💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #نقش_خانواده در ایجاد امنیت روانی
🔶 #نبود_آرامش و #امنیت_عاطفی و روانی بین اعضای خانواده به خصوص بین والدین با فرزندان #از_عمدهترین_مشکلات خانوادههاست. خانواده محور اساسی در تربیت فرزندان است. خانواده در ایجاد بنای قدرت در فرد نقش پررنگی دارد.
👈جهت بررسی این موضوع، در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💢معرفی راه های موثر بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷اگر فردی دارای بهداشت روانی باشد، او می تواند بین احساساتش تعادل برقرار کرده، واقعیت را بپذیرد و نسبت به آن ها واکنش های مناسبی را بروز دهد. بهداشت روانی می تواند در سطوح مختلفی مانند سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایان شود و همچنین جنبه های مختلفی از زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اهمیت #امنیت_روانی_خانواده به اندازه ایست که بسیاری از مشاوران به بررسی راه های موثر بر غلبه آن در زندگی خانوادگی پرداخته اند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد:
💠برقراری روابط سالم میان تمامی اعضای خانواده
🔷وجود هرگونه #روابط_نامناسب و غلط در هر سطح خانواده می تواند #تاثیرات_بسیار_مهلکی را بر تمامی اعضا داشته باشد که به سرعت به کاهش امنیت روانی خانواده می انجامد. به همین دلیل لازم است تا تمامی افراد دارای روابط گرم و صمیمی با یکدگیر بوده و به شیوه ای به دور از خصومت با مشکلات احتمالی پیش رو، مقابله کنند. #روابط_محترمانه میان اعضا یکی از #پایه_های_اصلی داشتن خانواده ای سالم می باشد.
💠برقراری شرایطی برای تبادل نظر و گفت و گو در خانواده
🔷خانواده محیطی است که تمامی افراد باید در آن #آرامش داشته باشند. خانواده باید محیطی برای #تبادل_نظر و همچنین گفت و گو باشد و این قانون می بایست در مورد تمامی اعضا پیاده سازی شود، از کودک گرفته تا بزرگترین فرد خانواده! به این ترتیب می توان از فشار روانی بر تمامی اعضا کاست و در محیطی کاملا دوستانه، از مشکلات سخن گفت.
💠برداشتن گام های موثر برای رسیدن به اهداف در خانواده
🔷یکی از موارد تاثیرگذار در امنیت روانی خانواده، تلاش برای رسیدن به اهداف است. هنگامی که در این جامعه کوچک اهدافی تعریف می شود، می بایست #تامین_مصالح_خانوادگی حتما در نظر گرفته شده و با استفاده از #روشهای_عقلانی، برای رسیدن به آن ها تلاش نمود. همچنین لازم است تا تصمیماتی که در خانواده گرفته می شود، همگی در جهت رسیدن به این اهداف باشد تا منافع تمامی اعضا تامین شود. به این صورت می توان به #امنیت_روانی_خانواده کمک شایانی نمود.
👇👇👇👇👇
💠تاثیر وجود قوانین بر افزایش امنیت روانی خانواده
🔷قوانین در خانواده به روشن شدن نیازها و ارزش ها کمک می کند و تمامی اعضا می توانند اهمیت اهداف خانوادگی را دریابند. ضمنا #وجود_قوانین در خانواده از بروز آشفتگی جلوگیری می کند و می تواند تمامی اعضا را با یکدیگر هماهنگ سازد. تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا امنیت روانی خانواده تامین شود.
💠جلوگیری از توهین و هرگونه سرزنش از عوامل موثر در افزایش امنیت روانی خانواده
🔷یکی از بهترین روش های افزایش امنیت روانی خانواده، حمایت اعضا از یکدیگر است. به همین دلیل توصیه می شود به جای سرزنش و توهین، اعضای خانواده از یکدیگر #حمایت کرده تا با کمک یکدیگر بر مشکلات فائق آیند.
💠شناخت یکدیگر و تلاش برای افزایش اعتماد به نفس
🔷یکی از مهمترین وظایف خانواده، #افزایش_اعتماد_به_نفس افراد است. نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگر از یک سو همچنین توجه به کودکان و پذیرش و ابراز آن هم بدون قید و شرط، می تواند به افزایش اعتماد به نفس کودکان منجر شود.
