هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
اصلا من به مسایل میدان هم کاری ندارم. اینکه بیست میلیون حامی مقاومت در داخل و چند ده میلیون رو در منطقه رها کنیم و حتی یک خط توضیح ندیم که چه اتفاقی داره میفته یک خودکشی در سطح حکمرانی است
✍️علی عبدی
تدبیر|| امیرحسین نبی
اصلا من به مسایل میدان هم کاری ندارم. اینکه بیست میلیون حامی مقاومت در داخل و چند ده میلیون رو در من
ضربههای بیصدا
اینکه ۱۱ روزه سکوت حاکمه بسیار اذیت کننده س
جای تأسفه این وضعیت
اینکه عموم مردم خصوصاً حزباللهی هایی که تو هر زمینهای پای کار انقلاب و جمهوری اسلامی هستن رو بهشون بیتوجهی میشه و حتی لازم دونسته نمیشه به ابهام جدی در ذهنشون نسبت به وضعیت منطقه پاسخ داده بشه
ضربههای بلندمدت به کشور و انقلاب میزنه.
چون بیصداس نمیفهمیم.
پینوشت۱:
این به رویهی جاری تبدیل شده متأسفانه
پیشفرض گرفتن همراهی حزباللهی ها
و معذرت میخوام پادوی همیشگی و بدون چون و چرا دیدن اونها
مسئلهی من تو این نوشته سوریه نیست برخورد با امت حزبالله در ایرانه
پینوشت۲:
اشتباه تصور نکنین
مسئله اصلا نفهمیدن رسانه نیست
مسئله تفرعنه
مسئله پادو دیدنه
مسئله همون نوع نگاهیه که بارها دیدیم بعضی نهادها به بسیجیها دارن
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
و میدان به نان باخت...
آخرین نوشتههای بچههای انقلاب درباره سقوط سوریه
بخش اول
و میدان به نان باخت...
✍️هادی معصومی زارع
۳۱ اردیبهشت
۱۰ مرداد
۷ مهر
۱۸ آذر
این چهارمین صبحی است که ملت مقاومت با بهت و حیرت روزشان را آغاز میکنند.
✍مکشوفات
ضعف و نشون دادن ضعف، امنیت نمیاره، دشمن رو جری تر میکنه
باید مردانه ایستاد
و انه لجهاد نصر او استشهاد ...
✍اخ فی الله
دیوار برلین «اتحاد جبهههای مقاومت» فروریخت.
همین.
۱۳ سال جنگ را با ۱۱ روز نجنگیدن دادند رفت...
✍اخبار سوریه
چه کنیم؟
به مقام عراقی تفهیم کنیم که بعد از سوریه، اکنون نوبت توست و بعد از این تفهیم، عراق را محکم در آغوش بگیریم.
غرب عراق که برود، کردها هم احتمالا ساز را بر استقلال کوک خواهند کرد و...
✍علی عبدی
ولایتمداری لبنانیها در مقایسه با ایرانیها همیشه برایم یک سر و گردن بالاتر بوده است و هماین است واقعگرایی آنها. از آرامش رزمندههای حرکت حزبالله وسط فروپاشی سراسری نظام بعث در سوریه این طور میفهمم که تازه شروع داستان است...
✍محمدمهدی فاطمی صدر
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
⛔️ «دلایل اقتصادی سقوط بشار اسد»
🔻 شروع دومینوی شکست سوریه به 2005 باز میگردد زمانیکه برخی «اقتصادخوانهای سیاستندان» با بلاگری رسانهای بر طبل توهمِ «دولت بزرگ و پرخرج» کوبیدند تا سیاستهای «رفاه عمومی» سوریه را در هم بشکنند که امروز ثمره شوم آن بشود انهدام سرمایه اجتماعی دولت.
🔻 سوریه با همه نواقص اقتصادی که داشت اما چتر رفاهی عمومی را در حوزه خدمات عمومی مثل بهداشت و درمان، آموزش، بیمه و تأمین اجتماعی و نظام بازنشستگی فراهم کرده بود. حتی تسهیلات دهی خوبی برای حوزه کشاورزی و خودکفایی کالاهای اساسی خود به اجرا گذاشته بود تا اینکه عده ای مبتنی بر آموزههای جزوات اقتصادی خود، بدون توجه به هیچ کدام از سایر ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سوریه، با اهدافی مثل «کاهش مخارج دولت، چابکسازی دولت، توزیع عادلانه!! یارانه و ...» و دقیقا با همین واژگان، بشار اسد را به سمت حذف سیاستهای رفاه عمومی در سوریه بردند.
⛔️ حذف یارانهها شروع شد، سوخت و نان گران شد، حمایت دولت از تولید کالاهای اساسی غذایی و کشاورزی شدیدا کاهش پیدا کرد، سوریه به واردکننده بسیار از همین کالاها تبدیل شد. نظام بیمه عمومی عملا لغو شد و بیمارستانهای دولتی به سمت خصوصی شدن رفتند و هزینه درمان سر به فلک کشید.حتی حوزه آموزش هم به سمت خصوصی شدن پیش رفت تا جاییکه از مهدکودک تا دانشگاه را شامل میشد.
🔸 اما نه دولت چابک شد، نه بخش خصوصی توسعه یافت، نه درآمد سرانه رشد کرد، نه بهرهوری و توسعه به صرفه شد و نه هیچکدام از درهای آرمانشهر تَوَهمی آن اقتصادخوانهای مشاور بشار اسد باز شد.
⛔️ رسانههای دولتی سوریه هم با تریبون دادن به این جریان، ناخواسته سقوط را تسریع کردند.
📝 نتیجه: انهدام سرمایه اجتماعی اسد و شروع و توسعه ناامنی های گاه و بیگاه از شمال و جنوب سوریه.
⛔️ این عاقبت حتمی هر دولتی است که حکمرانی را به دست «اقتصادخوانهای سیاستندان» و بلاگرها بدهد.
🖊محمد طاهر رحیمی
@Economics_Finance
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
وقایع محتمل کوتاهمدت پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه:
۱- آغاز نزاع ترکی-عربی در سوریه. پیروزی مسلحین نزدیک به ترکیه در سرزمینی که از پایههای ناسیونالیسم عرب بود به همراه کاهش نقش ایران در منطقه باعث رقابتهای بیش از پیش اعراب و ترکیه در آغاز عصر ترامپ خواهد شد و البته این شکاف میتواند فضای تنفسی برای ایران در منطقه باز کند.
۲- تضعیف شدید نقش منطقهای ایران که باعث خواهد شد اسراییل بدون اهرم فشار بتواند با باقیمانده متحدین ایران تسویه حساب کند. آنچه که از گفتارهای مارک روبیو و یا یسراییل کاتص قابل فهم است؛ حتی رسیدن شدت تعارض به سطح حمله به تاسیسات اتمی ایران یک امر غیرمحتمل نخواهد بود.
۳- اسراییل دارای دو متحد مهم در شمال و جنوب سوریه است. دروزیها در جنوب و کردهای YPG در شمال. متصل کردن این دو از طریق راهگذر التنف در امتداد مرزی سوریه با عراق و اردن یک سناریوی رویایی برای نتانیاهو خواهد بود. کشورهای عربی همچون امارات از ایجاد این محیط حائل جهت حفاظت از راهگذر هندوعربی(IMEC) استقبال خواهند کرد.
۴- با توجه به بازتولید عنوان سیاسی مقتدی صدر ذیل "جریان ملی شیعی" و همینطور احتمال تشکیل "چارچوب هماهنگی سنی" حتی ممکن است شاهد بازگشت صدر به مرحله اعتراضات خیابانی علیه احزاب قدیمی شیعی همچون مقطع ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ باشیم.
۵- چالش کردی-ترکی که از حمله به مرکز هوافضای ترکیه در ماه گذشته تشدید شد و حال با سقوط بشار اسد تداوم یافت؛ ممکن است به تقابل بیشتر هستههای PKK، HDP و YPG با دولت ترکیه بیانجامد. در این میان بازیگران منطقهای هم ممکن است تقویت گروههای کُرد را برای تسویه حساب با اردوغان برگزینند. البته این نزاع از مدتها پیش آغاز شدهاست و در روزهای آتی نیز بیشتر خواهد شد.
