اعلام کرد که در برابر ایران، پنج استراتژی را در دستور کار قرار خواهد داد. این پنج استراتژی عبارتاند از: فشار آوردن برای توافق قویتر بین ایران و گروه ۱ + ۵؛ بهای تداوم این مسیر را از طریق تحریم و دیپلماسی برای ایران گزاف کند؛ استفاده از حملات مخفیانه، اقدامات پنهانی و حملات سایبری؛ اختلال در برنامه هستهای ایران؛ فشار آوردن برای تغییر حکومت ایران، که از منظر این رژیم، دشوارترین استراتژی است.
🔸اعلام این پنج استراتژی از سوی صهیونیستها، بهخوبی نشاندهنده تمرکز بیشازاندازه این رژیم بر روی ایران است؛ از منظر مقامات صهیونیست، تهدید واقعی برای موجودیت صهیونیستها فقط از جانب ایران است.
🔹راهبرد اصلی رژیم صهیونیستی در برابر ایران، استفاده از تهدید معتبر نظامی یا خرابکارانه در برابر تشویق اقتصادی است. بیشک، چنانچه ایران به دنبال کسب و افزایش قدرت خود در حوزههای مختلف علمی، نظامی و سیاسی باشد، با مانعی همچون رژیم صهیونیستی مواجه است که زبانی جز زبان زور و مقابله نمیشناسد؛ اما چنانچه برعکس این اتفاق روی دهد و ایران در سطحی از پیشرفت توقف کند، راهبرد تحریم- مذاکره فرسایشی در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ بنابراین نتیجه و خروجی هر دو مسیر ترسیمی برای ایران، از سوی رژیم صهیونیستی، کند کردن سطح پیشرفت ایران در ابعاد مختلف است.
🔸رژیم صهیونیستی در برابر ایران از دو رویکرد مجزا استفاده میکند: اول؛ معتبرسازی تهدیدات نظامی برای مسئولین و جامعه ایران و ایجاد یک جنگ غیرمستقیم با ابعاد غیرنظامی و در فضای خاکستری. دوم؛ تعمیم سازی رویکرد فشار با ائتلافسازی منطقهای و بینالمللی علیه ایران تا بلکه ایران را نهتنها در موضوع هستهای به عقب برگرداند، بلکه در سایر موضوعات نیز این عقبگرد را در برابر ایران ایجاد کند.
🔹به دلیل آسیبپذیری بالای رژیم صهیونیستی در منطقه، این رژیم هرگز جرئت استفاده واقعی از تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی و منافع منطقهای آن را ندارد. این رویکرد بههیچوجه در دستور کار صهیونیستها قرار نداشته و تنها بهمنظور رسیدن به یک ائتلاف فراگیر از آن استفاده میکنند.
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹قرآن، مبارك است، براى تدبّر کردن، نه تبرّك جستن به ظاهر آن
[سوره ص (38): آيه 29]
🔸كتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ (29)
🔹 (اين) كتاب مباركى است كه به سوى تو فرو فرستاديم تا در آيات آن تدبّر كنند و خردمندان پند گيرند.
🔸نكته ها:
1️⃣ قرآن از منبع مباركی است. «تَبارَكَ الَّذِي»
2️⃣ در شب مبارك نازل شده است. «فِي لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ»
3️⃣ در مكان مبارك نازل شده «بِبَكَّةَ مُبارَكاً»
4️⃣ خودش نيز مبارك است. «كِتابٌ ... مُبارَكٌ»
🔹پيامها:
1️⃣ قرآن، مبارك است. (تلاوت، تدبّر، تاريخ، استدلال، داستان، الگوهاى، معارف، اخبار غيبى، تشبيهات، اوامر و نواهى آن، همه و همه پر از راز و رمز است). كِتابٌ ... مُبارَكٌ
2️⃣ گرچه قرآن، مبارك است، امّا براى تدبّر است، نه فقط تبرّك جستن به ظاهر آن. (براى حفظ منزل، مسافر و عروس از خطرات) كِتابٌ ... مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا»
3️⃣ تدبّر در قرآن مقدّمه ى تذكّر است و گر نه چه بسا انسان اسرار و لطايف علمى قرآن را درك كند ولى مايه ى غرورش شود. لِيَدَّبَّرُوا لِيَتَذَكَّر
4️⃣ قرآن، مطابق عقل و خرد است، لذا اهل خرد با تدبّر در آن به احكام و رموزش پىمىبرند. «لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ»
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ عدم برگزاری انتخابات اولین سناریوی دشمن
🔹در طول بیش از چهل و دو سال انقلاب که تقریبا به طور میانگین هر سال یک انتخابات برگزار شده است، پایه های اصلی انقلاب اسلامی که مردمی است، قوام یافته و دوست و دشمن اعتراف کرده اند که مردمی بودن، عامل اصلی استمرار و ماندگاری انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است. در کشور های دیکتاتوری اطراف خلیج فارس، بر همگان روشن است که انتخابات یا وجود ندارد و حکومت ها، سلطنتی و غیر مردمی است و یا اگر به صورت محدود وجود دارد، در نتیجه مشروعیت آن نظام با چالش های اساسی مواجه است.
