سوال شماره ۳۹❓دختری ۹سالشه کلاس سوم هست تابستان قبل ازشروع مدرسش ازفسا به شیراز نقل مکان کردیم۳ماهه اول ابتدایی که آنلاین بود خیلی خوب بود تا اینکه دخترم در پارک گم شد ودرعرض یک هفته بعد ازاین بحران گوشه ی چشمش به لبه ی تخت خورد پاره کرد وبخیه کرد و بعداز اون یک تصادف دید که ماشین به موتور زد ومرد ،شدیدا بهم ریخت ومیترسید که باباش ومن تنهایی بریم بیرون یاباهامون میومد یانمیذاشت بریم ، درقبال مشقاش متعهد نیست و انجام نمیده معلمش میگه سرکلاس صحبت میکنه بچه ها شاکی شدن جاشو عوض کردم الان پرسیدم چطوره میگه کمترصحبت میکنه ولی باز صحبت میکنه و.... من باید چیکارکنم؟
✅ پاسخ:
گزارشهای تحقیقاتی نشان دادهاند که استرس ناشی از تجربه مهاجرت میتواند بر رشد تحصیلی، اجتماعی، عاطفی و جسمی کودکان تأثیر منفی بگذارد. در کنار مهاجرت ،این کودک تحت تاثیر این وقایع و حوادث دچار اضطراب شده و در معرض خطر است و باید برای کنترل علائم به روانپزشک جهت دارو درمانی و البته همزمان به کلینیک مشاوره جهت دریافت خدمات مشاوره ،ارجاع داده شود . رفتارهای وی تحت تاثیر حالات روحی و احساس اضطراب وی میباشد.
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
توصیه های مهم برای آموزش دانش آموزان مضطرب:
💯برنامهها بسیار مهم هستند. قرار دادن دانش آموزان مضطرب در یک برنامه بسیار مهم است. برنامهها به دانش آموزان اجازه میدهند که بدانند از آنها چه انتظاری میرود.
💯فعالیتهای جسمانی باعث میشود که دانش آموزان مضطرب احساس بهتری داشته باشند و از نهایت اهمیت برخوردار است. حتی قدم زدن صرف در یک اتاق یا اطاعت از یک دستور باعث کاهش استرس میشود.
💯 زمان بیکاری بسیار مهم است تماموقت این دانش آموزان را پر نکنید. بعضی مواقع به دانش آموزان اجازه دهید تا به آرامی دست به خواندن و نقاشی کردن بزنند. خواندن متن در کلاس برای بسیاری از دانش آموزان آرامشدهنده است. یک تمرین آرامسازی میتواند برای کل اعضای کلاس مورداستفاده قرار گیرد. یکزمان آرام، هرچند کوتاه را میتوان به پخش موسیقی در کلاس اختصاص داد.
💯 اطمینان حاصل کنید دانشآموزی که در حال تجربۀ هیجانی است، توسط تمام کادر مدرسه مورد پذیرش واقع میشود. هدف، رها شدن از اضطراب نیست، بلکه کاهش آن یا ممانعت از غیرقابل کنترل شدن آن است. در آن واحد، با ارائه حمایت بدون آموزش یک راهبرد خود مدیریتی، به اضطراب پاداش ندهید.
💯تنظیم اهداف را به این دانش آموزان بیاموزید. تنظیم اهداف برای کنترل اضطراب و برای استفاده از راهبردهایی که آموختهاید، اهمیت دارد. به این دانش آموزان کمک کنید تا بفهمند که تلاش کردن میتواند منجر به موفقیت شود. به تلاشهایی که برای کنترل اضطرابی که مانع خوشی و یادگیری فرد میشود، پاداش بدهید.
شما نمیتوانید با صحبت کردن دربارۀ ریاضی، آن را یاد بگیرید؛ شما باید وارد عمل شوید. تمرین و عمل مقدم بر زمانی هستند که کودک باید با یک رویداد استرسزا روبهرو شود. تمرین و اعمال را محدود کنید، نه فقط فعالیتها را.
