#پویش_بهمن_ماه
💢پویش بهمن ماه رادیو سلامت.
من سرزمینم ایران را دوست دارم چون........
#سالم_بمانیم
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
https://eitaa.com/teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
هدایت شده از مدرسه من
🇮🇷پويش "مراقب سلامت ماه"
🇮🇷ویژه بهمن ماه
🌹با سلام وسپاس از زحمات شما مراقبین محترم سلامت 🌹
به منظور تجربه گردانی و مستندسازی زحمات مراقبان سلامت، باتوجه به مناسبت ها و تقویم زمانی اجرای برنامه آموزش بهداشت وسلامت هرماه یک مسابقه برگزار میشود و بهترین آثار از سوی دفتر سلامت و تندرستی وزارتخانه تقدیر میگردد.
🔹شرایط و قالب ارسال آثار:
📌1- پويانمايي حداقل يك دقيقه و حداکثر پنج دقيقه و تا حجم 100 مگابایت
📌2- بازي هاي رايانه اي و اندروئيدي حداكثر حجم 700 مگابايت
📌3- فيلم تدريس به سفيران سلامت، حداقل سه دقيقه و حداكثر هفت دقيقه (حتما يادگيرندگان نشان سفيران سلامت داشته باشند، خلاقانه وهمراه با آموزش عملي باشد)
📌4- نوآوري و خلاقيت، ايده هاي جديد و روش هاي نوين در ارتقاي سواد سلامت دانش آموزان و بالا بردن فرهنگ سلامت و تندرستي مدرسه (فيلم توضيح اثر، حداكثر پنج دقيقه)
موضوعات پويش:
حفاظت از محيط زيست، انرژي هاي پاك و تجديدپذير كه كشورمان ايران از نظر منابع آن غني وبرخوردار است. سلامت دهان و دندان، پيشگيري از بیماری های واگیر و غیرواگیر
❀•°•═══ஓ๑🌸๑ஓ═══•°•❀
📣 لطفا موارد زیر در آثار ارسالی رعایت شود:
نام اثر(موضوع آموزش):
شرح:
مراقب سلامت/معلم :
دوره تحصیلی:
نام منطقه و استان:
🗓 مهلت ارسال آثار: از پانزدهم تا بیستم بهمن ماه
🛑🛑 توجه: آثاری وارد بخش داوری میشوند که تمامی شرایط فوق را رعایت نمایند.
آی دی جهت ارسال محتوا:
@masoumeh_rajabi
با تشکر وسپاس
https://shad.ir/salamat_send2
✅جهت انجام آزمون ضمن خدمت ؛
https://eitaa.com/teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@ltmsme
هدایت شده از مدرسه من
(1) اولین محتوای آموزشی با هدف افزایش و بهبود دانسته ها برای فزونی سطح سواد سلامت 📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢♦️♦️♦️
نمک و پرسشهای اساسی درباره آن
مصرف بیش از حد نمک یکی از معضلاتی است که در جوامع امروزی یک تهدید و آسیب جدی برای سلامتی افراد به شمار می آید.
به همین منظور در مقاله پیش رو به ۱۶ پاسخ اساسی پیرامون این خوراکی پاسخ داده خواهد شد و رعایت نکات ذکر شده سهم بسزایی در کاهش ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف غیر صحیح آن دارد.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۱. نمک چه نقشی در بدن دارد؟
پاسخ : نمک دارای ماده موثر سدیم می باشد که یکی از موارد مغذی مورد نیاز برای سوخت و سا ز مواد غذایی در بدن ، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است سدیم به مقدار محدود مورد نیاز روزانه بوده ومصرف متعادل آن لازم است در برخی شرایط مانند اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم نیاز بدن به املاح به ویژه سدیم به علت از دست رفتن مایعات بدن افزایش می یابد.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۲- نمک یددار چیست ؟
پاسخ : نمک یددار با هدف پیشگیری از کمبود ید در کشور تولید می شود و نمک خوراکی است که حاوی یکی از ترکیبات ید به مقدار جزیی می باشد نمک ید دار طعم و بوی خاصی ندارد.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۳-نمک یددار تصفیه شده چیست ؟
پاسخ : نمک یددار تصفیه شده نمکی است که ناخالصی های نامحلول مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول مانند آهک ، شن و ماسه طی فرایندی در کارخانه حذف شده و ید به آن اضافه شده است . نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماریهای گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی ، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۴- چرا باید فقط ا ز نمک یددار تصفیه شده استفاده کنیم ؟
پاسخ : میزان ید موجود در منابع غذایی گیاهی و حیوانی در کشور ما برای تامین ید مورد نیاز بدن کافی نیست وید مورد نیاز بدن عمدتاً ازطریق مصرف نمک ید دار تامین می شود نمک خوارکی باید از نوع ید دار و تصفیه شده باشد نمک های یددار تصفیه شده، به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر به مدت بیشتر حفظ می کنند.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۵- چرا ید به نمک اضافه می شود؟
پاسخ : نمک تقریباٌ در طبخ همه غذاها استفاده می شود و همه افراد روزانه مقدار معینی نمک مصرف میکنند بنا براین نمک بهترین ماده غذایی برای افزودن ید به آن می باشد وا زنظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است همچنین در اثر افزودن ید به نمک تغییری در طعم و رنگ نمک ایجاد نمی شود.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۶- کمبود ید چه عوارضی به دنبال دارد؟
پاسخ : تنها تظاهر کمبود ید بیماری گواتر (تورم قسمت جلوی کردن به علت بزرگی غده تیروئید) است علت اصلی بزرگ شدن غده تیروئید کمبود دریافت ید می باشد.
کمبود ید در دوران بارداری موجب ناهنجاری های جسمی و ذهنی کری و لالی سقط و مرده زایی می شود .کاهش بهره هوشی ، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی ، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماریها ازدیگر عوارض کمبود ید است
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۷-روزانه چه مقدار نمک باید مصرف کنیم ؟
پاسخ : در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما بالاو حدود ۳-۲ برابر مقدارتوصیه شده سازمان جهانی بهداشت است حداکثر مقدار مصرف نمک روزانه ۵ گرم می باشد این مقدار نمک میزان سدیم مورد نیاز روزانه را تامین می کند .باید توجه داشت که سدیم علاوه بر نمک بطور طبیعی تقریباً در تمام موادغذایی وجود دارد وبا مصرف مواد غذایی مختلف بخش عمده ای از سدیم مورد نیاز بدن تامین می شود بنابراین مقدار نمکی که به غذا اضافه می شود باید حداقل مقدار ( کمتر از ۳ گرم ) باشد.
@madrese_yar
هدایت شده از مدرسه من
۸ – در چه شرایطی باید نمک ید دار را نگهداری کرد؟
پاسخ : نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال ) موجب ازدست رفتن بخشی از ید آن میشود برای حفظ ید در نمک ، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی ، چوبی ، سفالی ویا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ ،نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
@madrese_yar