از سایه هویج تا سایه چماق
🔴 پاسخی به سوال جناب پرزیدنت....
برای پاسخ به سؤالِ رئیس جمهور محترم «اگر برجام نباشد چه میشود؟» ابتدا باید به یک سؤال مقدماتی پاسخ داد و آن هم اینکه؛ در حال حاضر از برجام چه مانده است؟! آنچه عملاً وجود خارجی دارد، تعهدات یکطرفه و بدون مابهازای ایران است. پس سؤال دقیق و درست این میشود؛ «اگر ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکند چه میشود؟»
ایران میتواند در نخستین گام یک بازه زمانی مشخص - مثلاً یکماهه - را تعیین و بهصورت رسمی اعلام کند که در صورت ادامه تلاش آمریکا برای ایجاد محدودیت در فروش نفت ایران، غنیسازی۲۰ درصد از سر گرفته میشود.
در بند ۳۶ برجام دو راهکار پیش پای ایران در صورت «عدم پایبندی اساسی» سایر طرفها گذاشته شده است:
۱)«توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهدات»
۲) پیگیری از طریق شورای امنیت که در بند۳۷ توضیح داده شده و البته کاملاً و به طرز عجیبی علیه ایران است.
نکته دیگر آنکه تجدیدنظر در تعهدات برجامی یک قانون لازمالاجراست. مجلس در جلسه ۲۱ مهرماه سال۹۴ اجرای برجام را بهصورت مشروط تصویب و ۹ شرط برای آن تعیین کرد.
در بند سوم این قانون آمده است؛ «دولت موظف است هرگونه عدمپایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغوشده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را بهدقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز ج ا ایران را سامان دهد...»
ممکن است مدافعان برجام این استدلال را مطرح کنند که چنین واکنشی باعث افزایش فشار اقتصادی میشود. همانطور که آمریکاییها به دفعات و درستی میگویند، آنان حداکثر فشار اقتصادی و رژیم تحریمی علیه ایران را تحمیل کردهاند و جایی برای افزایش فشار و تحریم از ناحیه آمریکا وجود ندارد. اروپاییها نیز در این بازی نقش و وزن موثری ندارند. آنان نه در مقابله با آمریکا و تامین منافع ایران توانستهاند کاری از پیش ببرند و نه همراهی رسمیشان با آمریکا میتواند، چیزی بر بار فشار بر ایران اضافه کند. ایران به اندازه کافی اهرم در دست دارد که بتواند به اروپاییها که این روزها غرق در انواع و اقسام مشکلات نفسگیرند، بفهماند بهتر است پایشان را از گلیمشان درازتر نکنند.
لازمه همه اینها در سطح بینالمللی یک دیپلماسی فعال و پویاست که از قبل زمینه و بستر را برای تغییر وضعیت و ایجاد توازن، آماده سازد. ویژگی اصلی این دیپلماسی اقتدار است. ماجرای اخیر بازداشت مدیر ارشد شرکت هواوی در کانادا –به بهانه نقض تحریمهای ایران- و برخورد سریع و مقتدرانه چین با قضیه – دستگیری حداقل دو تبعه کانادا- که باعث عقبنشینی این کشور شد، نمونه درسآموزی از دیپلماسی اقتداری در برابر دیپلماسی التماسی است.
اما مهمتر از فعل و انفعالات خارجی ماجرا، مسئله مدیریت داخلی است. بیشک با نبودن برجام، دشمن میکوشد یک عملیات سنگین روانی راه بیندازد تا وضعیت را بحرانی جلوه دهد. افکار عمومی را باید در برابر سیل اخبار جعلی و جهتدار محافظت کرد. به موازات مقابله با عملیات روانی دشمن، باید اقتصاد را بهنحوی مدیریت کرد که خروجی آن اطمینانبخشی به مردم باشد. مثال نقض این قضیه ماجرای دلار ۴۲۰۰ تومانی است. تصمیمی غلط و فسادزا که رانتی نجومی –بیش از۱۰۰ هزار میلیارد تومان- ایجاد کرد و امروز با گذشت ۸ ماه از آن تصمیم، هیچکس حاضر به پذیرش مسئولیت نیست و آن را به هم پاس میدهند!
آری؛ برجام عملاً از بین رفته است و مسئله فقط پذیرش یا عدم پذیرش این واقعیت از سوی دستاندرکاران آن است. زمانی دولت برای تحمیل برجام و بستن دهان اندک منتقدان آن در کشور، از مزایای تخیلی و باغ سیب و گلابی میگفت. اینک که تق ماجرا درآمده و مشخص شده همه آن وعدهها خواب و خیال بوده، در کمال تعجب و در چرخشی۱۸۰ درجهای میگویند اگر برجام نباشد بیچاره میشوید و روزگارتان سیاه!
دیروز با سایه هویج برجام جامعه را به دنبال خود کشاندند و امروز آنان را از سایه چماق آن میترسانند. نبودن برجام میتواند سرمنشأ برکات بسیاری شود (چرا که اولین گام برای امید و حرکت، قطع امید از وهم و خیال است)، البته اگر اندکی شجاعت توأم با درایت نیز در میان باشد.
@hadisyasi
اصلاحطلبان همچنان به دنبال فرار از مسئولیت!
«علی تاجرنیا» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه اصلاحطلب «اعتماد» با انکار سهم اصلاحطلبان در عملکرد دولت گفته است: «حضور اصلاحطلبان در دولت آقای روحانی کمرنگ شده و بخش عمده آن از سر ناچاری و نداری بوده است.» تاجرنیا در ادامه گفت: «مشکل اصلی روحانی دولت خودش است. روحانی باید خودش دست به تغییر بزند و کاری از جریان سیاسی اصلاحطلب که تاکنون همراه بوده برنمیآید؛ اما ظاهراً روحانی ترجیح میدهد با حلقه اولیه خود مشورت کند تا حامیانش که باعث رأیآوری او شدند. اگر اوضاع به همین شکل باقی بماند، روند همینگونه منفعلانه طی شود و بر سیاستهای غلط اصرار شود، طبیعی است که بخشی از همپیمانان روحانی زبان و ادبیات تندتری در نقد دولت پیدا کنند.» گفتنی است این اظهارات در حالی بیان میشود که اصلاحطلبان در سال گذشته فشار سنگینی به دولت وارد کردند و در آستانه تشکیل کابینه دوازدهم به صراحت اعلام کردند باید سهمشان را تمام و کمال از روحانی بگیرند و در آخر نیز چنین شد.