💠بازی کردن و انجام تفریحات
🔷خانواده باید بتواند #نشاط را در افراد حفظ کند. با تفریح و بازی کردن با یکدیگر، می توان هورمون های شادی بخش را در بدن آزاد کرد و در نتیجه تغییرات سازنده در ساختار مغز را شاهد بود. بازی کردن به افراد کمک می کند تا در مقابله با مشکلات کمتر آسیب دیده و بهتر با آن ها مقابله کنند که این کار برای افزایش امنیت روانی خانواده بسیار حائز اهمیت می باشد.
🔺البته باید بگوییم که موارد دیگری برای ایجاد امنیت روانی در خانواده وجود دارند، اما لیستی که در بالا به شما ارائه کرده ایم، از جمله مهمترین موارد می باشد که می توانید با عمل کرده به آن ها، سلامت خانواده و اعضای این جامعه کوچک را تضمین نمایید و به رشد شخصیت کودکان کمک کنید.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از سایت نظارت بر خانواده
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️اثر #محبت_امیرالمومنین علیه السّلام
🔷در میان اولیاء الله حساب #امیرالمومنین علیه السّلام از دیگران جداست. #اثرگذاریِ_حب_او بر ایمان، از نظر استحکام، تشدید و حفاظت از لغزشها #بسیار_بالا است.
🔷حتّی اهل معرفت گاهی این طور تعبیر میکنند که اگر حبّ او برای انسان به صورت یک #ملکه ایجاد شود، به قدری #جنبه_حفاظتی برای انسان دارد، طوری که نمیگذارد پای انسان بلغزد، یعنی دستش آلوده به گناه نمیشود.
🔷صراط آخرت انعکاس صراط دنیاست، کسانی که در دنیا نلغزیدند در آخرت نیز دچار لغزش نمی شوند. #حبّ_امیرالمومنین علیه السّلام انسان را از لغزشها مصون میدارد.
|آیت الله مجتبی تهرانی (ره)
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️موارد شش گانه #شكر_عملي در قرآن
1⃣ #نماز: #بهترين_نمونه شكر خداوند است. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه ما به تو «كوثر» و خير كثير داديم، #نماز بر پا كن. «انّا أعطيناك الكوثر. فصلّ لربّك و انحر»؛ پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى كن![كوثر، آیه ۲]
2⃣ #روزه: چنانكه پيامبران الهى به شكرانه نعمت هاى خداوند، روزه میگرفتند.
3⃣ #خدمت_به_مردم: قرآن میفرمايد: اگر بى سوادى از باسوادى درخواست نوشتن كرد، سر باز نزند و به شكرانه سواد، نامه او را بنويسد. «ولا يأب كاتب أن يكتب كما علّمه اللّه»؛ و كسى كه قدرت بر نويسندگى دارد، نبايد از نوشتن - همانطور كه خدا به او تعليم داده - خوددارى كند![بقره، آیه ۲۸۲]؛ در اينجا نامه نوشتن كه #خدمت_به_مردم است، نوعى شكر نعمت سواد دانسته شده است.
4⃣ #يتيم_نوازى: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه يتيم بودى و ما به تو مأوا داديم، پس يتيم را از خود مران. «فامّا اليتيم فلاتقهر»؛ حال كه چنين است يتيم را تحقير مكن. [ضحی، آیه ۹]
5⃣ #كمك_به_محرومان و نيازمندان: خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه اينكه نيازمند بودى و ما تو را غنى كرديم، فقيرى را كه به سراغت آمده از خود مران. «و امّا السائل فلاتنهر»؛ و سؤال كننده را از خود مران.[ضحی، آیه ۱۰]
6⃣ #تشكّر_از_مردم: خداوند به پيامبرش میفرمايد: براى تشكّر و تشويق زكات دهندگان، بر آنان درود بفرست، زيرا درود تو، آرامبخش آنان است. «و صلّ عليهم انّ صلاتك سكن لهم»به آنها دعا كن كه دعاى تو، مايه آرامش آنهاست. [توبه، آیه ۱۰۳]. تشكّر از مردم، #تشكر_از_خداوند است، همانگونه كه در روايت آمده است: كسى كه از مخلوق تشكّر نكند، از خداوند شكرگزارى نكرده است. «مَن لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر اللّه»[۱]
پي نوشت:
[۱]. تفسير نور ، مركز فرهنگى درسهايى از قرآن، ج ۹، ص ۲۵۴و ۲۵۵
|منبع: وبسایت انوار طاها
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️چگونه در فضای مجازی #شایعه را از #واقعیت تشخیص دهیم؟
🔷 #منبع_معتبر: اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
🔷قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها: زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔷قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
🔷اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص.
