✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️علم غیب به چه معناست؟
🔹در #آیات_قرآن، به این موضوع تکیه شده که: #غیب و #شهود در پیشگاه خدا روشن است؛ اساساً #غیب و #شهود دو مفهوم نسبى است که در مورد موجودى که علم و هستى اش محدود است، به کار مى رود؛ فى المثل، ما داراى حواسى هستیم، آنچه در شعاع دید و شنوایى و سایر حواس ما قرار دارد، براى ما #شهود است، و آنچه از حوزه دید و شنید ما بیرون است نسبت به ما #غیب محسوب مى شود. و اگر فرضاً قدرت دید ما نامحدود بود، و به داخل و باطن اشیاء و ذرات عالم نفوذ مى کرد، همه چیز براى ما «شهود» بود.
🔹و از آنجا که همه چیز، غیر از ذات پاک #خداوند محدود است، براى همه آنها «غیب و شهود» وجود دارد، ولى #ذات_خدا چون #نامحدود است و همه جا حضور دارد، بنابراین همه چیز، براى او «شهود» است و «غیب» درباره ذات پاکش، مفهوم ندارد.
و اگر مى گوئیم خداوند «عالِمُ الْغَیْب وَ الشَّهادَةِ»، [۱] مى باشد، معنی اش این است آنچه براى ما #غیب یا #شهادت محسوب مى شود، براى او یکسان و #شهادت است.
فرض کنید: ما به کف دست خود در روشنائى نگاه کنیم، آیا ممکن است از آنچه در آن است بى خبر باشیم؟ عالم هستى در برابر #علم_خداوند، به مراتب از این واضح و آشکارتر است.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره رعد، آیه ۹
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازى، دار الکتب الإسلامیه، چ سی و یکم، ج ۱۰، ص ۱۶۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#علم_غيب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️برای خدا با هم باشیم
🔹همه #حسن_نیت داشته باشند برای #خدمت_کردن به هم؛ و بدانند این خدمت #عبادتی است که کمتر عبادت به این بزرگی هست. امروز برای #حفظ_اسلام باید ما از همه چیزهایی که در ذهنهایمان هست و کدورت هایی که فرض کنید یک وقتی داریم، دست برداریم، برای #خدا با هم باشیم. اگر این طور شد شما #حفظ خواهید شد و #اسلام را خواهید صادر کرد به همه #دنیا.
🔹و من به شما عرض کنم که اگر خدای نخواسته، خدای نخواسته #اسلام در #ایران سیلی بخورد، بدانید که در همه #دنیا سیلی خواهد خورد؛ و بدانید که به این زودی دیگر نمیتواند سرش را بلند کند. این الآن یک #تکلیفبسیاربزرگی است که از همه تکالیف بالاتر است، #حفظ_اسلام در ایران. و حفظ اسلام در ایران به #وحدت شماهاست، وحدت روحانی و مردم، مردم و روحانی، ارتشی و ژاندارمری و قوای مسلح با دولت، همه اینها با هم،
🔹همه وقتی دست به هم دادیم و همه شدیم یَدٌ واحِدَهٌ علی مَنْ سِواه [۱] همان طوری که فرمودند که اینها دست واحد هستند بر سوایشان، اگر دست واحد شدیم برای «مَنْ سِواه» هیچ کس نمیتواند به ما ضرری بزند. آن روز به ما ضرر میخورد که خلل در #وحدت ما پیدا بشود... و ما امیدواریم که این #وحدت محفوظ باشد... و به برکت این وحدت، ما هم #معنویات مان را درست کنیم و هم مادیات مان را و هم فکری برای این مستمندان...
پی نوشت؛
[۱] بحارالانوار،ج۲۸،ص۱۰۴: «یکدستاند، علیه بیگانگان».
بیانات حضرت امام ۶۲/۰۱/۰۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مهارت های ضروری در سبك زندگی اسلامی (بخش اول)
💠مهارت ها، معجون کار و دانش
🔹 #آموزههای_اسلامی بر آن است تا #انسان_کامل بسازد. از اين رو، #قرآن کتاب هدايت است و هر چند که در آن، از علوم و معارف بسياری سخن به ميان آمده است، اما همه آن ها در راستای #هدايتگرى قرآن است. اگر آيات قرآنی گاه به توصيف چيزى چون نيکی می پردازد، با سبک و سياق خاصی به طرح موضوع می پردازد، تا نشان دهد که يک کتاب آموزشی صرف نيست، بلکه هدف آن #تزکيه و #پرورش آدمی است. به عنوان نمونه خداوند در آيه ۱۷۷ سوره بقره بر آن است تا «بر» و #نيکی را معنی و توصيف کند، ولی در نهايت به توصيف «بار» يعنى نيکوکار می انجامد.
🔹خداوند در این آیه می فرماید: [ترجمه آیه:] «#نیکی این نیست که روی خود را به سوی مشرق و مغرب کنید، بلکه #نیکی [واقعی و کامل، که شایسته است در همه امور شما ملاک و میزان قرار گیرد، منش و رفتار و حرکات] کسانی است که به #خدا و روز #قیامت و فرشتگان و #کتاب_آسمانی و پیامبران #ایمان آورده اند، و #مال و ثروتشان را با آنکه دوست دارند به #خویشان و یتیمان و #درماندگان و در راه ماندگان و سائلان و [در راه آزادی] بردگان می دهند، و #نماز را [با همه شرایطش] برپای می دارند، و #زکات می پردازند، و چون #پیمان بندند #وفاداران به پیمان خویشند، و در #تنگدستی و تهیدستی و #رنج و بیماری و هنگام جنگ شکیبایند؛ اینانند که [در دین داری و پیروی از حق] راست گفتند، و اینانند که #پرهیزکارند».