💯 اضطراب مانع سازماندهی است. به چنین دانشآموزی کمک کنید راهبردهای سازماندهی را یاد بگیرد و به او یادآور شوید تا از آن استفاده کند.
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
⬅️ بخش دوم ،توصیه های مهم برای آموزش دانش آموزان مضطرب
💯وقتی دانشآموز شدیداً احساس استرس میکند، به دانشآموز یک فعالیت هدفدار همانند ترسیم یک تصویر، پاک کردن میز، منظم کردن یا جمعکردن کاغذها، یا نوشتن یک لیست بدهید. تلاشی را که برای کنترل اضطراب صورت میگیرد، تحسین کنید.
💯 به تفکر "اگر – پس" دانشآموز گوش کنید. عباراتی مانند اگر« فلان کار را انجام دهیم» «فلان اتفاق میافتد.» بخش« اول» این عبارت اغلب صحیح است، اما بخش «دوم » اینطور نیست. این نوع تفکر و خود گویی مای منفی دیگر را اصلاح کنید. افکار میتوانند باعث اضطراب شوند؛ دانش آموزان باید یاد بگیرند که این افکار را به چالش بکشند.
دانشآموزی که فکر میکند "اگر من مرتکب اشتباهی شوم، در درجه اول شکست میخورم" نیاز به این تفکر دارد که ممکن است یادگیری آن اندکی زمان ببرد، اما من در آن بهتر میشوم. عبارت باید و استنباط دلبخواهی را اصلاح کنید.
💯 به دانش آموزان یاد بدهید که به دنبال یک فرصت باشند. عباراتی مانند من نیاز به یک فرصت دارم، من زمان بیشتری میخواهم، میتوانید فرصت دیگری به من بدهید؟ میتوانند مانع از شکست کودک یا احساس اینکه مورد مواجهه قرار گرفته است، شود.
💯 در کلاس درس، هیجانات را در سطح پایینی نگهدارید. مهم است که در هنگام روبهرو شدن با چنین دانشآموزی، صدای خود را بالا نیاورید (فریاد نزنید). آرام صحبت کنید، تا حدی که چنین دانشآموز مضطربی بتواند صدای شما را بشنود. مواجهه مخرب است؛ وقتی دانشآموز دارد به مرحلۀ گذر نزدیک میشود، هشدار دهید؛ از عباراتی مانند دیگران قصد (.....) را دارند، اگر شما بهوقت تلف کردن ادامه دهید، آیا به هدف میرسی؟ در صورت امکان حق انتخاب بدهید.
💯 وقتی دانشآموز آرام است، آرام بودن او را توضیح و تعبیر کنید: وقتی در حال ترسیم هستی، خیلی آرام به نظر میرسی. آنچه به نظر میرسد و آنچه کودک دارد انجام میدهد را شرح دهید. این کار به دانشآموز یک تصویر شفاهی از احساسات آرام میدهد و به دانشآموز کمک خواهد کرد که کنترل شناختی بیشتری بر احساساتش داشته باشد.
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
⬅️ بخش سوم ،توصیه های مهم برای دانش آموزان مضطرب
💯 تفکر مثبت و حل مشکل را الگوسازی کنید. تفکر منفی به نوع ادراک استرس مربوط میشود. اگر تفکر شما مثبت و حل مشکل را الگوسازی کنید، بهصورت مستقیم دارید به دانش آموزان آموزش میدهید که چگونه در مورد رویدادهای استرسزا فکر کنند و چگونه در مورد ارتکاب اشتباه احساس میکنند، و چگونه باید آنها را اصلاح کنند.
دانش آموزان دارای اضطراب شدید و کنارهگیر، در حل مشکل و یا استفاده از راهبردهای مقابلهای مشارکت نمیکنند. درباره احساسات خودتان در موقعیتهایی که از نظر هیجانی مشکلزا هستند، گفتگو کنید، چون دانشآموز همزبان گفتگو درباره آن را دارد.
تنها یک چیز را در یک زمان آموزش دهید و الگوسازی کنید. تفکر، رفتارهای مقابلهای و تکنیکهای مدیریت استرس را طرحریزی کنید. جدی بودن شدید در حین صحبت کردن با صدای بلند، آموزش مهمی است. سخنرانی نکنید. بر عمل کردن و بازی نقش تأکید کنید.
💯 خواندن داستانها به دانشآموز در مدیریت استرس کمک میکند. یک داستان خوب نه تنها دربارۀ استرس توضیح میدهد، بلکه به دانشآموز میگوید که چگونه با آن روبهرو شود، چه فعالیتهایی باید انجام دهد.
بهترین داستانها به دانشآموز میگویند که استرس چیست، چگونه دربارۀ آن فکر کند و در برابر آن چهکاری انجام دهد. اگر نمیتوانید داستانی را بیابید که با مشکل دانشآموز همخوانی داشته باشد، چیزی بنویسید.
💯تبادلات نوشتاری. وقتیکه دانشآموز میتواند بخواند، شما میتوانید بهجای گفتگو با دانشآموز که باعث افزایش اضطراب و توقف تفکر میشود، از تبادلات نوشتاری استفاده کنید. وقتی یک دانشآموز بزرگتر، آشفته و غیرقابلکنترل است، از او بخواهید تا بحثها یا سؤالاتش را بنویسید. سپس شما میتوانید جوابتان را بنویسید.
در برابر یک دانشآموز کوچکتر، از کودک بخواهید آنچه او را برآشفته ساخته است، به تصویر بکشد. شما در پاسخ یک راهحل ترسیم کنید. همچنین میتوانید از کارتهای استرس استفاده کنید. بر روی کارت، راهبردی را که کودک بر اساس آن عمل میکند بنویسید (یا یک تصویر رسم کنید)، و سپس آن را بهعنوان یک یادآور دیداری، روی میز بگذارید. در انتهای روز، دانشآموز را در مورد چگونه سپری شدن روز یا اگر دانشآموز یک روزِ ناقص داشت، با انتقادهای اضافی او را بمباران نکنید.
@madrese_yar
شعر
🌺نانوای مهربون
🌼نونوا که مهربونه
🍃به فکرِ مردمونه
✨اولِ صبح همیشه
🌸نمازشو میخونه
🌼میاد مغازه ازصبح
🍃تا وقت ظهر میمونه
✨خمیر که شد آماده
🌸خودش میگیره چونه
🌼تموم چونهها شم
🍃درست و یک میزونه
✨این دقت و درستی
🌸از دین و از ایمونه
🌼چونَه که شد آماده
🍃موقعِ پختِ نونه
✨با ضربِ دستِ شاطر
🌸می بینی پهنه چونه
🌼می ریزه روش یه مقدار
🍃کنجد و سیا دونه
✨می زنه توو تنورو
🌸 منتظرش میمونه
🌼وقتیکه شد برشته
🍃میکَنه دونه دونه
✨نونا رو حالا دستِ
🌸مشتری میرسونه
🌼بالاترینِ نعمت
🍃نعمتِ خوبِ نونه
✨دعا کنیم توو دنیا
🌸گرسنهای نَمونه
🌼شکرِ خدا که شاطر
🍃قوی و پُرتَوونه
✨مردمِ خوبِ ما هم
🌸قدرِ اونو میدونه
🌼الهی که تاصدسال
🍃شاد و قوی بمونه
✨نونا رو تازه دستِ
🌸خلق خدا رسونه
🌸🌼🍃🌼🌸
شاعر سلمان آتشی
#نانوا_نان_کنجدی
#_شعر_کودک
#اشعار_کودکانه_سلمان_آتشی
هر گاه فرزندتون به منزل میاد، هر گز نگویید معلم چه درسی رو تدریس کرد ببنیم معلمت باز خورد درسی داشته یا نه،بعد از دو ساعت فقط دفتر وکتابش رو جلوی چشمش بگذارید ببینه همین کافیه وهر گز تکالیف فرزندتتون رو انجام ندهید ،بگذارید فرزندانتون مسئولیت پذیر باشد ،حتما حتما در کارهای منزل هم بگذارید بچه ها همکاری کنند مثلا ظرف شستن ،اگر دختر خانم هست حتما برای اشپزی سیب زمینی پوست بکنه یا خیلی چیزهای دیگه
#تربیت_فرزند
🌀مشخص کن که در تربیت کودک، نجار هستی یا باغبان؟
🔸نجار چیزی که خودش بخواهد میسازد، ولی باغبان، استعداد گیاه را شکوفا میکند!
🔸آیا کودک را طبق خواسته های خود میسازی؟ یا تلاش میکنی استعدادهایش شکوفا شود؟
#تربیت_فرزند
♦️تکنیک های برخورد با رفتــــارهای ناسازگارانه فـــــرزندان
اگر خود تحت فشارهای روانی ناشی از زندگی و كار قرار داریم و نمی توانیم رفتار و گفتار خود را كنترل كنیم، بهتر است قبل از انجام هر كاری در مورد فرزند به فكر روشی برای كنترل فشارهای خود باشیم كه تحقیقات نشان داده است اگر والدین بتوانند برخی رفتارهای خود را تغییر دهند فرمانبری كودك بیشتر خواهد شد.
افكار غلط و انحرافی درباره فرزند خود نداشته باشیم. مثلاً فرزندم این كار را می كند تا حرص مرا در بیاورد. یا او باعث تمام مشكلات در خانه است. چنین افكاری زمینه به وجود آمدن احساس بسیار بد را نسبت به فرزند مهیا می كند و یقیناً بر رفتار ما و او اثر منفی می گذارد.
#تربیت_فرزند
🔰 شیوه برخورد با رفتارهای ناپسند کودک
🔅فرض کنید شما ظرفی پر از شیر، از مغازه ای گرفته و می خواهید به منزل ببرید. چون این ظرف پر می باشد، بسیار آهسته و با احتیاط کامل حرکت می کنید، تا چیزی از شیر بر زمین نریزد. اما اگر در این حال کسی آمد و به شما تنه زد، و نصف ظرف شیر بر زمین ریخت، در این هنگام، دیگر شما در حرکت، احتیاط نمی کنید و آهسته نمی روید؛ بلکه بدون هیچ هراسی، می توانید به سرعت حرکت کنید؛ چون دیگر خوف ریختن شیر وجود ندارد.
🔅دربارۀ کودکانِ خود نیز سعی کنید کودک شما خیال کند که ظرف حیثیت و حرمت او پر می باشد و باید با احتیاط کامل رفتار کند، و تلاش کند کسی به او تنه نزند؛ امّا اگر شما آمدید و به او تنه زدید، دیگر ظرف حرمت و شخصیت او تقلیل خواهد یافت، و طبعاً دیگر نباید توقع داشته باشید که این کودک رفتارش با شما مثل سابق باشد.
⬅️ پس، این نکتۀ مهم را فراموش نکنید که گاهی «تغافل» لازم است، به این معنا که شما از عیوب فرزندانتان آگاه باشید، اما کودک شما اطلاع نداشته باشد که شما از عیوب او آگاه هستید.
🔹آگاه بودن شما از عیوب فرزندانتان خوب است، اما آگاه بودن ایشان از این که شما عیوب وی را میدانید، خوب و به صلاح نیست.
#تربیت_کودک
درک عمومیت در کودکان را جدی بگیرید.
بچه ها باید بتوانند دو نفری یا چند نفری از یک وسیله استفاده کنند و با همتعامل کنند.
به آنها بگویید که یا باهم صحبتکنند و از طریق صحبت وسیله را بگیرند یا نوبتی بازی کنند یا باهم همزمان از اسباب بازی استفاده کنند.
انحصار طلبی و زیاده خواهی در بزرگسالان از کودکی ونوع تربیتشان نشات میگیرد.
#تربیت_فرزند
محبت کالا نیست که با آن معامله کنید!
وقتی به فرزند خودتان میگوئید:
⛔اگر اتاقت را مرتب کنی دوستت داردم!
⛔اگر خوش اخلاق باشی دوستت دارم!
⛔اگر نماز بخونی دوستت دارم!
⛔و هر اگر دیگری که شرط محبت قرار بگیرد...
در واقع در حال معامله محبت با کارهایی هستید که از فرزندتان توقع دارید.
📌اگر با فرزند خود بر سر محبت معامله کردید زمانی خواهد رسید که دیگر محبت شما در مقابل کاری که او دوست دارد انجام دهد قیمتی ندارد و قید محبت شما را میزند! و بازنده قطعا شما هستید.
#تربیت_کودک
👌🏻ضرورت بازی با فرزندان
🔹مسیر رشد کودکان رابطهی مستقیمی با میزان ارتباط والدین با فرزندانشان دارد و یکی از اصلیترین راه ها بازی کردن است.
🔹وقتی والدین با فرزند خود بازی می کنند، پیام ساده ای را به کودک می فرستند:
✅ دوستت داریم
✅ برایت احترام و ارزش قائلیم.
✅ به نیازهایت واقفیم.
✅ برایت وقت اختصاصی میگذاریم.
و
#تربیت_فرزند
مشکلات اقتصادی که بعضا خانواده ها با آن درگیرند نتیجه هوش اقتصادیِ پایین است. هوش اقتصادی در کودکی از بازی ها و اسباببازیها شروع می شود.
وقتی کشاورزی می کنید، گل می کارید، بذر می کارید بچه ها غیر مستقیم تمرین می کنند و یاد میگیرند که تولید اسباب بازی به جای خرید اسباببازی. اسباببازی ابزار بازی هست نه خود بازی..
#تغذیه_صبحانه
#افزایش_وزن
🔲 صبحانه سالم و مقوی برای کودکان
معجون با شیر موز و عسل صبحانه کودک
🔰مواد لازم
🔹دارچین ربع قاشق چایخوری
🔹موز یخ زده ۱ عدد
🔹کره بادام زمینی ۱ قاشق غذاخوری
🔹عسل یا شکر ۱ قاشق غذاخوری
🔹شیر ۱ فنجان
🔰طرز تهیه
همه مواد ذکر شده را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا نرم شوند . اگر موز یخ زده نداشتید، می توانید از موز تازه استفاده نمایید و چند قطعه کوچک یخ هم درون مخلوط کن بریزید.
🍺این معجون یک صبحانه سالم برای کودک شماست.
#تربیت_فرزند
🟡اگه فرزندتون میگه مامان من حوصله ام سر رفته
میای باهام بازی کنی
نگین عزیزم الان دارم ناهار درست می کنم وقت ندارم
بیست تا نخود و لوبیا رو بریز توی یه پیاله و بگو عزیزم میتونی اینارو از هم جدا کنی و بعدشم ازش تشکر کنید و ببینید چه ذوقی میکنه.
🟢اگه وقتی کسی میاد خونتون خیلی شرو شیطون میشه
نگین تو چرا امشب انقد بچه ی بدی شدی خاله دیگه خونمون نمیادا
اون میخواد جلب توجه کنه بهش بگین عزیزم برو دفتر نقاشیتو بیار و به خاله نقاشی هاتو نشون بده و از خاله یه نقاشی بکش و بهشون هدیه بده تا با خودشون ببرن حالا ببین چطوری کیف می کنه.
#تربیت_فرزند
⁉️چطور با کودک به خرید راحت بریم؟!🛒
۱. هیچ وقت فرزندتون رو گرسنه به فروشگاه نبرین.
برای اینکه کودک هر خوراکی رو که ببینه از شما میخواد تا براش بخرید.چون گرسنس..🍟🍟
۲. قبل از رفتن,,هدف از فروشگاه رفتن رو براش توضیح بدین...مثال: امروز قراره با کمک هم برای خونمون چیزهایی که لازم داریم را بگیریم...😊
۳.در فروشگاه کودک رو درگیر خرید کنین.