🔷عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
🔷جملات خبری شبه علمی و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد و... کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟ عرفان کوانتومی، قانون راز، شعور آب و … نمونههایی از این ادعا هستند.
🔷ارجاع به منابع غیر واقعی با اسم های عجیب و غریب و پر ابهت شبکه خبری.
🔷تبلیغ یا ضد تبلیغ عقیدتی و نژادپرستانه برای یک فرقه خاص؛ ۹۰ نفر وهابی…، دانشمندی که شیعه شد، یک بهایی و ...
🔷عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن: رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است.
🔷اینترنت و گوگل منبع نیستند؛ اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود.
🔷آیا می دانیدها.
🔷توصیه های اکید و هشدارهای عجیب.
🔷تعدد انتساب مطالب به یک شخصیت معروف.
❌قبل از کپی و ارسال، #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ قرآن كريم #آداب_دعا_كردن را چه چيزهايي ميداند؟
🔷دعا #همراه_ايمان و #عمل_صالح باشد. «يستجيب الذّين آمنوا و عملوا الصالحات» [شوری، ۲۶]
🔷 #با_اخلاص باشد. «فادعوا اللّه مخلصين له الدين» [مومن، ۱۴]
🔷 #با_تضرّع و #مخفيانه باشد. «ادعوا ربّكم تضرعاً و خُفية» [اعراف، ۵۵]
🔷 #با_بيم_و_اميد باشد. «و ادعوه خوفاً و طمعاً» [اعراف، ۵۶]
🔷 در #ساعاتى_خاص باشد. «يدعون ربّهم بالغداة و العشى» [انعام، ۵۲]
🔷دعا كننده از #اسماى_الهى بهره بگيرد. «و للّه الاسماء الحسنى فادعوه بها» [اعراف، ۱۸۰]
📕۴۰۰ نكته از تفسير نور، نوشته حجة الاسلام قرائتی
#دعا
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️💥⚡️
💥
⭕️لطفا چند لحظه به این سوالات فکر کنید
🔷چند درصد از احساس یاس و ناامیدی که بر شما غلبه دارد #ناشی_از_واقعیت و چند درصد را #پیامهای_رسانهای برایتان #درونی کردهاند؟ چقدر مطالب فضای مجازی که ما ایرانیها عصبانی هستیم، بدبخت هستیم، خوشحال نیستیم، به یکدیگر رحم نمیکنیم، بینظم هستیم، صادق نیستیم و... در ذهن شما متاثر از #تکرار پیامهایی با این محتواست؟
🔷 #تکرار به عنوان یکی از #روشهای_رسانهای میتواند در شما باور عزتمندی ملی ایجاد کرده یا برعکس، آن را از بین ببرد.
🔷 #برخی_جریانات_رسانهای در خارج و داخل #با_برچسب_زدن به خصلتهای ایرانی میخواهند ما ایرانیها باور کنیم بیخاصیتیم، دزدیم، بیرحمیم و... امروزه در برنامههای رسانهای که درباره ایران ساخته میشود به بعضی از کلمات، طوری #جهت_دهی میکنند تا دارای #بار_منفی شوند. به مرور کلماتی به عنوان #کلمات_جایگزین معرفی میشوند که در خود جامعه نیز مورد اقبال قرار گرفته و #تکرار میشوند.
🔷کلماتی مثل #مردان_سنتی بهجای مردان غیرتمند، افراد #افراطی بهجای پایبند به اصول و از ایندست عبارات. آنها #تصویر_ذهنی_مخاطب را دستکاری میکنند. مردان باغیرت را افرادی گرفتار در تفکرات متحجرانه و سنتی نشان میدهند، پایبند بودن به آرمانها را افراطیگری میپندارند؛ بهطور خلاصه، آنها از هر چیز متضاد با مبانی فلسفی و اعتقادی غرب، با عنوان تحجر، سنتگرایی و از کار افتادگی یاد میکنند.
🔷شاید بد نباشد بررسی کنیم که چند درصد از #تصاویر_ذهنی ما مخصوصا آن بخش که مربوط به ملیت، مذهب، خانواده و سبک زندگیمان است را بر اساس همین #تغییرات_واژگان و تکرار آنها تغییر دادهایم. آیا ایرانیها واقعا مردم بدی هستند؟ آیا مذهبیها واقعا بیسواد یا متحجر هستند؟ آیا زندگی مدرن یعنی زندگی بدون قواعد و چارچوب؟
🔷همه اینطور لباس میپوشند، همه اینطور حرف میزنند، همه اینطور رفتار میکنند، همه دزد هستند، همه خیانت میکنند و... #همه_اینطور_هستند ها را همیشه #باور_نکنید. گاهی همه اینطور هستندها #ساخته میشوند برای اینکه ما باور کنیم در اقلیت قرار گرفتهایم و #مجبور_به_تبعیت شویم. برای اینکه ما باور کنیم مردمی ناتوان هستیم و پر از ناهنجاری.
✍دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
Your Follower Is Not Always Your Fan!
⭕️دنبال کننده شما، همیشه طرفدار شما نیست!
#فالوور
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️راههای مقابله با #بی_انگیزه_بودن!
🔷گاهی تصمیم میگیرید که کاری انجام دهید، ولی بدون اینکه کار را به انجام برسانید رهایش میکنید، #بی_انگیزه_بودن یکی از دلایلی است که باعث توقف پیگیری میشود.
🔷بیانگیزه بودن #به_عوامل_زیادی مثل ترس، بیهدف بودن و سختی کار بستگی دارد، افرادی که در زندگی احساس بی انگیزگی میکنند، باید #دلیل بیانگیزه بودن خود را بیابید و آن را بهشکل ریشهای #درمان کنند. برای رفع حس بی انگیزه بودن سعی کنید تا کارها را به تأخیر نیندازید و نخستین گام را برای ایجاد تغییری کوچک بردارید.
🔷این تغییر کوچک را به عادت تبدیل کنید تا همیشه باانگیزه بمانید. #انگیزه در خلاقیت، بهرهوری و شادی ما #نقش_اصلی را ایفا میکند. وقتی باانگیزه دستبهکار شوید احساس میکنید مؤثر، ماهر و مهم هستید.
🔷بطور خلاصه بیانگیزه بودن به معنای، تعهد نداشتن به عمل است و دلایل زیادی برای ابتلای به آن در افراد وجود دارد. وقتی دربارهی حالات بیانگیزه بودن اطلاعاتتان را افزایش دهید، تمایز بین آنها را متوجه میشوید. آگاه بودن نسبت به این تمایزها کمک میکند #ابزار_متناسب را برای #بازیابی_انگیزه تان به کار ببرید.
🔺بیانگیزه بودن چه مشکلاتی را در فرد بوجود میآورد؟!
🌐متن کامل را اینجا 👈 article.tebyan.net/470458 بخوانید.
#انگیزه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️پنج ویژگی #مخاطب_فعال که او را از مخاطب منفعل جدا میکند
✅ #گزینش_گر است: یعنی خود مخاطب، پیام موردنظر را از بین مجموعه پیام هایی که از طریق رسانهها فرستاده میشود، انتخاب میکند.
✅ #فایده_گرا است: یعنی پیامهایی را انتخاب میکند که برایش سود داشته باشد، یا نیازی را از او برطرف کند.
✅ #هدفمند است: یعنی بطور آگاهانه و ارادی و براساس طرح ذهنی خود، رسانهای را برای استفاده و دریافت پیام انتخاب میکند.
✅خود را با رویدادها درگیر میکند: یعنی #فکر_میکند و دنبال تکمیل یا توقف اطلاعات است. در واقع بعد از فکر کردن و درگیری با خبر، بهره لازم را از آن میبرد.
✅در برابر نفوذ رسانهها مقاومت میکند: یعنی نفوذ رسانه در او بسیار کم است، مقاومت میکند، انتخاب میکند و متفاوت عمل میکند.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد