https://eitaa.com/estekhare110114
کانال استخاره و پاسخ به سوالات شرعی و اعتقادی و حقوقی به شرط صلوات
@Alabd110114
الإمام الصّادق(ع): «لمّاسُئِل ما بالُ القرآنِ لايَزدادُ علی النّشرِ والدّرسِ إلّا غَضاضةً؟ قال(ع): لأنَّ اللهَ تبارک وتعالی لمْ يجعلْهُ لِزمانٍ دُونَ زمانٍ وَلا لِناسٍ دُونَ ناسٍ؛ فَهو في کلِّ زمانٍ جَديدٌ، وَعند کلِّ قومٍ غضٌّ، إلی يوم القيامة»؛[1] از محضر مبارك حضرت صادق(ع) سئوال شد كه اين چه خصوصيتي است در قرآن كه هرچه بيشتر منتشر ميشود و مورد بحث قرار ميگيرد باز هم شيرين و شيرينتر ميشود؟ فرمودند به خاطر اين است كه خداوند متعال قرآن را براي عصري دون عصر ديگر و يا براي مصري دون مصر ديگر قرار نداده؛ قرآن كريم، تا روز قيامت، براي هر زماني نو است و براي هر ملت و نسلي شيرين است. من تأكيد ميكنم كه دوستان بر روي قرآن بيشتر كار كنند. يكي از رشتههاي اصلي تحصيل در حوزه تفسير و علوم قرآني و مباحث پيراقرآني است كه همگي اينها لازم است.
امام علی : وَ أَكْرِمْ عَشِيرَتَكَ فَإِنَّهُمْ جَنَاحُكَ الَّذِي بِهِ تَطِيرُ وَ أَصْلُكَ الَّذِي إِلَيْهِ تَصِيرُ وَ يَدُكَ الَّتِي بِهَا تَصُولُ.[1]
قبیله، و خویشاوندانت را گرامی بدار. سه تشبیه برای خویشاوندان دارند: یک. تشبیه به بال و پر هست. پیشرفت و ترقی در گرو حمایت های آنهاست. دو. تشبیه دوم به اصل و ریشه است، اشاره به عدم احساس تنهایی در برابر مشکلات است . وقتی اقوامت را داشتی در مشکلات تنها نمی مانی. سه. تشبه سوم به دست هست. اشاره به مبارزه با دشمنان هست به کمک عشیره و خویشاوندان.
این یک اصل مورد تایید اسلام هست و در حقیقت یکی از مصادیق صله رحم هم هست. صله رحم = بیمه فرهنگی و اجتماعی و دینی. وقتی اقوام هوای یکدیگر را داشتند هم دینشان محفوظ تر است و در مشکلات تنها نمی مانند و در مقابل بدخواهان هم در تنهایی قرار نمی گیرند. این یک اصل کلی هست و گاهی استثناء هم دارد مانند عشیره پیامبر. ﴿تَبَّتْ يَدَا أَبىِ لَهَبٍ وَ تَبَّ 1 مَا أَغْنىَ عَنْهُ مَالُهُ وَ مَا كَسَبَ2سَيَصْلىَ نَارًا ذَاتَ لهَبٍ 3 وَ امْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ4 فىِ جِيدِهَا حَبْلٌ مِّن مَّسَدِ5﴾[2] قاعده این است که اقوام همراه باشند گاهی این قاعده استثنا بر می دارد.
مام علی:اسْتَوْدِعِ اللَّهَ دِينَكَ وَ دُنْيَاكَ وَ اسْأَلْهُ خَيْرَ الْقَضَاءِ لَكَ فِي الْعَاجِلَةِ وَ الْآجِلَةِ وَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ؛ وَ السَّلَام.[1]
دین و دنیایت را نزد خدا به امانت بگذار ، از خداوند بهترین مقدرات را برای امروز و فردا بخواه و در پایان این نامه هم با والسلام این نامه را به پایان می برند.
همه چیز را باید از خدا خواست. بیدک الخیر انک علی کل شیءٍ قدیر. خیر دست خداست و هم دنیای انسان آفات دارد و هم دین انسان و اگر مراقب نباشیم مشکل پیدا می کنیم و باید خود را به خدا سپرد
قال علیٌ علیهالسلام: ح 27) عند غلبة الغيظ و الغضب يُختبر حلم الحلماء.[1]
کسانی که ادعای حلم وبردباری میکنند زمانی که خشم وغضب بر آنها غلبه پیدا میکند اگر خودشان را نگه داشتند مشخص میشود که آنها حلیم هستند پس کسی که ادعای حلم وبردباری میکند به صرف ادعا حلیم بودن قابل پذیرش نیست باید آزمایش شود وآزمایش این شخص موقعی است که خشم وغضب بر او مسلط میشود اگر در این هنگام توانست خود را کنترل کند انسان حلیمی است؛ البته ساختار شخصیتی انسان متفاوت است بعضیها بطور وراثتی آدمهای غضبناکی هستند وبعضیها بالعکس آدمهای آرامی هستند وکسی که به صورت ژنتیکی فرد عصبانی است میتواند خودش را کنترل کند منتها این اصلاح نیاز به تمرین دارد یعنی تصمیم بگیرد هنگامی که خشگین شد خودش را کنترل کند وبه مرور زمان مسلط بر نفس خود میشود به گونهای که دیگر حلم برای او ملکه نفسانی میشود وبه آسانی عصبانی نمیشود.
16.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 مقایسه نگاه غرب در مورد زن و نگاه اسلام در مورد زن در کلام امام خامنه ای
#زن
#عفت
#حجاب
#نگاه_اسلام_به_زن
#انقلابیون
#مهاجر