🔹در اين آيه به جای توصيف و تعريف نيکی، #نيکوکار معرفی می شود، زيرا هدف بيان يک مجموعه اصول اخلاقی صرف، مانند کتب علم اخلاق نيست، بلکه #تربيت و #پرورش انسان اخلاقی است. از اين رو محور مباحث را #اشخاص قرار مى دهد و می گويد #نيکی آن است که شخص به خدا، روز جزا، فرشتگان، کتاب و پيامبران ايمان بياورد و مالی را که دوست و نياز دارد به خويشان و يتيمان و مانند آن ها انفاق کند و کارهای ديگرى انجام دهد که در آيه آمده است.
🔹خداوند به صراحت در #قرآن #هدف_بعثت و فلسفه آن را #تعليم و #تزکيه دانسته است. (بقره، آيات ۱۲۹ و ۱۵۱؛ آل عمران، آيه ۱۶۴؛ جمعه، ۲) بنابراين، آنچه مهم است همان اتمام #مکارم_اخلاقی و #تزکيه_نفوس است که خدا و پيامبر (صلی الله علیه و اله) بر آن تاکيد دارند؛ چرا که انسان بدون روشی که خداوند به عنوان #صراط_مستقيم ارائه داده و بدون تصرفات #پيامبر (صلی الله علیه و آله) و #امامان_معصوم (علیم السلام) نمی تواند به #تزکيه دست يابد و خودش را پاک و پاکيزه از نواقص و عيوب کرده و به #کمالات بايسته و شايسته بيارايد. (نور، آيه ۲۱)
🔹از همين آموزه های وحيانی قرآنی به سادگی دانسته می شود که #انسان_سازی با #کار و #دانش، شدنی است، زيرا انسان با #علم و معرفت، حقايق را دريافت کرده و با کار و تلاش آن را در خود #نهادينه می کند و علم و دانش را جزو جوهر ذات خويش قرار مى دهد. #آموزههای_اسلامی بر آن است تا #مهارت هايی را به انسان بياموزد که با آن خود را به #کمال برساند و نواقص و #عيوب را از خود برطرف سازد.
🔹البته برخی از مهارت ها در زندگی انسانی بسيار مهم و اساسی است و بايد انسان بيشتر به آنها توجه يابد و در کسب و تحصيل آن ها بکوشد. اين #مهارتها موجب می شود تا #زندگی_انسان، آسان تر و نیکوتر باشد، و بهتر بتواند به #اهداف و مقاصد خودش برسد. #سبکزندگیاسلامی بر آن است که اين #مهارتها را آموخته و در سرشت آدمی نهادينه شود. در بخش های بعدی این نوشتار به بیان برخی از مهارت هايی که در زندگی، کسب آنها ضرورت دارد خواهیم پرداخت. #ادامه_دارد...
برگرفته از روزنامه كيهان، شماره ۲۱۲۰۴، ص ۸ (معارف)
منبع؛ وبسایت پژوهه
#زندگی #مهارت_زندگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره)
🔸پرسش: #اشک_چشم را چگونه همیشگی کنیم و چگونه آن را زیاد کنیم که پس از مقدار کمی گریستن خشک نشود؟
🔹پاسخ: بسمه تعالی؛ خشک نشدن مطلوب نیست، #گریه_کردن مطلوب است از #خوف_خدا و شوق #بهلقایخدا و از مصائب #دوستان_خدا.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️طبق فرمايش امام صادق (عليه السلام) دعای چه کسانی ردّ نمی شود؟
🔸 #امام_صادق (عليه السلام) درباره ردّ نشدن #دعاى بعضی افراد می فرمايد: «#دعاىسهگروه هرگز ردّ نمى شود و حتماً خداوند دعاى آنان را به هدف #اجابت مقرون مى سازد:
1⃣«دُعَاءُ الْوَالِدِ لِوَلَدِهِ اِذَا بَرَّهُ، وَ دَعْوَتُهُ عَلَيْهِ اِذَا عَقَّهُ»؛ (#دعای_پدر در حقّ #فرزند به هنگامى كه فرزند كار نيكى در حقّ پدر مى كند، و #نفرين_پدر در حقّ فرزند زمانى كه فرزند مورد #عاقّ پدر قرار مى گيرد). جوانان عزيز! احترام #پدر و #مادر را فوق العاده نگهداريد؛ زيرا #دعاى والدين بسيار كارساز، و #نفرينشان نيز بسيار خطرناك است. خوشا به حال آنها كه سايه پدر و مادر بر سرشان است و مى توانند در سختى ها و مشكلات از آنها بخواهند تا برايشان #دعايى كنند، آنها منبع سعادتاند.
2⃣«دُعَاءُ الْمَظْلُومِ عَلَى ظَالِمِه، وَ دُعَائُهُ لِمَنِ انْتَصَرَ لَهُ مِنْهُ»؛ (#نفرين_مظلوم بر كسى كه به او #ظلم كرده، و #دعای_مظلوم در حقّ كسى كه به ياريش شتافته است). اين دعا نيز بى شكّ #مستجاب خواهد شد و از درگاه پروردگار رد نمى شود.
3⃣«وَ رَجُلٌ مُؤْمِنٌ دَعَا لِأَخٍ لَهُ مُؤْمِنٍ وَاسَاهُ فِينَا، وَ دُعَاؤُهُ عَلَيْهِ إِذَا لَمْ يُوَاسِهِ مَعَ الْقُدْرَةِ عَلَيْهِ وَ اضْطِرَارِ أَخِيهِ إِلَيْهِ؛ [۱] (دعاى #مرد_مؤمنى كه از برادر مؤمنش #تقاضاى كمك كرده و او #اجابت نموده و به خاطر محبّت به اهل بيت كمكش كرده است، و #نفرين_مؤمنى كه از كسى تقاضاى كمك كرده و قادر بر كمك وى بوده و به كمكش نشتافته است).
