#تعریف_بازی
🖌ابزاری برای بیان احساسات،برقراری ارتباط،توصیف تجارب و برآوری آرزوهاست.
🖌شیوه ای که کودکان توسط آن در مورد آنچه در ذهنشان می گذرد و چه نگرانی ها و تخیلاتی دارند با ما سخن می گویند.
🖌انگیزه دادن برای پیگیری هدفی که از قبل تعیین کرده ایم.(تعریفی که در آموزش کاربرد بیشتری دارد)
((با چه بازیهایی کمرویی فرزندمان را درمان کنیم؟))
شما میتوانید با یکسری بازیها، هم او را سرگرم کنید، هم تجربه نقشهای اجتماعی مختلف را به او بدهید و هم مهارتهای اجتماعی و ابراز وجود را در او پرورش دهید. ما در اینجا نمونههایی از این بازیها را به شما معرفی میکنیم.
تئاتر خیالی : لباسهای ویژه ای بپوشید و با فرزندتان یک نمایش را در مقابل تماشاچیان خیالی اجرا کنید. حتی میتوانید عروسکهای او را به عنوان تماشاچیان در گوشه ای بچینید و برای آنها بازی و سخنرانی کنید یا برای عروسکها روی صحنه ای خیالی، آواز بخوانید.
معلم بازی : از فرزندتان بخواهید معلم شما شود و آنچه را که در کلاس یاد گرفته به شما یاد بدهد. یا از او بخواهید به عروسک هایش که بچههای تنبلی هم هستند، درس بدهد. خواهید دید که او با تصور کردن خودش در موقعیتی قدرتمند و اثرگذار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و به خوبی از پس اجرای نقش برمی آید.
بازی مصاحبه : یک میکروفن خیالی جلوی فرزندتان بگیرید و با او مصاحبه کنید. نظر او را درباره رنگ لباسش، آب و هوا، غذای مورد علاقهاش و... بپرسید و تا میتوانید این مصاحبه را طولانی کنید. با این کار فرزندتان هم ابراز نظر و عقیدهاش را تمرین میکند و هم صحبت کردن مقابل جمعیت را یاد میگیرد.
ضبط صدا : با فرزندتان حرف بزنید یا کتاب بخوانید، میتوانید حتی نمایشنامهای را اجرا کنید و در همین حال صدایتان را با تلفن همراه ضبط کنید و بعداً گوش دهید. شنیدن صدای خود میتواند باعث شناخت ضعفها، برطرف کردن آنها و بالا رفتن اعتماد به نفس کودک برای صحبت در جمع شود.
اجرای پانتومیم : یک کلمه یا مفهوم را انتخاب کنید و با اجرای پانتومیم سعی کنید آن را به دیگران بفهمانید. از کودکتان بخواهید با حرکات دستها و بدن، این مفهوم را انتقال دهد. با این کار، او میآموزد که از بدنش برای برقراری ارتباط استفاده کند و مهارتهای کافی را برای تقویت زبان بدن یاد میگیرد.
خاطره گویی : شبها در جمع خانواده، به جای آنکه هر کدام مشغول گوشی تلفن همراه یا تلویزیون باشید، به صحبت کردن با هم بپردازید. بهترین کار این است که خاطره بازی کنید. هر کدام یکی از خاطرات خوبتان را در جمع تعریف کنید یا اگر خاطره ای به ذهنتان نمیرسد، مسابقه شعر خواندن یا قصه خوانی.
#فواید_بازی_ماز
🌈تقویت مهارتهای حل مشکل 🌈
حل کردن مازها به کودکان در تقویت مهارتهای عملکرد اجرایی کمک می کند .مهارتهایی مانند برنامه ریزی ، و طرح استراتژیهای متفاوت و کنترل زمان و ….
🌈تقویت مهارتهای حرکتی 🌈
حل کردن ماز نیازمند کنترل مداد توسط کودکان است تا به دیواره های ماز برخورد نکند و از خطوط خارح نشود.
بنابراین برای موفق شدن در حل کردن درست آن باید بیشتر دقت کند و مداد را بهتر کنترل کند. در حل کردن این نوع مسائل کودکان باید مهارتهای حرکتی بهتری داشته باشند تا نتیجه ی خوبی نیز بدست بیاورند.
🌈تقویت مهارتهای دیداری🌈
حل کردن ماز نیازمند استفاده دقیق از چشمان کودکان است تا با دقت آن را بررسی کنند و راه درست را انتخاب کنند . اسکن کردن ورقه و دقت کردن در آن یکی ار مهارتهای مهم و کاربردی برای خواندن و نوشتن محسوب میشود .
🌈طبقه بندی یک فعالیت 🌈
حل کردن ماز توسط کودکان به سه مرحله تقسیم می شود .کودک باید ابتدا با دست خود مسیر را پیدا کند سپس با مداد با ماژیک مسیر آن را کامل مشخص کند .و این باعث می شود که کودک برای حل کردن یک ماز سه مرحله را پشت سر بگذارد و این باعث تقویت و درک بهتر این مهارت (طبقه بندی کردن یک فعالیت) در کودکان می شود. طبقه بندی کردن یک فعالیت به کودکان در حل کردن راحتتر مسائل کمک میکند.