«روش مشارکت در خرید»: برای مثال؛ خرید چند قلم از وسایل مورد نیازتون رو به عهده ی کودک بذارین
مثلا بگین «انتخاب ماکارونی شکل دار به عهده تو». با این کار، او مشغول میشه و یکسره بهانهگیری نمیکنه که این و اون رو برای من بخر، و احساس مسئولیتپذیری درِ او رشد میکنه. 🍝🍝
۴.بر اساس لیست خرید کنید تا کودک بتونه به مفهوم میزان مصرف پی ببره.
۵.اگر کودک وسیله خاصی نیاز داره بهش بگین هرجا دیدی به من خبر بده تا متوجه بشه شما برای خریدش ارزش و اهمیت قائلین.
۶.سعی کنین یکی از خریدهای کودک رو هنگام ورود به فروشگاه بردارین و یکی دوتا رو هم برای آخر کار بذارین, چون اصولا بچه ها زمانیکه خاطرشون جمع میشه که خریدشون انجام شده، دوست دارن به خونه برگردن و اگر شما هنوز خریدتون تموم نشده باشه دچار دردسر میشین😇😇
۷.براش پول تو جبیبی یا درآمد در نظر بگیرین و اگر در فروشگاه به کالایی اصرار کرد نهایتا بگین از پول توجیبی خودت میتونی خرید کنی...
#تربیت_فرزند
❌نمیگیم کلا گوشی های تلفنتون رو کنار بذارید و در اختیار فرزندتون باشید
اما فرزند شما نیاز داره که حداقل روزی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در معرض توجه شما قرار بگیره.
یعنی شش دانگ حواستون به اون باشه و کارهایی که دوست داره رو با هم انجام بدید.
✅این کار خیلی از اضطراب های کودک و نوجوان شما رو کاهش میده و باعث بهبود روابط شما با آنها میشه.
⚠️گوشی موبایل شما همیشه به همین شکل باقی میمونه اما فرزندتون لحظه لحظهی زندگیش رو سپری میکنه.
زمانی میرسه که بر میگردید و نگاهی به گذشته میکنید و افسوس میخورید که سرتون گرم تکنولوژی بود و قد کشیدن فرزندتون رو نديديد!
#تربیت_فرزند
♦️ شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
" لطفا به فیل قرمز فکر نکنید "
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،
چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
- به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده
- به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن
- به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر
- به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
#تربیت_فرزند
❌️از عبارات:
«هرگز»، «همیشه» و «هیچ وقت»
استفاده نکنیم❌
👇👇👇👇👇👇
🟢ببین بازم مثل دیروز اسباب بازی ها رو جمع نکردی. 🚫
بزرگ شی هیچی نمیشی.🚫
تا ابد شلخته می مونی. 🚫
همیشه بی ادبی می کنی. 🚫
🔺️پیام های بالا نمونهای از «پیش داوری» والدینه.
🔵وقتی پیامی رو به کودک میدیم، لازم نیست «پیامد عدم انجام» دستور رو هم به او یادآوری کنیم، یا رفتارهای منفی گذشته ش رو بهش گوشزد کنیم.
🟣در مورد آینده هم پیش داوری نکنیم و اونو به همه زمان ها «تعمیم» ندیم.
#تربیت_فرزند
♦️در اغلب موارد اگر والدین بر روی احساسات خود دقیق شوند، می توانند متوجه تجربه احساسی غیرمنتظره بعد از هر بار تنبیه فرزندشان شوند. در واقع پیش از آغاز احساس گناه در والدین، احساسی کاملا متفاوت با آن تجربه می شود، احساس خلاصی بعد از انتقام!
بچه هایی که از طرف والدین مورد تهدید قرار می گیرند و تنبیه می شوند بیش از دیگران نافرمان و لجباز هستند و با ضعف در اعتماد به نفس روبه رو می شوند.