پی نوشت:
[۱] الأمالی، طوسى، محمد بن حسن، دار الثقافه، قم، ۱۴۱۴ق، چاپ اول، ص ۲۸۰
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابيطالب (ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چاپ اول، ص ۱۳۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دعا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️سرآمدان را نمیشود از حافظهی تاریخ حذف کرد
🔸رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله):
🔹 #سرآمدان را نمیشود از حافظهی تاریخ حذف کرد؛ نکتهی مهمّ مورد توجّه ما این است. #سرآمدان را نه میشود حذف کرد، نه میشود تحریف کرد. نه اینکه #تبلیغات_مخالفین نتواند چهره های سرآمدان را بد معرّفی کند؛ چرا، #رسانههای_تبلیغاتی که روزبهروز هم #مدرنتر میشوند، امروزیتر میشوند، #مجهّزتر میشوند، میتوانند شب را روز و روز را شب معرّفی کنند، میتوانند دربارهی چهره های برجسته و منوّر هم #دروغ_پردازی کنند، امّا این کفِ روی آب است، این «فَاَمَّا الزَّبَدُ فَیَذهَبُ جُفاءً» است.
🔹 #خورشید زیر ابر باقی نمیماند. #ابنسینا و #شیخ_طوسی، بعد از هزار سال از دورانِ خودشان، امروز میتوانند #خودشان را با صدای رسا معرّفی کنند. شخصیّت آنها را نمیشود محو کرد، نمیشود از #حافظهی_تاریخ زدود، نمیشود #تحریف هم کرد. ابعاد #شخصیّتامامبزرگوار ما از ابنسینا و شیخ طوسی وسیعتر است، #متنوّعتر است. خصوصیّاتی که در تشکیل شخصیّت امام بزرگوار دخالت دارند، به مراتب بیشتر است از خصوصیّاتی که در شخصیّت آنگونه برجستهها و سرآمدها حضور دارند.
🔹 #امام یک #سرآمدِهمهجانبه است؛ هم در #دانشهایدینی سرآمد است ـ امام در #فقه، در #فلسفه، در #عرفان_نظری، سرآمد است ـ هم در #ایمان و #تقوا و #رفتارهای_پرهیزکارانه سرآمد است، هم در #استحکام_شخصیّت و #قوّت_اراده سرآمد است، هم در #قیامِ_لله و #سیاستورزیِانقلابی و #ایجادِ_تحوّل در نظامِ بشری سرآمد و یگانه است.
🔹این خصوصیّات در هیچ کدام از #سرآمدانِ_تاریخِ ما با هم جمع نشده است، [امّا] در #امام_بزرگوار این #خصوصیّات با همدیگر جمع است. نتیجه اینکه این #امام_بزرگوار را هیچکس نمیتواند از #حافظهی_تاریخ محو کند، نه امروز و نه در قرن های آینده، و نمیتواند #شخصیّت او را #تحریف کند؛ چند صباحی ممکن است دروغ پردازی بشود، تحریف شخصیّت بشود، امّا در نهایت #چهرهدرخشانامام، خود را با صدای رسا به همه معرّفی میکند؛ این #خورشید را پشت ابر نمیشود نگه داشت.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خمینی #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) درباره طولانی بودن سفر آخرت و لزوم تهیه «زاد و توشه» چه فرموده است؟ (بخش اول)
🔹 #امام_علی (علیه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه که خطاب به #امام_حسن (علیه السلام) نوشته شده، به «طولانى بودن #سفر_آخرت و نياز شديد به تهيه زاد و #توشه» براى اين سفر از #طاعات و #كارهاى_خير، به ويژه انفاق در راه خدا اشاره كرده است. نخست ميفرمايد: «وَ اعْلَمْ أَنَّ أَمَامَكَ طَرِيقاً ذَا مَشَقَّةٍ بَعِيدَةٍ وَ أَهْوَالٍ شَدِيدَةٍ»؛ ([فرزندم!] بدان راهى بس #طولانى و پر مشقت در پيش دارى). پيمودن راههاى دنيا، هرچند طولانى و مشقت بار باشد، در برابر #راه_آخرت سهل و آسان است.
🔹#راه_آخرت بسيار پر پيچ و خم و از گردنه هاى صعب العبور #فضايل_اخلاقى و مبارزه با #هواهاى_نفسانى میگذرد، و گاه پيمودن يكى از آنها سالها وقت مى طلبد. حضرت بعد از اين هشدار، لزوم تهيه زاد و #توشه براى اين سفر را گوشزد میكند؛ لذا ميفرمايد: «وَ أَنَّهُ لَا غِنَى بِكَ فِيهِ عَنْ حُسْنِ الْإِرْتِيَادِ، وَ قَدْرِ بَلَاغِكَ مِنَ الزَّادِ، مَعَ خِفَّةِ الظَّهْرِ»؛ (در اين راه [پر خوف و خطر] از كوشش و #تلاش_صحيح و فراوان و #توشه_كافى كه تو را به مقصد برساند بى نياز نيستى؛ به علاوه بايد در اين راه سبكبار باشى [تا بتوانى به مقصد برسى]).
🔹اساس اين زاد و توشه همان است كه در #قرآن_مجيد آمده است؛ آنجا كه ميفرمايد: «وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزّادِ التَّقْوَى» [۱] (و زاد و #توشه تهيه كنيد، و بهترين زاد و توشه #تقوا و پرهيزكارى است). تعبير به «حُسْنِ الْإِرْتِيَادِ» با توجّه به اينكه #ارتياد به معناى طلب كردن است، مفهومش حسن طلب يا به عبارت ديگر تدبير و #مديريت_صحيح در طريقه تهيه زاد و توشه براى #سفر_آخرت است. تعبير به «خِفَّةِ الظَّهْرِ»؛ (سبك بودن پشت) اشاره به چيزى است كه در «قرآن مجيد» آمده مى فرمايد: «وَ لَيَحْمِلُنَّ أَثْقالَهُمْ وَ أَثْقالاً مَّعَ أَثْقالِهِم» [۲] (آنها بار سنگين [گناهان] خويش را بر دوش مى كشند و [همچنين] بارهاى سنگين ديگرى را اضافه بر بارهاى سنگين خود).