🌈افزایش اعتماد بنفس🌈
حل کردن ماز یکی از بهترین فعالیتها برای تقویت و افزایش اعتماد بنفس کودک شماست.برای شروع با ماز های ساده شروع کنید تا کودک سریع به نتیجه برسد و موق شود و سپس او را تشویق به حل کردن مازهای سخت کنید .
🔆گروه برنامه ريزي،فناوري 🔆
وگروه هاي آموزش ابتدايي
🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
❇️👈 کاربرگ بازی ماز
⛔️👈 آشنایی و شناخت اشکال هندسی
♥️👈 آموزش شکل بیضی
در کاربرگ ماز کودک با اشکال هندسی آشنا میشود و کمکی برای تقویت هوش فضایی یا تصویری است.از طرفی بازی ماز یا مسیریابی از بازیهای فکری محبوب کودکان هست.با چالش کشیدن ذهنشان برای پیدا کردن راه صحیح قدرت حل مسئله در آنها افزایش پیدا می کند و باعث افزایش دقت و تمرکز در کودکان میشود. تمرینی برای کودکانی هست که حواس پرتی دارند.در کاربرگ ماز اشکال هندسی علاوه بر تقویت هوش و خلاقیت پایه مفاهیم ریاضی و آموزش اشکال هندسی نیز مطرح هست.
#فواید_بازی_ماز_چیست ؟
#خلاقیت_با_ماز
#بازی_با_مازها_برای_تقویت_هوش_کودک
روش خلاقانه و ملموس تر #بازی_با_مازها درست کردن ماز در خانه با استفاده از وسایل ساده در خانه مثل بالش ها و وسایل اسباب بازی کودک است که کودک بتواند مسیر خود را با رفتن بین آنها مسیر یابی کند. مثلا برای رسیدن به عروسک یا ماشین دلخواهش مسیر مشخص کنیم و دو طرف مسیر را با بالش تعیین کنیم . از کودک بخواهیم با عبور از بین بالشها مسیر رسیدن به اسباب بازی خود را پیدا کند. با این کار کودک هم مسیر یابی را تمرین کرده و هم خلاقیت استفاده از وسایل ساده و کار با آنها را می آموزد. بازی با مازها را می توان از ساده با یک خط کوتاه شروع کرد و تا مسیر های پیچیده تر ادامه داد.
🌈بازي و شور و نشاط دوران كودكي و ايجاد بسترهاي يادگيري هاي لذتبخش و ماندگار يكي از رويكردهاي تحولي معاونت آموزش ابتدايي مي باشد🌈
🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
🌈دوران كودكي و بازي هاي كودكانه وسعتي بيكران از شرايط بالقوه اي است كه امواجي زيبا و ساحلي امن براي آرامش خاطر را فراهم مي آورد .
🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
آیا حرکات فیزیکی در مهارت های ذهنی کودکان تاثیر میگذارد⁉️
👈خانم جين آيرز،حركت و فعاليت را اساس يادگيری و پايهای برای تحول ذهنی میداند.
🔺توانايیهای #ذهنی امكان ندارد كه از #تواناييهای حركتیِ پايه جدا باشند.
👈بنابراين، مطالعهی اينگونه حركتها و فراهم ساختن امكان پرورش و رشد آنها سبب تقويت و حتی ترميم تواناییهای ذهنی میشود.....
🔺ذهن كودك وقتی به خوبی تحول میيابد كه فعال باشد. كودك فقط چيزهايی را خوب فرا میگيرد كه از راه مشاهده، تعمق، تجربه و فعاليت شخصی آموخته باشد.
👈در اين ميان #بازي های كودكان شامل بازيهای سازمان يافته و بازيهای آزاد نقش مهمی در تسريع و تقويت توانايیهايشان ايفا می كند.
❌بازی تمرکزی برای کودکان ۳ سال به بالا......
🗣از کودک بخواهيد به اتاق با دقت نگاه کند بعد از اتاق خارج شود يا چشمانش را ببندد سپس بعضي از وسايل را جا به جا يا مخفي کنيد و از او بخواهيد به اتاق برگشته و تغييرات را پيدا کند.
👀اين کار باعث تقويت #حافظه_ديداري کودکان میشود و به آنها کمک میکند بتوانند اطلاعات بيشتري را در حافظه خود نگاه دارند.
👈يکي ديگر از بازیها اين است که چند کلمه را نام ببريد ابتدا از کلمات مرتبط استفاده کنید.
مثلا:مداد،پاک کن،دفتر و....
سپس از او بخواهيد آنها را تکرار کند ابتدا از سه کلمه اگر توانست سپس چهار و پنج کلمه.....
در مرحله ی بعد از کلمات غیر مرتبط استفاده کنید.
مثلا:میز،آسمان،آشپزخانه و....
👂اين کار باعث تقويت حافظه شنيداري و...در او میشود.
#بازی_آموزشی
🔸 نام بازی: حروف در هم ریخته
🎯 اهداف
🔻تقویت مهارتهای زبانی
🔻اگسترش دایره واژگان
👬 گروه سنی :۹ تا ۱۳ سال
📍کارگروه کشوری بازی و یادگیری
🌍 مستقر در معاونت آموزش ابتدایی استان خراسان رضوی
📌گروه برنامه ریزی ،فناوری و گروه های آموزش ابتدایی
🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈
🔎 @baziyadgiri