عن اميرالمؤمنين علي(ع): «التزهد [النزهد] يؤدي إلى الزهد». يكي از راههايي كه انسان به بعضي از ارزشها و آرايههاي معنوي آراسته شود، اين كه هرچند به نحو تصنع انسان ملتزم شود و وانمود كند، البته نه به قصد ريا بلكه به عنوان تمرين و ايجاد عادت. اگر كسي در مقام كسب فضيلت و صفت زهد است بايد تزهد كند. اميرالمؤمنين ميفرمايند كه تزهد منتهي به حصول زهد در انسان ميشود.
https://eitaa.com/tabligh110114
#تلنگرانهツ
#زهد
May 11
بحث اخلاقی:
قال علی علیه السلام: كَمْ مِنْ عَقْلٍ أَسِيرٍ تَحْتَ هَوَى أَمِيرٍ[9]
امتیاز انسان به وسیله ی عقل است. در زمان مرحوم بروجردی فردی سوئدی نزد ایشان آمد تا نظر ایشان را در مورد مواد الکلی بداند زیرا در آنکارا کنگره ای بود و قرار شد پیامی از آیت الله بروجردی در آنجا بخوانند. پزشک سوئدی علت تحریم الکل را در اسلام سؤال کرد. ایشان در جواب فرمود: امتیاز انسان با عقل است و الکل ضد عقل می باشد.
تمام سرمایه ی انسان با عقل است و انسان با عقل مساوی است و قرآن نیز به همان عقل که نفس است قسم می خورد و می فرماید: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها﴾[10]
نفس و عقل انسان به قدری شریف است که خداوند به آن سوگند یاد می کند. در این سوره یازده قسم آمده است که یکی از آنها قسم به عقل است.
اما این عقل در صورتی راهنما است که آمر و مستقل باشد نه مأمور ولی اگر مأمور هوی و هوس باشد اسیر می گردد. در جریان یوسف و زلیخا می بینیم که عقل زلیخا تحت هوی و هوس که امیر بودند اسیر بود ولی عقل یوسف امیر بود و به همین دلیل به خدا پناه برد.
اگر عقل انسان از هوی و هوس تبعیت کند انسان بدترین جنبندگان می شود: ﴿إِنَ شَرَّ الدَّوَابِ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذينَ لا يَعْقِلُونَ﴾
https://eitaa.com/tabligh110114
#تلنگرانهツ
#عقل
قال رسول الله(ص): «يا أخي إياك أن تجمع من الدنيا ما لا تؤدي شكره»: آن بزرگوار فرمودهاند كه مباد از مال و منال دنيا فراهم آوري كه شكر آن را نكني و يا آن مقدار فراچنگ بياوري كه قادر به شكر آن نباشي. هر مقدار كه ميتواني شكر كني همان مقدار از مال دنيا فراهم و انباشته كن.
https://eitaa.com/tabligh110114
#تلنگرانهツ
#شکر
رسول خدا (ص) می فرماید: ثلاثة من كنّ فيه يستكمل إيمانه رجل لا يخاف في اللَّه لومة لائم و لا يرائي بشيء من عمله و إذا عرض عليه أمران أحدهما للدّنيا و الآخر للآخرة اختار أمر الآخرة على الدّنيا.
رسول خدا (ص) در این حدیث راه کامل شدن ایمان را بیان می کند.
اولین شرط این است که انسان در انجام وظائف الهی از ملامتِ ملامت کنندگان ترس و واهمه ای نداشته باشد.
در قرآن مجید در این مورد اشاره ی جالبی به این مسأله شده است: ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرينَ يُجاهِدُونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ ذلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ﴾
یعنی ای افراد باایمان تصور نکنید که اگر شما از دین خدا روی برگردانید دین خدا زمین می ماند زیرا خداوند افرادی را می آورد که این صفات را دارند: هم خدا آنها را دوست دارند و هم آنها خدا را دوست دارند. این افراد در مقابل مؤمنان متواضع هستند و در برابر کافران قدرتمند و محکم هستند (عزیز به معنای قوی است). صفت دیگر این گروه این است که در راه خدا جهاد می کنند و از ملامتِ ملامت کنندگان پروایی ندارند. آنها انجام وظیفه می کنند و اگر افراد آلوده به آنها ایراد بگیرند و اینها حتی اگر تک و تنها شوند، همچنان به وظیفه ی خود عمل می کنند. این فضلی از جانب خداست که به هر کس که بخواهد و او را لایق ببیند می دهد.
عدم ترس از سرزنش ملامت کنندگان در جامعه ی امروز ما مصادیق بسیاری می تواند داشته باشد. مثلا کسی در اداره است که رفیقانش رشوه می گیرند ولی او ابدا چنین کاری نمی کند و حتی اگر به او بگویند که با این کار آینده ات تأمین می شود و این مقدس بازی ها را کنار بگذار او هرگز کوتاه نمی آید و تسلیم نمی شود.
یا جوانی است که در کلاسی است و ایام ماه رمضان است و او در حال روزه می باشد. ممکن است بسیاری از اهل آن کلاس روزه نگیرند و او را ملامت کنند ولی او هرگز اهمیت نمی دهد. همچنین است در مورد دختری که حجاب خود را در کلاس رعایت می کند ولی بد حجاب ها او را مسخره می کنند ولی او ابدا خم به ابرو نمی آورد و تسلیم نمی شود.