نافرمانی، منفی بافی، مخالفت با دیگران و لجبازی از شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان پیش دبستانی و دبستانی است.
به طور قطع لجبازی بچه ها قابل اصلاح و درمان است. در غالب موارد تنبیه بچه ها، نافرمانی و لجبازی، ضعف در اعتماد به نفس، کج خلقی و پریشانی خاطر را نیز به همراه دارد.
#تربیت_فرزند
🔴 كودكي كه میتونه حرف بزنه اما هنوز جيغ ميزنه،
*دو دليل* براي اين كارش ميتونه وجود داشته باشه.👇🏻
1⃣ يا جيغ زدن رو از شما ياد گرفته.
-اگر شما در روز فقط يكبار جيغ بزنيد اون حتما ده بار جيغ ميزنه.
2⃣ یا شما اهل بكن نكن و فرماندهي هستيد
و او ياد گرفته با جیغ زدن به خواستهاش برسه.
-كودكي كه با جيغ زدن توجه مادر رو به خودش جلب ميكنه
در صورت تكرارش براي ٥٠ بار اين كار در وجودش كاشته ميشه.
👶 بچهها شنوندههای خوبی نیستند! اما مقلّدهای خیلی خوبی هستند!
🔸 داد بزنید 👈 داد میزنن
🔸 لج کنید 👈 لج میکنن
🔸 سلام کنید 👈 سلام میکنن
🔸 احترام بذارید 👈 احترام میذارن
🔹 تغییر رو از خودمون شروع کنیم.
#تربیت_فرزند
✨ وقتی فرزندتان در حال آزمون کاریست که توانایی آنرا ندارد صبر کنید تا خودش کمک بخواهد
وقتی هم کمک میکنید مراقب اعتماد بنفسش باشید مثلا به او بگوييد:
منم هم سنت بودم نمیتونستم
#تربیت_فرزند
بچه ها چرا دروغ می گن؟
دروغ میگن چون می دونن اگر راست بگن تنبیه میشن.
نمی خوان ما رو مایوس کنن.
دروغ نمی گن دارن خیال بافی می کنن.
دروغ میگن چون یادشون نمیاد.
دروغ میگن چون مودبانه تره...
دروغ میگن چون سوالی می پرسیم که فقط یک جواب داره.
دروغ میگه تا بچه خوبی بمونه.
چون خودمون دروغ میگیم.
یکم بهش فکر کنید...
#تربیت_فرزند
والدین آگاه بدانند
🔻خطرناك تر از تنها گذاشتن كودكان، كنار آن ها بودن است، در حالي كه:
وقتي با شما حرف می زنند، يا کاری انجام می دهند كه نياز به تشويق شما دارند، حواس تان جاي ديگری باشد.
بچه ها توجه شما به گفتار و رفتارشان را، به معنای دوست داشتنی و باارزش بودن تلقی می کنند.
نادیده گرفتن آنها برایشان با مرگ فرقی ندارد! هر چه بکارید برداشت میکنید.
🚨از ترحم کردن اجتناب کنید:
✅ بسیاری از والدین فرزندانشان را از پذیرفتن مسئولیت برحذر میدارند، زیرا برای آنان احساس دلسوزی میکنند.
✅ ترحم طرز تفکر مخربی است که به کودک می گوید، آنقدر ضعیف است که نمی تواند از عهده مشکلاتش برآید.
✅ والدینی که به کودکانشان ترحم می کنند، اغلب نمی فهمند که محافظت بیش از حد همانا گرفتار کردن کودک است.
✅ محافظت بیش از حد که اغلب از والدین نا مطمئن سرمی زند، ممکن است باعث شود این والدین احساس قوی تر بودن کنند، اما این امر به قیمت تربیت غلط فرزندشان تمام می شود.
📖منبع: کتاب"والدین مؤثر، فرزند مسئول"
👤گری،. د. مکی
#تربیت_فرزند