🔸البته چون عمده حکومت های مذکور دست نشانده قدرت های غربی هستند، هیچگونه انتقادی از سوی آمریکا و غرب مدعی ترویج دموکراسی در جهان علیه آن ها مطرح نمی شود! با این وجود همه می دانند که اگر نظامی بدون پشتوانه مردمی باشد، لرزان بوده و دیر یا زود فرو می ریزد ولو اینکه از قوی ترین پشتوانه های استکباری هم بر خورد دار باشد. دقیقا به همین علت، از ابتدای انقلاب اسلامی، دشمنان همه تلاش خود را روا می داشتند تا انتخابات در کشور برگزار نشود و همیشه هم با شکست مواجه شده و از مردم سیلی می خورند.
🔹با این وجود، دشمن هنوز به این حربه امیدوار است تا با مطرح کردن معضلات اقتصادی ای که کشور با آن درگیر است و یا برخی بهانه های سیاسی و اجتماعی دیگر، از برگزاری اصل انتخابات در کشور جلوگیری نماید. بدون شک جریان نفوذ می تواند دشمن را در این هدف خبیثانه یاری دهد که باید در مقابل آن هوشیار بود.
⭕️در وین چه خبر است؟!
🔹آمریکا در صدد افزایش ریسک همکاری با ایران است. پرس تی وی از یک منبع مطلع در تهران کسب اطلاع کرد که آمریکا تا کنون نه تنها انجام اصلاحاتی را که باعث کاهش ریسک همکاری اقتصادی و بانکی با ایران میشود نپذیرفته بلکه عملا ریسک همکاری با ایران را بالاتر برده است.
🔸بگفته این منبع مطلع آمریکا بر حفظ ساختار تحریمهای فلج کننده و بویژه عدم لغو قانون کاتسا اصرار دارد.
🔹 همچنین آمریکا رفع تحریم از نهادها و افراد باقی مانده در لیست تحریم SDN را به میزان زمان اجرای برجام رد کرده است.
🔸عدم لغو قانون کاتسا و ادامه تحریمهای افراد و نهادهای ایرانی به بهانههای مختلف بمعنی فلج شدن تعاملات بانکی و اقتصادی در خارج و حتی در داخل ایران است و منجر به نوعی خود تحریمی در داخل کشور میشود.
🔹کاتسا از جمله قوانین تحریمی است که در دوره ترامپ در ادامه تحریمهای فلج کننده وضع شد و تاکنون نشانهای از تمایل آمریکا به لغو آن دیده نشده است.
🔸هیات مذاکره ایرانی در وین بارها بر ضرورت لغو همه تحریمهای بعد از اجرایی شدن برجام و اجرای کامل برجام تاکید کرده است.
🔹آقای عراقچی تحریمهای موسوم به برنامه ویزا، آیسا و کاتسا را از جمله این تحریمها ذکر کرده که باید لغو شود.
🔸آمریکا با حفظ این تحریمها به بهانه های مختلف در صدد تحمیل برجامی به مراتب ضعیف تر از برجام سال ۲۰۱۵ به ایران است که عملا هیچگونه گشایشی در اقتصاد ایران ایجاد نخواهد کرد. منبع آگاه پرس تی وی تاکید کرده است امریکا باید با اجرای کامل بند ۲۹ برجام تمامی موانع عادی شدن روابط تجاری و اقتصادی ایران با جهان را بردارد.
⭕️خطوط عملیات روانی در فضای انتخابات
🔹رسانه ها و جریان های سیاسی داخلی و خارجی با تمرکز بر محورهای ذیل، در صدد دلسرد کردن مردم و ایجاد بدبینی به نامزدهای انقلابی انتخابات هستند:
🔸 متهم سازی جریان انقلابی به تندروی و تقابل انتخاباتی با دولت
🔹طرح ادعای نقشه اصولگرایان برای رقابت با حامیان برجام و اتهام زنی به جریان اصولگرا با عنوان »جنگ طلب«، »تحریف کنندگان واقعیت«،»حامیان
و کاسبان تحریم« و عدم توجه به شرایط و موقعیت کنونی کشور و طرح ادعای مخالفت آنان با مذاکره و رفع تحریم ها در جنگ نابرابر اقتصادی و
قربانی کردن منافع ملی در پای رقابت های سیاسی و انتخابات
🔹برجسته سازی ایراد مجمع تشخیص مصلحت نظام به قانون انتخابات مجلس و متهم سازی مجلس به اتلاف وقت و هزینه
🔸هجمه به مجلس یازدهم ایجاد بدبینی و هراس افكنی در خصوص روی کار آمدن جریان انقلابی
🔹طرح اتهامات درباره جانبداری رسانه ملی از برخی کاندیداهای احتمالی انتخاباتی اصولگرایان
🔸 بزرگنمایی اختلافات جریان اصولگرایی و تلاش برای برجسته سازی اختلافات میان ساز و کارهای انتخاباتی جریان اصولگرایی
🔹موج سازی از ادعای شكست اصولگرایان در صورت عدم نامزدی آیت الله رئیسی
🔸ادامه اعتبارزدایی از کاندیداتوری چهره های نظامی برای پست ریاست جمهوری
🔹 هجمه علیه جریان انقلابی با استفاده از هشتگ کودتای انتخاباتی
🔸تداوم هجمه ها به شورای نگهبان با طرح ادعای برنامه این نهاد برای بسترسازی ریاست جمهوری کاندید اصولگرا
🔹متهم سازی اصولگرایان به شایعه سازی در رابطه با اصلاح طلبان
🔸 فضاسازی از کاندیداتوری هیئت رئیسه مجلس برای ریاست جمهوری و طرح ادعای ستاد انتخاباتی شدن مجلس
🔹 اتهام زنی درباره تلاش برخی اصولگرایان برای کاهش مشارکت مردم
🔸 تداوم تخریب نامزدهای احتمالی جریان انقالبی
🔹 موج سازی برای ایجاد دوقطبی میان کاندیداهای احتمالی اصولگرایان
🔸تداوم روایت پردازی از تلاش اصولگرایان برای یكدست سازی حكومت
🔹روایت پردازی و طرح ادعای واهمه اصولگرایان از کاندیداهای اصلاحات
🔸 تداوم استفاده از کلیدواژه مجلس حداقلی یا مجلس اقلیت با هدف القای عدم اقبال عمومی به جریان انقلابی
12.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 #پژواک_شماره_8
بررسی مذاکرات در وین
دکتر ابراهیم متقی
⭕️ رمزگشایی از یک نامه جنجالی در فرانسه
🔹امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، با به کارگیری مستمر واژگانی مانند " تروریسم اسلامی" و " افراط گرایی اسلامی"، سعی دارد نژادپرستی علیه مسلمانان را به نقطه اوج خود برساند. اسلام هراسی در فرانسه، پروسه ای بوده است که توسط روسای جمهور مختلف فرانسه تشدید و تقویت شده، اما اکنون در دوران ریاست جمهوری مکرون شاهد اوج گیری آن هستیم.در سال 2020 میلادی، بیش از 1000 حمله نژادپرستانه علیه مسلمانان و پناهجویان در فرانسه صورت گرفته است. ضمن آنکه پلیس فرانسه نیز به مانند پلیس ایالات متحده آمریکا، "مواجهه سخت با مسلمانان" را به بهانه های مختلف در دستور کار قرار داده است.
🔸در این میان، انتشار یک نامه جنجالی در فرانسه به وضوح نشان می دهد که نژادپرستی و اسلام هراسی تا چه لایه هایی در این کشور نفوذ کرده و نقش امثال مکرون در پیشبرد این روند چه بوده است! یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، انتشار نامۀ سرگشادۀ گروهی از نظامیان که در مورد "فرسایش و ازهمگسستگی وطن"، رواج اسلامگرایی، خشونت و نابودی ارزشهای فرهنگی فرانسه !هشدار میدهند، بهت و در عین حال جنجال بزرگی ایجاد کرده است. در این نامه آمده است که اگر رهبران سیاسی دست به اقدام نزنند، وضعیت به انفجار و در نهایت به مداخلۀ نظامیان خواهد انجامید. ستاد مشترک ارتش فرانسه اعلام کرده است که امضاکنندگان این نامه به شدت تنبیه خواهند شد اما این موضع گیری ظاهری، نمی تواند حقایق نهفته در پشت پرده انتشار این نامه را لاپوشانی کند.
🔹واقعیت امر این است که مکرون سعی دارد در مدت زمان باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، آرای ملی گرایان افراطی و نژادپرستان را به سبد رای خود و حزب متبوعش واریز کند. از این رو، مکرون با به کارگیری الفاظ توهین آمیز و سخت علیه مسلمانان و متهم ساختن آنها به خشونت ، زمینه را جهت هدایت آرای بخشی از نژادپرستان به سبد رای خود را فراهم سازد. لازم به ذکر است که "مارین لوپن" رهبر جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 میلادی، اصلی ترین رقیب مکرون بود و در نهایت، به علت حمایت سایر احزاب سنتی از مکرون، نتوانست به موفقیتی در آن انتخابات دست پیدا کند. اما طی ماههای گذشته، معادله تا حد زیادی تغییر کرده است! بسیاری از سوسیالیستهای فرانسوی و حتی برخی هم حزبی های مکرون قصد ندارند در انتخابات پیش رو ، حمایت خود از این رئیس جمهور جنجالی و ناتوان را تکرار کنند. در چنین شرایطی مکرون ناچار شده است نسبت به جلب آرای ملی گرایان و نژادپرستان بیش از پیش حساس و مشتاق شود!
⭕️دردسرهای فایل صوتی ظریف برای جان کری
🔹جان کری تنها فردی در ایالات متحده آمریکاست که از افشای فایل صوتی محمد جواد ظریف به شدت عصبانی است! البته این عصبانیت، مربوط به کل محتوای این فایل نیست، زیرا وزیر امور خارجه اسبق آمریکا نیز به مانند سایر مقامات این کشور از مخدوش بودن مرز "قدرت نرم" و " قدرت سخت" در نگاه مسئولین وزارت امور خارجه لذت می برد! با ای حال، عصبانیت جان کری مربوط به قسمتی از مصاحبه است که پای" اسرائیل" در آن به میان آمده است!
🔸محمدجواد ظریف، در فایل صوتی که به تازگی از او منتشر شده میگوید، ۲۰۰ مورد حمله اسرائیل به منافع جمهوری اسلامی در سوریه را از جان کری شنیده است.کری در پیامی در توییتر مدعی شده که «این داستان و اتهامها کاملا غلط» است.با این حال سناتورهای جمهوریخواه و مخالفان جان کری قصد ندارند به راحتی وی را در قبال این مسئله رها کنند!
🔹چنانچه روزنامه ایندیپندنت گزارش داده است، گروهی متشکل از ۱۹ سناتور جمهوریخواه آمریکایی در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده خواستار تحقیق از جان کری، و کنار گذاشتن فوری وزیر امور خارجه دولت اوباما از شورای امنیت ملی در زمان انجام تحقیقات شدند.بر این اساس، کری که هماکنون نماینده ویژه دولت بایدن در تغییرات اقلیمی است، متهم است که پس از پایان کار به عنوان وزیر امور خارجه دولت اوباما، اطلاعات حساس مرتبط با اسرائیل را در اختیار مقامات جمهوری اسلامی قرار داده است.
🔸جمهوریخواهان در نامه خود کری را متهم میکنند که سابقهای طولانی در به خطر انداختن منافع آمریکا و متحدانش داشته است.آنها میگویند افشای اطلاعات حساس مرتبط با یکی از مهمترین شرکای منطقهای آمریکا، یعنی اسرائیل به تنهایی برای برکناری کری از دولت بایدن کافی است.این نامه نگاری های جنجالی در حالی از سوی جمهوریخواهان صورت می گرد که مقامات دولت بایدن با محافظه کاری از اظهارنظر در مورد فایل صوتی مربوط به ظریف خودداری کردهاند.در این میان، محمدجواد ظریف هیچ بخشی از گفتههای خود در این فایل صوتی شامل در ارتباط بودن با جان کری را تکذیب نکرده است.دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بارها جان کری را به نقض قانون «لوگان» و مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی در حالی که مسئولیت رسمی در دولت نداشت؛ متهم کرده بود.
15.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 #پژواک_شماره_9
چرخش معانادار ریاض
دکتر ابراهیم متقی