۶- پیشتر در یادداشتی در این کانال گفته شد(+) که پیروزی ترامپ، روسیه را از ایران دورتر خواهد کرد. بهنظر میرسد که آنچه در هفتههای گذشته در مورد آتشبس لبنان و سقوط بشار اسد اتفاق افتاد آغاز این شکاف باشد. نزدیک شدن روسیه به امارات در پرونده یمن بسیار محتمل خواهد بود.
✍ سید نیما موسوی
18.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ترکفعل یک سردار سپاه، خسارات جبرانناپذیری به ج.ا وارد کرد‼️
پینوشت:
این نوع نگاه خیلی در بین حزباللهی ها کمرنگ شده(یا از اول کمرنگ بوده)
نوع نگاه تخصصی - وظیفه محور
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
هدایت شده از "حُــنَــفـاء" | علیرضا روشن
ای دل توچه می کنی؟
می مانی یا می روی؟
داد از آن اختیار که تورا
ازحسین(ع) جداکند!!!
شهید سید مرتضی آوینی
🗣 @HONAFA
تفاوت فرهنگی تفاوت رسانه را میخواهد
پینوشت۱:
حتماً عکس رو ببینید و متن تو عکس رو بخونین.
میگه برخلاف تصور بسیاری از حزباللهی ها که فکر میکنن وقتی آقا خطبه عربی خونده تو نماز جمعه نصر و خطابش به لبنانی ها بوده اونها شنیدن و تحت تأثیر قرار گرفتن، اصلا اینطور نبوده.
تو یه جامعه آماری محدود از شیعیان سوری و لبنانی کمتر از ۲۰ درصد حتی شنیده بودن این خطبه رو و کمتر از ۵ درصد محتواش رو بیاد داشتن!
در صورتی که حدود ۴۰ درصد از اونها سخنان رییسجمهور تو سازمان ملل درباره وضعیت لبنان رو شنیده بودن و تاثیر منفی گرفته بودن!
جالبه که چیز خاصی هم از طلاهایی که خانمهای ایرانی دادن نشنیدن اما از کمکهای محدود فرانسوی ها همهشون شنیدن...
پینوشت۲:
وقتی فضای جامعه دیگه ای باوجود همهی قرابت ها و شباهت ها با ما متفاوته
باید رسانهی متناسب با اون جامعه رو انتخاب کرد یا حتی ساخت.
و اگه این نکته رو لحاظ نکنیم دچار توهمات جدی میشیم.
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
راه جبران
ایران با جلب مشارکت روسها در پیشبرد طرح راهبردیاش در سوریه در سال ۲۰۱۵، پس از بیش از ۲قرن، به جایگاه قدرت منطقهای دست یافت؛ قریب به ۹سال به ظرفیت ایجاد شده در پی این تحول، بیتوجهی کرد و حالا با سقوط سوریه به دست تروریستها، سطح قدرت ایران تنزل یافته است.
در شرایط کنونی، بسیار مهم است که این تنزل سطح به صورت یک عقبگرد بیضابطه رقم نخورد بلکه با بازبینی ظرفیتها و بازتعریف نقشها، ایران خود را در قامت یک کشور ذینفوذ در منطقه بازیابی کند و اهرمها و ابزارهای قدرتاش را به درستی در این سطح مبتنی بر شرایط بینالمللی به کار گیرد.
لازمه چنین امری، در وهله نخست پذیرش شکست و واکاوی صادقانه عوامل و دلایل آن و در گام بعد، بازیابی خود در بُعد و ساحت شناختی است.
از این مسیر، در گام سوم، بازسازی و بازآرایی توان ملی و منطقهای امکانپذیر خواهد بود.
در غیر این صورت، نسخههای خودباختگان و عوامل بیگانه، ایران را در آستانه فروپاشی تصویر خواهد کرد و راه تسلیم و سازش را به عنوان نسخه نجات، تجویز خواهد کرد. مسیری که به سرعت ایران را در مسیر تجزیه قرار خواهد داد.
ایران در راهبرد منطقهای خود با یک شکست راهبردی مواجه است نه با یک فروپاشی راهبردی؛ درک این تفاوت و عوامل و رخدادهای منجر به این شکست، کلید پاسخ به چالش کنونی است، نه چنگزدن به نسخههای از پیش آمادهی تسلیم.
مقایسه ایران ۱۴۰۳ با ایران ۱۳۶۷، بخشی از جنگ شناختی علیه ماست.
✍علی صمدزاده
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
🔻 ما و سوریه: هفت نکته از سخنان امروز رهبر انقلاب
۱. رهبر انقلاب صراحتاً دفاع از هر کشور در برابر تجاوزات و تهاجمات خارجی را وظیفهی نیروهای نظامی و ارتش آن کشور خواندند و عقبنشینی و نمایش ضعف از سوی ارتش سوریه را مهمترین عامل در غلبهی نیروهای مهاجم، اشغال و تصرف سوریه، از دست رفتن استقلال و تهدید حاکمیت سرزمینی سوریه دانستند.
۲. رهبر انقلاب در سخنان خود بر هیچ یک از اتهاماتی که در روزهای اخیر حتی از سوی نیروهای هوادار جبهه مقاومت به بشار اسد نسبت داده شده، صحه نگذاشتند.
تنها در جایی که به طبیعی بودن فراز و فرودها و توالی پیروزیها و شکستها اشاره کردند، این موضوع را برجسته کردند که نباید در برابر شکستها و ناکامیها ناامید و سرخورده شد؛ بلکه تلویحاً گفتند که باید ایستاد و جنگید و مقاومت کرد. شاید این تنها فرازی از سخنان ایشان بود که به میتوان به اسد مرتبط دانست.
۳. عطف به موارد ۱ و ۲ در جایی از سخنان خود اشاره به هشدارهای مکرری کردند که از شهریورماه، دستگاههای امنیتی ایران به مقامات سوری داده بودند. ایشان در این مورد نیز ابراز عدم اطمینان کردند که دادههای هشدارآمیز ایران به دست مقامات عالی و ذیربط سوری رسیده باشد و تلویحاً به امکان نوعی همدستی و توطئه در ردههایی از مقامات سیاسی و نظامی سوریه با پروژهی مهاجمان و اشغالگران اشاره کردند.
۴. تأکید رهبری بر «جوانان غیور سوری» به عنوان نیروی رهاییبخش سوریه که با ایمان و وطندوستی کشورشان را از شر مهاجمان بیگانه و تروریستهای داخلی نجات خواهند داد، در واقع اشاره به «نیروهای دفاع ملی سوریه» (قوات الدفاع الوطنی) بود که به بسیج سوریه نیز معروف است. این گروه شاخهای از نیروهای مسلح سوریه است که غالباً از نیروهای داوطلب مردمی در سال ۲۰۱۲ تشکیل شده و نقش مهمی در آزادسازی و پاکسازی مناطق تصرفشدهی سوریه داشته است.
«نیروهای دفاع ملّی سوریه» با هدف اولیه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی فعال در کشور سوریه با ابتکار و تیزبینی سردار شهید سلیمانی و دیگر فرماندهانی نظیر سردار شهید همدانی تشکیل و سازماندهی شد و تعداد اعضای آن در اوج نبردها بیش از ۱۰۰ هزارنفر تخمین زده شده است. امروز اما تعداد آنها بسیار محدودتر شده، اما با توجه به سابقهای که در دفاع از خاک و مردم سوریه برجا گذاشته، در شرایط کنونی نیز به مثابه یک نیروی مردمی پتانسیل نیروگیری و فعالیت گستردهای برای آن متصور است.
۵. رهبر انقلاب بر خلاف برخی از مقامات فعلی و سابق ایران، از تعامل با مهاجمان تروریستی که اکنون قدرت را به دست گرفته و در صدد تشکیل دولت جدید سوریه هستند، صحبتی نکردند.
بلکه فحوای کلام ایشان بر قیام و مبارزه و مقاومت مردم سوریه در برابر دولتهای مهاجم خارجی، اشغالگران صهیونیست و تروریستهای مسلح که دمشق را تصرف کردهاند، دلالت میکرد.