🔹#اميرالمؤمنين (عليه السلام) به فرزندش ميفرمايد كه هرگز مانند آنان نباشد و تا میتواند پشت خود را از اين بار سبك گرداند. در خطبه ۲۱ #نهج_البلاغه نیز، اين عبارتِ بسيار كوتاه و پر معنا آمده است: «تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا» (#سبكبار باشيد تا به قافله برسيد). در زمان هاى گذشته كه قافله ها به راه مى افتادند و به گردنه هاى صعب العبور میرسيدند، گرانباران وا مى ماندند و چون قافله نمیتوانست به جهت رسيدن آنها توقف كند، به مسير خود ادامه مى داد و آنها تنها در بيابان مى ماندند و طعمه خوبى براى دزدان و گرگان بيابان بودند.
🔹#امام (علیه السلام) پس از اين مقدمه كوتاه و پر معنا مسائل مالى و #انفاقِفىسبيلالله را - كه از مهمترين زاد و توشه هاى قيامت است - عنوان مى كند و مى فرمايد: «فَلَا تَحْمِلَنَّ عَلَى ظَهْرِكَ فَوْقَ طَاقَتِكَ، فَيَكُونَ ثِقْلُ ذَلِكَ وَبَالًا عَلَيْكَ» (بنابراين بيش از حدِ توانت مسئوليت #اموال_دنيا را بر دوش مگير؛ زيرا سنگينى آن مايه مشقّت و وبال تو خواهد بود). اشاره به اينكه آنقدر ذخيره كن كه براى نياز تو كافى باشد و بتوانى فرداى #قيامت پاسخگوى آن باشى، وگرنه همچون بار سنگينى بر دوش تو خواهد بود، بارى كه از آن استفاده نمى كنى و فقط رنج آن را مى كشى.
🔹سپس حضرت با تعبير جالبى دعوت به #انفاق فى سبيل الله مى كند و مى فرمايد: «وَ إِذَا وَجَدْتَ مِنْ أَهْلِ الْفَاقَةِ مَنْ يَحْمِلُ لَكَ زَادَكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ، فَيُوَافِيكَ بِهِ غَداً حَيْثُ تَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَاغْتَنِمْهُ وَ حَمِّلْهُ إِيَّاهُ، وَ أَكْثِرْ مِنْ تَزْوِيدِهِ وَ أَنْتَ قَادِرٌ عَلَيْهِ» (هرگاه در زمانى كه قدرت دارى، #نيازمندى را يافتى كه میتواند زاد و #توشه تو را براى روز #رستاخيز به دوش گيرد، و فردا كه به آن نيازمند میشوى به تو بازپس گرداند، آن را #غنيمت بشمار و [هر چه زودتر] و بيشتر اين زاد و توشه را بر دوش او بگذار). آنگاه مى افزايد: «فَلَعَلَّكَ تَطْلُبُهُ فَلَا تَجِدُهُ» (زيرا ممكن است روزى در جستجوى چنين شخصى برآيى و پيدايش نكنى). #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] سوره بقره آيه ۱۹۷
[۲] سوره عنكبوت آيه ۱۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#آخرت #قیامت #توشه #تقوا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام مهدی عجاللهتعالیفرجهالشریف:
🔸فَإِنـّا يُحيطُ عِلمـُنا بِأنْبـائِكُمْ، وَ لا يَعْزُبُ عَنّا شَىءٍ مِنَ أخبارِكُمْ وَ مَعْرِفَتِـنا بَالِزَّلَلِ الَّذى أصابَكُمْ.
🔹به راستى كه #علم ما بر #اوضاع_شما احاطه دارد، و هيچ چيز از #احوال_شما بر ما پوشيده نيست، و نسبت به #لغزش هايى كه از شما سر میزند #شناخت داريم.
📕بحارالانوار، ۱۷۵/۵۳
#امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️گستره عفاف (بخش اول)
🔸در این نوشتار برآنیم که ثمرات و نتایج #عفت_ورزی را در جامعه مورد بررسی قرار داده، و با نگاهی به عوامل سیر نزولی توجه به فرهنگ #عفاف و #حجاب، راهکارهای اجرایی که باعث رشد و ترویج این فرهنگ در جامعه می شود را ارائه دهیم.
💠ثمرات و نتایج عفت ورزی (۱)
1⃣استحکام خانواده
🔹یکی از کوچکترین و با اهمیت ترین نهادهای اجتماعی یک جامعه، #خانواده است. خانواده مرکز #عشق، #امید و تحقق آرزوهای زیبا و شیرین دختران و پسران است. هر چه پیوند #زن و #شوهر صمیمیتر و قوی تر باشد، استحکام خانواده نیز بیشتر خواهد بود. اگر #عفاف و #حجاب در جامعه ای کاملاً رعایت گردد، روابط جنسی به محیط خانواده محدود شود و حریم زن و مرد در محیط بیرون از منزل حفظ شود، در نتیجه #جوانان به #ازدواج تمایل بیشتری پیدا کرده، و خانواده های تشکیل شده نیز ثبات بیشتری خواهند داشت.