نقشه جدید دشمن علیه ملت ایران
بر اساس گزارشهای نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، دشمنان ایران اسلامی پس از ناکامی در شکست ایران با حربههای نظامی، سیاسی، تحریم و...، اکنون به نفوذ، عملیاتهای ضد امنیتی و اقدامات ضد ایرانی در پوشش انجمنها و فعالیتهای اجتماعی رو آوردهاند. در این راستا، توماس کاپلان، سرمایهگذار لابی صهیونیستی اتحاد علیه ایران هستهای و تأسیسکننده مؤسسه محیط زیستی «پنترا» گفته است برای به زانو درآوردن ایران باید ابتدا یک راه غیر نظامی را در پیش گرفت؛ در این راستا وی از بهترین ابزاری که در اختیارش بوده استفاده کرده و با پشتیبانی از مؤسسهای به ظاهر محیط زیستی به نام «میراث پارسیان» به جاسوسی از اماکن نظامی و حساس ایران پرداخته و اهداف دشمنان را دنبال کرده است. گفتنی است، شبکه جاسوسی متصل به موساد که اطلاعات سپاه در سال گذشته آن را کشف و منهدم کرد، از عوامل همین پروژه بودند..
@hadisyasi
پیشبینی رژیم صهیونیستی از چالشهای آینده
یک مرکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی پیشبینی این رژیم از وقوع جنگ بزرگ در خاورمیانه در سال 2019 را مطرح کرد و نوشت: «اگر این جنگ انجام نشود، در سال 2025 جنگ بزرگتری رخ میدهد... . جنگ گسترده در منطقه میتواند در نتیجه یک تنش غیر عمد ایجاد شود که از جمله آنها میتوان به حمله رژیم صهیونیستی به لبنان یا سوریه اشاره کرد... .» این مرکز مطالعاتی صهیونیستی در این گزارش دو عنصر اساسی نسبت به تنشهای موجود در منطقه را تلاش حزبالله و سوریه برای تولید موشکهایی با دقت بسیار بالا و همچنین تلاشهای ایران برای تبدیل سوریه به پایگاه پرتاب موشک ضد رژیم صهیونیستی دانسته است.
هشدار کنگره درباره ضعف ارتش آمریکا
«کمیسیون استراتژی دفاع ملی» آمریکا با هشدار صریح درباره انحطاط چشمگیر قدرت نظامی این کشور اعلام کرده است، «ارتش آمریکا در نزاع بعدیاش ممکن است به طرز غیر قابل قبولی از تلفات بالا و خسارتهای بزرگ و اساسی رنج ببرد... اگر ارتش آمریکا مجبور شود به طور همزمان در دو یا چند جبهه بجنگد، ایالات متحده به طور ویژهای در معرض خطر مغلوب شدن قرار دارد. توانایی آمریکا برای دفاع از متحدان، شرکا و منابع حیاتی خودش به طور فزایندهای در هالهای از ابهام قرار گرفته است. اگر ملت (کشور آمریکا) فوراً برای رفع این شرایط اقدام نکند؛ تبعات، وخیم و پایدار خواهد بود.»
@hadisyasi
⭕️ دزدی ۵۰ هزار میلیاردی از جیب مردم؟
🔻این سخنان حاجیبابایی، نماینده مجلس را بشنوید؛
🔹از یک بیسر و سامانی و فاجعه میگوید. دولت #روحانی در سال ۹۵، از محل افزایش قیمت بنزین و گاز و ...، ۸۷ هزار میلیارد تومان از مردم گرفته، اما فقط ۳۶ هزار میلیارد تومان آن را به مردم #یارانه داده است. بقیه پولها کجاست؟
🔹 قیمت بنزین و گاز و ...، سال به سال، گران و گرانتر میشود و دولت پول بیشتری از مردم میگیرد، اما یارانه مردم همان ۴۵ هزار تومان مانده و تغییری نکرده است!
@hadisyasi
⛔️مردی از جنس #دروغ❗️
ظریف دیروز : "باید بپذیریم منافع ملی جناحی نیست؛ همه تو یک کشتی نشستیم!"
🔸در فیلم بالا مشاهده میکنید که همین آقای ظریف یک بار در دهه ۸۰ ذلیلانه پیش البرادعی میره و میگه اگر مذاکرات شکست بخوره ما رای نمیاریم!
🔸 همین چند سال پیش هم دوباره ظریف رفت شورای روابط خارجی آمریکا گفت اگر ما توی مذاکرات برجام پیروز نشیم برای انتخابات ۹۶ نمیتونیم رای بیاریم!
⚠️ اون کسی که جلوی آقای جبرائیلی نشسته داره سخنان کذب میزنه مدیر مسئول روزنامه اصلاحطلب شرق هست.
@hadisyasi
⛔️مردی از جنس #دروغ❗️
دومین دروغی که امروز آقای ظریف در سخنرانی خود گفتند
ظریف دیروز درچهارمين کنگره ندای ایرانیان:
چرا کیهان و صداوسیما بخش اول جمله اوباما را كه گفت«اگرميتوانستيم یک پیچومهره از هستهای ایران باقی نميگذاشتيم»پخش ميكند اما جمله بعد را که میگوید«اما نمیتوانیم» سانسور میکنند...
✍ويدئوی بالا سال ٩٢ از صداوسیما پخش شده ،آقای ظریف چیزی سانسور نشده و جملات کامل است
@hadisyasi
🚖 چرا هزینههای سربار شرکتهای خودروسازی زیاد است؟/ حضور پسرعمو و خواهرزاده رئیس جمهور در هیات مدیره شرکتهای قطعه سازی
🚘 بررسیها نشان میدهد دو خودروساز سایپا و ایرانخودرو در حال حاضر دارای 129 شرکت اقماری هستند که این شرکتها علاوه بر اینکه زیان چشمگیری را به خودروسازان تحمیل کردهاند، به حیاط خلوت برخی از گروهها و جناحهای سیاسی نیز تبدیل شدهاند.
🚘 حضور عبدالحسین فریدون و مهدی مونسان، پسرعمو و خواهرزاده رئیسجمهور در هیاتمدیره گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران یکی از دهها و صدها موردی است که تبدیلشدن این شرکتها به حیاط خلوت سیاسیون را نشان میدهد. این موضوع از این منظر دارای اهمیت است که براساس آخرین آمارهای اظهارشده، شرکتهای اقماری دو شرکت سایپا و ایرانخودرو دوهزار و 720 عضو هیاتمدیره دارند که این افراد با دستمزدها و مزایای نجومی خود، رقم قابل چشمگیری هزینه سر بار به خودروسازان تحمیل میکنند که درنهایت پرداختکننده آن، خریداران خودروهای داخلی هستند.
🚘 علاوهبر این، در دو خودروساز بزرگ کشور درمجموع حدود 95 هزار پرسنل حقوقبگیر وجود دارد که گفته میشود تعداد 26 هزار نفر از آنان نیروی مازاد بوده و از این محل سالانه بیش از هزار و 100 میلیارد تومان هزینه سر بار به هزینههای دو خودروساز اضافه میشود. هزینههای تبلیغاتی، تیمداری در ورزش حرفهای و مواردی از این دست نیز هزینههایی است که سالانه چندین هزار میلیارد تومان هزینه سر بار به خودروسازی کشور تحمیل میکند که در این میان، مردم تنها متضرر این سوءمدیریت هستند./نوداقتصادی
@hadisyasi
متن توافقنامه طرف های یمنی شرکت کننده در گفتگوهای سوئد به این شرح است:
طرف ها پس از نشستی تحت نظارت سازمان ملل متحده طی 06/12/2018 تا 13/12/2018 (15 تا 22 آذر) در سوئد ضمن تقدیر از این کشور به دلیل میزبانی و حمایت از این گفتگوها و همچنین تشکر از همه کشورها و سازمان هایی که در به نتیجه رساندن این گفتگوها مشارکت داشته اند....توافقات خود را به شرح زیر اعلام می کنند:
1- توافق درباره شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی
2- سازوکار اجرائی درباره توافقنامه مبادله اسرا
3- اعلام تفاهماتی درباره تعز
تعهد می دهیم به:
- اجرای مفاد این توافقنامه و اجرای کامل و تلاش برای برچیدن هرگونه عواملی که مانع از اجرای آن می شود.
- تعهد به خودداری از هرگونه اقدام یا بحران سازی یا اتخاذ تدابیری که منجر به از بین رفتن فرصت های اجرای کامل این توافقنامه می شود.
- تعهد کامل به ادامه رایزنی ها بدون قیدو شرط طی ماه ژانویه 2019 در محلی که بعداً تعیین خواهد شد.
اعلام تفاهمات درباره تعز
طرفین درخصوص موارد زیر توافق کردند:
1-تشکیل کمیته مشترک طرفین با حضور نمایندگانی از جامعه مدنی و مشارکت سازمان ملل متحد.
2- طرفین نمایندگان خود را در کمیته مشترک تعیین خواهند کرد و اسامی این افراد حداکثر یک هفته پس از گفتگوهای سوئد به دفتر فرستاده سازمان ملل متحد اعلام خواهد شد.
3- سازمان ملل متحد زمان و مکان نشست اول کمیته مشترک را تعیین خواهد کرد.
4- کمیته مشترک اختیارات و سازوکار فعالیت خود را تعیین خواهد کرد.
5-کمیته مشترک گزارشی از روند فعالیت خود به نشست آتی گفتگوهای یمن ارائه خواهد کرد.
توافق درباره شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی
طرفین درخصوص موارد زیر توافق کردند:
-استقرار مشترک نیروهای اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی و شهر الحدیده در اماکن مورد توافق در خارج از این شهر و اسکله ها.
- تعهد طرفین به عدم انتقال هرگونه تجهیزات نظامی به این استان و شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأی عیسی.
-برچیدن هرگونه نماد سلاح در این شهر.
- تشکیل کمیته هماهنگی برای استقرار نیروهای مشترک و مورد توافق به ریاست سازمان ملل متحد که به طور مثال شامل اعضایی از طرفین برای نظارت و آتش بس و استقرار نیروها می شود.
- رئیس کمیته هماهنگی برای استقرار نیروهای مشترک گزارش های هفتگی خود را از طریق دبیرکل به شورای امنیت ارائه می کند. این گزارش درخصوص پایبندی طرف ها به تعهداتشان در این توافق است.
- کمیته هماهنگی استقرار نیروهای مشترک ناظر بر عملیات استقرار و نظارت خواهد بود و همچنین بر مین روبی در شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی نظارت خواهد داشت.
-نقش رهبری سازمان ملل متحد در پشتیبانی از مدیریت و عملیات بازرسی از اداره کل بنادر دریای سرخ یمن در اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی. این موضوع شامل تقویت سازوکار سازمان ملل متحد در بازرسی و تحقیق (UNVIM) در اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی نیز می شود.
-تقویت حضور سازمان ملل متحد در شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی.
- طرف ها تعهد می دهند کار سازمان ملل را در الحدیده تسهیل کنند.
- همه طرف ها تعهد می دهند رفت و آمد غیرنظامیان و جابجائی کالا از و به شهر الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی را تسهیل کنند و همچنین تعهد می دهند مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به اسکله الحدیده و الصلیف و رأس عیسی نشوند.
- همه درآمدهای اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی به بانک مرکزی یمن شعبه الحدیده تحویل داده می شود. این پول ها صرف تامین دستمزد کارمندان بخش خدماتی این شهر و استان الحدیده و همه مناطق دیگر این کشور خواهد شد.
- مسئولیت امنیت الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی طبق قانون یمن بر عهده نیروهای امنیتی داخلی است و باید رویه های حقوقی حکومتی و هرگونه موانعی در مسیر فعالیت نهادهای داخلی برچیده شود.
-این توافق به عنوان سابقه ای فراتر از هرگونه گفتگو یا مذاکرات بعدی به شمار نمی رود.
-اجرای این توافقنامه در چندین مرحله صورت می گیرد و نحوه آن را کمیته هماهنگی استقرار تعیین خواهد کرد. استقرار نیروها در اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی و بخش های مهم شهر که با امور انسانی مرتبط است در مرحله نخست اجرا خواهد شد و طی دوهفته پس از اجرائی شدن آتش بس تکمیل خواهد شد. استقرار نیروهای مشترک در شهره الحدیده و اسکله های الحدیده و الصلیف و رأس عیسی حداکثر طی 21 روز پس از آغاز اجرای آتش بس صورت خواهد گرفت.
@hadisyasi
از #سایه_هویج تا #سایه_چماق
🔴 پاسخی به سوال جناب پرزیدنت....
✍ #محمد_صرفی(کارشناس میهمان)
برای پاسخ به سؤالِ رئیس جمهور محترم «اگر برجام نباشد چه میشود؟» ابتدا باید به یک سؤال مقدماتی پاسخ داد و آن هم اینکه؛ در حال حاضر از برجام چه مانده است؟! آنچه عملاً وجود خارجی دارد، تعهدات یکطرفه و بدون مابهازای ایران است. پس سؤال دقیق و درست این میشود؛ «اگر ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکند چه میشود؟»
ایران میتواند در نخستین گام یک بازه زمانی مشخص - مثلاً یکماهه - را تعیین و بهصورت رسمی اعلام کند که در صورت ادامه تلاش آمریکا برای ایجاد محدودیت در فروش نفت ایران، غنیسازی۲۰ درصد از سر گرفته میشود.
در بند ۳۶ برجام دو راهکار پیش پای ایران در صورت «عدم پایبندی اساسی» سایر طرفها گذاشته شده است:
۱)«توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهدات»
۲) پیگیری از طریق شورای امنیت که در بند۳۷ توضیح داده شده و البته کاملاً و به طرز عجیبی علیه ایران است.
نکته دیگر آنکه تجدیدنظر در تعهدات برجامی یک قانون لازمالاجراست. مجلس در جلسه ۲۱ مهرماه سال۹۴ اجرای برجام را بهصورت مشروط تصویب و ۹ شرط برای آن تعیین کرد.
در بند سوم این قانون آمده است؛ «دولت موظف است هرگونه عدمپایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغوشده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را بهدقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز ج ا ایران را سامان دهد...»
ممکن است مدافعان برجام این استدلال را مطرح کنند که چنین واکنشی باعث افزایش فشار اقتصادی میشود. همانطور که آمریکاییها به دفعات و درستی میگویند، آنان حداکثر فشار اقتصادی و رژیم تحریمی علیه ایران را تحمیل کردهاند و جایی برای افزایش فشار و تحریم از ناحیه آمریکا وجود ندارد. اروپاییها نیز در این بازی نقش و وزن موثری ندارند. آنان نه در مقابله با آمریکا و تامین منافع ایران توانستهاند کاری از پیش ببرند و نه همراهی رسمیشان با آمریکا میتواند، چیزی بر بار فشار بر ایران اضافه کند. ایران به اندازه کافی اهرم در دست دارد که بتواند به اروپاییها که این روزها غرق در انواع و اقسام مشکلات نفسگیرند، بفهماند بهتر است پایشان را از گلیمشان درازتر نکنند.
لازمه همه اینها در سطح بینالمللی یک #دیپلماسی_فعال و پویاست که از قبل زمینه و بستر را برای تغییر وضعیت و ایجاد توازن، آماده سازد. ویژگی اصلی این دیپلماسی #اقتدار است. ماجرای اخیر بازداشت مدیر ارشد شرکت هواوی در کانادا –به بهانه نقض تحریمهای ایران- و برخورد سریع و مقتدرانه چین با قضیه – دستگیری حداقل دو تبعه کانادا- که باعث عقبنشینی این کشور شد، نمونه درسآموزی از دیپلماسی اقتداری در برابر دیپلماسی التماسی است.
اما مهمتر از فعل و انفعالات خارجی ماجرا، مسئله مدیریت داخلی است. بیشک با نبودن برجام، دشمن میکوشد یک عملیات سنگین روانی راه بیندازد تا وضعیت را بحرانی جلوه دهد. افکار عمومی را باید در برابر سیل اخبار جعلی و جهتدار محافظت کرد. به موازات مقابله با عملیات روانی دشمن، باید اقتصاد را بهنحوی مدیریت کرد که خروجی آن اطمینانبخشی به مردم باشد. مثال نقض این قضیه ماجرای دلار ۴۲۰۰ تومانی است. تصمیمی غلط و فسادزا که رانتی نجومی –بیش از۱۰۰ هزار میلیارد تومان- ایجاد کرد و امروز با گذشت ۸ ماه از آن تصمیم، هیچکس حاضر به پذیرش مسئولیت نیست و آن را به هم پاس میدهند!
آری؛ برجام عملاً از بین رفته است و مسئله فقط پذیرش یا عدم پذیرش این واقعیت از سوی دستاندرکاران آن است. زمانی دولت برای تحمیل برجام و بستن دهان اندک منتقدان آن در کشور، از مزایای تخیلی و باغ سیب و گلابی میگفت. اینک که تق ماجرا درآمده و مشخص شده همه آن وعدهها خواب و خیال بوده، در کمال تعجب و در چرخشی۱۸۰ درجهای میگویند اگر برجام نباشد بیچاره میشوید و روزگارتان سیاه!
دیروز با #سایه_هویج برجام جامعه را به دنبال خود کشاندند و امروز آنان را از #سایه_چماق آن میترسانند. نبودن برجام میتواند سرمنشأ برکات بسیاری شود (چرا که اولین گام برای امید و حرکت، قطع امید از وهم و خیال است)، البته اگر اندکی شجاعت توأم با درایت نیز در میان باشد.
@hadisyasi
🔻توهین های مقامات آمریکایی به عربستان ادامه دارد
سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی:
🔹سعودیها نفت نفروشند، از گرسنگی خواهند مُرد
🔹آنان افراد منتقد و شهروندان سعودی را از دیگر کشورها به عربستان سعودی مسترد میکند و آنها را مورد آزار قرار میدهد.
🔹با توجه به اینکه بنسلمان تا این اندازه دیوانه است چرا ما باید به او سلاح بدهیم؟
@hadisyasi
🚩 توضیحات کدخدایی درباره ایرادات شورای نگهبان به #CFT
🔹 اگر کشور تصمیم میگیرد که به یک کنوانسیون یا معاهده بین المللی بپیوندد و مصلحت است، مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آن نظر میدهد.
🔹شورای نگهبان ضرورت الحاق و یا عدم الحاق به کنوانسیون یا معاهدهای نظیر CFT را تعیین نمیکند، بلکه فقط درباره انطباق با شرع و قانون اساسی درباره آن نظر میدهد.
🔹 شورای نگهبان 11 ایراد و نه 22 ایراد به این کنوانسیون وارد کرده است. این شورا در بیان ایرادات به این لایحه سیاسی برخورد نکرده است.
🔹شورای نگهبان جای مجلس و یا مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست اما سر جای خودش است و محکم در این جایگاه قرار گرفته است و طبق وظایفش عمل میکند
@hadisyasi
🚩 یک حامی پر و پا قرص دیگر #برجام هم از حمایتش دست کشید
🔹یکی از حامیان پر و پا قرص حسن روحانی و برجام که این روزها به جرگه منتقدین برجام بدل شده، مجید انصاری است. او پیشتر در در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود:همه تخم مرغ ها را در سبد برجام نگذاشته ایم و گزینههای مختلفی را در دستور کار داریم. اما همین مجید انصاری حالا چیزی کمتر از 8 ماه نگذشته، روز گذشته گفته است: اینکه تمام تخممرغها را در سبد برجام گذاشتیم کار اشتباهی بود.
مجید انصاری گفته است:
🔹 9 شرط رهبری برای اجرای برجام گذاشته بودند، اگر آن شروط به درستی اجرا میشد خیلی از مشکلات ایجاد نمیشد
🔹همین الان اروپاییها 7 ماه است که دارند SPV را کش میدهند و هیچ چیزی هم به ایران ندادهاند"
@hadisyasi
⭕️ اقدام لاریجانی به ارجاع لوایح FATF به مجمع تشخیص نقض صریح قانون اساسی است
👤اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان :
🔹به موجب قانون چنانچه طرح یا لایحه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما توسط شورای نگهبان رد و به مجلس بازگردانده شود، لازم است مجلس پس از رای گیری مجدد در صحن علنی، عملا بر مصوبه قبلی خود اصرار نموده و آن را از باب «مصلحت» روانه مجمع تشخیص نماید
🔹صراحتا اعلام میداریم که این اتفاق، نقض آشکار قانون اساسی و نیز موجب زیر سوال رفتن فلسفه وجودی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام است و بیم آن داریم که با چنین قانون شکنی های آشکار توسط افراد یا گروه ها ، عملاً زمینه برای اعمال سلیقه های نامشروع سیاسی در آینده فراهم شود.
🔹لذا مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید بازیچه و اسیر سیاسی بازی های برخی اصحاب قدرت و گروه های سیاسی شود.
@hadisyasi
🔸 یک منبع آگاه در دادستانی تهران :
🔹 مهناز افشار هفته گذشته در خصوص تبلیغ یک آمپول در دادسرای فرهنگ و رسانه حاضر شد و توضیحاتی ارائه کرد.
🔹 از مهناز افشار تعهد گرفته شد و وی از کار خود اظهار پشیمانی کرد.
🔹 گفتنی است دادستانی تهران هفته گذشته مهناز افشار را به دلیل مداخله در امر پزشکی، معرفی و تبلیغ یک آمپول خطرناک برای معتادین در فضای مجازی برای ارائه توضیحاتی، احضار کرده بود.
@hadisyasi
روز گذشته جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسجمهور باز هم بدون تصمیم خاصی درباره پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی به پایان رسید. در مرداد 1395، شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت حمایت از پیامرسانهای اجتماعی داخلی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی خارجی تأکید کرد. همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، در صورتی که بیش از ٥٠ درصد سهام پیامرسانی متعلق به شخص ایرانی بوده و میزبانی آن صرفاً در داخل کشور انجام شده و امکان اعمال حاکمیت در آن وجود داشته باشد، پیامرسان اجتماعی داخلی در نظر گرفته میشود؛ اما اکنون که بیش از ۱۶ ماه از این مصوبه میگذرد هنوز خبری از حمایت نیست، پیش از این هم محورهای ششگانه الزامات شبکه ملی اطلاعات در این شورا تصویب شده بود که عبارتند از: زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، استقلال، مدیریت، خدمات، سالمسازی و امنیت و نیز تعرفه و مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات همراه با الزامات فرهنگی شبکه.
انتظار میرود، این شورا اهمیت این موضوع را درک کند؛ زیرا در یک شبکه اجتماعی بیگانه بیش از یک میلیارد مطلب فارسی در طول دو سال تولید شده است، یعنی اینکه نیمی از راه 20 ساله اینترنت در مدت کوتاهی با 45 میلیون نفر فقط در یک شبکه طی شده است. بیتوجهی شورای عالی فضای مجازی به استفاده از این بستر نیز همانند شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این شورا نیز در چند سال گذشته در حالت نیمه تعطیل قرار دارد؛ در حالی که مصوبههای فرهنگی خوبی را به تصویب رسانده است، اما به دلیل ابلاغ نشدن از سوی رئیسجمهور به اجرا در نیامدهاند. هر چند امضای آنها هم به دلیل پیگیری نکردن نمیتوانست مشکلی از کشور را حل کند. همین مسائل است که رهبر معظم انقلاب بخشی از مشکلات فرهنگی کشور را ناشی از بیتوجهی مسئولان به امور فرهنگی کشور میدانند. به گفته رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رهبری چند وقت پیش گفتند که در پیشگاه خدا احتجاج کردم که بنده شما (اعضای شورای انقلاب فرهنگی) را برای این کار قرار دادم، اما شما کوتاهی کردید. از این رو لازم است این دو شورا که قرارگاههای برنامهریزی و عملیاتی جنگ نرم هستند، با انگیزه و روحیه انقلابی در راستای رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب بکوشند و بیش از این دشمنان را به تأثیرگذاری بر زیست بوم فرهنگی امیدوار نکنند.
@hadisyasi
بهتر است با مردم صادق باشیم
«صادق زیباکلام» از چهرههای اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه «سازندگی» با عنوان «پاسخ به حجاریان» نوشت: «چه بخواهیم و چه نخواهیم سرنوشت جریان اصلاحات به سرنوشت آقای روحانی گره خورده است... به همین دلیل عملکرد آقای روحانی و تصویری که از ایشان در یک سال گذشته به وجود آمده است، عملاً به پای اصلاحطلبان نوشته میشود. بخشهایی از جامعه هم نه تنها از وی گلایه دارند؛ بلکه فکر میکنند که اصلاً نباید به حرف اصلاحطلبان گوش میدادند.» زیباکلام در ادامه نوشت: «برخی از اصلاحطلبان با توجه به عملکرد دولت قصد دارند تا به هر نحوی که شده تقصیر را متوجه خودشان ندانند. کسانی مثل آقای حجاریان و علویتبار میگویند ما اگر میدانستیم که اینطور میشود به روحانی رأی نمیدادیم... شاید بهتر باشد به جای اینکه از زیر بار مسئولیتمان فرار کنیم با مردم صادقانه برخورد کنیم... باید به مردم بگوییم که انتقادها را قبول میکنیم و شریک آقای روحانی هستیم.»
هشدار نسبت به القای ناکارآمدی!
«محمدرضا باهنر» چهره اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس گفته است اکنون در بسیاری از شاخصهای توسعه در ردیف ۲۵ کشور برتر دنیا هستیم. همچنین طبق تحقیق یک مجله خارجی، ایران در رتبه هشتم جهان از نظر اقتدار نظام و قدرت نظامی قرار گرفته است که بینظیر است. وی با بیان اینکه همه قبول دارند از نظر امنیتی و اطلاعاتی جزء بهترینها هستیم و کارنامه درخشانی داریم، از روند رشد تولید ناخالص داخلی انتقاد کرد و گفت: به این رقم قانع نیستیم. رتبه تولید ناخالص داخلی ما در بین ۲۰۰ کشور، زیر ۲۰ است؛ اما باید ارتقا یابیم. وی همچنین با انتقاد از بزرگنمایی برخی مشکلات کشور گفته است: فساد داریم، اما این تصور که همه دزد هستند، غلط است؛ ۲۰۰ مدیر نجومیبگیر پیدا شد و مردم فکر میکنند همه مدیران نجومی بگیرند. ناکارآمدی هم که همینطور به هر کس میرسیم، میگوید ناکارآمدی همه جای مملکت را گرفته است.
@hadisyasi
خودکشی از ترس مرگ!
تحمیل آتشبس با شروط از سوی حماس در آخرین تقابل خود با اشغالگران قدس به سران رژیم کودککش صهیونیستی، راهپیمایی بزرگ بازگشت ساکنان کرانه باختری که هر هفته با شکوه بیشتری برگزار میشود، نقش بر آب شدن توطئههای سران رژیم صهیونیستی برای به آشوب کشاندن و جنگ داخلی در لبنان، شکست پروژه ساقط کردن دولت قانونی در سوریه، افزایش قدرت دفاعی نیروهای مقاومت و نفوذ روزافزون گفتمان ایستادگی، شکست پروژه عادیسازی رابطه با کشورهای عربی، خروج لیبرمن از کابینه رژیم صهیونیستی و در آستانه فروپاشی قرار گرفتن آن و...، همه و همه آژیر قرمز را برای رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه به صدا درآورده است. کارشناسان و تحلیلگران معتقدند سران رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت و بازگشت آرامش هر چند موقت به سرزمینهای اشغالی باید راه چارهای بیندیشند؛ اما مشکل آنجاست که راه مفری برای آنها باقی نمانده است.
اما با وجود تجربه وحشتناک سران تلآویو از تقابل اخیر با نیروهای مقاومت فلسطین و خاطره دردآور جنگهای 33 روزه و 22 روزه با توجه به اینکه نیروهای مقاومت اکنون هزاران برابر مجهزتر و با تجربهتر از گذشته هستند، یک مرکز تحقیقاتی رژیم صهیونیستی از ضرورت ایجاد یک جنگ در سال 2019 سخن به میان آورده و هشدار میدهد، اگر این جنگ پیشدستانه در سال آینده رخ ندهد، در آینده نه چندان دور جنگی به مراتب بزرگتر رخ خواهد داد که میتواند موجودیت این رژیم را با چالش اساسی روبهرو کند! این مرکز، تحلیل میکند که سران صهیونیست اکنون باید برای جلوگیری از افزایش توان نظامی به ویژه در حوزه موشکی حزبالله و حماس جنگ را طراحی و زیرساختهای نظامی آنها را از بین ببرد! راه حلی که سران صهیونیست خود نیز به خوبی میدانند بیشتر به خودکشی از ترس مرگ شبیه است تا رفع تهدیدات!
@hadisyasi
🔻آیت الله اراکی، مدرس خارج فقه و اصول؛
💠 فقه نظام همان فقه جواهری است / تنظیم امور جامعه اسلامی بدون فقه نظامات ممکن نیست
🔹مراد ازفقه نظام فقه دیگری فراتر از فقهی که به وسیله ی فقهای ما تبیین شده است نیست و فقه نظام در همین فقه تبیین شده ی به وسیله ی فقها ی ما وجود دارد منتهی احکام فقه نظام در بسیاری از کتب فقهی ما گاه به طور پراکنده مطرح شده و گاه به شکل خود فقه نظام مطرح شده.
🔸وقتی جامعه ای شکل گرفت و حکومتی بر آن جامعه حاکم شد اینجا یک مسائلی به وجود می آید که مربوط به رفتار این جمع مرکب از حاکم و محکوم است و ما احیانا از این جمع مرکب بین حاکم و محکوم به مکلف کلان تعبیر می کنیم.
🔹این فقه مربوط به تنظیم جامعه است. حالا این فقه اگر مربوط به تنظیم امور سیاسی جامعه شد می شود فقه نظام سیاسی و اگر مربوط به تنظیم امور اقتصادی جامعه شد می شود فقه نظام اقتصادی و اگر این فقه مربوط به تنظیم امور تربیت و آموزش جامعه شد می شود فقه نظام تربیت.
🔸این معنا هم در روایات وجود دارد و هم فقهاء بزرگواری به آن تصریح کردهاند. مانند عبارات صریح مرحوم بردجردی در کتاب "البدر الظاهر".
🔹نظام اقتصادی هم بخواهیم اثبات بکنیم می آییم احکام فقهیه ی مربوط به رفتار های اقتصادی را در ابواب مختلف فقه مصلا فرض کنید این اصل مربوط به نظام اقتصادی است،اصل اینکه بدون کار اقتصادی کسی مالک مالی نخواهد شد و مالکیت ثروت طبیعی و مالکیت منابع طبیعی.
@hadisyasi
✅تفاوت اعتراض ها در فرانسه و ایران
🔹اعتراض ها در فرانسه و مجروح و کشته شدن 700نفر در این تظاهرات، رسانه های اروپایی را در خواب عمیق فرو برده است. به گونه ای که اگر شما عبارت اعتراض های فرانسه را به عنوان مثال در موسسه بروکينز سرچ کنید هیچ.عبارتی برای شما بالا نمیاید. حال اگر برعکس عبارت اعتراض ها در ایران را سرچ کنید، انواع و اقسام تحلیل ها و عکس های تظاهراتی را به شما نشان می دهد. در رابطه با گوگل و ویکی پديا هم این قضیه صدق می کند.
🔹به عنوان نمونه عبارت ندا آقا سلطان در گوگل و ویکی پایا اولین عکس در بحث اعتراض ها در ایران را نشان می دهد. حال با وجود سرکوب وحشیانه معترضان در فرانسه و صحنه هایی عجیب و وحشتناک از برخورد با مردم، هیچ کس نیست که به پوشش این خبر بپردازد.
🔹عمق فاجعه در داخل کشور است. روزنامه های زنجیره ای تمام هم و غم خود را فقط بر روی مساله fatf قرار داده اند و انگار نه انگار در فرانسه اتفاق خاصی افتاده است. هرچند از نظر این روزنامه ها اعتراض در ایران یعنی خشونت و در اروپا یعنی رسیدن به حق خود و آزادی خواهی مدنی.
@hadisyasi
⚠️پست_ویژه⚠️
#آل_روحانی
لیست اقوام روحانی که در دولت بنفش پست گرفتهاند
1️⃣ حسین فریدون؛ برادر روحانی که دارای فساد اقتصادی کلان و فساد اخلاقی گسترده می باشد : دستیار ارشد رئیس جمهور و همراه همیشگی او!
2️⃣ عبدالحسین فریدون؛ پسر عموی روحانی: مدیرکل وزارت علوم و آموزشعالی و سرپرست مرکز جذب اعضای هیئت علمی این وزارتخانه
3️⃣ ناهید مونسان؛ خواهرزاده روحانی: روابط عمومی بانک سرمایه
4️⃣ اسماعیل سماوی؛ خواهرزاده روحانی: سرپرست گروه مشاوران جوان، رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور
5️⃣ مهدی مونسان؛ خواهرزاده روحانی: رئیس گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران
6️⃣ غلامعلی خوشرو؛ پدر داماد حسین فریدون: نماینده ایران در سازمان ملل
7️⃣ اسماعیل نجار؛ پسرعموی شوهر خواهر روحانی: معاون وزیر کشور و رئیس ستاد بحران کشور
8️⃣ کامبیز مهدیزاده؛ داماد روحانی: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی
@hadisyasi
❌ ناتوانی دفاعی!!
✖️سایت کریستین ساینس وابسته به سازمان اطلاعات مرکزی امریکا ، اخیرا اعتراف کرده که پبشرفته ترین ماهواره جاسوسی امریکا که بر فراز کشور ایران جاسوسی میکرده، در ارتفاع 15 کیلومتری از جو زمین مورد حمله سلاح لیزری هوا فضای سپاه قرار گرفته و از بین رفته.
▪️این سایت در ادمه میگوید که بهت و حیرت امریکاییها از این اقدام به حدی بوده که تا حالا اینقدر مستأصل نشده بودند.
▪️طبق قوانین علمی این حمله توسط لیزر جامد صورت گرفته و این تکنولوژی قادر خواهد بود که هر موشک بالستیک اتمی و غیر اتمی را با هر سرعتی در خارج از جو زمین منهدم کند.
▪️این را امریکایی ها خوب میدانند که موازنه قدرت در جهان تغییر کرده است ولی گویا عده ای در داخل براشون سخته بفهمند که کدخداشون اینقدر در مقابل قدرت انقلاب اسلامی ضعیف است.🌹
@hadisyasi
گزارش روز/ درسآموزی عملی
بخش قابل توجهی از اظهارات محمدجواد ظریف در حاشیه نشست بینالمللی دوحه به ماجرای تقابل ایران و آمریکا و پرسشهایی درباره احتمال مذاکره مجدد در وضعیت فعلی اختصاص داشت. وی که پیشتر گفته بود: «آمریکا مرکز جهان نیست و نیازی به مذاکره با آمریکا نداریم.» در قطر نیز گفت: «ما هرگز با کشوری که برای ما 12 شرط تعیین کرده، آن هم پس از نقض قطعنامه شورای امنیت که خودش هم آن را تأیید کرده بود، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم؛ بلکه خود آنها (آمریکاییها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند، آن هم با کمتر بیقانون بودن. هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتاً طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست. آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند، اقدامی که تمام جامعه بینالمللی به جز انگشتشماری که به خاطر گرفتن منافع بیشتر از آمریکا، با آن مخالفت کردهاند.» سخنان و مواضع منطقی و دقیق وزیر امور خارجه کشورمان در این روزها این پرسش را به وجود آورده است که چرا آقای ظریف و... واو به واو این کلمات و تعاریف و تعابیری از این دست را که امروز آقای ظریف به زبان میآورند، هنگام مذاکرات از منتقدان نمیپذیرفتند؟! آیا اساساً آمریکا پیش و پس از مذاکره تفاوتی کرده است؟! آیا سیاستهای کلان آمریکا تغییر کرده است یا در میزان دشمنی کاخ سفید با انقلاب اسلامی تفاوتی حاصل شده است؟! البته عجیبتر اینکه چرا با وجود تجربه برجام در بیحاصل بودن امتیاز دادن به غرب امروز همان روش و اصول درباره موضوعاتی، چون FATF در حال تکرار است و حامیان رسانهای و جریانی آقای ظریف حتی درباره ضرورت گفتوگو و مذاکره در زمینه برنامه دفاع موشکی کشورمان در رسانههایشان مینویسند؟! واقعیت این است که فراتر از کلام، تجربه برجام باید در عمل دستگاه دیپلماسی و سیاستگذاریها و راهبردهای وزارت خارجه نمایان شود.
@hadisyasi
«نیکلاس کریستوف» ستوننویس روزنامه «نیویورکتایمز» که به تازگی به عربستان سعودی سفر کرده است، طی یادداشتی مینویسد: «تجربه سختی است که در یک حکومت پلیسی با مردم درباره شهوت رئیس کشورشان برای گرسنگی دادن به کودکان یمن، شکنجه زنان یا مثله کردن منتقدان مصاحبه کنیم. نتیجه چنین مصاحبههایی اغلب خندههای عصبی یا وقفههای طولانیمدت در گفتوگوها است.» تحلیلگر نیویورکتایمز در بخش دیگری از یادداشتش تصریح میکند: «من از منتقدان سرسخت ولیعهد مجنون عربستان سعودی بودهام، بنابراین قدری شگفتزده شدم که به من ویزای سعودی داده شد، شاید هم دلیلش این بود که یکی از اعضای هیئت سازمان ملل بودم که از یمن برمیگشت.» در ادامه این مطلب آمده است: «دوستانم در آمریکا وقتی که در یمن بودم نگرانی کمتری درباره سلامتیام داشتند تا وقتی که در ریاض بودم.» کریستوف با اذعان به اینکه سنجش افکار عمومی در یک حکومت پلیسی کار دشواری است، نوشته است: «مردم در ریاض از بنسلمان بابت برخی «پیشرفتهای اجتماعی»[احتمالاً از ترس] اظهار رضایت میکنند.» او نوشته است: «[مقامات] ارشد سعودی در محافل خصوصی میپذیرند که محمدبنسلمان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده است، اما آنها تأکید میکنند که رابطه میان آمریکا و عربستان سعودی مهمتر از زندگی یک انسان است. آنها میگویند آمریکا به دلیل حفظ ثبات در منطقه باید کنار عربستان سعودی بایستد.»
@hadisyasi
🔻 در پسابرجام، با هند هم رسیدیم به نفت در برابر غذا و دارو
🔹 ۲۵ آذر ۹٧ | فاینشسال اکسپرس خبر داد: ساز و کار مالی ایران و هند برای ادامه روابط تجاری، نفت در برابر غذا، دارو و هزینههای تحصیلی است؛
👈 هند اجازه خواهد داد تا ایران از پرداختهای انجام شده توسط پالایشگاههای هندی در حساب سپردهگذاران به روپیه برای پرداخت هزینههای دانشجویان ایرانی و مصارف پزشکی استفاده کند؛ ایران میتواند برای واردات داروها، وسایل پزشکی و مواد غذایی از هند، در برابر واردات نفت، روپیه پرداخت کند
👈 در دورههای قبلی (دولت دوم احمدینژاد و همچنین قبل از برجام)، هند ۴۵% از پرداختهایش را با روپیه انجام میداد و ۵۵٪ پرداختها با استفاده از یورو صورت میگرفت؛ اما در حال حاضر انتظار میرود هندوستان ۱۰۰% مبادلات خود را به روپیه انجام دهد | خبرگزاری اصلاحطلب ایلنا
🔸 ۱۴ شهریور ۹۵ | هاشمیرفسنجانی : اگر برجام نبود، سیاست غربیها این بود که ما را به نفت در برابر غذا برسانند
🔸 ۲۴ تیر ۹۵ | نوبخت، سخنگوی دولت : اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم
🔸 ۲۰ اسفند ۹۲ | هاشمیرفسنجانی : با ادامه روال احمدینژاد به مرحله نفت در برابر غذا میرسيديم
@hadisyasi