همچنین است در مورد بازار که افراد جنس تقلبی می دهند ولی کسی هم وجود دارد که ابدا به سراغ این کارها نمی رود و از سرزنش دیگران هم نمی ترسد.
مهم این است که انسان در هر محیطی که هست درصدد انجام وظیفه اش باشد و نگوید که اکثریت یا جماعت زیادی که در فلان محیط مسیر غلط را انتخاب کرده اند. و نباید بگوید: «خواهی نشود رسوا همرنگ جماعت شو» زیرا این، منطق افراد ضعیف و ناتوان است. بلکه به گفته ی آن شاعر: «همرنگ جماعت شدندت رسوایی است.»
دومین چیزی که موجب کمال ایمان می شود عبارت است از اینکه فرد در عملش هیچ ریایی وجود نداشته باشد و اعمال خود را فقط برای خدا به جا آورد.
ریاکاری یک نوع شرک محسوب می شود زیرا فرد، درصدد این است که آبرو را از مردم کسب کند و در مقابل آنها حیثیتی پیدا کند. این در حالی است که خداوند می فرماید: ﴿وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنينَ وَ لكِنَّ الْمُنافِقينَ لا يَعْلَمُونَ﴾
سومین نشانه ی کمال ایمان این است که اگر انسان سر دوراهی قرار گیرد و یک راه به سوی خدا برود و رضایت خدا را در به دنبال داشته باشد و یک راه به سوی دنیا و تأمین زندگی دنیا باشد، راهی را انتخاب کند که رضای خدا در آن است.
این دو راهی ها در زندگی انسان بسیار است، و اگر یک راه خدا باشد و یک راه هوای نفس، یک راه خدا باشد و یک راه شیطان، یک راه آخرت باشد و یک راه دنیا، انسان آنی که رضایت خدا را جلب می کند انتخاب کند.
#تلنگرانهツ
#ایمان
قال رسول الله(ص): «يا أخي إياك أن تجمع من الدنيا ما لا تؤدي شكره»: آن بزرگوار فرمودهاند كه مباد از مال و منال دنيا فراهم آوري كه شكر آن را نكني و يا آن مقدار فراچنگ بياوري كه قادر به شكر آن نباشي. هر مقدار كه ميتواني شكر كني همان مقدار از مال دنيا فراهم و انباشته كن.
https://eitaa.com/tabligh110114
#تلنگرانهツ
#شکر
May 11
کیست او یار امیرالمومنین
مادر شیران نر، ام البنین
دامنش گلخانه گلهای یاس
مادر عباس خود حیدر شناس
وفات جانسوز ام الشهداء، ام العباس، مادر مهربان یتیمان مولا علی (ع)، حضرت ام البنین(س) تسلیت باد
🇮🇷
https://eitaa.com/tabligh110114
♥️○●⇧شیرزن قهرمان...
امروز سالروز وفات
یه شیرزنی هست که
پسرش اسوه ادب و خدای
ولایتمداری بود...
جز برای رضای خدا و
تکلیف در مقابل ولی خود
کار ی انجام نداد...
لذا در زیارت نامه این
قهرمان ادب و وفاداری و
ولایت مدار؎ ، اینطور
اومده:
اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُالصّالِحُ
الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ 🌺
وَلاِمِیرِالْمُؤمِنِینَ 🌺
وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ🌺
آر؎ آنکه از ولی خود اطاعت کرد
عاقبت بخیرشد...
#ام_البنین
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
https://eitaa.com/tabligh110114
💛¦¦◌لحظہ ملاقات
بلافاصلہ بعدازمرگ عمیقاً
می فهمیم هرلحظہ کہ بہ یاد
خدا نبوده ایم و هر قدمی
کہ بہ خاطر خدا برنداشتہ ایم
بیهوده بوده....
بلافاصلہ بعدازمرگ می فهمیم
ما چقدر خدارا دوست داریم
وچقدر از اوفاصلہ گرفتہ ایم.....
بعداز مرگ می فهمیم کاش تمام عمر
دراندیشہ این لحظہ ملاقات بودیم...
💬استاد پناهیان
#حضرت_حجت
#اللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
https://eitaa.com/tabligh110114
••|💎💡|••
🌸حدیث زیبای روز🌸
❣ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) :
👈 سه نفر هستند که هنگام دیدار با خدا از هر دری که بخواهند وارد بهشت میشوند :
1️⃣ کسی که خوش اخلاق باشد.
2️⃣ کسی که هم در خلوت هم در حضور مردم از خدا بترسد.
3️⃣ کسی که جر و بحث را رها کند ، حتی اگر حق با او باشد.
📚 اصول کافی'ج2'ص 300
https://eitaa.com/tabligh110114
••••﴿﷽﴾••••-🕊⃝⃡
💌 #ڪــلامشهـــید
🌹 شهـــید جواد حسناوی:
از پاهايی که نمیتوانند تو را به ادای نماز ببرند، انتظار نداشته باش که تو را به بهشت ببرند...
『اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفࢪَج』
•https://eitaa.com/tabligh110114
•