🔹برعکس اگر #خودنمایی، #آرایش و #تبرّج در اجتماع رواج یابد، #حریم_روابط زن و مرد در اجتماع شکسته شود، و #آزادیهای_منفی و افکار انحرافی در جامعه گسترش یابد، در نتیجه کانون گرم خانواده به سردی می گراید، و عشق و #محبت در خانواده، جای خود را به #تنفر می دهد و نخستین کانون تربیت، مهر و عاطفه #کودکان ویران می گردد، و نهایتاً آمار #طلاق و فحشا به فزونی می گراید. بی تردید نهاد #خانواده در پرتو پاسداری از حریم #حجاب و #عفاف است که درخشش و بالندگی لازم را پیدا خواهد کرد.
🔹چنانچه، چراغ وقتی نورافشانی می کند که سیم های متصل به آن سالم باشند، و اگر پوشش این سیم ها از بین رفته و یا زدگی داشته باشند، نه تنها نیروی برق را به خوبی منتقل نمی کنند، بلکه اتصال آنها به یکدیگر موجب حریق و آتش سوزی می گردد. #زن و #مرد نیز که همانند جریان مثبت و منفی دست به دست هم داده و #چراغ_خانواده را روشن کرده اند؛ می بایست #عفاف و اعتماد متقابل را رکن اصلی این پیوند قرار دهند، وگرنه این چراغ با آتش هوس به خاموشی خواهد گرائید.
2⃣آرامش روانی
🔹#عفاف بازدارنده بسیاری از التهابات و هیجانات روحی است. نبودن #حریم میان زن و مرد، ترویج معاشرت های بی بند و بار، و دیدن صحنه های تحریک آمیز، مستهجن و رکیک، هیجانها، التهابات جنسی را فزونی می بخشد و جاذبه جنسی و تقاضای روابط نامشروع را به صورت یک عطش روحی اشباع نشدنی در می آورد،
🔹و چون ارضای این غریزه در تمامی موارد و به صورت دلخواه ممکن نیست، و همیشه مقرون به نوعی احساس محرومیت است، باعث برهم خوردن #تعادل_روحی و اختلالات روانی فرد می شود. #اسلام با تعدیل و رام کردن این التهابات از طریق محدود کردن #نگاه، خضوع در کلام، #پوشش و بالاخره رعایت #عفاف در همه زمینه ها برای فرد، آرامش روحی و روانی به ارمغان می آورد. #ادامه_دارد...
منبع: تبیان
#عفاف #عفت #حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهمیتنقشوالایزنان درجامعه
🔹نقش #زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه #بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان #تربیت میکنند. خدمت #مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همهکس بالاتر است و این امریاست که انبیا میخواستند. میخواستند که #بانوان قشری باشند که آنها تربیت کنند جامعهرا، و شیرزنان و شیرمردانی بهجامعه تقدیم کنند.
🔹لکن آنهاییکه میخواهند اینکشور را از همه مواهب محروم کنند، از مواهب اسلامی، اخلاقی، اعمال صالحه و آنها را به مراکزفساد بکشانند، آنها هستند که می بینند الآن کهشما واردشدید درجامعه و خدمت بهجامعه [و]نقشه های آنها نسبت به #بانوان و نسبتبه مردان باطل شده است، از این جهت فریادآنها بلند است کهچیزی نشده است و این زمان مثل زمان رژیم سابق است و هیچ تغییری با زمان رضاخان و پسرش نکرده! اینها تبلیغاتی است برخلاف آنچیزی که مشاهَد است.
🔹برای بانوان سرتاسر کشور و مردان سرتاسر کشور، تحولی که پیدا شده، آنارزشی که امروز در کشورهای اسلامی و خصوصاً در کشورایران پیداشده است، این است که در رژیم سابق شان و مرتبت، عبارت از آرایش مهوِّع و لباسهای کذا و منزلگاه های کذا بود؛ و امروز ارزش، ارزش انسانی است، ارزش اخلاقی است، ارزش انسانی است بواسطه همین تحول در قشر بانوان، دیگر آنهایی که با آرایشهای فاسد و لباسهای فاخر میخواستند فخرفروشی کنند در بین جامعه نسوان ما محکوماند و خجالتزدهاند
بیاناتحضرتامام۵۹/۱۲/۲۵
منبع:سایتجامعامامخمینی
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیه ۷۱ سوره «اسراء» چگونه بر وجود امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دلالت می کند؟
🔹در قرآن مجيد، آياتی وجود دارد كه دلالت می كند #امام_زمان (عج) وجود دارد. در يكى از اين آيات (آيه ۷۱ سوره اسراء) چنين آمده است: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ كِتابَهُ بِيَمينِهِ فَأُولئِكَ يَقْرَؤُنَ كِتابَهُمْ وَ لا يُظْلَمُونَ فَتِيلاً؛ روزى كه هر گروهى را به توسط امامشان مى خوانيم، كسانى كه نامه عملشان به دست راستشان داده شود آن را با شادى و سرور مى خوانند و به قدر رشته شكاف هسته خرمايى به آنان ستم نمى شود». مفاد آيه اين است كه از هر كس در روز قيامت، از امام به حق سؤال مى شود، اگر معترف و معتقد به آن بود، رستگار خواهد شد و نامه عملش را به دست راست او مى دهند.
🔹لذا بايد در هر زمانى «امامى واجب الاطاعة» وجودداشتهباشد، امامى كه بدون معرفت و متابعت از او فلاح و رستگارى هرگز در قيامت براى انسان نخواهد بود. لذا در روايات مى خوانيم كه پيامبر (صلى الله عليه و آله) فرمود:«مَنْمَاتَ وَ لَا يَعْرِفُ إِمَامَهُ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً؛ [۱] هركس بميرد در حالى كه امامش را نشناخته به مرگ جاهليت از دنيا رفته است». از آنجا كه وظيفه هر شخصى متابعت از حق و حقيقت است، پس بايد در هر زمانى امام به حق و حقيقت موجود باشد تا مردم با اراده و اختيار او را به عنوان رهبر خود برگزينند و با پيروى او از جمله اصحاب يمين گردند.