۶. رهبر انقلاب در سخنان خود روایت سومی را مطرح کردند که نشان میدهد از هر دو سمت سوریه و ایران، اصل مسألهی کمک محل بحث نبوده، بلکه ممتنع بودن شرایط انضمامی میدان، امکان کمکرسانی را مختل کرده است:
«ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم [کمک کنیم]. اینجا به من آمدند گفتند که همهی امکاناتی که برای سوریها امروز لازم است ما آماده کردهایم و آمادهایم که برویم. آسمانها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند، هم راههای زمینی را بستند، امکان نداشت. اینجوری است قضایا. انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد بهشان کمک کرد.»
این کلام ایشان به روشنی با هردو روایت غالب در رسانههای داخلی و خارجی متفاوت است.
در روایت اول، اسد از درخواست مستقیم برای کمک نظامی و لجستیکی از ایران امتناع کرده و ایران هم نمیتوانسته بدون مطالبهی رسمی و صریح حکومت سوریه اقدام به کمک کند.
در روایت دوم، ایران علیرغم درخواست مستقیم و صریح اسد، از کمک به سوریه استنکاف کرده است.
همچنین بین خطوط سخنان رهبری در این فراز میتوان سرزنش ارتش سوریه و وادادن زودهنگام آنان را نیز دید، که اگر بدون مقاومت عقبنشینی نمیکردند و راه را برای دشمنان باز نمیگذاشتند، امکان کمکرسانی ایران هم با مشکل مواجه نمیشد.
۷. فحوای کلام رهبر انقلاب بر این امر متمرکز بود که از دست رفتن موقّتی سوریه، به معنای ازهمگسیختگی جبههی مقاومت در منطقه نیست. شاید زمان ببرد اما هم سوریه به جبههی مقاومت برمیگردد، و هم مقاومت در نقاط دیگر منطقه گسترش مییابد. چه بسا بتوان 'سایر نقاط منطقه' را به فراتر از غرب آسیا نیز تسرّی داد، هرچند که نفوذ مقاومت در آن نقاط، چندان که باید مرئی نشده است.
✍پریسا نصرآبادی
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
@tadbir2
آخرش چی میشه؟
همه درباره وضعیت سوریه و به طور کلی منطقه نگرانیم.
بنظرم نگرانی اصلی باید از وضعیت خودمون باشه.
اینکه داریم تکلیفمون رو انجام میدیم یا نه؟
اگه داریم تکلیفمون رو انجام میدیم که حذف هم بشیم مهم نیست.
اما
اگه در حال انجام تکلیف نیستیم دیگه نتیجه هیچ فرقی نمیکنه.
چه ببریم چه ببازیم باختیم...
تکلیف ما چیه؟
هرکی هرجا هست باید کارش رو درست و متناسب با شرایط انجام بده.
فعال تربیتی باید متربی و کسی که ازش تاثیر میپذیره رو توجیه کرده باشه که تو چه جنگی هستیم.
اونی هم که نظامی وظیفهی خودش رو باید انجام بده.
قطعاً کسی یقهی شمای فعال فرهنگی رو نمیگیره که چرا موشک نزدی به رژیم اما ازت میپرسم که چرا مردم رو آگاه نکردی که هیچ کس نباید بیتفاوت و منفعل باشه، همه باید خودشون رو بخشی از این جنگ بین حق و باطل باشن.
بریم دنبال انجام تکلیف خودمون...
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
💠 خاطرجمع
▫️برادر! خواهر! آن روز که تو بخواهی بگویی من دیگر خاطرم جمع شده، مملکت، رهبران و مسئولان مسلمان مؤمن آگاه و متعهد پیدا کرده، خودشان وظایف خودشان را البته میشناسند و عمل میکنند،
◾️آن روز، روز انحطاط و ارتجاع و سیر قهقرایی در انقلاب ماست!
◽️ما باید همیشه با یکدیگر اندیشیده و عمل نماییم. چه کسی گفته که تمام معلومات و تجربهها، نزد افراد خاصی است؟
📖 جاودانه تاریخ، ج۳، ص۱۰۴ و ۱۰۵
🎙#شهید_بهشتی
🏷 #مردم_سالاری
🏷 #عدالت
🕯@thoughts_57