🔹از آنجا كه «لوح محفوظ» يكى است و اختصاص به گروه خاصی ندارد، لذا نمى توان لفظ «إمامهم» در آيه را حمل بر لوح محفوظ نمود و نيز ممكن نيست كه مقصود به كلمه «امام» در آيه، كتاب هر قوم باشد؛ زيرا آيه شامل همه انسان ها از اول خلقت تا آخر خلقت است، در حالى كه اولين كتاب مشتمل بر شريعت، كتاب نوح است و قبل از او كتابى اين چنين بر مردم نازل نشده است. سيوطى به سندش از رسول خدا (ص) در ذيل آيه فوق نقل كرده كه فرمود: «يُدْعَى كُلُّ قَوْمٍ بِإِمَامِ زَمَانِهِمْ وَ كِتَابِ رَبِّهِمْ وَ سُنَّةِ نَبِيِّهِم؛ [۲] هر قومى به امام زمانش و كتاب پروردگارش و سنت پيامبرش محشور خواهد شد». و نيز از ابن عباس نقل كرده كه مقصود به «امام» در آيه شريفه فوق، امام هدايت و امام ضلالت است. [۳]
🔹كلينى از امام باقر (ع) نقل كرده كه فرمود: «لَمَّا نَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ» قَالَ الْمُسْلِمُونَ: يَا رَسُولَ اللهِ أَ لَسْتَ إِمَامَ النَّاسِ كُلِّهِمْ أَجْمَعِينَ؟ قَالَ فَقَالَ رَسُولُ اللهِ (صلى الله عليه و آله): أَنَا رَسُولُ اللهِ إِلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ وَ لَكِنْ سَيَكُونُ مِنْ بَعْدِی أَئِمَّةٌ عَلَى النَّاسِ مِنَ اللهِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِی يَقُومُونَ فِی النَّاسِ فَيُكَذَّبُونَ...؛ [۴] زمانى كه آيه «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ» نازل شد مسلمانان عرض كردند: اى رسول خدا آيا شما امام همه مردم نيستى؟ حضرت فرمود: من فرستاده خدا به سوى همه مردمم، ولى زود است كه بعد از من امامانى از اهل بيتم بيايند، آنان در بين مردم قيام خواهند نمود، ولى تكذيب مى شوند...».
🔹بشر بن غالب از امام صادق (ع) درباره آيه «يَوْمَ نَدْعُوا...» سؤال كرد، حضرت فرمود: «إِمَامٌ دَعَا إِلَى هُدًى فَأَجَابُوهُ إِلَيْهِ وَ إِمَامٌ دَعَا إِلَى ضَلَالَةٍ فَأَجَابُوهُ إِلَيْهَا هَؤُلَاءِ فِی الْجَنَّةِ وَ هَؤُلَاءِ فِی النَّارِ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ: "فَرِيقٌ فِی الْجَنَّةِ وَ فَرِيقٌ فِی السَّعِيرِ"؛ [۵] امامى است كه مردم را به هدايت دعوت كرده و مردم نيز او را اجابت نموده اند، و امامى است كه مردم را به ضلالت دعوت كرده و او را اجابت نموده اند. آنان در بهشت و اينان در دوزخاند و اين سخن خداوند عزوجل است که می فرماید: گروهی در بهشت اند و گروهی در جهنم».
پی نوشتها؛
[۱] الكافی، دارالكتب الإسلامية، چ ۴، ج ۱، ص ۳۷۷
[۲] الدرالمنثورفىتفسيرالمأثور، سيوطى، كتابخانه آية الله مرعشى نجفى، ج۴، ص۱۹۴
[۳] همان
[۴] الكافی، همان، ج ۱، ص ۲۱۵
[۵] الأمالی، ابن بابويه، كتابچى، چ ۶، ص ۱۵۳
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، چ هفتم، ص ۲۸۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مدارا و سازش
🔹امام صادق علیه السلام فرموده است: خداوند چون #خیر #خانوادهای را بخواهد، #مدارا و #سازش در زندگی باهم را #روزی آنان کند.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۳۲۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#امام_صادق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مهارت های ضروری در سبك زندگی اسلامی (بخش دوم)
💠برخی از مهارت هايی که در زندگی کسب آنها ضرورت دارد عبارتند از:
1⃣«مهارت های بين فردی»
🔹انسان به هر دليلى چون تسخير و عاطفه و استخدام و مانند آن ها در دنيا نيازمند ديگرى است و بدون ديگرى نمی تواند زندگی کند. خداوند در #قرآن بيان مى کند که #ساختار_دنيا اين گونه است که برخی را #مسخر برخی ديگر قرار داده تا #امورات_يکديگر را پيش برند. خداوند در آيه ۳۲ سوره زخرف به صراحت از #تسخير و #استخدام به عنوان علت اصلی #اجتماع سخن گفته و می فرمايد: «آیا آنان هستند که رحمت پروردگارت را تقسیم می کنند؟ ما در زندگی دنیا معیشت آنان را میانشان تقسیم کرده ایم، و #برخی را از جهت درجات [فکری و مادی] بر برخی #برتری داده ایم تا برخی از آنان برخی دیگر را [در امر معیشت و سایر امور] به خدمت گیرند؛ و رحمت پروردگارت از آنچه آنان جمع می کنند، بهتر است».
🔹در #آخرت انسان ها به صورت #فردی وارد می شوند (مريم، آيه ۹۵)، هر چند که مجموع می شوند (واقعه، آيه ۵۰؛ هود، آيه ۱۰۳)، ولی #اجتماع تشکيل نمی دهند؛ زيرا نيازی به ديگرى ندارند تا براساس ضوابط با روابط و به تعبير قرآن «بيع و خله» (بقره، آيه ۲۵۴) با بستن قرارداد و يا روابط دوستانه و خويشاوندی نيازهای يکديگر را برآورده سازند؛ اما انسان در #دنيا برخلاف آخرت #نيازمند ديگرى است. اينجاست که #روابطبينفردی به عنوان يک #مهارت خود را نشان می دهد. خداوند در #آموزههای_قرآنی بر کسب مهارت بين فردی تاکيد دارد و از انسان ها می خواهد ياد بگيرند چگونه در #اجتماع زندگی و رفتار کنند. اصولا #قوانين و #احکام_اسلامی برای تبيين کسب مهارت های بين فردی چون #همکاری و #مشارکت تاکيد دارد.
🔹همکاری و مشارکت نه تنها در مسائل عبادی محض چون حج و نماز، بلکه در امور ديگر مانند کسب #تقوا و تزکيه و #پرورش انسان های خوب و نيک، و نيز #نيکوکاری مورد تاکيد است. خداوند در آيه ۲ سوره مائده مى فرمايد: «...و تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان و اتقوا الله ان الله شديد العقاب» (...و در #نیکوکاری و #پرهيزگاری با يکديگر #همکاری کنيد و در گناه و تعدی دستيار هم نشويد و از خدا پروا کنيد که خدا سخت کيفر است». از ديگر موضوعات اين مهارت، #اهتمام و اعتماد به گروه است. اصولا #امت به معناى گروه معتقد به هدف و روش خاص است. امت ها براساس اعتقاد به هدفی خاص است که دور هم گرد می آيند.
🔹#امت_اسلام يا اهل ايمان از واژگان پرکاربرد در #قرآن است. خداوند از #مومنان می خواهد، هم در کارها به يکديگر #يارى رسانند و هم به يکديگر اعتماد کنند. اعتماد به مومن به عنوان برادر دينی، به شخص اين امکان را می دهد تا در يک فضای سالم و در امنيت و آرامش کامل بتواند اهداف خويش را پيش برد. در آيات و روايات بر اموری چون اصالت صحت و اصالت برائت و مانند آنها تاکيد بسياری شده است. اينها بستر و فضای مناسبی را فراهم می آورد تا افراد بتوانند به ديگرى اعتماد کرده و در يک فضای امن روحی و روانی به فعاليت بپردازند.
🔹در #اسلام روابط بين فردی بر اساس اصول و معيارها و شاخص هايی تنظيم می شود. #درک و #تشخيص هر يک می تواند به بهبود ارتباطات بیانجامد. روابط ميان #خويشان براساس «الاقرب فالاقرب» سامان می يابد و اين گونه است که در ارث طبقات اول تا سوم مطرح می شود. همين معيار، مهمترين اصل در تبيين و تعيين حدود سبز تا قرمز ارتباط است. همچنين ارتباط با دوستان بايد در همين چارچوب سامان يابد و با دوستانی که اعتماد بيشتری داريم بهتر مى توانيم کار کنيم. البته بايد #خطوط_قرمز ارتباط ميان فردی شناخته شود و براساس آن عمل کرد؛ زيرا با #دوست بايد چنان رفتار کرد که اگر #دشمن شد همه #اسرار تو را نداند، و با دشمن نيز چنان #دشمنی کرد که جايى برای #دوستی گذاشته شود. #ادامه_دارد...
برگرفته از روزنامه كيهان، شماره ۲۱۲۰۴ به تاريخ، ص ۸ (معارف)
منبع؛ وبسایت پژوهه
#زندگی #مهارت_زندگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ایمان و امید حضرت امام
🔹نکتهی بعد، نکتهی مهمّی است؛ آن نکته این است که ما از خودمان سؤال میکنیم که امام این کارهایبزرگرا به پشتیبانیوکمککدامعاملِ سختافزاری یا نرمافزاری انجام داد؟ آنعاملی که توانست بهامام کمککند و امام را در این میدان پیش ببرد و او احساس خستگی نکند و بتواند این کارهای بزرگ را انجام بدهد و این کوههای بزرگِ موانع را از سر راه بردارد، چه بود؟
🔹امام، عامل کمککننده سختافزاری نداشت؛ نه پول داشت، نه ابزار تبلیغی داشت، نه رادیو داشت، نه خبرگزاری داشت، نه هیچکدام از سیاستهای دنیا از او حمایت میکردند و [به او] کمک می کردند. عامل سختافزاری امام، یک صفحه کاغذ بود که بیانیّه در آن بنویسد، یک تکّه نوار بود که صدای او را ضبط کند و به گوش این و آن برساند؛ عامل سختافزاری و کمککار سختافزاری نداشت؛ هر چه بود، در کمکِ عامل نرم افزاری امام بود؛ عامل نرم افزاری امام چه بود؟ این مهم است.
🔹این عامل نرم افزاری را می توان با بیان های مختلف بیان کرد. من امروز دو عنوان را، دو تعبیر را از این عامل کمککنندهی به امام انتخاب کردهام و اینها را میخواهم مطرح کنم؛ آن دو عامل عبارت است از «ایمان» و «امید». آن چیزی که امام را در این راه پیش برد، او را قادر کرد که این تحوّلهای عظیم را در سطح کشور، در سطح امّت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد، عبارت بود از ایمان او و امید او؛ #ایمان و #امید.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خمینی #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) درباره طولانی بودن سفر آخرت و لزوم تهیه «زاد و توشه» چه فرموده است؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸 #امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه که خطاب به #امام_حسن (علیه السلام) نوشته شده، به «طولانى بودن #سفر_آخرت و نياز شديد به تهيه زاد و #توشه» براى اين سفر از طاعات و كارهاى خير به ويژه انفاق در راه خدا اشاره كرده است.
🔹 #اميرالمؤمنين (عليه السلام) در قسمت دیگری از وصيّتنامه براى تشويق به #انفاق در راه خدا از تعبير ديگرى استفاده كرده مى فرمايد: «وَ اغْتَنِمْ مَنِ اسْتَقْرَضَكَ فِي حَالِ غِنَاكَ لِيَجْعَلَ قَضَاءَهُ لَكَ فِي يَوْمِ عُسْرَتِكَ» ([و همچنين] اگر كسى را پيدا كنى كه در حال غنی و #بىنيازيت، از تو #وام بگيرد و اداى آن را براى روز سختى و تنگدستى تو بگذارد، آن را #غنيمنت بشمار). حاصل اينكه #انسان_عاقل و هوشيار بايد از وجود دو كس بهره بگيرد: كسى كه داوطلبانه و رايگان بار سنگين توشه انسان را بر دوش مى گيرد و با شادى و خوشحالى آن را به مقصد مى رساند، و ديگر كسى كه در هنگام #بىنيازى انسان به مال، بخشى از #اموال او را #وام مى گيرد و در آن زمان كه شديداً به آن نيازمند است بازپس مى دهد.
🔹آرى چنين است حال كسانى كه در راه خدا #انفاق مى كنند و تعبيرى جالب تر و زيباتر از اين پيدا نمى شود. تعبير دوم برگرفته از #قرآن_مجيد است، آنجا كه مى فرمايد: «مَنْ ذَا الَّذی يُقْرِضُ اللهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثيرَة» [۱] (كيست كه به خدا #قرض_نيكويى دهد، [و بدون منت، انفاق كند]، تا #خداوند آن را براى او، #چندين_برابر كند؟). البتّه آيه مسئله #وام_دادن را با نكته اضافه اى بيان مى دارد، و آن اينكه خداوند وامى را كه از بندگانش مى گيرد، دو چندان يا #چند_برابر به آنها باز پس مى دهد. تعبير اوّل را هم احتمالا بتوان از آيات شريفه «سوره بلد» استنباط كرد، آنجا كه مى فرمايد: «فَلاَ اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ - وَ ما أَدْراكَ مَا الْعَقَبَةُ - فَكُّ رَقَبَة - أَوْ إِطْعامٌ فِى يَوْم ذِى مَسْغَبَة». [۲]
🔹شايان توجّه است كه مرحوم صدوق در «کتاب علل الشرايع»، روايت جالبى متناسب با وصيّتنامه بالا نقل مى كند كه «سفيان بن عُيَيْنَه» مى گويد: زُهرى (يكى از تابعين معروف) در شبى سرد و بارانى #امام_سجاد (عليه السلام) را ديد كه آرد بر دوش خود حمل مى كند؛ عرض كرد: يابن رسول الله اين چيست؟ فرمود: «أُرِيدُ سَفَراً أُعِدُّ لَهُ زَاداً أَحْمِلُهُ إِلَى مَوْضِع حَرِيز»؛ (سفرى در پيش دارم كه زاد و #توشه آن را به جاى مطمئنى نقل مى كنم)؛ زُهرى گفت: غلام من در خدمت شماست آن را براى شما حمل مى كند؛ حضرت قبول نكرد، زُهرى گفت: من خودم آن را بر دوش حمل مى كنم، شما والامقام تر از آنید كه بخواهید چنين بارى را بر دوش حمل كنید.
🔹#امام_سجاد (علیه السلام) فرمود: «لَكِنِّی لاَ أَرْفَعُ نَفْسِی عَمَّا يُنْجِينِی فِي سَفَرِی وَ يُحْسِنُ وُرُودِي عَلَى مَا أَرِدُ عَلَيْهِ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ اللهِ لَمَّا مَضَيْتَ لِحَاجَتِكَ وَ تَرَكْتَنِي» (لكن من خودم را والاتر از آن نمى دانم كه آنچه مرا در سفرم نجات مى بخشد و ورودم را بر آنچه مى خواهم نيكو مى سازد بر دوش حمل كنم. تو را به خدا سوگند مى دهم به دنبال كار خود بروى و مرا به حال خود رها سازى). زُهرى به دنبال كار خود رفت بعد از چند روز حضرت را ديد، عرض كرد: اثرى از سفرى كه فرموديد نمى بينم، امام (عليه السلام) فرمود: «بَلَى يَا زُهْرِيُّ لَيْسَ مَا ظَنَنْتَ وَ لَكِنَّهُ الْمَوْتُ وَ لَهُ كُنْتُ أَسْتَعِدُّ إِنَّمَا الاْسْتِعْدَادُ لِلْمَوْتِ تَجَنُّبُ الْحَرَامِ وَ بَذْلُ النَّدَى وَ الْخَيْرِ» [۳] (آن سفرى كه تو گمان كردى نيست، منظورم #سفر_آخرت است، و من براى آن آماده مى شوم، و آماده شدن براى اين سفر با پرهيز از حرام و #انفاق در راه هاى خير حاصل مى شود).
پی نوشتها؛
[۱] سوره بقره، آيه ۲۴۵
[۲] سوره بلد، آيات ۱۱ الی ۱۴؛ ترجمه: «ولى او از آن گردنه مهمّ نگذشت! - و تو نمی دانى آن گردنه چيست! - آزادكردن برده اى - يا غذا دادن در روز گرسنگى».
[۳] علل الشرائع، ابن بابويه، كتابفروشى داورى، قم، چ اول، ج ۱، ص ۲۳۱، باب ۱۶۵
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ اول، ج ۹، ص ۵۷۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#آخرت #توشه #تقوا #انفاق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«يَخرُجُ ناسٌ مِنَ المَشرِقِ فَيُوَطِّئونَ لِلمَهدِيِ سُلطانَهُ»؛
🔹 #مردمى از #مشرق #قيام مى كنند و زمينه #حكومت_مهدى (عج) را فراهم مى آورند.
📕کنزالعمال، ح ۳۸۶۵۷
#پيامبر_اكرم #امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد